Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Aktív témák
-
Race-Face
tag
Valószínűleg a Ferrari azért nem szólt Alonsonak, hogy engedje vissza Kubicát, mert a megfogalmazás elég pongyola. Az a baj ugyebár, hogy Alonsonak a versenybírák szerint előnye származott a kanyarlevágásból, ezért valóban járna büntetés. De tényleg származott előnye? Abban a jobbosban Alonso a belső íven volt, a két autó kb. egymás mellett, ha Kubica nem nyomja ki a fűre, Alonso jön ki hamarabb a kanyarból. Alonso nem azért ment ki a fűre, mert csak ott tudta megelőzni Kubicát, hanem mert Kubica gyakorlatilag oda lökte.
Ami még szép, Kubica nyilatkozata:
"A kiállásomat követően jót csatáztam Alonsóval, de aztán a 8-as kanyart levágva megelőzött engem. Én a belső, ő a külső íven volt, és úgy előzött meg, hogy mind a négy kerekével elhagyta a pályát. " - fogalmazott a lengyel.
Szóval Kubica szerint ő volt a belső íven... akkor Alonso hogy tudta megelőzni a kanyart levágva?
Félreértés ne essék, nem Alonsot akarom védeni, valószínűleg fordított esetben ugyanez történt volna, akkor most Kubicát "védeném".
Szóval a szereplőktől függetlenül az a véleményem, hogy a büntetés alapja, miszerint előnye származott a kanyarlevágásból, nem ilyen egyértelmű. Eleve a kanyarlevágás nem önszántából történt, tisztán látszik, hogy Kubica tessékelte ki. -
Misi 007
őstag
Meglepően jó futam volt bár ez az új vonalvezetés nekem nem jön be.
Kíváncsi lennék melyik okosnak pattant ki a fejéből hogy a party szemöldököt leigazolja a Finn helyére.
Akkor kellett volna addig rúgni amíg nyög...
Ez több kárt csinál mint hasznot se rajtolni nem tud se előzni csak az idegbetegeskedés megy felső fokon csak nem tudom mire mikor csak annyit kellett volna tennie hogy visszaengedi Kubicát és nem büntetik meg...
Nem bánnám ha visszatérne Briós az ne félj gatyába rázná ezt a csürhe bandát!
-
-
shev7
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
ha valaki talal videot az elso korrol linkelje pls. Kerestem youtube-on de meg nincs

-
AMD Power
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Palik sokszor a Pro7-t nézi.

-
Motion_Blur
félisten
Érdekes, hogy a Gyula-Palik-Wéber álomtriónak meg se fordult a fejében, hogy Vettel defektjét Hamilton első szárnya okozta, mert mindent néznek, csak a lényeget nem. Pedig ez a 2. visszajátszás után nagyon valószínűnek tűnt. Vettel nyilatkozata meg egyértelművé tette.
-
D@ni88
addikt
Webber: Többen is felajánlották nekem a saját első szárnyukat
Azért néztem volna, ha más csapat szárnya lett volna a Redbull-on.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
JJános
addikt
Webbó gr! A többit hagyjuk.
-
Male
nagyúr
A Ferrari ismét hozta a szokásosat

Hiába szurkolok nekik lassan 20 éve, de mint csapat nem is érdemelnek idén jobb helyezést, mint ahol most befutottak... hányszor hibázhat még ekkorát ez a csapatvezetés? -
válasz
rocket
üzenetére
Már nem fér bele a Red Bullnál, hogy bármelyik versenyzőjüket hátrasorolják.
A McLaren egy elrontott fejlesztési lépcsővel és picit zavarodott szabadedzéssel is nagyon jól teljesített a futamon. A McLaren a jelenlegi autóval, a megbízhatóságukkal, a fejlesztési ütemükkel és versenyzőpárosukkal túl erős ehhez.
A Red Bullnak 1-2 helyezések kellenek és meg kell oldaniuk, hogy a két pilóta ne lökje ki egymást ha egymás melletti poziciókban vannak. Ha ez nem jön össze, akkor lemondhatnak a vb-ről. Hiába nyernek felváltva, ha nincs ott a másik versenyző a top3-4-ben, nem szereznek elég pontot.
-
D@ni88
addikt
válasz
venember83
üzenetére
én már kezdem megszokni

-
venember83
nagyúr
válasz
üzenetére
Nyilván, nem is mondtam egy szóval se, hogy Alonso nem hibás a kialakult helyzetben. Csak neki mostanság soha nem jön ki a lépés, sokszor rajta kívül álló okok miatt, a két mekisnek és a német tinédzsernek viszont szinte minden esetben összejönnek a bő pontok. That's life.
-
törölt tag
válasz
venember83
üzenetére
Azért Alonso sem rajtolt túl jól, látszott hogy méregből padlóz amiért lerajtolta Hamilton, és ezért elugrott neki Kubica is.
MS már megint rosszul taktikázott, Button-nak megint kegyetlen jól kijött a futam...Vettel pfff, viszont Rubens és a Williams óriásit ugrottak...nem is értem hogy hogy lehetett ennyire pariban Hulkenberg a Cosworth-l Schumacher Mercedes-vel. -
venember83
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Heh, majd elmegy Fernando is rallyzni. Button, Hamilton és Vettel bármit is tesz rosszul idén, jól jönnek ki belőle. Idézve a prohardver egyik moderátorát: A szerencse egy ribanc.
Alonso helyzete: legegyszerűbb lett volna maga elé visszaengedni Kubicát, de a Ferrari csapatvezetését is jellemzi, hogy senkinek nem volt annyi esze, hogy ezt az utasítást adja a pilótának. Az év végére tán autó is lesz, de taktikai hozzáértés és gyors futamvezetői döntések terén a Ferrari kb. a Red Bull szintjén van.
-
Wéber Gábor elmondta a lényeget, az Alonso féle büntetéssel kapcsolatban.
A bünti jogos volt, ám ismét tököltek a bírák.
Ez megint csak Alonsonak nem kedvezett. -
Jarod1
veterán
Vettel helyére jön Kimi....van 1 ilyen gyanúm...
-
törölt tag
válasz
rocket
üzenetére
Nem szerezhet előnyt abból ha elhagyja a pályát, ez nagyon régóta így van...régebben amikor Monaco-ban vágta a sikánt akkor elnézhető (?) volt, mert védekezésből tette, de pozíciót nem szerezhet ha elhagyja a pályát.
Vissza kellett volna engedje Kubica-t...ahogy anno Hamilton is visszaengedte Kimi-t, bár még arra is kapott büntetést, szal végül is lehet hogy jól csinálta.De a lényeg, hogy nem szerezhet valaki pozíciót azért mert elhagyja a pályát. Ez elég régóta így van.
-
rocket
nagyúr
Webber megadta a megfelelo valaszt a hetvegen tortentekert.
Kivancsi leszek mikor jon el az ido amikor Webber technikai hiba miatt fog kiesni, mert ugytunik az eddigi Red-Bullos kk kavarasok nem jottek be ugy ahogy szerettek volna.Alonso nem erdemelt buntetest, belso kamera allasbol egyertelmu, hogy nem volt mas lehetosege mint levagni a kanyart, viszont Vettel utolso elozese nem tunt szabalyosnak, bar pont a vege latszott csak, de abbol ugytunt eleg durvan odebb lokte Sutilt.
Nagy makja volt Vettelnek, hogy bekuldtek a Safety Cart, kulonben a 15. hely kornyeken vegzett volna. -
szatocs
őstag
Szép győzelem Webbertől, nagyon megérdemelte, miután kb. elárulta a csapat.
-
Webber nagyon megerdemelte a gyozelmet!

Alonsonak pedig orvos kellene mar, szabalyt szeg majd idegbeteg modon elkezd rodeozni a palyan. Ez nem sportolohoz illo magatartas.
-
Gyusz
őstag
Webber ezt szépen csinálta, megérdemelten győzött. Button és Vettel sokat lépett előre. Kobayashi megint hozta a pontokat, igaz a pálya is feküdt az autónak.
Alonso büntetése meg érdekes volt, Kubicát nem kell félteni, ha agresszivitásról van szó. Viszont a Ferrari is szólhatott volna, hogy ugyan már engedje vissza a lengyelt, kár volt a büntetést megkockáztatni. -
PazsitZ
addikt
Egyre csak az jut eszembe, hogy ebben a csapatban, hogy fog még egy évet, plusz az ideit végig futni.
Amikor csak az alap csomagot várhatod semmi mást, nem támogatnak és ki tudja milyen utasításokat kapsz, amiről a nyilvánosság nem is tud. Mindig hátrasorolnak csapaton belül. Demoralizáló és idegesítő lehet.
Ilyen környezetben hozni a győzelmeket nehéz lesz.De ez a mai szép volt Webber!!!
A rajt meglepett, mert nem erőssége Webbernek, de most durván tolta. -
válasz
SzalaiG
üzenetére
Nemtom. De Nico már-már irreálisan sokszor iskolázza le.
De legalább előrébb végzett Schumi, mint ahogy rajtolt, nemde?#16799 - es hsz-em:
"hogy oltják Palikék a McLarent, a félresikerült újítás miatt.
mit röhögnék, ha ma előkelő helyen végezne a csapat..."...és bejött. 2 és 4.
-
eXodus
őstag
webber előtt most nem volt senki akit kilökhetett volna

-
Gyönyörű végeredmény!
Hamilton két helyet, Nico szintén, Button 10-et javított!
Webber megérdemli, revansot vett!Izgalmas verseny volt, gratula a pontszerzőknek!
Az első 4-ben 3 Mercedes motor! ügyik!
-
Jarod1
veterán
webber : Great job!!!!
13:51 kor tettem 1 ezrest Markra 4.3 as oddsnál....
-
Integra
titán
webber: "not bad for a no2 driver..."

-
Button milyen szép helyen van!
a 14. helyről indult...Szép csata van még az uccsó két körben.
Alooooooooooo! áááááááááááááá
-
AMD Power
titán
Vettel nem mehet el...
-
PazsitZ
addikt
Vettellel feltekertették a motort, csak most az előtte levőnek nem tudnak szólni, hogy tekerje vissza. De majd legfeljebb belemegy és kiüti...
Látom az magasztalt Vettel előzési képességei még ugyanazok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Peat;)
veterán
válasz
mrlujoak
üzenetére
Úgy láttam tetszett a döntés és általa kialakult Red Bull helyzet, de bizonyára félreértettem. Alonosban lenne vér akkor bejelentené hogy mától nem ül f1-es autóba. Vannak még izgalmas versenysorozatok ahova bármikor elmehet és az f1-nek talán kellene egy ekkora pofon hogy elgondolkodjanak a bürokrata, átláthatatlan rendszerükről.
-
quby
őstag
Hát az a merci nem sokkal gyengébb.....

-
Masssssaaa!!!! Ferrrari!!!
Mi volt ez?!Kiesett a boxba?! ááááááááááááá
-
AMD Power
titán
Ferrari kicsit szét van csúszva.
-
válasz
Peat;)
üzenetére
Dehogy.
Félreértettél.
Múltkor hibázott Hamilton - nem volt szép, nem volt sportszerű - és meg is kapta érte a büntetést.
Most Alonso hibázott - szintén nem volt sportszerű - kapott is érte büntit.Mindkét esetben beleszólt az ítélet meghozásának ritmusa.
Múltkor ez Hamiltonnak nagyon kedvezett, most Alonsonak nagyon nem.Ez a döntéshozók sara, az ő döntéshozási metódusaikat kellene megregulázni.
De lehet? Nem biztos. -
Jarod1
veterán
az első kieső DE grassi volt?
-
pappnet
csendes tag
bezzeg ha Hamilton csinálta volna azt amit Alo, akkor tuti Kubicát büntetik meg, amiért leszorította szegény kicsi Lewist!!!
-
Hát nem azért mondom,de ez már kész vicc..
Alonso helyében én csesztem volna kimenni letölteni a büntetést, intsék ki black flag-el, ha akarják.. Vagy bemenni a boxba, és ottmaradni..Nem volt elég, hogy igencsak vitathatóan kap büntetést, akkor még véletlenül épp az SC alatt kapja meg hirtelenjében, és kijönni sem engedik.. Hát ezután nem csodálkozom, hogy ha az egész Ferrari csapat agya elborult.
-
Oliverda
félisten
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Az hogy Börninek van egy távirányítója amivel szabályozni tudja az összes autót. Börni a távirányítóval belenyúlt Sutil gázpedáljába amiért az belerohant de la Rosa-ba, akinek leszakad a hátsószárnya és ezért be kellett küldeni az SC-t. Mit nem lehet ezen érteni....?

-
IreN!CuS
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
"Picit átlátszó már ez a dolog, én Alonso helyében beállnék a boxba, Montezemolo helyében meg nem indítanám több futamon a Ferrarit."
Ámen

Amúgy ennek az esetnek mi köze van a McLarehez?
Btw amikor Kimi rakta ki LH-t spaban mindenki milyen boldog volt most meg jön....
-
pappnet
csendes tag
Érdekes, hogy a törmelék már ott volt több kör óta, erre meg pont akkor hirdetik ki Alonso büntetését mielőtt beküldik az SC-t, és utána meg nem töltheti le a büntetését közben csak utána
mintha ezt direkt így számolták volna ki, egy kis FIA bosszú a múltkori Ferrari nyilatkozatokért
-
Jéééé!
Alonso és egy redbull.
Csak nem az A redbull, és nem a mezőny elején!Azért bejött Alo nyilatkozata. Csak nem éppen pont úgy, és ott ahogy akarta...
Gubro!
Nézd, a "sztyuárdok" döntöttek. Nekik van döntési joguk. Sajna ez van.
AMD Power:
Látod, mégicsak lett még izgalom...

-
Peat;)
veterán
Persze, akik tizenpontokat nyernek egy súlyos vétséggel azoknak nincs olyan bünti ami befolyásolná az előnyszerzést. Az aki a szabályt papíron sérti meg egyértelműen de aki nézi a kamerát látja hogy vitatható, az meg tizenpontot elbukik. Immár másodszor, miközben még az előző két futamot megelőzően is csak szopatták a arcot akkor a feltartók akik semmi büntiben nem részesültek. Fair play...nyóckerben több a fair play.
-
Tomics
addikt
Kezdem azt hinni, hogy az FIA minden egyes versenyen arra törekszik, hogy Hamilton nyerjen

Nézze az ezt a szart akinek 2 anyja van...

-
Motion_Blur
félisten
Picit átlátszó már ez a dolog, én Alonso helyében beállnék a boxba, Montezemolo helyében meg nem indítanám több futamon a Ferrarit.
Egyébként is egy rakás szar volt a verseny, de megint kellett történnie valaminek, aminek a haszonélvezői a McLarenek és a Ferrarik buknak. Biztos csak véletlen

-
npp
csendes tag
ez a sc...az ev jelenetet tette tonkre
: 4 koron belul webber lekorozte volna vettelt -
Peat;)
veterán
válasz
mrlujoak
üzenetére
Miért ne lenne? Ki nem pampogna? Nem impotens balfaszok versenyeznek, hanem olyan aki bement igen csak időben az előtte lévő mellé és onnan tette ki Kubica. Az adott büntetés azokra az esetekre vonatkozik általában amikor lendületből átesnek egy sikánon. Itt kitették és baromira nem az az eset, de ettől függetlenül büntethető. Más kérdés hogy kit miért és mikor hogyan büntetnek.
Persze ettől függetlenül lehet megérdemli hogy nulla ponttal fog távozni. Szerintem meg húzzon az f1-ből vagy változtassa meg a nevét és ezt komolyan mondom. Idén nem rajta múlt hogy kiesett a vb harcból, nem tudom kinek jó ez hogy kivágtak egy pilótát a harcból. Immár egyértelműen.
Csárli bácsinak is kellett 10 kör mire megvizsgálta az esetet. Biztos a budin ült.
-
PazsitZ
addikt
Ferrari egyébként nem tudom mit csodálkozik, az a Kubica előzés egyértelműen szabálytalan volt. Látszott.
-
Nah, most Alo és a Ferrari kit fog okolni?
Csakmert a SC után mehet csak ki a büntit letölteni Alo...
Tuti Kubicát!Gubro!
Teljesen egy véleményen vagyunk!
-
skylaner
senior tag
Ez vicc mért nem mehet ki most letölteni a büntetését.....szánalom...
-
AMD Power
titán
Eljött az idő Lewis!
-
Xirtam
veterán
Remélem az év végén a Ferrari kiszál az F1-ből!
Ez már vicc... -
Oliverda
félisten
Vissza kellett volna engedni még ott és akkor.
Hopp...SC
Na most elpróbálják az új szabályt.
-
Nah, vizsgálat
-
Alo miért nem engedi vissza Kubicát?
-
AMD Power
titán
Nem!
Kezd uncsi lenni.
-
Jarod1
veterán
volt már kieső?
-
válasz
Xirtam
üzenetére
Jóvanna!
Csak két héttel ezelőtt kicsit hisztis pics@ként fortyogott, aztán később meg elnézést kért...
Biztos nem tetszik neki, hogy összeakadt Massával.
Bár megnéztem volna, mit viaskodott volna a RedBullokkal - nyilatkozta is - de nem sikerült.Vettel tesztel.
Jé, ismét együtt a két RedBull... Csak az egyik körhátrányban...
-
Na, most Alonso vajon ezért is üvöltözik a rádióba, és Charlie-t kéri?!
-
AMD Power
titán
Lewis mekkora király vagy!

-
Oliverda
félisten
A revans a szárnyért megtörtént.

-
aztapaszta
szép rajtbutton is előrejött
-
blazsey2
senior tag
A két Red Bull rögtön egymásra talált
-
PazsitZ
addikt
Webber, ezaz. Yesssss

Remélem most bemutat egyet egy jó versennyel Webber az RBR csapatnak.
-
Integra
titán
muhaha

Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Dell Precision 7760 - i7-11800H, 64GB RAM, 1TB SSD, RTX A3000, 17,3 27% ÁFÁS
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
- Apple iPad Air 2 (A1566) 64GB Wi-Fi Asztroszürke
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Alonso helyében én csesztem volna kimenni letölteni a büntetést, intsék ki black flag-el, ha akarják.. Vagy bemenni a boxba, és ottmaradni..