Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tomcica
Topikgazda
o kellemetlen amikor az anyagi vet gatat a vagynak...en is azt javaslom ugyanugy csinald vegig mintha ott lennel,pihenj annyi napot elotte es ugyanugy egyel-aludj stb..ahogy eltervezted,amikor a verseny lenne akkor fusd le (pont ahogy csinalnad ott is)
ez ad egy rutint,egy keretet...lehet nem lesz mas akivel ki tudod magadbol hajtani a maximumot,de sebaj attol meg le lehet futni versenytempobanThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
gaborbol
őstag
Tegnap este futottam 8 merfoldet, innen viszont mar csak nagyon ovatosan kis bringazas, laza futas, nem hianyzik a serules az utolso par napban.
Vasarnap jon a verszeny, 1:45-van becelozva, meglatjuk mi jon ossze. -
gooool
őstag
Ennek "örömére" futottam egy egyénit 10km-en. Stopperrel mértem, mert az Endo nem volt hajlandó működni...
Jah és sikerült olyan Tibialis anterior(első vádliizom) húzódást kapnom, cipőlevétel közben, hogy faltól falig mentem be a fürdőszobába tusolni...szki:
Persze nem fogom hanyagolni a távot, sőt remélem még ebben az évben sikerül majd lefutni 1:40:00 alatt majd.[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
szki
őstag
válasz tomcica #1591 üzenetére
Ezek nagyon hasznos tippek, és én is hasznosítom!
Résztávozni nem nagyon szoktam, pedig tudom jó lenne. Bár nekem ott vannak helyette a dombok, meg az erdei terepfutás.(#1593) gooool: Akkor majd egy közelebbi helyszínen meglesz! Ettől függetlenül javasolom, hogy fussad le a távot otthon versenytempóban!
Irigylem ilyenkor a budapestieket, milyen sok futóversenyre van lehetőségük. Persze nekem más szempontból jobb a messzi vidéken[ Szerkesztve ]
-
gooool
őstag
Nos nagyon úgy fest ugrott az április elsejei futás...
Minden rendben van a fizikummal, csak sajnos az anyagiak nem engedik meg most...ugye nevezés 4500, az odaút össz-vissz 3000, amit most nem engedhetek meg magamnak...
Na de seráfütty, lesz még alkalom úgyis bizonyítani, addig meg pusztítom a kilométereket itt a környéken.Üdv, Balázs
-
tomcica
Topikgazda
pedig a talaj amin terheled a labadat az egyik legfontosabb tenyezo a serulesek elkerulesenek...en legtobbet foldes uton futok + palyan a spec edzest
azt is lehet hogy 12km helyett futsz csak 5-8at de minosegre...akkor nem fogod erezni h visszafejlodnel...pl 3km bemelegito,vegen kis fokozo 200m + par db 50m repulosprint...es mondjuk 3 x 1km tempo (az 5km-es versenytempod gyorsasagaval) kozte 3-400m lassu kocogas...utana 2km laza kifutas + nyujtas...ez rovid 8km ossz edzes,de ha jol csinalod a resztavokat benne,boven erezni fogod h fejleszt...
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Djuree
félisten
válasz Polacheck #1589 üzenetére
neeem, nem pösti vagyok, igaz ott is futottam párszor mikor fősulis voltam. sima ovális 400m-es futópálya. direkt nem a legbelső sávban futok, mert az már betonkeményre van taposva, mindenki ott fut. de még ígyis szar, aszfalton mostanában nem fájt semmim, itt meg egyből. most mintha rájöttem volna miért fut itt a városban mindenki a bicajúton, a futópályán alig vannak. lehet tudnak valamit? érdekes....
