Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
frame120
tag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Az a durva, hogy ennyi hőcsővel is képesek voltak elrontani a hűtést

A proci nem kapott, csak 2db hőcsövet, de saját borda nem jutott neki, mert osztozik a gpu 3 hőcsövéből 2-vel.
A másik oldali bordára meg megy egy cső a vramról, meg egy a gpu-ról.
Pedig hirtelen tök jól nézett ki első ránézésre.
-
gago1975
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Az area 51m-nél is mi indokolja hogy így kiheréljék a memóriát?
Fogalmam nincs.
Area m51
Mint ahogy azt se fogjuk megtudni, hogy a 10700K / 10900K 2070super-rel szerelt Area m51r2-hőz 3200MHz-s míg a 10700K / 10900K 2080super hez 2933MHz-t-es ram-ot tesznek Area m51r2 .
Az m15 r2-ben amiről a szétszedős videót néztem 9750h volt ami 2666mhz-ig támogatja a memóriát és a forrasztott memória 2666mhz-es ez eddig jó, de a cl19-es kivitel az nem a plafon.
Persze, hogy nem, de a CL19 is elég. -
gago1975
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Semmi gond nincs, én voltam a hülye, hogy nem figyeltem az AVATAR-ra, nem néztem, hogy azon egy "csajnak látszódható" valami van. Te tényleg jó fej a srác
Erről tegnap hallottam egy komoly story-t ha igaz, Bluesummers
vs két-három fórumozó.
Ha megnézed az AVATAR-ját akkor látod, hogy egy vörös dög.
Segítséget kértek tőle amit meg is adott, majd Írtak rá privátba, hogy te tényleg csaj vagy?
Ő persze vette a lapot, és a net-ről letöltött egy sexy vörös, nem vörös csaj képet 2-3-at vissza is küldött.
Ment az oltás jobbról-balról, mire elküldte a valódi képét.
Én nem találkoztam vele, nem ismerem még, hatalmas arc lehet és ez egy rohadt jó poén lehetett.
Egyébbként egy magas kigyúrt srácról van szó.
-
gago1975
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Szia
Mindenen spórolnak a gyártók, én még nem láttam olyan gépet (Clevo-n kívűl) amihez gyárilag gyorsabb CL15-16-17-et tennének.
Ez faramucibb egy AW M15R2-nél illetve olyan gépeknél amik forrasztott RAM-mal jönnek ki és nincs bővítési lehetősége a user-nek, de nem oszt nem szoroz tényleg. Aki persze akarja az javít rajta, de akkora pluszt nem hoz.PLD. KillHates / (#44805) echterion-nak az első szériás 1,5 millás AW Area M51-be gyárilag 2400MHz-t tettek, 2400MHz-nál le van korlátozva, ennyit tud kezelni az alaplap, hiába teszel bele nagyobbat 2667 vagy 3000-et nem sokkal vagy elörébb, pedig abba 9th gen-es 9700 / 9700K / 9900K Desktop intel proci van.
Ezeket meg te nézd meg:
2666MHz vs. 3000MHz | CL14 vs. CL16 / DDR4 RAM High Frequency RAM vs Low Latency RAM / 2133 MHz CL14 vs. 2666 MHz CL16 RAM Speeds -
gago1975
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Ja mert egy fórumozó társunk azt hitte csaj vagyok
.
Segítettem neki, bevált amit ajánlottam neki, "jövök egy sörrel" írt egy üzenetet és az 1 sőrt vissza akarta mondani
, elnézést kért ha "lány" vagyok
Megmondom őszintén én nem is figyeltem, hogy milyen avatart kaptam annó
, ezért vátoztattam meg.
-
gago1975
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Szia
Én már megírtam erre a választ (#50446) gago1975 Az AW m15r2-be két fajta ram-ot tesznek, forrasztanak bele. A leggyakoribb a Hynix HMAA1GS6CMR8N-VK, de van amibe Micron 4ATS1G64HZ-2G6E tesznek. Mindegyik 2666MHz és CL19-es ami bőven elég.
Egy 2666MHz-s CL19 14,25ns majdnem olyan gyors mint pld egy 2133-as CL15 vagy egy 2400MHz CL17-es.
Nem ezen múlik, azaz esetleges 1-2FPS már nem oszt, nem szoroz.

