- Fórumok
- Notebookok
- Gaming notebook topik
- (kiemelt téma)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
Ilyen: LOQ 17IRX10.
Nem láttam már csak 1349€-ért.
-
Juhaszatti
addikt
Fú de megtévesztő a hirdetésben az az összehasonlítás a 7945HX-el. Az egy jelentősen erősebb processzor annál mint ami ebben van.
Meg ez a mondat is:
Egy RTX 5070 laptop 1,3+ millió , és sokkal gyengébb is.
5070-es gépek kb 700.000-től indulnak újonnan, 1,3 millió környékén már 5080 is van.Ettől függetlenül nincs rossz áron ez a gép. Mindenképp erősebb is mint a tiéd, de 1 generációnyi előrelépésért nem biztos hogy megéri leváltani.
-
peet05
senior tag
-
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
-
peet05
senior tag
-
echterion
nagyúr
-
FőDudu
veterán
-
ricogsm
őstag
-
FőDudu
veterán
-
Lalikiraly
addikt
-
FőDudu
veterán
-
ricogsm
őstag
-
RM007
veterán
Majd a következőnél leszek kíváncsi teljesítményileg mi fog realizálódni. De, az még nagyon messze van a jelen állás szerint.

MaxxDamage:
Engem inkább a csúcs UE5 tech demók érdekelnének. De ahhoz kevés a vga kártyám.
Nincs rajta elég vram és még az is lehet lassú is lenne.Amúgy kb 1 hete megint téma volt a Reddit-en az MFG lehetne-e így meg úgy más kártyákon kérdés.
Na izgatja a fantáziát sok embernél, hátha lesz valami, mivel állítólag linuxon már sikerült megoldani. [link] Win alatt még fekete képernyőt ad. A türelem rózsát teremt.
///////Clevo p751Tm1, vízhűtés, 96GB ram, nvme SSD, MXM adapter 16X, rtx 4080S VGA///////
-
RM007
veterán
Csak az enyém.
Nem tudom kinek mit érdemes, annyira másként kezeljük ezt a témát.
Sőt néztem ezt a videót az 5080-ról.
[link] Belőle pár fotó...
Ennél a bizonyos Indiana Jones játéknál meg amit mondott el sem hiszem, mivel már nem annyira új, sokan tesztelték és játszottak vele. Viszont felfigyeltem valamire arra hogy ez nálam Vulkan-ban fut mikor 70fps helyett 200fps-t ad. A lényeg ha lehet választani akkor Vulkan legyen DX11/12 helyett mert jóval gyorsabb.Csak egy kis érdekesség, mert rohantam feleszmélve megnézni ennél a 3DMark tesztnél, ha Vulkan futtatom le, mert annál lehet akkor mit kapok. Többet bár ennél sokkal jobbat vártam.
Az eltérés a kettő között. Látványban meg ugyanaz.DX12
VULKAN
-
patyil
tag
-
ricogsm
őstag
-
RM007
veterán
-
Ubul86
őstag
-
FőDudu
veterán
-
Ubul86
őstag
-
PedroPascal
őstag
-
Csupati
őstag
A vapor chamber hűtés teljesen máshogy működik.
A hőcsőnek kell egy bizonyos vastagság stb hogy jó legyen, jól vezeti a hőt , de minél forobb a felület a hatékonyság romlik.
Ezzel ellentétben a vapor megoldás, kitűnően vezeti a hőt , nem romlik a hatásfok nagy hőmérsékletnél sem, sokkal vékonyabb mint a hőcsőves megoldás , viszont a formája limitált. -
Csupati
őstag
-
KillHates
félisten
-
Csupati
őstag
-
Csupati
őstag
-
Kelvin
őstag
-
RM007
veterán
Akartam mondani ez a billentyűzet gépelés és egér ráharap várakozik stb akadás nálam is volt sok hónappal ezelőtt, aztán teljesen eltűnt memória csere után. Szóval ez úgy volt hogy gép indítás után sok óra múlva jött elő mindig, mintha valami időközben belassult elfáradt volna, erre gondoltam, mivel újraindítás után eltűnt csak majd később jött elő mindig.
A memória moduljaim nem voltak 100% egyformák szerial szám szempontjából. -
Csupati
őstag
-
Kelvin
őstag
-
Csupati
őstag
-
Bedepi
tag
-
Ubul86
őstag
-
RM007
veterán
Először azt hittem az én gépemre mondod.
Aztán látom ja a link amit én vettem észre most/akkor leghamarabb. Fogalmam sincs, a videó alapján még semmi konkrétum nincs erről. Talán lesz az 2 milla közelében is a háború miatt. A vastagabbik gamer változat kicsit szemet szúrt, de továbbra is tartom magamat abban a meggyőződésben hogy megvárom akárhány évbe telik hogy ismét feltalálják a spanyol viaszt, vagyis az olyan fincsi laptopokat amiket eddig használtam ennél jóval kevesebb korlátozással, legyen az dedikált érintős gombok sok színes leddel, sokkal több porttal, mindenből több fog kelleni. És ami van az sem mindegy hogy helyezkedik el belül. Nem csak azt nézem mit számol, vajon csinos-e nekem, mint egy csajszi meg mennyire formálható, alakítható.
Fix nem kell
(barebone) -
ricogsm
őstag
-
ricogsm
őstag
-
RM007
veterán
A ddr4-nél még számít ez a dual channel (ddr5-nél már nem) igen a 2 jobb. Az órajel és a vele beállított időzítés sem mindegy csak nem számít olyan sokat. Méréseket kellene végezni a kérdésed alapján, én nem állítgatok el semmit a kedvedért.
Az időzítés a játékok szempontjából hoz többletet processzorilag, de nem olyan sokat hogy ezen rugózni kellene.
-
KillHates
félisten
-
Csupati
őstag
-
MaxxDamage
félisten
-
RM007
veterán
Az időzítés jobbá alakításának van igazán csak értelme. Nálam a laptopomon az XMP2 alatt gyárilag az első (CAS) és legfontosabb érték módosult 22-ről 18-ra. Manuálisan nem kísérleteztem mi jöhetne még szóba stabilan, jó ez nekem elfogadtam. Lehetne a többit is piszkálni inkább kihagyom.
-
ricogsm
őstag
-
Csupati
őstag
-
RM007
veterán
Nem, arra gondoltam hogy úgy van megírva. Nincs konvertálás nem enged nagyobb felbontásra az alapról amivel rendelkezel csak visszafele. Alap alatt a laptop belső kijelzőjét értem. Talán monitor kijelző lobbi, vegyél jobbat, cserélj hamarabb, elévülés technika. Bár igaz nálam a
belsőés a külső is csak FHD, viszont számíthat milyen az alap kijelző. Talán ez is valami future napjaink felhasználóbarát hardver okosságai között. Ne legyen igazam. -
Csupati
őstag
-
ricogsm
őstag
peaks at a maximum refresh rate of 240Hz with full support of FreeSync and G-SYNC over DisplayPort. Even though it has HDMI 2.1 bandwidth, it's not fully compatible with the PS5 and Xbox Series X|S. "
na igen csak kell az a fránya DP kábel a Freesynchez.
Hiába HDMI 2
" -
RM007
veterán
-
ricogsm
őstag
Nah szerváltam egy HDMI2.1 kábelt, mindjárt más a baba fekvése.
1440p és 240Hz!
Köszönöm a segítségeteket!
Megyek is aprítani az MW3-baMaradjon a HDMI2.1 kábel vagy cseréljem le a ti általatok javasoltra?
Bár én mini DP-to DP-t tenném be 1.4 verzióval.
De lehet felesleges. -
Csupati
őstag
De azt a Thunderbolt type C be kell dugni hisz azis tud videó kimenetet. Amit linkeltem az Type C display port átalakító.
Jó lehet a HDMI is ha adtak hozzá próbáld ki.
A DP portal nincs is gond, a kábel amit vettél az régebbi szabványt támogat és a laptop illetve a monitor tud újabbat, ez lehet az oka a limitnek.
Adj egy esélyt a HDMI kábelnek , utána nézz körbe.
Igen ahogy nggabi írta, egy rendes Thunderbolt kábel 15k tol kezdődik. -
nggabi
félisten
-
nggabi
félisten
a gsyncet pandulum demoval kell tesztelni. h tudod bal felül kapcsolni akkor megy. lehet maga a kábel vagy a port nem visz ki annyit, alzás usb-c > dp adapterrel oké a qhd 180Hz 10 bit gsync. kb 7e ft most. ez persze függ a portodtól is, de gondolom 20 gb/s kevés, 40 gb/s már 1000% h elég kell legyen. azért vigyázz, ne tévedj el a f@szerdőben, ez egy ilyen játék

pl köcögök a gyártók, némely monitoron dp 1.2 van, na azzal kb buktál is mindent. hdmi 2.1 mint a fehér holló... vannak bajok.
-
Csupati
őstag
-
Csupati
őstag
-
Csupati
őstag
-
Csupati
őstag
-
nggabi
félisten
-
nggabi
félisten
-
ricogsm
őstag
MW3-n pont azon játszanak ivelten.
Call of Duty MW3 Multiplayer is pretty interesting on a LG 45GR95QE OLED UltraWide Gaming Monitor (youtube.com)
Szerk:
Felül van valami villogó háromszög sorozat , az mi akar lenni? -
Evil Snowman
őstag
Ha kevés a hely az asztalon akkor érdemes venni egy ilyet (nem pont ezt) és akkor fel lehet cüffenteni a monitort is rá, a laptop meg lóghat az asztal mellett a "levegőben".
AlzaErgo ErgoArm D65BN Essential 44 990 Ft-ért - Monitorállvány | Alza.hu
-
Csupati
őstag
-
MaxxDamage
félisten
-
cyberkind
félisten
-
MaxxDamage
félisten
-
cyberkind
félisten
-
Ubul86
őstag
szerintem sokan. Miért lenne szentségtörés? azért, mert valami laptop/notebook, nem jelenti azt, hogy ne kössél rá egy monitort...vagy kettőt. Vagy hármat

Lg Ultragear-em van, LG UltraGear 32GN650-B Gaming monitor, 31.5", VA, WQHD, 2560x1440, 165Hz, 1ms, FreeSync, HDR, HDMI, DP, Pivot,
ha legközelebb veszek, akkor oled/qled felé nézelődök, de ez pont tökéletes arra, amire nekem szükségem van. Nekem pl a gép munkagép is, a játék mellett. Ha meg HO-ból bemegyek a munkahelyre, akkor meg fogom a gépet, leveszem a monitorról és beviszem. És vagy rákötöm az ottani monitorra, vagy nem.
samsungokban amit beraktál, VA panel van
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
Fórum kereső.

Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek? -
ricogsm
őstag
-
PedroPascal
őstag
-
KillHates
félisten
-
KillHates
félisten
-
Gergello
addikt
Ha van most gépe és nincs benne ebben a melóban, akkor inkább álljon neki azzal. Ha nem megy vagy elmegy a kedv, akkor kidobott 350.000-et ! Maga a szerkesztő program, ha nincs még meg az 100.000 Ft feletti tétel. Egy 4 magos proci meg 16gb ram azért nem ár még a kezdéshez se !
-
Gergello
addikt
-
ricogsm
őstag
-
KillHates
félisten
-
KillHates
félisten
Jogos a kérdés: hiába az eddiek által igazolt tény, hogy érdemes az Asus gépekben kicserélni a gyári fémpasztát, itt nem változott a hőmerséklet. Annyi történt, hogy a 96 fok tartásához feljebb emelte az EC az órajelet 200MHz-el
Úgy látszik ez az "üzemi hőmérséklete" ennek a gépnek. Mert ami még meglepett, hogy alig volt hangja a 96 fok mellett (főjt emberesen a gép, de messze volt a 5000rpm-től a venti) , ami azt a feltételezést engedi meg, hogy van tartalék még a hűtésében, de valami miatt ánuszék erre lőtték be az egész vezérlést... Azaz nem tudom. Ha majd Echterion felém jár, akkor nála lecsekkolom. Ha viszont ott lesz változás, akkor Zsírkrétamen gépével, azaz annak a hűtésével lesz valami geb@sz...
-
Csupati
őstag
-
voyi
aktív tag
Ilyenem van pont, csak RGB nélkül. Kell állítgatni alapból rajta, nálam a gyári beállításokkal masszívan ment a p core-okon a thermal throttling egészen addig amíg undervoltolást megcsináltam Throttelstopon -150,4mV. Kis tweak még a megemelt hátsó rész plusz a laptop hűtő (budget) és így már csak 90°C a stress testnél. GPU viszont nagyon jól bírja, ott undervolt nélkül max 84°C volt csak a max a VRAM-nál, GPU 70°C.
-
vakablak93
őstag
A 4070-nek nincs sok értelme a 3080 után, csak dlss3-at támogató játékokban (ilyenből még nagyon kevés van), egyébként minimális lesz az előrelépés.
Ha tényleg előbbre akarsz lépni akkor 4080. Máskülömben ez csak pénzégetés, persze ha a másik gép jobban tettszik akkor hajrá.
-
Raymond
titán
-
Kelvin
őstag
-
MaxxDamage
félisten
Mi a DLSS?
A "DLSS" (Deep Learning Super Sampling) egy olyan technológia, melyet a videójátékokban és grafikai alkalmazásokban használnak a képek élesítésére és a felbontás növelésére. Ez a technológia mesterséges intelligenciát alkalmaz, hogy alacsonyabb felbontású képeket emeljen fel magasabb felbontásra úgy, hogy közben javítja a kép részletességét és élességét. Ezáltal a játékok és alkalmazások jobban nézhetnek ki magasabb felbontású képernyőkön, miközben a teljesítményt is javítják. Az NVIDIA által fejlesztett DLSS technológia egyik példája ennek a folyamatnak a széles körben használt formája.
Minden RTX kártya tudja a DLSS-t?
Nem, nem minden RTX kártya támogatja a DLSS (Deep Learning Super Sampling) funkciót. A DLSS az NVIDIA által fejlesztett technológia, és míg az RTX sorozatú kártyák általában támogatják ezt a funkciót, vannak különbségek a kártyák teljesítménye és képességei között. A DLSS legfőképpen a későbbi generációs és a magasabb teljesítményű RTX kártyákon érhető el. Például az RTX 2060, 2070, 2080, 3060, 3070, 3080 és a 3090 típusú kártyák közül nem mindegyik támogatja a DLSS-t. Érdemes a konkrét kártya specifikációit ellenőrizni a DLSS támogatottsága előtt.
-
KillHates
félisten
A 3080-nál már a 4070-es GPU-kkal szereltek erősebbek, azt már be lehet szerezni olyan 6-700 ezer Forittól használtan, bár a szignifikáns előrelépés egy 4080 vagy 4090 lenne, de az kb a duplája. Persze ez függ, hogy mivel játszol, a régebbi -még a nyers 3D erőre támaszkodó játékok- nem lesznek gyorsabbak, de az újabb főleg a 2022 utáni nevek, amik támogatják a DLSS-t meg az újabb fícsöröket már komolyan "ellépnek"
-
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
-
KillHates
félisten
-
Evil Snowman
őstag
Nekem csak a DDR5 van mint opció és abból jelenleg annyira nincs nagy választék.
99%, hogy a Kingston Fury Impact lesz a befutó: [link]
Egyrészt, mert a többi gyártóval ellentétben ez CL38-as nem CL40-es; valamint ECC-s. MHz ügyileg ahogy jelenleg minden gyártó 4800MHz-es modulokat gyárt.Te szerencsésebb helyzetben vagy, mert ha jól látom a tiedben DDR4-es modul van. Amit én szoktam nézni az ugye a RAM MHz (nyilván fontos, hogy az alaplap max mit támogat) a CL érték, valamint, hogy lehetőleg ECC-s legyen. Kingston, Corsair, Crucial trióból szemezgetnék a helyedben.
-
cs.zs.
veterán
Az a baj, hogy az igazi az lenne, ha a laptopon felhasznált C helyett további C aljzatot is kapnál az adapteren, és persze RJ45-öt is.
Az már egy kicsivel drágább. -
RM007
veterán
Star Citizen [link] van sok vidi a youtube csatornán. [link] stb......
Hogy érdemes-e, ki kell próbálni. Az biztos hogy hardver kell neki. Tegnap még nem feküdtem neki az egyszemélyes kampánynak csak az utolsó írásom előtt mászkáltam egy nagyobb űrállomás háza táján és ott eléggé beesett az fps. De kicsit azért pontosítanék. A vga nem ment maxon a proci ott ahol voltam sokat számít, tekert is szépen, hisz bazi nagy terek voltak minden fele. Az meg itt mindenkinek jó erős laptop fronton! Komphajók mibe beszállva elvitt egy másik megállóba ami lehetne egy külön űrállomás a másik mellett. Szóval ott érthetően sok ram fogyott a játékban.
Igen érdemes belenézned.
Most a másik gépemről írva olyan 87GB amit előbb letölt, arra készülj fel. Én meg megyek a játék topikjába.
A CP2077 után kellemes meglepetés ez. -
Mikulásbá
nagyúr
-
cs.zs.
veterán
PCX.hu-n jó nagy kínálat van ebből, kedvezményes kupon kód sem kell hozzá
ezer féléből választhatsz -
nggabi
félisten
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
echterion
nagyúr
-
vakablak93
őstag
1. mint mindig: ha van amúgyis erős dedikalt gpu a gépedben akkor nem éri meg, építs ra egy asztalit, olcsóbb, erősebb.
2. kétseges hogy a mobilproci meg a tb4 elég lenne a 4090-hez, tippre mint hasonló esetekben álltalában: a) kategóriá hülyítene a kártyán.
b) ha feljebb mész felbontásban a noti kijelzőjénél, akkor értelemszerűen csökken majd az fps, de a 3080 elég erős keress rá youtubeon biztos van aki próbálta már, tuti lesz precedens.
Valamint a dlss is sokkal jobban érvényesül 4K-ban.A 3080 még mobilban is sok játékkal szépen elvan 4K-ban.
Megpróbálhatod, aztán eldöntöd megéri-e neked. -
MaxxDamage
félisten
Szia!
Nem igazán ajánlom, próbáltam a 3090-el és nem hozott annyit a 2080S-hez képest, hogy megérte volna!

TB4 porton már jobb a helyzet, TB3-hoz viszonyítva, de konkrétan Benchmarkokba jobb sokkal, Gamera viszont nem megérős!
4K és 8K ahol köröket vert a 2080S-re a 3090-es, FHD-n nem sokat dobott rá!Miki megoldásával, MXM-re kötve már megéri gondolkodni!

Van összehasonlítási tesztem a TB3 port és MXM között, drámái a különbség az MXM javára! -
Phix
tag
-
taranis
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- NBA és kosárlabda topic
- Autós topik
- Okos otthon - gyári appok, ökoszisztémák
- World of Tanks - MMO
- Óra topik
- További aktív témák...
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Fibocom L850-GL WWAN 4G LTE mobilnet kártya
- ThinkBook 13s G2 ITL - i5-1135g7
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 256GB 1 év teljeskörű garancia
- Sok Extra! Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 SUPER 8GB Zalman S2 TG FSP 650W
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 263 - Lenovo ThinkBook 16p (G6 IAX) - Intel Core U9 275HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nincs rajta elég vram és még az is lehet lassú is lenne.
Na izgatja a fantáziát sok embernél, hátha lesz valami, mivel állítólag linuxon már sikerült megoldani.

ha lenne egy bivaly gépem már venném is

Muerte