Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51395) Ctrl+Alt~Del


Ctrl+Alt~Del
senior tag

Voltam tegnap Megyónál, háromnegyed órát beszélgettünk. Megint tök normális volt velem. Kérdeztem mi a véleménye a PRS SE Tremonti bridge pickupról. Azt mondta, hogy az egy korrekt "piköp", Koreában készült, de természetesen nem hasonlítható össze egy custom USA Seymour Duncan vagy Dimarzio hangszedővel.

Kérdeztem, hogy véleménye szerint számít-e a pickup, rám néz, felvonja a szemöldökét, azt mondja "te most viccelsz?". Azt mondja, olyan ez, mintha beülnék egy olasz étteremben mondjuk a Teréz körúton, ennék egy pizzát, amire azt mondom, oké, ez egész jó volt (PRS 'S' pickup), vagy Nápoly és Róma között félúton beülök egy útszéli kis Mamma pizzériába, és utána mindig azt a pizzát emlegetem.

Ha már témánál voltunk, megkérdeztem tőle, mit gondol a tone wood-ról. Azt mondja, "figyelj, erre én már csak legyintek, bele se megyek ilyen vitába, kivéve ha valaki valami oltári nagy baromságot állít". Szerinte hogyne számítana a fa az elektromos gitárnál, csak ezt a kérdést mindig rosszul teszik fel. Nem az a kérdés, hogy számít-e, hanem az, hogy azt nem tudják sokan, hogy ahhoz, hogy bizonyos hangzást szeretne elérni egy gitáron, ahhoz milyen fa, milyen hangszedő stb. szükséges.

Mindezt úgy mondja - tette hozzá-, hogy egyébként az eredeti szakmája neki címeres hangszerkészítő mester, és sokkal hamarabb készített gitárokat a saját kezével, mint ahogy belefogott az értékesítésbe. Szóval tudja, hogy miről beszél. Nem egy clikbait YT-er ripacs, vagy egy önjelölt megmondóember a virtuális térben.

Kezembe is nyomott egy saját márkás ukulelét, illetve, mutatott a falon az általa készített akusztikus gitárt (200k körül volt az ára).

Arról is beszélt, hogy ha valaki vesz egy EMG pickupot, az neki soha nem fog úgy szólni, mint Hetfieldnek (és ez nem erősítő kérdés, meg IR és társai), ugyanis a neki készült hangszedőkben - nem tudom pontosan elmondani - valami extra dolgot még bekapcsolnak. Mutatott is egy kütyüt, egy fém doboz mindenféle kapcsolókkal, mondta, hogy annak idején, amikor EMG forgalmazó volt, kapta a gyártótól. És magyarázta, hogy azon milyen funkciók vannak, és mutatta, hogy na, és ez a nem mindegy, egy kapcsolóra mutatva, ez az, amit pluszban kell bekötni a hangszedőhöz, hogy tudja azt a tonikát, amit mondjuk egy profi zenész kezébe adnak.

Kérdeztem tőle, hogy szerinte melyik a jó hangszerbolt Budapesten. Mondta, hogy az országban található hangszerüzletek 80%-át volt zenészek csinálták befektetésként, miután véget ért a zenész karrierjük. Pl. Gitárcentrum, akkor a Fejes boltja, talán hangszerarzenál, stb. Azt mondta, hogy a zenéhez lehet, hogy értenek, de magához a hangszerhez szerinte az országban nagyon kevesen - persze ő igen ;] -. Szóval azt mondta, nem nagyon tud olyan üzletet mondani, ahol magához a hangszerhez ténylegesen értenek mélységében.

Van egy kis egója amúgy, de mondom, velem mindig full normális volt, segítőkész. Simán félbehagyta fent a galérián a munkát, amit csinált, úgy jött le, és úgy, hogy semmit nem vettem, 45 percet dumált velem.

[ Szerkesztve ]

W | W | H | W | W | W | H

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.