- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Téma összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
cd334
tag
Priority line: EU express 50$ körüli csomagom ma kézbesítésre fog kerülni. Nem került vámeljárás alá
(Június 8-án rendelten meg)
-
sambenez
addikt
válasz
Black Phone #17094 üzenetére
Nyomkövetőben nem látszik semmi. Majd reggel kiderül.
-
-
szmyky
aktív tag
-
benfolds
őstag
válasz
Exelsior24 #17081 üzenetére
amikor a vámos előveszi a gearbestről vásároltnak kinéző multifunkciós kést...
)
amúgy szerintem ennek a kínából rendelgetésnek oda fognak csapni előbb-utóbb. én csak 1 éve kezdtem el (mondjuk annyira sokmindent én nem rendelek, kb 13-15 rendelésem lehet eddig, semmi felesleges kacat), de az utóbbi pár hónapban egy csomó random ismerőstől hallottam, hogy ez vagy azt rendeltek.
esélyes, hogy az áfa-határt leviszik valami minimális összegre. -
erzol
őstag
válasz
Exelsior24 #17081 üzenetére
Hegyekben áll a csomag, dolgozók meg csak páran bóklásznak a raktárban...
A szalag meg gyök2-vel cammog.
Így már értem miért várunk ennyit. -
Exelsior24
aktív tag
Amúgy pont a héten keresgéltem infókat erről a Magyar Posta Nemzetközi Kicserélő Központ-ról, ugye ide kerülnek a Magyarországra beérkező csomagok és itt röntgenezik át őket, itt dől el melyikeket vámolják és melyikeket nem.
Keresgélés közben találtam egy youtube-os videót ami nem is régen készült, és bemutatják benne a ezt a központot, a hatalmas tornyokban álló csomagokat, és magát a gépet is ami átvilágítja a csomagokat, és ezzel a géppel tényleg nagyon lazán kiszűrik a mobiltelefonokat és minden nagyobb értékű kütyüt, úgyhogy nem is értem hogyan lehetséges az, hogy még így is olvasom, hogy sok embernek egy csomó csomag simán átcsúszik.
Gondolom aki válogatja, szortírozza szét őket , könnyűnek vagy kicsinek találja őket ilyen esetben és azok azért nem kerülnek röntgen alá.
Itt a videó róla, érdemes megnézni ( 5 perctől van a röntgenes rész, előtte Rex felügyelő drogot keres a csomagok között): [Magyar Posta Nemzetközi Kicserélő Központ]
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
SirAlo #17077 üzenetére
Hát nekem egy 05.13-én az országba érkezett csomagom van amit vámolnak, és 05.25-től állt "Megküldött dokumentumok feldolgozásán", és most tegnap előtt 06.22-én váltott át "Vámkezelési indítvány NAV részére elküldve" állapotra.
Talán jövő héten valamikor tovább is küldik végre postázásra, és akkor végre másfél hónap után megkapom a csomagomat.
( Amit amúgy 05.04-én rendeltem GB-ről, szóval rendeléstől számítva lesz az majdnem 2 hónap is.
)
Ezt mérlegelve ha az eddigi várakozást soknak találtad, akkor sajnos el kell szomorítsalak, de mostanában nem hinném hogy kézhez kapod azt a telefont.
-
szmyky
aktív tag
válasz
SirAlo #17077 üzenetére
Sajnos annyira nagy pénzbehajtás(kell a lóvé,kezdődik az NB I. hamarosan) van elrendelve, hogy szinte minden csomagot bekér a NAV, ezért akár 4hét is lehet, amire hozzá juthatunk a csomagjainkhoz...
😞
Hiába, a pofátlanságnak nincs határa!
Mi sajnos egy apró kis senkik vagyunk, akik örülhetnek, hogy levegőt vehetnek.
Sajnos az ügyintézők létszáma nincs arányban a megvizsgálandó csomagszámmal. -
SirAlo
aktív tag
Hello rendeltem egy telefont Gearbestről, le fogták vámolni, el küldtem nekik a papiroakt amit kértek, a vámhoz, viszont azóta is "Megküldött dokumentumok feldolgozása " 2017.06.13. óta ezt irja, mennyi ideig szokott ez tartani, kicsit már soknak érzem ezt az időt... köszönom !
-
cd334
tag
válasz
maestro87 #17068 üzenetére
Már magyarországon van, de eddig még más hír nincsen. Juni 10-es rendelés.
Csomag állapota: Szállítás alatt
Célország: Magyarország
Származási ország: Ismeretlen
2017-06-23 12:52 Budapest (HU), In transit.
2017-06-21 23:06 Hinckley, Leicestershire (GB), In transit.
2017-06-21 21:18 Oldbury (GB), In transit.
2017-06-10 07:57 DPD data centre, Order information has been transmitted to DPD. -
Imy
veterán
Most van valami pontszerzési lehetőség?
-
koxos:8]
senior tag
Az normális, hogy 19.-én feladott lvs csomagokról még nincs információ?
-
-
sambenez
addikt
válasz
sambenez #17060 üzenetére
Na ma sem érkezett meg. Vicc ez a posta, így leghamarabb hétfőn kapom meg ami azért röhej, mert 7 nap alatt ideért ez meg 6 nap postán pihenést jelent.
Közben beszéltem a postával még mindig a logisztikai központ vigyáz rá, és talán hétfőn vagy kedden megkapom. Kabaré. -
Black Phone
senior tag
válasz
Black Phone #17062 üzenetére
Sajnos mégse, állítólag még a logisztikáról nem jött el...
-
bloggiold
tag
ilife v5s robotporszívó kupon GBHSC4 , így csak 120 dolcsi
-
hevizms
addikt
válasz
bloggiold #17058 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz.A kérdés nem ez volt.Amúyg nem is értem mit beszélsz.Én csak az igazat irtam.Ha ez van a nyomkövetésben a postánál,akkor bizony több hét.Cáfold meg ha nem így van.
Ez a baj ezekkel a fórumokkal hogy nem a kérdésre válaszolnak egyesek,hanem teljesen másra.Almát a körtével
De mindegy részemről befejeztem a vitát,mert csak fűrészeljük a fingot.
Elnézést admin.ui: nem paráztat senki
Aki rendel kínából telefont vagy más elektronikai cuccot,az jobb ha felkészül ezekre.Ja és igen tudjuk.DHL,EUexpressz és más fizetős posták gyorsabbak,de azt megkell fizetni.
Ezt mindenki eldöntheti hogy bepróbálkozik és hátha átcsúszik olcsóbban vagy fizet többet és tutira megy. -
bloggiold
tag
válasz
hevizms #17056 üzenetére
Konkrétan erre reagáltam ,,Vámköteles küldemény NAV regisztráció".Na ha ez van akkor még 1 hónap mire megkapod(ha szerencséd van)"
Ha valaki benéz ide és olvassa ezt akkor azonnal rohan itt a lényeg és vesz havi 10000 Ft előfizuval havi részletre egy 2015-ben is hardveresen gyengének számító nagynevű gyártótól egy hulladékot. Ne paráztassuk az embereket, lehet venni külföldről is bármit. -
-
hevizms
addikt
válasz
bloggiold #17050 üzenetére
Totál másról beszélsz mint ami az egész inditó volt,de mindegy.A kolléga megkérdezte mi várható a postai "Célországban feldolgozva"bejegyzése után.
Leirtam a 2 lehetséges változatot.Erre te jössz hogy neked a DHL milyen gyorsan meghozta.
DHL vs Posta nem ugyanaz.
A postán belül is pontosan az a 2 variáció lehet mint amit irtam.Ha nem vámkezelik,akkor az országba érkezés után pár nap és a kezedben van.De ha vámkezelik,akkor cumi.Ez van.
Nem csak te rendelsz rendszeresen elhiheted.
Ha neked még nem volt 3 hétnél hosszabb,akkor te a szerencse fia vagy.
Nekem már volt a 10 napostól az 50 naposig minden. -
koxos:8]
senior tag
Üdv!
Most a sima csomagokat megint belga postával adják fel?
Mert rendeltem két okosórát, és malájziai postát ír a rendeléseknél, de amikor feladták őket akkor lvs számot kaptam, és belga postát írt. -
válasz
Exelsior24 #17051 üzenetére
Ez pontosan így van.
Most 6 napja van az országban egy apróság, volt, hogy 9 nap után engedték át.
Minden más ami nem nl max 1-2 nap, és belföldire vált. -
Exelsior24
aktív tag
válasz
bloggiold #17050 üzenetére
Sajnos az NL Post-os csomagokra most extra nagyon rászálltak, és szinte mindet átröntgenezik, és emiatt ami olcsó kis szar dolog is NL posttal jön arra is rengeteget kell várni, amíg sorra kerül és továbbírják belföldi feldolgozásra.
Tapasztalatból mondom mindezt, mert 2 darab regisztrált China Air mail-es csomagom is az országba beérkezés után egyből jött is tovább belföldi feldolgozásra.
Holland TN-es csomagok meg 4-5 nap mire feldolgozzák, hiába pár dolláros cuccok vannak venne. -
bloggiold
tag
válasz
hevizms #17048 üzenetére
Csak idézni tudom, amit előtte írtam. ,,Előtte a Holland posta szállította akkor 5 munkanap volt."
,,a legrosszabb esetben is (ünnep csájnaföldön vagy nálunk) 3 héten belül kézben volt minden pakk."
Általában minden héten jön valami csomagom (Ebay, Ali, Gearbest stb.) évek óta.,,A posta ha vámkezelik,akkor bizony bizony rajt ül heteket."
szerencsés ember vagyok akkor.
DHL volt, hogy 1 hétig szórakozott a vámkezeléssel. Felkellet hívni őket, utána nem volt problem. Nagy a fakultáció ott is, cserélődének az emberek. -
Blackmirror
őstag
Letelt az egy hónap , először rendeltem gearbestről, 10 dolcsis cucc, de legközelebb bármit veszek kifizetem inkább a posta díjat az biztos
-
hevizms
addikt
válasz
bloggiold #17043 üzenetére
Ja azt nem csodálom hogy DHL-el a kezedben volt gyorsan,hisz azért fizetsz nem is keveset hogy így legyen.De! Ugye vágod hogy a posta által szállitott csomagok vámkezelése és a DHL vámkezelése között óriási különbség van.
Egyébiránt meg nem panaszkodtam,hanem segitettem egy kérdezőnek a válaszadással.
A posta ha vámkezelik,akkor bizony bizony rajt ül heteket.
Elég csak benézni a postázós topikba,ott látni az eseményeket 1-2 embernél. -
bloggiold
tag
válasz
hevizms #17042 üzenetére
Ide csak panaszkodni járnak az emberek? Az utolsó csomagom nyomkövetése.
Előtte a Holland posta szállította akkor 5 munkanap volt. Egyébként lesz EU Express szállítás hamarosan a DPD-vel.
Soha nem tűnt el egy csomag sem, a legrosszabb esetben is (ünnep csájnaföldön vagy nálunk) 3 héten belül kézben volt minden pakk. -
-
cidalain
veterán
Ezt látom a magyar posta nyomkövetőjében:
2017.06.21. | 09:26 Célországban feldolgozva / Processed in the destination country
Ez azt jelenti, hogy már megérkezett az országba, ráadásul átment mindenen, és esetleg már el is indult a logisztikáról felém?
nem nagyon szoktam regisztrált küldeményeket kapni, így ez nekem most újdonság -
cidalain
veterán
válasz
vasi89 #17036 üzenetére
pedig pénzvisszatérítés walletre esetén mindig jár a "keep refund on wallet" bónuszpont.
nekem a fordítottja történt meg, nem írták hogy kapok pontot, de kaptam azt is.
ez alapján megér még egy választ a ticketben, hogy:
"köszi megjött a pénz a walletre, de az ígért pontok elmaradtak, kérlek pótoljátok. köszi." -
cidalain
veterán
válasz
Atomgeszi #17034 üzenetére
őő, itt csak egy opció van
visszakapsz 5 USD-t a walletra (plusz pár pontot)
igen, el tudod költeni, és tudsz venni 14,99-ért mi band 2-t.
vásárláskor kell beletolni a wallet zsetont, azon az oldalon ahol a postázási opciókat választod, az alatt lesz. előtte be kell állítani a profilodban egy wallet jelszót.
ezen kívül, még a kapott pontokat is rátolhatod, úgy még olcsóbb lesz kicsivel. -
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
After reviewing your case, please review our possible solutions below:
Keep the item and accept a 5 USD refund to your Gearbest Wallet as store credit.
In this case, as a gesture of good will, you can keep the item and do not need to return it to us.
We
can refund you 5 USD to your Gearbest Wallet and exceptionally reward
you with extra points (You will receive 2 points for every 1 USD. E.g. 1
USD=2 points, 3 USD=6 points etc.)
You can use both your Wallet and points to purchase your future products.Melyikkel járok jobban?
Egy MiBand2-re akarom beváltani, ami most flash sale price-on 19.99$. 14.99-ért jó is lenne.
Meg hol kell ezt a kosárnál előcsalogatni? -
455
csendes tag
Ha valakit érdekel:
Vernee Apollo: [link]
GBHSC2 kuponnal 239.9 dollár -
cd334
tag
Nekem is. Illetve én sms-ben kaptam egy bővitett számot, ami az európán belüli nyomonkövetáshez kell.
-
cidalain
veterán
válasz
atthany #17024 üzenetére
itt nem azon van a lényeg, hogy milyen gyors, hanem hogy nincs áfa.
és ha az áfa sokkal nagyobb, mint 20 dolcsi, akkor letojod, mert olcsóbb postát fizetni.ez olyan, mint a boltban az utca végén 119 Ft a kiló liszt. de a tacskóban csak 99, de az a város másik végén van. most elautózol oda 500 Ft benzint, hogy nyerjél 200 forintot 10 kiló liszten? én nem. de tegyük hozzá sokan vannak akik igen. na őket általában zavarja a postaköltség is.
-
hevizms
addikt
Urak.
Ezt a Lengyel raktárkészletet hogyan lehet megnézni,előcsalogatni?Nekem nincs a listában.szerk:megvan
-
bul07
nagyúr
Jun 7-én rendelt 1$-os folyadék pumpa , NL csomagszámmal ma megjött
Ha erre állnának át akkor jó lenne
Elég sok ingyenest SB***** számmal adtak fel
Nem tudja valaki hogy ez melyik postához tartozik? -
Vertigo18
addikt
Most indult a Summer Sale ilyen-olyan akciókkal, főleg telefon, ilyesmik. Viszont, ami mindenkit érdekelhez, az a már megszokott, oldalt lévő 5 darab közösségi megosztásos móka. Ugyanúgy működik, elég csak megnyitni, nem kell még bejelentkezni sem (facebooknál nem tudom hogy megy...) és már jár is a két pont/megosztás. Napi 10 pont (20 cent) szerezhető így.
-
válasz
PainKiller13 #16982 üzenetére
Lengyel raktár. onnan semmilyen + költség nincs.
bdavid94: Nem sok.
Infót nem tudnak róla itthon adni, mivel ez nem követhető TN szám.
Felesleges nézni is, fals infókat mutat. -
bdavid94
tag
Sziasztok áprilisban rendeltem egy csomagot Gearbesttől a következő követési számmal jönne elméletileg SYBPL02879699, elméletileg április 19 óta az országban van nem kaptam meg azóta sem.. Postvával beszéltem ők azt mondják nem is biztos, hogy rajtuk keresztül érkezik be a csomag az országba, láttok esélyt hogy valaha megérkezik vagy üssem verjem a céget a refundért?
-
vasi89
őstag
válasz
Black Phone #17008 üzenetére
fél éve az első ilyen, sajna a GB-s holland posta csomagok nálam mostanság kivétel nélkül 4-5 nap mire továbbindul belföldön.
-
Bornie127
aktív tag
válasz
Black Phone #17008 üzenetére
De CN-es. Azok általában most is gyorsak. A többi nem.
-
Pocok256
veterán
Ha már itt tartunk vettem egy xiaomi mi Band 2 es kütyüt ami 19 dodo és ingyen posta volt ha jól tudom 22 euro alatt nincs vám vagyis nem kéne rácuppaniuk a vámosoknak a csomagomra? Vagy pedig a középárat nézik ami pont 22 euro aztán bekérnek mindenféle papirt hogy tuti 19 dodoert vettem e ?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- !!Újszerű!! AsRock RX 7700XT 12GB /Jótállással!/Szép állapotban!/Beszámítás! Posta ok!
- Xbox Series X - dobozos
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- !!ÚJSZERŰ!! Gigabye Aero RTX 4070 Super 12GB /Jótállással!/Beszámítás!/Posta ok!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!