Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Az meg ebben az árkategóriában a tonex. A NAMplayer drágább, ami olcsóbban tudja a NAM-ot az meg nem nativan hanem konvertálva tudja, az meg kisebb-nagyobb minőségromlás.
Illetve ott a valeton gp200, pont a határon van, alapból tele van jósággal és mostantól még a NAMot is tudja, igaz ez is konvertálva.
-
FockeWulf
tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Én is a 90es évekbe voltam általános sulis, de engem anno nagyon elkapott a Pokolgép (akkor épp a feloszlott státuszban volt a zenekar), másodvonalban ott volt az Omen, Ossian, harmadvonalban a Moby Dick, volt pár Tankcsapda kazettám is (conneckor 567) de olyan nagy tankcsapdás sose voltam. És ugyebár akkor minden csak és kizárólag kazettán volt nekem, azokat lehetett másolgatni orrba-szájba. De hallgattam Black outot, Wellingtont, Fahrenheit-ot, ezek mind a nagyobb zenekarok felbomlása után létrejött kisebb, szerényebb magyar előadók voltak. Ja meg Sing-Sing az Abaházi tesókkal...aztán robbant be a Junkies 99-2000 körül, középsuliba aki rokkolt annak az kötelező volt! Egy időben nagy Akela fan is voltam, aztán most már abszolúte nem is hallgattam vagy 20 éve, nem is tudom mit szerettem a zenéjükön
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
MTV-n nem tologatták a Cacophony klipeket amúgy.

VHS-en amúgy terjedtek az oktatóvideók, az Exotic Metal Guitar című valahol még meg kell legyen VHS-en is.
vagy ezek is kimaradtak a kilencvenes évekből? 
Mondjuk nagyon fincsi dolgokról maradtál le, a sok Headbangers Ball műsorról, satöbbi.
-
Tibizzz
tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Keresed azt a bizonyos hangot. Én is vagyok így, de kitudja már hogyan rögzítették anno azt dalt. Volt egy haverom és amikor totál tönkrement az MK 25-ös magnóm, csinál belőle torzítót. Mikrofont tettem a dobgitáromba és a Tesla magnóm volt az erősítő. (70-es évek vége) Na az megismételhetetlen.
-
Moleman
addikt
válasz
Ba cy lus
üzenetére
A fuzz tényleg nehéz téma, nem csak digitálisan, kispedálban is. Amplitube-ban valamelyik jó nevű cucc, talán a ZVEX Fuzz Factory volt, ami rettenetesen szól, de a Biyang Fuzz Star kispedálban sem voltak olyan jó hangok, mint vártam.
Sok éve már Dunlop Octavio a kedvenc fuzzom, az pluginben is korrekt, és kispedálban is sikerült egy jó kópiát találnom (EWR Octopussy). -
Alexios
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
márpedig egy analóg erősítőt/láncot digitálisan reprodukálni
Miért kéne reprodukálni amúgy teljesen? "jobb" lesz a digitális tőle ha 1:1 ugyanúgy szól mint valamelyik analóg amire ráböksz? Mit takar a jobb? Egy zenész azt nézi hogy neki mi tetszik, és ami zenét ő játszik ahhoz szerinte mi illik. Főleg stúdióban, de koncerten se gondolnám hogy a legtöbbnek az lenne a célja hogy a lemezt játsza vissza pontosan, ennyi erővel akkor mindenki hallgathatna lemezeket otthon és nem "kéne" koncertre járni.Nekem pont úgy tűnik hogy a nagy zenészek tök leszarják te mit használsz, nincs tekintélyelv, ők túlléptek azon hogy most valami 99.5% hangzik-e úgy vagy 99.8%, ha tetszik nekik használják, inkább ilyen fórumokon megy az ezen pörgés és szarozás/istenítés.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Maradjunk annyiban, ha egy profi zenész eléd állna, te meg a homlokodból lehúznád a fejpántodat a szemedre, és lenyomná a "szendment" egyszer csöves cuccal, egyszer digitális platformon, fingod nem lenne, melyik melyik volt. Persze, 50% eséllyel beletalálnál.
