- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-18 15:37 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tailor
őstag
Nyugodtan leveheted a kárpitot, nem fog zörögni utána. Ebből a patentből szerezz be vagy 5 darabot a biztonság kedvéért, és műanyag patentkiszedővel szedd le a kárpitot, ne fém tárggyal. Én kicseréltem házilag mind a 4 hangszórót anno, úgy, hogy nem vagyok egy autószerelő szaki - még olajat sem cseréltem soha... YT-on is van róla videó.
(Nekem is a két hátsó szállt el, és akkor cseréltem gyári Sony verzióra a régieket). -
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Zsírszaga van... Az üregvédő meg ilyen fekete cucc, ami alatta van.
A kék festék átfestés: vásárlás után vettem észre, hogy a csomagtér alja, a pótkerék-üreggel együtt merő rozsda, totál beázott valszeg. Persze erről nem szóltak... Szóval az egész ki lett javítva, passzíválva, és jobb híján ezzel a kék festékkel lefestve :)
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Köszönöm szépen a leírást - engem is nagyon zavar most már
-
tailor
őstag
Ah, fel sem tűnt bakker
Ez ragasztott? Vagy hogyan fintulhat el ennyire? ESS-től kértem tavasszal a keretet...
AxBattler: egy kis flex, és kombi lehet
Jelenlegi állás szerint 2015-6 körüli Kia Rio vagy Hyundai i20 a befutó. -
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Ha a fentebb linkelt újra cseréled, az nem romlik már el
Nekem már volt, hogy tényleg nyitva maradt, és kinyílt menet közben - elég kellemetlen dolog
Szóval sztem jobb megelőzni a további szívást ezzel, és nem csak "rányomni ott bal oldalt"... -
tailor
őstag
Sajnos a csomagtér zárszerkezet el szokott romlani, típushiba
"Szintén zenész", csak nekem még épp sikerült úgy cserélnem, hogy még kinyitott... Cserélni kell egy új verzióra: LINKEgy megoldás a fordfocus.hu fórumról a kinyitásra:
"bebújsz (a csomagtérbe a hátsó ülést lehajtva)
2 oldalt a lámpa cseréhez is használt műanyagot leveszed(könnyű)
majd a zár alatti 2 műanyag pöcköt kiveszed
2 csavart kiveszed, és az alsó műanyaggal együtt kinyitod a csomitartót
majd(nálam) a csomagtértetőt és a kasznit összekötő kábelt javítod, (forrasztod!) máris nyitható a kulccsal
leesik az alsó műanyag és a zsanér
majd ezek visszaszerelése" -
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Valóban, csak ugye a kérdés, hogy ha pl. az utángyártott hollanderről kiderül, hogy ereszt? Autó félre, újrarendel, idő, vár, tesztel. Az ékszíjnál valószínűleg jó a Bosch is. Ha szerelés közben valami alkatrész elszaródik, akkor ismét vissza a bolthoz, garit intéz, telik az idő(m). Szóval arányaiban véve az, ahogy én szeretem karban tartva tudva a kocsimat, ahhoz képest a szakis szerelés összköltsége és rizikója a márkaszerviz ajánlatával szemben most nem nyerőbb számomra.
Igen, mindenki úgy szórja a pénzt, ahol akarja, tudom... Sajnos én végig ebben a szellemben tartottam karban az autót
-
tailor
őstag
Hú, hát nincs...
Annyira szar helyen van az a cső, plusz ott a motorburkolat alul, hogy nem tudom megnézni
Aknám sincs...
Meg ugye a kérdés, hogy a cég szét is szedi szakszerűen? A munkagépeknél azért az alkatrészek így vannak tervezve, hogy javíthatóak legyenek, de itt... -
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Na, még egy update szervócső-ügyben, aztán kussolok hosszú időre
: a Cromaxnál a legolcsóbbak hozzá a gyári alkatrészek, ami 68 500 Ft. Beszéltem a szerelővel, a munkadíj kb. 30-35 ezer, vagyis összesen kb. 100-105 000 Ft.Kértem árajánlatot a Ford Solymártól is, náluk kompletten minden cakkumpakk 109 700 Ft. (Ebben van 20% munkadíj-kedvezmény és 18% anyagkedvezmény, adnak hűségkártyát is, ami már erre is érvényes).