-
@tco@
aktív tag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Lehet én vagyok itt kivétel, de ha a forrasztott memória lapcsere nélkül is szervizelhető, akkor ez azért nem biztos hogy rossz megoldás...pl a képen szereplő 32gb mire nem elég? Vagy a következő 5 évben? Legfeljebb virtualizálásra kellhet több, vagy olyan brutál munkára, amire nem notit használnak, vagy legalábbis nem a felső-közép kategóriából.
Cserébe több hely juthatna a hűtésnek vagy bárminek, de értem én, hogy inkább azt az alig látszó 3mm vékonyítást fogják bevállalni, mert azt lehet eladni. -
wanted5
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Puding próbája az evés (vagy hogy is van a mondás)
Párszor szétkapod, és úgy belejössz hogy 15 perc alat megleszel vele, rossznak nem rossz, de ha vétel előtt vagy még akkor nt-h2.Kill: lehet azért mert én sűrűbben cserélgettem, meg ennél a gépnél annyira nagy hőingadozás nincs. Nyilván nem néztem meg anno, de szerintem még a gyári szarral is 80 alatt volt ez a gép, gyakorlatilag bármit kenek rá 72 a cpu mindig. Bár most azért a TGC jótékony hatását észrevettem, főleg ebben a melegben.
-
wanted5
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Nekem valahogy az MX4 jobban bejött. Meglehet, hogy már régi a noctua (bár az mx4 is az) vagy gyengébben sikerült keverék, anno még akkor vettem, amikor megjelent. De valahogy se a teljesítményével se a száradásával nem voltam megelégedve.
Most TGC van fent, ezzel is ugyanúgy elmegy 70ig, de ritkábban mennek a ventik. Ugye nekem egyel előbbi széria a gép és gpu téren gyengébb is.
Lehet már a nt-h2 jobb, nem pasztázok annyit, hogy sűrűn kelljen veszegetni, bár lassan aktuális lesz, mert haver gépét is csinálni kéne és nem akar TGC-t -
wanted5
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Hagyjuk, igaza van Muertének is. Meg részben neki is, ritkán írok már én is építő hsz-t. Igazából már csak megszokásból olvasgatom én is a PH-t, elszoktam máshova, ahol több ember van, és jobban tudok erről a témáról beszélgetni és segíteni annak, aki kéri.
Leszállok erről a gyerekes kötekedésről is, bár annak titkon örülök kicsit, hogy van 1-2 ember, aki valamennyire egyetért, és/vagy érti a célzásaim lényegét. -
@tco@
aktív tag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Most viccen kivül, ez létező dolog? Akárhogy is, eldőltem tőle...
Felszíni Infravörös érzékelővel kiegészített hőmérséklet-szabályozás, hogy a laptop mindig hűvös tapintású maradjon anélkül, hogy ez hatással lenne a teljesítményre vagy hangminőségre
Imádom
Processzor sebessége 2,6+4,5GHz
Processzor magok száma 4+2 -
-
gago1975
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Azt kellene kideríteni pontosan, hogy milyen típusú kijelző van benne, mert igaz i7-9750+1660ti nél a 15.6 inch 16:9, 1920 x 1080 pixel 141 PPI, BOE 084D, IPS, 144 Hz-es kijelző ilyen. Forrás : Lenovo Legion Y540-15IRH Laptop Review: A good gaming laptop with a GeForce GTX 1660 Ti GPU

Ja most látom én balga, buta tökfej
, hogy csak 60Hz amit Sly189 kérdezett.
Viszont lehet, hogy a sorban 3. adat nem fedi a valóságot.
illetve lehet 2 fajta 144hz es kijelzőt tesznek bele?
Mindenesetre a mérés és a leírás eltér egymástól.
Nagyon nem mindegy, hogy 91.5% sRGB (Argyll 3D) 59.3% AdobeRGB 1998 (Argyll 3D) vagy 72/45. -
frame120
tag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Ez a közös hőcső téma még akár hasznos is lehetne aszimmetrikus terhelésnél, amikor csak a procit hajtod szét, vagy a vga teker nagyon minimális proci használattal, de nem 2 szál hőcsővel fél centis bordákra vezetve a hőt. Legalábbis én így gondolnám, aztán lehet hogy butaság

