- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: Villanydrótkecske
- Pajac: Gigászkalmár
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
-
LOGOUT
A legnagyobb közösségi hálózat a világon: Facebook
Új hozzászólás Aktív témák
-
user26
senior tag
Sziasztok! Szeretnék kis infót, ötletet kérni, hogy hogyan lehetne orvosolni ezt, vagy ki találkozott evvel, hasonló jelenséggel ?
Mobil, android.
Messenger verzió: 440.0.0.30.352
Pár napja, mikor "feldobta", hogy állítsak be hatjegyű pinkódót, az előzményeim miatt, hogy később is meglegyenek, app újra telepítés, másik telefonba költözés, ect célból, ezért megadtam neki, mert kikerülni nem lehet. (Előbb utóbb tuti rá leszünk kényszerítve...)
Azóta olyan helyzet állt fel, hogy vannak olyan emberek akikkel napi szinten beszélek, és az egyiknél ezt a szöveget dobja fel, amit ír nekem.
Evvel még semmi gond nincs látszólag, viszont amit én írok neki, pl 1 hosszabb mondat, vagy 2-3 mondat, akkor az üzenet "jobbra igazítva" jelenik meg, ("kicsit összenyomva"), érdekes, de jó, ezt is elengedem, mert messenger.
Ami viszont kicsapta a bíztosítékot, hogy beszélgetés után eltelik XY idő, amit úgy érzékelem véletleszszerű idő, és ez fogad, ha írni akarok neki.
Ezek után olyan esetek álltak fel, hogy ha pl:. archiválom, majd újra rá keresek, és rá bökök, akkor ha írok neki semmi nem jelenik meg az elküldött üzeneteimből, se nálam, se nála.
Vagy ez jön újra be, és hiába nyomom meg a "tovább" gombot semmi nem történik.
PC-ről bejelentkezve, megkeresem az illetőt, írok neki, elküldi, megjelenik nála, nálam. Ezek után a mobilon is látom azt amit PC -n írtam neki, és csak ezek után ha írok mobilon, látja, látom.
PC -n is kérte a PIN -t, ott is megadtam neki, és azt amit mobilonállítottam be.
Szokásos körök meg voltak, app tárhely, gyorsítótár törlése, app törlélse, és telepítése. Nem oldotta eddig meg.
Eddig csak 1 beszélgető partnernél van ez jelen. -
khalox
őstag
válasz
cellukx #33793 üzenetére
Ha az egy oldal volt, akkor így jártam én is... tegnap előtt jelentettem, de se kép, se hang még.
Van "Támogatási üzenetmappa", de ha kiválasztom a support bejegyzést, azt írja, hogy az oldal nem érhető el, töltsem újra.Tisztára olyan, mintha a supportjuk full kamu lenne. Mikor végre tudnál valamit rendesen jelezni valakinek, hogy segítsen, akkor hopp - hogy, hogy nem - pont nem működik.
-
eWro
csendes tag
Esetleg valaki tudna benne segíteni, hogy egy oldal adminisztrátora vagyok, abból én kitudom magam venni valahogy hogyha van rajtam kívül más adminisztrátor is?
-
cellukx
tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg segíteni, vagy tanácsot adni az alábbi hibára:
A fő facebook profil alá, létre lett hozva egy másik alprofil (kb. 2,5 éve). A profilok közötti váltás ma délutánig gond nélkül működött még a messengeren is, sőt a tegnapi nap folyamán az alprofilhoz még képeket is töltöttünk fel.
A probléma az, hogy az alprofil elérése a főprofilból teljesen eltűnt és semmi figyelmeztetés, vagy értesítés sem jött, hogy valami miatt letiltanák, szétkapcsolnák, vagy törölnék. Csak új profil létrehozására van lehetőség
A poén viszont az, hogy ha rákeresünk az alprofil nevére, akkor simán meg van és bekövethetjük
Mivel külön azonosító/jelszó nem tartozik hozzá, mert a főprofil alól értük el mindig, így kb. teljesen tehetetlennek érzem magam. Esetleg ez egy bug, vagy a fb egyszer csak szétkapcsolta?!Előre is köszi a segítséget!
-
-
krizmo_
Topikgazda
Üdv,
A Facebook egy kulcs fájlt akar tárolni. Ehhez szeretné használni a Drive-t. Az engedélykérések arra vonatkoznak, hogy létrehozza..tehát oda másolja, majd érthető módon ha szüksége van rá, elérje a fájlt. Ez lenne a megtekintés. És értelemszerűen törölhesse a saját kulcs állományát amennyibe szükséges. Hogy melyek lehetnek azok a folyamatok amelyek ezt kiváltják, az már a Facebook felé lenne egy jó kérdés. De itt ez most csak arról szól, hogy az amit az app a drive-be ment, azt tudja kezelni.
-
eWro
csendes tag
Sziasztok, akárhányszor megnyitom chromeban a facebookot hihetetlen lassú, a chat részen kb 10mp delay van, a marketplace meg kb szó szerint használhatatlan. Raktam újra a gépem, hardveres háttér bőven elég lenne rá, de állandóan fent áll ez a probléma. Próbáltam olvasgatni mindenfele, de konkrét megoldást nem találtam rá... Tipp?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
dellfanboy #33781 üzenetére
A telódba nem ugyanazzal a google accounttal léptél be, amivel a gmailbe?
Mert a gmaill is google szolgáltatás, és az ugyanaz az ellenőrzés, szóval, ha a telód be volt lépve folyamatosan, akkor az elméletileg automatikusan azonosíthat téged, mikor máshol akarsz belépnni... Mondjuk lehet, hogy OS verzió függő, de van rá esély!Emellett, oké, hogy csinálsz egy új Google fiókot, az nem igazán érdekli a google-t, de az új facebook fiók fogja érdekelni a Metát, így azt zárolhatják szó nélkül!
#33783 juve600 persze...
-
khalox
őstag
Ilyen guest-es kamuüzenetet én is kaptam... de...
eltűnt a profilom alól az oldal, amit tegnap még adminisztráltam. Se üzenet, se figyelmeztetés, semmi. Reggel még ott volt, 10-kor már nem.
Ilyenkor mi van?
A kapcsolt e-mail címen semmi jele, hogy bármi gond lenne, ha az oldalaimra kattintok, ott csak olyan van, hogy hozzak létre újat, híre hamva sincs.
Maga az oldal létezik, de olyan, mintha vendég lennék rajta. A másik admin sem látja sajátnak.
Hová lehet ilyenkor fordulni? -
betyarr
veterán
válasz
NeoPampalini #33782 üzenetére
igen,ez (is) fura volt és arra késztetett, hogy utána nézzek a dolgoknak.
ami megzavart, az a tökéletes magyarságú és szövegezésű üzenet volt.meg, hogy a linkben szerepelt a "metagroup". viszont a túl hosszú és magyarázkodó szöveg megintcsak kételyt támasztott.
na, mindegy, nagyon kell vigyázni, mert egyre hihetőbbek az átverések. -
dellfanboy
őstag
válasz
ledgeri #33776 üzenetére
nincs telon gmail-.em es az a baj, hogy vmi oknal fogva a gmailt csak a citromailel hasznaltam mint mas azonositas, tel szam sincs megadva...
mind1 regelek majd ujat. ezvan... csak azt nem ertem, hogy laptopon mindig be voltam lepve a gmailbe chrome alatt, de a jelszokezeloben nem latom a gmail jelszot... minden mas jelszot latok, de a gmailt nem... -
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
válasz
dellfanboy #33770 üzenetére
Szóval akkor meg vagy lőve, de nagyon, mert mind a facebook, mind a gmail, ha bármit hozzá akarnál adni, jelszóval fog kezdeni, mint meglévő azonosítás.
Ha a gmailed, google fiókod hozzá adta a telefonodat, mint passkey, akkor jobb a helyzet! Azt megnézném, mert akkor még a citromailes függést is mellőzni tudod!
Bár tovább gondolva, ha PC-n próbálsz meg Gmailbe belépni, akkor van opció egyéb azonosíttatásra? -
betyarr
veterán
sziasztok! ez egy csatolt fiók,szerintetek csaló üzenet?
-
feri1
aktív tag
válasz
krizmo_ #33767 üzenetére
Szia!
Azt értem,hogy nekem kell kiválasztani,de a Google felületre kér sok saját adatot,stb hozzáférést.
A pin kódos miben különbözik?
Ha a pin kódos is ugyanazt tudja akkor miért fogadjak el különböző saját adatokra való hozzáférést?Ahogy írtam a lényeg,hogy telefoncsere után is legyen hozzáférhető a régebbi összes üzenet.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Az ellen lehet tenni valamit hogy a Facebook lite ne ömlesztve kezelje a képeket meg videókat?
Valamennyire rendszerezve vannak a képek, viszont pár napja az van hogy a Facebook bekavar.
Nagyon jó amikor mondjuk van több száz kép meg videó és csak görgetsz, görgetsz..Rendszerezés alatt mappákat értek.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
dellfanboy #33770 üzenetére
Akkor telefonszámot adj meg.
-
kidnou
őstag
válasz
dellfanboy #33766 üzenetére
.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
dellfanboy #33766 üzenetére
Sehol nem tudod megnézni, az elég nagy biztonsági kockázat lenne, és megváltoztatni se tudod a régi jelszó nélkül, talán az "elfelejtett jelszó" lehet a megoldás.
-
dellfanboy
őstag
androidos telon be vagyok jelentkezve fb-msg.be viszont a jelszora nem emlekszem.
hogy tudom telefonon megnezni mia jelszom? mert laptopon is bejelentkeznek csakhat nemtudom mi a pw. -
CRonaldo
újonc
Sziasztok.
Már kezd tele lenni a hócipőm ezzel a marketplace tiltással.. látom sokak hasonló cipőben járnak. Esetleg valakinek valami megoldás?
-
zsiga68
őstag
[link]
[link]
Na erre kíváncsi vagyok: "Ez azt jelenti, hogy senki, még maga a Meta sem láthatja és hallhatja, hogy mit küldtünk vagy mondunk, hacsak nem mi magunk jelentünk egy üzenetet nekik."@feri1 Elméletileg a PIN kód. Azt írja hogy akkor bármilyen készüléken eléred a chatelőzményeket. A többi megoldásra mást ír..
-
feri1
aktív tag
Sziasztok!
A Messengernél melyik mód kiválasztása ajánlott?
A Google felület vagy a pin kódos?
Későbbi telefoncsere után se szeretném,hogy az addigi üzenetek törlődjenek.Üdv: feri 1
-
juve600
nagyúr
Sziasztok!
Mobilon a történetek hangal indulnak el,hol lehet ezt némítani ?
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
nincsnév007 #33740 üzenetére
Nem lehet kikerülni, idővel mindenképpen meg kell csinálnod.
Nekem ma vált már halaszthatatlanná, eddig ki tudtam kerülni.
Szerk.:
Már látom, hogy megcsináltad... -
gyulaszu
senior tag
válasz
nincsnév007 #33750 üzenetére
Én valami olyasmit értettem az első lapon, hogy adatvédelmi irányelv változott, ezért kell titkosított módon tárolni az előzményeket.
A google drivehoz azonban mindjárt kérte a face a hozzáférést, úgyhogy az számomra felejtős. -
-
gyulaszu
senior tag
válasz
nincsnév007 #33740 üzenetére
Nekem ma dobott fel egy ablakot, hogy frissítés érkezett.
Ennek során jött fel egy ilyen ablak, ahol a 6 jegyű pin az egyik opció:
Lehet hogy összefüggés van ezzel? -
G@ben
addikt
Egy számítógépről két fiókot szeretnék használni. Az egyik jelszavas, mindig kilépek, a másik a profilképre kattintva rögtön belép. Hogy tudnám úgy használni, hogy ha a jelszavassal be vagyok lépve, de megnézném a másik profilt, az elsőből ne léptessen ki?
-
zsiga68
őstag
Egyébként olyan töketlenek a Facebooknál hogy a Fidesz Gödöllő feltört oldalát még mindíg el lehet érni. Már három hete nem csinálnak vele semmit.. Más meg küld valamit és felfüggesztik. Erről ennyit.
-
AssAssynn
őstag
Mindig szoktam magamnak messengeren üzenetet küldeni, de egy ideje azt csinálja, hogy kiírja alá pirossal, hogy nem lehet elküldeni. Másnál is ugyanez van? Egyébként amiket magamnak gépen küldtem, azokat ugyanott látom is (máshol nem próbáltam), szóval valamennyire átmegy, habár nem marad legfelül a chatekben, hanem visszaugrik frissítés után a korábbi helyére, alulra.
-
burny
aktív tag
Ingatlanos van itt? Házat akarok eladásra felrakni fb marketplace-ra, de csak a rent/kiadás opció van!
Probáltam mobilról kezdeni, de amint megnyitom bárhol a szerkesztés opciót egyből kiadás lesz hirdetés, chrome/dev módban átállítom mobilra szintén ugyan ez, ami marhára idegesítő. Látok rengeteg hírdetést (home sales-ben) azok hogy a francba csinálják?
Köszi! -
kalendula99
újonc
Üdv Urak,
Véletlenül fedeztem fel ezt a problémát, szorgalmasan osztogatom meg a hülyeségeimet, aztán kiderült, ezeket rajtam kívül senki más nem látja.
Pedig minden nyilvánosra van téve, van az a funkció ugye: megtekintés mint, na ott meg úgy van, ahogy látnom kellene, vagyis minden nyilvánosan megosztva...
De más profiljából: nincs megjeleníthető tartalom.3x jeleztem a géniuszoknak, semmi reakció.
Valaki találkozott már ilyennel?
Köszi -
nincsnév007
addikt
messenger állandóan azt akarja hogy állítsak be hatjegyű pinkódót. de én nem akarom ezt ki lehet valahogy kapcsolni?
-
Richard!
addikt
Halihó!
Szeretnék eladni egy vízipipát, de a facebook szerint no-go. Hogy hirdessem?
"A jelek szerint ez a hirdetés nem felel meg a vényköteles és egyéb gyógyszerekre vonatkozó kereskedelmi szabályainknak. Ezt a hirdetést eltávolítottuk, most csak te látod. Ha úgy gondolod, hogy tévedtünk, lehetőséged van ismételt ellenőrzést kérni"
Viszont ha rányomok az ellenőrzés kérése gombra, akkor a bal alsó sarokban már sír a szája:
"Valami nem működik. Valószínűleg olyan technikai probléma van, amelynek a kijavításán már dolgozunk."
Nyilván -
NB2
aktív tag
Melóhelyen bejelentkezés nélkül használom az fb-t, néha olvasok hozzászólásokat, de 1-2 napja, ha rákattintok az összes hozzászólásra kidob egy hibaüzenettel. Másnál is? Chrome böngésző, most frissítettem.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
MaxxDamage #33735 üzenetére
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
MaxxDamage #33733 üzenetére
jóó... úgy értettem, hogy egyszer szóltál, és 3 hónap múlva jött a hibajegyre a válasz hogy működik, vagy kellett őket noszogatni, esetleg kérték hogy személyesen... ilyesmik...
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
MaxxDamage #33730 üzenetére
És mi tartott nekik addig? (Bementél üzletbe?)
-
chungee
addikt
Estét! Windows 10, Firefiox alatt szerettunk volna képernyőt megosztani hívásban. Pontosabban a koléga képernyőjét szerettem volna látni de ilyen tökmag méretben vetítette
Hol tudtam volna kinagyítani
Rámentem a duplanyílra de semmi
[link] -
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Kezdőként #33727 üzenetére
Nem enged be oké, de mit ír ki, mi jelenik meg? Csak azért, mert ez a most ősszel bevezetett "akarsz reklám nélkül de fizetősen facebookozni?" kérdést tenné/teszi fel, szóval nem az a lényeg, hogy milyen címmel mutatna valamit, hanem hogy betölt-e vagy sem!
Ha addig minden ment, de ez nem tölt be, akkor végig kéne nézni, hogy DNS-től, szolgáltatón, modemeden, routereden, tűzfaladon, böngésződön át, böngésző kiegészítőkig van-e valami ami ezt az elemet nem engedi megjelenni.
Ublock originből kiindulva alapból a facebook a facebook.com-ot és a fbcdn.com-ot akarja elérni, de még van egy cím, amit nem jegyeztem meg, de bizonyos speciálisabb oldalakról megmaradt, hogy kérte.Ha más nem, törölj sütiket, és gyorsítótárat, és egyből a fenti címet nyisd meg, hátha valami csak összeakadt.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
MaxxDamage #33724 üzenetére
Ott a telekom volt a mail szolgáltató? És azt vitték el?
-
Kezdőként
kezdő
válasz
Nem kattingatok hírdetésekre, ajánlásokra. A meghírdetett termékeimre érkező gyanús üzeneteket is egyből törlöm.
Újratelepítettem a gépet. A Facebooktól sikerült visszavennem a régi e-mailcímemet. Ugyanis a régi profilomban az e-mail címet változtatták meg.
Most tudtam a régi e-mail címemmel új facebook oldalt csinálni. ( ha használatban lenne,akkor nem engedné) Ment is egy fél órát,majd úra nem enged a Face oldalra belépni. Ezt írja a keresősáv:
https://www.facebook.com/privacy/consent/?flow=ad_free_subscription¶ms%5Bafs_variant%5D=first_time&source=ad_free_subscription_blocking_flow -
Stylewars_kp
őstag
válasz
Én odafigyelek ezekre, külön jelszót használok, elég a defender, de bf-kor vettem egy kaspersky-t is. Nem kattintgatok semmi vacakra. iOS-ből mindig a legfrisebb van fent, nem szedek le semmi gyanús programot. Kétfaktoros hitelesítés mindenhol. Mégis feltörték a fiókomat.
-
válasz
Kezdőként #33723 üzenetére
Futtasd a defendert, teljes átvizsgálás. (milyen OP rendszer van a gépen?)
Továbbá futtass ilyen kereső progikat mint a RogueKiller, HitmanPro, vagy hasonló progikkal vizsgáld át a gépet... szerintem tele van kártevőkkel!Nekem a gépen csak a Defender van és több éves rendszer fut, 8TB tárhely sok programmal és semmi gond... Régebben voltak gondok, volt mikor telekomos mail címet úgy feltörték, hogy 3 hónapba telt mire a szolgáltató vissza szerezte...
Legtöbb emberrel az a baj, hogy facebookon vagy simán böngészőben össze kattingat mindent (hirdetések, ajánlatok, stb..) és meg is van a baj... sokszor full rendszer törlés csak a megoldás és teljes rendszer újra telepítés szükséges.
-
Kezdőként
kezdő
Üdv. Feltörték a Face fiókomat. A bejelentkezési e-mailt változtatták meg Venezuelából.
Ha én akartam bejelentkezni,a jelszóhelyreállításhoz, már egy számomra ismeretlen hotmail címre küldte volna az új jelszót. Egyenlőre semmilyen változást nem látni a fiókomban. A feleségem látja,és ugyanúgy van ,mint eddig.
Csináltam egy új Face profilt, telefonszámmal- jelszóval. Működöt is ,aztán egyszer csak a pc-n nem tudok semmilyen böngészővel belépni. A cookie-k törlése után beadja a bejelntkezési oldalt, telefonszám-jelszó, majd bejelentkezés után csak ezt írja ki:
""" Az oldal nem működik
A(z) www.facebook.com túl sokszor irányította át. """
A telefonomon ott működik rendesen.
Valaki esetleg ötlettel? -
Romeo619
senior tag
Sziasztok,
most már hónapok óta közli velem az FB, hogy:
"A fiókodat a felfüggesztés kockázata fenyegeti. Oldd meg a problémákat, és nézd meg a szabályokat, hogy elkerüld a fiókod vagy a kapcsolataid elvesztését."Illetve, hogy a profilom kockázatnak van kitéve. Meg, hogy A profilt veszély fenyegeti. De egyszerűen nem tudom, hogy miként kellene ezt megoldanom, az FB természetesen nem válaszól.
A büntit egy képért kaptam, amire azt írták, hogy "Gyermekek szexuális kizsákmányolása, gyermekek elleni erőszak és meztelenség" - amit én erősnek tartok, de hát ők tudják
Bárkinek bármi ötlete, hogy ezt kockázatos dolgot miként lehetne megoldani?
Előre is köszönöm!
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok, pár hónapja nagy örömmel tapasztaltam és írtam ide is, hogy végre legalább már a csoportokban beállítható a hozzászólások elrendezése, hogy alapból mutassa az összeset és ne csak a kiemelt "húdenagyonnépszerűeket".
Nálatok ez jól működik? Nálam már hetek óta teljesen figyelmen kívül hagyja a beállítást és újra csak a nagyonlegfontosabbakat mutatja a többit pedig elrejti,
aztán 100x kell klikkelni mire olvasható lesz a teljes családfa stílusú üzenetek listája. -
sinick
senior tag
Sziasztok! Facebook android alkalmazásban hogy lehet kiüríteni az "oldalak" lapon lévő "nemrégiben felkeresett oldalak" listáját? Esetleg azt hogyan lehet beállítani, hogy ne is naplózzon? Köszi, sinick
-
garga01
őstag
Egyre többet olvasom, meg ismerősöktől is hallom ezt az insta fiók összekötés, tiltásos csodát. Én a FB-t nem nagyon használom, nem rakok ki/fel semmit; 1-2 csoport van amit olvasok néha és oda írok, meg a messengert. Viszont mikor melót kerestem egyetem után, átírtam a nevem hogy ne találjon meg minden HR-es
és igazából jó ez így, nem szívesen írnám vissza a teljes nevem, viszont ha valahogy feltörnék vagy random letiltana az FB van esélyem visszaszeretni így a profilom vagy felejtős?
(2 faktoros belépés be van állítva) -
Gedeon31
addikt
Megosztok egy bejegyzést a hírfolyamomon van arra lehetőség a hozzászólásokat kikapcsoljam még a bejegyzés megosztása előtt?
-
Pitterix
őstag
válasz
ledgeri #33674 üzenetére
Sikerült belépnem a régi fiókomba, de nem tudom törölni.
Rákerestem google-on, hogyan kell, de úgy meg nincs lehetőségem törölni. Itt arra gondolok, hogy leírják a lépéseket, amiket követtem, de, ahol olyan lehetőségnek kéne lennie, hogy törlés, nincs olyan. Annyit elértem, hogy egy képet tudtam rajt változtatni, de a másik kettőt nem is látom.
Egyszerűen nem értem. -
ledgeri
nagyúr
válasz
lanszelot #33711 üzenetére
(monjuk ilyen történéseket látva pánikolok mindig fellépni, mert már 2 éve halogatom a törlést, csak annyira borzaszt az egész oldal, hogy nem visz rá a lélek hogy megcsináljam amit akarok... Csak 1 lényeges infó lehet az egészben, amit még ki kell keresnem 10 évnyi posztolgatás közül...)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
lanszelot #33709 üzenetére
A főkérdésed az volt hogy lehet-e törölni...
Válasz rá: már lényegében abban az állapotban van, mintha már törölt lenne: Te nem tudsz belépni, mások nem látják. Ha nagyon érdekel még futhatsz egy kör GDPR-t, hogy megtudd mi lesz a profiladataiddal, de nem hiszem, hogy annyira más történne, mint ha te nyomnál rá a törlés gombra, árnyékfiók ide, adatvédelem oda... Te írtad, hogy lényegében nem érdekel... így akkor ezzel lett vége!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
lanszelot #33704 üzenetére
Annak nem sok értelme lenne, hogy te nem tudsz belépni a fentiekre hiatkozva, de a fiókod él. Szerintem az blokkolt is kintről (ha van biztos ismerős akivel valaha üzeneteztél, és ő nem törölte, akkor az a legboztosabb! (Rákeresve lehet, hogy csak a keresésből van kiszedve, ismerős listák is néha furák, míg az özenet az egyértelmű az adott és másik fiók kapcsolatát érintően!)
-
lanszelot
addikt
Hello,
A probléma tavaly karácsony előtt kezdődött, amikor 3 napra bannolt a Facebook.
Ekkor szóltam mindenkinek, hogy többé nem használom a facebook és messenger -t, megadtam hol érhetnek el.
Nem is használtam. Kb 2 havonta benéztem messenger -be telefonról, ha írt valaki. De facebook ott száradt, be se léptem
December közepén léptem be megnézni a messenger -t és válaszoltam 2 ismerősnek, szövegben.
Majd pár nap múlva jött egy email hogy letiltott a facebook.Nem nyitottam meg, csak a cím írta.
Nem linkről, hanem Facebook alkalmazásról telefonon megpróbáltam belépni, és írta, hogy gyerek pornó miatt tiltott
Ööömmm. He?
1 éve nem léptem be, más se, mert mindenről emailt kapok.
Nem nyitottam meg semmi linket, hisz nem használom a Facebookot, így nem érdekel.
Ha Messengeren írt valaki nem jelzett ezért léptem be 2 havonta 1szer. Ott pedig csak pár szót írtam, általában, hogy nem használom, és itt nem tud elérni.Majd eszembe jutott valami. Kb 5-6 éve készítettem egy Facebook fiókot, mert megmutattam valakinek hogy kell. Azt onnantól semmilyen formában nem használtam. Beléptem abba az email-embe /másik független, nem használom/ és ott is ott volt a tiltottak email, ezt se nyitottam meg, csak a címből láttam.
És mikor megpróbáltam telefon böngészőből belépni, ugyanaz: gyerek pornó miatt tiltva.Nos, nem érdekel egyik se, csak törölni szeretném mind a kettőt.
De belépni nem lehet. Azt írja 256 napom van ha jogtalan stb.
Megnéztem, igazolvány me minden kell hozzá, nem érdekel.
Lehetséges törölni?Azért akarom törölni, hogy lássák hogy nincs és ne írjanak, tudják hogy máshol keressenek.
-
Spec
őstag
Sziasztok!
Az utóbbi pár hétben elkezdtem egyre több emailt kapni a facebooktól a fiókom jelszavának visszaállítási kódjával. Természetesen nem én kértem a kódot. Az a gyanúm, hogy valaki megszerezte a fiókhoz tartozó email címet és próbálkozik. A fura hogy a fiókhoz beállított fő emailre is megérkezik, és a tartalékként beállított emailé címre is, amit szinte sehol nem szoktam használni, így az szinte kizárt hogy kompromittálódott.Az alábbi üzenet jön:
"Kedves XY!
Facebook-fiókod jelszavának alaphelyzetbe állítására vonatkozó kérést kaptunk. Add meg a következő jelszó-beállítási kódot: xxxx
Másik lehetőségként közvetlenül is meg tudod változtatni a jelszavadat. Jelszó megváltoztatása
Nem kérted a változtatást? Ha nem kértél új jelszót, tudasd velünk.
Üdvözlettel:
A Facebook csapata
========================================
Ezt az üzenetet kérésednek megfelelően elküldtük az alábbi címre: xxxxx
Meta Platforms Ireland Ltd., Attention: Community Operations, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Ireland"
Az emailben szereplő linkek nem tűnnek csaló, adathalász linkeknek, mindegyik facebook.com-os domainekre mutat. A feladó elvileg a security@facebookmail.com. Megnéztem az email fejlécét, az alapján is validnak tűnik az email:"From - Fri Jan 5 17:49:07 2024
X-Account-Key: account7
X-UIDL: 19821
X-Mozilla-Status: 0001
X-Mozilla-Status2: 00000000
X-Mozilla-Keys:
Received: from DB8P192MB0759.EURP192.PROD.OUTLOOK.COM (2603:10a6:10:168::12)
by AS2P192MB1936.EURP192.PROD.OUTLOOK.COM with HTTPS; Fri, 5 Jan 2024
16:33:53 +0000
Received: from DB8PR06CA0013.eurprd06.prod.outlook.com (2603:10a6:10:100::26)
by DB8P192MB0759.EURP192.PROD.OUTLOOK.COM (2603:10a6:10:168::12) with
Microsoft SMTP Server (version=TLS1_2,
cipher=TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_256_GCM_SHA384) id 15.20.7159.16; Fri, 5 Jan
2024 16:33:53 +0000
Received: from DB8EUR06FT038.eop-eur06.prod.protection.outlook.com
(2603:10a6:10:100:cafe::dc) by DB8PR06CA0013.outlook.office365.com
(2603:10a6:10:100::26) with Microsoft SMTP Server (version=TLS1_2,
cipher=TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_256_GCM_SHA384) id 15.20.7159.16 via Frontend
Transport; Fri, 5 Jan 2024 16:33:53 +0000
Authentication-Results: spf=pass (sender IP is 66.220.155.157)
smtp.mailfrom=facebookmail.com; dkim=pass (signature was verified)
header.d=facebookmail.com;dmarc=pass action=none
header.from=facebookmail.com;compauth=pass reason=100
Received-SPF: Pass (protection.outlook.com: domain of facebookmail.com
designates 66.220.155.157 as permitted sender)
receiver=protection.outlook.com; client-ip=66.220.155.157;
helo=66-220-155-157.mail-mail.facebook.com; pr=C
Received: from 66-220-155-157.mail-mail.facebook.com (66.220.155.157) by
DB8EUR06FT038.mail.protection.outlook.com (10.233.253.58) with Microsoft SMTP
Server (version=TLS1_2, cipher=TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_256_GCM_SHA384) id
15.20.7135.30 via Frontend Transport; Fri, 5 Jan 2024 16:33:52 +0000
X-IncomingTopHeaderMarker:
OriginalChecksum:9FF694F9DDA68CE82F8ABB3A86DA17E8F2A22F59CE991987E3C9FFF2B657A32C;UpperCasedChecksum:AD765698D39F0C6DEAAF251BDE71D5C194F25F8CD3BC3B4CCBE9B3D5D23B4FB3;SizeAsReceived:1306;Count:17
DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/simple; d=facebookmail.com;
s=s1024-2013-q3; t=1704472424;
bh=KysCnJtuwlvJ5AUEYCryF98AXDNbHo0MJcD0f98hXsc=;
h=Date:To:Subject:From:MIME-Version:Content-Type;
b=VEjPirqNNYQGkG5gJsG3cWmxhId5dH1PXGKVeaOEr597krtH3iMX7bAqnogB+4xkK
v2Tnx6sXjVGsKkxU7jDH7plBQH7R0b61i4BXIsHIYUssgdg9PY4jQd2Ijx9fNYsLBL
QIFHYiiwuvM5L06onimq3TiIWazfkEor68+82kPw=
X-Facebook: from 2401:db00:225c:2c12:face:0:2a1:0 ([MTI3LjAuMC4x])
by www.facebook.com with HTTPS (ZuckMail);
Date: Fri, 5 Jan 2024 08:33:44 -0800
To: =?UTF-8?B?UGFwcCBHw6Fib3I=?= <xxxxxxx>
Subject: =?UTF-8?B?NzkzNjgzNjk6IGV6IGEg?=
=?UTF-8?B?dmlzc3phw6FsbMOtdMOhc2kg?=
=?UTF-8?B?a8OzZG9kIGEgRmFjZWJvbw==?=
=?UTF-8?B?ay1macOza29kaG96?=
X-Mailer: ZuckMail [version 1.00]
Return-Path: security@facebookmail.com
From: "Facebook" <security@facebookmail.com>
Reply-to: noreply <noreply@facebookmail.com>
Errors-To: security@facebookmail.com"A fejlécben szereplő IP 66.220.155.157 is elviekben a Facebookhoz tartozik. Szóval vagy egy nagyon profi adathalász emaillel van dolgom, vagy valós email. Viszont ha valós, akkor ki és miért kérheti a nevemben? Talán valami robot állt rá a fiókomra? Kb. hetente jön 1-2 alkalommal. Más is találkozott már ilyennel? Mit lehet ez ellen tenni? Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír A Facebook Európában is háttérbe szorítja a híreket
- Hír Fizethetünk, hogy reklámmentes legyen a Facebook?
- Hír Teljesen felforgatja a Facebookot és a Messengert az AI
- Hír Beszáll a Facebook-hirdetésekbe a generatív AI
- Hír Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Hír Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Windows 11
- Autós topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Horgász topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parfüm topik
- Notebook hibák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15IRX9, 15,6" FHD gamer laptop , i7-13650HX, RTX 4050,Windows 11
- DJI MINI 4K Fly More Combo 1 órát repült teljesen új és hibátlan DJI CARE CSEREGARANCIA!
- Dell Latitude 7410 karbon i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, szép állapot, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 7400 i7 8665U, 16GB RAM, SSD, jó akku, szép állapot, számla, 6 hó gar
- Eladó szinte új Amazon Echo Buds 2 aktív zajszűrős TWS
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest