Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
Aktív témák
-
törölt tag
-
wildrain
addikt
válasz
üzenetére
Szerintem Kimi addig marad, amíg van lehetősége versenyképes autót vezetni. Persze ez megfordítva is érdekes téma, hiszen addig lesz lehetősége élcsapatban lenni, amíg ő maga rendesen teljesít.
És a pályafutása csúcspontján (legalábbis az egyiken, mert lehet, hogy lesz még) már úgy tűnik, túl van.#2396: Igen, pofára ejtette. Ha jól emlékszem, Todt mesélte, hogy nagyon közel jártak a szerződéshez, már a kézfogás is, meg minden megvolt, amikor egyszer csak Alonso meg a Renault bejelentette, hogy aláírták a szerződést több évre. Mindegy, hogy akkor az Alonso név csak egy nagy tehetséget jelentett, ez a gerincességnek egy fokozata lehet a Ferrari szemében (habár ehhez az ügyhöz is köze volt Briatorénak).
De éppen ezt mondom, hogy Alonso is változott azóta, meg a Ferrari vezetés nagy része is, és túlléptek rajta.
Kimi elszerződését én nem érzem ilyen erősnek, mert a csapat megérthette, hogy Kimi elég sokat veszített a csapat miatt, és a pályafutásának kell egy kis felfrissülés. Ezt akkor biztos jól lebeszélték egymás között, mert nem volt fújás. -
törölt tag
válasz
wildrain
üzenetére
Pofára ejtette? Akkoriban Alonso még nem azt jelentette amit ma....és nem is azt várnák tőle amit ma.
Alonso bármilyen tette bocsánatos a Ferrari számára, még a kémügy is...hiszen senki sem angyal, mert Alonso-ban érezhetik az erőt..és ez sztem is ott van.
Vettel (még) nem győzte meg őket, Hamilton habitusa nem igazán a Ferrari-é, ő most (még) nagyon a McLaren hatása alatt áll.
Kimi most megy el.
Alonso 2× bajnok, azaz nem csak megnyerte a címet, hanem meg is tudta védeni...itt most eltekintve az egyebektől, pusztán a versenyzőre koncentrálva.
Meg tudta verni MS-t, és elmondása szerint MS is Alonso-t ajánlja.Massa-ról sem szabad elfeledkezni, de a Ferrari begyűjtötte Alonso-t mert megtehette, és kellett nekik.
A McLaren meg akarta tartani Kimi-t, de Kimi elment a McLaren-től és elment a Ferrari-hoz, és most hogy a Ferrari lecserélte visszajönne.
Kimi VB-t nyert a Ferrari-val, de pont a McLaren tudja a legjobban hogyan, Kimi (és Massa) megszerezte a gyártók VB-jét is abban az évben, de pont a McLaren tudja a legjobban hogyan.
Nem olyan fekete fehér az sztem.
Amennyiben a McLaren-hez megy, akkor sem születet rossz döntés ez hangsúlyozom, de Rosberg esetleges elvesztése is nyomhat még a latban. -
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
Hogy minek? Magamat tudom idézni: Raikkonen már volt McLaren-en, jól ismeri a csapatot és a csapat is őt, ráadásul a marketing értéke is igen magas. Gyors is tud lenni ha megvan a megfelelő motivációja. Talán most hogy kirakták majd újra előtör belőle a bizonyítási vágy és az hogy visszavágjon a Ferrari-nak amiért idő előtt elküldték. Max 2 évre szerződne szerintem.
Rosberg jelen állás szerint nem megy a McLaren-hez neki a Brawn sanszosabb. Legutóbb állítólag éppen ezt nyilatkozta:[link]
-
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Nem mondom hogy nem fogják leigazolni, hanem hogy én nem érzem ezt annyira egyértelmű útnak.
A McLaren szvsz érzi hogy jó úton jár, de látja vagy látnia kell, hogy hol sebezhető. A gyártók bajnokságába nem tudnak beleszólni amíg nincs olyan versenyzőjük Hamilton mellé aki hozza a futamokat is jó helyen.
Ez kihat az egyéni VB-re is, mert csak az egyik versenyzőjük tud pontokat rabolni a riválisoktól.
Kimi jól megfelel, de minek? Rosberg is megfelel és ő nem beszél visszavonulásról.Azt sem tudom Kimi-vel mennyi időtartamra kötnék szerződést.
-
Oliverda
félisten
Nem tudok teljesen átérezni egy ilyen helyzetet de mondjuk úgy mint 96'-ban a Hill - Villeneuve páros esetében. Ott sem volt sorrend pedig Hill akkor már évek óta a csapatnál volt, ráadásul ő is brit volt akárcsak a csapat Villeneuve pedig teljesen újoncként érkezett oda.
-
aesir
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Nyilván nem tudod hogy kezelnék de a véleményedre kíváncsi lennék, szerinted hogy kezelnék, vagy éppenséggel Te hogy kezelnéd?
Adva van Hamilton aki első számú pilóta és az is marad. Majd jön Raikkonen aki elmondása szerint világbajnok akar lenni megint. Nyilván Hamilton is. Mondjuk azt, hogy a két pilóta azonos formát hoz (ez egészen biztosan nem így lenne, de mondjuk), és felejtsük el azt a marhaságot hogy a sajtónak azt kommunikálják hogy mindketten egyenlő elbánásban részesülnek mert ez nyilvánvaló hazugság. Tehát?

-
Motion_Blur
félisten
Ebben egyetértünk. Bár nálam Spa-val és Imolávan megosztva trónol az első helyen

-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
A fejekbe ugyan nem lehet belelátni, de itt van pár nyilatkozat az egyik féltől.
A Mclarennél tudnák kezelni a Hamilton-Räikkönen párost
"Kimivel öt évig dolgoztunk együtt, és szerintem mindenképpen pozitív volt az az időszak. Legalább két világbajnokságot nyerhettünk volna, 2003-ban például két pont hiányzott. Ennek a legfőbb oka a gyakori motorprobléma volt, e nélkül biztosan meg tudná csinálni"- próbálta Haug az utóbbi években már valóban megbízható és versenyképes Mercedes motorokkal visszacsalogatni a finnt, aki első ferraris évében, 2007-ben rögtön világbajnok lett.
"Jó kapcsolatban vagyok vele, és biztos vagyok benne, hogy ő is ugyanezt mondaná"- zárta Räikkönennel kapcsolatos mondandóját a német.A McLarennél összeállhat a Räikkönen-Hamilton páros
Visszatérve Räikkönenre, a finn a németek információja szerint könnyedén visszatérhet a McLaren-Mercedeshez, ahol tárt karokkal várják, és Martin Whitmarsh csapatfőnök is nagyra tartja a 30 éves finnt: "Kimi minden csapat számára érdekes. Talán ő a legnagyobb tehetség az egész mezőnyben".
-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
Toyota-hoz nem megy mert azt már kijelentette hogy csak győzelemre képes csapathoz szerződik ha egyáltalán marad. Illetve ott van még a pénz is amit nem biztos hogy majd ki tudnának neki csengetni. Brawn sem hiszem hogy belemenne egy 20+ milla körüli fizetésbe, ráadásul szerintem hamarabb fizetnék ki ezt az összeget Button-nak (bár még az ő esetében is húzzák a szájukat). Még esetleg ott van a Renault aki szintén kisebb költségvetésből gazdálkodhat majd jövőre és az autó versenyképessége itt is szintén kérdéses. Akárhogy nézem csak a McLaren maradt aki a megfelelő fizetés mellett még megfelelő autót is tudna nyújtani a számára. Szvsz ha velük nem tudnak megegyezni akkor 2010-ben jön a rally.
-
wildrain
addikt
válasz
üzenetére
Ez nem nagyon szokta érdekelni a csapatokat. Eltelt pár év, a körülmények megváltoztak, a vezetés is. Épp úgy, ahogy Alonso első Renaultos szerződésénél pofára ejtette a Ferrarit, és most meg mégis dúl a love kettejük között, ugyanígy nem szól bele Kimi és a McLaren kapcsolatába az, hogy lelépett tőlük. Ha úgy vesszük, oka volt rá, hiszen akkor éppen a csapat elég bénán állt, neki meg már tele lett a töke a sok műszaki hibával, ami az évek során végigkísérte. Nem hinném, hogy ezt nem értenék meg a McLarennél.
-
P00By
nagyúr
Remek szabadedzés lehetett

-
JJános
addikt
Jövőre lehet, hogy Barikának nagyobb esélye lesz Williams-el, mint Rosbergnek Brawn-nál?
Remélem meglátjuk.
-
-Mike-
addikt
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Massa: A Renault ellopta a bajnoki címemet
Schumacher: Isten hozott a Ferrarinál, Fernando!
"Nagyon örülök, hogy Fernando a Ferrari színeiben indul. Én is részt vettem a döntésben, és mindig is támogattam ezt az ötletet. Fernando jól fogja érezni magát nálunk, és én csak annyit mondhatok: Isten hozott, Fernando!"
Azt hiszem hogy az "I was having a shit" egy szálka maradt a szemében.

-
D@ni88
addikt
Sumi tényleg nem kedvelte Kimit:
"Nagyon örülök, hogy Fernando a Ferrari színeiben indul. Én is részt vettem a döntésben, és mindig is támogattam ezt az ötletet. Fernando jól fogja érezni magát nálunk, és én csak annyit mondhatok: Isten hozott, Fernando!" -
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem jó ez az esős edzésnap, kilencen (kettő kakukktojás) most versenyeznének előszőr Szuzukában, ismerkedniük kellene a pályával, és szárazon.
Lewis Hamilton
Heikki Kovalainen
Romain Grosjean
(Timo Glock)**
Jaime Alguersuari
Sebastien Buemi
Sebastan Vettel*
Kazuki Nakajima
Adrian Sutil**tesztelés, 2006
**Kobayashi megy helyette
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Azért az durva, hogy esőben is fullon tudja venni! És még attól féltek, hogy a tavalyihoz képest gyenge aero miatt nem fogják szárazon sem padlón venni. Ennyit erről.
Meg az edzésről is

mod: valszeg ez az utolsó esős session, holnap és vasárnap napos idő várható [link]
-
hunnylander
őstag
Kovalainen nyilatkozott a BBC közvetítésben.
Megjegyezte, hogy Sutil padlógázzal tudta venni a 130R-t, esőben! Erre a McLaren nem képes, jegyezte meg.
-
blazsey2
senior tag
Kova volt a leggyorsabb az első edzésen [link]
-
proof88
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
engem nem zavarna, ha ott maradna a nyoma az arcomon... ahogy Ijk írta, háborús sérülés.
viszont a szeme akkor sem áll jól... ok elhiszem, hogy jól lát, de akkor is... ez akkor sem okés így! menjen már el a duzzanat onnan! -
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ugyan már srácok, a bal szemhéja egy kicsit megsínylette, lejjebb került és duzzadtabb, de ez még javulni fog és szerintem lesznek plasztikai műtétei, pl. valamilyen lapocska a 'horpadáshoz' és ilyenek.
Ez csak esztétikai probléma és plasztikai sebészeti feladat javítani rajta (ha egyáltalán akarja), a látásával nincs gond, nem kell neki szemüveg stb.
-
-XadAnuX+
őstag
Iszonyúan várom már a következő évadot Alonso miatt. Szegény Massa, már előre is sajnálom.
És ha jó kocsi lesz alatta, akkor mindenkit
Go Alonso!!!
-
Chip
aktív tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek.
De így is hatalmas segítség azoknak akik nem beszélik azt az idegen nyelvet és szeretné tudni, hogy miről van szó. Kis logikával általában kibogozható a lényeg.
-
-
Chip
aktív tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Lefordítva by Google Translate

Fordítás: angol » magyar
BMW motorok leesik kamionos SuzukaRacing sorozat F1
Dátum 2009/10/01
By Motorsport.com / gmm
A szállítási konténer szállító nyolc Formula BMW motorok leejtették a Suzuka Circuit.
Auto Motor und Sport magazin jelentése szerint a motorokat is kell használni péntek gyakorlatban Nick Heidfeld és Robert Kubica, valamint, hogy a potenciális helyettesítő egység esetén a motor kudarcokat.
Ismert, hogy a motorokat kell használni a versenyen a BMW-Sauber-vezetők nem az érintett tárolót.
Útközben a karámban a Japán GP helyszíne, a konténer állítólag leesett egy teherautó, miután legelt egy híd.
"Ez volt a legsúlyosabb károkat (az F1-berendezések), amit valaha láttam, a csapat főnök Mario Theissen van idézett mint mondás.
A tartály belsejében, a ládák, amelyek zárt a motorok elpusztult, de a motorokat nyilvánvalóan nem sérült.
"Mi vagyok leginkább aggaszt a szelep a vonatok, mondta elismerte.[B][/B]
-
Oliverda
félisten

-
törölt tag
Rubinho megnyílvánulása szívből jön..ilyen 'hülye' csak akkor tud lenni. Látod nekem ő pont a példa...lehet hogy nem vagány, meg pózőr, vagy 007-s..de ez Rubinho, és így örül 37-38 évesen egy futamgyőzelemnek.
Vettel is örült, talán az ő örömével könnyebb azonosulni.Kimi-nél is...akarja a franc hogy vezényeljen, vagy ugráljon, dugattyúzzon a kezével...nem, de hol akar lenni ha nem ott ahol most van?
Nem írja elő neki senki hogy mit csináljon, de elvileg...elvileg valami nagy dologról van szó amikor odakerül.
...és mondom, minden futamot, minden dobogót meg kell becsülni, ezt nézi mindenki a csapatból..és ők igen is együtt akarnak örülni a versenyzőjükkel, mert az ő érdemük is.Rubonho-ra felnézni amikor ott picsog kissé szerencsétlenül mindenképpen szívmelengető, mert lehet hogy kicsit zavarbaejtő, de látszik rajta hogy megdöglik azért a dobogóért, és ha azon múlna a tíz körmével húzná át magát a célvonalon..érdemes érte güzülni éjszaka.
Nem azt mondom hogy Kimi-nek ilyennek kell lenni, nem...Hamilton sem ilyen, és MS sem volt az pl....de a motiválás az valahol az ilyen helyzetekben rejtezik.
Lehet hogy a drukkerek szemében vagány az ha úgy látszik mintha félseggel is sikeres tud lenni, de nem az. -
Oliverda
félisten
Raikkonen and Domenicali differ on reasons why he was dropped
"I have heard suggestions that Philip Morris is paying the severance money to Raikkonen and that his salary at McLaren is being paid by Santander, although the numbers doing the rounds for next year’s driver salaries are vastly inflated according to Domenicali."
.
.
"He made it clear that as boss of the team, it had been his decision and certainly my Italian colleagues say that Domenicali is the one who pushed very hard for this transfer to happen."
.
.
"He also revealed that the team had signed a deal with Alonso for 2011 during the summer, but then because of Renault’s problems over the Singapore race fixing scandal, there was a possibility to bring him to Ferrari one year early."
.
.
"For one thing, Giancarlo Fisichella will be there, should Massa struggle very badly. Beyond that Robert Kubica looks set to sign a deal for only one year at Renault and would be potentially available for 2011. But Ferrari is determined that Massa will be back and will be every bit as good as before."
.
.
"On a possible return to McLaren he said, “I still have a good relationship and of course there is a chance, but I have time to make my decision.”"
.
.
"From what I’m hearing I think he will carry on and do a season at McLaren, maybe two. He has a point to prove and he will push Lewis Hamilton very hard indeed in proving it, which is precisely what McLaren want." -
hunnylander
őstag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Én úgy olvastam a minap, hogy cserélgetni csak sorrendben lehet és a talonba csak egyszer, a szezonzárón lehet visszanyúlni. Vagyis a 7.-8. motor után még az elkövetkezendő két futamon nem lehet továbblépni egy még működőképes korábbival, viszont Abu Dhabiban igen.
A McLaren oda szánja a Spában 'megkezdett' 6.-at. A szuzukai 2. szabadedzés után fog cserélni a 8.-ra és azzal tervezi teljesíteni Interlagost is.
-
Duree
veterán
Nem titkolom nekem Kimi a kedvecem,valahogy mindig a finn pilótákat szoktam favorizálni.Ez nálunk családi vonás.Amiíg nem mvolt ferrari pilóta addig nem szerettem öket,aztán fordult a kocka,és a Mclarent kezdtem útálni.Nem tehetek róla de Hamilton nekem nem szimpi,söt kifejezetten utálom.Alonsoval nincs bajom nem mondom hogy szeretem de nem is utálom.Felipe Massát kifejezetten nem bírom,a Hamilton féle körbe sorolom.
A többi pilótával semmi bajom,még Rosberg akit tudok szeretni,annak idején a faterjának nagy drukkere voltam,ebbe a körbe még Kubica is beletartozik.
Jövöre a Mclaren újra kedvenc lesz,de csak a fele.Meglátjuk hogy jön ki egymással a két pilóta.
Persze az Alonso,Massa párosra is kíváncsi vagyok,abból mi fog kisülni -
[CS]Blade2
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
[link]
Lassan lehet számítani pár 10 helyes büntetésre. Vettelnek is érik már japánban, vagy brazilban. -
hunnylander
őstag
BMW engines fall off truck at Suzuka

A BMW szórja el a motorjait, konténerestől...
-
D@ni88
addikt
hát igen, nem sztárolja magát, és ezért tűnik hétköznapinak.
Nem úgy mint Button, amikor 6 futam után a vala versenyzett legjobb pilótának titulálta magát. Meg nem olyan mint Massa hogy ő semmiért se hibás, ő beszokta vállalni, ha ő hibázott. Meg ő nem nyilatkozza hogy 110%ot hajt ki magából. Hiába végzett csak általánost, de ott legalább megtanulta hogy 100% a maximum
-
BITBOYS
addikt
Kimi számomra nagyon szimpatikus ember. Látszik rajta, hogy utálja a nagy felhajtást önmaga körül, de ettől még nagy kedvenc. A stílusa szerintem nagyon hétköznapi, ezért is szeretik sokan. Nem egy gép, aki mesteri és tökéletes interjúkat ad, de tökéletesen próbál vezetni és megfelelni. Mindent összevetve jó pilótának tartom és szurkolok neki továbbra is.
Már nem tudom melyik futam után történt, mikor Schumacher nyert és mindenki őt ünnepelte, kivéve Kimit, aki éppen wc-n tartózkodott. Pont jött ki a lakókocsijából mikor rákérdeztek nála a riporterek, merre járt? Annyit válaszolt vigyorogva, hogy éppen sz@rni voltam
vagy valami ilyesmi...Alonsot sajnos nem bírom a stílusa miatt

-
Pompi
nagyúr
-
raczger
őstag
Szerintem még most is szimulátorozik, egyébként meg ugye nem véletlen, hogy most már onnan kerülnek ki a tehetségesebb versenyzők egy része.
Nem rég én is elkezdtem szimulátorozni, nagyon jó szórakozás (LFS-el, amivel Kiss Norbi is játszik), nehezen lehet megunni, persze még messze vagyok a jobbaktól, de gyakorlás kérdése
-
Timyyy
őstag
"Button akár már Szuzukában bebiztosíthatja magának élete első vb-címét, miközben azért márkatársáról és Vettelről sem szabad megfeledkezni, akik még szintén versenyben vannak a trófeáért. Button ha nyer, akkor üldözői eredményétől függetlenül nyeregben érezheti magát. Ha öt ponttal többet szerez, mint csapattársa, Rubens Barrichello, akkor pedig bajnokká is avatják (ebben az esetben Vettel eredménye is mellékes)."
Bár így is lenne...

-
Ijk
nagyúr
Az ugye remélem feltűnt, hogy a "Raikkonen bemákolta a VB-címet" részt nem neked írtam.
Azt nehezményeztem, hogy sokan azt hiszik ha Alonso beül Kimi helyére valami csoda fog történni.
Az pedig hogy nem mindenki rajong Kimiért nem nagyon izgat, csak amit itt összehordtak néhányan az átigazoltatásokkal és motivációval kapcsolatban finoman szólva is nevetséges.
De igazából már nem is érdekel az egész, ha jövőre átalakulnak az erőviszonyok úgyis elölről lehet kezdeni ezt az egész vitát. -
raczger
őstag
Ha már ott mindenki nagy Raikonnen rajongó, azt is tudhatták volna, hogy ő magánakvaló ember, nem szereti az ilyen média akciókat, ezért is ilyen.
Amúgy pedig McLarenes időszakban tényleg a technika ördöge avatkozott csak bele a vb címébe, persze ez is benne van a pakliban, a vb része a megbízható autó.
-
blazsey2
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Ja ja én sem,sajnos elég tehetségtelen
.Az egyetlen baja csak az hogy lusta dög és néha ha nem a szájaíze szerint alakul a verseny hajlamos feladni.De ha visszakerül a McLarenhez mérget veszek rá hogy az agyonajnárolt Lewist rendszeresen el fogja kalapálni.Arra még képesnek tartom hogy 1-2 évre felszívja magát
De majd meglátjuk,az is lehet hogy tényleg elmegy Rallyzni. -
aesir
veterán
válasz
üzenetére

Én ezt úgy látom, hogy mindig van miért magyarázkodni. Az pedig azt jelenti, hogy enyhén túlzottak voltak az elvárások vele szemben. Senki nem vitatta/vitatja -én sem- hogy valóban nagyon tehetséges. De ezt valahogy nem nagyon sikerül eredményre váltani, mert mindig azok a fránya körülmények. -
aesir
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Médiavigyor???
Te azt gondolod hogy az összes többi pilóta aki megnyer egy F1 VB-futamot az azért vigyorog meg ugrál mert az kell a médiának???
Jézusom!
-
Oliverda
félisten
-
törölt tag

Nehéz ügy Kimi-t elemezgetni, meg hát általában leírod a kritikád/véleményed ha ő a téma, és utána általában már nem Kimi dolgairől kell vitázni.
Teszem azt ha felhozod hogy Kimi az év első felében miért nem volt eredményes, akkor nem olyan válaszokat kapsz, hogy időbe telt míg meg tudta változtatni a stílusát a gumik miatt, vagy a fejlesztések nem jöttek be neki mert ezért, azért, amazért.
..hanem mert MS kedveli Massa-t, meg mert Nicolas Todt Massa menedzsere és hát persze hogy..és máris olyan vitákba keveredsz (én tapasztalatom szerint) aminek már vajmi kevés köze van Kimi-hez a valóságban. -
törölt tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Pedig az egyébként, vagy legalábbis sztem, én kiemelkedően jó versenyzőnek tartom. Csak nyögvenyelősen adja ki magából.
..és ráadásul még csak 30 év körül van. El kellene menni a Brawn-hoz és lehet menni a VB-ért.
..de már megint a rally jött képbe, meg hogy csak nagycsapathoz menne, különben lehet hogy elmegy.
Ezek az évek azok amibe mindent érdemes belepumpálni ami benne van, amikor már csak egy F1 szakértő lesz akkor már hiába.Ez az egyik ami zavarni szokott Kimi-nél,...kiskölkök milliói áhítoznak az F1-ről, álmodoznak meg minden, ő meg ott van ahova kevesek jutnak el, ült McLaren-be, Ferrari-ba...és nyeklik-nyaklik minden irányba, egy díjkioszton áll mint akit senki nem hívott.
-
aesir
veterán
válasz
üzenetére
Kb erre mondtam azt anno, hogy Raikkonen nekem még nem bizonyított. Hogy mit kaptam ezért... érdemes visszaolvasni

Kis adalék Raikkonenhez: Hungaroring, versenyzői parádé. Hörög a nép hogy "Kimííí, Kimííí", erre egyetlen ember van az egész kamionon aki konzekvensen hátat fordít a nézőknek: Raikkonen. Elmegy a kamion, a sok hörgő ember meg áll körülöttem csodálkozva hogy most mi van. Szar egy érzés volt ennyi embert ilyen csalódottnak látni.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
komolyan mondom, már lassan kigyúl néha a fejem

...nem cinkelésből de csak összegyűlt:
-Kimi azért nem sokszoros VB, mert szar a technika. (McLaren időszak)
-Kimi azért nem megy jól, mert Massa menedzsere ifjabb Todt (Ferrari időszaka)
-Kimi-t csak azért küldik el idő előtt mert jön a Santander és a brazil piac. (köztes)Többek közt ezért is nem szeretném, ha a McLaren-hez jönne, mert ha elveri Hamilton akkor még:
-Kimi el van nyomva mert Hamilton 13 éves korától McLaren pártfogolt.Kimi vs minden néven ki lehetne adni kötetben.
-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
Leírom újra.
1. Massa családtag, tavaly jól ment, ráadásul brazil. Nem küldik el.
2. Az F1-es autók nem benzinnel hanem pénzzel működnek. Válság van, kell a zsíros szponzor így valakinek mennie kell.
Azért MS Ferrari-s pályafutását ne hasonlítgassuk már Raikkonenéhez szerintem...
Brawn nem fog kifizetni Raikkonen-nek annyi pénzt mint amennyit kér. Még Button fizetés igényén is erősen húzzák a szájukat. Ráadásul ott egy tök ismeretlen csapathoz kerülne ami annak ellenére hogy idén jó még egyáltalán nem biztos hogy évekig képes lesz az élmezőnyben maradni. Arról nem is beszélve hogyha tényleg gyári Mercedes-t akarnak faragni a csapatból akkor oda legalább egy német versenyző kell. Button meg szerintem marad.
-
hunnylander
őstag
válasz
üzenetére
Kimi túl van a zeniten. Ha újjá tud születni a McLarennél, megszorongatja Hamiltont, de csak annyira, mint Alonso (bár Lewis azóta nem állt le a fejlődésben), ha nem tud újjászületni, Kovalainen2 lesz belőle.
Szerintem mostanában pont ezen őrlődik, hogy bevállalja e Lewist. Talán ő lenne ilyen vakmerő, de a Robertsonok (a menedzserei) mást tanácsolnak neki; 'nem kéne lerombolni/kockáztatni, azt amit évek alatt építettek fel'.
-
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Ez olyan szentimentálisnak tünik hogy Massa-t csak azért nem mert sérült, amennyiben Kimi-vel maximálisan elégedettel lennének, akkor Massa esete szépen meg lenne nyilatkozva és kész.
Két napig híreznék aztán semmi.Sztem ez a kozmetikázás, mert hogy most jött a Santander,...és? Akkor már nincs mit csinálni?
MS-t nem küldték volna el még ha 3 Santander jön akkor sem, pláne szerződésbontással.Amennyiben a VB-t technikai hibákkal bukta el, akkor a Merga vigye a Brawn-hoz, ott van a nagyobb érdekeltségük.
Hamilton meg a csapat miatt vesztette el a VB-t ha emlékszel...a Bridgestone már körökkel hamarabb szólt hogy ki kellene hozni. 3 pont elég lett volna hogy már ott VB legyen.Én azt mondom hogy ha Kimi annyira oké lenne, akkor nem bontanának vele szerződést..és lehet jöni a Santander-rel meg brazil piaccal, de ez csak egy mellékvágány.
-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
Nem kéne elfelejteni hogy a pénz mindenek felett áll. Ergo ha nem jött volna a Santander akkor nem bontottak volna szerződést sem.
"Massa-t is elküldhették volna a Santander-re hivatkozva, mégis Kimi-t küldték el."
Brazília baromi nagy piac a Santander-nek, arról nem is beszélve hogy elég nagy genyóság lett volna elküldeni egy sérült versenyzőt. Na meg ahogy már hunnylander is írta Massa családtag. Raikkonen nem illett és szvsz ezért nem is tudott beilleszkedni teljes mértékben a Ferrari családba. Persze biztos lazább volt az élete mint anno Ron papával a McLaren-nél és talán ezért lehet hogy ő jobban is érezte magát, de néha pont ezért nem is tudott mindent kihozni magából és az autóból. Legalábbis én ezt gondolom.
Raikkonen is elbukott a McLaren-nel két VB-t és ez leginkább technikai hibákra vezethető vissza.
-
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Az hogy a Ferrari szerződéstbontott vele nem kudarcélmény??!
...ezt nehéz lenne elhinnem, kifizették az egész jövő évi pénzét csak legyen hajlandó elmenni.Kimi a Ferrari-nál MS helyére jött, az általános hangulatot pedig jól példázza Wéber Gabi véleménye az a5 2006 Interlagos-iformabontójában:
-"Na most aztán jól belekérdeztél mindenbe. Kezdjük a Räikkönen-Massa összehasonlítással. Nem vagyok Räikkönen drukker, de Massának nem sok jót jósolok jövőre. Lehet, hogy övé a csapat szíve, de Kimi be fogja darálni. Csúnyán. Pont, mint a Senna-Berger korszakban, amikor Ayrton hazautazott két hónapot pihenni, majd az évadkezdés előtt néhány héttel megérkezett, és egyből porrá zúzta az egész télen tesztelő Bergert. Azzal minden évben el is dőlt az erősorrend, mielőtt Gerhard nagyon beleélte volna magát a favorit szerepébe. Valahogy így látom Massát is - addig örüljön, amíg 2006-ot mutat a naptár."
Amennyiben valakivel szerződéstbontanak az kudarc, Massa-t is elküldhették volna a Santander-re hivatkozva, mégis Kimi-t küldték el.A McLaren-nél meg ismerik és szeretik, meg is kaphatja a régi versenymérnökét,
de hinni Hamilton-ban hisznek, ő el is bukott velük egy VB-t, és nyert is velük egy VB-t.
Vergődött is velük ezévben és fel is jött velük ezév végére,
a Monza-i utolsó körének üzenetértéke van....ő nem fogja feladni. -
Kraptor
őstag
Alfonzo legalább pályán kívül is tud valami normális kocsit is vezetni, nem kell szutyok Renaultokkal "bevásárolni" menni

-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
Szerintem sokkal inkább üzleti (~pénz) okok miatt kellett távoznia, ezért én nem tartom ezt akkora kudarcnak. Nem véletlenül marad a Santander a McLaren szponzora is. Ráadásul a McLaren-nél tudják hogy kb 2 címet bukott el Raikkonen az autójuk miatt és ezt Norbi is elmondta már. Ismerős szakemberekben sem lesz hiány, már feljebb említettem hogy elég sanszos hogy megkaphatja a régi versenymérnökét. A Ferrari-k legyőzése pedig biztosan jókora plusz motivációt fog számára jelenteni.
hunnylander: Itt miért ekkora a pitwall? Ja és ha már Jenson puttony akkor:
Cro-Magnon rulz

-Mike-: Kubica = keselyűfióka
-
JJános
addikt
M.Norbink, és sokan mások.........

-
hunnylander
őstag
Ez mindent visz: Jenson Puttony

Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Gyúrósok ide!
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Házimozi belépő szinten
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- PlayStation 5
- Bestbuy játékok
- Konteó topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- MacBook Air M3 256GB SSD space gray asztroszürke Apple magyar 2 év AppleCare garancia
- szinte új 15 hüvelykes MacBook Air M4 256GB SSD sky blue égkék Apple magyar 3 év garancia
- Thermaltake Smart Pro RGB 850W
- új Apple Watch Ultra 3 GPS + Cellular 49 mm-es titántok 1 év Apple garancia
- iPhone Air 256GB Space Black színben, bontatlanul eladó!
- HP ProDesk 600 G3 Mini,i5-6500T,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11, WIFI
- AKCIÓ! Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM1R/XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- Lenovo X280 12" - i7 8550U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
..sztem félreérthetted, a Hamilton visz mindent a Mclaren médiaizéire értettem, nem Kimi-vel szemben. Azt majd eldöntik a pályán ha odakerül.
Amúgy, jó az a táblázat..., elgondolkodtató.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.Az egyetlen baja csak az hogy lusta dög és néha ha nem a szájaíze szerint alakul a verseny hajlamos feladni.De ha visszakerül a McLarenhez mérget veszek rá hogy az agyonajnárolt Lewist rendszeresen el fogja kalapálni.Arra még képesnek tartom hogy 1-2 évre felszívja magát