- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
32-33 perc
5,4 kmmax heart rate: 170–177
Avg- hearth rate: 160–166ezek jó értékek, vagy sem?
-
-
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Vettem meg egy ugyan olyan gatyaval csak az is fekete mint a polo.
Ahol latod a vizcseppet ott lehet felkapni vizet vagy gatored-et, szoval tenyleg nem kell cipleni semmit.
Mondjuk a nevezesi diijbol kijon rendesen, ha jol remlik atszamitva 20K korul volt, bar benne van egy under armore futopolo is ... -
gaborbol
őstag
Koszi!

Hat ezt talan 14C-ban futottam, de keddtol visszajon a 20 fok megint, legalabb nem vert a viz annyira mint legutobb, akkor mintha zuhanyoztam volna.
Vizet nem viszek magammal, most se vittem, meg sem alltam/setalni se setaltam es picivel tobb volt benne a szintemelkedes mint a versenyen lesz.
Remelem, hogy a versenydrukk ad majd egy kis plusz erot es meg jobb idovel zarok, bar azert latszik hogy a vegere eleg rendesen elfogytam.
megleptem magam egy ilyennel

meg egy ilyennel:
-
szki
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Egész jó! Nem hiszem, hogy gondod lehet 2 hét múlva. Tartani kell a saját tempódat, és okosan frissíteni. Bár mindenkinek más a szokása, de én én csak kis vizet fogok inni majd verseny közben 10.16.-án.
Amúgy idehaza 25 C fokok vannak most nappal! Persze nem tart ki már sokáig az indiánnyár.Jobbulást!
-
gaborbol
őstag
Elkapott a dogvesz ugy nez ki. Reggel 3 kor felebredtem, folyik az orrom izzadok mint a dog, mondom kimegyek a konyhaba, iszom egy kis vizet.
Epp csak le tudtam fekudni a kanapera utkozben, nem sok kelett hogy elajuljak

Reggel 7 kor felkeltem, semmi bajom, szuper.
21 km aszfalton 1:55 perc alatt:
Persze a preworkout meg a bcaa kombot elfelejtettem beszedni elotte, az meg faragott volna le az idobol 3% korul, elmeletileg.De jovo heten megmondom, hogy hogy vallt be.
Hazafele megalltam a boltba, ott a penztarnal megint majdnem dobtam egy hatast, hazajottem azota fekszek

Tokre orulok, hogy ilyen szepen osszejott az elso igazi proba, a verseny meg 2 het mulva!!!
-
szki
őstag
Passz a zöld-kagyló kivonatra. Viszont a dokidnak igaza lehet. Ha sok a túlsúly, akkor nagyon megterhelő a térdeknek a futás (+ bokának). Állítólag minden egyes testtömeg kiló 6x-osan számít a térdnek!
A bicajt javasolom először, mert sokkal kíméletesebb az ízületekkel. Bicajjal 3 hónap alatt 15 kilót adtam le tavasszal (és 15 cm a hasról), és akkor csak napi 2x10 kilométereket tekertem átlagban.
Most azért futok, hogy jól, és sokat tudjak futni, ha kell
Illetve keresem, hogy télen mivel tudnám magam kondiban tartani.Más: szereztem egy terepcipőt, meg egy csomó téli cuccot. Még kell pár ruha, de nem lehet gond télen futni, bicajozni. Cipőt ma fel is avattam egy 11 km-es teszten.
-
Lokids
addikt
Most beszéltem egy térd-dokival, aki azt mondta (9000 HUF-ért), hogy a futásról szokjak le míg nem fogyok 10 kilót és szedjek zöld-kagyló kivonatot. Van itt valakinek ezzel tapasztalata?
-
szki
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
A telefonnal én is járok így néha, hogy elnyomom véletlenül. Nekem kilométerenként mondja be az adatokat, de csak az utolsó kilométer ideje érdekes. Az Endomondo webes felülete miatt nyerő a többihez képest. Maga a készüléken futó alkalmazás nem a legjobb. Bár most a fizetős verzióba tettek pár extrát.
-
gaborbol
őstag
Hmmm.
Gondoltam ma kiprobalom az endomondo-t, es nem is volt semmi gond 2 merfold ig, mondom nem igaz, hogy nem jarok meg 3-nal, biztos csak kifelejtette bemondani,na majd a 4-nel, hat ott sem szolt. Megnezem 2,3 ota paused.
WTF,Anyadot. Vagy nem zart le billentyu es elnyomtam rajta valamit, vagy nem tudom, de tok szarul esett..Kulonben nagyon tetszik, szerintem meg is veszem a fizetost.Ossz-visz 11,3 merfold jott ossze 1 ora 50 perc alatt.
Szerencsere nem voltam toppon ma, faradt is voltam, enni se edtem, szerintem meg meglehet a felmaraton 2 ora alatt,pozitivan allok hozza
oktober 15 mindjart itt van..Baromira elfaradtam, teljesen lepusztitottam magam.
-
szki
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Sokat kell gyakorolnom, és csiszolni a futótechnikámat. Több hibát vétettem. A bokámat egy számomra túl gyors 3 km-en sikerült megerőltetni. Eredetileg egy 6 km-t akartam lazán futni, de éreztem az erőt, és elkapott a lendület
És megnyomtam a 2. felét izomból terepen. Futás közben nem is éreztem semmi problémát, de utána már a bokám jelezte, hogy nem volt jó ötlet 
Aztán pár nappal később megint futottam enyhén fájós jobb belbokával. Közben persze a lábaimat nem szabályosan raktam emiatt, és így meg a bal térdem külső részét fájdítottam meg
Szóval most kényszerpihenő. Még szerencse, hogy bicajozni tudok. Ez is mutatja, hogy az mennyivel kíméletesebb az ízületekkel. -
szki
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Nem kockáztattam meg a félmaraton versenyt aszfalton. Talajfogáskor néha fájdalom nyilall a jobb belbokámba. Feltételezem, hogy gyengék voltak az oldalsó szalagok, és túlterhetem (sok terepfutás, és szőlőhegyi teherhordás). A fájdalom ellenére tudok futni, de akkor meg a bal térdemet terhelem túl, mert gondolom másképp rakosgatom a lábaimat.
Száguldó bicajozáskor nincs fájdalom, mert az SPD pedál-cipő stabilan tartja a lábamat.
Remekül sikerült a formaidőzítésem, ezért nagyon csalódott vagyok, hogy nem bizonyíthattam versenyen
A 21,1 km-t 1:45 alatt akartam lefutni aszfalton, hisz terepen ment már kerek 2 óra alatt.
Keringés, izomzat rendben, de az ízületeim még (már?) nem bírják jól a futást. 4 hét múlva lesz a következő félmaratoni verseny, amire újra felkészülök!
Addig a bicajt tekerem, és lesz jópár 100+ km-es út (helyközi közlekedési eszköz is). Aztán ha bírja a futóterhelést a bokám, akkor újra futok
A teljes maratonról nem tettem le, de az ízületeimet se akarom tönkrevágni a futásban. Ha kiderül, hogy nem nekem való, akkor csak bicajozni fogok. Júliusban 3100 km-t bicajoztam sérülés, és túlterhelés nélkül...Azt javasolom mindenkinek, hogy a futósérüléseket pihenje ki!
-
mukibuci
nagyúr
Éjszakai tájékozódási futás:
Distance: 5.7 kilometres.
Duration: 39 minutes and 49 seconds.
Pace: 6:59 per kilometre
Durva volt!
-
szki
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Hm. Kockás has. Nekem 1993-ban és 2001-ben volt hozzá szerencsém. Azóta nem

