Hirdetés
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
Aktív témák
-
mejanos
csendes tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Akkor Scumit miért büntették meg Monacoban, ha mégis: "az SC vonaltól lehet már idén előzni"
-
Viktor77
titán
válasz
hunnylander
üzenetére
Újból megkérdezem.
Miért mindig pont Hamiltonnal történnek ezek? Egy kis szóbeli figyelmeztetés itt, egy kis 10k-s bünti ott, egy kis "legközelebb ha valaki ilyet csinálna, azt jobban büntetjük" amott. Ezek biztos mind véletlenek.
-
hunnylander
őstag
válasz
Viktor77
üzenetére
Mondjad már mi rosszat csinált!
A csapat neccesre mérte ki a benzint, mikor engedtek neki egy plusz repülőkört, de a szabályok keretén belül cselekedett a csapat is, nagy ügy, Hamiltonról le lehetne szállni ez esetben.
Legtöbbször a tudatlanság és a rosszindulatú feltételezések szülik a dühöt és ellenérzéseket.
Pl. Kína; utólag kiderült, hogy szabályok engedik a boxban egymás mellett autózást, sőt még a szervízútra is rá lehet menni, Lewis ott is szabályosan közlekedett, épphogy a szerelők vannak onnan kitiltva. Charlie Whiting és Jean Todt is utalt rá, hogy Vettel volt a hunyó a szabálytalan leszorító kormánymozdulataival. Lewis feddését csak hozzácsapták, hogy adjanak valami koncot az ellenszurkereknek.
Aztán ment a pampogás, hogy szabálytalanul előzött a restartnál. Csak az idei új szabályt kellett volna ismerni, és egyértelmű volt, hogy nem a célvonaltól, hanem az SC vonaltól lehet már idén előzni. Brundle megjegyezte, hogy ezen restartkor Button lett volna büntethető, mert túlzott mértékben lelassított és a mezőny egy része kikényszerült még a pályáról is emiatt.
Petrovnál meg nem volt blokkolt előzési manőver. Cikázás az ellen volt tiltva, persze beindult a nyafogás és Trulliék kikönyörögték, hogy ezután ilyenért szigorúbb büntetéseket osszanak, holott még senki nem kapott ilyen büntetéseket ilyen manőverekért.
És aztán az ember általánosít, meg sarkít, egyszerűsít és a nagy zanzásításban pont a lényeg veszik el.
Hamilton hány rivális pilótát és szurkolóit bosszantja? Sokat, ez így szokott lenni a legjobb versenyzőkkel. Az hogy mekkora az ellenkórus és hányan nyafognak a dolgai ellen, nem mérvadó.

-
Erdekes az egesz, mert ha ez nem szabály es ha A szabályzat nem írja elő, hogy vissza kell menni a boxba, akkor ez miert A McLaren-Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton tízezer dolláros pénzbüntetésben és figyelmeztetésben részesült a Kanadai Nagydíj időmérő edzése után, amiért az idő lejárta után, a levezető körben megállt a pályán. ??
-
darál0w
Jómunkásember
remélem ezzel ennyi és a versenyről fog szolni innentől a forum

-
Oliverda
félisten
"Meg szabad állni. Fontos, hogy elegendő benzin legyen az autóban ahhoz, hogy az FIA benzinmintát tudjon venni." – idézi a Motorsport-Total.com Hamiltont, aki valóban nem vétett a szabályok ellen, mindössze figyelmen kívül hagyta Charlie Whiting emlékeztetőjét. Az FIA versenyigazgatója pénteken felszólította a pilótákat arra, hogy az időmérőn a fel- és levezetőköröket egy meghatározott időn belül teljesítsék, hogy ne akadályozzanak másokat.
A McLaren csapatvezetője, Martin Whitmarsh ezzel kapcsolatban elmondta: "Valóban kaptunk egy felszólítást, amely szerint az autóknak egy meghatározott időn belül kell visszaérniük a boxba, de ez nem szabály. A szabályzat ellen nem vétettünk. Nem így terveztük a dolgokat, de ez nem Lewis felelőssége. Hibáztunk, de választanunk kellett, hogy megállunk, vagy visszajövünk a boxba, ez esetben azonban nem lett volna elegendő üzemanyag a tankban a próbához."
Az FIA előírásai szerint minimum egy kilogramm benzinnek kell lennie az autóban, amikor a versenyző leparkol a parc fermébe. Amennyiben Hamilton önerőből visszament volna a boxba, nem lett volna elegendő benzinmennyiség a versenygépében. "A felhívás nem szabály, ezért fontosabbnak tartottuk, hogy legyen elegendő benzin az autóban. A szabályzat nem írja elő, hogy vissza kell menni a boxba. Ha egy kerék leszakad az autóról, akkor sem lehet visszamenni." – mondta Whitmarsh."
A vádak alaptalanok voltak, és Hamilton még az FIA vizsgálata előtt magyarázatot adott arra, hogy miért állt meg a pályán. "Azzal a szándékkal mentem ki a pályára, hogy egy kört futok ezekkel a gumikkal. Abban a körben, ami eredetileg az utolsó lett volna, keményen hajtottam a kerékvetőre, ami időveszteséggel járt. Nem tudtam javítani, közben pedig láttam, hogy Mark vette át a vezetést. Nem voltam tisztában azzal, hogy pontosan hol is állok, de tudtam, hogy kell futnom még egy kört. A rádióban közölték velem, hogy még van elegendő benzin az autómban egy további gyors körre." – jelentette ki a kvalifikáció legjobbja, aki elmondása szerint nem tervezte az utolsó kört.
Megint a nagy semmiről megy a vita. Szokás szerint. Na de hagy jusson egy kis szórakozás a Hamilton-hater egyesületnek is, nem szeretnék irigynek tűnni.
-
Közben Le Mans-ban meg dráma a pályán.
Mind a 3 gyári pözsó kiesett, alakul a 3-as Audi győzelem
-
törölt tag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Ide inkább másolnék valamit:
"Meg szabad állni. Fontos, hogy elegendő benzin legyen az autóban ahhoz, hogy az FIA benzinmintát tudjon venni." – idézi a Motorsport-Total.com Hamiltont, aki valóban nem vétett a szabályok ellen, mindössze figyelmen kívül hagyta Charlie Whiting emlékeztetőjét. Az FIA versenyigazgatója pénteken felszólította a pilótákat arra, hogy az időmérőn a fel- és levezetőköröket egy meghatározott időn belül teljesítsék, hogy ne akadályozzanak másokat.A McLaren csapatvezetője, Martin Whitmarsh ezzel kapcsolatban elmondta: "Valóban kaptunk egy felszólítást, amely szerint az autóknak egy meghatározott időn belül kell visszaérniük a boxba, de ez nem szabály. A szabályzat ellen nem vétettünk. Nem így terveztük a dolgokat, de ez nem Lewis felelőssége. Hibáztunk, de választanunk kellett, hogy megállunk, vagy visszajövünk a boxba, ez esetben azonban nem lett volna elegendő üzemanyag a tankban a próbához."
Az FIA előírásai szerint minimum egy kilogramm benzinnek kell lennie az autóban, amikor a versenyző leparkol a parc fermébe. Amennyiben Hamilton önerőből visszament volna a boxba, nem lett volna elegendő benzinmennyiség a versenygépében. "A felhívás nem szabály, ezért fontosabbnak tartottuk, hogy legyen elegendő benzin az autóban. A szabályzat nem írja elő, hogy vissza kell menni a boxba. Ha egy kerék leszakad az autóról, akkor sem lehet visszamenni." – mondta Whitmarsh.
"
Hamilton meg:
"Azzal a szándékkal mentem ki a pályára, hogy egy kört futok ezekkel a gumikkal. Abban a körben, ami eredetileg az utolsó lett volna, keményen hajtottam a kerékvetőre, ami időveszteséggel járt. Nem tudtam javítani, közben pedig láttam, hogy Mark vette át a vezetést. Nem voltam tisztában azzal, hogy pontosan hol is állok, de tudtam, hogy kell futnom még egy kört. A rádióban közölték velem, hogy még van elegendő benzin az autómban egy további gyors körre." -
darál0w
Jómunkásember
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
tudod mit?! akkor fogyjon ki

-
törölt tag
válasz
Viktor77
üzenetére
valószínűleg azért mert erre az idényre változott az időmérő...motorosoknál többször is volt ilyen hogy valaki (egy szimpla másik versenyző) tolta a lábával azt akinek elfogyott az üzemanyaga...ez qva nem nagy dolog (lehet hogy csak szerintem), mivel mindenki kiszámolja, hogy lehetőleg a gyors/repülő körében ideális legyen minden..és ehhez hozzátartozik a legkevesebb súly, és a legjobban üzemelő gumi, valamint a tiszta pálya..
Mint írtam ez a motorosoknál annyira nem számít, hogy a vetélytárs..azaz egy másik versenyző tolja a lábával be a pit-be azt aki pórul járt (de láttam már olyat is hogy felült mögé, és a motort otthagyta-majd elviszi a csapat)..
De (és ez sztem az elmúlt évek hibája) itt már mindenki visszasorolást akar, mert a szabályok így-úgy.
Igen, erre az évre megváltoztak a qual szabályok, és lehet lityizni, és lehet így is járni..első alkalommal pénzbüntetés, másodikra gondolom elveszik azt a körét.. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Viktor77
üzenetére
Ez természetes, mindíg így van. Ha valakinek támad egy ötlete, ami nem szabálybaütköző, mindíg jönnek utána az irigyek és legyőzöttek pampogni. Emlékezz vissza, mi volt tavaly a Brawn-diffúzorral, vagy idén Bahreinben az F-csatornával...
A bírókról meg annyit, hogy semmit nem ér a szavuk. Idén Monacoban a versenybírák több szabályt sértettek, mint Schumacher az ominózus előzéssel, mégis tudjuk, mi lett a vége...

-
PazsitZ
addikt
válasz
fasirTTT
üzenetére
Jól van egyébként valószínű, hogy egy sem, hisz pl. a boxkijáratos előzést sem erőlteti senki, pedig asszem konkrét szabály még mindig nincs rá.
Ami talán néhol igaz, hogy pl. nem ő határozza meg mennyit tankoljanak a kocsijába, erre vannak a mérnökök.
Ezzel szemben Hami tényleg 1-2 dolgot lazán megúszott az évben, ami viszont a személyéből fakadóan van.
de ez már csak ilyen, az egyenlők között is vannak egyenlőbbek.
-
Viktor77
titán
válasz
hunnylander
üzenetére
Érdekes, eddig valahogy senkinek nem jutott ez eszébe. Pont Hamiltonnál kellett megtörténnie.
Én sem gondolom, hogy ezen múlt volna a pole. Gyorsabb volt, ez nem vitás, és nem a benzin mennyiségén múlt.
Az bassza a csőröm, hogy Hamilton neve lassan futamról-futamra előkerül, valami vitás eset kapcsán. Mindegy, hogy szabályba ütközőt csinál vagy sem (azért általában nem).
És nem csak azok vitatják a dolgot, akik nem szeretik. Mindig a szabályokra hivatkozol, és most is kapott büntetést, szóval a bíróktól is "megkapta a magáét". Ergó nem volt teljesen szabályszerű. (Nem kell tudnom a szabálykönyvet, de a bírók nem a hasukra ütöttek és dobtak egy 10k-s büntit. ) Ha az lett volna, nem kapott volna büntetést. Most a mértékétől tekintsünk el, nem lényeges. Büntetést azért lehet kapni, ha valaki olyat csinál, amit nem kéne. Ahogy a szóbeli figyelmeztetés is azért jár, mert olyat tesz valaki amit nem kéne. -
hunnylander
őstag
válasz
Viktor77
üzenetére
Azt máshogy kell szabályoznia az FIA-nak, ha el akarja kerülni.
De ez korántsem így megy, hogy rendszer lehet a dologból, mert nem egy szabályjavasló munkacsoport van, és egyik futamról a másikra is történnek változtatások. Elég, ha az eligazításon az FIA szóban figyelmezteti a csapatokat, hogy ezután mire számíthatnak.
-
Gyusz
őstag
Nekem hihetőnek tűnik, hogy Hamilton egy körrel többet ment a tervezettnél, látszott hogy az utolsó előtti körét elcseszte. Volt pénzbírság, meg figyelmeztetés, aki meg ezek után szándékosan ilyesmivel próbálkozik, az szerintem számolhat azzal, hogy esetleg komolyabban büntetik.
-
PazsitZ
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Azért ezek után kíváncsi leszek a következő időmérőn, hány kocsi fog félreállni a fűre az időmérő utolsó köre után

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
ronaldo
üzenetére
Nem értem, mit kell ezen hozsannázni.
1 - Webber kemény gumival ment, Hamilton nem.
2 - Webber koccolta a bajnokok falát, Hami nem.
3 - Webbernek nincs F-csatornája, Hamiltonnak van. **Ugye emlékszünk, hogy a középső szektorban mindössze 0.055s volt az előnye Lajosnak?
(#15374) darál0w: Azért milyen érdekes, hogy a verseny vége fele mindenki üzemanyaghiánnyal megy, visszatekert mocikkal...

-
darál0w
Jómunkásember
kár ezen vitatkozni...megint itt a nagy flame áradat....majd a versenyen ugy is odacsapnak neki és azt kívánom itt is álljon meg üzemanyaghiány miatt az utolso körben.( bár lehetetlen így belegondolva
) -
ronaldo
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Hogy jogi alapja van-e? Fogalmam sincs. Nem is fogok utánanézni. Etikai szempontból nyilvánvaló az eset.
Amúgy kicsit el van mosva a dolog, nem? Mert ami a cikkben volt szektoridő (33 meg 55 mp talán?) az nem azt mutatja, hogy beért volna a boxba. Tehát feltehetően nem 1-2 deci hiányzott.
A Nincs bizonyíték a tervezettségre meg olyan, hogy ezek szerint még te is belátod, hogy volt susmus a dologban, de "gyere gyökér, bizonyítsd be"?

Az meg, hogy 1-2 deci mennyit számít... szerinted Hamilton jóelőre tudta, hogy 2,5 tizeddel gyorsabb lesz, mint Webber?
Igazából nem vág földhöz az eset, szerintem nem befolyásolja a verseny végeredményét (ahogy az előbb is írtam). Ennek ellenére furcsa, hogy pont vele történt ilyesmi. 3(+1) pályán töltött körnél a Q3 végén meg aligha tud beütni váratlan üzemanyaghiány. Ha 40 körös etapot megy azt mondom oké, de 15-16 km-n nem tűnik el egy ásványvizes flaskára való benzin. A mérnöki tudományok annál előrébb tartanak azért...
-
Viktor77
titán
válasz
hunnylander
üzenetére
Azért gondolj bele, viccesen nézne ki, ha a következő időmérőn, az első 10 autó ott maradna a levezetőkörben a pályán, majd betolja őket valaki.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
D@ni88
üzenetére
Schumachert miért büntették meg Monaco-ban a Versenyfelügyelet hibájáért?
Miért szegték meg a szabályt, hogy leplezzék hibájukat?
És a bíró miért szegte meg a szabályt, és osztott ki neki áthajtásos büntetést a verseny után (amit csak közben lehetne) csak azért, hogy ne lehessen fellebbezni?Miért?

(#15370) D@ni88: Ne haragudj, de büntetni a bűnösöket kell, nem pedig vaktába, elrettentés céljából. Ez nem inkvizíció.
-
D@ni88
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Kit érdekel ki tehet róla?
Ott van a motorszabály, nem a pilóta tehet róla hogy sorra döglenek, de mégis a pilóta kapja a 10rajthelyes büntetést.
Ott van Sumi esete, a csapat mondta neki azt, hogy előzhet, ő előzött, és mégis őt büntették.
De pl Hamiltont nem büntették meg a cikázásért se, pedig arról már igazán tehet, és még van 1-2 dolog a füle mögött csak idénre.Jah, és inkább írj Hamiltonnak hogy figyelje a boxutca lámpát, meg az előtte lévő autót.
Tud vezetni nem kétség, de annyira irritál hogy idén mindent elnéznek neki. -
hunnylander
őstag
válasz
D@ni88
üzenetére
Az olyanok kedvéért, mint te.
Mondd már meg, hogy mi rosszat csinált a pilóta? A büntetés inkább a csapatnak szól.
De, ha ilyen kedvük volt a bíráknak, ez van, de még mindig nem kaptam idézetet, hogy mire fel kellett volna ezt a dolgot büntetni drasztikusabban?
Rengeteg vétség van, amire csak pénzbírság és/vagy szóbeli feddés a büntetés.
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Ez igaz. De, azért a pálya utolsó részeiben jól jön a jó vég.
Bár az valóban igaz, hogy sok előzésilehetőség van ezen a pályán. -
hunnylander
őstag
válasz
1hijjanhusz
üzenetére
De előzési lehetőség rendszerint abból adódik, hogy egy gyorsabb utolér egy lassabbat. Versenyen nem megy minden a papírforma szerint, önmagában a csúcssebesség nem garancia a sikeres védekezésre.
Pályafüggő is a dolog. Van olyan pálya, ahol akár az egész futamot ki lehet védekezni jó csúcssebességgel. Szerintem Montreal nem ilyen, mert könnyebb rajta többféle ívet rajzolni és az aero kevésbé hangsúlyos és érzékeny a mechanikára támaszkodó lassúbb részeken, ahol oda lehet érni és ott lehet maradni a másik sarkában, a hajtűnél meg rajzolnak egy másik ívet. Általában a nagy csúcssebességű autó ezen a pályán ügyetlenebb a lassúbb részeken.
-
skylaner
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Pontosan. Más csapat miért tudja megoldani, hogy elég legyen a benzin ?
Ezen a szinten kicsit érdekes....Valamint én úgy emlékszem, hogy a sorozatos figyelmeztetések miatt azt mondták, hogy ha még egyszer bármilyen szabálytalannak tűnő dolgot csinál kapja a büntetést.
Erre megint csak figyelmeztetik...... -
D@ni88
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Na ha ennyire véded, tegyük fel hogy ártatlan Hamilton, mert nincs benne a szabályzatban.
Akkor mire fel kapott pénzbírságot, és figyelmeztetést? -
MPowerPH
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Én azt értem, csak megint miért Hamilton, miért nem Alonso vagy Webber trükközött így a csapattal? Idén ez hányadik ilyen húzásuk?
De nem érdekel, futamon úgyis darabokra szedi a két RBR.
-
válasz
hunnylander
üzenetére
Itt egesz masokat irnak.
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz
hunnylander
üzenetére
De, ha jó a vég, akkor még szélárnyékba sem tudnak néha kerűlni az amúgy gyorsabb autók.
-
hunnylander
őstag
-
MPowerPH
félisten
Ez a Meki+Hamilton páros mindig csinál valami olyat, amiről másnap beszélni lehet. Én csak azt nem értem, hogy ha benne van a sportkódexben, hogy az indokolatlan megállást büntetni kell, akkor miért pénzbírságot kapott?
Fura, de ő mindig megússza.
A $10.000 a Meki kifizeti, a figyelmeztetés meg megy a poénfalra, szerintem jót nevetnek rajta. Nem tudom hányat kell összegyűjteni belőle.... -
hunnylander
őstag
válasz
1hijjanhusz
üzenetére
A McLaren benne van a közepében csúcssebességben, semmi extra, az autón jelentős leszorítóerő lett konfigurálva (ez kímélheti az abroncsokat a kevesebb csúszkálás által, plusz javítja a fékstabilitást, kigyorsítást...).
Láthatólag az élről szeretnének nyerni, előzések nélkül, és az előzéshez se minden a csúcssebesség ezen a pályán. Brutális féktávok vannak, merészebb későbbi fékezéssel lehet majd előzni.
-
ronaldo
őstag
Nem akarok vitát szítani, de így a tényeket elolvasva, ezért simán hátra kellett volna sorolni hamiltont. Most hogy "kommunikációs félreértés" vagy szándékos mozdulat miatt volt kevesebb benzin az autójában az szerintem tökmindegy, azt rendezze el a mclaren házon belül, viszont mindkét esetben fennáll, hogy jogosulatlan előnyhöz jutott a többi versenyzővel szemben...
Ennél egyértelműbb dolog kevés van. Legközelebb meg "véletlen" az rpm limiter marad kikapcsolva és 19500-ig pörgetheti a motort?

Bár nem hiszem, hogy túlzottan beleszólt volna egy +5 rajthelyes büntetés a verseny végső sorrendjébe, mert akkor is a 3. helyen ért volna be, meg most is az néz ki neki leginkább.
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Akko megint sok fog múlni a boxban eltöltött időn. Esetleg az nem tudod, hogy a McLaren mennyivel volt, jobb végre, mint red bull? Mert ez jól jöhet a hosszú egyenesekben.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
végülis...majdnem ugyan az mindkettő...zümmögnek és kész

15347) Motion_Blur ha ez így lesz, a red bull megint tarol...

15348) Viktor77 maga a közvetítés hamarabb kezdődik...én azt is szoktam nézni. szal én kapcsolgatok

-
[CS]Blade2
addikt
válasz
skylaner
üzenetére
Nem szabadott volna mennie még egy gyors kört. Így mindenképpen jár a büntetés, mert nem tudta sehogy sem 130%-on belül befejezni a levezető kört, és nem maradt volt elég üzemanyag a minimum súlyhoz.
Én az utolsó körét töröltem volna, szerintem az korrekt lenne, és a többiek sem kezdenének a kicentizésbe.
"Kanadában 10kg üzemanyag a köridőben +/-0.29mp-et jelent." Ez kb. 2-2,5 körre elég az időmérőn. Vagyis kb 1 vagy 1,5 tizedet nyert vele. Ha egyáltalán nem hagynak a levezető körre, akkor talán 0,2secet is lehet nyerni. Időmérőként mindkét pilótának összesen 20K, ennyit bőven megér bármelyik nagyobb csapatnak. Meg kapnak figyelmeztetést, de mind tudjuk semmit nem ér, majdhogynem pontgyűjtő kártyára teszik.
-
Viktor77
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nem értem miért írjátok többen is a kapcsolgatást. Nincs meccs a futam ideje alatt.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Jarod1
üzenetére
Lágyon.
A verseny idejére enyhén felhős idő, 22-23 fok várható. Szal nem lesz az aszfalt hőmérséklete magasabb, mint az elmúlt 2 napban. Nagyon kíváncsi vagyok a gumitaktikára, a Bridge-es pali azt nyilatkozta, hogy a lágy keverék 6-7 kört, a kemény max. 25 kört bír ki. Minimum két kerékcserét jósolt még pénteken.
-
-
Jarod1
veterán
Button milyen Gumival kezd nem tudja valaki?
-
TESCO-Zsömle
titán
Gyerekek! Minek kapcsolgatni? Monitor egyik felében a F1 stream, a másikban a VB stream. Csak a hangot kell egyensúlyba hozni, hogy mindkettőt halld, és kész.

-
Bermi
aktív tag
nagyon izgalmas volt az időmérő.
hami nagyot ment, schumit sajnálom, de ez van. -
törölt tag
válasz
skylaner
üzenetére
?!
Én nem tudom itt senki nem emlékszik már arra amikor feszt rajthelybüntetéseket, meg áthajtásost kapott...pl. áthajtásost kapott rajt utáni elfékezésért (veszélyes vezetés(??!)..uazon a futamon Massa egy az egybe nekiment Hamilton-nak és kipörgette->elment az egész mezőny mire megfordult..és Massa uaz áthajtásos büntetést kapott.., áthajtásost kapott elrontott előzési kisérletért (Vettel-t próbálta előzni, de már nem tudott a sikánra fordulni a francia versenyen), időbüntetést a Spa-i esetnél...amire szabályt kellett módosítani, mert a hatályban lévő szabály szerint még csak nem is lett volna büntethető..stb (ezek mind egy évben)
...meglepő azt olvasni hogy Hamilton-t nem büntetik..sztem meg már kicsit sok volt a 'jóból'
Nekem szimpibb a jelenlegi rendszer, amikor nem a 'bírák' szablyák véglegesre a futamokat.. -
skylaner
senior tag
válasz
proof88
üzenetére
Már engem is eléggé bosszant, hogy Hamilton állandóan csak figyelmeztetéseket kap.
Ennyi figyelmeztetés után már rég "kijárna" egy komolyabb büntetés is.Amúgy szerintem nem az időt kell nézni, hogy -x kg benzin miatt nyerte meg, hanem azt, hogy direkt nem ment el a boxig.
Én úgy olvastam, hogy lett volna még elég üzemanyaga arra, hogy bemenjen a boxba.
Viszont akkor csutkára elfogyott volna és előfordulhatott volna az, hogy nincs meg a kocsinak a minimális súlya, ami persze büntetést vont volna maga után.
Ezt játszották ki, ami miatt igenis, hogy járna a büntetés. -
proof88
addikt
Mondjuk nem hiszem, hogy a kevesebb benzin jelentett 2 tizedet. Lehet, hogy nagyon kicentizték a benzint, és esetleg kicsit többet fogyasztott a kocsi... itt nem literekre, hanem tized literekre kell gondolni. Hamilton a boxhoz vezető egyenesben állt meg a kocsival, onnan max még 2-3 deci benzin kellett volna. Ha még 5-6 deci plusz lett volna neki, az első 2 szektort is kicsit jobban nyomhatta volna a levezető körén. Emlékeim szerint 1 liter benzin 0.7-0.8 kg, szóval 5-6 deci plusz benzin súlya nem számított volna ennyit, 2 tizedet biztos nem, amúgy is van az a becslés, hogy 10 kiló benzin jelent kb 1 tizedet körönként. Úgyhogy ez a "csalás" sztem fel van fújva.
Csak az a különbség, hogy mittomén, LH kocsijában marad 1.0 liter, mikor leállította már a motort, a többiekében még volt 1.4 liter, mikor az utolsó egyenes szakaszhoz értek és a boxban nyilván már nekik is 1 liter körül volt. -
1hijjanhusz
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen, abban igazad van, hogy a rajtvonalnál inkább még belső íven vannak és onnantól húznak rá a kűlső ívre. Viszont a célegyenes elején még nem, így van. Most is a belső oldalon van a pole position.

-
D@ni88
addikt
De komolyan, lassan már minden futamon kap egy büntit/figyelmeztetést Hamilton, aztán ha majd következőleg ez meg az akkor nagyobb bla bla. Csak hát mndig sumákol, szabálytalan, de nem látjuk az igazi büntetéseket...

-
Motion_Blur
félisten
válasz
1hijjanhusz
üzenetére
A belső (tiszta) oldalon van az első rajtkocka (legalábbis régen így volt). A külső ív jóval porosabb, jól lehetett látni akkor is, amikor Hami az utolsó gyorskörét befejezte. Azt az ívet nem nagyon használják, mert onnan 'nem fekszik' az első kanyar féktávja.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
Webbo nem egy igazi rajtgép Ebben igazad van.
Abban én viszont nem vagyok biztos,hogy nem hüznak meg valami mocskos dolgot.
Webbernek viszont egy aláírt szerződéssel viszont már-már nem számít, hogyha kissé pofátlan és nem engedi el csapatutasításra.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Webbernek előny, hogy Hamilton és Vettel a poros részről indúl.
-
madstunt
addikt
ááá a rohadt nem élőben való leadás miatt csak most látom az eredményeket

örülök hogy a lotus fejlődik
-
Nowhereman
őstag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Webbo nem fogja elengedni, de ugye Webbo nem egy igazi rajtgép ez természetes modon is megeshet. Aztán a kerékcsere - de ugye Webbo kiautzhat olyan elönyt, hogy azt csak nagy szinjátékkal lehessen összehozni.
De ha van a Red Bullnak esze, nem erölteti a bundást. Egyrészt a gyanu felhöje lebeg felettük, ami nem jo reklám, másodszor Lajcsi meg a mekivel nagyon megérkezett, és Lonzi is megjöhet - akkor pedig a kölköt megeszik - Webbo inkább állhatja a sarat... -
darál0w
Jómunkásember
válasz
1hijjanhusz
üzenetére
na ők nem...de az engem nem érdekel...eddig az évben legfőképp miatta van izgalom számomra

-
A hamitol siman elvennem az idejet. Meg a boxba sem tud bemenni. Remelem holnap beszivatjak a bullok.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fasirTTT
őstag
mi a hoki. mindenki RedBull-os ?

sehol 1 Mclarenes?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur
üzenetére
de elfogy a gumija...elvileg...
-
Motion_Blur
félisten
Brutálisak a Red Bull-ok...
Ha sima verseny lesz, szerintem Hamilton azért tudja tartani őket, mert versenytempóban mindig hoz a McLaren.
-
-
Jarod1
veterán
bsaaazzzzz nagyon nagy Hami, tologatta MClarent:

-
darál0w
Jómunkásember
na akkor amit most levettem, h hamilton "csalással" tudta megverni a 2 redbullt, akik keménykeveréken voltak kint...ráadásul így is ők jártak jobban. hihetetlen mit művelnek ezek a redbullosok...

most csal, most csal, most csal...figyeld

-
PazsitZ
addikt
Sajnálom, hogy Hami nem második lett, mert így akkor Webbernek el kell engednie rajtnál a kis rinyagépet.

Csak most olvasom a Hamilton esetet. Alapvetően mondjuk van benne valami, hogy akevesebb üzemanyag is biztos jelent előnyt, de mondjuk ha technikai hiba miatt ált volna le a kocsi, akkor nincs semmi...
Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- További aktív témák...
- Honor 200 Pro 12/512GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Asus ROG Strix G533ZW 15.6" FHD IPS i9-12900H RTX 3070Ti 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Pro 14 PC14250 14" FHD+ IPS érintő Ultra 5 235U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ddHIFI RC30B RCA-RCA összekötő 120cm
- series X csomag
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
Fura, de ő mindig megússza.

MS.