Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
haky
senior tag
Nincs valakinek Phenom II X4-ese???Megnézném, h fut azon az FSX....Ha jobban még lehet váltanék, pedig soha nem volt AMD-m..1X még a K6-2 időkben
-
haky
senior tag
A REX nek futnia kell amikor az FSX-et használom???Vagy csak első indításkor belövöm úgy ahogy én szeretném és onnan már ha az FSX-ben real-re van állítva az időjárás akkor auton letölti a netről és a REX cuccait használja??? nagyon érthető voltam
)
-
haky
senior tag
REX kifagyassza az FSX-et..nektek tökéletes???Az FSX azt írja ki, h hiba...újraindul. A REX is ki szokott fagyni..legalábbis hibát dob...
-
DeepDish
őstag
Ti az elsimitast es texture szurest hol szoktatok bekapcsolni? NV panelban ,de azon belul globalban vagy kulon fsx.exe-hez gyartotok 1 profilt?
-
DeepDish
őstag
Megoldva problema, vegre huhh bazze! TEszt jon es utana leirom!
-
DeepDish
őstag
Aki mar felrakta real environment x-et nektek sikerult mar backup fajlt kesziteni, mert istennek se akarja elkesziteni es mar agyamra meg, aztan jonne a teszt uj gepemmel, de igy nemakarok nekiindulni...
-
radiatorcso
csendes tag
nem tud valaki fsx-re egy FS passenger okos változatot?
csere is érdekel -
haky
senior tag
Ti is érzékeltétek bizonyos fákkal telepakolt helyeken, h hibáa megy 40 fps-el akadozik vagyis ilyen hülyén megy a játék. Még máshol 40fps szintén egyenletes... MI a megoldás????
köszi -
DeepDish
őstag
Nos ram belindult, ma megjott brutal hutom, tavolrol feltelepitettem :
-fsx
-sp1,sp2
-FsGlobal 2008
-Activa Sky
-Real Environment XEstere jon a teszt, remelem mar a fullos huzott gepemmel es jolfogja birni alapfeszen 4Ghz-t!!
Beszamolok tesztekrol, kesobb GTX 260(280asra huzva) is kiprobalom lehet GTX 295-el!
u.i: Tanacskent neked annyit,h nem mind1 melyik ram van elso slotba probalgatni kell alap erteken, nekem most siman fut, igaz biosom 4gbot lat, de vista kivaloan jelzi, nah meg cpu-z is!
-
Acor
aktív tag
válasz
DeepDish #1177 üzenetére
Na nekem pont ugyanez a bajom!! Sajnos erre nem tudom a megoldást.. CSX-nél is ugyanezt csinálta...
Szerintem táp baja lehet részemről, mert nagyon kis erőtlen a gép és alapon is nagyon csigabiga szegény. Csak egy rammal csinált jó eredményeket, de már az sem megy.Kompatibilitást nem gondolnám, mert a Giga alaplapok a Corsair ramokat szeretik a legjobban ráadásul egy két honlapon azzal is árulják!
Én most egy másik táppal próbálom ki egy erősebbel... hátha..
Ha nem akkor elviszem valamelyik nagy guruhoz és fizetek csak csinálja meg.Hacky: Frame attól függ hol lent írtam már egy pár adatot, nézd meg,amúgí meg egy Quad9550-hez képest szinte dupla frame-ket nyom sokkal nagyobb beállításoknál és ugyanazon kiegészítők mellett..
-
haky
senior tag
fps-eket írhatnátok, h mit is tud az I7-es...
-
Geryson
addikt
Na feltoltam pénteken mind a Flight Environment X-et (aminek 3 napja nem ment a honlapja, így maga a setup program sem tudott kapcsolatot létesíteni a szerverrel - merthogy a frissített adatbázist mindig onnan töltené le elvileg) meg rátoltam a Super High Definitiont. Lényegesen gyengébb mint az XGraphics nevű progi, mert csak vizet, hullámot, felhőt és fényárnyalatokat tudsz változtatni, míg utóbbinál taxiútvonalat, leszállópályát, fényeket, villámokat, hangokat, felhőket, útvonalakat meg egyszerűen mindent. Szóval ennek ellenére olyan felhőim voltak kisgépezés közben Szardínia Szigete felett, hogy egyszerűen kegyetlen (toltam képeket, a napokban feltöltöm). Aztán szombaton nyomtam egy Luxemburg - Hong Kongot már nagygéppel és láss csodát, felhők gyönyörűek DE a föld egy csomószor full fekete lett és csak idővel szedte össze magát a gép ill. vasárnap hazafelé (ez 2 x 11,5 órás út) meg kifagyott, hogy kevés a memória.
Kb. 9 giga telepített csodáért kaptam felhőket és szép naplementét plusz egy fagyit. Danke Flight Environment X.
Összefoglalva kipróbálni érdemes, de az XGraphics sokkal részletesebb, bővebb és memóriagondja sem volt eddig még soha nekem plusz még kisebb is és asszem jóval olcsóbb.
-
DeepDish
őstag
Gigabyte UD4P lap, corsair 1600mhz 3x2 tri ddr3 memoria, i920 cpu. A gond,h maximum csak 4gbot tudok leuzemelni es 6ot nem, de van mikor meg magaban 2gb -al se indul el.. Cserelgettem mar ezerrel, most azt javasoltak uj bios, mikozben legujabb van, max visszafele tudok menni!
-
lesaux
veterán
Leszálltam St. Barthsra egy 777-essel.
A domboldal felől persze.
-
DigitXT
félisten
Nekem is ezen akadt fenn a szemem (ha a hír igaz).
Két szerver, amik online fent vannak az interneten, s
egymásra készítenek biztonsági mentést? Ultragáz.
Mondjuk lehet, hogy "nem gondoltak" ilyen mértékű
adatvesztésre*, de ha tényleg olyan értékes a sok
év alatt összegyűjtött adathalmaz, akkor legalább
néha egy szalagra kinyomhatták volna a mentést.(Nem ismerem az oldalt, nem tudom, kik üzemeltetik,
van-e rá keretük, de tekintve a körülményeket a kettő
darab szerver fenntartása ilyen módon értelmetlen...)*: lehet, csak nem olvastak elég "Murphy törvényt"...
-
Csorbi
addikt
Atyaúristen: hacker_pusztitotta_el_a_szimulatorosok_mekkajat/
-
Geryson
addikt
Mivel a REX eleve más mint a Global 2008 és a UTX, így ha megvan én mindenképpen feltenném, a bemutatóképei gyönyörűek (valószínűleg gyönyörűen meg is fogja fogni a géped).
REX amúgy egy nagyon okos kutyus!
Na jó, szóval tudtommal a repülési környezetet szépíti meg, azaz a felhőzetet, árnyalatokat, vizet, szerintem a talajt és hasonlókat. Pontosan nem tudom, de a honlapon tuti leírja és hasonló lehet mint a FEX, max. egy kicsit szebb (ha egyáltalán szebb).
A beállításaimat belinkeltem olyan 1-2 hónapja, ha visszatekersz, megtalálod őket plusz screenshotokat Sármellék-Budapest útvonalon.
-
Geryson
addikt
Nekem 8500 megy 4.0-án. 4.5-ig menne simán de eldobja magát a több mint 3 éves lapom. Az új lappal tuti 4.5-en fogom tolni neki és emiatt csak tuning RAM-okat veszek (1150 Mhz OCZ Reaper Kit lesz).
Beállítások nagyon furcsák, mert menne közel fullon (mindenféle forgalom nélkül, az nagyon megfogja), de kevés a memóriám és hibaüzenettel kilép, hogy elfogyott a memória és indítsam újra az FSX-et alacsonyabb beállításokkal.
Tudni kell, hogy sima 800-as RAM-jaim vannak még, picit húzva, de itt is eldobja magát a lap elég hamar.
Nekem Active Sky, X-Graphics (ezt még az AS mellé vettem meg együtt), Ultimate Terrain X - Europe és most teszem fel a Flight Environment X-et és csak fizetős kidolgozott gépek plusz az egész 2 monitoron, ami kicsit visszavesz a teljesítményből.
-
Geryson
addikt
válasz
DeepDish #1152 üzenetére
Az tuti, hogy jobb (bár erre az FEX-SHD kiegészítőre most kiváncsi vagyok), de én asszem több mint 1 éve vettem meg, akkor még nem volt kint a REX. Ráadásul én olyan "hülye" vagyok, hogy csak megvett dolgokkal játszom, így erre most sajnálnék kiadni ismét vagy 10 ropit. Majd mesélj, hogy mennyire veri le az FPS-t és, hogy valóban szép-e!
-
DeepDish
őstag
En kizarolag dx10-el vagyok hajlando repulni es a kepeden kibaxottul idegesitett az elmosodas! nos masfel evig ezzel szoptam , regen volt 7900 gtx-em semmi homalyosodas, osszeraktam brutalabb gepet es detto, akkor feladtam 1 idore! Ma osszeraktam i7-et, nagyon remelem,h nem lesz ilyen gondom vele, mert akkor kivagom az ablakon!!!
Szal nekem ilyen gepnel ne mossa el 1 km-es tavolsagba a tajat a szar fsx!
Nah megyek vinyot keresni hozza, mert annyi van, de mind fullon van!
Mondjuk kicsit elkurtam a rendszert, mert kulon vinyora rakom fsx-et es vista 64-et es a rendszer vinyo nem epp a leggyorsabb, lehet erre a celra vmi 10000 rpm-es vinyot kellene vasarolnom!
-
v!ct0y
veterán
válasz
Geryson #1143 üzenetére
Nekem 64 bites pistám van és én annyi külömbséget vettem észre, hogy a cocpitban van árnyék és a fények meg a gép csillogása szebb...ennyi össz vissz és azért leszívja a gépet rendesen
Viszont installálásnál nagyon nagy a külömbség xp és vista között.
Xp-n másfélszer lassabban települ a játék mint vistán.
Meg hát ugye a 4 giga ram szindróma.....Én úgy veszem észre mintha jobban futna mint xp-n. -
Geryson
addikt
Ne mááár, tényleg sima 32 bites XP-n futtatod? Én azt hittem, hogy én vagyok az utolsó XP32-es user kerek e világon. Milyen lehet egy x64-es verzió? Állítólag kevés a driver de teljesítményben jókat írnak róla (ki kellene próbálnom mielőtt megveszem). Ill. nem annyira tetszik, hogy angolszká.
-
Acor
aktív tag
Nálam sokkal szebb a Windows 7 alatt DX10-el a játék bár Deepdish-nek nem tetszett a távoli kép minősége olyan homályos.... Ott beállítási probléma volt... Egyébként 10.1-et használ a W7 nem 10-et, legalábbis ezt írja ki. XP-vel nem is fogom próbálni mert az már nem ismeri ezeket a hardware-ket...
Meg 6Gb memóriát sem.... -
-
Geryson
addikt
Jut eszembe, nem tudom a 7-es béta alkalmazza-e a DX10-et, de asszem vannak itten Vistások is. Láttatok Tik
változást DX9 és DX10 között? Nekem ugyebár már a régi kártyám is DX10 volt, de mivel mindig 32 bit-es XP-m volt, így soha nem tudtam megnézni, hogy miről is van szó. Szóval a nagy kérdés? Tényleg csapkodnak a hullámok, tollasak a madarak, tátognak a halak?
Más: anno megvettem a Real Environment X-et, de újratelepítésnél már nem tettem fel, mert az Active Sky-t bundleban vettem meg az X-Graphicsal és így már nem érdekelt. Ha meglesz az új gépem, akkor felrakom a Real Environment X Super High Definition Pack-jét (ez ingyen letölthető a holnapjukról). Állítólag több giga és 30 perc az install viszont utána besz@rás lesz a látvány. Na ezt majd megnézem DX10-ben (5 FPS-el).
-
DeepDish
őstag
Megjott I7 meg tegnap, de inkabb buliztam!
e8500 komplettem van elado,h vkit erdekel,alaplapjaim is vannak es ramom is! Minden garis!
-
lesaux
veterán
Felraktam ezt a St. Maarten-St. Barths-Saba sceneryt (beszarás amúgy!), majd leszálltam 737-essel St. Barthsra a hegy felől. Próbálta már valaki?
-
Geryson
addikt
Ne batty, nekem is 8500 van és Istenkirályul megy pedig csak 4.0-ra van húzva (a régi lapom és a RAM-ok nem bírnak többet). Eldöntöttem én nem veszek i7-et (nekem túl sok 1 game miatt), inkább veszek tuninglapot és tuningramokat és majd akkor megtépem a haját...
haky: kolléga igazából elmondta, valóban Bp. az etalon (túlzottan is). London, Frankfurt de csak a kiegészítőseket ajánlom plusz valami faca fizetős (sokpolis) géppel menj!
-
v!ct0y
veterán
Na végre valaki mondott valami jót is az e8500 al kapcsolatban
Viszont nálam az fps es dolog fordítva műxik....London City Airport szaggat mint állat Hamburg meg 5 x olyan jól fut, Ferihegyről meg ne is beszéljünk....3-4 fps ?Mikor Balatontól repültem Ferihegy felé még csak 3 cm es volt ferihegy a monitoron már beszaggatot mint állat. Félrenézten semmi szaggatás..Madeira is nagyon szépen fut pedig az elég nagy szigetecske....Sőt még Manhattan X is jobban fut mint Ferihegy...
-
haky
senior tag
Tokyo reptér.
CPU: E8500 @ 3.16Ghz - 33fps startnál majd felszállás után minimum 25fps.
E8500 @ 3.8Ghz - 46 startnál majd min 33 fps
E8500 @ 4.22Ghz (még mindig a gyárilaf ajánlott max. fesz alatt- 48fps majd 38
Úgyhogy érdemes volt lecserélnem a Q6600 az 3.2-n sehol sem volt... ez meg HyperTX2 -vel hibátlan.. és nem is melegszik túl...
I7 lenne az igazi. de nekem ez is megteszi...
ui: melyik a leggépigényesebb rész?? mert akkor ahhoz lövöm be a grafot....üdv
-
Acor
aktív tag
válasz
Geryson #1124 üzenetére
Igen új alaplap ami csak DD3 -ast fogad, mert a proci csak azt tudja vezérelni..
Kingmax ramok is nagyon jók és azok olcsóbbak..Egyébként CSX-et 20-25 között kapsz 6GB csak a Gigabyte alaplap nem szereti (legalábbis nálam így volt)
Amire oda kell figyelni nagyon az a kompabilitás....!Deepdish: 3 hét még nem a világ én még ennél többet is vártam a procira mert akkor nem volt.. Priviben megírhatnád honnan rendelted
-
Geryson
addikt
Azt látom, hogy ehhez kell új lap is, de ezek a lapok tényleg csak DDR3-at fogadnak be? Baszki, az nagyon drága úgy...
-
Acor
aktív tag
válasz
Geryson #1114 üzenetére
2,66 és 2,93 között ár/érték arány katasztrófa!!! Minden ugyanaz benne csak a szorzó nagyobb, a 965-ösnél pedig szabadon állítható a szorzó..
A 2,66 általában simán megy 3,8 körül,ezért szerintem épp eszű ember nem vesz 940-et 965-őt is csak aki nem tudja hova tenni a pénzét!
Az I7 920 túl jóra sikeredett az Intel-nek, mert a régi procik nem voltak ennyire tuningolhatk!
Vagy üzleti fogás: Mindenki tuningol = lerövidűl a proci élete azért hamarabb veszel újat
-
Acor
aktív tag
válasz
DeepDish #1115 üzenetére
Elvileg, már lehet kapni, csak nagyon keveset gyártottak belőle és lehet nem jut Magyarországra, vagy csak nagyon kevés
Akinek van külföldről rendelte!CSX nagyon jó ram csak nálam nem volt kompabilis még ha az alaplap listáján szerepelt is, ezért váltottam most Corsair Dominatorra.... Ezzel volt beállítási gond de úgy néz ki megoldottam! 27K ért milyen Corsair mert azok 50 körül vannak legalábis a 6Gb-os
CSR-t javaslom vagy ha Asus lapot veszel akkor jó a CSX is!I7 igen a memória vezérlés miatt lett gyorsabb mint az eddigiek, közvetlen a proci végzi!
Ezzel iszonyat meggyorsítja az adatátviteli sebességet.Egyébként persze drágább az I7 mint Qsorozat, de max csak 30-40 Ft-al és a Kingmax ramok is nagyon jó hozzá ami még csökkenti ezt az összeget!
-
Kosztinho
tag
válasz
Geryson #1114 üzenetére
Egyrészt az FSB miatt, plusz még egy pár dolog amiről én eddig hallottam :
- L3 cache, ami azért sokat dob rajta
- a prociba magonként külön be van tokozva a memóriavezérlő -> a memóriautasításoknak nem kell átmenniük az északi hídon
- újra van Hyperthreading (ha jól tudom, egy darabig kihagyták valamiért...)
- plusz még egy pár dolog, amiről nekem fogalmam sincs -
DeepDish
őstag
Acor: Mikortol lehet mar D0-ast kapni, mert 4 nagykerben kerdeztem es sehol semmi info rola? Jah es neked milyen memoriaval volt probalva geped? CSX vs CRS memon kattogok epp, egyik 20k masik 27k!
Geryson: Savszelesseg miatt ilyen gyors, ha joltudom, de a leneg,h gyors, bar ar/ertek aranyban nem er ennyit csak fanatikusoknak!
-
Geryson
addikt
DeepDish, Acor, ezek szerint Ti jobban ott vagytok ebben a dologban hagy' kérdezzek már egyet-kettőt.
Miért ennyire gyors ez a proci? Az órajele nem egy hű, de bitang (a gyárira gondoltam), a 4 magot eddig az FSX nem használta ki, akkor ez az iszonyat FSB dob rajta ekkorát? Más: az egyik változat 2,66 Ghz 75 pénz körül, a másik 2,93 és ez dupla ár, miért?
Acor, Neked gondolom az első van meg, dobj privit ha valóban eladnád!
-
Acor
aktív tag
válasz
DeepDish #1111 üzenetére
DO -ás az királynak tűnik... az I7 topicon már elkezdtük kivesézni ha tényleg igaz amit mondanak róla akkor simán megy 4-4.2-őn a többi meg csak a hűtésen múlik. Én is gondolkodtam eladom ezt és veszek egy olyat, ha jó áron el tudom adni ezt akkor meg is teszem
5ghz a cél vízzel
azon már király lehet a játék
Geryson: Én most Windows 7 -el nyomom. Frissen telepítve FSX SP2 és Global FSX van most fent, ja és egy Chicago Real picture.
-
Geryson
addikt
Baszki, azért az nem gyenge. Most megveszem valószínűleg ezt a gyönyörűséget (merthogy 2-3 hete itt hezitálok rajta), de szerintem lesz egy komolyabb gépfejlesztésem is még valamikor karácsony környékén mert ez nagyon komoly.
Az az igazság, hogy nekem teljesen jók az FPS-eim (simán 20-25 környékén még leszállás közben is) ami nekem elég lenne, de ha a grafikát fullon futtatom, akkor memóriahiányra hivatkozva kilép vagy kifagy, emiatt buktam a múlt héten egy 2x14 órás utat oda és vissza is. Mondjuk a lapom és a RAM-om régi, lehet csak ennyi lesz a tuning és akkor megcibálom jobban a haját és ha nem is I7 lesz, akkor is jobb lenne egy maxos grafika.
Apropó Vistával nyomod? Nekem még 32bit-es Win-em van és pl. 1 giga RAM-ot kapásból elbukok plusz nincs DX10-em amiatt, csak félek váltani...
-
Geryson
addikt
Sztem az FSX is megcincálta volna a bajuszát...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Gondolkodtam, hogy mi lenne, ha a joy mellé még valami irányítóeszközt odacsapnék.
Arra gondoltam, hogy rudder pedal-nak kéne valami, csak a Saitek pedáljait most nem tudnám megvenni.
Szóval:mi lenne, ha a Saitek Cyborg Evo/Saitek ST 290 Pro mellé vennék egy occsó'(~5k) kormány+pedál kombót (Btech, vagy ilyesmi), és annak a pedálrészét használnám rudder-nek? FSX-ben működne? És vajon a Lock On-ban?
Szerintetek?
-
v!ct0y
veterán
Ha csak egy "festést" (pl: Lufthansa) töltök le akkor azt hova kell másolnom,hogy jó legyen ?
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egyéni arckép OFF
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- T14s Gen3 14" FHD+ IPS érintő i5-1245U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- XPS 15 9500 15.6" FHD+ IPS i7-10750H GTX 1650Ti 16GB 512GB magyar vbill ujjlolv IR kam új akku gar
- asrock b660 pro rs+intel 14600k+64gb ddr4 csere ps5 pro ra!
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- GARANCIÁLIS Lenovo Legion (Ryzen 6600H 16Gb DDR5 512Gb SSD Nvidia 4Gb) GAMER/Tervező laptop
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 256GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest