- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Aktív témák
-
sh4d0w
félisten
Kíváncsi vagyok, meddig nézik el a McLarennek azt, hogy állandóan a riválisokra engedik az autóikat a boxban. Az elmúlt időszakban már nem az első eset, de gyanítom, hogy nem is az utolsó.
-
wildrain
addikt
válasz
1hijjanhusz #15594 üzenetére
Max annyit kell kezdeni velük, hogy gyúrniuk kell az elengedésre. Nem egyszerű dolog ez, és főleg nehéz úgy, hogy ők is versenyben vannak egymással, de nem a sebességükkel van baj, ahogy azt már korábban is írta valaki, mind beférnének a 107-be.
Nyilván nem volt 100%-os az elengedés (Alonsot rendesen leszivatták nem is egyszer), de ezt a mostani lekörözős flémet megint főleg a kommentátoraink kezdték azzal, hogy a többiek kerékcseréje miatt hetedik hely környékén versenyző Kovalainennek szerintük el kellett volna engednie mindenkit, aki mögötte volt, és ezt a verseny alatt többször is felemlegették, pedig nekik kellett volna az eredményjelzőre pillantaniuk.
Ja, és még annyit, hogy szerintem Alonso a Button-féle előzést ki tudta volna védekezni, de ő azzal volt elfoglalva, hogy büntetésképpen ráhúzzon a lekörözöttre, és ezzel frankón helyet adott Buttonnak, aki így mellé tudott menni.
-
törölt tag
válasz
1hijjanhusz #15590 üzenetére
2008-ban 2 Safety Car pályáraküldés volt, 2007-ben 4 SC volt....2010-ben meg egy sem.
-
válasz
Qorthral #15587 üzenetére
Nem azzal van a gond,hogy lassúak,hanem akkor legalább a többieket ne tartsák fel.
Mi ebben a nehéz?
-Kék zászló
-Tükör
-Rádió
Ezek állnak rendelkezésre,tehát kizárható,hogy ne tudna a mögötte lévőről.Már csak el kell engedni őket.Lelassít,félrehúzódik vagy nem csinál semmit,mert amúgy is gyorsabbak és feltartás nélkül meg tudják előzni az egyenesben.
De nem,ők köröznek tovább(tisztelet a kivételnek),mert az ő meccsük fontosabb.
Miért nem lehet elengedni 2 db autót(nagyon ritkán 3-4) ami gyorsabb úgy,hogy ne akadályozza őket? -
Qorthral
őstag
válasz
1hijjanhusz #15586 üzenetére
Jó lenne, ha mindenki gondolkozna kicsit mielőtt ír/fújtat/hőbörög.
A kanadai időmérőn mindhárom kiscsapat bőven a (képzeletbeli) 107%-os határon belüli időt ért el, még úgy is, ha Hamilton Q3-beli idejét vesszük figyelembe, ami pedig nem lenne teljesen fair, mivel ő többet körözhetett pl Sennánál. (Az egyetlen kivétel Chandhok, de ha nem lett volna gond az autójával, ő is befért volna a 107% alá.) Magyarán semmit nem változtatna a helyzeten a 107%-os szabály.Egyáltalán nem annyira lassúak az újak mint itt sokan gondolják. Kovalainen pl "csak" 2 kört kapott az elejétől, az pedig nem vészesen sok egy ilyesmi rövidebb pályán. (Ugye a 4 nagy(obb) csapaton és Kubicán kívül mindenki kapott 1et minimum.)
Másfelől persze szerencsétlen dolog, ha 1-1 lekörözésen múlnak pozíciók, de ilyesmi megesik. Régebben is rengeteg ilyen helyzet volt, egy boly utolérése és lekörözése során számtalanszor komolyan változott az élmenők közötti időkülönbség. Ha ez nem tetszik, megértem, de ennek elkerülésére nem 107%-os szabályt kellene bevezetni, hanem 101,5%-os szabályt maximum, mivel azzal talán el lehetne érni, hogy ne legyenek lekörözések... Igaz, ez azt jelentené, hogy pl a tegnapi versenyen csak a TOP10 indult volna, mivel a többieknek (incl. Schumacher, Petrov, Buemi, Williamsek, stb.) nem sikerült 1,5%-on belülre kerülni...
-
vagamo
őstag
-
ronaldo
őstag
Kovalainennek meg Chandhoknak nagy grat. Nem elől autóztak, de mégis döntöttek a győztes kilétéről.
-
Qorthral
őstag
válasz
#70869248 #15577 üzenetére
Liuzzi nagyot ment, de ne felejtsd el, hogy Sutilnak is volt egy nagyon gyenge köre amit végig a defektes gumija maradékán tett meg. Azzal ő is veszthetett minimum fél percet, anélkül lazán megveri Liuzzit. Ami vitathatatlan tény, az az, hogy mindkét FI jól ment a hétvégén.
-
törölt tag
Én Liuzzi-ra még igen kíváncsi lennék, mert sztem itt m@rha nagyot ment...ahhoz képest hogy megforgott+1 kört ment a sérült autóval (első szárny nélkül)és az első kiállása +7mp volt Sutil-hoz képest, valamint mindkét gumin többet ment, végül a csapattársa előtt végzett (és a leggyorsabb köre is jobb volt), valamint így vagy úgy de legyűrte MS-t is...pedig 9 körrel több volt a gumijában.
-
MPowerPH
félisten
Igen, ez így szokott lenni. Így volt idén az összes Hamilton esetnél. Őt még nem, a következő már kapja a büntit.
Misi 007: Massaval szemben érthető is, nem volt toppon. Viszont Alonsora nem lehet semmilyen panasz, az hogy hátracsúszott nem az ő hibája, köszönd meg a GP2-es csapatoknak...
Oliverda: Értem.
Akkor meg is van, azon ment el a futam sajnos.
De tetszett, hogy nem hagyta magát.
-
Gyusz
őstag
Massán kívül úgy néz ki mindenki megúszta a büntetést link, bár szerintem Kubicával túl elnézőek voltak.
-
Nem tudom volt-e mar, nem olvastam vissza: Már nem lehet trükközni a benzinnel
-
Misi 007
őstag
A Ferrarisok megint mit csináltak az egyik a vezetést dobta el a másik a pontszerzést...
Két hét múlva Valenciába kiderül mit ér a 35 millás aero csomag.
Lehet semmit se és akkor party szemöldök nyomhatja a hisztit meg a mutogatást majd mert pakobamaugli beéri őt vb címek tekintetében... -
1hijjanhusz
senior tag
válasz
Motion_Blur #15568 üzenetére
Jó sokat ért.
-
Motion_Blur
félisten
-
-
helkis
veterán
válasz
Flashcash #15559 üzenetére
szerintem is..
de ahogy mondták mások is, így utólag könnyű okosnak lenni..
RB-k a biztosra pontra mentek (gondolom ez ki is lett adva a múltkori miatt), és ez egy helyes döntés volt, + ahogy majd kiéleződik a helyzet a vége felé látni fogjuk, hogy ez a mentalítás lesz a nyerő..Alonzo megörökölte Kimi pech-kocsiját?
-
Daweee
őstag
válasz
proof88 #15558 üzenetére
Igazából szerintem nem is az a gáz hogy a középmezőnyben lavírozik, ok ennyit bír as kocsi, hanem hogy Rosberg folyamatosan jobb nála. A csúcson kell abbahagyni, meg is tette, de hát nem bírt megülni a fenekén, így már nem biztos hogy Úgy fogunk rá emlékezni, mint ahogy megérdemelné...
Azért remélem hogy jövőre összeszedi magát -
P00By
nagyúr
Megint remek futam volt, tetszik ez a szezon!
Sok minden történt.Ez a Mercedes nem vmi jó még mindig, és már nem is lesz sztem.
-
legiaap
félisten
válasz
proof88 #15547 üzenetére
Attól félek, mire eljön már mankóval fog járni.
Nem az igazi már.All:
Azért fura, hogy a Mercinél mekkora különbség van a két kocsi/sofőr közt és ugyanez a Ferrárinál. Massa nem igen találja magát. Szerintem ez a balesete miatt van.
A többi csapatnál ennyire szerintem nincsenek nagy különbségek. -
Gyusz
őstag
A két Vettel rádióbeszélgetés jó volt, amúgy meg a Red Bull kissé eltaktikázta magát. No sebaj, legalább jó verseny volt, Hülkenberg, Massa és még páran aprították egymást rendesen. Ehh, és Valencia jön, pfujj.
-
Peat;)
veterán
Érdekes ez a Ferrari, itt élmezőny máskor meg Merci szint. A nagyobb fejlesztési csomag ha betalálna akkor még ők is visszaszállhatnak a vb harcba. Feltéve ha a lekörözések sikerülnek...
-
válasz
Motion_Blur #15545 üzenetére
Vettel a 14. kör végén kapta meg a lágyat és 14 kört futott vele egy jóval nehezebb autóval. Időben is jól ment velük a verseny ezen szakaszában.
Kizárt, hogy Webber a verseny utolsó 19 körét nem tudta volna lefutni a könnyülő autóval.
A Bridgestone a saját lágy szettjéről is azt nyilatkozta, hogy nehéz autóval inkább hátrányt jelentenek, a verseny végén könnyű autóval pedig előnyt a primehoz képest. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Flashcash #15541 üzenetére
+5 körrel a végén a legyalult lággyal többet bukott volna, mint azzal az 5 körrel amivel tovább kint tartották keményen...
Én is csípem az összeesküvés-elméleteket, de ez már nevetséges..
Pá:
"Egyedül a Meki végzett jó munkát, ilyen szempontból teljesen megérdemelt a győzelmük."
+ az többi (lekörözött) versenyző, akik gondoskodtak arról, hogy a McLarenek bejöjjenek 1-2-be
-
Pá
addikt
válasz
JColee #15542 üzenetére
volt olyan pont ahol 16+mp előnye volt Vettelhez képest, kb akkor kellett volna kihívni lágygumiért és simán leelőzte volna
egyébként Alonso taktikáját is elszúrták a Ferrarinál
a Red Bull szintén nagyon gyenge volt
Schumiéról jobb nem is beszélni, nem tudom hogy gondolták a 35 körös lágygumis etapotEgyedül a Meki végzett jó munkát, ilyen szempontból teljesen megérdemelt a győzelmük.
-
Egy dolog nagyon nem tetszett a futamon, ahogy Webbert 'menedzselték' a pályán.
10mp. előny Hamiltonhoz képest, 18mp. Vettel előtt. Erre beküldik a legnagyobb forgalomba és várnak 5 kört a kerékcserével, ezalatt pedig elpárolog minden előnye. Egyértelmű, hogy a lágy keveréken a könnyű autóval simán mehetett volna +5 kört, és Vettelt megette volna a frissebb gumikkal. Gondolom ezt akarták elkerülni a csapatnál, ezért nem futatott optimális körülmények között az utolsó etapon....
-
legiaap
félisten
Kicsit kaotikus volt ez a futam.
1. Schumacher mi a tök..nek jött vissza az F1-be, hogy leégesse magát. Én nagyon csíptem anno, rajongója voltam, de ez a teljesítménye több mint égő. Rosberg ugyanazzal a kocsival állandóan jobban teljesít. De ami a legjobban idegesít, hogy azt veszem észre Schumin, hogy ez őt nem is érdekli. Szarik bele. Sosem volt ilyen...
Miért kellett ilyen sokszor kirángatni kereket cserélni??? Az is elkúrták.2. Webbernél is elrontották a kerékcserét. Minek kellett kinn tartani olyan sokáig???
Csodára vártak vagy mi?
3. Vettel-t is megjósolták, hogy nagy vb esélyes, azt mikor nyert már utoljára futamot...
Totál vicc ez az idei év. -
proof88
addikt
Se egy SC, se egy fék hiba, legalábbis látványosan nem volt, de a futam jó volt.
2 hét múlva Valencia. Ott tavaly nagy gondban voltak RBR-ék, és Barrichello nyert, igaz Hamilton vezetett, de a kerékcserénél sok idő elment. Fura, hogy csak utána lesz Brit Nagydíj, na mindegy. -
prmcsk
addikt
válasz
MPowerPH #15534 üzenetére
Alfonzot ma négyszer szivatták meg a dodgem vezetők...
Ezek közül az egyik éppen az általad említett szitu volt. Mikor hambi a boxba ment, alfonz a leggyorsabb körét futotta meg és mégegyszer megtette volna, ha valamelyik lúzer nem tartja fel és kerékcsere után ezért vesztett pozíciót, nem a taktika miatt... -
Csabee.
nagyúr
Szegény Schumi a végén elszúrta.. de ilyen autóval.. .S
-
Cosmic Gate
aktív tag
Nevezzük ezt a forma 1-es futamot inkább: Hogyan segítsük győzelemhez Lewis "The Dream" Hamilton-t közösségi összejövetelnek!
Szánalmas.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Oliverda #15529 üzenetére
Első értelmes és tiszta futam volt idén... Nézz meg pár 98-ast, ott mi volt a pályán, utána gondold át újra.
A futamról annyit, hogy at RBR eltaktikázta magát, de nagyon nagyon. Alonso peches volt, simán ment Hamiltonnal, be lehetett volna hozni elé, nem még egy kört kint tartani az első kiállásoknál.
Schumacher meg...nem is értettem az elején miért hívták ki majdnem egymás után a boxba, mikor piszkosul jól állt. Azzal lapátra tették a futamát, ráadásul a barmok a végére lágy gumit raktak fel neki, had szenvedjen. Óriási taktikai malőr volt, Brawn-tól nem ezt várná az ember.
Egyébként első értelmes ide futam, ami nem esős volt. Ez is valami... -
Jarod1
veterán
a picsába... buttonra tettem, majdnem megcsinálta,15-ös oddsa volt
-
remington2
senior tag
Massa úgy tűnik, nagyon imádhatja Schumachert . . . ez mintaszerű vörösköd-effektus prezentáció volt
-
Oliverda
félisten
Na, nyert a pünkösdi... akarommondani szerecsen király.
Most mondja valaki hogy nem volt jó ötlet betiltani a tankolást...
-
darál0w
Jómunkásember
na ez izgi verseny volt.
hamilton megérdemelten nyert....redbullosoknak minden esély megvolt, de nem tudtak élni vele.
itt a végén azért még sumi jo nagyot harcolt
-
PazsitZ
addikt
Mondtam én, hogy Hami nyeri, úgy tűnik egyre inkább megvan a McLaren versenytempója.
-
Pitterix
őstag
Most már nyerhetne Button is......
-
Jarod1
veterán
kubicának nem figyeg valami az első terelőn jobb oldalt?
-
PazsitZ
addikt
Vajon kinek durran el a kereke az utolsó körben?
-
Pitterix
őstag
Az orrkúp gyárosok napja.
-
darál0w
Jómunkásember
massa megint micsinál....
-
Schumi azért kemény ma
Hogy kitolta Massa-t.
-
törölt tag
Végre egy jó kis verseny.
-
PazsitZ
addikt
Durva, miket szív meg szegény Lonzi, de igazából azzal kellene beszélgetni, aki kitalálta, hogy tesztlehetőség nélkül beenged egy B ligát a futamokra.
-
Csabee.
nagyúr
Ez a 3 moslék csapat nem való a forma 1-be!
-
Tomics
addikt
Csándhok a ku....
-
darál0w
Jómunkásember
na már hiányoltam chandhokot...villantott
lonzit visszaküldte egy hellyel.
-
zolynet
veterán
ez nagyon szép volt Massától
-
darál0w
Jómunkásember
na ezt most hami szépen csinálta...bár kellett hozzá webo bambasága is.
-
PazsitZ
addikt
Nem tudom ezek milyen Vettelnek hoz-e bármit is, ugyse tud megelőzni senkit...
kíváncsi leszek a többieknek mikor fogy el a gumija, de valószínűleg Webber lágy gumija is telkesen elkopik 2 kör alatt.
-
Vettel: Hogy a p.csaba előzzem meg?!
-
PazsitZ
addikt
Azért durva, h Webber még tartja az azonos időt a többiekkel.
Na lekörözések... pff
-
zolynet
veterán
meglehetősen gokartosan köpetik a srácok
Aktív témák
Hirdetés
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Lexus, Toyota topik
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple asztali gépek
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Samsung Galaxy Watch 6 44mm GPS Fekete
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Eredeti Lenovo külső akkumulátor eladó: T470 / T480 / T570 / T580 / L470 / L480 / L570 / L580 / P51s
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest