Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
gago1975
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
Szia.
Milyen méretű SSD-t keresel? Ezt a Half Size mSata-t, ami 1,8"-os mSata Transcend 128GB TS128GMSM360, Half Size SSD 256gb, half size msata ssd 512gb ?
Nagy tárhelyest nem lesz egyszerű beszerezni, ha a 128GB nem elég.
Vagy a 2,5"-os Sata III-as helyre szeretnél SSD-t venni? -
-
-
-
echterion
nagyúr
válasz
blue_23
üzenetére
Azt tegyük hozzá, hogy ezek a vékony 3070 meg 3080 laposok nem jobbak egy 115w 2070-nél, mivel le vannak fojtva 100w alá, szóval ha az erősebb 3070 vagy 3080 lapost keressük, akkor naggggyon leszűkül a választék pár típusra.
Meg persze, kinek mi az igénye, nekem pl. teljesen jó ultra plusz max rtx mellett egy Cyberpunk 60 fps körül, gsync-kel ez full folyamatos bizony. -
motifator
senior tag
válasz
blue_23
üzenetére
Alapból nekem 90W a PL2 limit balance módban, az is eszement, még vassal is, a PL1 60W. Az arany közép nekem 55W, mindkettőt erre lövöm be -0,1V offsettel és 70 fok környékén marad a cpu játék közben. Ha nagyon kell 60W-ig elengedem stackeléskor. Vagy előveszem a 8086K-t, az 120W ig ugyanezt a hőmérsékletet produkálja.
-
motifator
senior tag
válasz
blue_23
üzenetére
A G5-nél is kell néha trükközni, ha azon játszom de én inkább a PL1 limitet veszem lejjebb, ha nagyon indokolt, vagy fps limitet állítok be, de 45W-nál nem kell lejjebb mennem, így a venti és a hőmérséklet is ok. Nekem ez a turbó kikapcs már az ingerküszöb felett van.
-
Ubul86
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
na, nekem is volt kormányom de sose tudtam megszokni. Viszont gamepaddal tényleg százszorta jobb az autós játék mint bill-el, pedig 13 éves korom óta (22 éve már
) pc-n játszok. kb 25 voltam mikor lett először 360, majd később ps3, meg most az előző genből még a ps4 megmaradt. De 360/One-nak a padját jobban szeretem -
hito
nagyúr
-
Ubul86
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
ezt írtam
hogy nem ajánlom
az más kérdés, hogy helyette mit, én 2070-re teszem a min.-t, ha a mai játékokkal játszani akarunk, de ez meg már mindenkinek a saját követelményszintjéhez és igényeihez illeszkedik. Azért egy 2070en elkell futnia még mindennek nem 4K-ban. Ami nem megy, az szarul van optimalizálva, és az nem a kártya meg a gép hibájaviszont az 1660ti-vel kapcsolatban azért az erős kompromisszum megint olyan, hogy kinek mi. Mik az igények pl
nekem bőven elég, kiszolgál, ott a Doom Eternal, nagyon jól optimalizált, ultrán megy. Cyberpunkot említettem, tudjuk milyen, sok gond nincs vele, játszható.
Mediumot néztem "mediumon"
60 fpsne a kártya igazodjon a felhasználóhoz, hanem a felhasználó a kártyához. Ha neki erősebb igényei vannak (általánosságban véve a nekit), akkor erősebb kártya kell.
-
motifator
senior tag
válasz
blue_23
üzenetére
Én a játékokig el sem jutottam ezzel a setup-al, mert nem bírtam a tétlenkedését
Mondjuk nekem ami a legdurvábban kiakasztotta a hardvert az az NFS Payback, ha minden gyári értéken volt a G5-nél (PL1/PL2) akkor serpenyő vált belőle. Nem igazán sikerült az optimalizáslása, de azóta sem játszottam hasonló játékkal, ami így megszippantotta volna. -
motifator
senior tag
válasz
blue_23
üzenetére
A vasalás egyértelmű ennél a kategóriánál, de ezt a 99% korlát? Egyszer kipróbáltam, hogy kikapcsoltam a turbót a 9750H-nál kíváncsiságból, alapórajelen nálam iszonyatosan lelassultak a dolgok, nem igazán jött be. Akár csak tartalomfogyasztásnál is, úgyhogy én csak a PL1 limittel játszom, ha nagyon szükséges. Mobil procinál nekem felejtős ez a 99%.
-
echterion
nagyúr
válasz
blue_23
üzenetére
2,3 GHz az nagyon sovány ám, ez mobil proci. Nekem a 8 magosom 3,5-en ketyeg és azért egy két éves AC Odyssey alatt simán van 80%-os leterheltségen, ez 2,3 GHz-en masszív CPU limit lenne.
Amúgy ha leveszed 99%-ra, akkor nem kell vas, ha van vas, akkor meg nem kell 99% (kis szerencsével). -
-
Steady74
addikt
válasz
blue_23
üzenetére
Van lemezes verzió, van kiegészítő, amit az origintől vettünk és van kód, amit a CodeGuru-tól, de mindegyik jogtiszta. Köszi, felhívom őket, tényleg segítőkészek ezt hallottam.
Raymond: telepítettem rá UT-t azzal ablakban ugyan, de tökéletesen futott, megnézem más játékkal is.
Köszi nektek

-
Ubul86
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
most, hogy mondod...
backlogom már nagyon nagy az évek óta felhalmozott játékoktól, és az Epic Game Store se segít ezen, a heti ingyen játékokkal
(meg ami majd most napi szinten jön
)és emellett még filmek, sorozatok
szóval a napi 2-3 órát amit magamra szoktam azért tölteni, mert már alszik baba/anya, nagyon megkell gondolni, hogy mihez kezdjek, és ebből kifolyólag a CP nálam perpill bukta, de nem jelenti azt, hogy később az lesz, csak első benyomásként nem vett meg "kilóra"
-
echterion
nagyúr
válasz
blue_23
üzenetére
Ezt írta is Gábor, ahogy kell.

Mondjuk 300-at nem is adnék érte, pont ezért. Persze, ha asztalon volt használva tényleg és nem kapanén, ölben, stb. akkor túl nagy baja nem lehet ettől, mert van olyan jó hűtőrendszer benne, hogy még kiszáradt pasztával is trotty alatt maradhat, de ez azért alkualap kell, hogy legyen.Mod: nicsak, mit találtam. Ha még menne bele ezres Nvidia is, akkor aztán igen jó vétel ez is.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
válasz
blue_23
üzenetére
Úgy vagyok vele, ha elromlik a fő gaming laptopom előbb megpróbálom valakivel megjavítattni, hátha fizethető ez a luxustermék, amit bevállaltam, mint inkább az a sok hercehurca amivel egy gariztatás jár.....aztán ki tudja csináltak-e vele valamit, ha a teljesítménnyel, nem pl a bekapcsolással van gondom. (Nyáron volt szervizbe muszájból és úgy éreztem hozzá sem nyúltak pedig fizettem volna akármennyit hogy javítva visszakapjam) Nem dobtam el a garanciapapírt, egyszerűen csak nem érdekelt. Az biztos új lapos esetén megőrizném, de nem használnám fel feltétlenül, főleg ha személyesen tudom KH mikre képes döglött lapos esetén. Embere válogatja ki mire költ, én csak leírtam hogyan állnék neki.
Tudom hogy gaming laptopot nem csak játékra keresnek és akkor számíthat jobban a kijelző milyensége, de mindennek nem lehet megfelelni anyagilag. Elolvasok mindent a topikban, ki mit ír, érdekel minden tapasztalat. Fel is merült bennem (is) egy fentebbi írás után, vajon a gyártó egy idő után spórolásból (szigorúan játékosoknak gondolván) gyengébb panelt tesz be egy adott szériába, hátha nem veszi észre a vásárló? Miért? Mert elképzelhető lehet. Nem mondom hogy ez jó és természetes, csak ne azon bukjon minden kevés pénz esetén milyen panel lehetne benne. -
PAINfájdalom
aktív tag
válasz
blue_23
üzenetére
Throttlestop nevű programot találtam, illetve youtube-on hozzá beállítást. Predator sense fent volt, de csak hogy fullba nyomhassam vele a ventilátorokat. Letöröltem, meglátom így. Amúgy valami 100mV-al van undervolt-olva. De amúgy is mindegy, mert zavaróan hangosak a ventilátorok, és úgy olvastam tesztekben hogy y540-é csendes és nem is melegszik annyira mint a többi a kategóriában. De akkor az i7 jobb lesz mint az I5?
-
gago1975
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
Több előrejelzés alapján rengeteget előrendeltek belőle, így nehezen lesz beszerezhető egy ideig,
Mármint miből??? RTX30-as laptopokból, vagy a desktop GPU-kból?így nehezen lesz beszerezhető egy ideig, azaz annyit kérnek érte amennyit nem szégyelnek.
Raktáron egyenlőre rengeteg van Desktop 3080-as GPU-ból, Kínában is ládaszám szállítják ki a 3080-as GPU-kat. Azt se felejtsük el, hogy októberben megjelenik a 3070 is ami szintén bőven elég lesz. (kb. RTX 2080Ti ≤ RTX 3070)
Szerintem ezt nem hagyja az NVIDIA, hiszen pot az a cél, hogy a konzolok illetve az új AMD GPU-kat lenyomják(nem akarnak abba a hibába beleesni mint az Intel), és ha megnézed, pont az ár/érték arány miatt lett a 30-as Desktop GPU-ból annyi berendelve.
Az új GPU-nál Fixálták az árakat, max 5-10% eltérés lehetséges.
Igaz nálunk ugye ott a +27% áfa míg máshol csak 15-19%(tehát nálunk biztos drágább lesz egy ideig) tehát itthon valószínűsíthetően 2080s áron lehet majd a 3080-ast megkapni, mert 799$-ból nem lehet RTX2080ti árakat fabrikálni, az túl megy a jóizlés határán.Arra leszek kíváncsi, hogy ez miként fogja befolyásolni a 2070s/2080s/2080Ti meglévő készlet árait, mert azok a full gamer körökben eladhatatlanok lesznek, és ha nem akarnak bajt maguknak, a 30-sorozat áraihoz kell majd a régieket is igazítani(kint biztos így lesz, nálunk meg ki tudja).
-
-
rizso
addikt
-
-
Ezustroka
tag
válasz
blue_23
üzenetére
Igen, nekem is ezek az információim voltak, ezért is furcsálltam, hogy azt írták hogy 120 hz és 100% srgb.
De úgy látom, hogy i5 processzorral eleve nem sok helyen elérhető már, márpedig a keretbe csak ezzel a procival fér bele a dolog. Az utódgép (g512) meg a 10. Genes procival ezen az áron csak gyengébb videókártyával van, 1650ti-vel, ugyhogy szerintem mondom a rokonnak, hogy vágjon bele a dologba minél hamarabb, mert könnyen lehet, hogy összességében gyengébb gépre kényszerül ugyanazon az áron, ha lemarad erről a g531-ről.
-
Dictator^
veterán
válasz
blue_23
üzenetére
Persze, ez érthető. Legyen akkor 4-500k.
Mint írtam, akár új, akár használt is játszik.
De pont ezért nem írtam árat, hogy ne ebbe a skálázásba írj olyan laptopot, ami épp beleillik, de mégsem olyan jó konstrukció. Gondolom ebben az árkategóriában is van olyan ami egy rakás sz@rt nem ér, meg van olyan ami azért elfogadható. Acer Helios 300-al szemeztem, meg akár használtan is láttam fent pár hónaposan, amiben 1660Ti- volt.
De így meg már nem mérvadó amit majd írni fogsz. -
válasz
blue_23
üzenetére
Kijelző csak 60Hz mindössze azért az árért?

(#50490) Szajo:
Valamikor nálam is ott kezdődtek a bajok, egyszercsak nem volt HDMI jelem. Aztán még sokáig semmi más probléma, majd a vga mintha......aztán lett alaplap.
Na majd egyszer minden visszaáll a régibe és talán azon túl. Ezekből aztán tanulunk, legközelebb időben felismerjük hogy baj van. -
-
-
Tanisz
senior tag
válasz
blue_23
üzenetére
Köszike.
Jaja, ilyemire gondolt szerintem. Átdobom Neki a tippet, köszönöm.
Ilyen low gamekkel játszik főleg, amúgy Valorant, meg solo gameknél meg nem kell neki a full grafika.
Ezért is írtam hogy olyan 1060-2060 körülre lőtte be a VGA teljesítményt, laptop szinten, nem asztali szinten. -
gago1975
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
Szia.
Itt tudsz is azonnal játszani vele Play Blood & Magic online
Nekem is volt olyan játék amivel amikor még a 386-os gép volt a csúcs, hogy imádtam.
Az egyik a téli olimpia csak sajnos nem találom, illetve ez Scorched Earth - DOS -
frame120
tag
válasz
blue_23
üzenetére
Jól meg kell nézni mit vesz az ember. Még a médiában is láttam Scar III-nak árult G531GT-t 120hz-es panellal, de van alza-n meg emag-on is
. -
frame120
tag
válasz
blue_23
üzenetére
Nem tudom a 9750h hogy tartja az órajeleit, de annak a baseclockja 2.6 ghz, a 8750h-nak 2.2ghz. És a 8750h 100% all core terhelésen is tartja a 2.75 ghz-et hosszú távon a 45W -os long power limiten. Ehhez képest nagy esés, ha base-re korlátozom. Szoktam én is úgy használni, de egy 1050ti-t ráadásul 40-50fps-el igazából bármi kiszolgál
-
Kódos
aktív tag
válasz
blue_23
üzenetére
Hát a cpu igen,az mint kiderült igen,az egyszerűen orvosolható,van is krynout pasztám,viszont az még mindig nem okozhat szerintem -150fps-t vagy -100ps-t r6-ban.
(#49317) frame120 Iitt van egy részletesebb,viszont az egyik képen kiírt valami limitet,az mi lehet vajon?Egyébként nekem nem tünik túlmelegedett gépnek.
-
Papin
csendes tag
válasz
blue_23
üzenetére
Elnézést, hogy csak most írok és köszi, hogy foglalkoztál a kérdésemmel, nem igazán tudok mástól informálódni. Talán hétvégén tudok a telepítéssel foglalkozni, aztán meglátjuk.
Kicsit beljebb nyomtam, akkor se illeszkedett azért teljesen és alig bírtam kiszedni, szóval többet nem erőltetem... Kérdés a ház vagy a keystone miatt nem megy beljebb? No persze nem elviselhetetlen probléma, csak szeretném ha rendben lenne a gép! -
Papin
csendes tag
válasz
blue_23
üzenetére
Hát én még mindig szenvedek!
Úgy gondolom neked se előre telepített programokkal érkezett a gép, megtennéd nekem, hogy leírod szűz Windows után miket telepítettél fel a gép eszközeihez (akár privátban)? Amory-ból pontosan melyik változat került fel és előtte vagy utána bármi más Asus program?
Még valami, kicsit olyan, mintha máris látszana a bal kezemmel hol támasztom a gépet, de lehet csak néhol sötétebb a mintázat pár foltban, ha olyan szögből nézem... neked ilyen nincs?
Köszönöm, előre is! -
Papin
csendes tag
válasz
blue_23
üzenetére
Igen, friss Win10, nem volt rajta semmi, a programokat meg Asus honlapról szedtem, ahol meg kellett adni a gép típusát. Őszintén nagyon gáz, hogy ilyen jó gépek mellé ilyen pocsék a szoftverek megoldása, ez a színvonal 20 éve is gáz volt már!
Neked Scar III-nál így működött? Lehet régebbi változatot kellene telepítenem, vagy más drivereket előbb? (Eszközkezelőben minden rendben, de gyári Win10 megoldás, semmi külön telepítés!) -
nji
aktív tag
válasz
blue_23
üzenetére
Ezen már én is gondolkodtam, mert van itthon egy pár régebbi PC
.
A legjobb egy DELL Optiplex 3020, i5 procival. Nem tudom, hogy mekkora videokártyát bírna el. Van külön PC építő fórum? Mert akkor ott hátha tudnak segíteni. Csak ebben az esetben helyhez kötött a játék, mert nem tudom vinni sehová. -
Raymond
titán
válasz
blue_23
üzenetére
Akkor ez viszont magyar specifikum mert egyebkent ez nem erdekli oket. Ahogy a tobbi gyartot sem ha a hatlap levetelevel hozzafersz a RAM-okhoz vagy SSD-khez. Na meg igy nem artana meg egy megerosites hogy miert van mas policy Mo-n mint a tobbi EU-s orszagban ha mar van?
-
Ubul86
őstag
válasz
blue_23
üzenetére
nem tudom, én csak ezt néztem, mert ezt ajánlották anno innen is:
aztán úgy voltam vele, hogy nekem tökéletes az 1660ti-vel szerelt gép valamelyike is, legközelebbi meg már min. 2070 lett volna, de az árban is nagyobb ugrás lett volna. Így meg elvagyok az fps-ekkel bőven, Controlnál high-on dx12-vel rtx offnál bőven hozza a 60 fps-t (mondjuk érdekes, mert jarrodnál meg átlagban 50et hozott), rtx -onra persze már közel sem, de a videókat nézve annyira nem is vesztettem ott sokat.
upd: hülyeséget írtam, dx11en játszok Controlnál, dx12-nél valami oknál fogva nem tölt be mindig a textúra és elmosódott a felirat...lesz**tam

Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali játékos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Projektor topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Router gondok
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 15 - Intel N4000 I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4060, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 450 G1 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LED Neon kötél 5 méter 8W/méter / 12 hó jótállás
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad E50-70: i5-5G I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
). Aztán vettem Iso-t.

de sosem próbáltam kormánnyal. Mai napig az egyik kedvencem. Nekem ott égett be az agyamba az NFS, azóta sem tudott igazán lenyűgözni az újak közül egyik sem.
) pc-n játszok. kb 25 voltam mikor lett először 360, majd később ps3, meg most az előző genből még a ps4 megmaradt. De 360/One-nak a padját jobban szeretem

Muerte