- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2015-11-15 18:25 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madn!ght
addikt
Thx!

Rögtön kérdeznék is: a 314.22-es driver van fent, amelyet újratelepítettem a GTX 480 eltávolítása után. Tegnap BF3-ban olyat tapasztaltam, hogy villognak a textúrák. Újraindítást követően megszűnt a probléma, de azért mégsem tartom normálisnak. Másnál is voltak hasonlók? Esetleg tegyek fel egy újabb drivert?
-
blaca83
őstag
Később lehet, de egyenlőre biztos infó nincsen róla, ugyan úgy mint a TwinFrozr V debütálásáról!
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít. -
Laraxior
titán
Faszán
Végülis bekapcsolva hagytam a vsnycet, csak mindent feltoltam max, és HBAO-t állítottam be.
1189MHz alapon, 100% ventivel, max GPU hőmérséklet 69°C. Max ramhasználat: 1552MB."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély, nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel." -
ForRedGlory
félisten
Ez most akkor milyen videokártya? Elvesztettem a fonalat
Adataidnál 680 van, de kolléga 770-ről kért tesztet 
-
batt
aktív tag
Persze egy kicsit nagyobb gpu és memória órajel (680OC) DE meddig lehet még húzni?
Asus Rog Flow X13 @XG Mobile RTX 3070*^*Asus FX505GM -
Tarill
őstag
de neked 680-ad van vagy 770-ed? mert pár 770 teszt engem is érdekelne
-
Erdei88
veterán
Szerintem itt is elfér, nem baj ha más is látja.
De akinek van ellenvetése, azt leszavazzuk
-
Erdei88
veterán
Játékokra elsősorban olyanokra amiben van bechmark.
Crysis 3, Metro LL, Grid 2, meg ami még AAA játék.Szép meg jó ahogy külföldi fórumon tesztelnek, de azzal nehezen tudom összehasonlítani a sajátom
A legjobb max stabil OC-vel, ha kérhetem
-
Tirexi
addikt
Nem néztem és valahogy nem is akarom. Sztem a GPU-ra még rámenne +20Mhz a VRAM-ra meg +100Mhz.
De ezt amin most van ezen biztos, hogy stabil. Azok meg már nagyon a szélén lennének és inkább lejjebb menne már a Mhz mert ugye itt is van GPU csökkentés bizonyos szint felett.
Ez mindenre elég. Néztem már Tomb Radírt, Metro LL-t, Crysis 3-at, Skyrim-et ENB-el, Arma 3-at és mind nagyon jól mennek. Lehet később még jön valami jobb driver ki tudja. -
Tirexi
addikt
MSI GTX 780 ref kártya és keményen meg lehet tépni.
Amit eddig stabilnak találtam az a +160Mhz GPU és +400Mhz VRAM.
Persze ezt lehetne még feljebb de ez is bőven elég mindenhova.
Ez annyit tesz, hogy 1160Mhz GPU és 3400Mhz VRAM.
Piszok gyors.
Annyi csak a hátulütője ennek, hogy pillanatok alatt 85 fokon van a VGA. De a hang nálam nem számít mert a Z2300 elnyomja simán.
A 85 fokot meg tartja tehát fölé nem megy hála az AB beállításainak.
Temp Target 85. Kész.
GPU-Z képet nem tudok küldeni mert hibásan írja ki. De itt az Aida64.
Szal én azt mondom ez bőven jó nekem. Aki persze halkabb VGA-ra vágyik az természetesen vegye meg a dupla ventis cuccot.
-
Tirexi
addikt
Jaj nehogy már az kelljen.

Tök felesleges ilyen nyim nyam hűtős tuningolt VGA-kat venni. Lehet, hogy rosszabbul lehet majd húzni mint a ref-et...
A Giga ref 680-am többet bírt tuningal mint a Lightning-om.
A hang sem lesz sokkal jobb. Ha bemelegszik a gépház belseje nyáron ugyan úgy felpörög majd.
A Lightning-ot is be tudtam küldeni 82 fokra 77%-os ventivel.. pedig nem is volt meleg a szobában.
Na mind1 te döntésed én csak tapasztalatokat írok.
Meg itt még a garancia sem releváns érték mert addig úgy sem lesz nálad amíg lejár az 5 év vagy mennyi az EVGA-ra. -
Tirexi
addikt
Hát már régen nem annyi. 166-ért már lehet venni itt PH-n.

-
Tirexi
addikt
Játék függő.
Titan fölé húztam bőven. (+160Mhz GPU/+400Mhz VRAM)
Van pár game ahol van ott 30-40% is de van ahol alig lehet észrevenni a VGA cserét.
De ha megnézed a teszteket akkor ott is láthatod, hogy nem csak 10 FPS-el jobb a legtöbb játékban a Titan (beszéljünk itt már Titan-ról)
Az a pár FPS ami hiányzott a 680-ból a tökéletes játékélményhez némely játékban azt most itt megkapom.
Az előbb Metro LL-t toltam SweetFX-el +Edge AA). NEM volt olyan hely ahol belagolt volna a hirtelen PhysX-től vagy valamitől... Tükör sima a játékmenet végre. A 680 ellenben hirtelen fizikánál eléggé megtorpant. Legalább is nálam. (a game eredeti)
Tehát azt mondom, hogy ez a VGA ennyit lazán megér. Ha cserélni akarsz akkor simán cseréljél és meglátod a különbséget amiről beszélek. -
Tirexi
addikt
Az még jó. Azt ajánlom én is.

Nem azért adtam el mert nem volt jó hanem mert már nem kellett a 2db. Megy így is minden maxon szépen 1 Lightning-al. -
ForRedGlory
félisten
Asus Tweak lekorlátozza (pedig jó kis progi lenne), MSI Afterburner mellett GPU +180 MHz-t viszi, a memória végét nem néztem meg, +600-on használtam a tesztek során. Nem ennél amit előbb linkeltem, hanem tegnap este. Plusz ezt a Turbo Boost 2-t elég erősen tanulni kell, mert nem mindegy hogy vannak beállítva a MHz-k és hozzá a hőfök plafon... pl hiába állítom be a + 180 Mhz-et, ha automatán hagyom a ventit és a max tem 79 fokon van. Eléri gyorsan ezt a hőmérsékletet és visszaveszi kicsit a teljesítményt. Célszerűbb hagyni a ventit mondjuk 60%-on, úgy a 80-at sem éri el és a turbo Boost is elég jól működik. Ki kell ezt tapasztalni, nem annyi, hogy fogom és emelem a speedet, van még +2 változó az egyenletben.
Ma lusta vagyok alaposabban megnézni mit tud, majd holnap kipörgetem, hogy mit tud 5 Ghz-re emelt cpu mellett..
-
gbors
nagyúr
... és FLATRONRW: láttam, de nem hiszem el. miután egy korai showdown build is csinált olyat, hogy csak configból lehetett az advanced lightingot érdemben bekapcsolni, lehet, hogy itt is valami olyan történik.
"The sun shines all the time and my grass is always green / And people don't seem to mind when I don't say what I mean" -
kasa85
őstag
Sokat optimalizáltak a jelenlegi Metro LL is szépen ráhangolták.
Átlag 47FPS kaptam benne mindent bekapcsolva kivétel a fizikszet meg az elsimítást.
Az elért pontszámom 52FPS lett minimum 10FPS Maximum 107FPS.
Néztem egy 1920x1080 értéket a GTX780 ról kicsivel feljebb neki köszönöm a tesztet ott átlag 62FPS lett.
Alig 10FPS van most a GTX670oc,és a GTX780 között,de ahogy nézem máshol sem több az előny max +30%,de nagy részt 20% al gyorsabb többségében.
Arra a következtetésre jutottam mivel közel két 670 áráért lehet megkapni a 780 ki hagyom az idén mivel közel sincs a teljesítmény az árhoz képest.
A GTX780 maximum 140e FT ért nem 200e ft értékeket.
Egyenlőre tisztára olyan az árazás mint annó már irtam a 8800GTX nél aki csúcs kártyát akar vegye meg jó pénzért.
Hiába a nagy sávszélesség meg memória,és shaderek nem annyira gyors mint amennyi az árazása a jelenlegi kártyának.
Majd a 8xx széria lesz várós . Jelenleg GTX670el meg biztosan el leszek maximum beállítások mellet nekem nem kell 42FPS,ha 32FPS vagyis 30fps + meg van.Azért a 10 FPS ért teljesen felesleges venni egy 7XX szériát dupla annyiért inkább akkor 670SLI azt jó napot ráver a csúcs kártyára elég szépen.
Ez a saját véleményem természetesen aki tehetős,és meg tudja venni hajrá nekem jó egyenlőre ez is bőven van benne tartalék,és ha kevés a 2GB vram veszek egy GTX670OC Giga 4gb osat.Ebbe a szériába nem csalódtam megy mint a vaj nincs mikorolag textúra hiba hegyek szépen megy amennyire elvárja tőle az user.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1 -
gbors
nagyúr
nekem gyanús, hogy advanced lighting nélküliek a számok...
"The sun shines all the time and my grass is always green / And people don't seem to mind when I don't say what I mean" -
TTomax
félisten
Hááhhh....ki tudja mik voltak a két teszt mérésének körülményei?Lehet az egy hónapos tesztben 12 autó után mentek,itt meg ebben a mostani tesztben meg egyvalaki körözött magában...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka" -
Tirexi
addikt
Hát a screenshot-ok alapján kb Dirt: Showdown szint szal az az FPS reálisnak tűnik.
Amúgy nem nagy durranás lesz. Látom most sem spóroltak a Motion Blur-al. -
törölt tag
Wiesbaden Németország Testvérem itt dolgozik.

-
ForRedGlory
félisten
Tess
Ez alap eredmény, ha tuningolom a VGA-t, tegyél hozzá virtuálisan az átlaghoz 10%-ot. Ha jól látom, még GTX 780-hoz Nvidia ki sem adott olyan drivert, ami erre optimalizált. A legújabbnál is csak "régebbi" GTX sebesség növelések vannak. Ha hozzá reszelnek egy jó 15%-ot, az már nem lesz rossz végeredmény.
-
WaterWawe
őstag
-
HeZzZ
senior tag
egyet kell értsek
de a gpu kihasználtságra kíváncsi leszek majd egy kövérebb game alatt.powered by Tiger Lake & GA10x -
Tirexi
addikt
Hoppá hoppá a Titan-t is lehagyja?

Na kezd érdekelni ez a 780...
-
HeZzZ
senior tag
besz*rok ez kajak gyorsabb a titánnál
jó kis marketing ez a 6 gigás "csúcs"kártyánakpowered by Tiger Lake & GA10x -
Brutus880
tag
Nálam pedig ha lesz Classified!
Gyakran használnak nyomdafestéket nem tűrő szavakat, igaz, nem kötőszó gyanánt. De nekem elhihetitek: egészségesebb bármely nyugtatónál! -
Tirexi
addikt
Amúgy annó nekem pl kimaradt a GTX4XX sorozat.
Egy GTX285 SLI-vel vészeltem át a nehéz időket.
Ez sztem most is így lesz. Ha a Titan lenne 200k-ért akkor meggondolandó lenne a csere, de így... -
Tirexi
addikt
Bizony jól néz ki és még jól is megy 1 VGA-val.
Ugye, hogy nem kell gépet cserélni még, csak normális játékot kell írni...
Nem baj vegyük a 780 SLI-t emberek mert a BF4-be csak 130 FPS-ünk lesz. XD -
törölt tag
Titanból nem lesz lightning ahogyan classified sem. Viszont 780-ból lesz mindkettő.
-
WaterWawe
őstag
Na azt rendkívül tudnám értékelni ha lenne!
-
törölt tag
Gondolom pár hónapot várni kell rá.
-
Tirexi
addikt
Sok értelme nem lesz annak sem ha az NV letiltatja a fesz emelést.
-
HeZzZ
senior tag
100%
nem csak ref hűtősök lesznek, így mindegyik gyártó szépen rárakja majd a magáét
powered by Tiger Lake & GA10x -
-Solt-
veterán
www.smart-bus.hu -
SzlobiG
félisten
Ha a kettő 480-at elvitte akkor a kettő 680-at simán.
-
WaterWawe
őstag
Nem egy gépben jártak már. 4 Hónapon keresztül folyamatosan csak gond volt a géppel. Valami sosem működött megfelelően és általában sikerült mindig körbelőnöm hogy mivel van gond. Viszont a 2 kártya "mindig minden körülmények között" kiválóan teljesített. Tuninggal sincs gond. 1265/3500MHz-t tudnak így SLi-ben de ennyire nem szoktam felhúzni őket mert mint azt lehet látni alapon is bőségesen elég teljesítményt adnak. Érdekes módon még amikor 16x/8x-ben mentek a kártyák akkor sem volt jelentősebb teljesítmény csökken, csak benchmarkok terén. Ellenben én jobban szeretem ha 16x/16x-ben mennek.
Egyetlen egy problémát tudok felmutatni az mégpedig nem más mint hogy az X79 Sabertooth lapomban ha 2 videókártya van betéve akkor 2db PCI-E slot marad szabadon. Na most ebből az egyikbe max egy wi-fi kártyát lehetne tenni mivel a GPU Reactor blokkolja. De szerencsémre az alsó slot még szabad így oda be tudom tenni majd a hangkártyát ha visszajön a garanciából.
Szerk:
Táp problémáim nekem nincsenek. AX1200 tud mindent
-
ricshard444
veterán
-
WaterWawe
őstag
-
WaterWawe
őstag
Nemsokára dobok. Milyen beállításon legyenek?
-
Rexcor
őstag
Akkor meg mi értelme volt benchelni.

-
Rexcor
őstag
-
deicide
veterán
23-ig nem mondhatok sajnos konkrét eredményeket, de ha mondasz mondjuk unigine valley eredményt, akkor tudok mondani egy százalékos eredményt ahhoz képest.
De egyelőre a mókolt, nem neki való driver miatt sem mondanék semmit. Holnap hazahozom a gyári cd-t és azon biztos van normális driver.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride -
SzlobiG
félisten
Akkor kb most egy szinten vannak a vga-k.

(#15158) gainwardgs Az engem is érdekelne, hogy 250k-ért mivel nyújt többet.

-
SzlobiG
félisten
Tolj már egy benchet olyan beállításokkal mint nekem volt kiv vagyok hogy megy nv-n.
-
ImpersonatoR
addikt
Na tuning
GPU 875 -> 983 Mhz
Memória 6008 -> 6336 MhzAverage fps : 65.93 -> 72.00
Max fps : 136.52 -> 143.78
Min fps : 33.97 -> 23.79 (lol ?)Lehet megy többet is ezt csak így elsőre rá próbáltam majd meg próbálkozom holnap
-
ImpersonatoR
addikt
12 fps a minimum? uhh figyu nincs ott valami más gond? A grafikonod is tökre tele van velük. Olyan mintha futna valami a háttérben vagy nem tudom

Okés mindjárt tolok neki valami tuningot csak lezuhanyzom -
ImpersonatoR
addikt
de ez nem full HD
Meg nézd meg a grafikont neked tele van min fps tüskékkel (fekete)
-
ImpersonatoR
addikt
Na először is
[Ahogy kérted Advanced PhysX Off, SSAA Off minden más maxon]Hozzá kell tennem hogy ez már 4.8 Ghz en készült 2400mhz dram -al szóval stabil volt csak időzítésekkel szórakoztam előtte és elfelejtettem visszaállítani.
Viszont ami rohadtul meglepett, hogy a 4.8Ghz/2400 DDR Vs. 3.9 Ghz/1333 DDR majdnem framre pontosan ugyanannyit hozott (minden maxon Tesztel)!
-
BeLucZ
addikt
Nem! 1 db 7970 nálam tökéletesen teljesített, soha semmi bajom nem volt vele, nagyon sokat hoztak rajta a driverek, 12.11 béta sorsdöntő volt ebből a szempontból, de nekem szerencsére már akkor lett mikor lett rá kiforrott driver, nem a debütáláskor, úgyhogy 1 db gput bátran merek ajánlani, eddig a 670-es is tetszik, nem vészes a refhűtő hangja, ezt a boostos dolgot még szoknom kell, ha ráengedem a 122es powerlimitet akkor azért megjön a hangja, de eddig meggyőző használhatósági szempontból
-
belinho
senior tag
Már van hozzá driver, legalábbis a 320-as beta doksijában már ott volt a Grid2 támogatása!
-
deicide
veterán
Eredményekről nincs info-m, csak a pletykákra támaszkodom egyelőre. $780 körül lesz a hivatalos ára (+ árrések és +áfa), Asus. Nekem 150k lesz kb a csere (670 SLI --> 780 SLI)
Live fast - On high - Repentless - Let it ride -
BeLucZ
addikt
jah,csak tomb raidernél oda villantott az nv egy olyan drivert viszonylag hamar, amivel majdhogynem 1 szintre hozta az nv karikat az amdsekkel, forditva nem hinném hogy ez 1 hamar meg fog történni
-
BeLucZ
addikt
lol,480al jobban megy mint egy 7970el? kiváncsi leszek mit tud kihozni driveresen az amd ebből az igen elcseszett helyzetből
-
Tirexi
addikt
De a grafikán is meglátszik? Jobb lett?
FragStar: A hivatalos megjelenése Amerikában 14.
-
Tirexi
addikt
Már nem lesz gond mert letöröltem.

Nekem is a 320.14 van fent és még sem megy a game rendesen és időm se kedvem nincsen most arra, hogy kibogarásszam mi a hiba. A tököm kezd már tele lenni a PC-vel... -
Tirexi
addikt
Nekem is volt driver reinstall LN2-nél. Ez ilyen. Nem kell kapcsolgatni. Vagy egyiket vagy a másikat használod.

(#14956) Abu85:
Igaz legyen benne még több effekt, hogy még véletlenül se menjen egy VGA-val sem.
-
Tirexi
addikt
Hogy hogy nincsen driver?

Ezt nem értem. Nem ismeri fel a VGA-t vagy mi?(#14951) gainwardgs:
Ja 2 kártya a játéknak + még egy a dedikált a PhysX-nek. Na úgy már azt mondom mehet a game.
(#14953) Abu85:
Ha már te sem vágod a dolgokat akkor mi már meg se szólalunk. Pénz lehúzás nem más. -
Tirexi
addikt
Ilyenkor az van, hogy vissza váltasz 1-es fokozatba szal a kártya eleje felé tolod a kapcsolót aztán vissza raksz rá egy sima BIOS-t mondjuk ezt: 80.04.09.00.F7 (non-LN2)
De ez a kettő is az:
80.04.28.00.39 (non-LN2)
80.04.47.00.18 (non-LN2) -
Tirexi
addikt
Vagy szépen rátetted az LN2 BIOS-t a sima BIOS-ra.

-
Rexcor
őstag
Engem nem érdekel hogy ASUS-e vagy sem, nem ragaszkodom egy gyártóhoz. El is lesz adva nyár elején valószínűleg.
-
ImpersonatoR
addikt
Még a dual monitorra leszek kíváncsi (3770k gpu jával ugye nem tudtam kipróbálni) de sztem egy nagy fail lesz mert a célkereszt pont ugye középen van ami a két monitor belső kávája ahogy összeér. ergo semmit nem fogok látni belőle. (3 monitornál ugye a középső monitorra jut ez ott nincs ilyen gond)
-
Tirexi
addikt
Marad a 720p és minden LOW.
Ilyen optimalizálatlan sz@rokért amúgy nem érdemes pénzt ki adni.
Inkább megveszem még egyszer a Crysis 3-at.
-
Brutus880
tag
Hűha akkor nagy problémában lesznek a 670-es tulajdonosok így akkor a Battlefield 4 már eleve el sem indul...

De várjunk csak! Ezt aki kitalálta az maga se gondolhatja komolyan ha csak nem egy AMD fanatikus firkantotta le ezt.
Parasztvakítás!Gyakran használnak nyomdafestéket nem tűrő szavakat, igaz, nem kötőszó gyanánt. De nekem elhihetitek: egészségesebb bármely nyugtatónál! -
HeZzZ
senior tag
hozzátették hogy driver optimalizálás útján várható pár % fps növekedés, de kétséget kizárólag harmatgyenge. tegnap olvastam én is a hírt.
#14615 a BF4 több, mint remekül fog muzsikálni, nemtudom honnan vetted ezt. a Frostbite nagyon fekszik a keplernek