Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ryan1318
tag
Szia! Nekem volt barátnőm vett ilyen gépet. Inkább vegyél neki egy régebbi üzletit vagy találsz itt apron is garisat. Ezt a gépet a jó Isten se gyorsítja. Emellett az agyag használat billentyűzet, touchpad már a második kattintásnál beakar szakadni olyan mintha fogtak volna egy s budget tejfölös dobozt és abból hajtogattak volna gépházat. Csak a bosszúság megy vele én nem venném meg. Billentyűi is hol érzékelnek hol nem én értem hogy kispénz kis foci, de ez az instant pénz kidobás kategória. DE MILYEN SZÉP MERT FEHÉR!!!

Szerk: bocsánat félre olvastam azt hittem ilyet akarsz venni neki. Amugy satás ssd bele megy de az az i3 harmat gyenge nagy csodát nevárj tőle.
-
-
-
-
blue_23
senior tag
-
gago1975
őstag
Szia.
Ha megengedsz pár mondatot a hűtökkel kapcsolatban, akkor azt javaslom neked, hogy a gépet elöbb takarítsd ki a portól, cseréld le ha még nem tetted a gyári már újkorában is beszáradt hűtőpasztát a CPU+GPU-nál KillHates mester csepeli műhelyében gari vesztés nélkül megcsinálja neked.
Ez az 531GT i5-ös.
Az i5-ök szinte minden gépben fejfájást okoz hőfokilag, 90°C-ok szoktak lenni.A Laptophűtők max 1-2°C javulást idézhetnek elő ha elég nyitott a gép alja és a laptophűtő légszállítása 100CFM felett van.
Pld a Deepcool MULTI CORE X6 (DP-N422-MCX6) 121,4CFM (légszállítási teljsítmény) ez csendes (felső szegmens 2x14+ alsó szegmens 2x10 cm venti, 4x1000RPM és max 24dBA) és háromállású kapcsolója van, külön tudod, hogy csak a felső, csak az alsó vagy az összes veti menjen.
A másik esetleg ez GENESIS Oxid 250, de ezt nem ismerem 110 CFM (légszállítási teljsítmény)- (4x14 cm venti, 4x800RPM)
Neked a géped ennyire nyitott csak:
Amit te néztél az csak 1db 16cm-es nagy ventis és a levegőszállítási hatásfoka 70 CFM amivel több port viszel be mint friss levegőt.
100CFM alatt nem ajánlott emiatt hűtőpadot venni.u.i: Az ágyban mást kell csinálni
az asszonnyal
, gép ágyba nem való, rengeteg finom port szív be a huzat/ágyból. -
KISDUCK
addikt
Hát találtam ilyen punjabui mc féle upgrade videót, mert sajnos asus oldala nem túl bőbeszédű és a videó alapján inkább csak 2 slot van benne.
Van laptopmedia.com-on disassembly guide és ott is megerősítik a 2 ram slotot. -
gago1975
őstag
Szia.
igazából én elsőre úgy gondoltam hogy kap egy hyperx 8gb ramot és a gyári micron marad mellette. Gondolom így is megfelelő ? Mivel mikor megvettem is abban a tudatban voltam hogy 2666mhz ram van benne én alapból azt néztem, aztán kiderült hogy a micron az 3200mhz szóval így nem tudtam milyet vegyek vagy hogy legyen.
Mert?
Ha veszel egy 2666-os HyperX ram-ot mondjuk azt amit írtam, akkor lesz egy CL 22 3200-es Micron, és lesz egy 2666-es CL15-ös. Ebből a "katyvasztból" az lesz, hogy minden lebutúl, minden RAM 2666Mhz-n fog menni csak CL18-19-es késleltetéssel, amivel nemsokat javítottál a helyzeteden, felesleges akkor HyperX-et venni.
Vagy keres ugyanilyen 3200Mhz-s Micron-t, esetleg ha minden kötél szakad a CL 22-es 3200-es Hynix-et amit te is találtál, vagy a HyperX-ből vegyél 2-4db-ot akkor lesz totál egyforma és "stabil".
Most többen azt fogják írni, hogy hát elég a feszültség és a GB méret azonosság, de azért nem árt tudni, hogy az egyforma RAM-ok mindig jobbak mint a különbözőek.
Egyébként nem csak két ram slot van a gépben ?
Mint ahogy mellékeltem is a screenshot-ot abban is láthatod, hogy 4 RAM slot van a gépedben. 1 of 4 slots used
De itt le is ellenőrizheted én is innen informálodtam a gépeddel kapcsolatban.
Itt látható, hogy ezek az 531-ek mind 4 RAM slot-tal vannak ellátva. UserBenchmark G531GT -
gago1975
őstag
Szia.
Kezelni kezeli de az órajel 10th gen prociknál csak 2933Mhz-n, míg a 9th csak 2666Mhz-n megy. Több Mhz-en a 9th gen procinál akkor se lesz ha a fejed tetejére állsz épp ezért felesleges nem használod ki.

