- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
hedgehog
senior tag
válasz
Tomiii258
üzenetére
De, de arra válaszolta, hogy a Waze a beállítástól függetlenül lehalkítja a BT-t ha beszélni akar (vagy ha stream megy rajta, akkor meg is szakítja).
Ettől függetlenül ez nem a Google sara, hanem a Waze-é. AFAIK a Google az appok fejlesztőire bízza az ilyesmit, pl. a Pocket Casts-ban van is erre beállítás, hogy mit csináljon ha lejátszás közben notifikáció érkezik, halkítson, megszakítson vagy semmit. -
Tomiii258
aktív tag
válasz
Tomiii258
üzenetére
Már nem tudom szerkeszteni, de Gugli kereső szerint a feloldás (akár billentyű, akár PIN) haptikus visszajelzését nem lehet kikapcsolni, csak a rezgés/haptikus visszajelzés teljes kikapcsolásával, magyarul a rezgő mód beáldozásával.
Én az elmúlt 1-2 napban védtem a Pxielt, de azért na...ez eléggé
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Tomiii258
üzenetére
Nálam fél évig lakott a polcon használatbavétel előtt, a kamera miatt nem tudtam elengedni, de rengeteg minden zavart (a nem kezes méret, a káva, az apró betűk, a szoftverből számomra hiányzó dolgok xiaomi után, stb.) aztán amikor már tényleg paráztam az x3 pro hirtelen halál alaplap bugjától akkor vettem egy nagy levegőt, és adtam a pixelnek 2 hetet.
1 hét után teljesen OK volt a telefon, nem mennék vissza még úgy sem, hogy tényleg szenvedős a betűméret sokszor, de kemény vagyok és nem veszem fentebb, hiába kéne már szemüveg

-
-
Jadro
veterán
válasz
Tomiii258
üzenetére
Én mondjuk az app & schortcuts panelt használom csak és arra van kirakva amit megszoktam. (Banki appok + bitwarden és authenticator appok. Ezeket kell tudni előszedni gyorsan adott helyzetben.) Azoknak a pozíciója meg fix. Ez a része pipa, így olyan mint a Samu megoldása.
Annyival viszont többet tud, hogy ide aztán tényleg bármit ki lehet rakni, nem csak appot. Home gomb, screenshot készítés, alkalmazás párok, system beállítások. Szóval nagyon baba a dolog.

Nekem ez a gesztusvezérlés most abszolút kézre áll. S25 ultrán azért nem tetszett a dolog, mert nagy volt a telefon és ilyenkor nem fogtam olyan biztosan. Másrészt meg le lehetett az alsó gombok méretét egész kicsire csökkenteni, így el is fért és nem nézett ki rosszul + 2 gombot oda tudtam biggyeszteni (kamera és böngésző).
Sima S25-ön meg valahogy nem szerettem bele a dologba, erre nem tudok magyarázatot. Most viszont így használom és szeretem. Marad így.

-
Jadro
veterán
válasz
Tomiii258
üzenetére
Panels az app neve. Ugyanolyan jól működik mint az edge a samun. (Sőt, több dolgot lehet kitenni ) Kicsit kellett az engedélyekkel mókolni, hogy ne a visszalépés működjön a fogópontnál, de beállítható.
A rezgőmódon én is agyaltam egy kicsit, de előjöttek a régi emlékek és beugrott hogy hol keressem. 😁
-
bbendre
őstag
válasz
Tomiii258
üzenetére
MInden telefon resetelhető lezárt telefonnál is. Nincs kivétel.
Wipe data / factory reset biztonságos... mármint:
- Minden adat elveszik, de a telefont csak a tulaj tudja feloldani utána is
- Ha a telefonod boot loop-os lesz vagy indulás után lefagy csak így tudod helyreállítani.
pl volt ilyen bug is. Egy Háttér beállít, a telefon többet nem indul el:
https://www.androidauthority.com/android-wallpaper-crash-1124577/ -
ghiottone
nagyúr
-
válasz
Tomiii258
üzenetére
Az egy dolog, hogy biztonság szempontjából ez mennyire jó egy elvesztés/lopás esetén, de ha valaki nagyon meg akarja fújni a telómat...
A telefon kikapcsolt állapotban is kereshető. Az UWB kommunikáció nagyon pontos helyzetmeghatározást ad. Nagyvárosban jól használható, van elég telefon a közelben. A pusztában legalább egy telefonnak kell a közelében lenni, amely képes UWB kommunikációra.
A Google saját alkalmazásába kell belépni egy másik eszközön. Bejelentkezni a keresett telefonhoz kapcsol email címmel. Utána kereshető vagy teljesen lezárható a készülék. -
PACSA75
őstag
válasz
Tomiii258
üzenetére
Én most laktam be a telefonom (P9), és mikor a dijnetnek próbáltam ikont létrehozni böngészőből, akkor tapasztaltam ezt az ikon hibát (azaz, hogy nem teszi ki a kezdőképernyőre).
Közben játszadoztam a méretekkel, hogy ne legyenek kicsik az ikonok, meg a szöveg és ekkor fedeztem fel, hogy az ikonméret zavarja a rendszert. Ha kisebbre állítottam a méretet, azonnal megjelentek, az előtte sikertelenül létrehozott ikonok. Próbálj meg ezzel játszadozni:
-
Kelvin
őstag
válasz
Tomiii258
üzenetére
Én azt hittem ezt szeretnéd elérni. Beállítod az útvonalat, mondjuk az otthoni címet vagy a munkahelyet. (el is nevezheted őket) Majd hazafelé ha valahol dugó van és kíváncsi vagy merre lehetne kerülni csak rá kell böknöd és egyből bejön.
Lehet én értettem valamit félre akkor. -
axioma
veterán
válasz
Tomiii258
üzenetére
nova launcher, es kov. telovaltaskor nem kell ujrakrealni
(azert irom mert en is csoportokat hasznalok a mindennapi app-okra, sot azon beluli sorrend is szamit idonkent, plusz a widgeteket is sajat gridre igazitja ha nincs is olyan merethez kiadva, plusz nem tudom van-e mar nativan, de 10+ eve az apex-szel tudtam csak direct call ikont kitenni a csaladtagokra, itt is van) -
Gabesz87
veterán
válasz
Tomiii258
üzenetére
Hát ezt én nem igazán értem, mert nekem az S21-en a gesztusok pont úgy vannak, ahogy azt Pixelre is írtad: visszalépés a képernyő (bal vagy jobb) széléről befelé söprés, alulról felfelé (tök mindegy hogy hol, középen, vagy széleken) söprés a home funkció, ugyanez csak felfelé söprésnél nyomva tartva az alkalmazás váltó. Szóval én itt nem látok különbséget. Lehetséges, hogy ezt is be lehet állítani hogy működjön? Most nem rémlik.
Summa summárum, úgy tűnik, a kezeléssel nem lesz gondom Pixelnél
-
gretzky77
veterán
válasz
Tomiii258
üzenetére
Köszi lehet akkor ez állítható vagy valami frissítéssel jött. Dehát különbözőek vagyunk ezt én biztos nem tudnám megszokni, ha egy kézzel használom és a jobb alsó sarokból kéne húzni sztem instant eldobnám a telefont, így hogy jobb széltől bárhonnan húzható számomra sokkal kézenfekvőbb és kényelmesebb!
-
Gabesz87
veterán
válasz
Tomiii258
üzenetére
Miért, mi az ami annyira eltér a gesztusvezérlésben? Kíváncsiságból megnéztem a Google support oldalon, de nekem egész hasonlónak tűnik. SAmsungnál nincs mondjuk ez a hátlapon koppintás. Legalább is az enyémen.
A betűrend meg ízlések és pofonok. Én is az ABC sorrendet preferálom. Másra meg ott az appkereső, amit rtak is, illetve lehet mappákba rendezgetni az appokat a képernyőn, tematikusan, ha tetszik.
Úgyhogy nekem ezek nem tűnnek olyan nagy negatívumoknak. De köszi attól a véleményt!
-
tomboy0013
veterán
válasz
Tomiii258
üzenetére
Beállítod, hogy az alkalmazás lista megnyitásánál felugorjon a billentyűzet, a keresett app kezdőbetűjét beütöd, és ott is van. Kb 1mp bármit megtalálni, legalábbis nekem eddig szokott tartani. Ez gyors kapcsolókat is behoz, sokszor azt is gyorsabb így elérni, ha valamelyik ritkábban használt kapcsolót akarod elérni ami nem az első oldalon van.
-
-
K82
őstag
válasz
Tomiii258
üzenetére
Ha nagyjából egyidős a SIM az S8-cal és ráadásul prepaid Vodafone, akkor szinte biztosan a kártya lesz a ludas; volt már rá példa hogy csak a kártyacsere oldotta meg az ilyen jellegű problémát.
Nagyon esetleg az APN beállításokra néznék rá hátha vmi régi Vodafone-os cucc maradt benne (szintén volt ilyenre példa, még vitamax-os APN volt). -
-
tomboy0013
veterán
válasz
Tomiii258
üzenetére
Nekem is ki van kapcsolva a biztonsági mentés, én manuálisan szoktam feltöltögetni a dolgaimat, de nem rémlik hogy bármikor is csak úgy tukmálta volna hogy kapcsoljam be (elképzelhető hogy volt ilyen, de ez annyira ritka lehet hogy nem is rémlik). Amikor adatot törlök mert túl nagyra hízik az app, akkor első indításnál jön be a figyelmeztetés, de ennyi. Nem tudom nálad miért csinálja.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Tomiii258
üzenetére
Iktassátok ki + használhjatok mást. ggg kb leírta. Ha nem teszitek akkor meg ne sírjatok x hszen keresztül hogy jaj szól.
"valahogy kibírtam, hogy nincsenek biztonsági mentéseim a képeimről (amiket amúgy is eszméletlen ritkán nézek vissza, egyszerűen nem vagyok egy fénykép-buzi, ez van)"
Fényképet alapvetően nem azért csinálunk, hogy a késöbbiekben visszanézzük?
-
g_g_g
őstag
válasz
Tomiii258
üzenetére
Én megértem ha valaki nem akarja használni a Google Photos alkalmazást, de azért ez mégiscsak a Google referencia telefonja, így tetszik, nem tetszik ezt fogja erőltetni.
De azért ha az ember fektet bele egy kis energiát, szerintem ki lehet annyira iktatni a rendszerből, hogy ne zavarjon.
- Frissítések eltávolítása
- Kényszerített leállítása
- Értesítések kikapcsolása
- Másik alapértelmezett galéria app beállítása
- Photos minden engedély elvételeHa egy egyszerű galéria appot szeretnél, kipróbálhatod a szintén Google által fejlesztett Gallery alkalmazást, kicsi, egyszerű és jó.
Gallery -
roseben
tag
válasz
Tomiii258
üzenetére
Én értesítést kaptam, hogy mentsem felhőbe a fotókat de nem a 'Fotók' app értesített mert az értesítése ki van és ki volt kapcsolva. Most letiltottam a 'Google' appot is hátha az volt a ludas. Csak azért volt engedélyezve pár napig mert a 'Gemini'-t mutogattam kollégáknak, családtagoknak. Már az is törölve van. Sőt az értesítések menüben mindent is kikapcsoltam amitől nem várok értesítést.
-
bbendre
őstag
válasz
Tomiii258
üzenetére
A helyzet az, hogy a Google évekkel ezelőtt tönkre rakta az at-a-glance widgetet és azóta sem lett vele semmi. Nem értem miért. Valamikor jön majd a Gemini Space de lehet sohasem ér ide vagy csak valami nagyon buta megoldást kapunk.
Ilyen szempontból a Google eljátszotta az én bizalmamat is.
A Samsung szuper lenne ha rendesen lehetne vele fényképezni embereket nem csak napfényes tájfotókat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 13 Pro max 128GB gyári független névre szóló számla 6 hónap jótállás!
- Honor Magic8 Lite 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 8/128GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB RAM 512GB SSD! 1 év garancia!
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE / 32GB / Kártyafüggetlen / 6Hó Garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 SUPER 8GB Zalman S2 TG FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Csepy