-
válasz
KISDUCK
üzenetére
Had szálljak be a beszélgetésbe egy Ryzen Zen2 (7nm) tapasztalattal. Most egy 3600-at hajtok, asztali gépben, ami alap esetben 65W TDP. A Precision Boost algoritmus addig nyomja a turbót, amíg a hűtést elégségesnek érzi ehhez.
Ez nálam az egyedi víz hűtés miatt azt jelenti, hogy benchmark alatt 70-72°C a proci, játék alatt 65° körül tetőzik. Ez így elsőre nekem is magas értékeknek tűnt, de... Ez ugyanaz a hűtés, ami a 95W R5 1600X-et 50°C alatt tartotta, tehát nem ott lesz a gond. A Zen 2 mag a 7nm miatt túl kicsi, és a kis kontakt felületen nem tudja elég hatékonyan leadni a hőt. Ezen lehet javítani, ha a hűtő optimális pontját eltolod a CCD fölé, de max 5°C-t.
A feszültséget is a PB algoritmus vezérli, ugyanúgy a hűtésnek megfelelően. Kétféle eset áll fenn nálam: 1 mag terhelésére 1,45V-ig kúszik a terhelt mag feszültsége (a magot cserélgetni a rendszer), all core terhelésnél 1,3-1,4V között áll meg a feszkó - így elvileg nem degradálódik a szilikon, de cserébe nincs is olyan magas Boost.
100W-ot szerintem simán benyelhet egy 8 magos CPU max terhelésen. A hőfokot 90 alatt kellett volna tartania mondjuk.
Kíváncsi leszek mi lesz ha az Intel is szembesül a radikálisan lecsökkent die mérettel. Majd akkor eljut gondolom ez a sok infó az eddig főképp Intel-hez szokott reviewer közösséghez.
-
motifator
senior tag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Normál kezetek között ez a hűtés is talán elégséges lenne. Valami nem okés annál a tesztelt laptopnál. Nem is értem, hogy miért engedi 60W - 70W fölé azt a CPU-t, és az is furcsa számomra, hogy játék közben miért kell neki 100-115W a CPU-ból? Mintha valami bug lenne, de ha mondjuk az a fogyasztás nem lenne valós, a hőmérséklet grillezős.
-
-
-
-
MR007RM
addikt
válasz
KISDUCK
üzenetére
Az nincs már régen, valami miatt az mindig gondot okozott. Muerte is azt írta hogy Geforce experience nélkül telepítsünk drivert. Szerencsére most minden stabil.
(#46041)matyee:
Megnézem, eddig csak a grafba néztem bele. Bár itt nála nem csupán az épp adott fps szám szemetelhet bele, hanem mi van mögötte, azt mekkora erőlködéssel éri el. Pl az SWB2 mindig kidobott fix 60 fps-nél. Ha eleresztettem a dolgokat akkor nem volt baj. Ott is volt bibi, még jó hogy rájöttem hogyan állítsam be a dolgokat. -
-
-
MR007RM
addikt
válasz
KISDUCK
üzenetére
Jaj már teljesen összezavarodtam.
Valójában nem akarom belakni az SSD-t, az is egy kímélés. A hdd csere előtt elfogyott a hely így ment a napi aktuális ideiglenesen az ssd-re, vissza fogom állítani. Meg lassacskán el kellene kezdenem takarítani is, persze nem úgy mint a másik rendszeremen ahol sikeresen kitakarítottam az egész eszközkezelő menüt a beállításoknál. Ilyet még nem láttam.
Mentségemre legyen mondva külső program segítségével tettem, innentől már csak magamban bízok.
-
válasz
KISDUCK
üzenetére
Nekem épp azért van 5 év garos 1TB SSD-m amire megy minden letöltés.
Nem nagy méret, de 2TB amin a rendszer is van, a másik fele (tárolás szempontjából) még elegendő
Közben vannak fiókba HDD-k amire mehet a fő kimentés/tárolás.
+ 25/50GB BD-R/RE lemezre mentés (ez a "végleges" kb.) -
echterion
nagyúr
válasz
KISDUCK
üzenetére
Mit csinál a torrent, miután egyszer letöltötted a cuccot? Feltölt. Vagyis olvas. Szóval ez csak tévhit, csak annyira használódnak, amennyire az olvasáskor használódnak, de ugye azért a torrenteket nem 0-24-ben tölti lefelé valaki, a legnépszerűbbek is lecsengenek maximum egy-két hét alatt.
-
MR007RM
addikt
válasz
KISDUCK
üzenetére
Rendben értem, csak még nem tapasztaltam észrevehetően ennek hátrányát, pedig nyomtam már jó pár fps-t hdd-ről. Játék alatt, és ez a lényeg nem jött semmi idegesítő elmarasztalás.
Hamarosan nekilátok az új Doom-nak, azt is hdd-ről fogom nyomni, ha teljesen rendbe raktam a gépemet. Tudom hogy jó lesz, van benne tapasztalatom. Az ssd-t nem terhelem feleslegesen. -
wanted5
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Ugyanez az enyémis, mint amiket írtál. Hőfokok is és minden.
Nekem 'szerencsére' csak az egyik akkutartó csavar háza szakadt ki, nagyjából visszanyomtam a helyére, de különösebben nem érdekel. Ez a széria engem nagyon a régi inspironokra emlékeztet.Én kentem rá vasat is, és talán maximum 1-2 fokot változott, de még annyit se, szar az egész hűtés kialakítása.
-
válasz
KISDUCK
üzenetére
Ahogy elnézem, ahhoz a Dell géphez sokat nem (ér) tesz hozzá a hűtőpad.
A 2 ventije ami dolgozik és kb. annyi.
A TP jól "el van rejtve" és kb. ennyi.SSD-hez (+HDD) jó lehet és nem több (a hűtőpad)
Bár ha jól láttam [link] , a hátlap csak a ventiknél "szellős" máshol zárt... (attól lefelé) így ne is erőltesd.
-
-
KISDUCK
addikt
válasz
KISDUCK
üzenetére
Leszedtem a gép alját és úgy raktam fel hűtőpadra, ehhez simán mehetne egy random clickbait youtube cím is hogy: "Nem fogod el hinni mi történt miután leszedte a laptop alját...". Mert tényleg hihetetlen, nincs semmi érdemi változás. Ezek után a hűtőpadot arra fogom használni, hogy nyáron ráülök és hűtőm vele az ékköveket.
Kupakokkal a gép megemelve: CPU cores maximum C': 76,78,74,77 GPU: 66
Coverplate nélkül hűtőpadon: CPU cores maximum C': 75,76,72,74 GPU: 64 -
-
-
válasz
KISDUCK
üzenetére
Értem, "melegszik" az idő, lehet csak azért...a gyárit szedd is le, ha újat/mást raksz rá az nem árthat (én új Dell G7 esetén is alkalmaztam és megérte, bár nekem az IC Diamond 24 Carat nem érte meg USA-ból, de mind1
) én nCore-ról (Pro) verziót szedtem le és teljes a progi
-
-
-
DonAttilas
tag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Hát nem tudom, de szerintem nem mert nem hallottam ilyenről és haveroknak is megy normálisan. Ac Origins is régebben ment ilyen 30-35 fps-el
de most az is olyan szinten rossz hogy azt már tesztelésre sem kapcsolom be. Elméletbe simán kellene 60+ Fps legyen, de sajnos nem tudom mi lehet a probléma. -
Ubul86
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
ah, értem...fokozatosan jöhet gondolom az ilyen határ, vagy melegedéstől független?
pl resident evil 3 demoját is kipróbáltam, aceren i5 8 gb ram, 1050ti 4 gb -on mediumnál még épp játszható, olykor beakad pillanatra, a hp-n meg maxon ment akadás nélkül, amíg a demo tartott.
A doom eternalnál volt fura ez a ~3/4 óra utáni belassulás, de mondjuk az acernél is volt ilyen mikor lement az akksi energiatakarékos módba ~20% körül, az meg érthető. Hálózaton még nem próbáltam

-
válasz
KISDUCK
üzenetére
Nagyon félek attól, hogy az lesz ami már kismilliószór előfordult a pénzhiéna világunkban:
Intel gondolja: " annyi macerával jár a platformváltás, hogy úgysem fognak váltani a júzerek. A szerver piacon meg úgyis hegemóniánk van, mert ott tudunk olcsók lenni. A mobil/tablet piacon pedig még mindig nekünk van jobb megoldásunk. És ha nagyon nyomást gyakorol majd ránk az AMD akkor majd levisszük a hardver jogdíjakat és úgy felénk fordulnak majd az OEM partnerek"
AMD gondolja: "ha ilyen jól sikerült az új termékünk, akkor hiába 3 babszem az előállítási költsége, pozícionáljuk annak Intel terméknek az árszegmensébe aminek ugyanekkora a teljesítménye de azért adjuk olcsóbban, aztán majd az alaplapokon és a chipseten húzunk" -
[-HERO-]
senior tag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Kozben jott a Linusos teszt is:
[link]
itt az acerrel ossze engedve majdnem fele fogyasztasbal hozza vagy veri az intelt.maxx: azt is nezd hogy az a gep 14” es vekony mint az allat, ha meg veszed azt hogy mire kepes akkor az a 83 fok szerintem rohadtul nem sok ha tartja vegig a 4,4 ghz et.
ez a chip belekerul komolyabb kasztnikba szerintem lesznek itt meglepetesek
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Bomba ár! Toshiba Portege R930 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Portege X30-E - i5-8250U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D - i5-7200U I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Dynabook A40-G - Intel 5205U I 4GB I 128SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook 12 Retina - Magyar bill. - 2016 Early - 256 SSD, 8GB, 1.5GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3317, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 205km-t futott! Dualtron Togo limited elektromos roller
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

, ezért vátoztattam meg.

Muerte