- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-18 15:37 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
Szerintem senki sem lát bele a váltódba.

Egy alapszintű karbantartás lehet hogy nem ártana, IB5 váltó tetején van a kuplung légtelenítő/bleeder csavar, azon keresztül (akár két körben, két különböző napon) csinálnék egy alapos folyadékcserét.
Új bontatlan doboz fékfolyadék kell hozzá, a kiegyenlítő tartály szintet kell figyelni és mindig utántölteni öblítés közben (amikor lassan pumpálod a kuplung pedált).
A bleeder csavarra érdemes átlátszó műanyag csövet húzni és azon keresztül kifolyatni, bele egy alkalmas edénybe/flakonba.
Kétemberes meló (ha nincs pneumatikus féklégtelenítőd)
Ha ez megvan és zéró változás, akkor nem ez volt a gond, de legalább kapott egy karbantartást a kuplung kör. -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Én meg, mondom én meg
simán lecserélném a bele való olajra. A régi jenki szervízbölcsesség szerint az olaj olcsó, a motorok nem olcsók.
Tekinthető ez az 1000-1500km egy motoröblítésnek. 5liter olaj és egy új szűrő otthon cserélve, kávéval, sz@rással is megvan 20k-ból. -
törölt tag
Az egyik legnagyobb vitatéma.
És miért kellene betű szerint követni a gyári ajánlást, a létező és tesztelt alternatívák helyett, ha azok ugyanúgy (vagy jobban) teljesítenek?
Kb mint a gumiknál, ahol már szintén hitviták alakultak ki.
Plusz olajoknál fontos tényező a csereintervallum, a használati/vezetési stílus, hidegindítások száma stb.Pl. ez is Fordokhoz fejlesztett olaj: Meguin 5W30
-
törölt tag
Igen, ismerve kicsit a hazai csóró hozzáállást, amikor a "megkímélt" csak annyit jelent hogy gondosan megkímélték a rendszeres TMK-tól és a vizsgákon mindig ügyelt a tulaj az előírt kenőanyagszintre..

A tényleg jó állapotú darabokra gyorsan rámozdulnak.ismerős egy lakással volt így, felrakta a hirdetést, pár fotó, és a cím volt publikus, irányárral. Majd jött a telefon: ok, kell!
-
törölt tag
Nálam a Valvoline FE 5W30 vált be, (szerintem) jobb mint a Motorcraft.
-
törölt tag
-
törölt tag
Hey,
régi közhely hogy nem kilométert veszünk hanem állapotot. Ha az autó egy zárt száraz garázsban töltötte az ideje döntő részét, akkor piaci ár fölött mehet el. Ha viszont 0-24ben kint állt a szabadban és hagyták a rozsdát dolgozni, akkor lehet hogy már siralmas állapotban van a padlólemez (ami sajnálatos lenne..)
De komoly vevő meg fogja nézni az alját.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Kisebb klímás műhelyben (vagy sufniban) csak rátöltenek némi gázt 'sztjóvanaz.. és ha indul a kompresszor akkor győzelem!