Most újra alakul nagyon lassan már a felső részen...
Állítólag a legjobb a futás, és a hasazás. Tehát hajrá!(#678) mukibuci: lehet rossz cipő, kemény terep, túl gyors tempó az oka. Ez még segíthet: http://www.futas.net/cikkek/serules/sipcsont.html
(#679) albiosz: Lehet naponta futni. De nem szabad minden nap max tempóval teljesíteni. Laza futások legyen több, és a hétvége mindig tempósabb (verseny), vagy hosszabb. Célszerű puhább talajon futni. Pihenőnapon lehet keresztedzés (pl. bicaj).
Lassan fejlődik a szervezet, és az islépcsős jellegű. Ha elérsz egy lépcsőt tempóban v. távban, akkor ott el kell időzni egy kicsit (gondolom pár hetet), és nem szabad erőltetni a következő fokot.
Nekem speciális a helyzetem, mert a rengeteg bringázás által rendkívűl edzett a szívem, és tüdőm. De a futóművem (lábam) még gyenge (ízűletek, futóizmok).
(Sok bringa jelentése: pl. júliusban 3100 km-t bicajoztam) -
albiosz
őstag
válasz
mukibuci
üzenetére
Én is nemrég kezdtem futni.
3 dolog jutott eszembe:
-futócipő: sokat számít nagyon. Pár éve "szekrényalja" cipőben futottam és gyakran fájt a lábam. Most futócipőben sokkal kellemesebb.
-bemelegítés hiánya. Futás előtt 5-10 perc szerintem mindenképpen kell az izületeknek.
-nyújtás a futás végén. Szintén nagyon fontos.Egyébként egyre többet bírok én is, persze saját mérce szerint.
Meghajlok a fórumtársak előtt, félmaraton, maraton... nem vicceltek.Egyelőre 3-4 km-eket futok. Később cél lesz majd a 40-60 perc folyamatos futás.
Mit gondoltok ha egyelőre maradok a klasszik 3200 m-nél, akkor azt lehet majd naponta? Sok edzéstervet néztem, köztük, amit ajánlottatok is. A legtöbb helyen írnak pihenőnapot, erre érzem is, hogy szükség van még, de mondjuk 1-2 hónap után lehet napi szinten csinálni vagy kell köztük pihenőnap? -
mukibuci
nagyúr
Általában heti 2-3 alkalommal járok ki futni, bár csak ha nem esik. A 2-2,5km-en nem tudok túllendülni, csak néha jutok el 3-4km-ig, a vádlim, valamint az alsó lábszáram első része mindig megfájdul. Azt azért hozzá kell tenni, hogy az elmúlt negyed évszázadban (szinte a teljes életem) sosem sportoltam
Lassan fél éve lesz már, hogy elkezdtem futni, akkor még az 1km is megártott 
-
gaborbol
őstag
Szerencsere mar jobban vagyok vegre fel tudok kelni

Eleg sokat fogytam januar ota, most mar van ertelme hasazni, ugy hogy itt az ideje eloallni egy kockas hassal eletemben eloszor.
Szerintem a kovetkezo 2 hetben meg nem lesz sulyzozas a serulesmiatt csak futas, huzoszkodas , meg mondjuk hasazas

-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Én vettem most hosszú felsőt a decathlonban 2500-ért, a legolcsóbb futóruhák szerintem ott vannak és valószínűleg abban is ugyanolyan időt fogok futni mint a nike-ban
. Egyébként a premier outletben a nike storeban van elég komoly futósarok, ott is ki lehet fogni technikai felsőket 2-3k körül, hosszú felsőt 6k körül láttam ott. -
szki
őstag
Nem olyan sok ez a 670 post, és ha visszaolvasol, akkor van valahol tél környékén szó a téli ruházatról. Gondolom a nagy sportáruházak már felszerelkeztek ruházatból.
Más: Endomondon csináltunk egy 10 fős magyar futócsapatot. Nagyon jó a társaság akárcsak a bicajosoknál. Teljesen más, mint a gyúrós topikban lévő arcokkal diskurálni

-
szki
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Ennyi aerob mellett még hasazol is?
Engem nem visz rá a lélek a külön hasizmozásra, pedig egy kicsit rámférne. De azért jól jön egy kis zsírtartalék, ha megszalad a táv bicajozáskor
Kellemetlen sérülés. Ki kell bizony pihenni, illetve kezelni. A szervereket meg cipelje más helyetted!
-
gaborbol
őstag
Nagyon szep eredmeny!
Megerte elmenni ahogy latom
Tegnap leugrottam hasazni a terembe, romai szek, harmadiknal roppant egyet a derekam, azota jarni is alig tudok

Nem hogy futas nem lesz mostanaban, de orulok ,ha melozni el tudok menni holnap es kibirom az egesz napot valahogy

-
szki
őstag
2 órás tesztfutás=félmaraton, és találka az albínó őzikével!
Eredetileg 15-16 km-t terveztem futni laza 5:45perc/km tempóban. 2x akartam megkerülni a szomszédos tavat, de nem tudtam teljesen körbefutni, mert a külföldi tulaj elkerítette a keleti oldalt
Így másfelé kerítettem a kört, és kb 5,5 km-nél így találkoztam az elkerített vaddisznó rezervátum kerítés közelében a híres albínó őzikével! Le tudtam fényképezni, mert nem szaladt el túl messzire: [link] [link]
Bár a szinttérképen nem látszik annyira, de 5-11,5 km között sok volt a nem tervezett domb, ami lelassított. Felfelé még nem vagyok elég erős, lefelé meg nagyon óvatosan lépkedtem, nehogy megsérüljek. Közben 1 km-t tekeregtem a TSZ földeken a duplasoros villanypásztor és a méteres gaz közötti szűk sávban futva...
11,5 km-nél értem ki a műútra, és addig 5:55 p/km volt az átlagtempó. Picit megnyomtam innen, hogy 5:45-ös átlag meglegyen a 16. kilométerre. Aztán olyan könnyedén ment a futás, hogy nem álltam meg a 15-16-nál, hanem megcsináltam pluszba a szokásos 4,5 km-es földutas szakaszomat. És még megnyomtam a végét aszfalton, hogy meglegyen a félmaraton 2 órán belül
-
szki
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Az a NY maraton a leghíresebb, és legnépesebb a világon. Elég kemény a 2:55-ös szintidő

Bár ha így edzel tovább, akkor még a végén megcsinálod a szintidőt!(#665) rii: természetes a szájon át légzés. Vagyis orr+száj egyszerre. Tél még passz. Gondolom hozzászokik a légzőszerv a hideg levegőhöz.
-
rii
nagyúr
úúú télleg ... a légzés
én most szájon át veszem a slukkot ... nem tudom orron át ... ez gond?
téleg gonodlom edződök annyira, hogy ettől nem kapok torokgyíkot -
gaborbol
őstag
Nem baj ha sokat irsz, legalabb van elet a topikba, meg jon a tapasztalat.
En azt olvastam, hogy hatarozottan nem hulye a szervezet.

Az fog menni amit legjobban gyakorolsz. Ha rovid tavokat futsz akkor az, ha meg hosszut akkor meg az. Ezert futok en is maxot minden hetvegen amikor csak tudok. Eddig mar 3 szor futottam 2 orat, es mar majdnem be tudtam hozni 2 ora ala, remelem most konkretan sikerulni is fog.
Ha ez megvan akkor kinezek egy full maratont jovore, es azt rakom ki celul, es elkezdek keszulgetni, idoben, kemenyen, becsulettel ahogy kell.
A New York maraton lenne a nagy almom,de egy masik hivatalos versenyrol 2:55-os idot kell hoznod 39 eves kor alatt vagy sorsolassal is be lehet kerulni, ha nincs meg ez az ido, esetleg vegso megoldas, $1000 adakozol valamelyik jotekonysagi szervezetnek, es akkor bent vagy.
-
rii
nagyúr
hello
jó lenne őszre-télre valami könyű ruha ... és h minél kevesebbet keljen felvenni ...
meg lehet ezt úszni nem túl drágán?
-
szki
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Nézegetem az edzésterveket félmaratonra. És igazat kell adnom Neked, azaz jobb, ha minél több a futott kilométer. Heti 4x futás kell, és a hétvégi legyen a leghosszabb táv mindig. Közben a pihenőnapokon lehet egy kis bicajos keresztedzés

Egyre gyorsabban regenerálódik a lábam futás után, és sikerült a vádlimnak átszokni a futáshoz. De még sokat kell csiszolgatnom a futótechnikámat, hogy minél könnyedebben futhassak
Tegnap laza 6 km futást terveztem, de annyira laza volt, hogy nem találtam a légzésritmust. s Egyik lábamhoz se tudtam kötni a légzést, és így normál légzéssel futottam. Zavaró volt, és a féltávtól muszáj volt megnyomnom a tempót, hogy 2:2 légzés legyen
Sokat írok ide, de hát nagyon szeretek futni! Lehet úgy belejövök, mint a bicajozásba
-
szki
őstag
Találsz a neten több edzéstervet. A lényeg, hogy fokozatosan kell a szervezetet trenírozni.
Salak v. fű? Próbáld ki mindkettőt, és el tudod majd dönteni! Nekem nincs lehetőségem salakra, és füvön futok, amin nagyon kellemes lépkedni.
Légzéstechnika ösztönösen kialakul. A terhelés függvényében változtatni is kell.(#660) gaborbol : Köszi. Még meglátom milyen állapotban leszek, és attól függ a további felkészülés.
-
albiosz
őstag
No végül befektettem egy komolyabb Asics cipőbe. Meg is volt az első futás. Elég gyalázatos eredménnyel.
De valahol el kell kezdeni újra, 2 éve szinte semmit sem mozogtam, némi városi bringás közlekedésen kívül. A cipő viszont kitűnő, teljesen más élmény volt ebben futni, korábban sosem futottam rendes futócipőben, csak amit a szekrény alján találtam.
Egyébként melyik lehet a jobb, salakon vagy füvön futni? -
szki
őstag
Végre futottam egy hosszabb távot, azaz ~1 óra alatt 12 km-t, 5:04 perc/km tempóban. A maival csak 45 km futóedzésem volt, de könnyedén ment a futás a bicajos edzettségem miatt. Kb ilyen tempóban tervezem lefutni 10 nap múlva az első félmaratonomat.
Azt nem tudom, hogy addig fussak 3x5 km-t, vagy inkább egy 15 km-t 3 nap múlva, és 6 nap múlva egy 8-ast. És 10 nap múlva 21,1 km verseny.
Bár egy futó nekem tud tanácsot adni, mert nálam a futások közt bicajos keresztedzések futó szemmel nagy távok. -
szki
őstag
Akkor remélhetőleg hamarabb helyrejön a bokád!
A változatos terep nagyot jót tesz a lábaknak. Mindet jó kipróbálni, és váltogatni. Aszfalt, beton, aprókavics, földút, erdei avar, füves terep, homokos talaj stb. Persze a puhább talaj az igazi. De sajnos a versenyek mind kemény talajon vannak.
Én a füves terepet nagyon szeretem. Persze azon nem lehet olyan gyorsan futni, de nagyon kellemes a lábamnak.Idén egyszer kellett kihagynom 3 napot testmozgásban sérülés miatt. Na nem bicajjal sérültem meg én sem. Lépcsőn lefelé cipekedtem a kb 40 kilós fűnyírót, és nem láttam mekkorát, és hova lépek. Egyszerre két lépcsőfokot sikerült lefelé lépnem, és meghúzódott a jobb combfeszítő izmom a térd felett kb 15 centivel. Még 1-2 héttel az eset után is éreztem kis fájdalmat bicajozáskor emelkedőn, vagy gyorsításkor.
Más: kezdőknek találtam egy ilyet: Első 5 kilométerem
#654) gaborbol: utolsó 3 hétben is vigyázni kell, és máskor is.
Amúgy szolidáris leszek veled, mert 09.17. után 10.16.-án is lefutom a félmaratont versenyen. Erre a 09.17.-re nem tudok úgy felkészülni, ahogy szeretném, ezért majd a 10.16. lesz mérvadó. -
n00n
őstag
Már nem salakos körpályán futok, elég unalmas volt a körözés amióta 8-9 km-et futok, ezért kerestem egy nagyobb (1.2 km per kör) futásra alkalmas helyet, változatos (salak, apró kavics, föld és egy kevés beton) terepet.
Viszont lesérülni nem ott sikerült, hanem pakolás közben nem néztem rendesen a lábam elé (ismeretlen terepen) és elszámoltam a lépcsőt.
Szerencsére nem olyan komoly, mint ahogy elsőre gondoltam. Talán hétvége, jövő hét eleje felé már mehet vele a futás. -
gaborbol
őstag
En is beszoptam.
Het vege fele kivittem egy nagyobb szervert, masnap elkezdett fajni kicsit a derekeam, de nem is nagyon foglalkoztam vele.Szombaton elmentem futni, es 200 meter mulva be is fejeztem, koccolas vissza.
Terem, eliptikus gep, ott ment 19km 2 ora alatt es ennyi. Edzes kozbe sose serulok meg mindig ilyen baromsagok miatt

Az utolso 3 hetbe hozza nem nyulok semmihez az fix.
-
szki
őstag
Ezt szomorúan hallom
Úgy emlékszem salakos körpályán szoktál futni. Azon sikerült rosszul lépni?
Azt a sérülést bizony ki kell pihenni. Valami más mozgást viszont ilyenkor is jó csinálni, ami nem igényel bokát.Szombat után ma reggel voltam újra földúton futni egy 5,3 km-re, ami 1 Margitsziget-körrel ér fel. Kényelmesen tartottam az 5p/km tempót. Ugyanígy kellene lefutnom a 4x ekkora távot hamarosan
A vádlim kezd átszokni a futásra. -
n00n
őstag
Tegnap sikeresen kibicsaklott a bokám, szóval nem tudom mikor fogok újra futni. :S
-
szki
őstag
Sajna lassan szokik át a vádlim a futáshoz, és 4 nap kellett mire újra tudtam futni. 8 km-t nyomtam le 5:12 perc/km átlagtempóban. 10 v. 12 km-t akartam futni, de nem voltam jó formában. Nagyon meleg volt, és tűzött a nap, és nem tudtam tartani az 5p/km tempót.
5 km puha földút volt (éjjel esett az eső), és még 3km-t futottam elég nagy fűben. Talán ezért is lett gyengébb az átlag. De nagyon élveztem a futást változatos terepen!
Imádok futni! Csak a vádlim is szokja meg, mert 14 nap múlva félmaraton esedékes aszfalton.Feltettem egy lépésszámlálót a derekamra, és 8030 méteren, 41:49 perc alatt 7000-et léptem, ami 2,8-as lépés/másodperc átlag. Tudtommal 3-5 lépés/mp lenne az ideális, tehát szaporázni kell.
-
szki
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Gondolom az aerobik jó alap volt a futáshoz.
Mától elkezdem a jóga alapjait: A fiatalság forrása, Öt Tibeti jóga gyakorlatsorral.
Ez is egyfajta nyújtás. Most tudatosult csak bennem, hogy messze vagyok a hajlékonyságtól.
A vádlim fájdalmára megtaláltam az okot: bogárhátú földúton futottam, és ilyenkor a lábfej tartásában túlságosan igénybe van véve egyik vádliizom. Erős a vádlim a bicajtól, de az SPD cipő által fixen csak egyetlen irányba lett terhelve/edzve. Terepfutásnál többirányú erőhatás lép fel, és erre edzeni kell.Egy kapcsolódó film a futáshoz: "Fuss Dagi Fuss". Simon Pegg miatt is érdemes megnézni

-
n00n
őstag
Tegnap ismételten voltam futni, sikerült az eddig 7.2km-es személyes rekordomat megdöntenem és 8.4km-et futottam. Szerencsére a köridők se lassulnak az idő múlásával. Ma este megint megyek, maradok a 8.4-nél, aztán kettő nap szünet és vasárnap meg próbálom a 9.6km-et.

