Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
-
Speedy007
addikt
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Nálam gyakori de hogy miért nem tudom.. Csak hosszú hétvégék alkalmával meg kötelező céges szabik esetén van lehetőségem éjszakába nyúlóan játszani és ilyenkor tapasztalom azt.. Ez akkor gáz igazán ha olyan játékkal játszom mint a kamion szimulátor online ahol balesetet okozok így és bannolnak miatta
-
válasz
Pyttawrx
üzenetére

Még annyit fűznék hozzá, nem neked csak ide írnám
....sokáig használtam a lapost vaspasztával amiről mindenki tudja mit hoz kb még hozzá -8, -10 fok az tuti. Azt nem kértem, de lehetett volna és akkor most nagyon más lenne a helyzet. Nem kértem mert beeszi magát a hűtőbe.(Ja pasztát sem cseréltünk! csak mondom) Igaz sokáig el lehet vele lenni és később lehet hűtőt is cserélni, nekem aztán nem gond, de ezt most úgy akartam megoldani hogy nélküle, én majd itthon szépen mikor tetszik, akarom kényelmesen megkenem mx4 vagy hasonló kockázatmentes pasztával és egyszerű az élet. 
-
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Lépj be a BIOS-ba, állíts be mindent (vagy nyomj egy default-ot) és ha van rajta oprendszer, akkor mennie kell. Persze itt múlik azon is, hogy a CSM, vagy GPT, illetve be van kapcsolva a secure boot.
Azért csinálja, mert valahol megakad a boot és a BIOS recovery valahol paraméterezve van.
-
-
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Ez akkor fogad, ha BIOS reset-et csinálsz. A Clevo-nál nem CMOS elem függő, csak az órát járatja a gombelem, hanem egy PRAM-ba tárolja a beállításokat.
Ez az üzenet akkor jön elő, ha:
- többszöri sikertelen boot után a BIOS ön-reset-et csinál
- ha elfuserálja az ember a tuningolást, overclock-olást, UV-zást és itt is boot-loop-ba futna a gép
- ha a bekapcsoló gombot 30 másodpercig nyomva tartottad kivett akku kihúzot töltő mellett, azaz manuális BIOS reset-et csináltál
- ha vadiúj a géped és még nincsen a PRAM-ba a paraméterek beállítva
- ha a CCC-ben PRAM reset-et kértél (default settings) -
FőDudu
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Ez lenne az?
[link]Ha az akksi tok halott, akkor a windows meg mindig hasznalhatna NTP szervert es ugy az indulas utan be tudna magat allitani a netrol.
Persze bionyos funkciok el sem indulnak ha nem jol jar az ora.
Erdemes lenne megnezni az ido beallitasait a gepnek, hatha nem kell akku csere egy ilyen miatt.Nem tudom akarsz-e hozza akkut vasarolni, vagy ez lenne a fo ok a vasarlasra.
-
Frozen
addikt
válasz
Pyttawrx
üzenetére
szerintem az alaplapra van forrasztva valami minimális energia tároló amik ezeket az adatokat tárolják,hiszen nagyon minimális áramfelvételről beszélhetűnk egy kikapcsolt laptop esetében. Ezért ha kiveszed az akksit is megmaradnak a beállítások,idő stb.. De hogy pontosan ezt most mi és hol tárolja azt nem tudom ,viszont azt igen ,hogy ellem nincs
-
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Ezt sajnos nem értem.
Volt korábban (most érdekes már jó ideje semmi) újraindulás. Nem értettem mi miatt, lehet akkor keletkezett az ssd romlása. Kerestem az okát, valami volt próbáltam javítani, jelenleg minden rendben.Rákerestem az adata toolboxra, inkább kihagyom....regisztráció és serial szám miatt.
-
-
Silverboy
aktív tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Szaki szó -> Szakértőből lett, manapság már kókánymester a neve...
(én magamra Expert-ként szoktam hivatkozni, ha kell esetleg valahol, ez céges kult. körbe is elfogadott, Informatikai Szakértő és Vezető helyettes, IT Expert & Deputy IT Manager.)
Bezzegrégen meme insert here. -
baro32
aktív tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Elnézést hogy beleszólók de az előző gépemben ami egy ASUS 750JZ-volt abban 4db RAM foglalat volt és nekem gyárilag úgy volt úgy vettem üzletből hogy az egyikben volt egy 8GB-os modul természetesen az alaplap rejtett oldalán amihez nem fér hozzá egy egyszerű felhasználó de a másik 2db hely hozzáférhető volt és abba raktam vettem 2x8GB-ot dual-chanelt és összesen 24GB van benne és DUAL-ba megy ez személyes tapasztalat hozzátenném a mai nap is úgy van úgy működik és semmi gáz vele.
Még egyszer leszögezem nem vagyok szaki csak saját esetemet írtam le segítő szándékkal
-
Speedy007
addikt
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Asztali PC-n próbáltam anno Sata3 WD Blue-m volt 7200rpm 64 cache, vettem HV-n egy Intel SSD-t Sata3-t 2.5"-t de én nem tapasztaltam érdemben különbséget ugyanúgy állt fel a rendszer.. Viszont egy 2.5" 5400rpm-s HDD-hez képest látványos volt a különbség a 7 éves lapos egyből megtáltosodott
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Egy kollégám mindig azt mondja, hogy nem azzal van baj, aki hülyeséget mond. Azzal van baj, aki hülyeséget mond, és még azt meg is akarja magyarázni. Na ilyenből volt ott bőven, ezért nem is csodálkozom, hogy sokat vitázott. Én azt gondolom, hogy túlságosan is helyére akarta rakni a dolgokat, de sajnos vannak emberek akiknek az igazság nagyon fáj. Lehet, hogy ebbe fáradt bele a kolléga.
(még mielőtt félreértünk bámit is, nem állt szándékomban senkit semmilyen formában minősíteni, de a tény az, hogy rengeteg bullshit-et toltak ott bizonyos kérdezők, és válaszoló jóemberek)
-
fordjee
aktív tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Értem, köszi a választ. Nekem mondjuk üdítő volt látni, hogy mennyire részletes válasz ment, de elhiszem, hogy annyi az igény sokaknál, amit a végén írtál

#2018, durva agymenés volt, amit linkeltél
És hogy On is legyek, lassan megjelenik i7-el, 3050Ti-vel ez a [Schenker Vision 14] , 1.1kg-al, 15mm vékonyan, remélem lesznek róla tesztek is. Nem tudom láttam-e már ilyen könnyű 14-es noteboookot dedikált 3050Ti vagy jobb kártyával. Igaz, az I7 benne csak négymagos, de talán elég lehet az is. Az ára viszont csillagászati egyelőre sajnos.
-
Speedy007
addikt
válasz
Pyttawrx
üzenetére
mint a válság előtt a pc piac fasza cpu és vga az összes töbi meg ipari hulladék utána megcsodálkozott a felhasználó hogy főzi magát a gép stb.. ahelyett hogy körül tekintő lett volna és körbe kérdezett vagy nézett volna.. Szerintem a túl sok információval nincsen gond mert utána aki adta a választ nyugodt lelki ismerettel lehet hogy ő meg próbált mindent hogy ne aknára fusson a "bajba" jutott személy.. Aki meg kérdezettt ő dönti el hogy mire jutott a kapott információ áradattal.. itt a Dell G15-l való vívódás a példa nem bántásként írom látszik hogy gago1975 ki szállt a meccsből mert ő csuklóból írta volna az infókat.. Vagy akik mostanában NItro/TUF és az MSI belépő szintű ipari hulladékaival kapcsolatban ír azokat is elárasztotta volna őket információ cunamival...
-
cyberkind
félisten
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Nekem ez az első amd-s gépem minden téren, és nem rossz, de van pár dolog amit ha tudok a vásárlás előtt, többször is meggondolom a váltást, ettől függetlenül tetszik, szeretem meg jó, csak na.

gago1975
Ezen logika mentén, ha megvetted a 4 éves garit, és mondjuk a 4 év vége előtt akarsz új gépet, nincs más dolgod, mint járatni a Prime-ot.

-
Chumlee
senior tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Nem, én leakarom szedni majd a műanyagot ami takarja, mert a kis rács ami fedi a a ventiket akkor jön le vele. Előzőleg, mikor megnéztem a hangszórót(reménykedve , hogy valami csati csúszott szét) a lakcímkártyával tudtam lepattintani. Az meg nem arra van kitalálva.
Előző szériás Legion-t láttam, hogy takarította egy srác. Ezért is jutott eszembe.
Pasztázni nem merném, inkább egy tapasztaltabb emberre bíznám az ilyen jellegű dolgokat.
Az a baj a ház miatt hamar porolódik minden, konzolokat is két havonta kifújatom, ne melegedjen. Emiatt nem baj ha kéznél van egy ilyen “szerszám”.
-
-
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Nyilván a 3 filléres 50CFM-es padok nem érnek semmit.
Évekig ugyanígy voltam vele mint te, a korábbi rossz minőségű laptop hűtőim által tapasztaltak alapján. Aztán unszolásra megvettem az itt ajánlottat.
Azóta IDLE-ben nem pörögnek 2500-on a ventik, a hőfokok meg így alakulnak:
És ez egy elég zárt aljú lapos. Nyilván egy DTR-ben vagy egy nyitottabb aljúban jobb hőfokokat lehetne elérni, de nekem ez is megfelel jelenleg.
-
motifator
senior tag
-
-
-
-
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Mikor gépelsz közben rajta van a védő?
Kivitelezhetetlen. Nekem is volt ilyen, az első szerviz ahová legelőször beadtam a gépem még annak idején lelopta róla. Utazáskor, szállításkor használtam amíg meg volt. Fontos hogy a kijelző és a bill. ne érintkezzen, ez amolyan védelem is lenne, ahová kell, ha kell, nálam nem, én így tudom.
Seprűvel portalanítok. -
-
-
gago1975
őstag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Akkor most lehet ennél a gépnél is mondjuk 1 slot tudja az Nvme-t és 2 db pedig a nem túl sokáig virágzó PCle AHCI-t is, mint a régi Asus G751-nél?
Mert annál volt ugyanez, hogyha megvolt az M.2 Slot a 2nd Sata III felett, oda csak AHCi-s m.2-est lehetett betenni.
Mert az AHCi-s Samsung XP941 AHCI & Samsung SM951 AHCi ami szintén 5 pin connector-os
-
motifator
senior tag
-
FőDudu
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
HP most kap egy virtualis piros pontot.
Gyerek 840G6 laposaban kb 10 perc volt kicserelni a kijelzot. Lejott a muanyag kava, a muanyag fulek se tortek.
Egeszen szerelheto a cucc. Maga a fedlap meg jol atgondolt alu mutatvany.A kamera takaro lemezt pl 3 bazi eros magnes tartja a helyen.
-
motifator
senior tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Én csak felvázoltam néhány dolgot, eszemben sincs buzdítani senkit, hogy faragja szét a házat. Nem tudom milyen áron mennek,ill. hogy árulják-e még a 4xxx sorozatú cpu-val. Gyakorlatilag kis túlzással minden gamer gépet "mókolni" kell, nem csak a 400 ezres kategóriát. A minimum, hogy kap egy normális pasztázást, Persze, lehet használni plug and play, de hosszú távon kifizetődőbb egy optimalizálás.
-
-
-
Ubul86
őstag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
otthoni előfizetéssel is lehet, akkor 22 x 35 300Ft/hó (persze attól függően, hogy kinek milyen jó csomagjai vannak, nekem ez kb 37000 lenne). Mondjuk te épp a 3080-ast mutatod, de egy kutya, mindegyiknél engedi, csak pl okosóráknál nem lehet részletre (ott is volt 1-2 -nél pl samsung galaxy watch-nál, szerintem an egy adott összeg, ami felett már lehet)
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 15 - Intel N4000 I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad E50-70: i5-5G I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo V15-ADA - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Samsung Galaxy Tab A9 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3391
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

vagy beteg. Akkor kitartást, gyógyulást

Muerte