Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
Fortissimus
őstag
-
blazsey2
senior tag
Úgy látom ma Kimi nagyon jó lehet

-
Csabee.
nagyúr
Sutil mint a villám!

-
Csabee.
nagyúr
Hahóó

1perc és kezdődik is az időmérő! jókor keltem

-
Integra
titán
briós nagy zsivány, de amilyen bociszemekkel hazudik orrvérzésig...
most komolyan, piqué-nek ilyen az eszébe jutna? elnézést, nem támadom, de neki ilyen húzáshoz nincsen esze, továbbá miért tenné? már a felvezető körös megpördülés is elgondolkodtató volt.. nem az a baj, hogy piqué kitálalt, hanem az, hogy nem látom, hogy mivel és hogy fogja ezt tudni bizonyítani.. valszeg jól megszívja, mindenki tudja, hogy briatore megint mit művelt, rühellik tovább és minden marad a régiben. ennyi. -
tuskooo
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Amit Briatore nyilatkozott, az kb. az elképzelhető leggyengébb hazugság volt. De Piquet is abszolút sáros, akkor kellett volna előjönnie ezzel, amikor történt, nem akkor, amikor neki épp kényelmes.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Frost Ashes
üzenetére
Button tanárúr?
-
LOTR
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
hát ezt a streamet néztem [link] és amikor a karórát mutatták az előtt kezdték játszani
-
Misi 007
őstag
Nagyon megérte Alonso egykori csicskását beültetni a Ferrariba...
-
quby
őstag
Fisi a legjobbkor jött el a Force Indiától!...
a sutil jelenlegi autójával sztem nyerhetne.... a piros autoval viszont nem sok esélye van.... -
LOTR
addikt
valaki nem tudja véletlenül, hogy mi volt a zene ami a közvetítés végén szólt?
köszi -
Oliverda
félisten
Az első hétben hat merga?

-
Frost Ashes
csendes tag
válasz
üzenetére
Igen. Mindenestre ez a kiesett fél óra nagyon hiányozni fog neki az időmérőre készülve.
Más: Egyelőre úgy néz ki, hogy a jelenleg a VB élén álló 4 versenyző nem fogja bekvalifikálni magát a top6-ba. Az milyen lenne.

RedBull tuti középmezőny eddig, a Force Indiák meg a Mclarenek házi rangadót vívhatnak a dobogós helyekért.
-
törölt tag
válasz
Frost Ashes
üzenetére
van esély a fékhibára, mivel ez a pálya amúgy is öli, és a visszajátszásnál nagyon megállt a jobb első...megállt és állt végig.
-
-Mike-
addikt
Fisico -1 Ferrari.
-
JJános
addikt
Szegény Fisichella odacsapta.
-
törölt tag
van itt szélárnyék.... ha Hamilton-nak kicsit hamarabb sikerül megelőznie a Toyota-t akkor még a Parabolica bemenete is ideális lett volna.
pff Giancarlo megzúzta a Ferkát..

-
[CS]Blade2
addikt
-
Oliverda
félisten
Stream nincs

-
pH érték
aktív tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Én úgy tudtam, hogy edzéseken nem a versenyre szánt motorokat használják. Tehát ha az meghibásodik, akkor nyugodtan ki lehet cserélni. De ezek szerint nem így van.
-
Motion_Blur
félisten
Kimitől megkérdezték, hogy a pálya melyik részén használja a KERS-t: első sikán után + a Lesmo 2 kijáratánál, ahogy az várható is volt.
Gondolom az időmérőn majd a Parabolica-ban is végig nyomják neki a felvezető körben

-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez a gyorsulási görbe a nagy légellenállásra is utalhat plusz a fordulatszám-limit.
Ezek a V8-asok KERS-szel csodákat művelhetnének a V10-esekhez képest is, HA nem lennének korlátozva, sem fejlesztésben, sem fordulatszámban, sem a KERS energiafelhasználásban.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
A rajt/célvonalon a KERS miatt már megvan a kb. 315 km/h kezdősebesség. És az ezt követő hosszú padlógázos szakaszon már csak 20km/h-t gyorsulnak. Gyökerek ezek a V8-as motorok

-
Motion_Blur
félisten
válasz
AMD Power
üzenetére
Nem tudom ki mond igazat és ki hazudik. De valójában mindegy is, mert az már biztos, hogy szándékos volt, és hogy a Renault is tudott róla. Szerintem Piké ilyet magától nem csinált volna csak azért, hogy legyen mivel zsarolnia Brióst. Valszeg rögtön kibaszták volna a csapattól. Szal én azt gondolom, hogy ez bizony a csapatvezetés döntése volt. Ezzel együtt undorító, amit most Piké csinál. Vége is a karrierjének, ahogy a Renault szereplésének is az F1-ben..
-
AMD Power
titán
Ez a Renault story elég durva. Piquet vallomása.
Mit gondoltak ,hogy nem fog kiderülni főleg miután kirúgták a csapattól. 
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A McLaren magához képest meredekebb szárnyállással megy. Plusz edzésen többnyire nincs maxra tekerve a motor az új motorhasználati érában. Tehát a letisztultabb autótest nem tud érvényesülni a korábbiakhoz képest a meredekebb szárnyállás miatt. Továbbá a McLaren gagyi aeroban, vagyis duci, vagyis a légellenállása nem tükrözi a jelenlegi formula optimumát. Egy Force Indiába kellene KERS és mindjárt más lenne a helyzet.
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A 2006-2007-s idő az száz százalék hogy meg fog dőlni, itt még nincs felgumizva rendesen a Parabolica, és üzanyaggal is varia van.
Sztem a tavalyi-tavalyelőtti idők megdőlnek, azelőttiek nem hinném, az messze van. -
Motion_Blur
félisten
Edzéseken elért top speed-ek Monzában:
2004: Barika - 365.4 km/h
2005: Fizikó - 364.8 km/h2006: Heidfeld - 348.4 km/h
2007: Heidfeld - 349.6 km/h
2008: Hamilton - 346.8 km/hHiába a KERS, a slick gumi és a letisztultabb aero (kisebb légellenállás), mégsem tudják megfejelni az idei autók a tavalyi, vagy az előtti V8-as verdák végsebességeit. Nem értem..
-
zolynet
veterán
én odatettem magam a monzai futamra link

-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én most néztem az a5-ön a képeket, ott Kova is meglovagolta, meg az egyik Williams, már nem tudom, melyik. De a többiek tényleg elkerülték, habár nem mindenkit kaptak le abban a sikánban. Fizikó meg az egyik Brawn is szépen kikerülte.
De aztán lehet, hogy nem lesz jelentősége, mert a pattogással veszítenek annyit, amennyit a többiek a kerüléssel. -
wildrain
addikt
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én megmondtam...

-
törölt tag
-
proof88
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Na végül milyen végsebesség volt ma?

-
ló úr
őstag
Hajrá Vettel!!

-
D@ni88
addikt
"Előbb vagy utóbb le fogjuk szerződtetni, és majd meglátjuk mikor. Jövőre Räikkönen, Massa, Fisichella, Badoer, Gené és remélhetőleg Michael Schumacher is nálunk lesz."
"Mindig is kedveltem Alonsót, mert egy remek versenyző, amit már akkor láttam, amikor a Minardinál vezetett. Bajnok lett, és a nagy versenyzők előbb vagy utóbb a Ferrari színeiben fognak indulni. Az imolai verseny előtt Ayrton Senna felkeresett, és azt mondta, hogy a Ferrari színeiben akarja befejezni a pályafutását. Lauda, Prost, Mansell és Michael is nálunk versenyzett." - folytatta Montezemolo.de most őszintén? minek ennyi pilóta? oké Sumi tanácsadó. De Badoer, Fisi, Gené, mindannyian az utcai autókat tesztelik?

-
zolynet
veterán
2. szabadedzés (sunyi)

-
D@ni88
addikt
Kova jól elkapta a toyota szélárnyékát+kers
aztán egyből előre is ugrott... -
Csabee.
nagyúr
válasz
Fortissimus
üzenetére
kösz! Fisichella 15.. -
D@ni88
addikt
na a kis japán új ideális ívet talált a parabolica-ba
mondjuk kicsit rallys, de jól nézett ki 
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Fortissimus
üzenetére
Köszi a linket! Liuzzi 5.

-
tibi666
senior tag
válasz
Fortissimus
üzenetére
valami emészthetőbb nyelven nincs?
esetleg kommentár nélkül, csak hanggal, képpel. -
Fortissimus
őstag
-
wildrain
addikt
válasz
üzenetére
Nekem is úgy rémlik még év elejéről (valaki egy KERS-es csapattól nyilatkozta), hogy a KERS egyetlen nagy sebességről alacsonyra lassulós féktávon majdnem teljesen (vagy teljesen) feltölthető.
Szóval legrosszabb esetben is azt tudom elképzelni, hogy ha valaki a Parabolicából kigyorsítva elnyomja az egészet, akkor a sikán után csak pár mp-et tudja nyomni. De alapesetben nem is kell többet, esetleg akkor, ha előzni szeretne. -
D@ni88
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
meg ott a 2. sikán
máskor azt nyilatkozták hogy 1 komolyabb féktávon feltöltik 
akkor nehogymár egy ekkora féktávnál amikor kb 340ről lassulnak le ne töltődjön fel
-
válasz
üzenetére
300KJ energiát tárolhatnak és kb. 4db. 100km/h sebességcsökkenéssel járó fékezés kell a teljes feltöltéshez.
Érdekes lesz majd, hogy mit nyújt a 6 kers autó a kvalifikáción, az egyik renault mérnököt olvastam, azt írta hogy ott nagyobb előny lesz, amikor már az előkészítésnél a parabolica kigyorsításon is elhasználnak 6mp.-et, és a mért körön is (nem a parabolicánál) 6 mp.-et. Ezért is tették vissza KERS-t.
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Látom kezd savanyodni a szőlő.

Na majd holnap a quali után kiderülhet hogy mi valós a helyzet.
-
Misi 007
őstag
Ez is magyarázat lehet a KERS "gyengélkedésére"
Fisichella meg másodvirágzását éli?!
-
pH érték
aktív tag
Ha jön az eső borul a sorrend.
-
törölt tag
válasz
Frost Ashes
üzenetére
Nem mehetnek le anyira aero-ban mint a KERS nélküli autók, a Parabolica kigyorsa viszont viszonylag nagy sebeségről történik, nem annyira hatékony a KERS.
A végsebességet az aero és a parabolica kigyorsítása határozza meg, a KERS-s autó sztem bizonytalanabb a Parabolica bemenetén, és a fék után rögtön nyomhat gombot...de ez kb. 180-190km/h-nál történik, nem annyira hatékony a KERS mint mondjuk az első sikánnál ahol olyan 100km/h környékén lehet rányomni.De összeségében nagyon jól használható ezen a pályán.
-
válasz
Frost Ashes
üzenetére
Ez simán elképzelhető. Attól, hogy a kigyorson nyomják a gombot 1-2 másodpercig, az átlagsebességük a teljes egyenesen jóval nagyobb lesz (mert az egyenes minden pontján gyorsabban haladnak át), így esetleg végsebességben pár km/h-val alá is lőhetnek a nem KERS-es autóknak, még úgy is nyernek pár tizedet összességében.
-
D@ni88
addikt
majd futamon megnézzük hogy ott elveri e Kimit

-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
...és úgy is lett.

-
attisx
addikt
Fis 8
Rai 10Valóban kár volt lecserélni Badoert
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Misi 007
őstag
Na jól megjöttem szabadedzést nézni mikor most lett vége!
Nembaj marad a következő! -
D@ni88
addikt
Na az érdekes
Amíg Massa volt, addig az ő kocsijának a tetején volt az a sárga matrica. Most meg Kimién... Nemtom milyen logika szerint cserélgetik. -
Frost Ashes
csendes tag
Buemi nagyobb végsebességet megy mint a KERS-esek? Na ez hogy lehet?

-
Frost Ashes
csendes tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Először azt gondoltam azért kap ennyit Raikkonentől meg Hamiltontól mert esetleg nem használja a KERS-t, hiszen mindent csak szép sorban, először az autóval ismerkedjen meg. Aztán látom a stream-en hogy bizony használja.
-
hunnylander
őstag
válasz
Frost Ashes
üzenetére
Ember, csak most ismerkedik az autóval.
A szabadedzések stint-folyamosak és nagyon sokat javul az idő stint-ről stintre, de nem mindenki egy ritmusban van a pályán.Fisico nem vett részt promo-tesztelésen sem, mint Badoer az F60-nal.
Tuti, hogy jobb lesz, mint Badoer és gyorsabban bele fog tanulni.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Frost Ashes
üzenetére
Á dehogy.. meg fogja verni Kimi-t

-
Frost Ashes
csendes tag
Fisichella ott folytatja ahol Badoer abbahagyta?

Teljesen felesleges volt átmennie a FI-ból... -
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ezt emlegették a Brawnnal kapcsolatban, hogy ez a pálya nekik is feküdhet, mert mechanikailag nagyon jók (kigyors, fékezés, kerékvető-lovaglás, az aerojuk meg nem gagyi a tisztességes sebességhez). Az FI meg McLaren2 mechanikailag, aeroban meg szinte erre a pályára vannak kitalálva.
De a Merci learathatja a babérokat a közvélemény előtt.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Durva!
-
hunnylander
őstag
HAM
BUT
BAR
SUT
KOVMercedes autók, előre sorakozz!

-
D@ni88
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
nekem pl maga az oldal se jön be

kisJack féle az megy
Aktív témák
Hirdetés
- Tüzes Ezüst! CTO! MacBook Air M5 24GB 1000GB Garancia! SILVER TÖLTŐVEL!!!!!
- Owl Labs Owl Bar 4K Videokonferencia Rendszer FRS100
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteDesk 800 G4 SFF,i3-8100,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo 40B0 ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock (300W) (40B00300)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

a sutil jelenlegi autójával sztem nyerhetne.... a piros autoval viszont nem sok esélye van....

Csak azt nem tudtam, hogy ezt még táblácskával is jelzik az autón.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)