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
fater is ezt mondogatja, hogy fokozatosan, ne emeljek hirtelen. de már 4 hónapja ennyit futok, igaz eddig aszfalton nyomtam. nem vagyok én olyan biztos benne hogy olyan jó ez a rekortán vagy a cipőm szar rekortánra, nemtudom. sűrű füvön a legjobb futni, nehezebb is, de puha legalább. csak a focipályáról mindig lezavarnak, merthogy letaposom
lehet visszaveszek mondjuk 12 körre. csak ez olyan szar, mintha visszafejlődnék, nem jó érzés, de ha muszáj akkor muszáj. pedig olyan jó volt tegnap, 8 körnél már régen majd meghaltam, most meg már 8. kör, mintha még csak most kezdtem volna, tök örültem[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
szki
őstag
Csak fokozatosan lehet emelni a tempót, és a távot. Futásnál én is elkövettem párszor ezt a hibát, hogy túlerőltettem a futóművemet. 2 hete egy 5 km-es bemelegítés után futottam még egy gyors 5 km-t, ahogy csak bírtam. Persze PB lett, de a bal vádlim meghúzódott, és futni nem mertem vele 1 hétig (de bicajozni igen). Fél éve volt utoljára hasonló vádlihúzódásom. Szóval nem számítottam rá
Valamely térd külső része nekem is fáj néha. De érezhetően erősödik az ízület, mert egyre ritkábban, és egyre gyorsabban regenerálódik. Így naponta nem tudok futni 10-20 km-t, de 2-3 naponta már megy. És persze tekerem közben a bicajt isBicajjal 1x erőltettem meg a lábamat annyira, hogy másnap vissza kellett venni a terhelésből. De akkor is tudtam tekerni!
Nálam bevált a futás, és bicajozás kombinálása. Persze bicajnál nem városi bohóckodásra gondolok, és nem is igazi hegyi kerékpározásra, hanem országúti tekerésre.szerk: Ja, tegnap beszereztem egy alap pulzusmérő órát. Van rajta céltartomány figyelés, meg kijelzi a pillanatnyi pulzust. Meg kinyerhető az átlag, és max pulzus. Egyelőre nekem ennyi elég. A 2 órán túli futásoknál, és 4 órán túli bicajozásoknál venném hasznát. Illetve futásnál jó lesz a rövidebb, de spec edzésekhez.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
elnezest,ebben az esetben viszont megerdemelne egy rendes orat...GPS-el es pulzusmerovel kompletten...az en voksom meg mindig Garmin Forerunner (modell es hogy uj-e vagy ebay-amazonos hasznalt az mar rajtad all) ujonan a 410,610,310XT igen borsos aron vannak (utobbi ketto akar 80K forint is)
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Djuree
félisten
válasz Polacheck #1584 üzenetére
jónak tűnik mint húgom aki ilyen pár kg-os súlyzókat emelget, de sokszor. mondom ne viccelj már ezzel, itt az enyém, ezt emelgesd aztán mondja hogy nyomjam fel a kis súlyzót a levegőbe 50x. hát a végén már érdekesen néztem
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
A hot iron általában csoportos óraként van a termekben, ilyen 10-20 kiló közötti súlyokkal csinálnak nagyon magas ismétlésszámokat és változó intenzitású gyakorlatokat, egyébként teljes test edzés. A csajomat mindig szivattam miatta, hogy nem értem, hogy miért van annyira ki tőle, mikor csak gyereksúlyokkal játszanak, aztán rávett egyszer, hogy menjek el vele, hááát, kb a 10. perctől már csaltam a gyakorlatokkal, aztán másnap menni sem tudtam. Ilyenek vannak: 30 gugolás súllyal. Utána 30-30 kitörés. Aztán 20-20 gugolás egylábon. Durva...
less qq more pewpew!
-
Djuree
félisten
á basszus nagyon fáj a térdem a tegnapi után, alig tudok járni. nem fog ez így menni, egyszer boka egyszer térd, valami mindig fáj, lehet abba kell hagynom a futást még majd kipróbálom ezt az izületerősítő/porcerősítő akármit, hátha jobb lesz. de lehet át kell térnem biciklizésre, az nem terhel annyira talán.
gonger: mi ez a hot iron, a barátnőd valami kohász?
[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
én vennék egy BT-s Polar övet a helyedben, 20k körül van, és ha van okostelója, androidos, akkor van rá pl a cardio trainer (szvsz a legjobb) ami ezzel a bluetoothos cuccal együttműködne, és egy GPSes naplós nagyonfullos szettje lenne
(egy ilyen BT-s öv nekem is jó lenne )
ui: apróhirdetések között van egy jó árú polar óra...
[ Szerkesztve ]
-
madmike
őstag
Nekem egy Polar RS100-am van. Nagyon meg vagyok vele elégedve, igaz GPS nincs benne, de miután a Margitszigeten futok, ott tudom mennyi egy kör
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
tomcica
Topikgazda
en nem hasznalok ilyen orat,soha nem is volt....de a forumokon messze a Garmin viszi a palmat...abbol is a jo oreg 305os modell..illetve az uj 310XT (noi kezre kicsit ormotlan)
ha nem kell GPS,akkor Garmin Forerunner 110 boven eleg...az tud mindent...v a 210es,a pulzust nem tudom merik-e
nem lenne jobb ha elobb lefutna egy fel szezont es aztan venne kutyuket? ha mindenaron vasarolni akar (tudom milyen ez a laz,kezdjunk bele valamibe es kell hozza ez+ez..stb,megertem) akkor legyen futocipo,szeldzseki kombo..az olcsobb is
ha osszel meg mindig rendzseresen fut epp lesz eleg alap kondija h komolyabb idot/tavot merjen,odaig eleg csak az ossz idot merni pl. 20perc lassu bemelegito futas...4x5perc lenduletes 3perces lassuval stb...mindegy merre fut,ossz kilometer sem szamit,eleg a terheles (ido alapu)
csak egy velemeny...
-
gonger
senior tag
Sziasztok!
A barátnőmnek szeretnék venni futóórát. Szeretné naplózni a futásait, szívritmust mérni és köridőket, és jó lenne, ha GPS alapon rögzítené a lefutott távot.
Neten láttunk Polar, Timex, Suunto, Garmin órákat, de egyiket sem ismerjük.
Árban 25-30 e közé lőnénk be, persze a GPS-es modellek ebbe gondolom nem férnek bele.Mit javasoltok? Hol nézzek szét? Ár érték arányban van legjobb választás? Meglepetés lenne, de neki nincs konkrét gyártóról elképzelése.
-
Djuree
félisten
válasz CoolBoy323 #1574 üzenetére
kösz, remélem nem maradtam le a 200 jegyről
-
CoolBoy323
nagyúr
-
tomcica
Topikgazda
elso tavasz/nyari edzes...(meg csak erintolegesen,szoval feles..foleg idotartam es pihenok nem pontosak,de a gyorsasag mar igen)
12km benne,bemelegites (domb),torna,szokdeles,gyorsitok
palyan gyorsitok meg..utana 4 x 400m (400m pihenovel,szoval kenyelmesre)
gyorsasag elsonel max ez lett tanitvanynak 66.78 (elso 200m 31s szoval meg nincs ereje kitartani) ..masodikat elengedtuk 78ra...3.ik 73...4ik..80 (ez mar sok volt,marad majd 2-3 db de azt nagyon erosre)utna nyujtas,kifutas...volt szel meg elvan borulva,nem volt konnyu,de jol esett
-
gaborbol
őstag
válasz haromegesz14 #1571 üzenetére
Koszi sracok!
-
szki
őstag
válasz gaborbol #1568 üzenetére
Na akkor drukkolunk Neked majd!
Én meg ma nekiindultam rövid naciban. Egy laza 23-as futottam szűk 2 óra alatt. Pár dombbal nehezített aszfaltos bicajút volt. Csak könnyed, 5:10 p/km átlagtempót futottam, hogy ne szedjek össze sérülést. Kezdek egyre jobb hatásfokkal futni. Viszont 2 órán túli futáshoz már kell frissítés!
-
-
gaborbol
őstag
Megprobalok szerezni szamot a DC- felmaratonra, nem tudom mennyire esellyes, mert mar csak "kez alol" lehet venni mivel janurban betelt
Adtam fel hirdetest meg irtam par embernek aki hirdetett, remelem visszamondja meg valaki es igy be tudnek kerulni
Jovo het vasarnap lesz, ugy hogy ha sikerul szamot szerezni akkor kihagyom a holnapi "hosszu" futast, ha meg nem akkor meg lenyomom.
uopdate:
Beszarok!!!
Mar valaki visszi is irt, hogy megvan neki, kezdek izgulni
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
-
Djuree
félisten
na ma bicózok egyet, holnap meg úszóverseny. futnék inkább, de még mindig takarékoskodok a testemmel, bolondok napjára 100%-osnak kell lennem. ebben a rohadt borsod megyében mindig hideg van, máshol 5 fok, itt -1
[ Szerkesztve ]
-
gooool
őstag
Most, hogy a sulinak vége a hétre, hazaérkezés után elindultam "kocogni" egyet.
22km 2 óra alatt.
Semmim sem fájt, nagyon jól éreztem magam, csak a végére beütött a rengeteg hasazás és alsó hát edzés a héten és görcsölni kezdtem.
De a 21km lazán meglesz, ha a tempó nem is annyira erős, de legalább tudom, hogy képes leszek rá. Pólóban, hosszú alsóban futottam, a cipő ismét jelesre vizsgázott.Üdv, Balázs
-
tomcica
Topikgazda
ma volt az utolso teli edzes...innen 2 het kilazitas jon (felezve a tavok es novelve a piheno,szoval konnyebb minden szmepontbol,de gyors azert)
ma meg utoljara belehuztunk 15km (nem eroltettuk) ebbol,7km bemelegito,torna,szokdeles,gyorsitok...utana 2km versenytempo..uj rekord a tanitvanynak 7:34.12 (20masodpercet lefaragott az eddigibol,tudtam en hogy 7.30kornyeken jar mar,csak O meg nem hitte el a fejeben pedig a resztavokon mar reg latszott,de legalabb most utolerte amit elvar az ember azok az edzesek utan) MINDENKI boldog
egyenletes tempo volt 45os 200m-ekkel operaltunk es nem engedtuk hogy a test beleszoljon
-
Djuree
félisten
de várom már a jó időt hogy bringázhassak is, még most nekem hideg van ahhoz, hogy élvezzem is ne csak edzés legyen
aki jött hozzánk új biztonsági őr csákó, bicóval jár be 17km-ről, már ilyenkor is, hajnalban kellemes lehet.
kíváncsi vagyok fejlődik-e majd a futásom is. meg talán bicónál nem számít annyira a súly.[ Szerkesztve ]
-
szki
őstag
válasz CoolBoy323 #1556 üzenetére
Gyakorlatilag is ízületkímélőbb a bicajozás! Ha nem tudok futni a fájdalomtól, vagy akár még járni se, akkor bicajozni mindig tudtam a legkisebb fájdalom nélkül
A tegnapi 20 km erdei dombfutás után ma közel 3 órát tekertem laza tempóban. Futni nem tudtam volna 1 órát se a fáradt izmaimmal. Szóval regenerációnak is nagyon jó a bicajozás, és kiegészíti a futást.VO2 max a test által maximálisan felvehető és szállítható oxigén mennyiségét adja meg. Ez az érték jobban fejlődik a bicajozásnál, mint a futásnál.
Konkrét példa Major József 7x-es magyar IronMan bajnok. Az ő edzője mondta, hogy a több bicajozástól Majornak a futása fejlődött a legtöbbet. -
Djuree
félisten
válasz CoolBoy323 #1556 üzenetére
ezen sztem ne vitatkozzunk, ezen el lehetne vitatkozni évekig
valszeg izületkímélőbb, de állóképességet sztem nem ad többet, kb. egyforma lehet. a lényeg hogy mindkettő jó dolog megférnek egymás mellettLEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
venember83
nagyúr
Nem tudom. A futás számomra leginkább póttevékenység akkorra, amikor nem tudok bringázni, mert mondjuk tél van vagy épp nincs időm kimenni egy bringás körre, de 1-1,5 óra futás belefér. Amúgy félek, hogy ez az ülőideg probléma inkább csak folyománya az ülőmunkának s a porckorongsérv egyik tünete, szóval mindenképp érdemes kivizsgáltatni magam.
-
whited
addikt
válasz venember83 #1553 üzenetére
mennyivel ér többet a futás mint a tekerés?
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
venember83
nagyúr
Közben beszéltem egy maratonfutó jó baráttal, ő ülőideg-gyulladásra gyanakszik, legjobb módszer a Voltaren gél, kapszula és az imádság. Abbahagyni a futást most nem fogom, akkor inkább kínlódok még két hétig. Utána úgyis jön a bringás szezon és háttérbe fog szorulni a futás.
-
Djuree
félisten
válasz venember83 #1551 üzenetére
én nem tudom mi lehet, majd aki okosabb segít ha tud, de sérülten sztem ne fuss, rosszabb lehet és akkor még jobban megjárod. én is a térdem miatt 2 hete nem futok, pedog ápr elején verseny, de így nem merek, így még van esély hogy versenyig meggyógyul de ha ráfutok lehet hónapokig szar lesz....kenegesd esetleg diclac (diclofenac) géllel, az jó szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
Mivel futáshoz kötődik, és itt többen futnak, rákérdezek, hátha járt már valaki így. Létezik, hogy meghúzódott a farizmom? A bal lábamat csak húzom magam után, reflexszerűen nem merek ráereszkedni, folyamatosan fáj, járás közben is érzem, hogy valami nem oké, futásnál kis bemelegedés után kicsit kevésbé fáj, de így is folyamatos a fájdalom. Comb felső részén, bal fenékpofa bal oldalán érzem a fájdalmat. Leginkább bal oldali kanyarodásnál és mászásnál fáj. Meg mintha így futás után melegebb is lenne, mint a másik oldal ugyanezen része. Szóval mi lehet ez? Húzódás? Megfázott valami ideg netán? Nem izomláz, az tuti. Esetleg gyógymódok? A futás kihagyása nem játszik, március végén félmaratonozok Debrecenben.
Köszönöm a tanácsot!
-
haromegesz14
aktív tag
Sikerült beszerezni ilyen fül mögé akasztós fülhallgatót, viszont nem akar rendesen megállni a fülemen, kicsivel nagyobb a cucc mint kéne, ráadásul még normálisan se tudom beledugni a fülembe, hogy ne esne ki maga a hangszóró része, mert az is nagy Próbálok ügyeskedni vele valamit, hátha számomra használható állapotba tudom varázsolni.
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
Djuree
félisten
á hallod nem tudok most futni, pedig nagyon mennék már, a térdem fáj gyógyul de nagyon lassan. holnap kosáredzés, arra elmegyek, de hogy nem sokmindent fogok csinálni az is biztos. már kezdtem örülni hogy a bokám rendbejött, erre most a térdem vacakol. tudnék futni mert nem fáj ha lépek, lefelé lépcsőzésnél fáj csak, meg ha megnyomom, de nem merek, nehogy nagyobb gond legyen. kímélem inkább, versenyre legyen rendbe, de előtte legalább 2-3x le kéne futni még a távot edzésképpen. így tényleg nem lesz meg az 1000. majd ha rendbejön belehúzok, mostmár nyitva a rekortán pálya, nem kell a betonon ölnöm az izületeim
-
szki
őstag
Kicsi a világ! Majd 04.01. megbeszéljük a szakmát
Visszatérve a futásra: nem látom gyűlni a kilométereid, hogy idén meglegyen az 1000 km...(#1546) haromegesz14: Sokat köszönhetek a sportnak! Hálaképpen keresem a minél nagyobb kihívásokat. 180 km-t bicajozni, vagy 42 km-t lefutni nem kihívás (számomra). Csak ha 3,8 km úszás után egyből teljesíteném mindkettőt. Erre felkészülni rengeteg időt igényel!
-
szki
őstag
válasz haromegesz14 #1544 üzenetére
Öööö. Én nem futó vagyok, hanem amatőr ultramaratoni bicajos Csak azért futogatok, mert ki szeretném deríteni, tudok-e annyi ideig futni egyfolytában, mint bicajozni? Bár nem biztos, hogy eljutok odáig, mert futva azért sokkal lassabb távolsági közlekedni, mint bicajjal
Idővel a távolságok összemennek...[ Szerkesztve ]
-
haromegesz14
aktív tag
-
szki
őstag
Egy laza 20-ast én is megeresztettem erdei dombos terepen. Jó volt a természetben futni a sok aszfalt után!
-
tomcica
Topikgazda
vegre ujra szep napos ido>
20km hosszu,benne 3km bemelegites,10km tempo,7km dombon lassu
10km 46.12-lett uj rekord a tanitvanynak,szep egyenletes 23.05 az 5K...23.07 a masik,de kicsit hajtattam vele az utolso 1500m-t...en jol ereztem magam,vegre nem faj sehol semmi
-
-
Djuree
félisten
kánikula nem hinném hogy lesz, ápr az még nem olyan meleg hónap azért.
én szerdán futok egyet asszem legkorábban, ma uszoda lesz, még kicsit érzem a térdem a múltheti futás után, addig nem futok amíg kicsit is fáj, nehogy nagyobb gebasz legyen.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
whited
addikt
Estét
Megvolt az első futásom ősz óta, hát időt ne kérdezzetek de sztem 6-7perc/km volt.
Viszont sajna a bal bokám 1 idő után elkezdett fájni-->~150m séta, akkor jobb lett, futottam tovább de elő jött még 2xHa nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
gooool
őstag
Kár beléd.
Polacheck:
Remélem nem lesz szél, bár azt még elviselem, de a kánikula zavaró lehet, eléggé izzadós vagyok.Ma elkezdtem a 10 km feletti adagokat nyomni, újfent az Asics-ban.
Nos a cipő magáért beszél, könnyű, kényelmes, ruganyos, nem úgy a mai teljesítményem...
10, 31 km 54:44, ami 5:18-as kilokat jelent.
Eszméletlen fájdalmat érzek a vádlim elülső részében, és nem tudom mitől lehet...2 hétig nem jött elő, de most megint...Egyébként van bennem még bőven, a héten egy 15-öst még lefutok mindenképpen, vagy többet.Üdv, Balázs
-
tomcica
Topikgazda
válasz CoolBoy323 #1535 üzenetére
jaja Saucony-t epp en is vagom,ha pronalas elleni modellek kellenek (befele doles ellen)
akkor:
Hurricane (ez nem er annyit amennyit kernek erte)
Omni
Phoenixha normal akkor:
Jazz
Triumph
Rideha konnyu cipo rovidre akkor Shadow genesis,Flex,Kinvara (ezek normalok)
pronalasra Fastwitch (ez versenyciponek is booven jo)(amim van Shadow Genesis,Kinvara,Xodus es a regi Omni ezekrol tudok bovebben irni ha kell)
-
CoolBoy323
nagyúr
ebben az esetben peched van sajnos
de ha egyszer erre jársz, és még aktuális, oda ajánlott betérned!
de a saucony cipőt bátran megveheted attól, h nem itt veszed, hátha van hasonlóan hozzáértő szakkereskedő a közeledben is
infóboltosok között is van kivétel, csak a fehér holló hozzájuk képest túlszaporodott madár
-
Djuree
félisten
válasz CoolBoy323 #1532 üzenetére
na az informatikai boltok eladói hozzáértéséről sztem ne beszéljünk
-
whited
addikt
válasz CoolBoy323 #1532 üzenetére
a probléma, hogy balatoni vagyok és 140km innen pest
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
CoolBoy323
nagyúr
szia!
ha ilyen amatőr vagy a dologhoz, akkor javaslom, h menj el a saucony boltba, ha pesti vagy, mert ott olyan szakértelem van, amilyet én még sehol nem láttam!!
vagy 6 pár lábtípusomnak megfelelő!! cipőt próbáltam fel (megnézte a bokám dőlését, hőképét a talpamnak), amíg sikerült kiválasztanom a cipőt
az eladó mindenben segít, milllió jó tanácsot adott, hozta ki szó nélkül a fél számmal kisebb cipőt stbstb...számomra ez a hozzáállás annyira meggyőző volt, h bátran merem ajánlani őket, a legjobb bolt!!
és a saucony egy remek futócipő, ahogy én tudom ár/érték arányban verhetetlen!!(ilyen szintű hozzáértést még informatikai boltban sem lát az ember)
-
szki
őstag
Persze benne vagyok találkában ápr. 1.-én! Majd megbeszéljük!
Addig viszont 150 km-t kellene futnom, és még 1200 km-t bicajoznom. Persze autózok is közben(#1518) tomcica: gyorsultok!! Biztató a fejlődés!
(#1527) Polacheck: Nekem aztán könnyű felkészülnöm, mert futhatok terepen, fűvön, földúton, erdőben, dombos terepen, és még forgalommentes aszfalton is. Sík terepem nincs, de arra meg ott vannak a versenyek Bár 10 km-re van egy atlétikai pálya, ahova elfuthatok edzeni.
-
-
tomcica
Topikgazda
ugy nezd hogy ne bor legyen felul a boritas,a talp ne legyen kemeny es merev (ossze bird hajtani a cipot)
ne legyen nyersgumi talp (az a sargas/barnas teremcipos,kezilabda,asztalitenisz es roplabdasok szoktak hasznalni)
valamint ne legyen bor teljesen a cipo,mint a teniszcipok mert abban nem tud rendesen mozogni a labadThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
gooool
őstag
válasz tomcica #1517 üzenetére
Anyum vett magának egy Ekiden 50-es női modellt, ami a legolcsóbb cipőjük 4, 5K. Már ez is nagyon jó minőségű, könnyű cipő.
Djuree:
Nem tudom mikor érdekezek, mert szombaton megyek, nagynénémnél alszok, hogy vasárnap ne kelljen 5 órakor kelni az utazás miatt. Szeretnék kipihent lenni.
De a találkozás jó ötlet.Üdv, Balázs
-
tomcica
Topikgazda
de meg mennyire h jo futasra...egyik konnyitett az Adizero skalarol,konnyu porgos gyorsra jo mind (Mana,Adios,Boston es ez is)...remelem nem tiszta bor ott elol a labfejnel,mert akkor eleg kemeny lehet futasra...de az Adizero szeria mind konnyitett,legjobb lenne kezbe venni,felprobalni...
ennyiert azert barmit valaszthat az ember 30K forinton felul...
[ Szerkesztve ]
-
whited
addikt
válasz haromegesz14 #1520 üzenetére
valóban, bocsi szét vagyok esve tegnap volt nyelvvizsgám
[link]Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
whited
addikt
ez vajon jó cipő lehet futásra?
-
tomcica
Topikgazda
gyonyoru napsuteses,rovidujjus 400as porgos nap..elegedett vok mindennel (ez nagy szo felem )
tehat: 20km benne 8km bemelegites (tornaval,gyorsitokal,futotehnika minden)
8 x 400m palyan (piheno 200m lassu futas,tehat mar a nyari minimalis piheno)
tanitvanynak csak 5db (elso,harmadik-negyedik,hatodik es nyolcadik a tobbinel hosszabb piheno volt neki) de eros 1:15...1:06...1:13...1:16...1:04...1:11..1:05...1:09 (ugye amelyiket egyedul mentem azt egy picit megtoltam)
szepen elkeszultunk mind2en a magunk modjan...a tobbi hosszu kifutas dombon (benne 4x 50m szokdeles is) nyujtas majd hazafutas...jo nyarnak nezunk elebe,izmok birjak,pulzus jol all...hosszu terhelesre megvan az alap,most csak gyorsitani kell majd
-
tomcica
Topikgazda
Kosz az infokat...futohaver akar majd venni valami olcso cipot a meglevoek melle,csak kiegeszitonek a hosszu km-hez (hogy ne kopjon az amiben a gyorsabb tempokat megy) es egy olcsobb Kalenjit nezett ki,na nem a legolcsobbat azt a 7K korulit,de nem tudtam neki infot mondani rola,soha nem volt meg a kezemben ilyen markaju cipo.
Asic annyiert boven jo vasar volt,manapsag nagyon magas aron vannak am az asicsok,mondjuk jok is es nagoyn birjak a strapat...na de 30-35K-t elkerni nemelyikert mar nekem tul sok (Ds-Trainer,meg ez az uj 33 minimalos nagyon dragak)
-
Djuree
félisten
na ez az ápr 1. pont jó lesz, szombaton kendo bajnokság, vasárnap futóverseny 2 legyet ütök egy csapásra, ha már egyszer pesten vagyok
a 6,2km nekem elég lesz, lehetne mondjuk 7 vagy 8, de így is jó, megpróbálom picit jobb idővel lefutni, tömegben könnyebb, ezt már tapasztaltam.
ti mikorra jöttök ki? talizhatnánk akár, dumálni kicsit, meg arcokat is tudjak kötni a nevekhezLEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
-
szki
őstag
Lesz még lehetőségem bizonyítani! 04.01.-re újra felkészülök, és cél az 1:37-es félmaraton. Amúgy 25 km 120 perc alatt ment volna szélcsendben. De a jó formámat kihasználom holnap bicajon, hisz a futás nekem csak kiegészítő mozgás. Ez a bicajozás jóval több lesz mint 2 óra, és nagyobb kihívás, mint lefutni Pécs-Harkányt
[ Szerkesztve ]
-
gooool
őstag
válasz tomcica #1508 üzenetére
Minőségileg azok is kifogástalanok, könnyű, vékony anyagból vannak, sztem annyit bőven megér.