Lassan nekem is lenne az ideje egy futócipő vásárlásának, szerintem jövő hónapban be is fizetek egyre.
-
gaborbol
őstag
Szoktam en is igy lenni ezzel, de aztan csak lerugdosom magam edzeni hatha jobb lesz,aztan ha mar ott vagyok meg is csinalom

Januar elso hete ota nyomom,de meg ezdes nem maradt ki, illetve most hetfon aramszunet volt es nincs a teremnek termeszetes fenye ezert kenytelen voltam, de ma bepotoltam

szki en januarba kezdtem, csak kemeny dieta, reggel 30 perc es este 30 perc bohockodas, (helyben futas szokdelles,ugralokotelezes ugralokotel nelkul, levego boxolas
) otthon. Ezt szepen emeltem 45-60 percre, majd masjuban kezdtem a konditeremet, de futni sose futotottam 1 metert se.Igaz kozben lement 20 kg ,de azota feljott vagy 7 kilo nagyreszben izom .4 hete probaltam eloszor, hogy vajon tudok e futni, es egybol ment 8 km.
-
szki
őstag
Bp.-től messze élek, de valami Nyúlcipőboltot emlegettek a többiek. Árakról nem tudok mit mondani. Csak most kezdtem futni nem régiben, de komolyan veszem, és maratoni futásig szeretnék eljutni tavaszig. Annyit tudok, hogy általában 2-3 cipő huzamosabb használata után találod meg a megfelelőt.
Egy jó futócipő nem olcsó. De például a bicajos cipőkért is elkérik a pénzt, mert az SPD cipőm 20 eFt volt. Persze külföldről rendelve sokkal olcsóbb a cipő (eBay, stb), de ki vesz cipőt próba nélkül?#645) Lokids: Biztos sokat számít a cipő a térdnek is. De legtöbbet a talaj. Én például nem futok aszfalton, betonon. A fűves terep nagyon kellemes. Persze ezen nem lehet olyan jó átlagsebességet elérni, de nem is az a cél. Aszfaltra ott a bicaj
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
albiosz
őstag
Üdv!
Most szeretnék elkezdeni (újra) futni és kellene egy jó futócipő. Elolvastam a cikket. Kérdésem, hogy van-e olyan szakbolt Budapesten, amit jó szívvel tudtok ajánlani? A másik része, hogy kb 10 000 HUF környékén találnék-e ott cipőt? Egyelőre nem szívesen költenék rá többet... A Hervis kerülendő kategória vagy vannak ott jó cipők és ami fontosabb, szakképzett eladók, akik tudnak is valamit a cipőkről?
Előre is köszönettel!
-
Lokids
addikt
Egy futócipő segíthet azon, hogy a térdem kisebb terhelést kapjon?
-
szki
őstag
Passz. A honvédségnél anno bakancsban is lefutottuk a Coopert kiváló eredménnyel, meg akár nagyobb távokat

De a futas.net-en van erről okosság: megfelelő futócipő vásárlása
Talán segít!Más szintén a futas.net-ről: Futás edzés kezdőknek
A futás, kocogás jótékony hatásai -
Lokids
addikt
Lehet holnap kihagyom a futást. Mai edzésen "éreztem" a térdem.

-
szki
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Aha. Azért nem nevezném én azt a felkészülést kezdőknek, hisz már legalább 30 perces futásra képesnek kell lennie a "kezdőnek". Heti 4x 5-6 km-t lefutásához már kell egy erős alap edzettség. Ha ez megvan, akkor biztos működik az az edzésterv. Bár én hiányolom a keresztedzéseket (bicaj v. úszás), illetve hetente jó lenne 1x sprintelős-gyaloglós futóedzés is.
-
gaborbol
őstag
Megneztem oket, es kicsit keveslem a tavokat

En ezt csinalom:
Annyi, hogy a 3. hettol mar megvolt a 10 merfold ezert mar kicsit elorebb jarok.
didros:
Nekem is hasonlo gondom volt, biztos feletek is van szelesitett kivitel.
nalunk 4E -vel jelolik, ilyet vettem en is, ne vegyel olyat ami nagy, a ciponek jonak kell lenni ha futni akarsz benne
Ezen a lapon latod, a cipok alatt latod peldaul a szelesegget:
Nekem a 4E passzol, de lehet neked 4e-x vagy akara kevesbe szelesebb jonne be, probalgatni kell, es direkt igy kell keresni ,hogy szelesitett.
-
didros
senior tag
Sziasztok! Egy kis tanácsot szeretnék kérni tőletek. Próbálgatom a boltokban a futócipőket de nem sikerül döntenem a méretet illetően. 42-es lábam van eléggé széles a lábfejem és magas a lábam boltozata. A legtöbb futócipő oldalról nagyon nyom, úgy érzem, hogy "lefolyna" a lábam mindkét oldalra a talpbetétről, csak a cipő felsőrésze szorítja vissza nagy erővel. Ez a jelenség csak UK9-es méretnél szűnik meg valamennyire, ami a Nike és Asics szerint már 44-es! Ezt a méretet kényelmesnek találom, de a lábujjam előtt még legalább 2cm szabad hely van és ránézésre is furcsa a nagy "csónak" a lábamon. Szóval mit vennétek a helyemben? Egy kisebb 8-as vagy 8 és 1/2-eset bízva abban, hogy hozzáigazodik majd a lábamhoz, vagy inkább ezt az elsőre nagynak tűnő 9-eset?
-
szki
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Itt találtam edzésterveket: [link]
Megtalálható 6 hetes edzésterv kezdőknek a gyors, tempós sétától a folyamatos 15-20 perces futásig.
8 hetes edzésterv kezdőknek újrakezdőknek félmaratonra: [link]
A keresztedzést maradéktalanul megcsináltam bringával
Meg persze az első linkről elérhető maratoni edzéstervek is. 4-5 óra folyamatos, és intenzív erőkifejtés nem probléma számomra. És tudom, hogy kell közben táplálkozni. De a maratonra tényleg komolyan kell felkészülni, és majd télen megcsinálom 12 hét alatt. De ez elég messze van, és még 10 km-t se futottam mostanában
-
gaborbol
őstag
Az lattam, hogy a bringa ment kemenyen,az alapjan fix, hogy nem lesz gond eronletileg, max valamid fajni fog a vegen.
Erdekes pl a cipo a 2X20 alatt nem torte fel a labam viszont a harmadik heten feltorte kicsit

A talp-terd fajdalmam teljesen elmult szerencsere ugy nez ki szokni kelett kicsit..Hat ense banom, hogy meg van 6 het

Majd jovore a full, na az lesz a brutalis. -
Lokids
addikt
Nemrég mikor elkezdtem futni 5x1 perc ment 2 perc séta pihenővel, most már megy a 8x 1.5 perc 1.5 perc séta pihenővel és még tudtam volna futni, de nem akarok terhelni túlságosan.
Azt hiszem jövő héten rátérek a 2 perc/1 percre. -
szki
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Jó Neked, hogy van még 6 heted felkészülni!
18 napom van a félmaratonig, és alig tudtam edzeni rá
Mármint a futóedzések kimaradtak sérülés miatt, de a bicaj ment keményen.
A jobb vádlim sérülése akadályozott, és nem tudom nem-e jön elő újra, mert most megint érzem.
Ma este egy 5,1 km-t futottam terepen 4:50 perc/km átlaggal. Az elejét direkt lazább tempóban kezdtem (5:10 perc/km), hogy a vádlim szokja a terhelést, míg a 2. felét jobban megnyomtam a távnak (4:35 perc/km). Sajna a végére előjött a vádlim fájdalma, de csak tompán, és nem zavart. 2 nap múlva újra szeretnék megint 5 km-t futni, és 5 nap múlva 10-et. -
gaborbol
őstag
100 km bringaval 3 ora alatt az nagyon szep, felmaraton 1 ora 45 perc nekem az lenne a celom, de nem tudom osszejon-e

Nem erzem, hogy tuledzenem magam. Abban a szerencses-szerencsetlen helyzetben vagyok hogy 8 ora melo/nap es ennyi. Semmi mas dolgom nincs, azt csinalok amit akarok, barmilyen kiegeszitot meg tudok venni, van par celom az ev vegig es azt nyomatom ko kemenyen minden mas mellekes.
Az edzesterv ugy van osszerakva, hogy minden heten csak egyszer edzem ugyan azt izomcsoportot. Egyedul a labazas kavar be egy kicsit a futas miatt, de nem erzem megeroltetonek.Megneztem egy csomo felmaraton felkeszito tervet, mind 3 napos het ugyan igy ugyan ilyen tavokra leosztva ahogy csinalom.
Amig minden javulo tendenciat mutat addi ez marad.Aztan 1,5 hona es a futas lepasszolom egy idore megint.
-
szki
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Nem lehet mindig csúcsformában futni. Talán tényleg túledzed magad néha. Egy komolyabb terhelés után kell 2-3 nap, hogy az izmok tudjanak erősödni/regenerálódni. Illetve ennyi idő kell, hogy a szénhidrát tartalékok feltöltődjenek a májban, és az izmokban. Persze a komolyabb terhelés egyénfüggő, és Te érzed, hogy sok-e a kondizás mellett a 20 km-t lefutni.
Kondizni én nem járok. Épp elég a kertimunka, meg néhány alapgyakorlat (fekvőtámasz, húzódzkodás)
Viszont ma megfingattam magam bicajon, és 3 óra 5 perc alatt letekertem 100 km-t megálló nélkül, ami 32,4 km/h átlag
Ebből gondolom, hogy a félmaratont sikerülne 5 perc/km átlaggal lefutnom 1 óra 45 perc alatt, ha a lábizmaimat a futáshoz tudom idomítani. Holnap v. holnapután este futok egy laza 5 v 10 km-t majd.n00n: remek! Egyre jobb lesz a teljesítményed!
-
gaborbol
őstag
Pad volt, ismet szakadt az eso ra par orara ra meg jott a hurrkian, de hat edzes nem maradhat el ugye minden aprosag miatt ...
Ez volt a 3. alkalom, hogy 20 km korul futottam, es bar a vege most nehez volt valamint iszonyatosan elfaradtam, de vegre nem fajt semmi sem kozben sem utana ami nagy szo. Valamint lett par vizholyagom ugyhogy a cipo is alakul.
Oktober 15 a nagy nap, es innen mar kint fogom futni terepen a a hosszu tavot szombatonkent. Kedd, csutortok meg marad padon 1 ora csucson vagy 1 ora emelkedon.
En kondizas melle csinalom, es biztos egyik sem orul a masiknak,de ez az ev errol szol, azert szepen haladok mindkettovel

-
n00n
őstag
Én is voltam így este felé futni. Nagyon kellemes idő volt, így nagy meglepetésemre nagyon ment. Az eddig 6km helyet most sikerült 7.2-öt futnom, tartva a köridőket és még simán bennem volt egy kilométer. Viszont a héten felszakadt a talpamon a bőr és az miatt inkább nem akartam erőltetni.
-
szki
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Most ezt gépen futottad teremben, vagy terepen a szabadban?
Október 15.-én félmaraton lesz akkor?Én meg a fájós vádlim miatt nem mertem futni 5 napja, pedig nagyon szerettem volna. De a bicajt nem tettem le, mert ott kevésbé zavar a vádlim.
3 hét múlva Nagykanizsán futok egy félmaratont, de eddig nem tudtam rá rendesen edzeni
Nagyon edzett a szívem, és a tüdőm, meg a lábizmaim is a bicajtól. De futóedzés hiányában így nem tudom a futáshoz alakítani az izomzatomat. -
gaborbol
őstag
Sikerult javitanom kicsit mult hethez kepest, de meg nem vagyok ott.
20,5 km 120 perc alatt,meg 6 het a nagy napig

,
Kicsit futottam csak gyorsabban, de az utolso 20 perc nagyon brutalis volt,azt hittem soha nem telik le. -
gaborbol
őstag
Szki: gondolom ez kulon izmokra vatkozik nem az egesz testre, mert az semmi lenni.
Ez gyakorlatilag teljes test volt, vegig az izomcsoportokon. Hat van beloluk boven csak hatra szerintem van legalabb 4-5 ...
Szerintem en ezt beiktatom rendszeresbe, mert egy darab vascso rugalmasabb mint en, masszazs is ram ferne ugy erzem

