Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
AirBooms
addikt
válasz
andorra
üzenetére
Nem, nem keveslem, hanem mivel csak 32 bites XP-t használok és bizony az FS gyakran 2,5 gigánál is több memóriát zabál menet közben a rengeteg kiegészítővel, ezért néha bele futok az out of memory (OOM) hibaüzibe, ami elég bosszantó egy 8-9 órás repülőút végefelé. Talán az FPS emeléssel lehet némileg csökkenteni a grafika komplexitásán? Persze lehet, hogy ez úgy butaság, ahogy van - de az tény, hogy az FS9-ben az FPS növelésre butul a grafika.
-
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94
üzenetére
Egyébként azt vettem észre, hogy miután lerepültem az útvonalat, hogy csak bilinear volt beállítva trilinear helyett véletlenül. Amúgy EDDF (vagyis Frankfurt Mega Airport scenery) szerintem jobban eszi az fps-t FS9-ben, mint LHBP ha minden maxon van, főleg a nagyobb AI traffic miatt. FS9-ben egyébként valamennyire lehet skálázni a megjelenítés részletességét azzal, hogy mekkora max FPS-t engedélyeztünk. Minél nagyobb ez az érték, annál kisebb lesz a részletesség, na persze nem sokkal. Amúgy ma beállítottam maxra 40 FPS-t, s azt vettem észre, hogy az én konfigommal a legalacsonyabb FPS érték így sem ment 35 alá EDDF-en (PMDG MD-11-gyel). Amúgy a VGA élsimítást igenis érdemes kihasználni a lehető legjobban és a felbontást is natívban nyomni (TFT-n), mert ez szinte bele sem szól az elérhető FPS-be. Én 1680x1050-ben nyomom valami nagyon sokszoros élsimítással...
-
Gizmo94
veterán
Szép a kép amit küldtél,és jó az fps is, de ahogy Andorra is megjegyezte, lehetőleg takeoff vagy landing képek kellenének és Ferihegyről. Ugyanis ha mindenki a Sitka approacht repüli, akkor sem lesz azonosítható,hogy milyen magasságon, hol van, mi látszik a képen éppen, tehát pl. mennyit kell textúráznia a játéknak abban a pillanatban. Valamint vagy mindent maxra kell húzni, vagy még jobb ha az egyéni beállításokat közli mindenki. Ekkor lehet tapasztalatokat cserélni.
Tehát úgy kellene kép, hogy takeoff vag landing legyen és látsszon a repülőtér épülete mint az én anti-fps képeimen. Ekkor megközelítően mindenki kb. egyforma helyen lesz, kb. azonos gépterheléssel és így lesz értelme megosztani a tapasztalatokat, hogy ki milyen beállításokkal-trükkökkel ér el minél símábban futó játékot és jobb eredményeket.
Nem fps versenyt szeretnék,hogy kinek több, csak tapaszalatcserét.
Airbooms képe azért jó, mert ő FS9-et használ és azért ez a kép nem semmi. Ezen a shoton ha nincsenek kint az infok, símán elmegy FSX-nek, ami azért nem semmi. Sokmindent át lehet hozni FS9-ből fsx-be és ezért érdekes minden FS9-es hozzászólás, valamint összevetni a két játékot is érdekes. Az FS9 alapon sokkal egyszerűbb grafikájú játék mint az FSX, mégis, kiegészítőkkel nagyon fel lehet hozni. Azt figyeltem meg,hogy az eredetileg FS9 alá írt gépek módosítás után áttelepítve FSX-be sokkal fps barátabbak mint az FSX alá írtak, egyszerűen jobban vannak optimalizálva. Azért ne feledjük,hogy profi gép alig készült kifejezetten FSX alá. Minden nagynevű gyártó Overland, PMDG, Project Opensky, Wilco??
stb.vagy updateli a típusait ,hogy működjenek, vagy nekünk kell módosítani. -
andorra
őstag
Azért mondtam előre, hogy ezek a fél-információk szinte semmit sem érnek A forgalommal teljesen le lehet bénítani megfelelő helyeken a rendszert. Az persze nem ez a szituáció, amit fényképeztél, mert ez inkább bemutatásra optimalizált. Nélam itt 30-50 FPS van de most itt repüljek egész életemben?
Tehát Gizmo nem véletlenül a ferihegyi szituációkat kérte. Nem ideálisan magas FPS-eket szeretne látni, hanem a valóság érdekli.. -
andorra
őstag
válasz
Gizmo94
üzenetére
Tudom, hogy mindíg csak kötözködök.......
Arra, hogy legyen egy kis élet, arra valóban akár jó is lehet, de valódi összehasonlításra sajnos nem.
Ahhoz legközelebb az vihetne, ha mindenki mellékelné azt a két fájlt: amelyekben a custom beállítások illetve az adott szituáció el lett mentve. Ehhez default gépet és default, forgalmas repteret kellene használni, mert az mindenkinek van.
A probléma azonban az, hogy igazi összehasonlításra még ez sem elég, mivel a számítógépek szoftveres környezete rendkívül erősen befolyásolja az FPS-t. -
-
Gizmo94
veterán
válasz
Gizmo94
üzenetére
Egyébként ha bárki rakna képet ferihegyi takeoffról- landingról azt megnézném szívesen,mellékelve személyes beállításokkal, mert akkor tudnék viszonyítani és kísérletezni is jobb lenne.
Jöhet privátban is, ha nem akarjátok publikálni.
Csak összehasonlításképpen.
Nem akarom szétoffolni a topikot,bár igazából azt sem tudom,hogy ezek a képek off-nak számítanak-e vagy sem, valamint amúgy sem annyira pörög itt az élet, így szerintem elfér benne néhány pic..
Tehát egy kis screenshot discussiont javaslok, ha hülyeség, nyugodtan szavazzatok le, vagy ne küldjetek semmit.
-
Gizmo94
veterán
válasz
AirBooms
üzenetére
Nem fikázásnak veszem. Nekem is igen rondának és elmosódottnak tűnik, pedig a legutolsó lehetőség is fullra van húzva rajta amit egyébként nem húzok addig,hogy csökkenjen az fps.. Ez a két kép rettenet ronda, sejtelmem nincs miért.
Tudnék linkelni ide képeket amiken igen durván kijön rex2-vel és egyebekkel az FSX grafikai fölénye, de most nem ez volt a cél,hanem egy demonstratíve gagyi fps érték produkálása,hogy meglegyen a kontraszt Victoy fps értékével szemben.
Fent van nekem is az FS9 és le kell szögezni, hogy sokkal játszhatóbb mint az FSX.
Csak ha megfeszülök is ronda marad, ez az egy bajom van vele.
Felmerül azonban a kérdés,hogy az ember most egy repülőszimulátorral kíván érdemi játékot játszani,vagy a" körítésben" gyönyörködni, mert mindkét esetben kompromisszumot kell kötni, vagy olyan mélyen zsebbenyúlni,hogy az orvos visz el.
Elnézést a hosszért. -
Gizmo94
veterán
Felfedezed az árnyalatnyi különbséget?

Q9400:
http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLB6B
Q9450:
http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLAWR
-
andorra
őstag
-
-
AirBooms
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
Ezenkívül továbbra is "értékes és hasznos" tanácsokkal szolgálj(on) a már vagy nagyon régi, vagy már kitárgyalt postokra!
-
honnybear
csendes tag
válasz
cintula187
üzenetére
Kormányon van a gomb.Kikapcs.

-
v!ct0y
veterán
30 év múlva talán már ilyen lesz egy flash játék mint az FSX

-
AirBooms
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
Ne má'!

-
AirBooms
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
Gyakorlás, gyakorlás!

-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
eddig az AirBooms által javasolttal...
-
Korcsii
őstag
rég szórakoztam flash játékokkal, de most már vagy egy órája

-
AirBooms
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
Ugye-ugye?!
Amúgy az szerintem 12-es pálya akar lenni...
-
cintula187
addikt
http://www.freeflashgamearcade.com/games/3429/air-traffic-controller.html
ez is odatesz az idegeidnek.

-
AirBooms
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
Ezt hogy érted?
Amúgy meg nem panaszkodni, hanem eljutni a hatodik-hetedik szintig! Legalább!
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
Pontatlan a kifutók számozása

-
AirBooms
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
-
Gizmo94
veterán
válasz
cintula187
üzenetére
Király. Az első hibátlan touchdownom.

-
cintula187
addikt
Nem tudom ismeritek -e, de ezt ajánlom kezdő ATC -knek gyakorlásra.

-
-
Gizmo94
veterán
válasz
andorra
üzenetére
Én már párszor ki.
Egyre kell vigyázni, mindent vissza lehet másolni amit a dokumentumokban,illetve a documents &settingsben találsz, kivétel az fsx.cfg. Abból nem éri meg a régivel felülírni az újat, csak annyit,hogy kimásolni belőle a változtatásokat,már ha valaki tuningolta. Amúgy azt sem igazán, azt is érdemesebb újra soronként átírni. Egyebekben a dokumentumokban található elmentett repüléseket és egyebeket is vissza lehet másolni gond nélkül,nem okoznak bajt. -
lesaux
veterán
Ööö. És a küldetéseket, hogy ne kelljen újra megcsinálni.
-
lesaux
veterán
Nem tudjátok, hol tárolja a program a joystickra beállított billentyűket? Újrainstalláltam egy másik meghajtóra, de megvan a régi winchester tartalma is.
A Documents and Settings\lesaux\Application Data\Microsoft FSX\Controls mappában nem, ennél jobbat meg nem tudok.
-
haky
senior tag
válasz
Gizmo94
üzenetére
Köszi szépen. Én is sajnálnám a fesz emelés nélkül 4Ghz-en futó CPU-t eladni meg a jó kis X38-as deszkát..Minden játék hibátlan. Erre se mondom azt, h lassú de valahogy nem ezt várná az ember 2009-ben egy régebbi játéktól. Arról nem beszélve, h ehhez a gépigényhez képest a grafika és a szimuláció egy nagy 0. Lásd szimuláció terén a Condor-t (soaring)
-
Gizmo94
veterán
Véleményem szerint ne. Szerintem befektetsz egy csomó pénzt és nem fogsz lényeges előrelépést tapasztalni.
Ha felhúzod az E8500-at, az nagyon tud menni, itt az FSX-nél meg nem annyira a magok száma, mint a procisebesség számít. Szerintem nincs értelme már i7 alatt rendszert cserélni, mert ott már más az egész architektúra, így ott már van érzékelhető teljesítménytöbblet..
Azt sem tartom valószínűnek, hogy a normál 775-ös Q9550-es processzornál maradva a ramok teljesítményének növelésével bármit elérnél. Hiszen ha a proci nem tép eléggé, akkor a ramot sincs értelme az egekbe húzni. Legalábbis ennél a játéknál biztosan nem.Az i7-es konfig már egy sokkal gyorsabb rendszert adhat, ez biztos, kérdés,hogy most érdemes-e váltani arra is,amikor az Intel nemsokára hozza ki az új processzorcsaládját, 35nanoval, így szerintem tanácsosabb várni.
Egyébként most lehet,hogy szentségtörést mondok, de ahogy én tesztelgettem, márpedig eléggé sokat, ez a játék el van baszva. Sajna úgy tűnik, a Microsoft név csak kötelez-bár tudom,hogy más fejlesztőcsapat, etc.- de én úgy látom,hogy egyáltalán nincs ez az egész játék optimalizálva, szerintem főleg fejlesztői hiba, hogy egyszerűen végtelen a gépigénye.
Már csak azért merem ezt leírni, mert azért ekkora különbségnek nem szabadna lenni más játékok futásához képest.Mondjuk, most aztán ahogy utánaolvastam, 100%, hogy sem fejleszteni , sem további javítópatchelni nem fogják, így marad a minél nagyobb gép építése, ha elfogadhatóan szeretnénk játszani.
Viszont véleményem szerint ezzel mindenképpen érdemes várni. -
haky
senior tag
Lecseréljem szerintetek a jelenleg E8500-ös 4Ghz-en futó CPU met Q9550-re??Illetve az alaplapot DDR3-s memóriásra? Most 1066-os Kingston HyperX van. 4Gb
-
Gizmo94
veterán
Biztosan jobb lesz, sőt, sokkal jobb lesz.
Én egyelőre most még szedegetem az alkatrészeket,amik elvesztek, hála neked win32 virut.c , meg próbálkozom a játékkal addig is.
Egyelőre valamit nem jól csinálok, mert ennyire rosszul még sosem ment.. Bp.-en komoly 6.5 -ös fps-el hasítok..

-
andorra
őstag
A maximális FPS-nek az égvilágon semmi jelentősége sincs. Mindíg a minimálissal kell foglakozni.
-
Gizmo94
veterán
-
andorra
őstag
Találtam egy FSX specifikus hardver ajánlást amerikai fórumon, elég jónak tűnik:
Lényege:
Legfontosabb komponens a processzor ami 75 százalékban felelős az FPS-ért.
A quad processzorok növelik a frame ratet, az autogen, a forgalom és az időjárás használatakor.
Ajánlott:
Dual Core: Intel Core 2 Duo E8600 (3.33GHz)
Quad Core: Intel Core i7 Extreme 965 (3.2GHz)
A memória senbessége is sokat számít. Ajánlott a DDR3 1600MHZ
A grafikus kártya 25 százalékban felelős az FPS ért, FSX-hez az Nvidia kártyák ajánlottak.
Konkrét ajánlat: GTX 260 896 MB (az ár figyelembevételével)
A kétmagos kártyák, csak extrém nagy felbontás esetén hoznak plusszt !
Végül wincseszternek a VelociRaptor 10000 RPM-es wincseszter egyértelműen ajánlott.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tehát úgy látszik, a memóriát tekintve tévedtem.
Jó költekezést! :-) -
haky
senior tag
válasz
andorra
üzenetére
60hz-en megy ugye a TFT-m 1680*1050-ben, Na most ha vsync be van kapcsolva akkor a max fps 60. Itt hiába kapcsolom be driverből a ma fps 60 fölé megy ergo nincs bekapcsolba a vsync. Így amikor fordulok egy géppel akkor csíkok futkároznak vízszintesen a monitoron ami nagyon béna és nincs folyamatos hatása az egésznek.
-
cintula187
addikt
Nekem az a fura, hogy 1920*1080 és 1027*768 között sincs szinte semmi különbség az fpseknél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Revolut
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OTP Bank topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szerviz topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arc Raiders
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 192SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

stb.vagy updateli a típusait ,hogy működjenek, vagy nekünk kell módosítani.

S az legalább már 30 fps felett megy mindenhol (mostmár), pedig ezernyi kiegészítőt használok hozzá. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)