Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azért, mert SA260FM-nek árulták, annak is vettem meg. Aztán amikor megkaptam, jött a nagy csodálkozás...
De intézem a különbözetet.
Ha el is adom majd, valszeg inkább azért lesz, hogy ne jusson mindig eszembe róla a rossz történet. Egyébként nagyon sokoldalú, irgalmatlan jó hangja van és nagyon kellemes gityó. -
chaosmonger
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Tévedsz, nem vagyok PG fan, sőt ez az ÁFA felszámolós módszerük külön irritál, kíváncsi lennék, hogy a Magyar Állam lát-e egy fillért is abból a +27%-ból amit nekem felszámolnak.
A Sparkot viszont valóban zseniális terméknek tartom.Azt a következtetést nem értem, hogy ha neked nincs szükséged rá, akkor nem jó semmire. A földön van 8 milliárd ember, ebből közel 8 milliárdnak nincs erre szüksége, de az az 1-2 százezer akinek van (vagy legalábbis úgy érzi), jó üzletet csinál a PG-nek, ez erről szól. De ha épp magadat győzködöd hogy miért nem kell, akkor nem szóltam

Én pl. tűzforró nyári estéken fogok vele pengetni kint a teraszon. Kivihetném a nagyot is? Igen. Több mint 2 éve van meg, egyszer vittem ki, nagyon jó volt, de macera.
Egy kollégista/albérletes egyetemistának gondolj bele mekkora királyság egy ilyen. Az ingázás ellenére mindig nála lehet. Azt ne mondd, hogy hordtáskában vihetné a nagyot is a vonaton, amikor van nála 2 heti mosott ruha és fagyasztott töltött káposzta
.Közben még egy pozitívum eszembe jutott: mivel a letöltött és saját presetek az applikációban vannak tárolva, ezért a kicsin az első pillanattól kezdve minden ugyanúgy elérhető lesz mint a nagyon, gyakorlatilag a klónja lesz.
-
DrDoktor
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Már megint az önző gondolkodásod.Most is azt nézed neked miért nem jön be neked miért nem jó.
Pont jó melóhelyre.Teljesen jó baráti körben családozásnál is.
A 40 es 5.2 kiló.Ezt meg bedobom a hátsó táskámba...+ a 40nek kell villany ez meg akkus.
De amúgy látom már megint mindenkivel ellentmondásban vagy .Ha valaha lesz bandád abban kemény lesz a zenésztársaknak hahahah -
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem helyem nincs, ez a kis vakarcs meg pont felférne a polcra
Vagy az asztalomra a monitor alá. És mivel hangkártya is, duplán jól jönne. Vagy a szintetizátort is tudnám vele effektezni meg kihangosítani, most vagy a gitár vagy a szinti van. -
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
De a 40-es nem akkumulátoros, szóval lehet könnyű cipelni, de kell neki a konnyektor.
-
DrDoktor
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Piac!.Gondolod egy ekkora cég nem kuatat fejlesztés előtt?
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A meglévő ismerek már fizettek, ők nem érdekesek. Újakat meg új termékkel lehet behúzni. Főleg, ha az budget kategória... Ilyen áron még én is elgondolkodtam

-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vagyis meg soha nem volt a kezedben S-szerias Ibanez. Igy mondjuk ertem

-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Értem én, hogy mindig mondani kell valami okosat
hát izé... -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Aki egy éve gitározik, annak tényleg hasonló a két gitár. Egyébként meg pont annyira hasonlítanak, mint egy fekete Toyota Corolla és egy fekete Ford Focus.
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát ha felveszed, az fog feltűnni...
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
neked is csak azt tudom mondani: most nezd meg oket oldalrol
szembol mindketto gitar alaku es fekete 
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mindkettő fekete, ja.
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lattal mar eloben S-es Ibanezt? Nagyon nem hasonlit semmilyen Schecterre (vagy ugy kb barmi masra) szerintem

-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Reverb árakból azért alsó hangon le kell nyisszantani egy bő 10%-ot a jutalékok miatt. Egyébként néha jó vételeket is ki lehet ott fogni, én tegnap lőttem ezt az Ibanezt, forintban 183 ezerre jött ki mindennel együtt. Ehhez képest jó vétel DiMarzio Evolution pickupokkal és flight case-zel.
Emiatt árulom az S521-emet. Nagyon jó, csak nekem nem nagyon jön be úgy külalakra, túl egyszerű.
Meg unom is már a piros gitárokat. -
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Köszi!

-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azért tettem be az eredeti tracket mert te hallhatóan nem is próbálod azt játszani, kerülöd a tompítást mint ördög a semjénfüstöt márpedig az egésznek az a zakatolás a lényege. Ha nem gyakorlod a tompított ritmizálást akkor nem fogsz metált játszani, csak metálból ismerős dallamokat játszol torzított gitáron.
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem teljesen jo
Itt a dobnal a ritmus is sokkal jobban megvan mint az elozo verzional. Az meg abszolut respect hogy vallalod a jelenlegi szintedet (bar egyaltalan nem olyan hogy szegyellni kene).
Nekem is kene mar teljes szamokat tanulnom, de egyelore igyekszem a technikamat kozeliteni a hasznalhato fele
Bar vegul is egy Basket Case-t el tudok jatszani a Youtube video mellett, meg ha csak amolyan mezitlabas 'power chords only' modon is 
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem maradhat a Spark is, nézd meg melyik input azon is a tiszta és melyik az effektezett hang, biztos ott is van lehetőség erre
Szerk.: közben utánaolvastsam, Katana 50-en nincs külön line out, Katana 100-nál van csak lehetőség arra hogy menjen az erősítő és a line out is. De USB-vel ugyanúgy annak is mennie kell, meg a Sparknak is
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vagy használod az interfészt, ha a Katanát használod, azon biztos van egy line out, amit bedugva az interfészbe egyből veheted ami kijön belőle. Másik opció, hogy a Katanát használod interfésznek is(ha jól értem most ezt csinálod), van olyan inputja ahol szintén a már effektezett output van rajta. Harmadik opciónak egy mikrofon lenne, ahol azt rakod az erősítő elé, majd veszed fel interfészen át, de szerintem esetedben ez fölösleges.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A tompítást gyakorold mert amíg az nem megy addig nem fogsz enterszendment (meg ugy általában metált) játszani.
ezt akarod eljátszani de nem ezt játszod.
-
DrDoktor
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jó lesz ez így tovább!
Sajnos sokat levesz az értékéből, hogy nem Fishman fluence modern a hangszedő.Hiányzik a soundból a twang twang.
-
pepusos
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ebből még koncert lesz egyszer... szerintem jó lett, gratula!
-
marcusa
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem tök jó! Ügyes vagy.
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát ugye
Ha csak úgy magában hallod akkor max a kezdő hangból tudod eldönteni. -
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Honnan tudod, hogy mi a különbség egy A moll és egy C dúr skála között? Egy E moll pentaton és egy G dúr pentaton között? Kontextustól, ha fel le játszod csak nyilván nem lesz különbség, mert ugyanazok a hangok alkotják. Akkordmenettel együtt, többi hangszerrel meglesz a kontextus, hogy mollban vagy dúrban gondolkodsz.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Na jó, de mi van ha össze van karcolva?
"Meg találtam a gitáromat! Meg van a gitárom. ÖSSZE VAN KARCOLVA!!! ÖSSZE VAN KARCOLVA, Zuzu!!!" - Ford Fairlane
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Fender pedig a CBS tulajdona volt '65-'85 között, ami ugye egy médiavállalkozás
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az Explorer azzal a natúr barna színnel indult a születésekor.
Just for fun, Dean gitárok fejét is az Exprorerrel találta fel a Gibson, az eredeti szabadalomban meg a prototipuson még ilyen feje volt az Ex-nek

Annak azért örülök, hogy pár dolgot átdolgoztak rajta

-
nap
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Jackson Kelly jobb, mint az Explorer. Sokkal ergonómikusabb, kényelmesebb, kézreállóbb. Tapasztalat.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Persze, hogy van nekik hiszen ők találták ki az Explorert
-
chaosmonger
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem ez tetszik nagyon az explorerek közül:
Sajnos úgy tűnik lemaradtam a Solar gitárokról, ez pl. pár éve mikor indultak 7 vagy 800 euró volt, most hogy felkapott lett a márka már 1400...
Ilyen Evertune bridge-e van valakinek? Milyen a gyakorlatban? -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem tudom, ma hányszor jutott eszembe ez a gityó, mármint a formája. Csak egy félórát nyomkodtam, így nincs megalapozott véleményem, de megkockáztatom, jobban bejött a formája, mint a két meglévő gitáromnak.
Marha kényelmes volt rajta játszani. Azt hittem nagyon kényelmetlen lesz. Hát nem. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
DrDoktor
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mondanám, hogy butaságot mondasz de már mindenki tudja ezért valóban felesleges. Főleg Goose-nak nála több B stock/használt nem volt senkinél a topikban amivel tök jól járt.Ebből legalább nem a madárka tört ki

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Teljes árról volt szó, azaz zsír új termékről.
"teljes áron, 450ért küldeném vissza mint ctrl-alt-del" azaz nem b-stock, mert azt mi is tudjuk, hogy meg sem vennéd
Mondjuk ilyen csiricsáré szart amúgy sem veszel, nincs benne dzsidzsi. -
DrDoktor
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hála aátánnak Ezért vagyok ma egy remek army dab Charvel szerelmes tulaja.
Linkeltem mi szar :https://photos.app.goo.gl/r2ZQLiaWiH8qBXni6 -
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha visszakuldod a B stockot, az lesz a C stock?

-
KerryVTR
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Küldtem üzenetet neked!
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=mv4d7Jrw-ZY
Ekkoriban játszottunk pár helyen együtt velük.
Az volt a szekszdrogszendrakenról kimaxolása.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A nagytestű akusztikus gitárnak nem az az előnye, hogy olyan hűde kényelmes, hanem hogy szebben, teltebben szól.
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az eddig sem volt kerdes hogy nekem a dreadnought tetszik, neked meg a parlor

Legalabb kicsit porog a topic, nem baj az
Pickupokat egyelore nem cserelgetek, a Donner neck pickupja meg a Schecter bridge pickupja eleg jol lefedi amit keresek

Bar azert nyilvan megvannak a tavlati tervek/almok... -
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
deal

-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igy van. Aztan megszoktam es elmult.
Pontosan ugyanugy, mint az akusztikus gitarnal. Eleinte kenyelmetlen volt, fajt a vallam. Aztan megszoktam es elmult.
Te azt allitod hogy ha megfogod a dreadnoughtot es kenyelmetlennek talalod, akkor soha nem is lesz neked kenyelmes, szerintem meg konnyen elkepzelheto hogy de (mint ahogy peldaul nalam is tortent).
Mindegy, hagyjuk szerintem
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
" A fémhúr vág, elkerülhetetlen,"
Az en ujjaimat nem vagja. Rosszul csinalok valamit? -
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
"egy csomó mindenkinek már elsőre kényelmes mondjuk a dreadnought forma"
vs
"ez nem olyan dolog, ami vele jár, adottság, és meg kell szokni, mint a fémhúrokat."Elmondod hogy egyenfuggo hogy kinek kenyelmes elsore, majd a kovetkezo mondatban meg pont az ellenkezojet
Aki kelloen "nagy", annak nyilvan kenyelmesebb mint egy kisebb termetunek, tehat nyilvan "adottsag" kerdese is.
Eleinte nekem is fura, kenyelmetlen volt a dreadnought, aztan megszoktam,most mar kenyelmes (bar szerinted ugye ilyen nem letezik). -
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem, nem azon vitatkozunk hogy neked mi kenyelmes, hanem azon, hogy mi alapjan hozzon valaki dontest. De tolem nyugodtan vehet barki ukulelet csak mert kenyelmetlen neki mikor 4/4 gitart vesz eleteben eloszor a kezebe

Lasd a korabbi peldamat. A te logikad alapjan senki ne akarjon femhuros gitaron jatszani, mert mikor eloszor a kezebe fogja akkor vagja az ujjait, gitarozzon mindenki nejlonhuroson...
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mindegy, hagyjuk. Szerintem nem "par masodpercre megfogom" alapon kell evekre szolo dontest hozni, szerinted meg de. Ez van

-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem a sima Stratocastertol is fajt a vallam 15 perc utan. Aztan megtanultam rendesen tartani

-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem "mas akarja eldonteni", sajat tapasztalatbol tudom hogy attol hogy hozzaerek ket masodpercre, nem feltetlenul tudom eldonteni hogy az jo lesz-e a kovetkezo evekre vagy sem. De mindenki azt vesz amit akar, nem kotelezo meghallgatni a masik velemenyet...
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azert ne 15 perc alapjan akarjuk eldonteni hogy egy gitar mennyire lesz kenyelmes hosszu tavon... Eleinte nekem is fura volt a dreadnought, de konnyen megszoktam, es nagyon szeretem

Ilyen logika alapjan sosem nyultam volna femhuros gitarhoz, mert 15 perc utan mar nagyon vagta volna a puha ujjaimat
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pont ez a jo, maga a riff nagyon egyszeru, lehet figyelni a technikara

Most en is nekialltam ezzel gyakorolgatni, figyelni magam, nem vonja el az ember figyelmet a "mi is jon most"
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem tompítasz semmit
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az explorer tök kényelmes forma ülve is, állva is.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
szerintem bal kézzel is tompíts. Egyszerűen engedd fel a lefogott kvintet abban a pillanatban, amikor az aktuális nyolcad hang véget ér. Ne csak az utolsónál, hanem minden egyes hangnál. A bal kezeddel minden hangot "elindíthatsz" úgy, hogy erőteljesen lefogod a hango(ka)t, előtte csak lazán a húrokon tartva az ujjbegyeket. Ugyanígy, amikor egy hang véget ér, picit felengedhetnek a lefogott bal kéz ujjak. Persze a nem lefogott húrokat is tompítani kell, ez könnyebb lehet jobb kézzel... ez a fajta tompítás persze általánosságban véve nem szól igazán szépen, de itt talán megér egy próbát.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ja bocs, tényleg nem fontos hogy szóljon. Inkább hogy gyakorlás közben szóljon. Mikor zenélsz akkor nem gyakorolsz, ott nem baj ha nem szól.
Általában mikor az ember gyakorol egy skálát vagy valamit akkor nem zenél.
Remélem értitek mit akarok mondani. Kicsit fáradt vagyok mostanában, néha azt veszem észre magam sem értem visszaolvasva mit akartam mondani. -
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jobb mint az elozo
De meg mindig nem eleg 'pattogos' szerintem a dupla E5-ok kozott. Meg a ritmus sem eleg stabil szerintem -
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Persze, nagyjából ugyanott van rajta a "bevágás" mint egy bármilyen más gitáron(kivéve flying V meg társai persze
) , simán lehet vele ülve is játszani -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én pont leszarom hogy ki mit gondol mikor az ebéd szünetben pengetek. Amúgy ezt szeretem a nyugatban, pont azt fogják gondolni hogy a kolléga gyakorol

Emlékeim szerint valaki itt gyakorol melóban.Re doc
Igen ez is jó. Eddig én is ezt tettem. De szeretnék már pengetni is picit. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem, ezt sajátmárkás cuccként árulják a D'Addariohoz hasonló típusnévvel. Ez egy ilyen, szerintem valamelyik kínai gitárgyár polcról leesett cuccait árulják, a húrokat lehet OEM-ként kapják ömlesztve, és ők csomagolják így be.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
te tényleg nem hallod, hogy nem azt játszod amit Mustaine?
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem PM-es, az amikor 1-3-1 van a mély E húron, na ott van palm mute, amúgy a kvintek nem azok. Viszont a két E kvint között van egy szünet, tompítani itt nem palm mutera gondolok, hanem némításra, rárakod a pengető tenyered élét a húrokra, illetve bal kézzel is, de amúgy a Megadeth gitáros videóján ez teljesen jól látható volt
Értsd, attól nincs szünet pusztán ha nem pengetsz, mert a lefogott hangok továbbra is szólnak -
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem arra gondol, hogy ebben a riffben vannak szünetek, ami szerintem neked nem tűnt fel.
Tudod, nem csak az fontos, hogy mikor melyik hangot játszod, hanem az is, hogy mikor melyiket nem. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem kásás az ha "el van játszva"
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem a két E kvintre gondol, ott köztük is kéne tompítani, míg nálad egybefolyik. Ott a kettő közt nyugodtan tompíts jobb és bal kézzel is rá, majd utána megint egy E kvint.
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezert irtam hogy "fules nelkul".
Amugy a felvetelen nagyon azt hallani hogy semmit nem tompitasz, osszefolynak a hangok.
(Amugy olyan jo a sajat hibaimat masnal is latni/hallani
) -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez így csak simán rossz
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Most jon az hogy a k*csog doki megkerdezi hogy "nem zavar hogy igy csorognek a hurok?"
(tudom hogy a szaki szerint igy jo, meg gondolom sokkal konnyebb lefogni barmit, de engem baromira zavarna fules nelkul)Gyanitom hogy idovel az ember keze 'raall' a helyes mikromozdulatokra, aprocska tartasbeli kulonbsegekre, par honapja elkepzelhetetlennek tartottam hogy normalisan hangzo power chordokat zuzzak, most meg teljesen termeszetesen megy (ehhez kell peldaul a balkezes nemitas ugye). Az meg nekem sem megy hogy egyenes csukloval jatszak a mely hurokon, nagyon rovid ujjaim vannak, a kisujjam peldaul csak akkor er az E6-hoz, ha teljesen belenyomom a gitarnyakat a tenyerembe, akkor is alig, azt meg ugye nem kene.
Amikor szenvedek a rovid ujjaimmal mindig Jassie jut eszembe, aki a nem kimondottan zongorista ujjaival remekul megoldja a gitarosdit
[link] -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
"We gave Danny and Joe whatever we could spare for the car - probably about twenty bucks - and walked up the on-ramp to the highway, guitar cases in hand."
-
DrDoktor
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az ugyanaz mint 40 éve csak mamár ez 1nm2 történik pc Nem pedig tonna hardverrel 500nm2en
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Amúgy szerintem ez akkora faszság hogy na. Mármint, igen csinálnak ilyeneket, de ez a legnagyobb fasság. Sterilizálni a zenét hülyeség. Amúgy tök tipikus, hallgatók valami magyart felvételt és stúdió technikailag pompás, tökéletes, cserébe zeneileg nulla. Nem azért hallgatók zenét hogy elmondjam milyen jól meg lett masterelve a dolog. Félreértés ne essék, fontos a jó stúdió, de ez a sterilizált dolog nem jó. Persze vannak kivételek is, de a többségében a zajosság hozzátesz, főleg rock zenében.
Ott van a rackák menni amerika lemez, pompás, kiváló. Bementek a stúdióba, feljátszották, azt annyi. Nincs ilyen baromság hogy felvesszük 6szor vagy külön 10 sáv vagy felvesszük a szólót majd utólag rá keverjük. Megmókoljuk a hangszert, lószart. Bedug, felvétel kész. -
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sőt, kapaszkodj meg, a Metallica olyat is csinált, hogy lehangolták a gitárt és lassabb tempóban játszották fel a dalt. Majd felgyorsítva játszották vissza a szalagot, és ezt hallod a lemezen. Például a Master of Puppets dalt így vették fel.
De remélem érthető, hogy nem azért csinálták ezt, mert amúgy nem tudták volna normál tempóban eljátszani a dalt
. -
DrDoktor
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezer egy megoldás létezik
A ragasztás is.
Van aki szigszalagozza' van aki pillanatragasztózza van aki hajgumi/fentebb linkelt drágább ,olcsóbb szorítókat használja.
De amig nem voltak ezek addig is a legfontosabb a helyes beidegződött kézzel tompítás amennyire lehetséges -
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A korábban linkelt felvételen a Megadeth gitárosa játssza a Symphony of Destruction-t. És a leírásban ott van, bedugta a gitárt a kombóba, nulla effekt, és a szobában egy mikrofonnal felvette.
Szóval jól láthatod a két szemeddel, a tiszta játék nem azon múlik, hogy vettél-e már fret wrap-et az alin, vagy nem.
Ha ezzel az eszközzel letompítod a húrokat, attól te nem fogsz tudni tisztábban játszani. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szállítással együtt már 1500 Ft egy hajgumi méretű textilért. Egyébként mostanában nagyon gyorsan ideérnek a csomagok az Aliról, mióta javarészt szakítottak a Magyar Posta nagyszerű szolgáltatásaival. Általában két hét alatt meg szoktak érkezni a kínai csomagjaim.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Most felkaptam az egyik gitáromat, és megfigyeltem, hogy csinálom én. Ennél a riffnél simán a jobb tenyereddel kell némítani, mert egyébként nem palm mute-tal kell játszani. Amikor szeretnéd, hogy elhallgasson a húr, akkor nyomd rá a jobb tenyeredet, és ne a megszokott palm mute pozícióba tedd, mert ott rezonál tovább a húr, hanem arrébb, hogy teljesen elhallgasson.
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
En leginkabb mutatoujjal nemitok. A kvint 'aljat' rendesen lefogom a mutatoujj hegyevel, a tobbi huron meg siman csak vegigfekszik, igy azok nem tudnak rezegni. Illetve ha az A huron van az alaphang, akkor a mutato hegyevel enyhen erintve az E6 hurt (mint pl. C-durnal) azt is tudod nemitani.
Ha fent jatszol (a vekony hurokon) akkor meg jobb tenyerrel lehet az also hurokat nemitani, ezt meg nekem is gyakorolni kell
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Cucka amit mond, vagy teszel egy hajgumit a nyakra...
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Gyakorlással.
Illetve használd a bal kezedet is, amikor el kell némítani a húrokat. Lásd [link]. Ha megfigyeled, bal kézzel végig tompítja az összes húrt, aminek nem kell szólnia éppen.
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
en erre tippelek: [link]
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Riffel a magas húrokon/fenti bundokon.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ne erőltesd, mert nem fog sikerülni
Lassan gyakorold ki pontosan, és azt gyorsítsd fokozatosan. Ha elkezded erőltetni nem fog úgy szólni, mert hiába játszod "gyorsan" a hangok nem lesznek a helyükön, szóval ugyanúgy szarul fog szólni, jót gyakorolj, és azt gyorsítsd, és akkor az jó is marad.
Illetve belenézve ez nem is különösebben gyors vagy technikás, esetleg nézz váltott pengetés gyakorlatokat az is segít -
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Elég hatásvadász, de elképesztően gitározik. Majd ha eljutok oda (1-2 hónap múlva talán) nekiugrok a Patreonos tanfolyamainak

-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Persze.
Ha megkérdezed a forma 1-es mérnököt, akkor elmondja, hogy 10 kg plusz súly az 3 tized másodpercet jelent körönként. Ami forma 1-ben nagyon soknak számít.Kérdés, hogy érdemes-e neked ezzel a jelenséggel foglalkozni akkor, amikor elmész autóval a teszkóba bevásárolni?
Szerintem nincs hangszerész, aki megmondja vakteszten, hogy milyen fából készült a gitár. Jól szól vagy nem szól jól, igazából ez a fontos kérdés.
A vakteszt azért fontos, mert az emberi érzékelést könnyű megtéveszteni. Érzed a gitár súlyát, a rezgéseit, hallod a hangját akusztikusan, megcsodálod a márkanevet a fején.A boroknál volt ilyen kísérlet, amiből kiderült, hogy az emberek finomabbnak érzik azt a bort, amiről tudják, hogy sokba került. De megmondta Paul Reed Smith is, hogy az emberek a szemükkel vesznek gitárt - jól látható, hogy eszerint is gyártja a gitárokat, és hogy eléggé be is jött neki.
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
No de az a 35% számít többet, vagy az, hogy a húrláb tartó csavar egy negyeddel jobban be van tekerve, vagy az, ha a pickup 0.3 mm-el feljebb van? Han Solo mondta jól: "Humbug ez én mondom! Meg hókuszpókusz."
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
mahagóni származási helytől függően inkább 0.5-0.85. De ahogy írtam, az egyedi különbségek mindig nagyot szórhatnak. Kommersz passzív elektronikai komponensek (RLC) esetében is ~ 5-10%. Ezért drágák a custom shop hangszerek: juhar-juhar, poti-poti, de az egyedi készítés során "kiválogatják" a pont megfelelő egyéni paraméterekkel rendelkező anyagokat, alkatrészeket, illetve az illesztések-kötések is pontosabb tűréssel készülnek. Tehát nem varázsfáért / varázspickupért / varázskapcsolásért fizetsz, hanem azért a tudásért / időért, amit az egyedi eltérések kiküszöbölésére szánnak...
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
pár % vagy az alatti eltérés -> közel azonos
> 10% -> különböző -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A dolgot még bonyolítja, hogy a fa nem homogén anyag. A lényeg az, hogy a fizika felől közelítve be lehet látni, hogy a faanyag befolyásolja a hangzást.
Annyit biztosan tudok saját tapasztalatból, hogy ugyanazok a pickupok a mahagóni testű, rózsafa fogólapos Ibanez S521-ben homlokegyenest máshogy szóltak, mint a kőris testű, juhar fogólapos Ibanez RG421-AHM-ben. A menzúra, a hardver és az elektronika tök ugyanaz mindkét gitáron. Csak a test és a fogólap anyagában különböznek.
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
"a gyári pickup tulajdonságait lehet kicsit tuningolni a bekötéssel."
Hat, az teny hogy lehet belenyulni kicsit a gitar hangzasaba elektronikailag (pl treble bleed, potiellenallas, es hasonlok), de azert ez nem egy nagy fekete magia, es erosen izles dolga hogy kinek melyik tetszik jobban -
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor én értettem félre, bár nekem még mindig nem világos hogy egy James Hetfield signature EMG szettnek az alap bekötése miért ne úgy lenne mint ahogy ugye James Hetfield használja

-
jmarcell
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Betesznek még egy 9V-os elemet és 18-ról megy 9 helyett…
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egy hangszerkészítő/eladó azt mondja, hogy fontos az anyag és a drága jobb mint az olcsó. Hogy mik nem vannak

Milyen pickupot vettél?
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem az EMG-kel kapcsolatban jó nagy hülyeséget mondott
Van valami külön cucc amit rá kell kötni, amit a profiknak adnak? Mi értelme lenne ennek?Azért nem fogsz soha úgy szólni(ahogy én se, vagy más sem) mint Hetfield mert ő Hetfield, legyen akármilyen pickup bármiben, garantálom ha egy straton is játszana azonnal hallanád rajta, hogy ő az, nem titkos pickup beállítás miatt

-
topikk
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Tévedés, nem két hét tapasztalattal, hanem nullával. Már az Epiben van a két hét tapasztalat.
De sokat olvastam előtte, meg hallgattam. Amúgy meg nem olyan sok ez , ahhoz képest hogy évekig örömet nyújt. Más elver ennyit egy hétvégi nyaralásra vagy fél év alatt cigire - nézőpont kérdése. Én úgy éreztem megéri az extra motivációért cserébe, hogy jó érzéssel fogom kézbe. -
Tommyka21
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Már bocs, de Te is kezdő gitáros vagy
!
Amúgy minden tisztelettel mondom ezt. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
B-stock. Érted, már használt gitár, nem szűz. Az ilyet te bottal sem...
-
DrDoktor
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vannak tehetséges kezdők akik alázattal zenélnek nem ripacsok nulla alázattal picike tudással nagy arccal.Nekik érdemes hangszert venni .Mások elköltenie millákat aztán képtelenek meg ritmusban maradni az is gond nekik.

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vissza térve a borsó levesedhez. Azért sem értettem mert egy időben többször is felhoztad hogy mennyire randa a tele. Minek? Kit érdekel hogy szereted-e a borsólevest?! Persze ez Nincs így mert szerintem pont érdekli általában az embereket a másik véleménye.
Hogy nekem miért esik jól ha valaki őrül egy előadnak amit én ajánlottam azt nem tudom, de igy működők. Ha állandóan a metál megy a fórumon és jön valaki hogy jajj ez egy jó jazz előadó, akkor ez nekem jól esik . Nem tudom miért, valszeg másként vagyok bedrótozva . Ennek örültem. Remelem volt akit érdekel ez annyira mint az, hogy neked nem tetszik a telecaster.
Azaz az ízlésemet nekem sem befolyásolja, ellenben érzem hogy nem vagyok vele egyedül. Egyedül lenni meg szar. Privát vélemény. Valaki szeret egyedül lenni. En is sokszor, de fórumra nem azért jarok, hogy egyedül legyek
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hatalmas félreértés lehet itt.
Egyszerűen rájöttem hogy a közösség tagjai nem mind csak a borsólevest szereti.
Egy időben a fender strat szeretetemmel is egyedül voltam, legalabbis azt hittem, de aztán fattyu mindig megmutatja a szerelmeit és uelyre áll a világbéke. Elmegy a hideg tél és beáll a tavasz a lelkemben.
Amugy nekem a youtube zenei ajánlásai és találati eredményei segített a palettámat bővíteni a rocksmith a rockzenei palettát színesítette.
Re arnyekxxx
Ez azért nagyon nagy dolog szerintem. Gratula hozzá! -
m3tr0
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Így,pontosan…sikamika lenne de nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hardcore café
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- Samsung kuponkunyeráló
- E-roller topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- iPhone 14 128GB karcmentes, magánszemélytől
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i5-1334U - 8GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-14IKB: i5-7G I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 43NANO763QA 108 cm / 43 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Marha kényelmes volt rajta játszani. Azt hittem nagyon kényelmetlen lesz. Hát nem.