Hirdetés
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
Aktív témák
-
Kubi out
-
Integra
titán
na, a boxutcai dzsembori megmentette a napot, káosz és fejetlenség

-
A riporterek nem értik, hogy miért maradt le szándékosan Vettel az SC bevonulása előtt.

-
bambano
titán
Alonso megint raplizni fog, most Vettel miatt...

-
Bibby
addikt
Ha most nem kap áthajtásost Fettel...

-
nah, vajon Vettel szabályos volt?
-
qestion
aktív tag
buli van

-
PazsitZ
addikt
Ferrarinál már a múltkor figyeltem, nem tudom mióta van ez a speciális első emelő szerkezet tankoláskor.
Az az elszabadult kerék azért elég veszélyesnek tűnt, de akkor csak nem kapott el senkit.
A Renault box meg jól elb*szta.Vettelt meg úgysem büntetik szvsz.
-
Wwooooooooooooooooooow
mi megy a boxban -
darál0w
Jómunkásember
jájjj mi van itt

-
hodostamas
addikt
Hát, jó munkát végeztek...
-
Xirtam
veterán
Na SC! Remélem ebből a Ferrari tud kamatoztattni.
Áhh a génkezelt hamilton megelőzte Massát!

-
McKane
senior tag
amugy a közvetítés során leadott reklámokat látják más országban is?
mármint ami reklám miatt meg szokták szakítani a kommentátorokat és leteszik fél képernyőre a futamot.. erre gondoltam. -
-
AMD Power
titán
Attól félek ,hogy ez a Magyar nagydíj is ugyan olyan unalmas lesz mint előző héten a Német.
-
hodostamas
addikt
Most csak 1 mp-t kapott Alo. Tegnap után azt hittem azért nem lesz ekkora előnyük versenyen :/
-
Xirtam
veterán
Áhh RedBull felőny mennyire látszik....1 kör alatt kaptunk fél másodpercet!

-
shteer
titán
jó szórakozást!
-
rocket
nagyúr
Mindjart kezdodik az unalom 100 perce.
-
bandus
veterán
elérhető most valahol nézhető stream?
-
Xirtam
veterán
Szerintem borzalmas volt. Valami jobb énekes gyermekeket is találhattak volna.
-
AMD Power
titán
Nagyon szép hangja volt annak a lánynak!

-
Szép volt a Himnuszunk, így gyermek előadásban!
Grat! -
hossszú
őstag
Alonso, Vettel, Massa,
-
D@ni88
addikt
Webber, Alonso, Vettel

-
Xirtam
veterán
Tippem!

1.Massa

2.Webber
3.Alonso
4.Vettel
-
PazsitZ
addikt
válasz
Xirtam
üzenetére
A régi csapatok a nagy tapasztalattal?
gondolkozom tehát vagyok: szerinted a Red Bull csapatban név nélküli jött-ment senkik dolgoznak akiket a munkaügyi központ vélelenszerűen irányított ki?
Enyhén hülyeség szerintem.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként a szárny témával kapcsolatban úgy tudom van egy mérték, aminél nem deformálódhat jobban semmilyen alkatrész, mivel, hogy nem is vizsgálják a dolgot, így feltételezem ez belefér abba az értékbe.
-
Xirtam
veterán
Drivers Track Parade-t valahol a neten nyomon lehet követni?
-
Motion_Blur
félisten
Aztaszégyent, mekkora baleset volt a Porsche Szuperkupa rajtja után

-
törölt tag
válasz
rocket
üzenetére
Én ezt a 40LE hátrányt erősen kétlem, szvsz inkább előnye van a Renault-nak.
A gyári csapat nem siránkozik, és még is elég erősek. Az egyik meglepetés volt számomra hogy a Renault ilyen jó...na nem nagyon de az hogy Petrov is erős tud vele lenni, és amikor Hamilton cikázott vele akkor is az látszott hogy erős a Reanult, kanyarokban és a kigyorsokban, és az gyors pályákon is egész rendben van. Lehet mondani hogy Kubica erősebb a Renault-l mint Alonso volt, ami zavar az erőben nálam, mert én Alonso-t jobbnak tartom.
Ráadásul a Piquet botrány után a Reanult csak féls'ggel van az F1-ben, és ez sem látszik olyan nagy hátránynak, Briatore is akár ilyen, akár olyan, erős csapatvezető volt.
...és a Renault még is jó, ..és nem csak Kubica.
Szal szvsz a Red Bull kicsit be van támasztva...nem nagyon, de az év elején valszeg, az én hülyeségemben elgondolva, nagylelkűen kezelték a fejlesztési előterjesztéseiket, hogy egy sóhajnyi előnyt kapjanak. Idény közben már nem hiszem hogy ilyenek megengedhetőek, de mint tavaly a diffúzornál, idén is kicsit belenyúlhattak a jövőbe.
Vettel miatt is, és maga a Red Bull miatt is, több VB esélyes csapat, több VB esélyes versenyző.
Ezt nem lehet látványosan csinálni és idény közben nem is tartom kivitelezhetőnek, de az év elején amikor minden csapat benyújtja jóváhagyásra a tervezett újításait, olyankor elképzelhetőnek tartom hogy kicsit zárkóztatni akartak.
...és ennyi elég, míg a többiek kapaszkodnak addig ők már másban törik a fejüket...ahogy a Ferrari csinálta évekig, az idény felétől már a jövő évi autón dolgoztak és ezzel megalapozták a hosszabb távú sikereket, amit csak nehezen lehetett megtörni. -
attisx
addikt
válasz
rocket
üzenetére
"A Magyar nagydij utan lesz 4 hetuk, hogy elohuzzanak valamit a cilinderbol, es ha sikerul az se biztos eleg lesz, mert a Red-Bull se fog aludni."
Remélem, hogy sikerül. Bár a dolog szépséghibája, hogy hivatalosan ma éjféltől 14 napig zárva kellene lennie az F1-es gyáraknak. De szerintem nem kell félteni a Meki-t, hisz az egész MTC-t úgy se zárathatja be a (ma)FIA, mivel nem csak F1-es projektek folynak a falak között. Úgyhogy szerintem megoldják ők ezt egy kis "munkaerő átcsoportosítás"-sal...

-
rocket
nagyúr
válasz
proof88
üzenetére
Azert eleg gaz, hogy tobb evtizedes tapasztalattal rendelkezo mernokok nem tudnak rajonni lassan 11 verseny ota a Red-Bull titkara.
Mostanaban nem nagyon lattunk ilyen folenyt, igaz a McLaren/Ferrari duo hasonlo helyzetben sokkal tobbet tudott volna kihozni, es mar 30-40 ponttal mennenek elol, de nagy valoszinuseggel mindezzel egyutt siman megfogja nyerni mindket VB-t a Red-Bull.Hamilton egyetlen eselye, ha a kovetkezo nagydijra elohuzzak neki is a hajlekony elso szarnyat, de lehet ez se fogja megvaltani a vilagot, mert a ket csapat kozott akiknek van ilyen szarnyuk 1.2 masodperc volt a kulonbseg az idomeron (versenyen varhatoan joval kisebb lesz a kulonbseg, de sok palyan a jo rajthely nagy fontos, mert elozni szinte lehetetlen), raadasul ugye allitolag a Red-Bull altal is hasznalt Renault motor 20-30 loero hatranyban van teljesitmenyben.
Az nem eleg a McLaren csapatnak, hogy ha a Ferrarit befogjak, futamokat kell nyerniuk ha VB cimeket akarnak, mert az uj pontrendszerben a gyozelem sokkal tobbet er mint az elozo szezonokban.
A Magyar nagydij utan lesz 4 hetuk, hogy elohuzzanak valamit a cilinderbol, es ha sikerul az se biztos eleg lesz, mert a Red-Bull se fog aludni. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Versenyen nem a költségvetés számít, hanem az autó teljesítménye. Ezért hívják versenynek és nem gazdasági kimutatásnak.
(Lásd ott a Toyota, a 400 milliójukkal sokra mentek...)Egy olyan autóban ülnek Nico-val, amit szinte alig tudtak fejleszteni. Ezt az évet beáldozták tavaly...
-
proof88
addikt
-
Nowhereman
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Az egészben az a legszebb, hogy a volt vízhordófiúja is elpáholja rendszeresen egy sokkal kisebb költségvetésű verdával...
-
proof88
addikt
válasz
qestion
üzenetére
link
Ha a gomolyfelhők 10-40 százalékban borítják az eget, az UV sugárzás nagyobb lehet, mint teljesen tiszta, napos időben. A felhőpamacsok szélén ugyanis a sugár megtörik, erőssége extrém esetben akár 10-15 százalékkal is megnőhet. Ez a jelenség szabad szemmel is tisztán látható, ilyenkor „ragyog” a felhőpamacsok széle – fogalmazott a meteorológus. -
Male
nagyúr
válasz
proof88
üzenetére
Bizony, és annyira meleged sincs ilyen időben... így lehet a legjobban leégni. (nekem tenisztornán sikerült az első napon a lelátón... másnap reggel amint nyitottak a boltok, vásároltam mindent ami jónak tűnt, és kentem magamra már a pénztárnál mert mozdulni is alig bírtam
) -
proof88
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
felhős időben még erősebb sugárzást is kaphatsz, mintha nem lenne felhő, szóval lehet még jobban jársz ha direktben süt a Nap

-
Motion_Blur
félisten
Hi!
Kint voltunk tegnap + ma.
Szabad szemmel is jól látható, illetve jól hallható volt a Red Bull fölény, de azért az 1mp elég meglepő volt.. legdurvább hangjuk is nekik van, de azért hozzá kell tenni, hogy féktávon való durrogásban, ropogásban Schumi mercije viszi a prímet
Nem tudom, hogy másokkal mi a helyzet, de mi 2 nap alatt olyan szinten szarrá égtünk, hogy létezni se tudunk... félig napos, félig felhős volt az idő, papíron 25 fok, mégis rottyon vagyunk. Nyilván az is belejátszik, hogy 3 nap alatt sikerül aludni kb. 3 órát + a bőrünkön is érezni a töményet.. de ismét jó élmény volt!
Ha holnap ki kéne mennem, szerintem fél óra alatt beájulnék... -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Szerintem ezzel M.S is egyetért majd jövőre ha belerázódott na akkor.... (és nem vagyok M.S fan )
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
üzenetére
Őszintén szólva, én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy Schumi azért ennyivel gyengébb Roseberg-nél, mert egész évben "csak" tesztelnek vele. Az már a visszatérésekor tiszta sor volt, hogy az év első fele 100% bukó. Ezen infó tudatában logikus döntés az elejétől fogva Nico-ra koncentrálni...
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
És már azt is lenyilatkozta párszor hogy TUDJA hogy itt ebbe az évbe nem alkot nagyot, de azzal is tisztában van hogy ő hiába ekkora sztár de 3 év kimaradt, mondjuk ki ehhez már koros, és a fiatalság lehet nála jobb.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
üzenetére
Egy kezemen meg se tudom számolni, hányszor nyilatkozta le, hogy kitölti a 3 évet...
A emberek nem értik meg, hogy ő autót építeni jött ide, az meg idő. Lásd Red bull, lásd Force India...
Illetve az emberek még csak-csak megértenék, nade a médi csak azon tud csámcsogni, hogy ki szerint miért kéne visszavonulnia...
Lerágott csont ez már... Ha fél lába lenne is szerződtetik, mert lelátókat tölt meg...
-
törölt tag
-
Male
nagyúr
Amiért szokott: Valaki kitalál valamit, ami működik, akkor két lehetősége van a többieknek:
- hiszti, hátha sikerül szabálytalannak minősíttetni
- megépíteni a saját autóra isÁltalában érdemes az elsővel kezdeni, és közben dolgozni a sajáton... ezt teszik most a többiek is.
-
zoli03
őstag
A pályák hosszát hogy mérik (pl belül, középen, kívül vagy ideális íven)?
-
pottyantós
aktív tag
válasz
proof88
üzenetére
És mi van azzal a hispánia autóval a ki feltartotta őt?

Dumb: Azt kifelejtettem, de nem hiszem, hogy a ferrarit, meg a red bullt érintené, elég megbízható kocsik! Ha a nézőszám meg a szórakoztatás lenne a cél, akkor kivenném az ilyen gyenge pályákat és beraknék sokkal jobb pályákat, amin sok előzési pont lenne

-
P00By
nagyúr
Pont haza értem az időmérőre.
Vettel brutális kört futott.
Ebben az első szárny dologban azt nem értem, h nem a földtől való távolsága van meghatározva szabályzatban? Mert akkor hogyan lehet ez szabályos?
-
Dumb
senior tag
válasz
pottyantós
üzenetére
Vagy műszaki probléma, de ez a legtöbb pályára igaz

-
proof88
addikt
-
pottyantós
aktív tag
Nem lehetne átépíteni ezt a kaki pályát?? 1 előzési pont, megnézem a rajtot azt tudom ki lesz a győztes.. hacsak nem lesznek balesetek!

-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Hat tenyleg nem.

(#17924) silver star Ugy legyen, en is jobban orulnek neki, mint ennek a szenvedesnek. Mindenesetre gyanus a dolog.

(#17927) hunnylander
Roncsderbi effekt. -
proof88
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
huhh elég érdekes baleset
-
hunnylander
őstag
-
válasz
Xirtam
üzenetére
Az adott szabályrendszerhez kell a lehető legjobban alkalmazkodni, erről szól a tervezés....
Ugyanúgy, ahogy a McLaren ötletes volt az F-csatornájával, ahol a pilóta tölti be az egyébként tiltott automata szárnyállító elektronika szerepét, más is találhat lyukakat az aktuális szabályrendszeren.
-A képeket látta szerintem mindenki az első szárnyak elhajlásáról az időmérőn.
Redbull>Ferrari>McLarenJelenleg egy fix súllyal (50kg?) terhelik az első szárnyakat, és a súly hatására nem lehet nagyobb az elhajlás egy fixen meghatározott értéknél. (1cm?)
Ha a Redbull talált olyan anyagot és szárnykialakítást, amely a növekvő szélterhelés hatására nem lineárisan hanem annál jóval nagyobb mértékben hajlik el, akkor ők is találtak egy lyukat a szabályrendszeren.
pl. 50kg. 0,9cm (megfelel a szabályoknak)
75kg terhelésnél pl. 2,5cmNyilván a valóságban ennél jóval bonyolultabb a téma, és érinti a teljes konstrukciót, hogy ki tudják használni az előnyeit.
-
törölt tag
Szépségkirálynő etette Ecclestone-t - A Magyar GP születése
#17920) Lauda
A szakértők már tavaly mikor tudni lehetett hogy visszajön, is mondták hogy legalább 1 év mire belerázódik ismét. 1, Nem bicikli versenyre tért vissza, 2, nem olyan fiatal már.
-
proof88
addikt
válasz
Xirtam
üzenetére
nyugi, ne hidd hogy most utálod a red bullt, akkor fogod igazán utálni a red bullt ha véletlenül Kimi jön Webber helyére 2012-ben
egyébként meg nem tudom mi a probléma ... ha olyan übercsalás lenne ez a szárny dolog, egyből nem lenne a kocsin ... szerintem az van, hogy a már megszokottan precíz szabályrendszerben sikerült valami kiskaput találni ismét ... az f-csatorna is úgy került be ugyebár, hogy nem a kocsi szabályozza hanem a pilóta ... amúgy meg az f1 nem csak a pilóták tudásának versenye ... az fogja nyerni a vb-t, aki elég jól vezet, gyors kocsija van, ami még kényelmes is a vezetési stílusához, és megbízható is, a ferkának ismét nem sikerült elég gyors kocsit csinálni, alonso is tisztában lehetett vele bármikor hogy nem biztos hogy a leggyorsabb kocsiba ül idén (sem). -
Male
nagyúr
válasz
rocket
üzenetére
Nem véletlenül mondta azt Webber, hogy "Sokkal jobb úgy kezelni az ilyen helyzeteket, ahogy azt a Német Nagydíjon láttuk a Ferraritól, mint úgy megoldani a dolgot, hogy az mindenki számára leplezve marad. Utóbbi egyszerűen nem fair a kedvezőtlenebb helyzetbe hozott pilótával szemben".
Ahogy Button is, hogy ő nem akar olyan csapatban versenyezni, ahogy van csapatsorrend (pedig lassan, vagy már, őt benyomják másodiknak idénre, hogy Hamilton nyerhessen).
Szerintem mindkettő részben a csapatnak szóló nyilatkozat volt.
Lassan leszállhatnának már Massa balesetéről, minden második mondat erről szól, az összes interjúban erről kérdezik. Gondolom neki is elege van már belőle, és unalmas is, mert semmi újat nem lehet elmondani róla, csak ismételgetik amit már mindenki tud.
-
törölt tag
Addig amég ő Michael Schumaher 7 szeres VB győztes. NÉMET egy NÉMET csapatba.
Amúgy neki azért vissza kell ám rázódni.... plussz a merdzsó sem valami jó.
Xirtam Egy félig meddig RedBull-ost győzködsz szóval teljesen hiába....
És igen kit érdekelnek a n agyok tessék nekiállni és dolgozni, jó hogy nem abból áll az F1 hogy 50 évet nosztalgiázunk."
JAJJ TE FERRÁRIS VAGY DE JÓ TI MÁR KEZDETEKTŐL FOGVA ITT VAGYTOK 1 RONCS MOST A KOCSITOK A MIÉNK JOBB DE SEBAJ 50 ÉVE JÓK VAGYTOK NA NOSZA ELENGEDLEK !"Mi a hülyeség ? Az hogy változik a sport ?
-
ronaldo
őstag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Hol ennék meg őket? A pálya középső részében lehetetlen előzni, talán még akkor is, ha 1 másodperccel gyorsabb az adott szektorban az autó. A fél másodperc meg szinte semmi, ezen a pályán, ha hátul mész... A célegyenesben meg szombat délelőtt a red bull 282-t ment, amivel a leglassabb volt a mezőnyben.
-
rocket
nagyúr
válasz
Xirtam
üzenetére
Pedig sajnos o lesz a vilagbajnok, egesz evben egy masodperccel gyorsabb autoban ul, es mivel szoban nem sikerult masodik szamu pilotat csinalni Webberbol, igy a Red-Bullnal az Angol nagydij ota kondoskodnak a 4-5 tized lemaradasrol.
Ami a Red-Bullnal zajlik az undorito, egyertelmu hogy marketing vilagbajnok lesz Vettel, es nem a sport vilagbajnoka.McLarennek nem tesz jot, hogy lelepte oket a Ferrari, mert a Red-Bullok ellen eselytelenek a hatralevo versenyeken, de a McLarenektol rabolhatjak majd a pontokat, ezzel segitve Vettelt a vilagbajnoki cimhez.
Szarny osszehasonlitas jo volt, latszik jol, hogy flexibilis a Red-Bull/Ferrari szarnya, McLarennek akkor lesz eselye meg a vilagbajnoki cimre, ha a kovetkezo nagydijra megcsinaljak ok is ezt a fajta elso szarnyat, amit elmondasuk szerint meg megerteni se sikerult mikent mukodik. (bar lehet ezzel csak altatjak az ellenfeleket
) -
AMD Power
titán
Mekkora időt ment ez a az állat!?

-
Xirtam
veterán
Akár ki akár mit mond. RedBull-ék csalnak és kész.
-
-
ronaldo
őstag
szerk: #17895-re:
A mclaren használja, nem? Nekik az "a" verziójú autóban is volt f-csatorna.
Amúgy én meg is lepődtem, mikor észrevettem, hogy a Ferrariban nincs. Aztán a Red Bullban se. Viszont mintha a Sauberen lett volna.
A szabadedzések meg lásd mennyire félrevezetőek: ott is úgy volt, hogy az első szektorban a piros és a kék autó szinte ezredre ugyanazt tudta, a második meg a harmadik szektorban pedig +5 tized.
Holnap aligha fogják meg a Red Bullokat, a rajtnál esetleg az egyiket foghatja Alonso vagy Massa. A mclaren az 5. helyről szerintem már esélytelen.
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A tapasztalataira epitkezhet a merci, ez biztos. Remelem jovore lesz mar valami beloluk.

Xirtam Epp ez a lenyeg, a semmibol jottek es nezd meg az eredmenyeiket.

-
Xirtam
veterán
Remélem Vettel nem lesz VB... megérdemli meg minden. De már most elvan szállva magától. Akkor mi lenne!
Holnapi naptól csak azt remélem, hogy Alo + Mas lezuza őket a rajtnál. Mert rajtolni ezek nem tudnak. . . ez az ami idegesítő egy senkik és 5 év alatt királlyá nőtték ki magukat.
-
Integra
titán
mi ez az idióta mutogatása meg pisztolyozása vettelnek? hol tanulta ezt?!
tiszta óvóda.. -
hossszú
őstag
A Red Bullokat nem lehet időmérőn megverni ez már kezd nyomasztó lenni.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Házimozi belépő szinten
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- Fotók, videók mobillal
- World of Warships
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Linux Mint
- További aktív témák...
- ÚJ 15" Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 1TB
- EliteBook 6 G1i 14 14" FHD+ IPS Ultra 5 225U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Intel Core I7 14700KF - 20mag/28szál - Gari 2027.10.03. -ig - Eladó!
- Canon fénymásolókhoz hulladékgyűjtő tartályok és tonerek
- iPhone 16 Pro max 256GB gyári független akku 98%
- White STRIX Gaming PC! 7800X3D / RTX 4080 Super / 48GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000W Gold! BeszámítOK!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 5900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG UltraGear 32GS85QX-B IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- 27% - BeQuiet! Pure Loop 2 FX 360mm Vízhűtés!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)