Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#22283) Fire/SOUL/CD válasza Oszilaci (#22280) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Sajnos a számtek az a terület, amiben rengeteg szabvány(standards) van, de sajnálatos módon ez nem mindig tartják be. A meghajtók -így az SSD-k- által is visszaadott SMART értékek is a gyártók "szája-ize" szerint vannak(bármely SMART attribútumban, bármely adat, bármely mértékegységben stb stb lehet). Ebből adódóan az teljesen "természetes dolog", hogy a gyártók, mit, hol és milyen mértékegységben adnak vissza a SMART attribútumokban(ha egyáltalán visszaadnak).
Ennek következménye, hogy mi, fejlesztők nem tudunk minden meghajtót kezelni, csak ha a gyártó elérhetővé nem teszi a SMART- avagy vezérlő specifikációkat(avagy Ti, felhasználó segítetek Nekünk, és küldtök riportot.)
Sajnálatos módon ez igen kevés gyártóra igaz...
A Hard Disk Sentinel -szvsz- a világ legjobb szoftvere és Magyar fejlesztés révén (Máté János) igazán megtisztelő, hogy ismerhetem(igaz, csak virtuálisan) a fejlesztőjét.
Azonban a HDS is, hasonlóan az általam fejlesztett SSDOK-hoz, azonos információkra tud csak építeni(kivéve, amit feljebb írtam, amikor a gyártó publikálja a specifikációkat).

Magyarul minden egyes gyártó, minden egyes termékét ismernünk kell ahhoz, hogy korrekt infót tudjunk megjeleníteni róluk... Ez közel sem egyszerű, sokszor véres a vizeletünk ez miatt... :DDD

Az SSDOK az SSD által, a gyártó által visszaadott értékeket jeleníti meg, abból a legfontosabbakat. A HDS ennél sokkal "igényesebb" szoftver, "Ő" már egyéb belső infók alapján is mérlegeli az adott meghajtót állapotát(már ha ismeri)... (Nem is szeretik a gyártók, mert a sumákságokra is fényt derít) ;]

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.