- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
spae
aktív tag
válasz
KISDUCK #85918 üzenetére
A crosshair tényleg elég rossz értékeléseket kapott, de a Katanáról nincsenek annyira rossz vélemények. De sajnos RTX3070-et nem találok elfogadható árú gépben... Nagyon a Katana felé hajlok.
Hacsak nincs valami nagyon elrettentő vélemény itt a fórumon, az anyagminőség, nem jó, ha rossz, de a teljesítmény előbbre való számomra... -
k-adi
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz
KISDUCK #85054 üzenetére
Dell G15 5515. 8 GB, 512 GB SSD, RTX3050. Nekem játékra ez a másodlagos platform, mert leginkább konzolon játszom, fontosabb volt a gyors, sok szálat tudó proci. Kapott még 8 giga RAM-ot, így nagyon jóban vagyunk. Engem a sokak által kritizált kijelző sem zavar, nem szerkesztek fotókat meg videókat.
-
FőDudu
veterán
válasz
KISDUCK #85020 üzenetére
Ismeros erzes.
En vagy 1 evig kerestem gepet, mire osszejott fejben mit is szeretnek.Aztan gep nem volt, mert Covid.
Szoval ha van , es ez amire valoban szukseged van, akkor ne habozz, vedd meg.Az arak emelkednek. Epp most neztem, hogy a Legion5 sorozatban az ujabb modell egy ezressel dragabb.
Azaz 5800h+3070 verzio mondjuk 1500 Euro, a 6800h+3070Ti meg 2500.
Az ujabb az mar DDR5, meg nyilvan par szazalekkal gyorsabb a proci es a GPU is - es sokkal dragabb. -
Pocok256
veterán
válasz
KISDUCK #85020 üzenetére
Amúgy annyira szar ezt olvasni normál esetben ez kevesebb mint a fél havi fizud lenne... A hanyatló nyugaton ...mikor egy normális szakmával rendelkező emver hatahozza azt a 3-5k eurot havonta akkor egx ilyen 1500 as kiadason nem igazán remeg meg.
Amúgy hajrá isteni gép csak aztán tessék beszámolni róla!
-
beni121
aktív tag
válasz
KISDUCK #55692 üzenetére
A sajátommal dolgozom 2 éve. Igényeltem 1 újat, 300ig a cég állja, a különbözetet én fizetem, ezen kell dolgoznom, de használhatom saját célre is. Legalább 3 évig kell használnom, addig nem igényelhetek másikat, ez meg az enyém marad. Nyílván vannak benti, asztali gépek is, de sokszor ez is kell, mert van h otthonról dolgozom, nem csak a vírus miatt.
A jelenlegi sajátom egy 10 éves acer, 4gb RAM-mal, 512es AMD videókártyával. Elég jól bírta, de már amúgy is lecseréltem volna.
-
gago1975
őstag
válasz
KISDUCK #55669 üzenetére
Szia.
Elméletileg itt írják, hogy egyszerre két monitort Delock HDMI Splitter 1 x HDMI in > 2 x HDMI out 4K kezel.
De most így kutakodva, lehet még ez se jó arra.Találtam egy fórumot ahol leírják, hogy a HDMi csak egy kép továbbítására jó, tehát HDMi portot csak duplikálni tud, kiterjeszteni nem.
-
gago1975
őstag
válasz
KISDUCK #55659 üzenetére
Szia.
Én nem linkeltem külön cuccot.
Ott kellene megnézni, hogy ezek közül melyik tud egyszerre két monitort külön-külön kezelni. Nem egy időben ugyanazt, nem tükrözésről van szó, hanem igen, kiterjesztésről.Ilyen pld a DeLock HDMI Splitter 1 x HDMI bemenet 2 x HDMI kimenet 4k (87701), de ez csak High speed to High speed csatis.
Olyat kell keresni, ami premium to 2x highspeed vagy Premium to 2x Premium-os csatoló felülettel rendelkezik.
-
gago1975
őstag
-
-
Ubul86
őstag
válasz
KISDUCK #55641 üzenetére
köszönöm válaszod
igen, nézelődtem, aztán még ilyeneket találtam, pl: [link]
vagy ebayen akár: [link]
a megbízhatóság már más kérdés utóbbinál
usb-c van rajta, hdmi, meg pár usb 3-as csati. Azt hittem lesz rajta mondjuk egy sima monitor csatlakozó vagy display port, de azokat is kihagyták a laptopból.Aztán lehet az lesz hogy a régi monitort megkapja az asszony a saját gépéhez
-
-
Ubul86
őstag
-
-
-
gyépés
aktív tag
válasz
KISDUCK #54711 üzenetére
Köszi, hogy kikerested ezeket. Én vonatoztam, nem volt lelki erőm a szakadozó neten sokadjára is kikitatni, belinkelni.
Nekem az a kedvenc részem, mikor a végén 45W-ra korlátozva engedik rájuk a teszteket, meg mikor akksiról hajtják meg őket különböző alkalmazásokkal. Nagyon szépen kirajzolódik, hogy jobb mobil megoldás az AMD-é. -
twine
veterán
válasz
KISDUCK #54167 üzenetére
köszi...
az első bekezdés nyilván megvolt fejben,(nem hálátlannak szeretnék tűnni, csak jelezni, hogy az ennyire evidencia azért megvan )
a másodikat pedig ki fogom próbálni, de a kérdés, miért nem egyértelmű a rendszernek, hogy a GTX-et kell használnia adott alkalmazásnál akkor is, ha csak kizárólag a második kijelzőt használom? -
ceripapa
aktív tag
válasz
KISDUCK #54161 üzenetére
Köszi, volt ismerösöm az Asus sorozatot anno szidta mint szervizes, mert vvitték vissza, mint a lejárt húskonzervet, Lenovoval voltak gariztatási gondjaim ( vagyis ismerösömnek segítettem és még menni is kellett vele békéltetőhöz, de végül lenyomtuk öket - szóval öket kihagynám a buliból )
Sajnos sok opcióm nincs , notebookcheck-t elötte átolvastam, a hazai tapasztalat érdekel föleg ,de akkor a TUF-t valszeg kerülöm ha nem jön más review :] -
q2w3
senior tag
válasz
KISDUCK #53579 üzenetére
Igen 2020-as gép. Végül nálam is működött a kifordítás. Bal oldalon a wifi antennákat kikötöttem és jobbra átforgatva sikerült a művelet. Egyedül a CPU és GPU-t mertem újra pasztázni, mert a többi komponensen valami narancssárgás pirosas dolog volt. Ami nem is igazán pasztának, hanem valami habosabb dolognak néz ki. Gondolom a nagyobb résekhez azt kell használni.
-
echterion
nagyúr
válasz
KISDUCK #53539 üzenetére
Csak annyit fűznék hozzá ehhez a témához, ha már szóba kerültem, hogy én meg azt nem értem, hogy miért nem lehet görgetni? Nem érdekel? Görgess. Ez egy nyílt fórum, ami a játékos notikról szól, ugyan hadd írja már be a témába vágó dolgait mindenki, aki szeretné megosztani a tapasztalatait, esetleg segítséget akar kérni. Amúgy ennek, amit RM csinál, megvan a szépsége, sokszor én is csak a kíváncsiságért csinálom, a felfedezés öröméért, és ha valami nem sikerül, hát így jártam. Nem kell megértened, de el kell fogadnod, hogy őt ez érdekli, nem fog senki a kiskacsa vagy bárki más kedvéért majd új hobbi után nézni. Felesleges minden próbálkozásába beleállnod, pláne, hogy tőled más nem nagyon jött még ide a fórumba, inkább próbálhatnál kicsit hasznosabb tagja lenni a közösségnek ahelyett, hogy néhány kollégáddal kézenfogva arra gyúrtok, hogy minél több ilyen hsz-t rakjatok ide. Ha nem tetszik, amit művel, írd meg neki privátban, mert az, amit csinál témába vág, ellentétben azzal, amit te csinálsz.
-
válasz
KISDUCK #53533 üzenetére
Mondanád ezt a topik igazán húzó emberkéinek is? Meg KH-nak, ne tegyél be neki + ventit a gépébe meg hasonlók stb..? Persze hogy nem. Csak nekem, mert nem vagyok szimpi, és mert nálam megteheted, mellém úgy sem áll senki soha. Az egész számítástechnika nem áll másból mint hogyan hozzunk ki minél többet, 3000-es széria.......tuning betyárok kinek mekkora a f@rka, vízhűtés, fagyasztószekrény hogy neki legyen a legmagasabb pontszáma. Én ezt lesz@rom, nekem csak a saját gépem fontos, és az magánügy. Ne ugasson bele senki! Magyarázd el hogyan éljek mit akarjak.
Én sem okosítalak, te sem tedd!!
A múltkor büntit kaptam kekeckedés miatt, rád is rádférne! És folyamatosan troll vagy, hogy egy moderátor sem veszi észre a szúrkálódásaidat!!! Foglalkozz a magad dolgával nyuszifüllel együtt!
-
válasz
KISDUCK #53524 üzenetére
Nem értitek. Egész más így az íze, egy nagy felfedezés, egyéni, én is benne vagyok, nem csak teljesítmény hanem egyediség. Ha mind ez nem lenne már rég asztali gépen művelődnék. Játszom is, de a lehetőségeket meg kell ragadni. Aki mer az nyer....jó nem jön be mindig. Mindenért meg kell dolgozni. Várom a Cyberpunk 2077-et és ahoz a legjobb formában kell lennünk!
Ismersz olyat aki nem tuningolja otthon a gépét? A legtöbben ezt tesszük, asztali vagy laptop mindegy, a legjobban akarunk kijönni. Én ebben látok fantáziát és élvezetet, legyen az retro gaming....és közben kicsit megállítom az időt.Lepasszoltam a lapost a helyi mesternél. Holnaptól lesz + venti benne és + ssd.
-
-
-
gago1975
őstag
válasz
KISDUCK #52945 üzenetére
Szia.
Igen a GPU része forrasztott, de Amerikában kiadtak 2700X-el és vega 64-es(hozzánk ez már nem jutott el) Helios 500-at, illetve sokan cseréltették az alaplapot a jobb GPU miatt.#52981gurus Az egy teljesen jó érték (47805) Baga1983 nál is hasonló eredmény van
Azt nem tudom, hogy miért a Vega 8-at írja ki a SP, lehet külön valahol kellene aktiválni, hogy az elsődleges GPU a VEGA 56 legyen.Itt egyébbként Mr. Bean969 Helios 500 GTX1070m eredménye:
#52982frame120
Vagy az SP nem ismeri fel, vagy lehet valahol be kel állítani az elsődleges GPU-t VEGA 56-ra.
Passz. -
gago1975
őstag
válasz
KISDUCK #52789 üzenetére
Szia
Én csak a gyári HyperX datasheet-re tudok hivatkozni.
A bejelölt rész lehet félrevezetőDe én ezért inkább ezt venném alapnak illetve elfogadottnak
Ha jól értelmezem az 1600Mhz-s 1600-on CL9, 1333-on CL8
Az 1866Mhz-s 1866-on CL11, 1600-on CL10, 1333-on CL8
A 2133Mhz-s 2133-on CL12, 1866-on CL11, 1600-on elméletileg CL9 (9-9-10)Na most ugye ott az 1866-os van hírdetve tehát 1600Mhz-n max CL10-en működhet
-
törölt tag
válasz
KISDUCK #52705 üzenetére
Ez tipukusan a törvényi kiskapu arra, hogy ne lehessen perelni őket azért, hogy az Intel kenőpénzt elfogadják. Nem csak Intel-es terméket forgalmaznak, csak épp a konkures Amd-s terméküket nem érdemes megvenni, mert szabotálják.
Viszont emiatt már csak max vásárló perelhet, az Amd már nem. -
válasz
KISDUCK #52577 üzenetére
A mai nap ellenőriztem a piacon ahol szoktam vásárolni, hogy nem lesz jó. Azért lett volna jó, mert adattároló okosan. Ja meg igen pénisz nagyobbító is, nem tagadom. Ennek ellenére az emberem megemlítette, mintha lenne hozzá neki egy plusz adaptere
.....fasza....mondtam is neki, nekem nem fájna ha lenne egy + adapter az adapterhez, ami esetleg egy adapterhez kapcsolódna.
Mindegy csak a végén jól jöjjek ki, mert nem szeretek veszíteni.
A hülyeség a részem, ezt észrevehetted volna már.
Azt mondta a piacos még utána néz. Ilyenek a barátok, sosem hagynak kétségek közt, inkább hazudnak.
Egyébként minden játszik, de ha van egy kártyaolvasóm azt kihasználom ahogy tudom.
-
válasz
KISDUCK #52129 üzenetére
Szerinted csak mert egy pálya után picivel legyen (akár 30mp) többet kell várnom a betöltésre, mintha ssd-ről menne az kicsit is zavar, főleg hogy nem teszteltem előtte? Megkapom amit akarok és kész. Azt látván hogy egy jól megpakolt rendszer hogy bootol egyikről másikról, nem azonos játékbetöltésre is. Itt nem fogja a Win mappát újra beolvasni.
-
-
-
-
gago1975
őstag
válasz
KISDUCK #51673 üzenetére
Szia.
Szerintem 3090-es nem lesz laptopban, ugyanúgy mint 2080Ti se volt. Ez teljesen jó érték, ahol ezt találtad, ott nézd meg, hogy az előző generációnál mekkora volt a tényleges teljesítmény, mekkora mértékű a teljesítmény veszteség.
Egy HM erősítőnél is, nem az a tényleges érték amit leírnak. Általában 1-2 csatornát mérnek csak, azzal kábítják el a user-t.
Pld egy 9 csatornás 730W-os Denon/Marantz/Onkyo stb... jó ha csatornánként 50-60W-ot kiküld a hangfalakra ami viszont már bőven jó érték.
Máskérdés egy előerősítő (processzor)+végfok használatánál, vagy Toroidos erősítőknél. Ott sokkal kisebb a veszteség. -
echterion
nagyúr
válasz
KISDUCK #51666 üzenetére
A fogyi sztem sincs rendben, viszont ha tényleg csak a gpu kevesebbet eszik, akkor a mobil szegmensben még akad remény, a gpu hűtése a kritikus laptop vonalon, nem a többi. Táp szempontból meg a két tápos rendszerekkel azért ez bőven túl élhető lesz, ami azért közel sem akkora gáz pl. nekem, mint amire számítottam.
-
gago1975
őstag
válasz
KISDUCK #51547 üzenetére
Szia.
Utalok (#51326) KillHates írására, aki nem kevés gépet pasztázik folyamatosan, miszerint
pont az a tapasztalatom, hogy a 9300-as egyes esetekben brutálisan tud melegedni! És nem tudom mitől függVolt már nálam Y740 aminek pasztázás után (tőled kapott NT-H1) baromi jók lettek az eredményei, ezen felbátorodva el kezdtem ajánlgatni, erre hoztak egy másikat pár héttel később, abban is i5 volt és az meg mint a kazán.
Én az itteni írásokból hsz-ekből, azt olvasom ki, hogy több i5-9300H melegszik jobban, mint i7-9750H.
-
scoolerpety
csendes tag
válasz
KISDUCK #51532 üzenetére
Kedves Kisduck,
köszönöm az útmutatást, valóban nem könnyű, de nem is lehetetlen, ilyen feltételekkel gépet találni. Hosszabb keresést követően az alábbi gépet néztem ki:
[link]
Esetleg tapasztalat vagy meglátás, hogy mennyire lehet jó vétel?@gago1975 - az elejét leszámítva Neked is köszi az ötleteket, főleg a kijelzőre adott tippet.
Üdv,
Péter -
gago1975
őstag
válasz
KISDUCK #51532 üzenetére
Szia.
I5-4590 Desktopnál szeretne erősebbet.
Egy mobil i5-9300H-ban nincs akkora potenciál, szinte ugyanazt nyújtja teljesítményben, max. csak a GPU lenne erősebb és jóval magasabb hőfokokkal.
Minőségibb ugrást egy i7-8750/9750H-val tudna produkálni, de 8th-genel nem vennék még újonnan se gépet, főleg úgy, hogy a 10th gen már itt van.
A feltételesen ajánlottabb i5-10300H / i7-9750H / i7-10750H-s gépek meg azért picit +30-70K-valdrágábbak mint 300K. -
válasz
KISDUCK #51522 üzenetére
Ja ezért gondolom hogy notebook esetén nem lesz akkora az ugrás (ugye asztali gépben azért sokkal egyszerűbb a w szám emelés) ennél az új 30 szériánál. Bár kíváncsi vagyok mit hoz az októberi amd bejelentés (cpu és vga). Bár én most berendeltem egy 17-es legion 5-öt i7-el és 1660ti-al annyira olcsó volt (mostanában 400k már sajnos az). Ha nagyon nem tetszik elállok a vásárlástól (netes rendelés), senki nem tudott semmit mondani róla bárhol kérdeztem (tesztek is 15-ösről vannak). Sajna 15,6 kijelző kicsi nekem, nem bírom megszokni. És 17-es vásárlás már egy ideje extra szívás (sokkal kisebb választék)
-
gago1975
őstag
válasz
KISDUCK #51358 üzenetére
Szerintem, és erről itt már tárgyaltunk (#51279) (#51281) (#51282) Darth_Revan, hogy nem igazán fogják tudni megtartani a 120-200W-os TDP-ket 3070/80-nál, hogy a Dektop-hoz közeli teljesítmény adatokat meg tudják közelíteni. Én ezeket a teljesítményeket prognosztizálom RTX 3070 mobile 150-170W, RTX 3080 mobile 230-270W
Szerintem és sokak örömére vissza jönnek a divatba a normal gamer laptop-ok a 30-as sorozatnál, illetve elképzelhető, hogy A TRENDI vékony gépekbe nem erőltetik, és megmaradnak a 2070/80s max-q-s változatok.
Esetleg erőlködve megpróbálják a 30-as max-q-t.(#51362) Pocok256 "egy 250 wattos kártyát még midnig nem lehet laptopba építeni"
A Clevo-ba most is van 250W-os RTX 2080-as, illetve az MSi GT76-ban is 200-210W környékén dübörög az RTX2080, sőt a G703-as Chimera-ba 210W felett megy az RTX2080, ha jól tudom akkor 5-10%-kal alacsonyabb mint a Desktop 2080-as. -
Raymond
titán
válasz
KISDUCK #51358 üzenetére
Szerintem a nagy DTR gepeken kivul ugyanaz lesz mint most - jatek a szamokkal. Ha megnezed milyen szoras van 2070/2080 es a MaxQ verziokkal szerelt gepeknel akkor vilagos hogy a 30-as sorozatnal is ez lesz. Ha a 110-150W regiokban mozogsz maximum akkor ott mar zomeben mindegy hogy 4000, 5000 vagy 10000 cuda core van a GPU-ban, a TDP limitbe sokkal hamarabb belerohansz ugyanugy ahogy a fent emlitett 20-as sorozatnal most.
-
@tco@
aktív tag
-
@tco@
aktív tag
válasz
KISDUCK #51106 üzenetére
Ingyen, de április óta nem fejlesztik, és a nagy PUBG-hez hasonlóan már csurig van cheaterekkel. Én is részben ezért dobtam el, ennek is vége van gyakorlatilag. Ha battle royale akkor COD Warzone, esetleg Cuisine Royale (ha gunplay fontos, és free to cry, pay to win kell).
-
-
Dhampir
félisten
válasz
KISDUCK #51086 üzenetére
Például a software-codes-ről még annak idején a Windows-os topikban olvastam. Retail kulcsokat árulnak, a vásárlásról PDF-formátumban is küldenek számlát. Megkérdeztem írásban a Microsoftot a számlál és mi egyebek bemutatásával, de nem mondtak rá semmit, azt sem, hogy ez így nem jó.
-
Ubul86
őstag
válasz
KISDUCK #51076 üzenetére
a kibekkelés ok, csak ugye mennyire hivatalos, nekem is most egy 3000 ft-os licenszem van, még se aktivátor és elfogadja a win is.
Tehát én alapból már nem szoktam számolni ezzel, vagy ha más nem, marad linux, munka miatt úgy is azt használok , csak az átlagfelhasználónak kell még a win (meg jó, tudom, játékok miatt is) -
-
-
blue_23
senior tag
válasz
KISDUCK #50740 üzenetére
Sokan azt se tudják mi a hűtőpaszta, illetve erős CPU, GPUt vesznek, teljesen mindegy milyen házban van, milyen a kijelző, stb.
i7? RTX XXXX? Olcsóbb 5e forinttal mint egy másik laptop ugyanilyen hardverrel? Akkor ezt veszem!
Gamer kategóriában látom értelmét, hogy minőségibb pasztát használjanak, ugyanakkor ki tudja mennyi idő telik el a gyártás és kiszállítás között, ami ha 5+ hónap, akkor már kevesebbet ér a folyékony fém és ugyanott tartunk.
-
válasz
KISDUCK #50740 üzenetére
"a felhasználót nem hiszem hogy érdekelné, ha ez a pénztárnál 2-3 euróval megdobná a gép árát." - pontosan. Szándékosan nem akartam írni ezt a megoldást. De akkor ezért is nem csak 2-3 centet, hanem már mindjárt 20-30 EUR-t kérnek pluszba. Még sok olyan disztribútor van (én is sok outletes cégek ismerek), amit ha megveszel, ott van a plomba a csavarokon ... és cseszheted, hogy magadnak feljavítsd akár egy kicsivel is ... ami nem lenne baj, ha olyan gépet kapsz, amihez már nem kell hozzányúlni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Warzone
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Laptop csatorna inditasa 2023 vegen YouTube-on?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óvodások homokozója
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo IdeaPad 5 15-IIL05 i3-1005G1 10.Gen,8GB DDR4-3200MHZ,FullHD IPS,
- Lenovo IdeaPad 5 15-ABA7 AMD Ryzen 5, 15,7 FULLHD IPS, 8GB DDR4,Garancia!
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- Eladó új bontatlan eredeti Dell Latitude 5320 - 7320 - 7420 - 7520 akku battery - 1PP63
- Eladó új, eredeti Dell töltők USB-C - LA65NM190 - 20 V - 65W - 3.25A
- HARDVERAPRÓ LEGERŐSEBB LAPTOPJA Új 0km es Garanciás asus rog strix scar 17,3 rtx 4080 ryzen 9 7945hx
- Dell Latitude 3300 - 1 Év Garancia
- Acer Aspire E15 - 1 Év Garancia
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest