- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
H.Ezredes
őstag
válasz
tupacamaru #7698 üzenetére
-
Crytek
nagyúr
Van itt olyan aki játszik pc-n olyan játékkal ami támogatja a 3D-s megjelenítést?
Kérdésem hogy mely játékok azok amiket 3D TV + a hozzá adott passzív szemüveggel lehetne 3D-be játszani?
Az mitől függ hogy lehet-e passzív szemüveggel látni 3D-be vagy teszem azt only nvidia 3d vision kit kell hozzá (atinál nem tudom külön van-e valami ilyen cucc)? -
Ombi5
őstag
Szerintetek Asus GTX680-DC2G-4GD5 is lehet ugy huzni,mint egy DC2T vagy DC2O-s verziot? Vagy van mas is modositva a gyarilag emelt orajelu kartyaknal?
-
Gyufaaa
veterán
-
SzlobiG
félisten
5évre nem igen érdemes tekinteni mert akkora ugrás történik, hogy kb semmire nem lesz jó a 680 akkor már hiába veszel 4gigásat akár a 670-ből is.
Ha nagyon a jövőre akarsz tekinteni akkor inkább vegyél 7950/70-et azon 3giga van talán ki lehet majd használni azon a kártyán.
-
WARZ
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy melyik éri meg jobban egy gtx 670 4gb vagy gtx 680 2gb?!
Ha pl ma holnap megvenném melyik lenne jobb a jövőre nézve pl kb 5 évig nem akarok vidkarit cserélni?!
A válaszokat előre is köszönöm! -
HeZzZ
senior tag
sziasztok
egy hozzáértőbb válasza jól jöhet nem csak nekem.
ugyebár msot még csak MSAA létezik a játékokban. viszont a technika ugyebár fejlődik és a TXAA játékokbéli megjelenésével, a kártyák is változni fognak belül.
mennyire bírnák ezek a mai gtx 670 és 680 asok a strapát a TXAA futtatásánál?
-
krx21
nagyúr
válasz
Gyufaaa #7678 üzenetére
Hát csak, hogy most hol rontották el a dolgot....
A másik, meg az, hogy hogy lehet SLI-ben aktivá tenni mind a két kijelzőt, mert olyankor amikor optimized 3D SLI-be van kapcsolva akkor csak az egyik monitor megy...
Az 1 GPU-s kártyák is tudnak több minitort akkor itt most mért kel nekem 2 monitor esetén lemondani az sli-ről? -
krx21
nagyúr
Kérdés!
Asus Gtx 690-re most próbálok rákötni a monitor mellé még egy TV-t?
Most melyik a 1-es és a 2-es port, mert a kártyán jelölve (1-es a alaplaphoz közelebbi, 2-es a az alaplaptól távolabbi port) és a windows-ba pont fordítva van! -
HeZzZ
senior tag
sziasztok, szerintetek jól érezné magát az fx-8120 as bulldozerem mellett egy gainward gtx 670 es?
elvileg nagyon is
az alaplappal nincs gond az asrock 970 extreme 3-as
-
FaTHI
őstag
Haver Asus Gtx660Ti je is nyikorog ma beszéltem vele, megnézte,és az élményindexnél nyüszögött.
De van rá megoldás, a Vsync ez kell Adaptiv-ra tenni és megszűnik. Vagy nem kell élményindexel foglalkozni! -
-
Ombi5
őstag
Letezik mar olyan jatek aminek 4Gb memoria kell 1920-as felbontasnal?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én a techreport alapján néztem. A BF3 egész jó. Amelyik VGA-nak van elég memóriája memóriája annál nincs kiugrás. Max Payne 3 és Skyrim dettó. A Dirt Showdownt ugye elmondtam. Ott a forward+ render nem fekszik a régi elvek szerint megépített GPU-knak. Az Batman AC esetében elég nagy a szórás, mert el van baszva a DX11 kód. Ez program oldali gond, azért érint minden terméket. Crysis 2-t gondolom nem kell bemutatni.
Senki sem élvez előnyt. A legtöbb tüske a rossz optimalizálás eredménye. A hardver oldalán a kevés memória, illetve a compute játékoknál a bonyolult kód okozhat ilyet. Az előbbi több memóriával megoldható, míg az utóbbi az ilyen marad.
8 RT-t használ a BF3.
-
hát, én pl. a hardocp tesztjeiben nagyon is azt látom, hogy a gcn-es kártyák jóval tüskésebbek, mint a keplerek. a techreport advanced minimumszámítási módszertana is nvidia előnyt jelez. nem hiszem, hogy ezek véletlen tévedések lennének...
tudom, mit művel egy deferred MSAA algoritmus, kész horror. azt persze nem tudom, hogy a bf3 hány render targetet használ, de egynek a mérete fullHD esetén kb. 8M, ezért még 4 különálló RT esetén is csak 220M extra memóriát igényel a 8xAA.
@7658: hát ez az, hogy nem sorolja
egyet mondott, azt alkalomadtán kipróbálom.
-
kasa85
őstag
Szia.
Várd ki a végét Abu már sorolja
Manapság már a HD feletti monitorok a befutóak,és azon biztos bekajálja egy kettő játék,és ahogy lenni szokot jön a több libasorba majd csak ne legyen igazam.
Aki két évre tervez,és vannak is akik terveznek egy ilyen kártyával biztosan lesz sokkal több ami már a 3GBot nyaldossa.Kispórolt tekercsek feljövő ragasztásánál jönnek elő ezek a tücsök zenekarok,és trombita sípszó effektek,ha zavaró garanciában cserélhető akkor,ha alapon ilyen a kártya.
Ott ahol több ezer az FPS ott betudható a magas FPSnek ezért ott normális ha elő jön a zenekar Lagzi Lajcsival. -
spyro1411
tag
Nekem ASUS gtx 670 em van és az is sípul, igaz csak akkor ha átvezető videó van vagy valami hasonló helyzet ahol az fps 1500-2000 fölé megy. Terhelés alatt viszont meg se nyekken. Mondjuk ha jobban belegondolok csakis és kizárólag a GTA 4 alatt sípolt (átvezető videók/betöltés). COD, NFS:MW, MoH
F alatt semmi hangja.
Múltkor már írtam ide akkor azt kaptam, hogy ez normális és, mivel megy ezért gariba nem nagyon küldhető. Akkor tekercshangra gyanakodtak itt a fórumon. Viszont a kondi sem kizárható, mivel ha beszúrod a mobiltöltőt annak is van egy kis hangja... (ott is töltődik a kondi/gerjed a tekercs) -
Ombi5
őstag
Tagja lettem eme remek csoportnak egy Asus GTX 680 DC2O tarsasagaban. Elotte GTX 580-am volt,mivel dorgoljem le teljesen a regi drivert?
-
axe125
tag
Üdv!
Gainward ref gtx 670 win élményindex futtatása közben nyikorgó hangot ad ki.Ez normális?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Játékfüggő, ha nem a VRAM elfogyása okozza. De a GCN-re ez nem jellemző. A Keplerre sem, kivéve a compute-os játékok. Dirt Showdownban ciklusos tüskék vannak. Gondolom a kódban lévő elágazások miatt. A régimódi GPU-kat nem igazán készítették fel a branchy kódokra.
Eredményben ugyanazt hozná a mi játékainkban a 2 GB-os, mint a 4 GB-os. Azok nem igazán VRAM igényesek, illetve jól optimalizált kódot használnak. Szándékosan így válogattuk őket össze (ez alól kivétel a Batman: Arkham City). Ha a tüskéknek nincs technikailag indokolható oka, akkor az a rossz optimalizálásból ered. Például Arkham City. A DX11-es mód mindegyik VGA-n gyengus, de ez a beállítástól független. DX9 alatt a keletkező tüskék eltűnnek. Persze sok jót nem vártunk, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a DX11-et három hónap alatt adták hozzá a játékhoz, és még hetekig patch-elték, illetve kivettek belőle dolgokat. A legújabb patch-el toljuk, de ezt már nem lehet normálisan összerakni.
A BF3 alatt a 8xMSAA frame buffert úgy számold, hogy mindegyik render targetre lefut a 8xMSAA. Ezért deferred, mert nem csak a frame bufferre számolja, hanem mindenre. Ezért csak 4x a beállítható maximális MSAA. Túl nagy terhelés lenne ez a VGA-knak.
A deferred renderhez én alapból nem csinálnék MSAA támogatást. A jó eredményt sokat zabál, míg ami gyors az csúnya lesz. -
hát hmmm... kiugró tüskékkel eleve sokkal gyakrabban találkozom radeonos grafikonokon - nem akartok lemérni egy 2GB-os 680-at egy 4GB-ossal szemben?
BF3 pedig nekem FXAA mellett az 1GB-os kártyán is elég normálisan megy. sokat kér a 8-szorozott framebuffer, de azért nem annyit...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Inkább lesznek kiugró tüskék a képkockaszámításban. De függ az egész attól, hogy a motor hogyan streamel. Manapság úgyis addig töltik a VRAM-ot, ameddig be nem telik aztán a régen használt adatokat felülírják újakkal. Az SS3 esetében ez több helyen durvábban is kijön, de itt tényleg fel kell pakolni a grafikát, amit a program meg is enged több tucat beállításon keresztül. Ezek többségét csak manuálisan lehet aktiválni. Amire maxot hiszel az közel sem max.
Szvsz manapság a legnagyobb memóriazabbantó motor a Frostbite 2. Abból nem véletlen, hogy kihagyták a 8xMSAA-t. De ha egyszer valaki belerakja, akkor az fincsi lesz. -
kasa85
őstag
válasz
KAMELOT #7633 üzenetére
Hát nem spóroltam volna én sem,de mikor megvettem 4 gigás változata annyi volt mint egy GTX690 ára ami nevetséges.
Érdekes amióta kijött a 3GB AMD RADEON azóta jönnek a mesterséges gépigényes memória zabáló sz@rok azelőtt a 2GB volt az atya isten,mert jóformán még a másfél gigát is alig kajálta be a konkurens GTX580nak köszönhetően.
Szerintem elég szépen lement az ára a konkurens kártyáknak,de akkor is inkább a kicsivel drágább megoldás a javasolt ami kevésbé hajtépős,mert van az a mondás olcsó húsnak híg a leve-
A AMD kártyái tökéletesek csak a szoftveres brigádnak adnák karácsonyra egy kamionnyi pálpusztai sajtot had érezzék milyen a minősége amit néha ki adnak,és ez van akinél a szag mellett is tökéletes,de én nem nyeltem le a békát,és kocsi illatosítóval az orromon kénytelen voltam keresni melyik az arany közép út.
Az egyik adott,de a másikból amihez kellett elvett,és sorolhatnám nem egy klaviatúra bánta a szoftveres gondjaimat.
Míg egyszerre egy játékkal játszanak én többel,ha meg unom elő veszek egy régit és azt sajtolom,de sokszor a szoftvereknek köszönhetően a régi vagy bugos lett ,vagy el sem indult rosszabb esetben meg szét mikrolagolta magát ami marha idegesítő.
Jelen helyzetbe felteszek egy tetszésemnek megfelelő friss szoftvert felteszek egy régit,vagy egy új játékot és voálá megy mind a kettő nincs se mikrolag,sem FPS gondok,nagyon ritka ha egy kettő valami bug jelentkezik az is egyszer/kétszer,és máris jobb a helyzet.
Persze mindenki a megfelelő anyagi helyzetének megfelelően tudja ezen szabványok kártyák megvásárlását megtervezni.
Persze a kártya mellet szól hogy kurv@ szép a szín kezelése az AMD radeonak ami fáj,hogy az Nvidiában sosem lesz olyan tökéletes mint amennyire megszoktam,de kezdek hozzá szokni.
Több éves tapasztalattal írom ezen sorokat,és úgy hogy mindig betartottam a takarítás,és a karban tartást a gépben,és szoftverban.
Van akinek tökéletes lesz nem írom le a nevét biztos reagálni fog rá mint mindig,de ezt nem Nvidia vs Amd Radeonak akarom beállítani habár ez is hozzá tartozik a topikhoz össze hasonlítás a konkurens kártyákhoz,hanem csak egy sajátos tapasztalat,és nem feledem voltak kellemes korszakaim a pirosaknál is,és tiszteletben tartom mind kettő brigádot mert mind kettő valamiben fel tud mutatni többet vagy kevesebbet.
Ha lesz pénzem veszek még egy ilyen kártyát kettővel talán 3évig is ki bírom,de majd kiderül a következő generációra érdemes e váltani,mert könnyen a +20% csapdájába eshetünk akkor fent tartom a második kártya megvételét. -
KAMELOT
titán
Ezzel egyetértek, hogy a GTX kártyák folyamatosabb FPS-t adnak mint az AMD-k.
Nekem mindig amd volt. Árak végett választom csak azt. Gigabyte 7970 már van 370euroért.
Mindenki azt vesz ami számára jobb, kifzetődőbb és szimpatikusabb. Felesleges vitatkozni, hogy ez vagy az jobb. Neki ez jó, másnak még az jó. NVIDIA és AMD és hozza a teljesítményeket. Más-más architektúra.
De azért a GTX670/680-hoz alapból tennék 4GB-t. Rammal nem szabad spórolni. -
Dreamie
őstag
Őszintén megvallva, nekem mindig csak referencia kártyáim voltak. Nem igazán izgattak fel ezek a minimális tuninngal kijövő téglák, kivétel a MSI lighteninng, de azt meg akkor vennék, ha 1 db 680-at tennék a gépembe. Most van rá pénzem és mindig is szerettem volna egy SLI-t. Vannak álmai az embernek, nekem ez az amire most vágyom, tudom nem sok értelme van, de akarom.
Tehát ref karit szeretnék.
-
kasa85
őstag
válasz
KAMELOT #7617 üzenetére
Az egész tűrhető kategória.
Sokat használok Kontrollert,így még kevésbé érzem,ha FPS esésem van.
Amúgy a kártya nagyon baba sokkal folyamatosabb,és bugmenteseb akkor is,ha amd radeon pár FPS rátesz ezekre.
Sokat tapasztaltam,és ha le kell mondanom 20%ról meg teszem ,mert néha haj tépő volt miket kellet megvárni,és miket produkált a drága amd radeon kártyák.
Ami nagyon jó volt a HD4XXX széria ott pöpec volt minden most meg inkább Nvidia párti lettem bár nem tagadom szeretem a volt ati kártyákat,de sokat any@ztam a sok szoftveres problémákkal.
Most szoftver feltesz,és nem kell sem Windost takarítanom sem semmit csinálnom,hogy bugmentes legyen,és várnom a csoda szoftverre ami hoz egy bughalomra egy megoldást ez a lentiek hozás szólás felhozatalának szól akkor is,ha jól muzsikál a közép kategóriás kártyák ezekhez hasonlítva.
Egy darabig biztos megleszek a drágasággal nagyon bele szerettem a kártyába sokkal folyamatosabb minden reccenés mentes,és az fps is nem esik le drasztikusan időnként mint a radeonoknál szokás.
Persze szerettem a volt HD5XXX /6XXX kártyáimat,de ez megváltás számomra. -
batt
aktív tag
válasz
ricshard444 #7627 üzenetére
Mégis volt tunning rosszul mondtam 4,2-re volt húzva! Azért az vicces lenne ha egy i5-3570K nem tudja kihajtani a 670-et ! Itt az a durva,hogy egy 60k-s videokari egy ati-s nak nem mondható játékban 100k-s nv szinten van, még akkor is ha közel nem 100%-os a teszt!
-
-
Winne
nagyúr
válasz
ricshard444 #7627 üzenetére
Ez a minimum egy ilyen tesztnél, hogy ezt monitorozni kell, nekem is hiába volt ott a 7850CF-em, ha nem hajtotta ki a proci.
-
-
batt
aktív tag
válasz
kockaharcos #7625 üzenetére
igen multi üres szero Metro pálya és egy adott pont nézése!
Proci nincs húzva a teszt idejére!
-
-
batt
aktív tag
válasz
ricshard444 #7622 üzenetére
a teszt gép: Asrock Z77 Extreme4 | i5-3570K | 4x4GB Kingston DDR3-1600 | Kingston V+200 128 | POV GTX670 SLI | Dell U2711 | Antec P183 | Corsair TX850W |
-
-
-
batt
aktív tag
Gyerekek ez mi haverom csinált egy tesztet a saját gépében 7870 és gtx 670-el az új csoda 12.11 betaval és veri majdnem a 670-et ! EZ MI????????????
WTFja a 670 _ 306.97 whql
-
keIdor
titán
válasz
kockaharcos #7606 üzenetére
Az kemény gecc...
-
válasz
kockaharcos #7606 üzenetére
Szépen felélte azt az örökséget...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- iChill inno3d Nvidia RTX 4080 16gb x3
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Keresünk dokkolókat
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest