Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
prmcsk
addikt
válasz
Peat;)
üzenetére
Én nem látok benne poént, csak a puszta tényeket.
Ha valaki a F1. után, mellett, kalandvágyból elmegy ralizgatni, hegyi bikázni, ám tegye, de számítson rá, hogy sokkal veszélyesebb és hamarabb borulhat fel, mint a bulgárszatyor.
Ha valakinek annyi esze van, hogy a csilliós állását egy filléressel veszélyezteti, arról én nem tudok mást gondolni és ezt már az eset(ek) után is megírtam.
Az eredményeiket meg inkább hagyjuk...
-
prmcsk
addikt
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Az már csak lovas szekeret fog vezetni, mint mondtam, anno.

Rajkókőne még időben észbe kapott, hogy mi a 3,14csát is keres olyan sportokban, amihez semmi köze, kevés hozzá és életveszélyes az F1.-hez képest. Arról már nem is beszélve, hogy bagóért, az F1.-hez viszonyítva.
-
prmcsk
addikt
válasz
Sundesz
üzenetére
2007-ben meg egyértelműen az erős csapattárs tette be a kaput, az az év fejben úszott el, nem a vezetői képességen.
Erre utaltam, mikor ezt írtam másnak:
"Nézz magadba. Ha kétszeres VB. vagy és egy VB.esélyes csapatba kerülsz, ahova becserkésznek egy F1 újoncot, talán nem vagy gyarló, ha "elvárod", hogy először talán téged preferáljanak".
-
prmcsk
addikt
válasz
üzenetére
Ezt teljesen jól fogalmaztad meg, csakhogy:
Az el kell ismerned, hogy az akkori mekiben hihetetlenül kemény "lobby-s háttérmunka"
zajlott, hogy az "új istenke" legyen bajnok. Rá is fáztak a "nagybüdös csapat demokráciára", mindamellett, hogy ritka jó sofőr volt eleve, hambi.Nézz magadba. Ha kétszeres VB. vagy és egy VB.esélyes csapatba kerülsz, ahova becserkésznek egy F1 újoncot, talán nem vagy gyarló, ha "elvárod", hogy először talán téged preferáljanak.
-
prmcsk
addikt
Keressük együtt a csomót...

Elég szegényes az az érvelés, amikor egy, évek óta folyamatosan és jól üzemelő verkliben azokat a napokat keressük, amikor éppen rövidzárlata volt.
"A vak tyúk is talál szemet" Így találtak már az F1.-ben olyan helyezéseket gyenge, vagy középszerű pilóták, amikhez folyamatosan közük sincs. Ettől még nem jók és azok sem gyengébbek, akiket éppen, egyszer-egyszer legyőztek.
-
prmcsk
addikt
válasz
JColee
üzenetére
Jah...Számtanilag 7 és csak ez a tény. Nálam az 3-4, a többinél meg mindent lehetett.
Külön élveztem azokat az éveket, mikor állandóan "master-re jumperelve", az akkori legjobb autóban már a szezon felénél VB. lett.
Bár, ha valaki erre recskázott ?
Minden évben volt egy kis jogszabály átírás, miután sumi megcsinált valamit a pályákon és az utólagos átírásokkal, átértelmezésekkel sosem vesztett...Két pontja van ? Most versenyeznie kell, forgalomban is és ezt nem szokta meg. Az idén, a legtöbb galibája is emiatt volt szerintem. A középmezőny most nem tér le előle, előre, mint anno.
-
prmcsk
addikt
válasz
üzenetére
Lehet, hogy fáj neked, de csak megerősíteni tudom...
Alfonz már évek óta a legjobb sofőr. Még egy tragacsból is kihozza, amit ki lehet. Jó (de nem a legjobb) autóval lett már kétszeres VB. úgy, hogy anno a fénykorában lévő sumi/ferka kombót kellett ehhez megvernie.
Azóta, középszerű autókkal meg pár ponttal kapott ki, a végelszámoláskor. -
prmcsk
addikt
válasz
McCartman
üzenetére
Ezen gondolkodom már egy ideje, én is. Esküszöm próbálom megfejteni, de csak egy jut eszembe. Ehhez a nőhöz annak is "kezdetlegesnek" kell lennie, aki jár vele, mert így egyikük sem lóg ki a sorból. (zsák a foltját...). És lehet hambi akármilyen jó pilóta, az egy másik szakma...
A legutóbbi képet látva, ez a csaj még píár3,14csának is gyenge. Igaz, hogy öreg vagyok már, de esküszöm húsz évesen se kellett volna, ha így látom...
-
prmcsk
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hát igen...Kiben, mi található ? Ez is csak egy csatakanca. Pár hétig dugnád, mint a lopott biciklit, de addig se szólaljon meg, oszt' kidobnád a többi közé, a ganéra...

-
prmcsk
addikt
válasz
kukinyo
üzenetére
"nincs "csodaautója" és még is a második helyen áll".
Szerintem már van. A mostani padlólemez is "érdekes" lehet, bár ennek megitélését különböző lobbik döntik el.

Vitatkozhatsz velem, de a két címét is ennek az alkatrésznek köszönheti.Az én véleményem erről az, hogy becsületes ember (csapat), nem eleve az esetleges joghézagra épít, mielőtt bármit csinálna. És ez számomra csapatfüggetlen...
-
prmcsk
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mindenki tudta, hogy sima "verseny" esetén csak vonatozás lesz. Ez a "pálya" a píáron és az úri huncutságos múltján kívül, másra nem alkalmas.
Ki előzött volna meg kit az első hatban, ha kovakövi, ezen az úton, vagy tíz körön keresztül fel tudta tartani, puttonyt. Ugye nem kell ecsetelnem a két autó és sofőr fényévnyi különbségét ?
Gratu. alfonznak, magasan a legjobb, mára ennyi volt...
BMW001 Az esetleges óvás elfogadása azon fog múlni, hogy mit mutat a redbull üzleti eredménye ? Gonosz ON...

-
prmcsk
addikt
válasz
ronaldo
üzenetére
Akkor tévedtem alfonznál, a körök számát illetően. Mivel kevésszer mutatták őt, a helyezési adatok meg nem nagyon pörögtek.
Attól tartok én is, hogy a kerékcserék idején és a kihívások taktikáján fog eldőlni minden, ezen kívül csak vonatozás lesz.
Kéne egy, vagy több rendkívülinek történnie, különben, dögunalom lesz az egész.

-
prmcsk
addikt
Bízom alfonzban, bár tudom, ez a pálya nem az előzésekről szól. Én úgy láttam spórolt a gumiszettekkel és csak annyit ment, amennyit muszáj volt, bár nem gondolom, hogy erre a pályára érdemes egyáltalán gumit spórolni.
Nem tudjuk miből adódott az időkülönbség. Rengeteg dolog miatt lehetett, de hogy a ferka góré csak most adott "ultimátumot" maszatnak és nem másfél éve, na azt nem értem. Biztos jót fog versenyezni, de csak alfonzzal szemben, így szokta. Más meg majd olyan sebesség különbséggel fog mellette elmenni, mint fos a libán. Így szokta ezt is...
Majd meglátjuk.
Hogy maszat alázta e alfonzót ? Nem, mert a végén kell előbb lenni és ez megtörtént.
-
prmcsk
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
És mi lesz velem, ha szvetter mégis megnyeri a VB.-t ?

Motion: Nem attól zseni valaki, hogy egy ütőképes, vagy űber autóban futamokat nyer, esetleg VB. lesz. Ehhez a titulushoz nálam, több kell...
-
prmcsk
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Na azért pár dolgot tisztázzunk.
Azzal kéne vitatkozni amit leírok és nem pedig engem, vagy másokat minősíteni, mert azt gondoljátok: vagytok, akik vagytok.
Ne legyetek már átlagosak, akiknél, ha elfogy az érv, jön a minősítgetés és a lesajnálás.
Szívből kívánom nektek, vigyétek csak annyira, mint én és csak annyi barátotok legyen, mint nekem. Akik vannak, pont azért szeretnek, mert nem a smúzolós, trendi, PC.,vagy éppen a 3,14csanyalós dumát lököm.
Az meg különösen aranyos, hogy ha nem böfögök ide, vagy máshova fél óránként valamit teljesen feleslegesen, vagy ok nélkül, akkor már nem is vagyok itt ?
Ennek egy oka van: Nem vagyok "cafrang és hsz. vadász"...Biztos sokat tesz hozzá a világhoz az, aki mondjuk egy év alatt "addikt", vagy magasabb tud lenni.
-
prmcsk
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Látom figyelsz, csak egy dologban tévedtem:
Azt hittem, hogy ez az év is "engedélyezve" van még a redbull okosságos autónak + szvetter kombónak. Belátom, nem így van.
Ha ennyire figyelsz: ugye 2011.-ben is az első verseny után megmondtam, hogy ki lesz a VB.? Az legalább bejött...
-
prmcsk
addikt
Na mi volt itt kérem ?
A nagy tömörödésből úgy látszott, mintha verseny lett volna, holott mindez két dolognak köszönhető.
1.) A különböző gumitaktikákból, 2-3- kiállás
2.) Egy-két kivételtől eltekintve, a középszerű, vagy annál is gyengébb sofőröknek az idényre szerencsésen jó verdákat szögeltek össze, míg a jobb sofőrök szekerei erősen vissza estek.Ebből is csak az örök igazság cseng ki: Egy, vagy több sikeres szereplésben mennyi az autó és mennyi a sofőr szerepe. Ezen a versenyen is, szvetter szerintem a helyi értékére került, sosem volt "zseni" és nem is lesz az.
Ő egy "píármájer" volt és akkor lehet újra sikeres, ha a nagy cirkusz szervezők, valamelyik évben újra eldöntik, hogy ismét kell egy F1. Isten aki csakis germán lehet, mert "stabil ott a gazda(g)ság és nagy a jólét". Ebből kifolyólag milliószám/hó isszák majd a redbullt, ha a megcsinált üdvöskéjük ilyen, vagy "hasonlóan fogyasztható" autóval VB. lesz...

-
prmcsk
addikt
válasz
kukinyo
üzenetére
Látom nem olvasol eleget, örök hiba. A kemény és a félkemény gumi között mi a különbség ? Ha a verseny alatti működésük különbségére rájösz, meg is válaszoltad magadnak a kérdést, hogy amit leírtam, lehetséges e ?
Alfonzó a VB.-ihez, mindkétszer a királyt 3,14csázta el, aki ferkában ült és pályája csúcsán volt. Tényleg nem mérlegeli senki, ki hogy lett VB., ha a tudásról beszéltek ?
Például: "Zsák vili" (és ne kérjétek, hogy kibiflázzam hogy a bánatba kell leírni) VB.-a A "Wiliemszben", na aztán az az értékes...

Na én lépek, mert: "Vérszagra gyűl az éji vad".
-
prmcsk
addikt
válasz
proof88
üzenetére
Hogy mik ?
Besza, behu, gáz, tré, ügyi, szemcsi...mondjam még ?
Az én, és mások neveihez legalább "ész" is kell, mert nem az eredeti lerövidítése.Korrigálok: Alfonz ma brutál szerencsés volt, mert egy taligával a verseny (második) felében vezetni mert és nyert. Így jó ?
dokee78: Legyél következetes és erre majd másokat is figyelmeztess, itt a topikban... nicknevet kifigurázni lehet ?
-
prmcsk
addikt
válasz
DemonDani
üzenetére
Melyik része nem tetszik abból, amit írtam ?
Én egy véleményt írtam, még ha az neked nem is tetszik és tisztelettel engedd már meg nekem.
Minősíteni akkor szoktál, mikor elfogytak az érvek ?Motion_Blur Ki mondta, hogy tudatosan...? Nem hülye. Egyszerű gumi élettartam és kopás fizika. a kemény, félkemény különbségeivel
-
prmcsk
addikt
Alfonzónak gratulálok.
Évek óta a legjobb pilóta és ezt ma megmutatta. egy 4.-5. soros autóval. Ha ma nem ő ül a ferkában talán ponszerző se. Végre azt látom, hogy a csapat is gyors volt és gyorsan reagált a körülmények változására.
Perec "nagyságáról": Jó pilóta, mint szvetter, csakhogy már kiderült, hogy szvetike, 2 évig a legűberbrutálabb autóban ült, amivel lehet, hogy egy szimulátorhuszár is 2xVB. tudott volna lenni. Később derül ki perecnél, hogy az eredményeiből mennyi az autó és mennyi maga...
Nehogy igaz legyen hogy: "a vastyúk is talál szeget"Szerintem ma alfonz tette igazán naggyá, a folyamatosan csökkenő különbséggel. Mi van, ha ez tudatos volt ? Ő közepest gummát kapott az utolsóra, perec meg keményet. Tudta, hogy a végén perec rájön, de azt is, hogy akarni fog, ergo: A rutintalanságából adódóan stresszben könnyebben hibázik. Be is jött.
"Kanalas kaján karcsik" meg ne ülhessenek F1.be. Ma két profi versenyét sikálta el
-
prmcsk
addikt
Ez már az óvodai szint...
Esik az eső = sc.
Tovább esik = piros úgy.Ahelyett, hogy a naptárt írnák át, hogy ne akkor jöjjenek ide, mikor esik.
-
prmcsk
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Várjuk ki a végét...Még az is megtörténhet, hogy helyt adnak a reklamációnak, mert mint tudjuk: Nem mindegy ki reklamál.

-
prmcsk
addikt
Nem tudom mit tudhat massza, amit mi nem, de hogy évek óta egy, a múltja miatt patinás ferka magánál tartja ezt a középszerű lúzert, nem lehet véletlen.
Ez a pöcshuszár nemhogy versenyezni, de még küzdeni sem tud, ha előzik.
Azaz tud, de csak akkor, ha a alfonzót kell szop@tnia. Kivel van ez a normálatlan ?Hány évig jutalmazzák még a megtartásával, hogy anno évekig "slave-re volt jumperelve" ?
Az első után mondom: Az RBR és Szvetter, VB. lesz...
-
prmcsk
addikt
válasz
!Overdose!
üzenetére
+1
-
prmcsk
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez se nyugszik, mint tubica...
Tényleg nem értem én ezeket. Nem tudnak gondolkodni ?
Ma, ha sz@rlapátolás közben tönkre teszem magam, mi lesz holnap az arannyal ? -
prmcsk
addikt
"Sohasem győzött le gokartban",
A kis ostoba. Mióta szempont a F1 előtti gokartos múlt ?

Persze iróniával írom e sorokat, mert már itt is a sok "nagytudású fotelhuszáros szimulátorguru" megmondta: Az nem számít..."Vezettem párszor Michael autóját, például Hockenheimben, de kicsúsztam. Nem létezik, hogy ő ennyire gyors lehetett azokkal a beállításokkal. Azonban akkor, amikor én vezettem, nem szerelték be az autóba a segédeszközöket."
Kis butus. Eleve be lehetett integrálva az elektronikába, csak ő nem ismerte az ezt aktíváló kapcsoló helyét...

-
prmcsk
addikt
Esszük a maszlagot, amit elénk dobtak ?
Nagy píármájer ez a rajkó. Pár év óta egy métert sem "efegyezett", mégis róla, meg a f@szságairól szólnak most is a világ F1 topikjai.
-
prmcsk
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Pont ez a gondom.
Szám szerint igaz a 6, de a vezetői tudást és ambíciót ez a szám messze nem igazolja.Sok itt a "jó időben jó helyen a legjobb autóval" VB, ami persze csak a bolondok szerint véletlen...
-
prmcsk
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Tipikus "píár".
Ha a kocsi nem húzza a csapatot, egy név majd fogja.
Van az a pénz, amiért bárki elmegy tölteléknek ?
Jön még vissza "tubica" is...
-
prmcsk
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Már a balesete után megmondtam: sosem lesz belőle már rendes F1 pilóta.
Tölteléknek még oké lesz olyan csapatba, ahol az ő neve tud még a "legnagyobb" lenni.
Bár egy bullban még fél kézzel is tudna VB. 3. lenni... 
-
prmcsk
addikt
Ne legyél már ennyire negatív ! Nem az autója jó hanem ő maga. Egy fostalicskában is VB. lenne, akkora zseni...

Csak a lába + 50Le, így már májusban eldőlt a VB. cím.Súlyosan tévedtem, mikor azt mondtam az évad első versenye után, hogy kb. augusztusra VB. lesz.

Ez az utóbbi 20 év legunalmasabb évada, ami az egyéni és csapat VB.-t illeti.
-
prmcsk
addikt
Hami a kiráy...
6 gumival és egy áthajtásossal negyedik.
Alfonz négy gumival a harmadik, a többi lópunci...
-
prmcsk
addikt
válasz
Jarod1
üzenetére
Ez most nem csoda:
Többségében csiga lassú tilke pályák, szét robotizált autók, hogy minél kevesebb lehessen a sofőr hiba, lehülyített motorok, rengeteg kerékcsere, nincs tankolás, mint veszélyforrás és taktikai elem, előzni mármint normálisan, tilos...mondjam még ?
Én már azt várom, hogy az ideális ívek fölé feldobnak egy felső vezetéket, oszt' trolizhatnak az autók. Több legyet egy csapásra. Elsősorban ződek lesznek a villanyautóikkal, ami most nagy divat és úgyis tudnak majd előzni, ahogy a trolik se...
-
prmcsk
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
"Aki komolyan azt gondolja, hogy még megnyerhetjük a címet, az nem ért a Formula-1-hez."
Ezt azzal egészíteném ki, hogy az RB-n kívül bárki. Ez már három futammal ezelőtt igaz lett. Az évad felénél tartunk, mekkora lenne az év végi pontkülönbség, ha a red nem tesz majd úgy, mintha gyengülne ? Nyomásra, vagy önként kénytelen lesz gyengülni, hogy a VB. értelmének nevetségessé tétele és demoralizálása helyett, legyen értelme másnak is autót építeni.Szerintem eddig is szórakoztak mindenkivel. Annyit mentek, amennyi kellett, ezért senki sem tudja mi az igazi előnyük. Már mondtam: Ha szorosabb VB.-t akarunk, Newey kéz rátétellel delejezzen meg és matricázzon fel egy talicskát, tegyenek szvetter helyére egy vidámparki dodgem fiút, úgyis VB.-k lesznek.
-
prmcsk
addikt
A VB szorossága nem a többieken fog múlni, hanem a tolerálható különbség fogalmán, hogy ne legyen elrettentő és megalázó senkinek az előadás további nézése.
Majd börni meg a többi kutyafejű kitalálja, hogy szezon végén mi az a reményvesztés nélküli különbség, ami tolerálható és píárilag magyarázható. Na annyi lesz a különbség.
-
prmcsk
addikt
Maszatot ezért, amit most csinált még a lúzer motorsport istállóból is azonnal kirúgnám.
Véreb elől kitér, alfonz előtt meg tolja neki, majd beteker a boxba. Hihetetlen egy pöcs.
-
prmcsk
addikt
Érdekes...
Miközben a bull és szvetter VB.-jét két futammal ezelőtt bebiztosították, mindjárt megtáltosodhat véreb is, a rajthelyek és dobogók tekintetében.
Zseni ez a szveti. Egy slave-re jumperelt másodpilótával, akinek a cél érdekében érdekesen és sokszor eltolták a boxát. Egy gigamulti háttércéggel meg az, hogy német...
Bizony, a germánság fontos az F1.-ben, aki nem hiszi járjon utána.
Ha szvetter a legjobb le is spanglizom, de könyörgöm méressen már meg objektíven is.
Játsszunk el a gondolattal: A két bull, a két meki és alfonz, tehát öten fussanak már 10 kört saját verdán, majd 10-10 kört a másikén, Az összidő meg eldöntené, hogy ki a jobb. -
prmcsk
addikt
válasz
proof88
üzenetére
Minek lenne anyázás ? A bull és szvetter az idén VB., már elintézték...

Érdekes, hogy akkor jönnek megint a változások, mikor a tárgyévre kiszemelt csapat és sofőr, (idén a bull és szveti) már minden trükköt eljátszott, a szabályértelmezés idejét meg sikeresen tolta.
Ez már a halottnak a csók, mert ettől fogva newey, ha egy talicskára bull matricát húz + rá is lehel, azzal is annyi pontot szereznek a VB.-hez, amennyi kell.
Főleg, hogy a "riválisok" eddig is keresztbe verték egymást. -
prmcsk
addikt
válasz
7600 GS
üzenetére
Ha nem lesz DRS, ki fog előzni és mivel ?
A mai pályák többségén egy jól védekező sofőr feltarthat bárkit. Tavaly alfonzót egy gokartoknak is kanyargós, (asszem tilke pályán) 24 körön át tudta feltartani "lada ladovics petrov". A mai F1 autók méretéhez képest ezek nem pályák...Köszönjük a szabályoknak, tilkének, meg a többi, a valamilyen érdeket furcsa módon értelmező hülyéknek.A múltat és jelent nem lehet hasonlítani.
Messze nem volt ennyi korlátozás, nem büntették az előzést, nem voltak tilke pályák, volt tankolás (teli/üres autó=súlykülönbség), nem volt intézményesített egyengumi, stb. -
prmcsk
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Már hogyne lenne az előzések száma a mániám ? Ebből tudom ki mire képes és nem pedig abból, hogy az élről nyer. Szvettert hányszor verték meg az idén a rajtsorrendet eldöntő időmérőn ? Ja hogy egyszer sem ? Biztos csakis a zsenijének köszönheti és nem a kocsijának. Alfonz mikor 2x VB. lett hány polet is nyert és kiket, milyen körülmények között is kellett megelőznie a versenyeken ahhoz, hogy VB legyen ?
Az meg egyenesen röhej, hogy a tavalyi VB.-t szvetter zsenijének tartják itt a fanok, holott minden normális azt mondja, hogy nem kicsi mákja volt, hiszen azt minden idióta tudta, hogy nem attól lesz szvetter VB, hogy első lesz, hanem attól, hogy alfonz nem lehet negyedik, vagy jobb.
Az már csak hab a tortán, hogy "véletlenül" pont a VB.-t eldöntő futam előtt kaptak a ladás petrovék valami aero csomagot, aminek a feladója nem a mikulás volt, hanem a redbull... Jól emlékszem ?A mindig is középszerű vilnöv ezek szerint legalább akkora zseni volt, mint most szvetter, hiszen pár év gurigázás után beleülhetett az akkori idők legjobbjába és üstökös VB. lehetett. Vagy puttony ? Vagy hambi ? Vagy rajkó ? Ezek nálam mind "egyszeri mák VB.-sek".
-
prmcsk
addikt
Na elérkeztünk ide is:
Tényleg össze kéne hasonlítani alfonz és szvetter két VB.-jének értékét. Figyelembe kéne venni az akkori időket, versenyzőket, autókat és istállókat, hogy ki miben ült anno.
Akkor és most hány % megosztású volt a gép-ember-szerencse-istálló aránya
Nemrég feltettem egy kérdést: szvetter a két vébéje alatt (tavaly és idén) hányszor előzött versenyben ? Választ várok a nagy statisztikusoktól...
Mindjárt kiderül, hogy ő e a "zseni", vagy az autó ?
-
prmcsk
addikt
Szvetter élről tud menni, az első komolyabb nyomásra hibázott.
Már a múltkor bezsákolta a 2. VB.-t, de ehhez a két VB.-hez, versenyben hányszor is előzött ?Az szép lesz, ha puttonytól elveszik a győzelmet...
-
prmcsk
addikt
Ez már tényleg ovis dodgem...
Vazze, széftikarcsis inditás meg gurgulázás ebben az időben, milliárdos fizukért ?Az F1 vezetését nem leváltani kéne már évek óta, hanem fejbe lőni, mert idióta az, aki szétoffolja a saját topikját...
-
prmcsk
addikt
Most nézem csak...jé újabb F1 matiné ! Izgalmas...

Na mi van kicsi fiúkák nem hoztak magukkal esőköpenyt, vagy a piri elfelejtett bordás gumit hozni ? Vagy valaki hátul bömbikélt, hogy ez így veszélyes ?
-
prmcsk
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Pedig érthető...

Ami gurulna azt felemelve cipeljük, a kockást pedig megpróbáljuk gurítani, vagy...lófejből halászlé, a hülye vezetők abból is tudnak főzni.Ne szomorkodjon senki, szvetter és a bull már most VB.

-
prmcsk
addikt
Ha nem SC alatt ér véget, biztos, hogy a második helyen véletlenül elfékezném magam.

Alfonznak mindegy, ez a szezon füstbe, a bull meg okuljon...
Szerk: Na csak megoldották, hogy esély se lehessen. Ebben a szezonban minden véletlen ?
Kezd az egész a ferrari érára hasonlítani, mikor bárki csinálhatott bármit, akkor is a ferka és suméker jött ki mindenből a legjobban. Persze az is véletlen volt anno.
-
prmcsk
addikt
Na "szvetterke" is elkezdte a másodpercekkel gyorsabb autók feltartását, mert ezen a pályán lehet...

-
prmcsk
addikt
Az ilyen "pályákon" nem lehet előzni.
Addig amíg nem oldják meg, hogy ha valaki egy körön másodpercekkel gyorsabb a másiknál, de ezt az előzhetetlenség miatt nem tudja érvényesíteni, ne csodálkozzunk, ha megy a lökdösődés...
Én sem szeretem, ha mérkőzünk, valaki csak arra hajazzon, hogy belső ívekre húzódva, egy lassab sámlival körökön át feltartson.
-
prmcsk
addikt
Kezdődik az új Schumacher éra.
Ja, csak nála is az a gondom, hogy mennyi ebből a sofőr, mennyi az autó és mennyi az egy idényre eső szerencse, hogy VB. lehet valaki az F1-ben.
Az elmúlt időkből is van sok olyan, aki soha sem tud még egyszer VB. lenni.
" A vastyúk is talál szeget"...
-
prmcsk
addikt
De jó ez a matiné, majd' egy mp. előny a negyedikhez képest és ott sem hülye gyerek ül...

A baleset persze nem hiányzott hozzá.
-
prmcsk
addikt
Az első verseny után mondtam, hogy ez az idény unalmas lesz és lehet, év közepén VB.-t avatnak.

Senki nem akarja észre venni, hogy a bull kollektív "píár" szop@tást hajt végre az évkezdet óta ? Verseny alatt úgy tesznek, mintha ez meg az a bajaik lennének, bevárják, hogy valaki rájuk startol, szűkítik a különbséget, hogy szorosnak látsszon a verseny, közben nem is az...
rocket Látom nem vagyok egyedül...
-
prmcsk
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Pedig felesleges a kritikája, mert ha már tavaly DRS lett volna, nem tette volna naggyá "petróleumot".
Megelőzi a hátra lévő kb. húsz kör alatt, VB lett volna és mindenki örül...
-
prmcsk
addikt
Mi van itt ?
Palik nosztalgia és retro klub ?
Én mondtam onno, eljő az idő, mikor sokan rádöbbennek, hogy a tévés és riporter szakmában, sz@rt a fosra szokták cserélni. Így jártunk Palik leváltásával is...
Én soha nem utáltam, mert régóta tudom, hogy a spontán poénhoz és humorhoz komoly intelligencia szükséges és ez nem mindenkinek adatik meg...
Palik forever...
-
prmcsk
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Most feldobjam a lasztit és a topikot ?

Sumi mögött Alfonz, legalább 10mp-et ott hagyott a jópár kör alatt és nagyon a hátában volt.
Sumáktól azért nem volt túl gusztusos az-az idő előtti megfékezése a kocsinak, hátha Alfonz első szárnya megsérül. Mi ez, ha nem tudatosság...Így jó lesz ?

-
prmcsk
addikt
Nade emberek !
Ahhoz, hogy "izgalmasnak" adják el az F1-et, tényleg a hátsó fertályt kell mutatni a versenyidő 70%-ában ? Ahol közepes, vagy rossz versenyzők azonosan gyenge szintű autókban csapatnak ?Én az elején akarom ezt látni ! Majd a gumicseréknél láthatom azt is...

-
prmcsk
addikt
maszat már évek óta ilyen kocsog, de betudom annak, hogy brazil...

A ferka is hülye, hogy egy ilyen mentalitású embert évek óta alkalmaz...
Könnyű utólag azt mondani, hogy alfonznak türelmesebbnek kellett volna lennie. Mennyire ? Ahogy a VB.-jét bukta petrov mögött, királyt csinálva belőle és másból ?Ezt a "rugós" baleseti utalást nem értem.A ferkának ezért kéne szolidárisnak lennie ? Nem azért találta el a rugó, mert ferkában ült, a sors alapján bármiben ülhetett volna.
Miért lenne a ferkának ezért bűn tudata ?
-
prmcsk
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Szerintem ér a szárny valamit, de ehhez jóval hosszabb egyenesek kellenének és nem pedig felnagyított gokart pályák.
Olyan hosszú egyenesek, ahol elfogy a kers az időkorlát miatt, de a szárny még tovább tudna üzemelni az egyenes hossza miatt, mert így...A rövid egyenesekben az előzendő autó egy feltöltött kers-el kezdi meg az egyenest és mivel elöl van, a benyomott kers-el, jóval előbb is gyorsíthat, növekszik a távolság.
Az egyenes végén meg elég ha belülre húzódik és a szárny mehet a 3.14csába... -
prmcsk
addikt
A "verseny" után mondom...

Augusztusra (+/- egy hónap) és VB.-t avatunk.
Visszajöttek a ferka/sumékeres idők és az sem volt jó.
Ha a bullok KERS nélkül ilyen jók milyenek egy valós KERS-el ?
Valós KERS-es bulákkal szerintem egy közepes kvalitású, de gyakorlott csimpánz is VB. tud lenni.A beharangozókról:
Új gyártó és sokkal lágyabb gumik, lesz majd káosz.
Ja az...Egy gumicserével végigmentek és helyezett lett.
Majd a KERS...
Jah... időkorlátos használattal. Hagynák legalább, hogy mindenki annyit használja amennyit és ahol tudja.
Szány...
Az elvárt csoda, de így lóbránert sem ér. Kanyargós pályán hol használnák ? A külső íven ? Ott a centrifugális fizika hatna. Ezért kéne olyan hosszú egyeneseket "tilkézni" a pályákra, ahol előjöhetne az esetleges előnye, de így ?
-
prmcsk
addikt
Micsoda "izgalmak"?
Sok píár hűhó a semmiért...Mutassák már a redbullok kers kijelzőjét, hogy működtetik e ?
-
prmcsk
addikt
A KERS szabadon fogalmazva "áram visszanyeréses fékezést, fékeződést" jelent...
A töltő generátornak mozgási ellenállása van, mintha motorféket alkalmaznánk, amire a versenyző a lassuláskor még + kellően ráfékez, ha kell. Én így értelmezem.
Ha a "vörös bulák" nem a lassuláskor nyernek töltést, szerintem szabálytalanok.
-
prmcsk
addikt
Már most látható, hogy 2011.-ben sem lesz verseny...

Megalázó különbségek vannak az autókban és variálhat a FIA bármit az előzések okán, csak a sz@rt sutulják.
Régóta ugatom, hogy + súlyt a helyezést elérő verdákba, meg ne gokart pályákon akarjanak előztetni.
Tilke csináljon a vonalvezetéssel, amit akar, de előírnám neki, hogy bármit tervez legalább egy két kilométeres egyenest húzzon már a vonalzójával minden pályára, vagy ő húzzon el a 3.14csába -
prmcsk
addikt
válasz
DopeBob
üzenetére
Ezek után nem hiszem, hogy sok F1-es pilóta fog holtidőben rallizni
Már tegnap írni akartam erről, csak nem mertem...

De tényleg, ha van olyan "tubica" kaliberű idióta, aki az extra pénzkeresős extrém sportját veszélyezteti a hobbiból és "ingyenesen" űzött extrém sportjából adódó baleseti veszéllyel, az vessen magára. És pont a ralival, az autóvezetés királyságával kellett ennek is próbálkoznia ? "Tubinál" jóval nagyobb nevek estek-keltek már ebben a sportban.
Ha a holt szezonban adrenalinra vágyik valamelyik, menjen le hídba,a répáját kösse fel egy madzaggal a mennyezetre és garantálom, hogy izgi lesz, ha fárad...
Lehet kövezni...
-
prmcsk
addikt
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Sumi gratulálhatott is alfonznak, mert egy gyengébb vassal kente el a száját, egy jóval több VB.-t nyerő bajnoknak és a ferkának, akik akkor top csapat voltak.
Ez érvényes az akkori kocsira, a taktikára és a sofőrre is...És ez a nagy különbség...
Oliverda Szerinted az RBR és a ferka műszaki szintkülönbségének a kompenzálása nem a sofőr tudásbeli különbségével magyarázható ?
Ha alfonz az RBR.-ben ül szerinted melyik hónapban lett volna VB. ?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És szvetter a ferkában ?
-
prmcsk
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Most őszintén...
Miért kéne alfonznak gratulálnia, "sportszerűségből" ? Ez már régen nem divat...

Szerintem az RBR.-nek is egyértelmű, hogy alfi volt az, aki elvesztette a VB.-t és nem pedig szvetter nyerte. (Ezt persze "píárilag" sosem mondják ki).
Az nem volt kérdés a ferkánál sem, hogy szvetter nyeri a futamot, ha a vasa bírja.
Ez abból is egyértelmű, hogy vérebre és a min. negyedik helyre figyeltek, ez a ferka "csúcs lúzer" taktikájában is megmutatkozott.Ha így nézzük, akkor szvetternek és az RBR-nek kéne gratulálnia a VB.-ért, alfonznak és a ferkának.
Tehát: Nem az volt a szerencse, hogy szvetter nyert, hanem az, hogy alfonz nem lett negyedik és szvetter így lett VB.
-
prmcsk
addikt
A ferrarinál tanulság kell legyen hogy:
1.) Felvesz a csapatba 10 olyan gondolkodni, számolni és következtetni is tudó lelkes amatőrt, akik ha kell, ingyen is vállalják a verseny előtti és közbeni gyors stratégia váltást...

2.) Maszatot állandó "slave"-re jumperolják, ha már ragaszkodnak hozzá. Másra nem jó. Dugni már nem tud rendesen, maximum bele maszatol a pontállásba...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
prmcsk
addikt
válasz
Sandormaster
üzenetére
Milyen tanítvány ?
Ha jól tévedek ebben a korban szvetter még csak gokartozott, amiről itt már páran elmondták, hogy az F1-ben nem jó semmire, a gyakorlati haszna nulla...

-
prmcsk
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ezen a futamon csak annyi feladatuk lett volna, hogy mielőtt kihívják Alonso -t a boxba, megnézik, hogy ugyan már ki mögé is skatujázzák be
Hát ezaz...A leggyengébb csapatnál is alapvetés ez...Arról már ne is beszéljünk, hogy anno a ferka vitte ezt szinte tökélyre és most mégis elcseszik ?
A "tót meg a barna" idejében mindent előre kiszámoltak, ennek köszönhetik vagy három VB.-jüket...Amatőrök...

venember83 Hajrá tilke, csak így tovább...

-
prmcsk
addikt
Annál is inkább, hogy nem rajta múlt, hanem alfonzon...

Azt mindenki tudta, hogy első lesz, ez nem volt nehéz, de nem ettől lett VB., hanem a ferka ökörségén múlt. Alfonznak elég lett volna negyedikként beérnie és csinálhatott volna bárki, bármit...
Annyira erre koncentráltak (véreb alfonz mögött), hogy csakis vérebet figyelték és egy óvodás trükkel (véreb az új gumikon ment egy alfonzhoz képest gyorsabb kört majd forgalomba ér). Ezt a ferka lekövette és...Taktikailag egyszerűen megszívatták a ferkát...
-
prmcsk
addikt
Gratula az RBR.-nek és sajnálom alfonzt...
Taktikailag megszivatták a ferkát, a korai gumicserével, de hogy a ferkánál nem jöttek rá azonnal, hogy mit jelent forgalomba visszatérni akármilyen gumikkal egy előzni nem képes autóval ?
Magamban szinte azonnal azt mondtam: Na most szívtátok meg...

-
-
prmcsk
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
Még akár párhuzamot is lehet találni a véreb vs. RBR és anno talma vs. KTM között...
Ott és akkor sem volt őszinte a "labancok öröme", most sem lenne az...Labancék mindig is "hulye kocsogok" voltak.

Motion_Blur Mert ezek ellenére sem hülye annyira, hogy ne látná be:
Véreb az ő képességeivel csakis egy klasszis autóval esélyes arra, hogy egyáltalán VB. lehessen, vagy hogy pontokban kifejezve megmutassa "magát". -
prmcsk
addikt
amúgy egy vet, ham, alo hármassal kiegyeznék végeredményként.
Én is
, de mindenki tudja, hogy alfonz a mérleg nyelve. Mindenki csinálhat bármit, ha végig megy és vérebet maga mögött tudja tartani. alfonz legveszélyesebb mindenki számára és ezért fog mindenki rá vadászni.
Majd meglátjátok: A csapatrádiók és táblák arról fognak szólni, hogy alfonznak mi a jelenlegi pozíciója, persze, ha a sok "vadász" miatt egyáltalán eljut a verseny ezen szakaszába.
-
prmcsk
addikt
válasz
bluespirit
üzenetére
Ha jól tévedek a rajtsorrend miatt szvetter, alfonz és véreb egymás mögül indulnak (1-3-5)
Mégcsak kormányozni sem kell, hogy bejöjjön, amit mondok.
Az RB. a rajtsorrend miatt nem számolhat azzal, hogy majd alfonzzal történik valami, mert az a véletlen kategóriája...szvetter hiába nyer, alfonz lehet akár 4. is. A tuti csak a karambol lehet, amiért véreb eddig sem szégyellte magát...Még az is lehet, hogy nem a rajtnál lesz, mert az túl feltűnő. Elég, ha véreb olyan sebességgel akar bevenni egy kanyart, amiről előre tudja, hogy nem lehet, így hátulról "behozza" alfonzot majd azt mondja: Bocsika...

Van benne rutinja, párszor csinált már ilyet...
-
prmcsk
addikt
-
prmcsk
addikt
Alfonznak "csak" egy dolga van ma és holnap...
Mindenképpen a két "vörösbula" közé kell férnie és azt holnap is megtartania.
-
prmcsk
addikt
Megy itt mindenféle sztárolás, hogy kinek és melyik kocsiban lévő eredménye a jobb.
Eljátszottam a gondolattal...
Az utolsó futamra azt mondja alfonz a redbullnak, szvetternek és vérebnek...Fiúk!Bármelyikőtökkel autót cserélek csak azért, hogy kiderüljön, a sofőr e a jó, vagy az autó, amit vezet. Bevállalom, hogy nem spekulálgatok és csakis akkor lehetek VB., ha megnyerem az utolsó futamot és tiszta versenyben legalább 5mp-el jobb leszek a másodiknál, legyen eső, vagy hó...
Ki mit mondana ?

-
prmcsk
addikt
Maszat megint bebizonyította nálam, hogy egy búval lökött középszintű sofőr, ráadásul egy egoista pöcs.

Istenem, és ez lett majdnem "mákos VB", bár ha így történik anno, nem ő az egyetlen...
Ez a fazon, hogy valakinek segítsen ? Már "slave" pilótának is kevés... -
prmcsk
addikt
válasz
PazsitZ
üzenetére
Helyesbítek.
Véreb nem is nagyarc, inkább nem versenyző tipus szerintem. Azon vitatkozhatunk, hogy ki mit ért ezen.
Nekem nem az a versenyző, aki letipor bármit és bárkit az eredményért, mint marha a lóherét és gázol tökön-makkon át, mert az ilyen nem önmagára, hanem leginkább másokra veszélyes...Tudom, hogy a csapatán belül elnyomják, de ez nem magyarázat arra, hogy a habitusa más versenyzők életét keserítse meg. Ha nem ebben az autóban ülne annyi esélye lenne a VB. harcra, mint szálasinak a főtárgyaláson.Ma is mi volt ?
Már az elején nyekergett, utána kamuzott, hátha nincs verseny és az csak neki jó.
Vezeti a vébét, a pontelőnye megmarad, de az elenfeleknek egy futammal kevesebb az esélye a befogására. Szerintem a megcsúszása után sem reagált azonnal egy ellenkormányzással, ami nálam is azt sugallja (és ezzel nem vagyok egyedül), hogy ha vísszacsúszik a bolyba neki nem gond. Szerencsés esetben összekuszálja az első négyest, senki nem szerez pontot azok közül, akik rá veszélyesek, ezzel minden el van intézve és marad a régiben...Szerencsétlenségére nem így alakult, most ő szopott...Kezd elegem lenni a középszerű versenyző/legjobb autóban és jó évben=VB. kombóból.
Tekints vissza az években és érted, hogy miről beszélek... -
prmcsk
addikt
Alfonz drukkerként nekem ettől szebb nem is lehet...

A vörös bulák elcseszték, de nem adják fel...
A következőn rajt véreb-szvetter 1-2-re törnek, alfonz a harmadik. Szvetter hagyja, hogy alfonz a rajtnál 2.-ra menjen, majd hátulról szépen "kiműti". Ha szerencséje lesz maga is versenyben marad és mehetnek az 1-2. helyre, ha nem, véreb akkor is nyerhet miközben alfonz nullázik...Lehet, hogy horrort álmodtam ?
-
prmcsk
addikt
Van Isten !
vebberűberállatredbullbanülöknagyarc kiesett...Így legalább nehezebb lesz egy újabb szerencse/legjobb autós vébést látnom. -
prmcsk
addikt
Tiszta F1 óvoda az egész...

Mindenki ugyanazon a pályán versenyezne, aki fosik ne induljon el esőben, vagy vezessen az út és látási viszonyoknak megfelelően...

Eljut ez is oda, hogy csak száraz pályán fognak versenyezni és ezzel az esőmenőket büntetik ?
A jelenlegi elsőt kérdezik meg, hogy elinduljon e a futam ? Tiszta vicc, hát mit mondana vazzeg ? Neki az a legjobb, ha nincs is verseny. Minden pontelőny maradna a régiben, viszont egy eséllyel kevesebb a behozhatóságához...
Pompi Mondtam én, hogy egyszer még visszasírjátok a palikot. Én már tudom, hogy nincs olyan sz@r, amit ne lehetne alul múlni...Palik for president...
-
prmcsk
addikt
válasz
Stirlitz
üzenetére
Már megint keversz...
Számodra miért nem alapvetés, ha gokartról beszélek, akkor nem egy F1-el vetem össze versenyben, hanem saját magával ?
Szerintem abban is tévedsz, hogy egy gokart nem képes úgy fordulni, mint az F1, de majd jönnek a nagyok és megmondják a frankót...Ha nincs igazam, szóltok.
A gumik érinkező felülete nem minden, mert az több tényezős
Egy gokart súlyával, súlypontjával, kerék és tengelytávjaival, gumi méretével és anyagával benne van az, hogy a kanyarban lehessen úgy fordulni vele, mint a F1-ben.
Egy gokart a méretéhez képest rövidebb tengelytávval, de szélesebb keréktávolsággal rendelkezik, mint az F1. Ebből szerinted mi következik ?
A gumik anyaga ? Láttál te már egy gokart versenygumit "karikázás" közben ? Legalább úgy megolvad és tapad, mint az F1 és nem is kell a legjobbat használnod, bár ez a fogalom relatív, mert nem egy gumiszállító van...

Mérd már le, hogy az F1 autónak hány cm2 a tapadó felülete és ehhez mi az összsúlya és ugyanezt tedd már meg egy gokartal, ami kb. 1/6-od súlyú...Ebből adódik, hogy ha a gokart kerekeinek a teljes aszfalt felülete egy hatoda az F1-ének (szerintem jobb a gokart aránya), akkor miért ne tudna úgy kanyarodni, mint az F1.
Nowhereman Ez a te stílusod, ami téged tükrözhet, mert te írsz sokszor így... Én nem csak minősítek, hanem el is próbálom mondani, hogy miért gondolok valamit úgy, ahogy...
-
prmcsk
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Márakinél nem számít, hogy hány éve vezet ? Tudom, vannak ilyenek is...
Te jó Isten, hányszor törhettem volna már össze a verdáimat "vérpisti" módjára, csak, mert nem érzékelem a bajt, nincs reflexem, vagy csak azért sem lépek a fékre, pedig a szitu megkövetelné, hogy más hibáját egy fékezéssel én korrigáljam...
Persze tudom, hogy a F1.-ben az okozott anyagi és erkölcsi kárt szinte sosem a hibázó sofőr fizeti.
Stirlitz Ne mondj már ilyet. Sofőrök tömkelege így kezdte és abszolút össze hasonlítható. A fizika törvényei mindenre igazak, max. egy babakocsi versenyen a rázókő magassága nem annyira mérvadó, a kocsi hasmagassága miatt...
-
prmcsk
addikt
A vissza idézetekből ne hagyd ki az érveimet sem...
Az "alapszabály" idéző jelben van, úgy is értsd...
26 éve vezetek, kb. három éve gokartozom...
Hogy a versenybírók mit hogyan láttak, az nem érv. Ugyanolyan szubjektívek, mint én. Sumi sem lökött ki senkit...
a 4. pont opció volt, amit megindokoltam, hogy miért nem gondolt rá...
Nem mondtam, hogy direkt bele akart menni, de azt szerintem eldöntötte, hogy valahogy nem fog elmenni mellette...És ebben a szituban alfonz drukkerként sokkal objektívebb lehetek tőletek...
BMW001 Az sem érv, hogy tubica miért... ? Mert nem azonos a két szitu és a ponttáblázati helyük csak a helyszín.
1.) Mert nem wéreb volt mögötte...és ez a legfontosabb érv.

2.) A megelőzött jobban vigyázott rá
3.) Mikor is cserélt tubica gumit, nem pont a brillírozása előtt ? -
prmcsk
addikt
Hambi vs.Wéreb vitában részemről a záró...Mondom ezt úgy, hogy alfonz drukker vagyok.
Olvasom itt a különböző "fotelversenyzős" hsz.-eket néhány kivétellel, mint példáulb-type. Benne látom, hogy nem csak látott, de már érzett is rázókövet a feneke alatt valamiben, van a versenyzésben gyakorlata és szagolt már verseny lázat, ami nem agyatlan vezetést jelent, ezért a hsz.-ei hozzám a legközelebb állóak.

Pár éve gokartozom. Nem versenyszerűen az igaz, de elég gyors vasam van (vizes, 125ccm-es, hat sebességes Rotax, Mach1 váz) ahhoz, hogy objektívebben lássak dolgokat. Párszáz kört lementem már a kakucsringen és kecskeméten, nem beszélve arról, hogy 26 éve vezetek...Sokan itt hány évesek is ?
Néhány "gyöngyszem"...
"és a kanyart mindig az ív külsején kell elkezdeni venni"...
Nem igaz. Hogy honnan kezded meg azt mindig a következő kanyar íve, milyensége dönti el. Az esetek kb.90%-ában pont az ellenkezője igaz. Általában az a jó kanyarvétel, ha belső rázószélről a következő kanyar belső rázószélére érkezel és egyáltalán nem biztos, hogy kívülrők kell elkezdeni egy kanyart, oda inkább érkezel...
"Ha MW lecsuszik, mert tul sok a tempo, akkor LH is"
Ez sem oké. Nagyobb íven gyorsabb tudsz lenni, ez alap fizika. Ha tudod, hogy nem egy lúzer van előtted (hambi), aki határon autózik a külső íven, akkor bármelyik átlagos sofőrnek is be kéne látnia, hogy ugyanaz a sebesség a belső íven nem fog menni.
"Akkor mi is a baj Webberrel? Ott volt a lehetoseg, beprobalkozott..."
Ja, igen, de nem mindenáron. Ilyen előzési manővereket a túraautóknál lehet látni, ahol a belső íven próbálkozva betámasztják az autójuk elejét az előzendő járműre, mert e nélkül tudják, hogy kisodródnának. Két legyet egy csapásra: Én maradok a kanyaríven, akire meg rátámaszkodtam az szinte tuti, hogy lecsúszik.
"LH megint elkapkodta. Ha kicsit nagyobb ívben fordul, akkor is lazán megvan Webber, és akkor még a kereke se törik ki".
Ja persze...Ha nagyobb íven kanyarodik akkor könnyen előfordul, hogy balos külső rázót nem érinti, hanem átgázol rajta, amitől sérülhet a kocsi, lassul, vagy kiáll...
Ne akarjuk már mi érezni azt az autót, amit ő vezetett...Ez esetben wéreb mentalitásával van a bajom, mert ez F1 ahol a kaszni miatt nem lehet ugyanezt megcsinálni, mármint morálisan. Megelőzték és így ő látja és érzi mindkettőjüket, tehát neki kellene vigyáznia a fentebb leírtak miatt, de szerintem nem akart.
Tudta, hogy a manőverrel nem veszít semmit, max nyer, ami be is jött. Miért is ?1.) Ha nem tud elmenni neki hambi + pontokat szerez hozzá képest.
2.) Ha mindketten kiesnek a ponttáblázat nem változik.
3.) Hambi kiesik és nulláz, ő meg becsorog...
4.) Ő maga esik ki, nulláz, hambi + pontokat kap.Na ez az, ami szerintem eszébe sem jutott, mert csak kellő sebességgel kell végrehajtania az oldal ütközést ahhoz, hogy ez ne forduljon elő.
Végül egy megjegyzés: Ha ugyanilyen mentalitással és manőverekkel csapatnánk a haverokkal a gokartban, jó esetben is betonkeverővel kellett volna már a ránk tapasztott gipsz mennyiségét keverni.
Nálunk "alapszabály", hogy ha egyenesben megelőztek, vagy bőven melléd értek (hátsó-első tengely) akkor a kanyarban nem szúrok a rázón vissza, mert ÉN látom őt és a szitut és ebben a sportban a baromkodásnak curva nagy bukás lehet a vége.
Lehet, hogy szelíd vagyok ?
-
prmcsk
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Biztos, hogy be, mert széles az aszfalt és nem kell eljutnom a saját boxomig csak az elsőig, vagy már elé is rohantak volna az oltókkal.
Mégegyszer mondom: Verseny alatt mások életével brahizgatott a barom...Ha ő a saját életét lesz@rja ? Az övét, ezek után, én is...
-
prmcsk
addikt
Szerény véleményem: kovakövi nem finn, hanem idióta, aki másokat veszélyeztet.
Befordul a boxba, majd kijön, mert ő egy laza finn(g) Az egy dolog, hogy a visszapillantót borotválkozásra használja, de ha verseny közben bármit kifolyat az aszfaltra ?
Két meccstől eltiltanám az ilyeneket...
Flashcash Egy szerencsés p.csagyümölcs...
Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen autót vegyek?
- Gaming notebook topik
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- LEGO klub
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Apple iPhone 15 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

zajlott, hogy az "új istenke" legyen bajnok. Rá is fáztak a "nagybüdös csapat demokráciára", mindamellett, hogy ritka jó sofőr volt eleve, hambi.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, de mindenki tudja, hogy alfonz a mérleg nyelve. Mindenki csinálhat bármit, ha végig megy és vérebet maga mögött tudja tartani. alfonz legveszélyesebb mindenki számára és ezért fog mindenki rá vadászni.