Hát... asszem ebben az esetben nem kérdés, hogy márkeszervizbe megyek vele. Azért ennél nagyobb árkülönbségre gondoltam. Ráadásul a Cromaxnál csak a hosszbordásszíjat tettem a kosárba, a szervizben meg mindkét szíjat cserélik.
Ez szerintem nem rossz deal a szakszerviztől

-
tailor
őstag
Tudom, hogy sokan tűkön ülve várjátok a fejleményeket a kipufogó-mizériámról, úgyhogy jó hírem van: van fejlemény!
A csoportban ajánlott Pillmann kipufogóval beszéltem tegnap, mert nagyon sok jó visszajelzést olvastam róla a google-ön. Augusztus végére adott volna időpontot - de végül úgy egyeztünk meg, hogy ha arra járok, ugorjak be, és aknán megnézi. Aztán mondta, hogy ma reggel nyitás előtt negyed órával menjek oda. Nem semmi
Konkrétan nem hitte el, hogy ezt nem voltak képesek orvosolni
A tartókon emelt egy kicsit, mert a keresztmerevítőn (?) lévő hővédő lemezbe ért bele a toldatnál, ahol a leömlő össze van csavarozva a középső elemmel. Kigurulok, próba - még egy picit mindig szólt. Aztán egyszerűen leszedtük a hővédő lemezt... alatta acél, szóval túl sok bajt nem okoz szerintem...
És ennyi. Egy meleg kézfogás volt az ára...
Ráadásul kiderült, hogy a "klinikán" még a katira ragasztott matricát sem voltak képesek levenni, hogy ne égjen rá vagy - horribile dictu! - gyulladjon meg
Igazi semmirekellő tróger banda.Amúgy van egy sanda gyanúm, hogy a motortartó bakok elfáradtak, és azért van ekkora mozgása az egész rendszernek, mert a lemez amúgy a kipufogó alatt vagy 4-5 centire volt. De a bakokat majd a következő tulaj cseréli, az tuti...
-
tailor
őstag
Sajnos azt nem tudom... De köszi a tippet!
darvinya: Köszi, jegyeztem.
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Mert a bontott ugyanolyan lutri... lehet, hogy beszereltetem, aztán egy hónap múlva pukk... Sajnos a sedansága miatt nem számolok gyors eladással

flymi: azért írtam, hogy lehet, hogy ő is ennyiért kapja... szóval azért nem szedném le róla a szenteltvizet.
radi8tor: Köszi a linket, megnézem őket.
Na, azért ha összeadom az olcsóbb alkatrész árakat, máris nem 100 ezer a csőcsere...még új alkatrészekkel sem... -
tailor
őstag
Na, hát akkor csak az egész sztorihoz annyit, hogy nekem a csövet 54 000-ért adta volna a szerelő (egy Fordos kollégán keresztül, szóval nem ő szerzi be közvetlenül) - Cromaxban 37 825.- (most kifutott egy hangos sóhaj...)
Szíjból milyen kell a cseréhez? Hosszbordásszíj?
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Köszi...bízom benne, hogy normális lesz, de majd az idő mutatja meg...
Sajnos a verda nem jó, a kipufogó-dolgot meg kell oldjam valaki mással (írtam google értékelést és a FB falukra is kitettem a bejegyzést, hadd lássa esetleg a vezetőség is...). Meg lett közben más gebasz is (szervócső...), amire már nincs se kedvem, de pláne zsetonom... majd eladáskor alkualapkánt beteszem.
Az a bosszantó, hogy az autó amúgy rohadt jó állapotban van, tényleg minden, de minden cserélve lett rajta, ami kellett, finoman vezettem, odafigyelve a kenéstől kezdve a klímázársa - de egyszerűen van az a pont, ami már fáj...

-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Háromszor voltam náluk, ott izmoztunk az ügyvezetővel. Én mondtam a magamét, ő a magáét... Borítottam volna rá a pultot? Nem, nekem itt ennyi volt. Látszik rajtuk, hogy sunyi, felelősséget nem vállaló gyökerek.
