Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BenJoe80

senior tag

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Tavaly májusban vettünk két pár BARUM Quartaris négyévszakos gumit, újat - nem használtat. Azóta még egy év se telt el, a kerekek max. 8 ezer kilométert futottak (lehet, hogy sokat mondok), nincs és nem is volt szélsőséges használatnak kitéve, ennek ellenére újabban arra lettünk figyelmesek, hogy a kocsi balra, félrehúz.

Autószerelő tanácsára a két első kereket egy időre megcseréltük és mivel a csere után jobbra húzott egyértelművé vált, hogy valami az abroncsokkal nem stimmelt. Lévén újonan vásárolt gumikról szó felhívtam a forgalmazót akitől vettük annak idején a gumikat, hogy megérdeklődjem a garanciális csere feltételeit.

Na itt egy kicsit megakadtam...

A sérült gumit bevizsgálják (állítólag 3-4 hét), addig talán kapunk csere gumit, majd ha bebizonyosodik, hogy a gumi a hibás akkor azt (csak is a hibásat és nem párban), az új ár 30-40%-ának kifizetése ellenében megkapjuk az új gumit.

A kérdésem az lenne, hogy ez normális? Nem párban, ingyen és bérmentve kéne a garanciális cserének megtörténnie? Továbbá nem kéne biztosítaniuk a vizsgálat idejére csere gumit? Ha igen, akkor hogyan tudom rávenni a forgalmazót, hogy teljesítse a garancia feltételeit?

A válaszokat, segítségeket előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés