Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csendes
    addikt

Tegnap este rájöttem mi a gond, csak már nem volt erőm tovább keresgélni. Mint említettem a szerver RHEL 6 alapú, de nem mezei RHEL, hanem Sulixerver, így csak a saját repojuk szerepel benne, amiből valamiért kihagyták. Megpróbálom hozzáadni a hivatalos repot, és abból felrakni. Azt hol tudom megnézni, hogy milyen csomagok vannak a hivatalos repoban? Mármint neten, még mielőtt hozzáadnám, nem a "yum list all" parancsra gondolok.

Mod.: Jobban belegondolva, akkor a hivatalos repoból se biztos, hogy fel tudom rakni, mivel az előfizetés nem arra szól?

Ha ez egy iskolai szerver, akkor eggyel több ok van arra, hogy ismeretlen helyről letöltött állományokat ne telepíts.
    Elvileg a sulix.hu-n keresztül lehet támogatást kérni. Ha jól értem van egy OPENEDU program, aminek keretében a Sulix szoftverek ingyenesen hozzáférhetők és bizonyos támogatás is elérhető. A program a magyar állam és az ULX Kft.szerződésén alapul, az ULX pedig többek között a Red Hat magyar partnere. Ezért megpróbálhatsz ULX-től közvetlenül is segítséget kérni, például az ulx.hu-n.
    A hivatalos RHEL tároló csak RHEL előfizetéssel érhető el, de például a CentOS/Scientific repokat fel tudod venni.[link][link]

Új hozzászólás Aktív témák