Különösen ilyenkor amikor egyébként is teltház van és pörgetni kell a boltot.
Lehet hogy így is elmegy a klíma pár hónapot (amíg tart a szezon), de ha mégsem akkor a panasszal visszajövő ügyféllel simán megetetnek egy mondvacsinált indokot, pl szahar a kompresszor. -
törölt tag
Ha klímáshoz fordulsz először diagnosztikát kérj. Rendszer leürítés, nyomáspróba, szivárgáskeresés.
Ha nincs szivárgás akkor egy pontos feltöltést kérnék, nem csak a hűtőközeggel hanem a hozzá való olajjal is.
A kompresszornak van egy védő mechanizmusa, alacsony töltöttségen nem kapcsol a kuplungja.
Fordos arc csinált erről egy videót , érdemes megnézni, felvázol a klímákról néhány hasznos dolgot. -
törölt tag
-
törölt tag
2400km/2 év csak részinfó.
Kérdés hogy milyen használati stílusban járt az autó, milyen távokra, hány hidegindítás volt, egész évben járt vagy csak télen/csak nyáron stb.
Ha ezek az infók nem ismertek, én simán lecserélném az olajat.
Tiszta, friss olaj még semmit nem rontott el. Ha saját magad cserélsz akkor nem is eget verő összeg.#48261 flymi [link] (árat nem látok, de ha rákérdezel akkor oszd meg velünk is mennyi egy bevizsgálás, thx)
-
törölt tag
Mielőtt vennék egy bontott (tehát szintén sok éves) fűtőventillátort, megpróbálkozék a csapágy porvédő óvatos megfúrásával, 1mm-es fúróval, ha hozzáférhető.
A tervezett élettartama 15 év ezeknek (legalábbis vannak ilyen vélemények), de lehet hogy vissza tudnád halkítani egy adag friss kenőanyaggal (nem WD40-re gondolok) ha be tudsz jutni a csapágy belsejébe.
Kívülről áztatni, ha működik a porvédő, lehet hogy tök fölösleges. -
törölt tag
-
törölt tag
21 éves autó
Szintén zenész. Nalam is zörgött/rezonált kb minden a beltérben, aztán mindhárom tartóbakot kicseréltem.
Azóta néma csend van.
Alapesetben egy beltér nem kell hogy zörögjön. Valahonnan külső forrásból kap rezonanciát, ami lehet motor váltó futómű, de azért vannak a tartóbakok és a futómű szilentek hogy ott legyen a rezonancia határa.
Nem egy nagy kifli a bakok cseréje, ha van helyed otthon is megoldható. -
törölt tag
-
törölt tag
Van QM, az a cél hogy a tervezett néhány éves használati időt épp kibírja egy utángyártott alkatrész is, ehhez próbálják belőni az anyagminőséget/mennyiséget úgy hogy profit legyen a terméken és közben 2x konkurens céggel is versenyezni kell.
Felhasználó szempontból a "gyári" alkatrész lenne ideális, ha az ár nem számít..
De ha az ár nem számít, akkor nem felújítani/javítani kell egy autót hanem újra cserélni.
És a többi bullshit. Kicsit átalakul szerintem a használt autók világa, kevesebben tudnak új autót venni, több lesz a lelkesen javított gép. -
törölt tag
+ az se elhanyagolható a búra külső felületének állapota mellett hogy a belső tükröző felületek (a.k.a. "foncsor") mennyire mattultak be az eltelt évek alatt.
Ezért mondja az egyik tábor hogy a külső polírozás csak félmegoldás, sokkal látványosabb (szó szerint) eredmény érhető el komplett lámpacserével. Ha belefér a keretbe.
Én polírpárti vagyok, az a legolcsóbb. Most így fest a lámpám.
-
törölt tag
-
törölt tag
"Minden dolog méreg, ha önmagában nem is az; csupán a mennyiség teszi hogy egy anyag nem méreg."
Ezt állítólag egy Paracelsius nevű swejci fószer mondta. De ő azt nem tudhatta mi a fene a WD40.
Anyám viszont azt mondta: csak azért mert kioldódott a cipőfűződ, nem veszünk új cipőt. Kösd be szépen, kisfiam.

-
törölt tag
Nem is feltétlen muszály/muszáj (nem kívánt rész törlendő) szétszerelni egy külső tükröt a karbantartáshoz.
De: folyamatosan kapja a szálló port, ami szeret nehezen hozzáférhető helyeken is lerakódni. Viszont ugyanazokra a helyekre jó eséllyel autósamponos víz is el tud jutni, majd alapos öblítés és szárítás után akár a WD40 spray IS, ami hajlamos egy kenőfunkciót ellátni, a következő autómosásig. -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Ha ragaszkodsz a cseréhez akkor az Ate nyereg nem rossz vétel, a "gyári" is az (nálam, 2002-es Focuson)
De 50k-t nem fizetnék ki érte.. még kettőért sem.
Először adnék egy tömítéscsere/rozsdátlanítás/festés kört. Persze cserélni egyszerűbb és gyorsabb.A Bárdi/Unix listaárak is megérnek egy misét, kb felezhetők ha körülnéz az ember.
Luk kuplung főhengert vettem pár napja, 19k, ugyanaz Unixnál 39k.. -
törölt tag
Ha az alapjárati ok, akkor megnézheted a fojtószelepházat is kosz ügyben. Ha a szeleptányér peremére kirakódik a szlotty az megér egy tisztítást (benzines vászonrongy is elég, nem kell külön carb cleaner spray).
A villanyos oldalhoz nem tudok konkrét javaslatot tenni, de a csatlakozókat meg lehet nézni, széthúzni, kontakt tisztító spray. -
törölt tag
-
törölt tag
Három nap teszt után én is azt mondom, nem placebo hanem szebben működik, jobb érzés használni a kuplungot.
Egyre jobban értem a veteránokkal foglalkozó réteget, akik ragaszkodnak a gyári állapot/gyári működés visszaállításához. Nem kell ahhoz vattaúj autó hogy öröm legyen használni.
Egy ellenség van csak: a rozsda. -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Most kénytelen voltam cserélni/légteleníteni, kapott egy új főhegert.

Akkor szokták cserélni ha szétmegy benne a szimering és fosni kezdi a fékfolyadékot, de itt nem a szimering ment tönkre hanem a tolórúd tört el. Alig tudtam hazajönni vele. Lehet hogy egy jóakaróm jutott be az autóba és pontosan tudta hogy kell gyorsan szivatós kárt okozni.
Trélerezni elég drága poén lett volna, de nem kellett. Aztán csere itthon. -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Mire kell figyelni? Sok műszaki legyen rajta..
Egyébként egyetlen dolgot lehet nagyon utálni a Mk1 Focuson: a rozsdát. Minden mást meg lehet csinálni rajta egyszerű alkatrész cserékkel, tűrhetően kis pénzekből (főleg akkor ha te magad tudsz dolgozni vele és nem kell mindennel szervízbe szaladni)De arra is érdemes felkészülni hogy itthon jellemzően akkor ad el valaki sok éves használt autót amikor már nem akar költeni rá. Félrehúzó kormány, elkopott fékek, kuka állapotú gumik nem ritka jelenségek. Esetleg háromhengerezéssel kinyírt katalizátor, amiről kitörölték a p0420 hibakódot, de vétel után 1-2száz kilométerrel újra ki fogja dobni.
Ha tudod, nézesd meg ezzel foglalkozó szakival. -
törölt tag
Igen, más kor volt más igényekkel. De modelT és EB között volt egy megbízható, tartós sweetspot, a V8 szívóbenzines hullám.
Nemrég hallottam egyről, (F150), amit a gazdája közvetlenül a megvétel után hazavezetett, a gyári olaj ki, bele való de sima ásványi olajjal feltöltés, 5k mérföldenként olajcsere. 440k mérföld után adta el, mert lecserélte egy újra. -
törölt tag
Kíváncsi lennék mit szólna az öreg Ford ezekhez a mai konstrukciókhoz.
A modelT-ben se vízpumpa se olajpumpa se benzinpumpa nem volt és kerozinnal is ment. Még ma is komoly mennyiség üzemképes, száz évvel a gyártás után. -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Tavaly nyáron vizsgázott a húsz éves Focusom. Húzták a szájukat a rozsdás jobb hátsó fékvezeték miatt, az egyik arc be is akarta bizonyítani hogy egy vészfékezéssel szivárogni kezd majd. A féktesztnél úgy megtaposta a pedált ahogy tudta.. de nem kezdett szivárogni. (azóta pedig kicseréltem a francba az egész hátsó rozsdás szart új réz-nikkel vezetékekre)
Mással nem szőröztek, csak megjegyezték hogy lett költve az autóra. -
törölt tag
+ mégegy
Nálam is 5 tulajt ír a jszp, pedig én vagyok a harmadik azaz én használom harmadikként. Nem ez alapján kell eldönteni egy vételt, hanem a műszaki állapot alapján.
Itthon jellemzően akkor adnak el egy használt autót amikor már nem akarnak költeni rá. Vagyis fölösleges várni a csodát, a 10+ éves de mégis új autót, inkább célszerű hozzászámolni a vételárhoz az autó összes rendszerének ellenőrzését és a feltárt gondok javításának a költségeit is. -
törölt tag
Nálam bevált a Liqui Moly Speed adalék.
25Ft/liter a pluszköltsége. Nem állítom hogy ez miatt, de csökkent a fogyasztásom és gond nélkül indul az autó (Mk1.5 Focus, 1.8benzin) -
törölt tag
-
törölt tag
Kb.
Minden drágább lett amit importálni kell, az euro volt messze 400ft fölött (erre hivatkozva mindent IS emeltek, de most amikor 370 körül jár az euro, árcsökkenést sehol nem látok..)
A másik szajkózott "probléma" a bérek növekedése, munkaerőhiánnyal fűszerezve.(különben nem értek hozzá. a legolcsóbb olajcsere még mindig a DIY)
-
törölt tag
Csörgővel..

De egy picit harmonikusabb és coolabb lenne a topik ha a cévéhá eszkort után egy TSI Golf vagy bármilyen random offtopic foshláda következett volna, ergo nem itt folyna a non-stop de legalább pointless hegyibeszéd.peace
-
törölt tag
Talán nincs így megszabva, függ a napi aktuális rendelésektől/igényelt mennyiségtől vagy a finomítók munkatervétől. Nem tudom mennyire "just in time" megy az üzemanyag logisztika.
De nem akartam az esti rozsdás műanyag tank eposzba beleszólni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sztem nem ártana még egy PH-rangot bevezetni, közvetlenül a "titán" fölé. Ez lehetne a "tulok" -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Az egy kicsit más mint a moondust silver. Legközelebb majd napfényben fotózd le.
Ja, a hengerfejpakolásra tényleg nagyon vigyázni kell, félmillió kilométer fölött már minden nap ajándék.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gyújtógyertyát érdemes vétel után kicserélni. Az étolaj hamar megeszi a szikrát. -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Jah, hát ha papíron nagyon szép fogyasztási és emissziós értékek vannak (egy új motornál) akkor az már díjköteles?

Totalcaron Zacskó Dani írt a literes ökobúsztok tervezési hibáiról. Több helyen is.
De a mai "downsizeing" motorokat más gyártóknál is sikerült úgy alulméretezni hogy néhány év alatt kuka (gtk-s javítással/motorcserével).Ezekhez képest a Mk1 Focusokba rakott Zetec blokkok három tipushibája ismert: megy, megy, megy..
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
A rángatás gyújtáskimaradásra utal. Ha ez a tünet tartósan fennáll, vagyis elégetlen benzin megy ki a leömlőn, az simán ki tudja nyírni a katalizátort.
Érdemes lenne tenni egy kört a gyújtásrendszer körül is. Ha a trafó (vagy a kábelek vagy a gyertyák) hibáznak, egy új lambdaszonda nem oldja meg a problémát. Olcsóbb lesz a gyújtást rendbe rakni mint a katit kicserélni. -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Vitás kérdés.
A tárolási idő csak egy paraméter. Ha feltöltve kerül raktárba, sokkal kisebb az esélye a szulfátosodásnak. Ha már eleve alacsony töltöttséggel tárolják (akár fűtetlen raktárban, fagypont alatt..) akkor sokkal hangsúlyosabb lehet ez a szulfátosodás.
Lehet hogy ezért is van olyan tapasztalati "fluktuáció" az akkuk tartósságával kapcsolatban. Ha valaki elég szerencsés és olyan akkuhoz jut amit feltöltve tároltak vagy eleve friss gyártású akkut tud venni, az pozitívan nyilatkozik egy adott márkáról. Kevésbé szerencsés enduser egy merülve tárolt akkut vesz amit két év után kukázhat mert tönkrement..
Állítólag egy friss gyártású akku, amit havonta egyszer kivesznek az autóból hogy töltővel fullra töltsék, elmegy annyit amennyit egy gyári beszerelésű akku. De nincs linkelhető teszt erről. -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Minden az eső intenzitástól függ. Ha a szűrőtartó alsó része nem fekszik pontosan a helyén leginkább ott tud befolyni a víz, át a fűtőmotor mellett a lábtérszőnyegre/alá.
Másik oldalon elég volt egyszer szétszedni, kitakarítani. Az a fele is kapott fbs-t, most vízhatlan (és nem is kell bontani évente mert minek?)
De pollenszűrőt minden évben cserélek. (aki tényleg sokat megy és szereti a tiszta levegőt az évente kétszer is)
Alapos karbantartó video is létezik a témában (már volt is linkelve) -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Üdv,
Mk1 Focusnál ez sajnos elég szahar megoldás. Elvileg és eredetileg ezek a műanyag takaró lemezek ragasztva voltak a szélvédőhöz.
Szintén szívtam a beázással aztán meguntam és pollenszűrő csere után egyszerűen ráragasztom a lemez felső élét a szélvédőre. FBS szilikon bevált, bírja a hideget meleget rázkódást UV-t. -
törölt tag
Ha egy olajcsere (szűrőkkel) 180k Ford szervízben, számlával, akkor mennyibe fájna egy vezérléscsere (szíj, görgők, főtengely szimering, veztengely szimeringek, esetleg vízpumpa, hosszbordás, szelephézag lapkák tűrés közepére, szelepfedél tömítés, blokk vezérlés oldal letakarítás..)
Gtk+áfa?
-
törölt tag
Szvsz az olajpumpát nem a szűrő belmérethez tervezik. Ha feltételezzük hogy egységnyi idő/km alatt a motor ugyanannyi kiszűrendő dzsuvát termel, függetlenül az olajszűrő belső felületétől, akkor egy nagyobb felületű szűrő később fog telítődni, jobb lesz az olajáramlás sebessége a szűrőn keresztül mert később/lassabban használódik el.
(de igazából kicsi a jelentősége, ha eleve nincs lehetősége elhasználódni mert fél év/8k km után olajcsere és szűrőcsere) -
törölt tag
-
törölt tag
DIY mókoláshoz jól jöhet a rejtett menü is.
-
törölt tag
-
törölt tag
Az iszap lehet az egyik gond ennyi év után. Ezért lenne jobb levenni a váltót. De amíg nem kell kuplungot is cserélni addig biztos nem fogok hozzá.
Inkább két körben cserélem az olajat, egy ilyen adalékkal.
Ha csak simán leszívatom a régi olajat, ott marad a váltó alján az olajsár. (de az is lehet hogy az olajsár szerves része a gyári lifetime váltóolajnak és segíti a váltó helyes működését..) -
törölt tag
Lehet kötni rá héliumos luftballonokat is, rövid madzaggal.
Három százalékot javít az oldaltartáson.
Váltóolaj témában kérdeznék is: Mk1 Focus IB5 váltóba van ajánlott kenőanyag? 200k mérföld után kap egy cserét, de még nem tudom mi lesz a végleges olaj. Ami most benne van huszonegy éves szlotty, elég fekete.
Legjobb lenne levenni a váltót és szétszedve fémtisztára elmosni, összerakni új olajjal és good to go. -
törölt tag
Nem írtad milyen motorokkal nézted az autókat. 1.0ecoboost Fordtól sokan tartanak a korábbi hűtés problémák miatt, ezért (is) lehet olcsóbb.
Ceed-nek jobb a híre mert megbízható átgondolt tervezés. Tágabb családban van egy benzines kombi Ceed, szalonból vették, három éves, nagyon szeretik. -
törölt tag
Igen.. kicsit más lenne a hobbiautós kultúra itthon is, ha nem lenne tele direktszivatással a rendszer.
Szerencsésebb vidékeken elég a forgalmihoz ha van jó fék, működik a kormány és van világítás, nem füstöl a motor mint egy erdőtűz és nem üvölt a kipufogó.
(és olyan helyek is vannak ahol forgalmi műszaki vizsga sincs egyáltalán) -
törölt tag
Ez a Focus is rendszámos, két üléssel, becsövezve, kompresszoros blokkal.
Engem egy rendszámos Mk1 RS Turnier érdekelne, két üléssel, két ajtóval, hátsó zárt raktérrel, kisáruszállítónak vizsgáztatva. 4WD-n még gondolkodom. Mennyiért tudod intézni?

-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
olajcsere + üzemanyagszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő: 138k (ebből 25k munkadíj)
25k munkadíj, 80k profit, kiindulva abból hogy egy nagyobb műhely hordós olajat használ aminek a nettó ára 1k/liter alatt van és szűrőket is nagy tételben vesznek.
Különben ehhez kell hozzászokni, ha nincs lehetőséged saját melóval megoldani az ilyen javítást/karbantartást. -
törölt tag
Én is sokallok 25k-t futómű állításért. Októberben voltam, telefonon 8-10kt mondtak attól függően hogy kell-e bontani berohadt csavart. Nem kellett (mert minden csavar új) 8k lett a vége. Gyári adatbázisból.
-
törölt tag
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Saeco Intelia Evo Black I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Saeco Royal Digital Plus I Irodai igásló I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Haworth Fern ergonomikus irodai szék (Lumbar Support) + Atlas Headrest fejtámla
- Eladó egy Pixel 7a
- Audi A6 C5 Multimedia - 1/32GB / 12 hó jótállás
- iPhone 16 Pro 512GB 96% (1év Garancia) ! Utángyártott, jó minőségű kijelző !
- Bontatlan Moleskine Smart Writing Set Ellipse digitális e papír füzet / 12 hó jótállás
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

simán lecserélném a bele való olajra. A régi jenki

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)