Hirdetés

Aktív témák

• Amartus

senior tag

Szeretném kérni a tisztelt egybegyűlték véleményét.
    Van egy kb. másfél éves Kingston 64GB-os SSD, V100-as. Mikor megvettem én is lefuttattam teszteket és azok azt mutatták, ami a dobozon is volt olvasás ~250MB, írás~150MB. Alaplap Asus P67Pro. AHCI beállítás és trim aktív.

Na most pár hónapja azt vettem észre, hogy a HD Sentinel 3.x (és most a 4.0) azt írja a kondícióra, hogy 85%. Először nem foglalkoztam vele volt már eddig is, hogy lement 95-re, aztán visszament 100-ra. De most már csak 75% és nem is akaródzik nagyon visszajönni. Volt ebben a pár hónapban olyan is amikor bootolás után lefuttatta az oprendszer a lemezellenőrzést, mert hibákat talált.
    Megcsináltam a teszteket, és azok azt mutatták, hogy míg az olvasás maradt ~250MB, addig az írás lecsökkent ~65-70MB-re. Az AS SSD ~100MB-t mutatott, de itt, ha jól olvastam bejátszhat a vezérlő tömörítő eljárása.
    Először azt csináltam, hogy feltettem a az Intel legfrissebb storage driverét; 10.8. A helyzet nem változott, aztán leszedtem mindent, még az Intel alaplapi driverét is.Csak a win7-es alap driverek működtek. A helyzet nem változott. Visszatettem csak az Intel alaplapit, nincs változás; utána az Intel storage drivert, szintén semmi változás a teszt eredményekben.

Most a teljes tanácstalanság állapotában vagyok, hogy mit csináljak? Próbáljak még valami beállítás megnézni, nézzek új SSD után és ezt vigyem vissza garanciába, ha még lehet? Vagy egyszerűen hagyjam az egészet, mert nem fontos?

Aktív témák