Mivel jelenleg a 3200Mhz-s RAM-ok CL22-ek, a táblázatban visszakövethetően látható, hogy 2666Mhz-en CL18 késleltetéssel üzemelnek,
Upgradelni mindenképp én csak ugyanilyen gyártmányt, típust javasolnék, vagy ha ugyanilyet nem találsz akkor párban dual chanel-ben 2666Mhz-ből 2x8/4x8 mivel 4 RAM slot van a gépedben.
A G531-ben elsőszerelt Hynix / Micron / Samsung RAM között van pici különbség, elméletileg a Hynix ezekközül a legjobb, a legmegbízhatóbb, viszont mindig a leggyengébbhez igazodik a betett ram, tehát a Hynix-et lebutítja a Micron szintjére. De mint írtam, minimális a különbség.Ha jót akarsz, és nem akarod drágán megúszni akkor Kingston HyperX Impact 8GB DDR4 2666MHz HX426S15IB2/8 CL15-ből 2db 8GB-ost veszel. i5-9300H GTX1650 mellé bőven elég a 16GB ram is, de vehetsz bele 4x8-at is.
Ennek CL15 a késleltetése(11,25ns) 2,25ns-al gyorsabb lesz mint a gyári 3200-as(13,5ns). -
blue_23
senior tag
Korábban apróról akartam laptopot venni. Eladó azt mondta, hogy Romániából importálták, adót levonta, így olcsón jutott laptophoz, ugyanakkor vásárlás dátumától már ketyegett a garancia. Óvatosan az ilyen vásárlásokkal, lehet olcsóbb, de nem biztos hogy van érvényes garanciád (ebben az országban)!
-
echterion
nagyúr
A boltban elmondja...és akkor majd ott csekkolod le mobilról? És ha meggondolod magad, akkor nem ugyanott lenne a csávó, mint így? Lószart, büdös a szajré, ezért nem akarja leírni, hogy később ne lehessen ráverni semmit....
Akkor inkább ezt rendeld meg: [link] . Két év gari, hivatalos helyről és szállítanak hozzánk (én is majdnem rendeltem innen gépet, ezért tudom, hogy van ide posta).
-
motifator
senior tag
A 3 év garancia miatt nézted a G3-at? Hirdetnek G5-t is kb. ugyanennyiért, mondjuk a származás ott is kérdéses, nem magyar billenytűs, de garancia (elvileg) van rá, a G3-hoz képest kicsit jobb anyaghasználat, kicsit jobb csatlakozó elrendezés, talán a hűtése jobb egy fokkal, viszont ugyanaz a GPU. A hirdetés szövege eléggé marketinges.
-
echterion
nagyúr
Az azért nem úgy van, nézd meg ezt az összehasonlítást: [link]
A service tag nem hazudik, ott látod, mikor és hol (melyik országban) lett vásárolva a gép, milyen hardverekkel, illetve napra pontosan meddig él a gyártói gari. A többi csak rizsa, messziről jött ember azt mond, amit akar.
-
echterion
nagyúr
Az 1650-es vga-val szerelt masina? Az annyiért jó, ha valóban 3 év gyári gari van rá. Sajnos a proci itt is el fog melegedni, de azon egy pasztacsere meg némi UV segíteni fog, cserébe van 3 év gari a gépen (a Dell garija nagyon jó), az 1650 jobb, mint az 1060-as és olcsóbb is, mint az Omen.
Kérd el az eladótól a service tag-et, az alapján le tudod csekkolni a gari valóságalapját a Dell honlapján. -
-
matyee
őstag
Van egy 1060, amit bőven kihajt egy 6700hq. Ehhez képes beletesznek egy cpu-t, ami túl sokat nem ad hozzá a játékok alatt, mellette pedig a ványadt hűtés miatt szépen fog melegedni. Ennek sok értelme így nincs, kivéve ha cpu intenzív dolgokra használod....
ps: az meg gigapiti, hogy beleteszik az imádott chimei 120hz panel, de a gsync licenszt meg csesznek megvenni hozzá, ami pont egy ilyen gpu-nál szükséges.
-
-
-
-
matyee
őstag
Még most sem értjük egymást, mert abszolút nem ezt írtam. Azt írtam, hogy nézz utána, mert tudtommal nincs sima 1080, csak maxq. Te olvasgattál egy hirdetést, amibe azt ír bele egy eladó amit akar. Vagy 5-ször írtam jószándékból, h nézz utána, mert ha jól gondolom, akkor a 1080 egy fölösleges pénzkidobás. Állapot ide állapot ide a 1060 outdate-ed, minden másra ott van a KillHates

-
matyee
őstag
Semmi gond, én már 5-tel ezelőttől is ezt éreztem.
ps: utoljára megkísérelem leírni segítségül, természetesen Tiéd a döntés. 15 R3-ast szeretnél venni, 1060-at írtál. Jeleztem, hogy simán megéri az árkülönbség a 1070-et, ugyanis azért az egy jóval erősebb kártya. Illetve jeleztem, hogy ismereteim szerint a 1080-at csak maxq-ban adták ki, ami drága és alig jobb, mint egy 1070, ergo nem éri meg. Azt is jeleztem, hogy ne a hirdetésből indulj ki, hanem ellenőrizd (gugli, sok olvasás) létezik-e egyáltalán sima 1080 15-ös R3-ban. Ez alapján szerintem viszonylag egyértelmű mi is lehet a jó döntés, de természetesen ez szubjektív. sok sikert
-
matyee
őstag
Akkor fussunk neki újra, de kérlek ellenőrizd, mert nem vagyok 100%-ig biztos benne. Emlékeim szerint az R3-as gépekben a 1080MQ-k voltak, amik alig jobbak egy 1070-nél cserébe jól be vannak árazva. A 1080 rohadt jó kártya, kb 2070rtx szint, sőt van amiben jobb, cserébe sokkal olcsóbb. Nyilván rtx fícsör nincs. Namost a 1080mq egy lebutított verzió visszavett teljesítménnyel, hogy ne melegedjen túl a gépben. Ha maxq akkor fölösleges egy petákot is ráfizetni a 1070 felett. Nekem a 120+1070 R3-am volt, jó gép, de én nem tudtam elengedni a clevot, és utáltan a billentyűjét is.
-
-
Letiltani nem tudják, mint egy telefont.
Lényegében ha az eredeti tulaj (akinek a nevén van) ha nem fizeti, akkor neki bukta. (Telekom behajtja, neked no problem)
Te attól még használhatod, de azért ha vételeznéd, akkor adás/vételi legyen írva ami mindenképp ajánlott!
/minden fontos infó legyen feltüntetve a dokumentumon/
Garanciára nem tudom milyen hatással van, ha veszel olyat ami nem a te nevedre szól és az eredeti tulaj esetleg nem fizeti a részletet (gondolom arra vette, nem kp.-ra) de szerintem neked abból semmi bajod nem lehet, főleg ha van adás/vételi dokud a vásárlásról. -
Dhampir
félisten
Komolyan gondoltam.

1+1 év?
Még ilyen laptopgaranciáról sem hallottam. Olyanról igen, ami 1 hónapos, 3 hónapos, 6 hónapos, 1 év, 2 év, 3 év, 4 év...Telekomos?
Nemfizetés, tartozás kizárható?...Nem ismerjük a gépet, így nem tudjuk megmondani, hogy mire számíthatsz.
Amikor szirén-éneket hallasz, akkor tömd be a füledet, de nyisd meg az elméd.
Hátha valaki okosabbat ír, tőlem ennyi tellett.
-
Dhampir
félisten
A minap vettem egy laptopot, habár nem magamnak, de az új volt és hibátlan, ráadásul 3 év helyszíni garanciával, aminek igencsak örül a tulajdonosa.
Néha még új gépnél sem lehet tudni, hogy mit kap az ember, csak tüzetesebb átvizsgálás után derül ki.
Tavaly egy feltehetően bemutató darab notebook esetében például az egyik elülső oldalszélnél "kilógott a bele" (valami árnyékoló szövet?) a laptopnak.Néhányan itt a fórumon is belenyúltak már pixelhibás stb. gépekbe, ez előfordulhat, olyankor jól jön a bolti pixelgarancia.
Használt gép esetében rá lehet fogni, hogy már tesztelve van, de a teljesítményigényes felhasználás miatt párszor "áttüzesedhetett" a vas. Annak a tartóssága, élettartamának ideje már kérdőjeles lehet.
(#43230) KillHates
Szegény beöltöztetett kutyus és szegény robotporszívó, az utóbbi ezt alaposan "megszívta".

-
Kb olyasmire mint az autó vásárlásnál.
Látszik, ha igénytelen volt a gazdája, össze van karcolva, a billentyűk kopottak, a táp kábele olyan mint a malac farka, lötyögő zsanér stb...
Érdedmes egy szakihoz elvinnetek az eladóval a gépet és ott átnézetni. Úgyanúgy mint autónál -
matyee
őstag
Kezdjük a legelején, ha újat akarsz venni, akkor ezeket már nem tudod nagyon beszerezni, max vmi beragadt készletből, mivel már 20XX-val szerelik a gépeket.
A 15,6 és 17,3-as kurrens gépek a 751TM1 és 775TM1 gépek, mindkettőhöz 144Hz IPS gsync kijelző van, amik gyorsak, szép színekkel.
CPU relatíve minden asztali LGA1151V2 válaszható, sokan azt csinálják, hogy megveszik a legkisebbel, egyből kiveszik (fiók v. hardverapró) és vesznek bele itthon egy jóárút, delideltetik és visszateszik. Ugyanez vonatkozik ramra, ssdre, hddre.
Eddigi tapasztalatom szerint ezek a legjobb gaming laptopok jelenleg, persze van még pár ami clevo szintű, de összességében szerintem ezek a legjobb gépek a piacon.
Ha használt szóba jöhet, sok lehetőség van arra, hogy kis hozzáértéssel kurrens gépet csinálja belőle, minden bios, vbios stb szükséges dolgom megvan, ezekben tudok segíteni, de szükség lesz KH szakértelmére is.
Clevonak amúgy vannak nem cserélhető gpu és cpu-s gépei is, de megítélésem szerint azok ugyanannyira középszerűek, mint bármelyik gyártó bga-s cuccai.
-
Én most vettem egy ilyet:
https://www.digiprime.hu/laptop/msi-laptop/msi-gl63-ar/msi-gl63-8sd-45209-elado
Én mondjuk a laptopot főleg munkára használom de otthon 240hz-es külső monitoron játszom is competitive FPS-t. Ez a gép azért különlegesen jó vétel szerintem mert ez az alaplap és hűtés van a 8magos intel procis és 150W-os 2080 vel szerelt ge75ban is és azt is (éppen) elbírja. Szóval 1660Ti 80W-ja (100W tápkörrel akár még lehet TDP unlockolni is) meg 6magos intellel a világból kimegy. A bios pedig teljesen nyitott mint minden MSI gépen szóval lehet szépen finomhangolni. Memóriából lazán megy benne a 3200Mhz-es modul is. Terhelés teszten 85 fok-on kimaxolom a procit és a magok között pár fok különbség van csak, ami rendkívül jó folyékony fém nélkül, GPU meg majd megfagy +200/500MHZ tuninggal 67 fok max.
Konkrétan a legjobb gép ebben az árban szerintem: (azért Prema 1.helyére nem illik rárepülni.
)
https://www.3dmark.com/search?_ga=2.25128506.1004293596.1573208323-799772954.1559684819#/?mode=advanced&url=/proxycon/ajax/search2/gpu/spy/P/1266/500000?minScore=0&gpuName=NVIDIA%20GeForce%20GTX%201660%20Ti%20(Notebook)&gpuCount=0 -
Medocsabi
addikt
Viszont hiába van a keretedre szánt összegből kimaxolva a specifikáció, ha nem tudja a gép lehűteni.
Bölcsebb döntés kicsit "gyengébb" gépet nézni, amit viszont 100%-on hajthatsz, mint egy olyat, ami papíron erősebb, de annak a 50-60%-a elvész a túlmelegedés miatt. Szerintem. -
-
echterion
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 26
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- EA Sports WRC '23
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Háztartási gépek
- Nintendo Switch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 15 - Intel N4000 I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad E50-70: i5-5G I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo V15-ADA - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Bomba ár! HP Revolve 810 G2 - i7-G4 I 12GB I 256GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

(virtual memory)
Menj el nézd meg ezek még rendesen össze vannak rakva .

)
Muerte