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Hát ez van
A szervóról lövésem sincs 
26369 DeFranco: itt Óbudán, a Pók utcai lakótelep mellett szerel. Átküldöm az elérhetőségét, ha gondolod.
26372 Zoli-bácsi: Jah... meg is sz..tam vele. Most jövök a Kipufogó Klinikáról, ahonnan úgy küldtek el, hogy csak úgy füstölt... Én vittem ugyanis az alapanyagot (leömlőt), így ők semmiféle felelősséget nem tudnak vállalni érte. Pont. Az persze, hogy "szar", csak most, harmadjára lett kimondva, pedig már szerelés közben is láthatták, hogy valami nem lesz jó, de hát "jó lesz az a hülyének, ő hozta, az ő felelőssége". nem az, hogy felhívjuk, megbeszéljük, alakítunk az amúgy lógó konzolon, stb. - hiszen ők a szakemberek, nem én. Semmi, fölb..szák az alkatrészt, oszt jóvanazúgy.
Hát ez nonszensz. Soha ne menjetek ide kipufogót szereltetni.
-
tailor
őstag
Na skacok, hát asszem nekem az ESS-sel elválnak útjaink
Ma vittem el a kocsit egy itteni szakihoz, akit a kollégám nagyon ajánlott, és évek óta nála szereltet. Megnézte az olajfolyás okát, és a szervócső cserés. Már korábban is zümmögött kicsit tekerés közben, anno jeleztem is tavaly decemberben, amikor teljes szervofolyadék-cserén volt Gödön (csere után a piros folyadék motorolaj-fekete volt, de az állítólag normális, mert a csőben van dzsuva...). Én csak azt nem értem, hogy ha a 2-es Focusnál ez köztudott hiba, hogy a szervó rendszer ilyen (és valszeg már decemberben is szar volt), hogyhogy nem nézik át? "Gondolkodunk..." - ja, csak már nem úgy, mint az elején
Nagyon sajnálom, mert drágák is lettek, és a minőség sem a régi (amellett, hogy a Zoli szaktudása kiemelkedő! De sajna nem ő áll ott a kocsik mellett már).Más: a szakival megnézettem a nyekergést is, ami elölről jött a leömlő csere után, és persze, hogy a kipufogó klinika b.szott el valamit. Szarul tették fel a leömlőt, és a gázadáskor, amikor a nyomaték picit megmozgatja a blokkot, a kipufogó beleért a bölcsőbe
De kétszer is válltig állították, hogy ők máshoz nem nyúltak, ez nem az ő saruk. A szerelő ma felhívta őket, hogy jöttömre kelet felől számítsanak, mert ezt bizony meg fogják csinálni jól. (Arról már nem is beszélve, hogy a kicserélt hátsó dobot és kipufogót ferdén heggesztették fel...).Szóval: ha az ember jót akar, akkor kb. vagy maga csinálja, vagy talál valakit, aki hozzáértő, és saját maga és a klientúra miatt nem ad ki szart a kezei közül. Én most nagyon bízom abban, hogy megtaláltam ezt a szakit... de mindemellett eszméletlen dühös vagyok, hogy manapság nem számít, hogy mióta vagy ügyfél, vagy mennyi pénzt fizetsz ki: a minőségi munka nem lényeg, csak a minél gyorsabb megtérülés.

-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Én is ettől félek! -
tailor
őstag
Nem, nem lenne nyugodt a lelkiismeretem
Amúgy is kb. 4000 Ft-os szimering csere lesz valszeg.
Cserébe nem lesz olcsó a kocsi, de rendbe lesz téve
-
tailor
őstag
Durva... én is kattogtam rajta hetekig. Nem, nem gyári, az kb. 320 ezer. BM Catalysts ment bele.
Ne riogass!
-
tailor
őstag
Csak a flexicső, de olyan áron cserélték volna, hogy akkor már gondoltam legyen új a komplett rendszer, az sem sokkal drágább...
Vajon ezt a régit, így egyben el lehet adni? Van rá kereslet? A katalizátor teljesen jó benne (szerintem). Mondjuk azt látom, hogy katalizátorban sok "tesó" utazik
(#26219) Zoli-bácsi: Sajnos ez a két katalizátoros változat ugye, és csak bölcső-leengedéssel cserélhető... (valószínűleg itt cseszett el vmit a szerviz, amiért nyikorog meg kattog - reggel hívom is őket megint). Ilyen 80-90 ezret kaptam a cserére ajánlatként, ha nem jön közbe semmi gebasz
Az új leömlő pedig megvolt ennyiből, és a csere volt 43K. Persze ez így több, de 100 százalékos a rendszer, ezt a régit meg eladom...lövésem sincs, mennyiért
-
tailor
őstag
Leömlő cserélve, ímhol a cserélt darab. Ráfért a csere...
Viszont amióta eljöttem a szervizből, alul, a motor alatt / a kerekeknél valami nyekkenő-fémes hang van
Elindulásnál főleg, meg néha kanyarodásnál. Vissza is mentem vele azonnal, akna fölé álltam, alánéztünk, de szemre nem volt semmi (persze nem igazán értek hozzá, plusz zárás előtt fél órával nekik sem volt gondolom kedvük matatni...) De asszem holnap visszahívom őket, mert ez nem ilyen volt a csere előtt.Bónusz: aknára állás után látom, csupa olaj a motorvédő lemez jobb oldalt... Valószínűleg a főtengely-szimering megadta magát, éljen.
Egy dolgot javítasz, kettő újabb jön.
#életöregautóval -
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Köszi. Ennek nem örülök...nagyon nem. Kicsit megsokszorozódtak a kis kék "igényei" az utóbbi háromnegyed évben
-
tailor
őstag
Urak, a nyikorgó ablak problémára valakinek ötlete / tapasztalata esetleg?
-
tailor
őstag
Azt hiszem, ahhoz valamilyen komfortmodul szükséges, ami felszereltség-függő. És szerintem csak a 4 elektromos ablakos verziónál működik. (Én tökre hiányolom pl. a sima automata ablak felhúzást is, az sem rakétatudomány, és mégis...
)MÁS
Az első ablakok felhúzáskor az út felétől nyikorognak... Próbálkoztam szilikon befújással a vezető sínekbe, sikertelenül. Mi lehet a megoldás? Teljesen szét kell kapni az ajtókat? Igazából az is zavar, hogy hangos és (szerintem) lassú is a motor... -
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Szia!
Én is az Osram LEDriving fog PL-t ajánlom: link
Hivatalosan csak MK2,5-tól szerelhető be, de ugyanúgy belemegy MK2-be is (nekem is ugyanilyen van MK2-ben, csak ezüst, nem kék verzió). A bekötést szerintem is bízd szakemberre, ha nem megy alapból - bár állítólag egyszerű, de én is elvittem szakihoz inkább - ami nekem egy nap lett volna, az neki egy óra.Szerk.: ha nincs ködlámpa, akkor egy led-csík lehet a megoldás. Abból is Osramot vennék, de itt már valszeg fúrni-faragni kell a szerelésnél. Illetve figyelni, hogy pontosan hova is teszed, hogy megfeleljen az előírásoknak.
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Igen, a 8 órán én is hüledeztem (az ESS-es srácok is, nekik is említettem), az azért kicsit sok szerintem is. Mondjuk brutál korrekt leírást adtak az ajánlatban - látszik, hogy nem ma kezdték, és értenek hozzá... Szóval most teszek hétfőn egy próbát a fentebb kapott szakiknál, aztán ha ők sem vállalják olcsóbban, akkor nincs más, mint nyelni egy nagyot, és fizetni...

-
tailor
őstag
Köszi srácok a tippeket!
@molnarpeter: Ők voltak az egyik cég - amúgy nagyon korrektek. ( Cserélték a középső dobtól hátrafelé a cuccost, ha már ott voltam... )
@DeFranco, @Dißnäëß: Megnézem őket, köszi!
@radi8tor: Sajnos a ti-vct motornál e miatt a dupla flexicső és a hülye elhelyezkedés miatt állítólag nagyon macerás. Dinamit Dob is kb. 8 óra melót mondott rá...
-
tailor
őstag
Sziasztok!
Elért engem is a flexicső-csere... Sajnos a Focus MK2 Ti-vct dupla katalizátoros és dupla flexicsöves, így eléggé elrettentő ajánlatokat kaptam kettő kipufogós cégtől is: nevezetesen alsó hangon 80K, + ha bármi gebasz van menet közben (beszakadt anya, lambdaszonda) az plusz mani... Hát, egy kicsit elszontyolodtam.
Olvasom, hogy másnak simán helyben kivágták és beheggesztették az új flexit - ezt nekem egyik helyen sem ajánlották fel, mindenhol bontanak.
Van esetleg valakinek jó szaki kontaktja a főváros környékén erre a melóra? -
tailor
őstag
"már évek óta egyre rosszabb szájízzel jövök el rutin műveletek után is."
Én is
De a helyzet az, hogy őket legalább ismerem, ha meg elmegyek máshova, semmi nem garantálja, hogy normálisan fognak dolgozni. Bár asszem idén az olaj- és szűrőcseréket elvégzem én magam, nem egy nagy truváj.
És igen, az alkatrészárak szintén "ejházásra" adtak okot, ugyanígy megnéztem a Cromaxnál... Amúgy Ford előírás szerint dolgoznak, a Ford által előirányzott munkaidővel számolnak, akárcsak a márkaszerviz.
#25177: Nekem egy szett acélfelni-alufelni gumicsere (8x gumi le, 8x gumi fel) + centír volt 30K... -
tailor
őstag
Igen, a fordfocus.hu fórumból "nőttek ki", de azóta tényleg megnőttek, és már minden, fentebb írt Forddal foglalkoznak.
albiosz: Sajnos erre tényleg figyelni kell... Ez a második mondjuk meredek sztori.
Én nagyon jó kapcsolatban vagyok a tulajdonosokkal, de tény és való, hogy amióta már nem ők dolgoznak személyesen a műhelyben, sajnos kezdtek jönni a panaszok. Nekem kerék átgumizásra olyan árat számoltak, hogy kerekedett a szemem rendesen (úgy, hogy egy kb. 120K-s szervizzel kötöttem össze...). Ezt megbeszéltük, és adtak kedvezményt utólag. De akkor is, ez ugye már más érzés...
Szakmailag kifogástalanok, de sajnos elég drágák lettek, plusz sajnos a nyitva tartás miatt macerás kivinnem az autót (de persze az elmúlt 10 évben kivittem - pont a szakmai hozzáértés miatt). -
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Amióta ennyire olcsó az üzemanyag, plusz van Forensis kártyám, Mol 100-ast tankolok (1.6 Ti-vct), már kb. a 4. teli tanknál vagyok. Érezhetően csendesebben jár, és picit lentebbről indul meg vehemensebben.
Szerintem hosszabb távon használva jön elő az előnye a prémium benzinnek, egy teli tank, Bécsben tankolt Omv 100-asnál semmi extrát nem éreztem a sima 95-ös után.
Azt a benzint vedd, amelyik olcsóbb, a prémium az prémium lesz mindkettőnél.
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
30 egy klímatöltésért? Szaladj el onnan messzire!! Egy turistabuszé lehet ennyi, de, hogy egy Focusé nem, az tuti...
Küszöbvédő: elvileg a korai szériákat leszámítva mindegyiken van. Az enyémen nincs... én is akartam rá tenni, de Gödön mondták, hogy szépen be tud rohadni alatta a lemez, és már csak akkor látod a takaró miatt, amikor már késő, úgyhogy lebeszéltek róla. Mondjuk emeléskor cserébe figyelni kell, mert közvetlenül a fémen emeled, nem műanyagon.
A sárvédő alján kell legyen egy téglalap alakú nyílás, ahová patenttel / csavarral rögzíteni tudod. -
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Urak, érdekelne valakit Haynes-féle szerelési kézikönyv Focus MK2 benzineshez? Eladósorba került a Fóka, így más több haszonnal forgathatná...
-
tailor
őstag
Hát őszintén szólva, nem tudom, hol az igazság... Sokan állítják, hogy 60-80 ezrenként olajat cserélve a váltóban érezhetően jobb a váltás. Mások kifejezetten nem ajánlják - és most én is azt érzem, hogy nem a legjobb. Szóval a jelenlegi helyzemet leginkább ez fejezi ki:
camelferr: Azt az adalékot én is néztem. Lehet, hogy az lesz a végén... ( Amúgy a hátramenet tudtommal nem szinkronizált ezekben a váltókban, azért van, hogy dupla kuplungolás segít csak. Nálam is ez van a kezdetek óta. )
-
tailor
őstag
Tuti gyári olajat használnak, nagyon odafigyelnek erre. Efelől nincs bennem kétség. Csak azt nem értem, hogyan lehet a csere után rosszabb... nálam ugye nincs KT lendkerék sem... Na mindegy, még megpróbálok okosodni, illetve kipróbálni valahol egy hasonló évjáratú benzines fókát, hogy megnézzem, abban milyen a váltás.
-
tailor
őstag
Kereszteződés, megállok, egyesbe visszaváltok - így gondoltam
van, hogy ehhez duplán kell kuplungoljak, akkor valamivel jobb a helyzet. Olyan érzés amúgy, mintha valami "gátolná" a sebességbe tevést, mintha nem emelne ki rendesen a kuplung, pedig be van nyomva rendesen a pedál.
A 3-as melegen sem lesz "vajpuha", akkor is érezni benne egy kis reccenést, de jobb, mint hidegben. -
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Sziasztok!
Focus II. váltóval (1.6 benzin) kapcsolatban kapcsolatban kinek mi a tapasztalata, mennyire kell finoman járjon 15 évesen? Ősszel volt kuplungcserén, és akkor kapott friss váltóolajat is, de a váltás hidegen valami szörnyű. Egyest alig veszi be, hármasben meg érezni a "fém a fémen" munkát a fogaskerekek közt... Mindez járó motornál, menet közben - egy helyben, álló motornál a váltás minden sebességbe finom, problémamentes. Szinkrongyűrű lehet a ludas? A szerelő szerint próbáljak meg adalékot tenni bele, vagy, ha az sem segít, váltócsere...
-
tailor
őstag
Ne légy naiv, ezeket az "év akármije" dolgokat ne vedd készpénznek...
Sajnos a turbós ecoboost motorokkal igenis sok a gond - ami nem csoda, mert a lehető legkissebb űrtartalomból próbálnak roppant bonyolult műszaki és elektronikai megoldásokkal élvezhető teljesítményt kicsikarni úgy, hogy közben még szinte friss oxigént is kell eregetniük. Ez egy kényszerhelyzet, és amíg az autó garanciális, nincs is (nagy) baj. A garancia lejárta után meg senki hivatalos szervet nem érdekel, hogy mit és mennyit bír, mennyibe kerül stb. - kivéve az átlag hazai autóst, aki mondjuk pont ennyi idősen engedheti meg magának az ilyen autót... -
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Szia!
Végre egy hirdetés, amit nem krumplival fényképeztek, szerintem teljesen rendben van. A szövegezés kicsit hatásvadász, de hát ez a marketing...
A képek alapján rendben van a kocsi, a motortér is klasszikusan "használt, de tiszta", szóval én adnék neki egy esélyt. Mondjuk a féktárcsák jó rozsdásak, valahol hosszabban állhatott, de ez csak egy észrevétel, nem jelent még semmit.
Egy dolog furcsa: 7,5 évet volt egy tulajnál, 179 ezer van benne, és tavaly 135 ezernél vizsgáztatták, ami 1 év alatt 44 000 km - vajon volt ez alatt legalább 2 olajcsere? Van valami oka, hogy hirtelen ilyen sokat mentek vele egy évben? Szóval itt érzek egy kis zavart az erőben, de ez megint csak egy észrevétel
-
tailor
őstag
Sziasztok!
Focus MK2-ben megadta magát a két hátsó hangszóró. Kaptam egy ajánlatot 8 hangszórós bontott Sony rendszerre, viszont nekem "trend" felszereltségű a gép, amiben gyárilag csak 4 hangszóró van (+2 csipogó elöl). A plusz 2 db csipogót bele lehet varázsolni valahogy a kárpitba? A Sony hangfalaknak örülnék, de ha rajtam maradnak a csipogók, az eléggé pénzkidobás - ugyanakkor nagy kiadást sem akarok a beszereléssel, mert azért annyit nem ér nekem a dolog... Valaki szerelt már be 8 hangszórós gyári szettet Trendbe?
Illetve milyen patentek kellenek az ajtókárpithoz? Ha netán eltörök egyet-kettőt...
Előre is köszönöm a segítséget
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
radi8tor és DeFranco: Köszi - vettem Haynes kézikönyvet is anno, hogy ezeket az apróbb dolgokat majd megcsinálom, de valahogy nem vitt rá a lélek (plusz utcán áll a kocsi, és nem szeretnék vizslató tekintetek előtt nekiállni...). Nem vagyok kétbalkezes, ha óvatosan nekiállok, valószínűleg menne a dolog, csak ugye mindig attól tartok, hogy ha történik valami nem várt dolog, akkor tapasztalat híján azonnal megakaszt az esemény

-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Szívesen. Ha nem éred el őket elsőre, ne add fel, eléggé be vannak táblázva...
-
tailor
őstag
2005-ös Ti-VCT: gyári lambdaszonda és AC pumpa (150 000 km). A VCT kerék volt cserélve kb. 3 éve, az egyik legelismertebb, nem hivatalos Ford szervizben, kb. 50 volt, munkadíjjal - és ez már "örök élet".
Csak, hogy legyen "másik oldal" is
#20039 Tamagocsi123 Annyira necces, mint bármelyik más használt autó... Ha vigyáztak rá, és karbantartották, akkor jó. Ha nem, akkor meg nem. 9 éve van meg a fentebb írt Focus, és a mai napig jól szuperál. Nem VCT-jellegzetesség, de a rozsdás küszöbök szoktak gondot és költséget okozni, ezt jó alaposabban megnézni vásárlás előtt.
-
tailor
őstag
Én Scosche Magic Mount-ot használok sok éve. Perfekt cucc. (MK2-ben, de ez nem autóspecifikus tartó, és annyiféle kialakítással kapható, hogy garantáltan lesz olyan, ami a hármasban is elhelyezhető).
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Szia!
A kettő közül én biztos a Focust venném, az a fapad felszereltség elég elrettentő számomra a Renaultban. Az 1 literes ecoboost megfelelő, ha odafigyelsz rá, és évente olajcserére viszed, de megbízhatóságban sajnos sehol nincs már a szívó benzineshez képest. C'est la vie. Mivel a Kadjar is turbós benzines, az, hogy 4 hengeres, kb. semmi pluszt nem jelent.
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Osram Night Breaker Laser 150 van bent nekem is most - valamivel fehérebb a fénye, de azért csodát ne várj

Előtte Tungsram Megalight Ultra volt, az is hasonló tudású. Sajnos az árukhoz képest nem nyújtanak annyival többet... persze én is időről időre megveszem őket (amikor le vannak akciózva 3500/pár körülre), de amúgy én sima H7-tel járok.
Persze a lámpabúra és a foncsor minősége is mérvadó lehet.Sportrugó ízlés kérdése - ha nem pattog, nem túl kemény, akkor akár maradhat is.
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Nálam is van mindig egy üres flakon a megtermelt benzinnek!
Sima 1.6-nál is simán jöhet egy olyan széria, mint fentebb szegény flymi kollégánál - asszem én 8 év alatt nem költöttem annyit a kocsira, mint ő az elmúlt kis időszakban...Szóval autófüggő a dolog, de én csak ezért nem vetném el a vct-t.Nekem a 2 literes is tetszene, de mire autócsere lesz, már csak kis turbós motorokból fog állni a választék, amiknél extra elővigyázatosnak kell majd lenni...
-
tailor
őstag
Ti-VCT kereket kicserélik, és utána örök élet, kb. 30 ezerből megvan - nehogymá' ez vízválasztó érvágás legyen
Dinamikusabb a VCT, mint a sima 1.6.kemalboy01: A 2 lityós tutira jól megy, csak sok szerencsét a megtalálásához...

-
tailor
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Proxmox VE
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- 3D nyomtatás
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B560M i7 10700 32GB DDR4 1TB SSD RX 6600 XT 8GB ZALMAN i3 Edge EVGA 600W
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Bontatlan Apple Pencil MU8F2ZM/A 2. generáció / 12 hónap jótállás
- 27% - LG UltraGear 27GS93QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

"Szintén zenész", csak nekem még épp sikerült úgy cserélnem, hogy még kinyitott... Cserélni kell egy új verzióra:
A tartókon emelt egy kicsit, mert a keresztmerevítőn (?) lévő hővédő lemezbe ért bele a toldatnál, ahol a leömlő össze van csavarozva a középső elemmel. Kigurulok, próba - még egy picit mindig szólt. Aztán egyszerűen leszedtük a hővédő lemezt... alatta acél, szóval túl sok bajt nem okoz szerintem...
jól hangzik... így is el lesz adva, ha megjavítom az olajfolyást, plusz helyrehozzák ezt a nyekergést, de ennek az infónak a fényében pláne...