Megvolt a cipővásárlás, végül sikerült olyat vennem, amire nem is számítottam.
Egy Asics GEL-Pulse 3-at vettem a Decathlonban 20-ért. Kifutó széria, így jócskán le volt árazva és épp volt a méretemben az utolsó darabok között. Abszolút a legkényelmesebb volt az összes hasonló árú cipő közül.Jah és a Kalenji cipők:
Nagyon jók, van az orr részben is csillapítás, jól tart és kegyetlenül össze van rakva. Ha legalább annyira jók a cipők, mint a ruhák, akkor nem lesz velük gond De ha már volt 20-ért Asics, akkor azt vettem.szki:
Okés, akkor megfordítom a tervet.
Sajnálom, hogy bejött ez a sérülés, kíváncsi lettem volna mit pörgetsz 25-ön.[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
Djuree
félisten
válasz CoolBoy323 #1509 üzenetére
nem, a stadionoktól messzebb van, próbáltam úgyis menni
nem a puskás az, csak mellette van, de egy nagy kerítés választja el a kettőt, nem oda tartozik. azért nem is tudsz onnan bemenni. nem tudom mi a neve a helynek igazából. keresd meg ha érdekelLEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
szki
őstag
Az már szép tempó! Ha a 04.01-re készülsz akkor inkább most fuss hosszúakat, és ne a verseny előtti két hétben! akkor már inkább tempó, illetve utolsó hét lazábbra, hogy kívánjad a futást a versenyen!
Na sikerült izomhúzódást összeszednem a bal vádlimra. Holnapi 25 km futóverseny ugrik. De egy nagy bicajozás lesz azért, ami komolyabb erőkifejtés, és van célja (távolsági közlekedés).
-
Djuree
félisten
válasz CoolBoy323 #1498 üzenetére
én a stadionok mellé jártam futni mikor még pesten laktam. jó pálya, viszonylag kevés futó, de ott edzenek is sportolók. elmész a keletiig, aztán felszállsz buszra és 1 megálló, onnan kicsit séta és ott a bejárat. kicsit trükkös, mert bemész a főbejáraton és meg kell kerülni az egész kócerájt és ott a pálya bent. pont a népstadion mellett van, nagyon jó kis hely volt futni, szerettem mikor még ott laktam. a buszmegállónál leszállsz és kb. 300 méter séta a bejárat.
[link]LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
gooool
őstag
válasz tomcica #1504 üzenetére
Én Kecskemétre járok, ott vettem múlt héten a hideg cuccom is.
Ezt a nadrágot vettem, nagyon jó és meleg, belül puha borítása van ,könnyen felvehető.
Még vettem egy felsőt is, de az nincs az oldalon fent, 5K volt és arról is csak jókat mondhatok. Könnyű, meleg, egy sima póló volt alatta és a keddi hófúvásban sem fáztam benne.
Akkor meglesem a cipőket és ha bejön a 20K-s Kalenji vagy valamelyik olcsóbb akár, akkor írok róla.Üdv, Balázs
-
tomcica
Topikgazda
-
tomcica
Topikgazda
válasz CoolBoy323 #1501 üzenetére
ertem+ertem
nos a futasban az a legjobb h okkal-moddal mindenhol lehet...eleg egy osveny,folyopart (toltes),regi foldesut (szantofoldek mellett) barmi jo....amit kerulj beton,aszfalt,meg a forgalmas helyeket (tul sok auto,jarokelo)
nem baj h kezdo vagy 100km utan erdekel a velemenyed,majd en kerdezek
-
gooool
őstag
Tegnap is lepergettem egy 6, 8-as tempós futást 31:37 lett.
4:38-as kilométerek, végre úgy tűnik végleg száműztem az 5 feletti kilokat a napi adagból.
Még 2 hét tempós állóképesség növelés, aztán hosszabb távú futások jönnek, hogy április 1-re aránylag topon legyek.
Ma pedig irány a Decathlon és cipőmustra. Lehet megpróbálok egy Kalenji-t, ami legutóbb volt a lábamon az nagyon kényelmes volt és az áruk sem vészes.Üdv, Balázs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest