Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
manokaki
addikt
válasz
steewcv65
üzenetére
Mivel már 4, 4A, 8 ,9, 9A , 10 , 9Pro volt előtte és bevállt , más Androidos telokhoz képest , 10 Pro lett a választott, van még amit kiprobálnék pl. Vivo X300 , de egyenlőre tul van árazva szerintem nagyon. Meg nekem fontos fizikai Proxymeter , ami a mai akár csucs telokbol is hiányzik és helyette virtuális proxymeter van. ( pl : Samu S25 , Vivo X200 Fe )
-
manokaki
addikt
Na ujra itt , elég volt az IOS-ből
, ( Iphone Air ) még mindig gyenge számomra ,főleg az internetes böngészés.. -
PACSA75
őstag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Ahogy már írtam, semmi sem vonz a P10 sorozatban, szóval szerintem kihagyom. Valószínűleg iPhone (talán 15Pro) vagy valami Samsung lesz a következő telefon. Sok telefonom volt már, de Xiaomi még soha, ezért azt sem tartom kizártnak, hogy kipróbálok egyet. De most ezt a P9 et szeretem🙂 (majd megunom ezt is🤣).
-
Celithrandi
addikt
-
Tomiii258
aktív tag
válasz
manokaki
üzenetére
Asszony esetében ugyanezzel szenvedünk...tegnapelőtt leejtette a telefonját (samsung, de ez igazából mindegy) és mivel a képernyője kuka lett, nem tudtunk kijelentkezni, csak átraktuk a SIM-et egy régebbi telóba, de most mindenhol ott van a törött telefonja és képtelen vagyok eltűntetni...botrányos, már a hajamat tépem, de komolyan
-
PACSA75
őstag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Én mindig az 1 éves modelleket veszem meg 150 ezerért (ez a plafon, amit telefonra szánok). Megtartom fél évig, majd eladom, általában ugyanannyiért vagy max 10 ezer forinttal olcsóbban, majd veszem a következőt. Kvázi fél évente max 10 ezer forintért (de néha 0 forint) van új (azaz újszerű) telefonom. Természetesen használtan, de csakis karcmentes állapotban és így is adom el.
Jelenleg P9 van, majd 2026 ban megveszem a 10-est 150 ért 🙂. Bár a P10 nem hoz lázba, mert kinézetre és másban sem látok érdemi változást. Néha más márka is becsúszik, talán iPhone lesz a kövi áldozat.
Szóval mindenkinek megvan a saját stratégiája, és csinálja is mindenki úgy, ahogy jónak látja. -
bbendre
őstag
válasz
Celithrandi
üzenetére
A feleségem 5 éves iPhone-ja tip-top. Meglepően jók működik. Semmi nem laggol. Nincs semmi gondja vele. Évente kap egy új kijelező védő fóliát és kész
Akkuban elmegy reggeltől - estig simán és ha gond van magsafe töltővel tölti ha utazunk -
Dare2Live
félisten
válasz
Celithrandi
üzenetére
tehát átlagban 320-400 a bukta 5 év alatt. Míg ha 5.évig tartom a telefont akkor 250-350
Tehát anyagilag lehet jobban jön ki ha tartod 5évig.? Csak mert:
Számolni pedig tudni kell. Számold ki hogy mennyibe kerül 5 évente kidobni egy telefont és mennyibe kerül 1-2 évente újat venni a régit pedig eladni még garanciálisan. Pénz nincs ám ész nélkül.Más téma de az elmúlt években az új hude jobb vonal is elmúlt. Nincs meg az a fejlődés ami volt és ahol van ott is sokszor lényegtelen. Számít, hogy a G4/G5 mennyivel gyorsabb mint a G1? Érdemben nem. Nincs meg az a hátrány mint régen.
Külön izgi mind Pixel mind iphone vonalon, hogy elég a sima vagy kell a pro.
És erre rájön, hogy a kifutó mennyi. Most pl a Pixel 9 180K újonnan. 6évre nézve 180/6=30/év -
krono.
tag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Óriási dimenzióugrás lehet az a +10-15% amit generációnként összehoznak a gyártók, tényleg.
-
manokaki
addikt
Esetleg valaki tud abban segiteni , hogy eladtam a Pixel 9 Pro telefonom , mégsem tudom törölni a Google Store -bol , hiába törlöm még mindig ott van a saját eszközökben

-
wjbhbdux
veterán
válasz
Celithrandi
üzenetére
Én akkor cserélem amikor a google Maps gépigénye annyira növekszik, hogy már akad a régin. 2011 óta 5 telefonom volt.
-
Celithrandi
addikt
válasz
tomboy0013
üzenetére
asszony szerette elmismásolni és 4-5 évente venni és láttam a telefonjait. Nekem is volt pixel 3 amit már 6 ra cseréltem. Nekem biztos nem kell 5 éves telefon
Azért a 3110 óta volt pár telóm, nem véletlen, hogy 1-1,5 évente cserélek. -
Celithrandi
addikt
-
Dare2Live
félisten
válasz
tomboy0013
üzenetére
almanal 16 pro 499en nyitott és kivéve zuggsm tartotta is sokáig a 499et. Egy év múlva használtan, rendes(telekom garival) 310K. [link] 190K/38% bukás egy év alatt. Ez tény jobb mint a Pixel de na...
-
tomboy0013
veterán
válasz
Celithrandi
üzenetére
Pixeleknél ez nem túl nyerő stratégia, 1 év alatt közel felére zuhan a használtpiaci áruk a megjelenéskorinak. Jókora mínusz minden évben.
"Egy telefon még ha el sem avul 5 év alatt, de bőven elhasználódik"
Gondolom sok hasonló tapasztalatod van úgy, hogy évente cserélsz telefont
-
krono.
tag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Hmm...
Pixel 9 Pro XL:
Indulóára (ÁK szerint): 508000 Ft
Jelenlegi ára (HA): 260000 FtPixel 10 Pro XL:
Indulóár: 576500 FtPixel 6 Pro: 390000 Ft
Szituáció 1: azzal számolva, hogy P9PXL-hez hasonlóan, 50%ot visszakapsz mikor eladod P6P -> P10PXL
-390000+195000-440000+220000-500000+250000-508000+254000-576000=-1.495.000 FtSzituáció 2: -390000-576000=-966.000 Ft
-
Celithrandi
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
igen, de ez marketing. Egy telefon még ha el sem avul 5 év alatt, de bőven elhasználódik. Nem írtam, hogy évente kellene cserélni, de azért egy ilyen fórumon 5 évekről beszélni...
Megjegyzem a pixel 10 a kiadás pillanatában már évekkel eé volt avulva, sajnos két nap után vissza kellett küldenem, mert nem tudtam hogy downgradeltek benne bőven
Ha ezt tartják a 11es és 12es szériánál is, akkor nekem ennyi volt a pixelesdi 
-
válasz
Celithrandi
üzenetére
Ez termék függő.
Egy új Pixelre még öt éves korában is van kettő év szoftverfrissítési garancia. -
Dare2Live
félisten
Most cseréltük le feleségemnek az előrendelésben vett Pixel 6ot és kicsit filóztam rajta, hogy kicsit korai a csere van még rá 9hó support.
-
manokaki
addikt
én sürün cserélgetem a telefonokat 1-2 havonta de volt már hetente ( kiváncsiságbol ) a feleségem 8 évente
-
válasz
tomboy0013
üzenetére
Celithrandi még le is szólta azokat a felhasználókat, akik nem évente cserélik a telefont ... grat.
-
tomboy0013
veterán
válasz
Celithrandi
üzenetére
Mennyire releváns szerinted egy akksi élettartamának kérdéséhez úgy hozzászólni, hogy 1 évig használod az adott eszközöket? 1 évig kb. bármit csinálhatsz egy telefonnal, akkor sem fogsz érdemi változást tapasztalni üzemidő téren.
2-3 éves időtartam kell hozzá, hogy rossz töltési szokásokkal észleld a gyengülő telepet. Itt már számíthat, hogy vezeték nélkül töltöd mindig 8 órán keresztül vagy lassú töltéssel kábelen keresztül. -
*RLaci*
addikt
válasz
Grande Ale
üzenetére
.
-
Lebowski
tag
válasz
Grande Ale
üzenetére
Kezdőképernyő beállításai - Alkalmazásikonok hozzáadása a kezdőképernyőhőz, új alkalmazásoknál
-
Grande Ale
őstag
Azt hol tudom beállítani, hogy az újonnan telepített alkalmazások ne kerüljenek kezdokepernyore?
-
Celithrandi
addikt
válasz
tomboy0013
üzenetére
számomra nem releváns az a user aki 5 évre vesz telefont. nem autó ez.
-
tomboy0013
veterán
válasz
Celithrandi
üzenetére
Mondjuk aki évente veszi az újabb modell-t az nagyon nem is tapasztalhat semmit. De van aki 4-5 évre veszi, ott bizony már nem mindegy. Hosszú távon én biztos nem tölteném vezeték nélkül, de még gyorstöltővel sem.
-
gretzky77
veterán
válasz
Csápájev
üzenetére
Én nagyrészt vezetékmentesen töltöm, van az ágy mellett egy Alzás pad, nem is tudom, hogy milyen teljesítményű, a P10 Pro nem melegszik, este lefekszem reggelre 100-ra tölt és indul a nap, kocsiban is vezetékmentesen töltős tartó van, de ott sokszor nem is töltöm. Ha kicsit jobban merült és valamiért kell a gyorsabb töltés akkor használom a gyári 45 wattost csak. 52 ciklusnál tartok 100%. Őszintén szólva ez a töltés mizéria hidegen hagy, használati eszköz, a telefon van értem nem én érte!
-
gulb
őstag
válasz
Csápájev
üzenetére
Minden aksinak a ho az ellensege vagy a hideg vagy a meleg. Az, hogy ez ebben az esetben mit okoz fene se tudja en nem szeretem a wireless toltest lefekszem bedugom es 100ra toltom mindig... Az osszes korabbi pixelt is igy hasznaltam. Lanyom P8 a most kezdett el nyavajogni 2ev utan, hogy melegszik es neha lekapcsolja a toltest ejjel..
-
ddsteel
senior tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Én mindig vezeték nélkül töltöm és 80%ig. Gép előtt ülök, tök mindegy, az asztalon hova teszem a telót és akkor már a töltőpadra rakom (filléres alis lassú töltőpad - asszem volt vagy 3E Ft). Gyakorlatilag mindig 50-80% között van a töltöttség és csak vezeték nélkül töltöm. Alig langyosodik. Fogalmam sincs, hogy ezzel mennyire teszek jót, vagy ártok neki.
-
Csápájev
őstag
Nem szeretnék flamet generálni,de érdekelne,hogy szerintetek a vezeték nélküli töltés mennyire ajánlott?
Éjszakára használnám talán a legtöbbet, illetve leghosszabb ideig,mert a 9a nagyon lassan tölt. (5w)
Picit melegszik a telefon ilyenkor,mennyire tesz az jót,ha este mondjuk 8 órán át töltöm?
Motorola edge 50 neomon a vezeték nélküli töltés után azt éreztem,hogy jobban merül, ezzel ti találkoztatok? -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Tegnap is, meg ma is eljátszotta, igazán jöhetne valami frissítés rá.
-
TaylorPro
addikt
Ma reggel jött egy frissítés 10 Pro-ra.
-
leslien
nagyúr
kiváncsi leszek.... [link]
-
bbendre
őstag
Foto gomb hosszan nyom? Az nem pont ezt csinalja? 720p a video es elegge tomoritett
Foto modban nyomd hosszan a shutter gombot -
Cyborg
őstag
válasz
macilacipaci
üzenetére
Köszi a tippet, kipróbálom.
Kelvin
Az már plusz macera lenne, hogy még a szg-re is át másoljam
-
Kelvin
őstag
válasz
macilacipaci
üzenetére
A Win 11 beépített kép vagy videó szerkesztője is jó ilyen alap dolgokra.
-
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
Hülye kérdés, de a gyári kamera appban van lehetőség fullHD-nál kisebb felbontású videó készítésre valahogy?
Köszi
-
Celithrandi
addikt
Pixel 9ről migráltam 10 re és 10 pro ra. Miután frissíti a 10 és a 10 pro az androidot utána a gmail app a levelek frissítésekor összeomlik. Töröltem és felraktam az appot újra, de változatlan. Ez mi a franc lehet? A 9-en rendben megy, de a 10 és 10 pro esetén lehal.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Xiaomi Mi 9, 4 éves de 5x jobb a képernyő, csak a kamera gyengébb, meg az akksi volt bár gyenge és nem volt hozzá eredeti
9a már jobb, bár maradt kicsit vaskos
-
axioma
veterán
válasz
gretzky77
üzenetére
az automata forgatasnal van olyan opcio, hogy igazabol nem valt magatol, de kirak egy gombot a sarokba, es egy kattintassal valthatsz - ez a mod kenyelmes nekem, ha direkt forgattam ranyomok, ha csak vizszintesen van es picit masfele dolt, akkor marad
szerk. hm, lehet ez az alap, vagy ezt csak a launcherem csinalja? P9a ota hasznalom ezt a modot, Nova van fent, sorry ha not applicable -
gretzky77
veterán
válasz
gretzky77
üzenetére
Hát ez egyre érdekesebb. Megnéztem a Reddit posztot én is, ugyanaz a verzió szám és bétán vagyok de nem megy. Van a hozzászólásoknál egy videó is,ami alapján megcsináltam a telefon app frissítését és minden lépést amit ír, de így sem jelenik meg nálam az opció! Pixel 10 Pro. Na mindegy egyelőre az automatikus képernyő forgatás ki van kapcsolva, amúgy is ritkán használom fektetve, de azért jó lenne ha megoldanák.
-
gretzky77
veterán
válasz
FragMaster
üzenetére
Na ez érdekes, ugyanis ez van fent nálam is! Mindjárt áttúrom mégegyszer
-
gretzky77
veterán
válasz
FragMaster
üzenetére
Nálam az utolsó béta van fent, de nem találtam ilyen beállítást
-
gretzky77
veterán
válasz
FragMaster
üzenetére
-
gretzky77
veterán
válasz
FragMaster
üzenetére
Szia bétában hol van ez az opció? Én még nem találtam meg.
-
TTomax
félisten
Hali!
Tudja-e valaki, hogy hol lehet bekapcsolni azt hogy a tárcsázó portré módban maradjon! Nagyon idegesítő amikor forgatja , mindig máshol vannak a gombok amikor befejezek egy hívást.
-
kayman
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Csak ezekkel próbálkoztam, más még nincs rajta. De ez is vagy 30 db. Próbáltam másik mappába is másolni, de ott sem látja.
-
kayman
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Milyen felületen gondolod?
-
evitiguF
senior tag
Megrendeltem az új 9Pro-t, mégiscsak ajándék lesz.
Majd maximum magamnak nézek használtat, ha szükségét érzem.
Köszönöm a hozzászólásokat, javaslatokat!Tok milyen jó hozzá?
9a, 9, 9Pro egy méret? Valami jó átlátszót keresek, ha már a szín megvan, látszódjon is.
Meg kijelző védőfólia. -
Csápájev
őstag
Szia,nekem pár éve a 6a kijelzőjét ők cserélték és rendben volt.
Azt írják gyári a kijelző. A garanciád nem tudom él-e utána.
De én ajánlani nem merek már senkit
-
hoppy
csendes tag
Érvényes garanciájú 9a törött kijelzőjének 66E ft a cseréje hivatalos beküldős szervizben. Lehet itthon valahol olcsóbban/gyorsabban szervizelni?
-
-
-
evitiguF
senior tag
Számszerűsítve, plusz egy kis adalék infó.
Páromnak lesz, így a porcelán szín a nyerő
9 128Gb- 181k porcelán
9 256Gb - 222k porcelán
9 Pro 128Gb - 255k DE fekete
9 Pro 256Gb - 289k porcelán
Mobilarena tesztben ahogy néztem, amíg nincs használva a zomm kamera, addig kb egykutya, de ha zoom is van, ott a Pro sokkal jobbat tud.
mondjuk hogy a gyereket mikor fotózzuk zoommal, azt nem tudom, de pl udvaron a téli madarakat pár szor lehet lekapnánk. -
macilacipaci
tag
válasz
evitiguF
üzenetére
Viszont a Pro zoom kamerája fontos a fotózásban. A 10-es széria meg pont kisebb kamera szenzor kapott. Szóval akkor inkább a 9-es széria vagy ha pénzben nem fér bele, akkor 8 Pro? Nekem az van. Igazából csak a gyenge akksi zavar. Mondjuk pont a kamerák eszik erősen az akksit.
-
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok!
szeptemberben érdeklődtem itt, aztán eltolódott a vásárlás, most vagyok ott, hogy akkor rendelek egyet. csak a típust nem tudtam még eldönteni.
P9 128Gb vs P9Pro 256Gb --> megér a Pro 100k felárat?
legnagyobb százalékban fotózás, babapillanatok megörökítése -
embe
nagyúr
válasz
kayman
üzenetére
Nekem a teló "belső tárhelyen van 3 ilyen mappám, és ezekbe másolom a hangokat. Pontosabban gépen eleve így van már ez a 3 mappa lementve, ezer éve. És ezt a három mappát bemásolom a teló belső tárhelyére. És amikor pl. csengőhangokat állítok be, akkor látja a Ringtones mappámat, a benne lévő cuccokkal.
-
kayman
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Rá töltöttem a szokásos mappát, kb 30-40 csengőhang, különböző forrásokból. Semmit nem látott a letöltés mappában (mailből egyesével töltöttem le), majd csináltam egy másolatot az értesítés mappába is, azt se látja. Nincs semmilyen tömörítés, plusz mappa, semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 200 megapixeles kamerával lép szintet a Moto G87
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fogyjunk le!
- OLED TV topic
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- Xbox One S Minecraft Edition 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4322
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, ( Iphone Air ) még mindig gyenge számomra ,főleg az internetes böngészés..
Ha a 11 es szériánál és kisprórolják a kamera részt akkor nekünk ennyi volt a pixelezés.
Ha ezt tartják a 11es és 12es szériánál is, akkor nekem ennyi volt a pixelesdi
Csepy