- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- erer1000: Milyen tesztekre lennétek kíváncsiak a lenti káosz gépet illetően?
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- moongoose: 1994-es UFO: Enemy Unknown(X-COM: UFO Defense) háttérkép modernebb kiadásban.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cypresss
senior tag
Tök jó, elképzelésem sincs, hogy miért szedték le. Raktam alá pár számot, amit feltüntettem a leírásban, ráadásul ezeket az előadókat nem is ismerik, és azt hiszem már nem is forgalmazzák itthon.

A videó nagyobb részén meghagytam az eredeti hangot.Felraktam saját szerverre. Itt megnézhető. [link]
Leírás alább:
1. A szimulátort a Mechtronix nevű kanadai cég készítette.
Ára 1,2 milliárd +áfa volt (forintban), nem részenként hanem egyben érkezett hajón Európába, onnan pedig túlméretes szállítmányként Magyarországra.2. Úgynevezett Level C full motion szimulátorról van szó, 6 DOF, elektro-hidraulikus karokkal, karok végén egy-egy elektromotorral, ennek köszönhetően rendkívül kifinomult a fizikai szimuláció (ha nem tudod, hogy szimulátorban vagy, azt hiszed igazi gépen ülsz). A karpárokat három nagynyomású olajtartály szolgálja ki, 10 baros nyomást biztosítva. A szimulátor pitchben 27 fokot, rolban 20 vagy 25? fokot tud, kb 1g-s gyorsulás mellett. Olyan turbulenciát is mutattak, ahol nem tudtam megfogni a HDG gombot, úgy rázkódott a gép (erről sajnos nincs értékelhető felvétel, mert a kamerázó kolléga kezéből kiesett az eszköz.)
3. A 0:58-nál látható "lyuk" mögött a szimulátor hifi rendszere látható (éppen akkor finomhangolták) és körülbelül 12 millió forintba kerül.
Külön kompresszor van az oxigénmaszkok működtetéséhez és van füstgép is, ezzel szimulálják a fedélzeti tűzet.
A vetítésről: speciálisan, egyben hajlított üveglapra vetít - HD-ben - három kivetítő. Függőlegesen 40 fok, vízszintesen 180 fok a hatósági előírás. (A vetített kép alján található ferde vonalak nem láthatók a pilóta szemszögéből.)Mivel nem minden jön át a képen, alább a fontosabb pontok:
02:48-tól környezeti beállítások bemutatása (figyeljük meg a betöltés gyorsaságát és finomságát: 05:54-nél például a landoló fények megcsillannak a hópelyheken).
07:28-tól: első take-off
12:30-tól: touch and go
14:08-tól: Hajtómű leállás emelkedés közben, tűzoltó rendszer aktiválása.
14:51-től: Egyhajtóműves leszállás (flaps15), nem léptem be eléggé... :-)
16:23-tól: Eltört az orrfutó, miközben fordultam volna taxiwayre, kis füst.
17:10-től: második take-off, majd 200 láb magasan kaptam egy igen erős szélnyírást. Trimmeltem a gépet, mint egy őrült, megérte mert nem zuhantunk le, csak majdnem.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
19:00-tól: oldalszeles leszállás (szél: 24 csomó). Ez volt a legnehezebb, már későn fordítottam be a gépet és csúsztunk le a pályáról, béna voltam.
A felvétel 2010-ben készült, Béki Gábor szimulátor-mérnöknek ezúton is köszönet.

Új hozzászólás Aktív témák
- Mid tower gèp ház
- 2024-es Lenovo ThinkPad T14 Gen4 laptop, gyári garanciával, eredeti magyar billentyűzettel eladó!
- Makulátlan Iphone 13 Midnigth Black 128 GB 88% 2024.12.23-án vásárolt
- TESTRESZABHATÓ/GARIS/ Ryzen 5 5600/16GB DDR4/RX 6700 XT 12 GB/ 1 TB M.2 SSD/2 TB HDD
- ASUS ROG STRIX G16 Gamer laptop 16" -40% Raptor i9-14900HX 24Mag 16/1TB 240Hz RTX 4070 8GB QHD
- HP EliteBook 840 G10 13. gen i5, 16GB DDR5, prémium üzleti laptop! 1 év garancia
- ASUS Zenbook S 13 OLED Ultra 7 155U 16gb ram 1tb ssd 3k oled pillekönnyű akksibajnok gyönyörű fedlap
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Vision OC RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)