De ha tíz számot nyomna le, garantáltan nem mondanád meg mind a tizet, hogy az most honnan is szólt.
-
chaosmonger
tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Már többször volt az az érzésem, hogy te maga a vita kedvéért vitatkozol.
Az megvan, hogy Ola nem jelentett ki SEMMIT ?
Onnan indult az egész, hogy valaki beírta, hogy lehet hogy Ola visszavált analógra mert tetszik neki ez és ez.
Ezért írtam az infókat, hogy nem vált ő se ide se oda, mert mindig is szerette mind a két megoldást.
Nem is értem hogy jön ide, hogy valószínűleg sérült a hanllása mert zenész. -
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Na, szóval köszi a tippet.
Rákerestem, találtam használtan is, 8k volt. Megvettem.
Alig vártam hogy hazaérjünk (pont ma voltam BP-en, így kellemeset a hasznossal....)
Pont az, ami nekem kell zsuzsi-zsuzsi*... Hát ennyiért ilyet; "a hülyének is megéri, hát még nekem" - szokták mondani.
*zsuzsi-zsuzsi; ennek definíciója némi magyarázatra szorul talán.
Kicsi unokaöccs hallgatja persze azokat a zenéket, amit a családban (az egyetlen lányom kivételével) általában hallgatunk.
Fent voltunk sógiéknál, és kérdezte, hogy mit hallgassunk... Há' mondom, valami dzs-dzs zenét (ez nálunk a húron tompított szakaszos riff, mint az említett Who tends the fire 1:20-tól kezdve).
Unokaöccs rákontráz: Apa, igen! Olyan zsuzsi-zsuzsi zenét tegyél be!
Sógorral összenéztünk - olyat mosolyogtunk, hogy na... azóta ez nálunk szállóige.Ja, lehet, hogy halasztom a multieffekt projektet, de nem biztos.
Asszem' el kell kezdeni megtanulni gitározni. Most már van inspiráció nyugdíjas éveimre.
(még valami dobon is gondolkodom)
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Te a szobádban szóló X erősítőre dugott Y hangszórót hallod élőben, a felvételen meg valamilyen pedál bele van küldve valamilyen erősítőbe ami megszólal egy a tiedtől kb mindenben különböző hangszórón ami elé odatettek egy vagy több mikrofont, ezt a hangot aztán alaposan megkeverték a zenéhez majd a végén némi mastert is kapott. Ebben a láncban bárminek a változtatása képes alapjaiban más hangzást eredményezni.
-
FockeWulf
tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Hát igen, én nagy Led Zeppelin fan vagyok, de a stúiófelvételeik legtöbbje szerintem csapnivaló. Most vagy a producer volt a rossz vagy a teknika, vagy mindkettő, de ők tipikusan azon ritka zenekarok egyike akik élőben mérföldekkel jobbak voltak mint lemezen. A (4es, rőzsés album talán ami kezdett, de csak kezdett megszólalni lemezen).
-
FockeWulf
tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Tudom hogy van egy réteg akik mindig bizonyos hangzásokat keresnek, reprodukálnának, nincs is ezzel baj, de ugyanaz a hangzásod kb sosem lesz, kicsit délibáb kergetés. Vedd figyelembe hogy a felvételek masztereltek, kompresszáltak, eq-zottak stb stb stb, még az eredeti előadó sem szól úgy soha színpadon mint ahogy szólt lemezen. Érdemesebb szerintem kicsit saját ízlésre keverni egy-egy hangzást, persze ésszerű keretek közt.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Az új ezerszer jobban, konkrétabban szól, nem mossa szét annyira a hangot, élvezhető marad. Valószínűleg beleraktak egy kis bemeneti szűrést, hogy ne terhelje a fuzzítást vagy mit fölösleges frekvenciákkal. Más kérdés az, hogy köze nincs a két hangnak egymáshoz.
Az is lehet egyébként, hogy a sok évtized alatt csak simán kiszáradtak a bemeneti szűrőköndik a régiben, azért szól úgy, ahogy.
-
consono
nagyúr
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ez a Joyo még mindig tetszik, ha nem oldottam volna meg sufnituningban (powerbank+USB-s pedal power), tutira vennék. Mióta ezt használom a pedálokhoz nincs alapzajom. Hazudok, van, de sokkal kisebb. Sajnos az USB-C-s töltök is zajosak, van ami többé, van ami kevésé, ami itthon van, de a 9V-os adapterek is nagyon sok zajt rápakolnak. Valószínűleg a 230 oldal sem az igazi...
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Vajon ha 8-16 éves gyereket megkérdeznénk mi a nyugati társadalom legnagyobb problémájáról,gyerekmunkáról mit válaszolnának? Ha nem a nyugati, hanem valamelyik Afrikai vagy távol keleti gyereket kérdeznénk? Nagy összegben fogadnák hogy radikálisan eltérő válaszokat kapnánk.
arnyekxxx-A hajcsatot is ide kell hajóztatni távol keletről mégis olcsóbb annyival hogy meg se forduljon a fejekben hogy az itt gyártott hajcsatot(csak példa) vegyék meg(nyilván már nem is gyártanak EU-ban semmi ilyet nagy mennyiségben, max összeszerelés zajlik), érdekes, én eddig se voltam híve ezeknek a kínai oldalaknak, nem rendeltem 1x sem soha semmit ilyen oldalakról, mindig itthoni vagy EU boltokból vásároltam, 1x fordult elő életemben hogy Oroszországból kellett rendeljek alkatrészt. Múltkor láttam egy videót, nem semmi hogy így kell védeni az "értékes" rakományt nehogy a szomáliai kalózok rátegyék a kezüket a műanyag hajcsatra meg a csatos papucsra.
Múltkori példa, kellett anyámnak új telefon mert a réginek a mikrofonja már vacakolt, neki meg ez fontos(voltak vele szoftveres gondok is), körbenéztem mit lehet kapni, bizony vannak olyan telefonok amiket itt EU-ban szerelnek össze és már úgy vannak megcsinálva hogy cserélhető legyen benne minden(akku,mikrofon,kijelző,stb) hogy később ez ne legyen gond és szoftveresen is valami 5évig garantálják hogy kapja a frissítéseket, tök jó is lett volna ha nem kerül 3x annyiba mint egy kínai Xiaomi, akkor az lett volna vásárolva, ekkora árkülönbséget átlag fogyasztó nem tud benyelni, maximum akkor ha nincs kínai telefon alternatíva...
Persze én megkaptam a régi telefont hogy jó lesz az nekem a Motorola V3 helyett, amit azóta használok hogy a Cubot X15-ösöm kb 8 év után aksi miatt megadta magát. -
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Pontosan, nincs kvázi jogunk beleavatkozni. Arról nem mi tehetünk hogy ezekben az országokban ahol nem zajlott le a szekularizáció.
-Szaúd-Arábia, Irán, Katar, Egyesült Arab Emírségek – Ezekben az országokban az iszlám jog (saría) továbbra is az állam és a jogrendszer alapja.
-Irán – Bár a 20. században egy időre szekularizálódott (a sah uralma alatt), az 1979-es iszlám forradalom után teokratikus állammá vált.
-Egyiptom – Bár hivatalosan nem vallási állam, az iszlám szerepe továbbra is meghatározó, és a politikai hatalom gyakran összefonódik a vallással.Európában a középkor végén és a kora újkorban a parasztság jelentős része még analfabéta maradt, mivel az oktatás elsősorban a városi polgárság és az elit számára volt elérhető. Tehát a könyvnyomtatás nem azonnal növelte a teljes lakosság műveltségét, de hosszú távon hozzájárult az írástudás terjedéséhez és a tudás demokratizálásához.
Miért fejlődött gyorsabban Európa?
Könyvnyomtatás és tudás terjedése
A nyomtatás elterjedése (15. század) gyorsította az oktatást, a tudományos forradalmat és a reformációt.A reneszánsz és a felvilágosodás eszméi szélesebb körben elérhetővé váltak.A tudományos kutatások és a technológiai fejlődés felgyorsult, különösen a 17-18. században.
Politikai és gazdasági tényezők
Decentralizált politikai rendszer: Európában sok kisebb állam versenyzett egymással, ami ösztönözte az innovációt.Kapitalizmus és piacgazdaság kialakulása: A kereskedelem fellendülése, a bankrendszer fejlődése (például Itáliában és Hollandiában) nagyban hozzájárult az ipari és társadalmi fejlődéshez.Gyarmatosítás: Az újvilág felfedezése és a gyarmati erőforrások kihasználása óriási gazdasági előnyt jelentett Európa számára.
A reformáció és vallási változások
A reformáció (16. század) ösztönözte az oktatás terjedését, mivel a protestáns egyházak hangsúlyozták az írás-olvasás fontosságát.Ez egyes országokban erős polgári kultúrát és munkamorált eredményezett (például Hollandiában, Angliában).
A tudományos forradalom és felvilágosodás
A 17-18. században Európában kialakult a modern tudományos módszer, amely az empirikus megfigyelésen és kísérletezésen alapult (Galilei, Newton, Descartes stb.).A felvilágosodás eszméi megkérdőjelezték a hagyományos hatalmi struktúrákat és elősegítették a politikai modernizációt.Ahogy arról se tehetünk hogy Afrikában egyes törzsek megmaradtak teljesen elszigetelten, ha beavatkoznánk(mondjuk internetet biztosítanánk nekik), valószínűleg pár hét leforgása alatt kihalna a törzs.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Igen, és Szaúd Arábiában is nyugodtan csonkítsák meg a a lányok nemi szervét (értsd: p*náját) a felsőbbrendű férfiak, a homoszexuálisokat nyugodtan akasszák fel, és törvényesen ölhessen meg a férj a feleségét, ha az félrelép. Más kultúra, ne akarjuk már megmondani, hogy nekik milyen rossz az életük.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Igen, elkerülöm, ha tudok róla. Nem veszek már semmit se Alin se Temun, korábban vettem néhány alkalommal, de többet nem. Nem akarok hozzájárulni a "hajóztassunk be egy hajcsattot Kínából" dologhoz, meg mindenhez, ami mögötte van.
Ha nem tudod miért főbenjáró bűn, az elég szomorú. Minden civilizált ország tiltja a saját munka törvénykönyvében a gyermekmunkát, egyébként az EU is értelemszerűen.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
A fejhallgató pántig nem jutottam el bevallom. Ha valamire szükségem van, és tényleg, és csak ott van, nem érdekel a 6900 forintjuk egy kicsit sem. Akkor annak az az ára.
Ha megnézed mennyibe kerül egy sima csomagfeladás Németországba DPD-vel pl., látni fogod, nincs ingyen. Miért küldözgetne neked bárki ingyen egy 2 ezer forintos fejhallgató pántot? Amin keres mondjuk ezer forintot, és kifizet kétezret a szállításért? Máris nem keresett semmit.
A Thomann nem azért van, hogy szirszart, pengetőt és pántokat rendeljünk. Nem abból él.
Viszont kérdezés nélkül visszautalja a 700 ezres gitárod árát, ha 18 napra azt mondod nekik, hogy köszönöm, elállok. Megtörtént velem, saját tapasztalatból tudom. Beérkezik a visszaküldött gitár, gyakorlatilag 24 óra múlva a számládon a pénzed, no questions asked.
-
Moleman
addikt
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Már bocsánat, de ki az a hülye, aki csak egy húrkészletet onnan akarna rendelni? Lehet, hogy ott 400 forinttal olcsóbb, de a 6900 posta agyonüti. Soha nem akartam ott csak egy húrkészletet venni..
Nyilván csak akkor vesz ott valamit bárki, ha összességében megéri. Csak azért nem kell a Thomannról venni, mert Thomann.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Kipróbáltam azért egy újabb presetet, ezzel sem került közelebb a big muff hangjához. Gyakorlatilag mintha egy másik fuzz pedált hallanék: a tonexes csendesebb, jóval kevésbé kakofóniás, a mély sokkal megfogottabb, az egész hang vékonyabb, kompresszáltabb (gate-et, comp-ot letekertem természetesen, de így is olyan, mintha lenne mindkettő). Ez már tényleg nem fingreszelés, jó, ha 60%-ban hozza a valós muff hangzást.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Á, még mindig előjön. Nem tudom számszerűsíteni, mert most miután legutóbb produkálta a hibát, utána kapcsolgattam vagy 100-200-szor, és semmi. De egy ilyen hibával hiába viszem el, mert ha nem produkálja - márpedig erre elég kitartóan képes -, hozzá sem nyúlnak, viszont elmehet vele több hét, mire visszakapom ugyanabban az állapotban, sőt lehet még én fizetek, hogy potyára beadtam. Jobban járok, ha kicseréltetem máshol a lábkapcsolóját, a hivatalos szervizt megkerülve.
A 8k-s Cuvave fuzzba tudtak pöpec lábkapcsolót tenni, Gibsonéknál ez 8x-os áron nem jött össze, vicc. Tényleg csak a hangja menti meg. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Inkább kezembe vettem az ügyet, szétszereltem, eltávolítottam a használaton kívüli 9V-os elemcsatlakozót - amit úgy sikerült megcsinálniuk, hogy az elemcsatlakozó oda-odaér a lábkapcsoló forrasztásához -, így már nem sikerült előcsalni a hibát. Pedig szerintem most jó egyévnyi adagot kapcsolgattam. Aztán majd meglátjuk, de most nagyon úgy fest, hogy ez a bután odalógó elemcsatlakozó okozta az anomáliát. Ugye eredetileg ebben volt az a kiszedhetetlen (szó szerint kitörtem, úgy bele volt gyógyulva) műanyag védőtok, most már értem, miért volt úgy "bevédve", hogy az az átkozott elemcsatlakozó még csak véletlen se okozzon galibát.

Zseniális Gibson-féle tervezés mindenesetre.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
consono
nagyúr
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Hát meg azért a fuzz újkori népszerűségének jót tett a stoner/post rock elterjedése is. Én nem vagyok nagy fuzz párti, az utolsó, amit valameddig használtam egy nagyon régi Fender fuzz wah volt, nem is az én világom, de azért a Wata féle Hizumitasra nagyon gerjedek

[link] -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Persze másképp szól. De nem azért használták a 60as években mert azt a hangot választották ki a 32 féle elérhető torzítottgitár hang közül, hanem egyszerűen nem volt más, ha nem akarta valaki késsel kiszúrni a hangszóróit de zségitárhang kellett neki
aztán ahogy megjelentek az overdrájvok, torzítók, highganebb erősítők a fuzz kikerült a standard használatból, megmaradt azoknak akik úgy akarnak szólni mint a 60as évek vagy valami extrém dolgot akarnak csinálni.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
persze, nem jobb híján hanem mert az ősi szandot akarják használni.
biztos vagyok benne, hogyha a 60as évektől van tyubszkrimer meg jcm800 akkor a fuzzpedál csak szaxofonsimként lenne ismert
-
Blindmouse_
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110-15ISK: i5-6G I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

LEhet lekezdeni hörcsögözni a NAM modelleket
)
A legdrágább kispedáljaimat 13k körül vettem.

Rákerestem, találtam használtan is, 8k volt. Megvettem.

Persze én megkaptam a régi telefont hogy jó lesz az nekem a Motorola V3 helyett, amit azóta használok hogy a Cubot X15-ösöm kb 8 év után aksi miatt megadta magát.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)