-
brownus
veterán
válasz
gaborbol
üzenetére
26 perc nyújtás??
nálam a nyújtás és a bemelegítés annyi, hogy elsétálok a pályáig, az kb. 1 km, szoktam a lábujjaimon is sétálni, próbáld ki egyszer. mintha fivefingersben járnál, amit még nem próbáltam, de itt a ph-án már ajánlották. a pálya mellett törzs, és karkörzés, pár guggolás, és megyek futni.
a végén szoktam lenyújtani a lábaim. de lehet rosszul csinálom és többet kéne nekem is... -
szki
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
"A nyújtás hosszú távú hatásai
A nyújtás hatásait hosszabb távon is vizsgálták. Hat hétig tartó vizsgálat végén abban a csoportban, amelyben az izomnyújtás naponta 30 másodpercig tartott, a mozgási terjedelem növekedése lényegesen nagyobb volt, mint abban a csoportban, amelyikben a nyújtást csak 15 másodpercig alkalmazták naponta. A 60 másodperces nyújtással kezelt csoportban további növekedés nem mutatkozott."
Forrás: [link]Eszerint nem kell 26 perc naponta, hanem csak 30 mp. Én keményen nyomom a bicajt, és nem is szoktam több időt nyújtással foglalkozni.
-
gaborbol
őstag
Egyik baratom mondta,hogy mivel futok meg kondizok nem artana komolyabban nyujtani is.
Ma reggel volt egy musor amit kovettem "Classical Stretch" 26 perc.
Az meg hagyjan, hogy a vegere vert a viz rendesen, de hogy mennyire le vagyok merevedve, meg hogy faj minden, te jo eg

Azt hiszem ezt is csinalhatom rendszeresen.
-
Lokids
addikt
Melyik doki foglalkozik a térdel és az izületeivel? Mert ha teljesen legugolok, akkor felállásnál elég hangosan ropog a bal térdem. már csinálja egy ideje, fájni nem fáj, részleges hajlításnál nem ropog. De most, hogy végre rávettem magam, hogy egyátalán elkezdjek kocogni, jó lenne tudni, hogy nem-e épp a műtő felé futok a térdemmel.
Esetleg Fehérváron tud valaki egy jó dokit? -
szki
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
A jelenlegi szintedről 7 hét alatt biztosan fel tudsz készülni a félmaratonra, hogy 2 óra alatt lefussad. De azt már nem futógépen, hanem gondolom aszfalton kell futni. Más érzés lesz, az biztos!
4 hét múlva futok majd egy utcai versenyen, és bátran beneveztem én is a félmaratonra, mert a 10 km nem kihívás. Szívem, tüdőm megvan hozzá, hogy lefussam 100-110 perc alatt a 21,1 km-t. De a lábizomzatomat kellene hozzáalakítani. Most futni nem tudok a vádlim miatt még pár napig, de bicajozásnál nem zavar. Ma estére egy 100 km-t terveztem tekerni megálló nélkül 31-32 km/h átlaggal. Bár ebben a kánikulában nem lesz egyszerű...
(#618) n00n: 6 km 33 perc alatt, az 5:30-as kilométereket jelent, és nem 5:50. Lesz az még jobb is sok gyakorlással! Bicajozásnál megfigyeltem, hogy nem lehet minden nap új egyéni csúcsot futni! Nekem bicajnál 10% ingadozás is előfordul az átlagsebességemben a pillanatnyi forma függvényében.
-
gaborbol
őstag
Majd javul az gyakorlassal

En ma egy huszast nyomtam 2 ora alatt, nagyon buszkelkedni nekem sincs meg okom, de meg 7 het van, nem kell csucsot futnom minden hetvegen.
Igazabol ment volna jobban is eleg lassu nyugodt tempo ez, de a vege elott megint elkezdtem erezni a talpam oldalat mint legutobb. Szerintem meg nem eleg edzett. -
n00n
őstag
Ma este sikerült a 6 kilométert lefutni (eddig 5-öt futottam), bár az időre nem lehet túl büszke.
33 perc alatt volt meg, ami azt jelenti 5:50 kilométerenként. -
szki
őstag
Érdekes ez a jobb vádli meghúzódásom. Bicajozni tudok rendesen, és emelkedőt is tudok mászni nagy áttétellel. Azaz rendesen megmozgatom a vádlimat, mert SPD pedált használok. De lépcsőzni, és futni nem tudok a fájdalomtól. Tehát más vádli izomrész van terhelve bicajozáskor, és futáskor!
Nagyon várom már, hogy rendbe jöjjön, mert annyira szeretnék újra futni! -
gooool
őstag
Húú az igencsak kellemetlen,nekem kb. 3 hete volt ilyen problémám,a tempóváltást nagyon hirtelen kezdtem meg és szépen meghúzódott a vádlim,hazamászni alig tudtam.

Egyébként a bicikli+futás kombóval durva lábazatot lehet szerezni.
A bicikli a combra nagyon szépen építi az izmot(főleg),míg a futás tapasztalatom szerint inkább a vádlit erősíti.(persze combot is bőven,de a vádli látványosabb)
A sérülésveszély pedig persze,hogy nagyobb,hisz a terhelés is sokkal nagyobb a lábad éri. -
szki
őstag
Na nekem 3 nap pihi lesz futásból

2 napja futás után éreztem a jobb vádlimat. Talán az volt a baj, hogy a 2-2-es légzésnél mindig jobb lábra indítottam a kilégzést. Állítólag ilyenkor jobban odaverjük a "kilégző lábat", azaz jobban terheljük. Tegnap este lenyomtam egy 50 km-t bicajjal nagyon erős tempóban, meg előtte sokat gyakoroltam az egylábas tekerést spd-vel. Szóval nem múlt el teljesen a vádli fájdalom 2 nap alatt, de ma mégis nekilódultam egy 5 km-nek, hogy 5 perc/km tempóban lefussam. 1300 méternél annyira elkezdett fájni a jobb vádlim, hogy abba kellett hagynom a futást. Pedig ma direkt bal lábra kezdtem a kilégzést. Amúgy rendkívül izmos a vádlim a bicajtól
Bicajozás közben csak 1x sérültem meg idén, és hagytam ki 5 napot, pedig minden nap sokat bicajozok. Akkor elinduláskor túl nagy áttétellel megerőltettem a jobb combfeszítőmet. De a futással úgy néz ki könnyebb kisebb-nagyobb, és kellemetlen sérülést összeszedni
(#608) mormota: a cappuccino 3in1 porokban növényi zsír van, és minimális tejfehérje.
7-re jársz dolgozni, akkor előtte elég korai lenne reggelizni. Melóhelyen nem lehet enni nyugisan megreggelizni?
-
didros
senior tag
Sziasztok! Honnan tudnék a legjobb áron beszerezni Merrell Trail Glove cipőt? Internetes rendelés is szóba jöhet, csak még nincs tapasztalatom a külföldi webshopokkal kapcsolatban. Melyiket ajánljátok? Köszi!
-
mormota
senior tag
értem. tehát a reggeli cappucinodat is vízzel iszod? (ilyen 3 in 1 típusú?)
lehet kipróbálom én is, hogy teázni fogok reggelente (csak azzal is az a baj, hogy cukrozom, mert magában nem nagyon bírom meginni. esetleg mézzel?) csak akkor meg a szilárd táplálékot hagyom ki, ami nekem kell, mert már így is 11 körül majd megpusztulok az éhségtől
szóval nem tudom igazán hogyan lehetne megoldani, hogy egyek is (kb olyat, mint egyébként) és ne is igyak tejterméket
az a legnagyobb bajom, hogy 7-re járok, de csak 6:30kor kelek.valami ötlet?
egyébként vacsora gyanánt majdnem mindig saláta, vagy valami könnyű, ebédre pedig amit épp sikerül csinálni, lehetőleg kerülve a tésztaféléket, de azért becsúszik olykor-olykor egy kis lasagne, esetleg valami más "egészségtelen"
-
szki
őstag
A táplálkozás külön tudomány. Nem mindenkinél működik ugyanúgy.
A reggelim mindig kb ugyanannyi. Még akkor is ha egy sokórás, vagy egész napos(!) bicajozásnak indulok neki: két szelet kenyér vagy két zsemle. Erre kerül margarin, plusz szalámi (plusz idénytől függően paprika, paradicsom, uborka). Vagy a kenyér mellé virslit eszek, vagy tojásokat. Iszok egy pohár vizet, meg egy cappuccinot.
Aztán ebéd, uzsonna, vacsora már elég változó a napi terhelés függvényében
De egy átlagos napon eszek mindent, ami "egészségtelen", csak tejet nem, és kerülöm a zsírosat. Cukros italok, tészták, pizzák, fehér kenyeres szendvicsek, sertés húsos dolgok mind beleférnek. Azonban egy étkezésre általában egyféle kaját eszek csak. Sok gyümölcsöt tudtam/tudok fogyasztani frissen: málna, megy, cseresznye, piros, és fekete ribizli, körte, alma, fekete szeder, szőlő, barack, stb.
Alkoholt nem fogyasztok, illetve pár havonta max 2 sör buliban.
Azt pontosan tudom, hogyan kellene táplálkoznom, de én sem tudom betartani
Így van is egy minimális zsírtartalékom a pocakomon. Amit állítólag futással is le lehet adni
-
mormota
senior tag
én is már sokat gondolkodtam, hogy abbahagyom a "tejezést", mégis a reggeli müzlihez nekem szükségem van hozzá. tudom lehet joghurttal is inni.
a másik, hogy a sütőipari termékeket is egy jóideje hanyagolom már. nem eszek igazán kenyérfélét, cask amikor már nagyon nagyon megkívánom, vagy éppen olyan alkalom van.te hogyan oldod meg a táplálkozásodat? reggeli nálad miből áll?
-
n00n
őstag
Tegnap este én is voltam futni, kellemes idő volt, sikerült a 6 km, viszont az ötödik után be kellett tennem egy pár méteres (kb 100) erős tempójú gyaloglást, viszont utána le futottam a plusz egy kilométert. Ma mindenképp pihi, aztán pénteken vagy szombaton ismét megpróbálom, lehetőleg megállás nélkül.
Egyébként látszik, hogy most kezdtem újra, mert borzasztó kilométer időket futok:
5:50 - 5:58-ig
-
szki
őstag
Szerintem túledzetted/túlterhelted magad. Tegnap is futottál 1 órát erős tempóban, és ma is!
Szerintem 2 nap pihenő megjár a szervezetnek. Sőt kell is, mert a fehérjék akkor épülnek be az izomzatba. Bár lehet fiatalon más ritmust is jól bír a szervezet.
25 km, és 2 óránál van a tempós futásnál az a határ, aminél nagyon kell ügyelni a táplálék, folyadék, és ásványi só bevitelre. Ezért szerintem számodra nem lehet gond a félmaraton.Nem régiben sokat bicajoztam sorozatterhelés alatt, és tapasztaltam, hogy nem lehet mindig ugyanazt a teljesítményt adni. 10% ingadozás előfordul nálam átlagsebességben azonos távokon a pillanatnyi forma függvényében. Ez bicajnál soknak számít.
Bár voltam már úgy, hogy egyik nap teljesen elkészültem az erőmmel estére, aztán másnap meg nyoma sem volt a fáradtságnak, és repültem felfelé az emelkedőkön
-
n00n
őstag
Én ma 8kor megyek, addigra már nincs olyan meleg idő. Kíváncsi vagyok, hogy fog menni. Jó hír, hogy sikerült megoldanom a zene+runkeeper egyszerre futásának a problémáját, így már semmi sem állhat az utamba. Ma megpróbálok ráverni még egy kilométert az eddig 5-re, de nem tudom, hogy sikerülni fog-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- További aktív témák...
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7400 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook Magsafe 2 60W Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo ThinkPad 40AN Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen1)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egész jó! Nem hiszem, hogy gondod lehet 2 hét múlva. Tartani kell a saját tempódat, és okosan frissíteni. Bár mindenkinek más a szokása, de én én csak kis vizet fogok inni majd verseny közben 10.16.-án.

Lassan fél éve lesz már, hogy elkezdtem futni, akkor még az 1km is megártott
bemegyek majd akkor futós boltokba (-:![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

tomcica