Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Napkollektor - csak úgy
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
FragMaster
addikt
válasz
adalbert1 #1749 üzenetére
Ahamm, sejtem melyikre gondolsz! Akkor az a helyes válasz lenne? Pü-ből akadnak olyan zseniálisan megszerkesztett kérdések, hogy még ha tudod se tudsz válaszolni
Szerk.:
Az ominózus kérdés ami erre vonatkozik ha minden igaz: "15. Hogy vizsgálhatja meg egy exportőr, hogy érdemes-e elfogadnia a bank által felkínált határidős devizaárfolyamot, ha ki szeretné iktatni az árfolyamkockázatot? " -
adalbert1
veterán
válasz
FragMaster #1748 üzenetére
Ha jól emlékszem ez pont valamelyik hallgatói segédlet vagy előadásvázlat vagy valami iliasról leszedhető anyagnak a végén ki van fejtve.
-
FragMaster
addikt
Ha minden igaz van egy olyan kérdés pénzügy szigorlaton, hogy "Devizaforward működési mechanizmusa alapján a határidős devizaárfolyamot meghatározó legfontosabb tényezők".
Ide mit lehet írni? A határidős árfolyam kiszámítása és definíciója valamint a forward mint határidős ügylet jellemzőit könnyen ki lehet hámozni a könyvből, de a megadott feltételek melletti tényezők megadásával gondban vagyok -
FragMaster
addikt
Aki megy a mai pü szigorlatra megtenné, hogy megírja történt-e valami változás az eddigiekhez képest?
-
Shodan
őstag
Én 2004 MI-s vagyok.
Remélem nem lesz szükségem erre a méltányoságira, de akkor szerintem nekünk is van ilyen, majd megkérdezem akkor. -
-
adalbert1
veterán
válasz
Gorneck #1739 üzenetére
Hát remélhetőleg... Mondjuk 90%-os a bukás ebből a tárgyból. Holnap be is megyek a tanár fogadóórájára, mert a könyvnek nem sok köze van ahhoz ami a vizsgán az anyag...
Srácok, mentek mailek.
Shodan : Nekem egyszer azt mondta az IK hogy felvételizhetek újra... Szóval eléggé para.
A méltányossági félévedet nyomod már amúgy? -
Shodan
őstag
Szerintetek mi van akkor ha 1 tárgy miatt nincs meg ebben a félévben az abszolutorium
:S
Kicsit tele van a gatyó mert nekem is már csak a java2 van hátra és elvileg idén be kell fejezni a sulit, csak az a baj hogy ez a java nagyon nem megy meg a vizsga is qrva szar.
Szóval ilyenkor mi van, bukom a sulit?mert akkor kicsit morcos lennék...
-
pjtr
aktív tag
sziasztok!
A pénzügytanhoz keresek friss anyagot!
Aki tud vmit a kérdésekről az ne legyen rest, dobjon meg infóval-feladattalköszönöm peti
adalbi: grat
-
-
FragMaster
addikt
válasz
adalbert1 #1737 üzenetére
Grat
Jómagam tegnap végeztem ki a módszertant, még egy pü szigorlat van hátra.Amúgy aki még előtte áll: ez a "megújult" módszertan nem vész, matematika sokkal könnyebb, hogy nem kell egy teljes tételt ledarálni csak 2 definíciót, a feladatmegoldás pedig begyakorolható mivel nem típusfeladatokat adtak meg az iliason, hanem egy az egyben azokat is adják ki.
-
adalbert1
veterán
Meglett a térinfóm is, így már csak infokommunikáció van hátra!
-
FragMaster
addikt
válasz
adriankoooo #1735 üzenetére
Megy pü
-
adriankoooo
senior tag
válasz
FragMaster #1734 üzenetére
áh akkor mindegy
, a forumot ismerem van par jo dolog, de nagyon hianyzik a supportnet a sok anyaggal. Kar, hogy nem mentettem le az oldalt amikor meg ment.
(priviben el tudnad kuldeni azert ennek az oldalnak a cimet? Mintha puncsos a forumon azt irta volna a napokban, hogy megszunik a meghivason alapulo regisztacio .-csak nem tudom, hogy erre -e ertette /nyilvan/).
-
FragMaster
addikt
válasz
adriankoooo #1733 üzenetére
Áh, nagy rakat x az egész...alig van anyag és a letöltések nagy része valamint a fórum nem is működik.
Inkább keresd föl a régi híd fórumját, azt érdemes böngészni, fentebb linkeltem is. -
adriankoooo
senior tag
Sziasztok,
nagy problemam (-ank) van, FSZ kepzesesen vagyok a GDF-en. Eddig a supportnet.extra.hu egesz jo volt puska lelohelynek, azonban ez most eltunt. Azt tudom, hogy letezik a GDF Hid nevu dolog es azt is, hogy csak meghivoval lehet bekerulni. Eddig nem volt ra szuksegem, de most nagyon miutan megszunt a supportnet.
Valaki ha tudna kuldeni egy meghivot: vendegem egy kavera a bufeben, vagy az automatanal
-
@net
újonc
bocsi az elejét nem olvastam, de ha valakinek az hiányzik az ajánlat áll
-
adalbert1
veterán
Kontrolling
Ennyi rémlik a Pálosi féle kontrollingról. Tényleg nem volt túl nehéz, talán 1-2-szer olvastam el az egész anyagot hozzá. -
Okica
csendes tag
válasz
FragMaster #1727 üzenetére
a szigorlati tetelsor engem is erdekelne.
Palosi fele kontrolling vizsgarol tudtok valamit? honnan szedi a kerdeseket illetve a feladatokat?
Java: tud valaki segitseget adni ez ugyben? az elmeletet meg csak-csak de az UML ill. a feladatokat honnan szedjem?
-
FragMaster
addikt
A megújult módszertan szigorlat matek feladatai megvannak valakinek kidolgozva? Főleg az utolsó 10-15 kérdés érdekelne.
Vagy valaki tud egy jó és nem túl drága matektanárt Pesten? -
joegdf
újonc
a hidon nem működik a letöltések oroszlánrésze, esetleg valami info, hogy honnét tudnék matek 1,2,4 vizsgakérdéseket szerezni?
-
adalbert1
veterán
Hmmm, ma szerintem ismét karó MI vizsgát írtam. Ahogy látom ugyanaz a feladatlap volt, mint januárban (legalábbis akkor is az "F"-et kaptam, és most is). Mondjuk ahogy számolgattam, lehet hogy épp felülmúlom a 41 pontos határt.
Reggel 8-kor meg Marketing II., hát itt se tudok még túl sok mindent.
-
joegdf
újonc
sziasztok, tudna nekem valaki küldeni egy meghivot a hidra??? nagyon fontos lenne!!! nem tudok nélküle matekszigorlatra menni...
-
Louloudaki
aktív tag
hali! még egy kérdés: diplomamunkákba való betekintésre hol van lehetőség? meg mikor? áthozták azokat is az etelére és a könyvtárban vannak?
najó ez 3 kérdés -
pjtr
aktív tag
válasz
adalbert1 #1712 üzenetére
A személyek értékelése. A közig. és amúgy az állami szféra mindig csak kullog a versenyszféra után. Ami jó is meg nem is jó. Attól mindig sokkot kapok, hogy hány millát kapnak a közigazgatásban. Persze a főnökök azok nagyon jól kapnak, akik dolgoznak, azoknak kiszúrják a szemüket aprópénzzel..
-
adalbert1
veterán
Hát szerencsére sikerült behoznom a lemaradást...
Habár úgy néz ki hogy infokommunikációból lekéstem a gyakorlatról, így már előre parázok hogy a vizsgán mennyire fogok kiszopni, a tanár szerint 90%-a a diákoknak bukik belőle.
Plusz még ott a Térinfó ami nem tetszik, meg a hétfői MI vizsgához se fűlik a fogam (persze még az a legkönnyebb ezek közül).Hmmm, ez érdekes témának hangzik. Bizonyos intézmények, vagy azok bizonyos részei vagy személyek értékelése?
Egyik haveromnak is ez amúgy a problémája, hogy annyi anyaga van, hogy nem tudja mit hagyjon ki. -
ady19
csendes tag
válasz
FragMaster #1710 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék mert legkésőbb májusban nekem is esedékes lenne.. Szóval várjuk a beszámolókat szívesen...
-
FragMaster
addikt
Srácok ha esetleg valaki volt a 24-i módszertan szigorlaton mesélhetne milyenek a változások a gyakorlatban! Nagyon szívatós?
-
pjtr
aktív tag
válasz
adalbert1 #1708 üzenetére
Teljesítményértékelés a közigazgatásban. Nagyon sok anyagom van, rengeteget kell olvasni, úgyhogy nem úgy haladok mint ahogy szeretnék. Na mind1 ez is csak egy feladat, ezt is meg kell oldani.
huuhh ne is mond, nekem lett volna annyi vizsgám, biztos nem haladtam volna olyan jól mint TeLe a kalappal
-
pjtr
aktív tag
válasz
adalbert1 #1705 üzenetére
Most is írom a diplomamunkámat. Már 20+ oldalnál tartok. Szeretnék beférni a májusi záróvizsgára, nagyon elegem van már az egészből.
Az infókommunikáció meg lett elsőre, még a bécsin írtam anno meg. Igazság szerint nem emlékszem hogy mi volt. Viszont azt hallottam, hogy nehezebb lett a vizsga.
Kitartás!! Elfogy ez is majd hamar -
adalbert1
veterán
Ok, én is lehettem volna annyival okosabb, hogy előre befizetek a 4 vizsgára 20 rugót, de ez a postás csekkes dolog tényleg gáz...
Az sem igaz, hogy nem lehet moneybooker-szel vagy paypallal vagy egyébbel befizetni ami egyből megjelenne a suli rendszerében.Nekem még 4 vizsgám van (ehh, az infokommunikációtól előre fosok, a mérésről lecsúsztam sajna, a vizsga meg eléggé szívatós).
Te hogy állsz?
-
mylos
újonc
Sziasztok.
Nagy segítségre lenne szükségem. Nagyon sürgősen szükségem lenne egy kidolgozott számtech szigorlat tételsorra és egy Matek szigorlat tételsorra.
Ha valakinek van küldjön.
lécci, lécci, lécci. -
pjtr
aktív tag
válasz
adalbert1 #1701 üzenetére
Sajnos a posta ül rajta akár több napot is. Gondolj bele, mennyi csekket adnak föl országszerte. Ennek a napi kamata mennyi?
Mindig csodálkoztam, hogy a csekk lejárta előtt 2-3 nappal feladott csekkre a szolgáltató késedelmi kamatot baszott és nem értettem miért?
Internet szolgáltató váltáskor világosodtam meg. Szándékosan aznap feladtam a csekket mikor kézhez kaptam. Utána a T-onlyánynál 6. napon jelent meg a befizetésem. Addig nem is engedtek csomagot váltani, mert tartozásom volt. Lobogtathattam a csekket, leszarták
Gondolom a T-faszoknál is bolyongott a pénzem, mire felkerült a gizike nénihez a könyvelésre.
Hát kb ennyi a magyar királyi posta
Szerk.: mennyi vizsgád van még?
-
adalbert1
veterán
Na ma elküldtem a pótvizsgadíj befizetését igazoló csekket az IK-nak hogy tudjak már minél hamarabb jelentkezni, erre ezt a választ kaptam:
"Tisztelt xx!
A befizetés körülbelül 4-5 munkanapon belül fog látszódni a rendszerben és ezt sajnos nem tudjuk meggyorsítani.
Üdvözlettel,
Bankné Kucsera Edina"
What the fuck?
Akkor kinek küldjem?
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Gaming notebook topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Politika
- Milyen egeret válasszak?
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- További aktív témák...
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest