- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
addikt
Juhé, megfrissítették a fekete protó egy nódját, ami vezérli a kabinfűtést. És mostantól lesz kabinfűtés. Bár most melegrekord van Nyugat-Svédországban, de amikor órákat ülsz a kocsiban és mérsz, akkor eléggé hideg tud lenni, ha csak a kinti levegőt fújja a HVAC.
Apró örömök, akkor holnap nem fog úgy fázni a lábam. Van jó téliesített "tesztelőkabátom", de sima irodai nadrágban a lábam fázott, mint állat.
Ehhez hasonló, csak hosszabb szabású és védi a derakat is. Meg vágóhidas feliratok vannak rajta.
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
Frissul a mekem Catalina-ra...
Popcornosszmajli.....Kivancsi leszek ez is lagol-e vagy kepzelodok....
-
FőDudu
veterán
válasz
Bujdy81 #81384 üzenetére
Sat.hu foruman van IPTV topik, ott terjed egy IPTV lista idonkent.
Nem szabad rakerdezni, azert tiltas jar.
De amugy abban van kb az osszes IP alapon elerheto magyar adas. Idonkent ranezek, de nekunk ugye tanyeroson jon a UPC direct igy nem kell.
IP az VLC-ben vagy pl. egy androidos boxon nezheto.
En Raspberry Pi es OSMC kombojaval probaltam.Amugy par hete UPC direct is kinal IPTV szolgaltatast barmilyen eszkozon, igy egy tablet vagy laptop radugasaval normalis net kapcsolattal lehet IP alapon TV-t nezni. Kulfoldon is mukodonek irjak.
Azaz ha havi 2e belefer, akkor IP alapon mehet barhol es barmikor. Az meg nem a vilag.
Persze MindigTV lehet olcsobb. De azt nem ismerem.
-
FőDudu
veterán
Nem kell szigeruzem, csak szimplan izolalni kell a gocpontokat. Es minimalizalni az emberek kozti erintkezest. Marmint az idegenek koztit.
Vagy varosokat zarnak le kompletten, vagy (ami valoszinuleg egyszerubb) megtiltjak a megyek kozti felesleges utazasokat.
Kivevelek persze kellenek, de lathatoan mukodokepes a dolog. Nalunk pl. nincs problema - akinek munkabol vagy egyeb okbol utaznia kell masik jarasba az kitolti a papirt, es megy.
Kirandulas es sport tevekenyseg persze nincs a kivetelek kozott, illetve az is okosan meg van szabva, hogy ingatlant karbantartani sem az egesz csalad utazik videkre a hetvegen.
Van persze az ellenkezore is pelda, olaszoknal ugye 4 tartomanyban nappali kijarasi tilalom is van. Az a durvabb megoldas.
Ennek ellenere a Torinoba valo Juventus (azt hiszem az a Piemonte tartomany) megis masik orszagban jatszott.
Nyilvan negativ tesztekkel mehettek.Szoval esszel lehet korlatozni olyan mertekben ami meg betartathato.
A baj merteketol fugg hol melyiket probaljak...
-
-NoVa-
veterán
Reggeli doki mért 146/84-es vérnyomást, és jött a dorgálás, hogy magas. Én mondtam neki, hogy pillanatnyi közhangulat a hülye céges döntés miatt, hogy nekem épp ott kell lennem egy csomó PCR tesztre várakozó között.
Most mértem több KV-val később itthon, 102/62. -
blueboi69
őstag
-
Bujdy81
aktív tag
Kellene egy olyan TV, ami a legolcsóbb és lehet vele ingyen TV-zni.
Plusz extra, hogy legyen rajta plusz egy Scart csatlakozó, mert azon jönn a DVD felől a jel.Erre gondoltam:
[link]Ez elvileg DVB-T-s. Kell hozzá bármi ilyenkor, hogy lehessen vele fogni a digitális földfelszíni szórást, vagy bekapcsolom és megy?
Köszi a segítséget!
-
FőDudu
veterán
Nem hinnem.
Ugy tunik te nem tudsz otthon ulni, mindenkeppen kell valami amiert elmesz otthonrol.
Fotozas, retrofaszsag, szimplan jarkalas egy 2 millios nagyvarosban tomegkozlekedve.
(munkan felul), utazgatas videkre, stb.Ennel valoszinuleg kisebb kitettseg az en celiranyos bevasarlasom autoval.
Heti max 2x.
Az Obiban kb tavasszal jartam, latom bekattant.Nyilvan mas nem szol be a hulyesegeidre, de en meg leszarom ha nem tetszik.
Ideje eszrevenned, hogy amit ccsinalsz az a maximalis felelotlenseg.Az, hogy en osszesen 6 fovel elmegyek valahova, akkor amikor az meg nincs tiltva, valoszinuleg eleg kis esely a fertozes elkapasara. Mert az a masik 3 fo ugyanugy vigyaz magara - idegeneket pedig nem fogadunk.
Szoval minden tolem telhetot megteszek a fertozes elkerulesere.
Mig te latszolag szarsz mindenre es eled az eletedet ahogyan elotte.
Ez viszont szerintem felelotlenseg.Tetszik vagy sem.
-
cyberde
tag
válasz
WiZARD #81369 üzenetére
Ebből is látszik, hogy masszív hülyék hozzák a törvényeket!
Van egy "Gazdasági Tevékenységek Egységes Ágazati Osztályozási Rendszere (TEÁOR)".
[link]
Csak meg kéne nézni és a létező számokkal hivatkozni a törvény/rendelet hatálya alá tartozó egységekre.
56.1....
56.2....
56.3.... -
-NoVa-
veterán
Jahnonak köd mellé újabb téma, trágyagőz?
Csömöri lápvidék szélén most akad sok, értelmesebben is lehet fotózni, csak telefonnal nem szórakozom túl mostanában.Hétvégente meg Rákospalota-Újpest mostanában hétvégi vágányfelújítás miatti parkolatásokból kifogyhatatlan témát ad, a fiam lelkesen járat ki oda, csak mostantól 8-ra haza kell érni. Barmok.
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #81345 üzenetére
Akkor sem nagyon gyűlnék, ha lehetne, vagy passz. Haver is morgott, mert hétvégén 10+ fős családi banzájuk volt valami panelban, annak meg aztán van értelme, ha idős/terhes mindenki, oszt akkor környékük meg tele pozitívval. De hát közben demonstrálni kell, különben Vazul néni csúnyán néz és jajj.
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu #81368 üzenetére
Nem bulira gondoltam, hanem arra, hogy múlt héten bejelent A Valamit, mindenki megfejti, átteker miképpen lesz szabályos, variál a világ, oszt most keresztbe basszák. Mi az amit eddig nem tudtunk, vagy mi az ami múlt hét óta változott? És mi értelme van?
Megint egyoldalú vagy. Én eddig betartottam, nem kóvályogtam, meg mittomén. Mondjuk ugatni könnyű, igényed nincs rá, mész naponta Obiba, határ túloldalára olajbogyózni, mert az munka, meg nahát a gyerek is csak had palacsintázzin, az okosba belefér. Nekem meg ennek a tizedéért ugatsz be és itt Hitlerkedsz, hogy kusslegyenmár. Nem vagy kicsit egyoldalú?
-
-
FőDudu
veterán
Persze.
Az mar a multkori szigoritas utan erezheto volt, hogy kondicionaljak a nepet a kovetkezo szigoritasra.
Fel oras musor volt arrol, hogy az osszes szomszedban kijarasi tilalom, ettermek zarva, gyulekezesi tilalom, stb.
Eddig tartott atverni a fuhreren a nepnek nem tetszo (de sajnos szukseges) intezkedeseket.
-
FőDudu
veterán
Nem. Most zartak be a kozepiskolak/kollegiumok, stb.
Ezeknel nincs jobb fertozes terjeszto.Het kozben bulizik, hetvegen szethordja, nagymami meg kipusztitja az oregek otthonat.
Csak kb 10 evig voltam kolis.En megtiltanam a megyek kozti atjarast is - ahogy pl. nalunk van.
Az legalabb teruletileg elszigeteli a fertozest.
Bar nalatok a rendszam alapjan torteno ranezesre azonositas nem mukodik.Itt a nem helyit kapja ki a rendor, mit keres itt, hova megy, miert, stb.
-
FőDudu
veterán
válasz
WiZARD #81353 üzenetére
Kezdj el kenyeret arulni, akkor elelmiszert is arulsz es maradhat... (gondolom a szendvics es coissant arusitasa nem tilos - a kenyer csak egy ujabb lepes.
Kerdes mi van az engedelyeden.Nalunk most hozott a postas mindenfele szorolapot - a szomszed falubol a pek mar heti 2x hazhoz szallit, amugy meg heti 3 napban kiszallalsos alapon fog arusitani.
Eddig csak hetvegente a piacon nyomta, az megszunt, igy adaptalodott a helyzethez.Tejtermeket is rendelunk - van rendes hazhozszallitos kis tejuzem, weben leadva jon a bio elelmiszer.
Mondjuk csirket akkorat kaptunk a kornyekbeli farmrol, hogy pulykanak is elment volna (3,5 kg) - de izre nagyon erzodott a szabad tartas.
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu #81351 üzenetére
Ugyan, Borkuckóval semmire nem mennének, a többi ami számít az úgyis a kezükben van.
Így ez k. nagy szopó, hogy 1 hete meg volt A Nagy Bejelentés, kb. belenyugodtunk és terveztünk, most meg keresztbe bassza. És röhög a markába, hogy már meccset sem lehet tartani, mindenki le van szarva. Kaptya be. Is.
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #81354 üzenetére
Valoszinuleg a bulizos fiatalok jarkalasat akarjak megakadalyozni.
Bar arra a 10 fos gyulekezes egy vicc.6, ahogy nalunk. Az utne. Bujdyeknal latogatasi tilalom lenne.
Amugy az irany nem rossz. 2-3 het komolyabb jarkalasi tilalom es valoszinuleg laposodik a gorbe ahogy nalunk is segitett a suliszunet meghosszabbitasa es az ettermek bezarasa.
Bar a kornyekbeli gyerekek itt nyomjak a parkolonkban - van amikor 4-5 gyerek biciklizik/rollerezik/gordeszkazik/rajzol (kretaval az aszfaltra)/gumizik/rohangal.
Szerencsejuk, hogy jo az ido es nem mentek sehova az elmult 2 hetben igy viszonylag kicsi a fertozes eselye.
Matol tavoktatas van a fiamnak is. Delben lesz az elso oraja.
Megletjuk mi lesz a tanterv es mennyi idore terveznek. -
-NoVa-
veterán
Céges munkaegészségügyi vizsga zseniális volt. A hozzánk kirendelt nővér fogadta a napi céges embermennyiséget, közben beöltözött szkafanderbe, és már jöttek is a folyosóra a várakozó PCR tesztesek. Ha 2 héten belül ledöglök, akkor lesz némi harrasmentet tartalmazó vitám a HR-essel.
-
-NoVa-
veterán
Azt az egyet nem értem, hogy késő este eddig láttam pár idősebbet sétálgatni az üres utcákon (mert nappal a több ember közé már nem merészkednek ki), néhány kisgyerekes családot, meg kevés egyéb járókelőt. Ezek annyira veszélyesek, hogy kijárási tilalom kell ellenük?
-
-
npera
addikt
válasz
zetor2000 #81332 üzenetére
Ez a v3.1s verziója a KSGER T12-es pákának. Ugyanaz a "hegymelegítős" betét megy bele, mint egy rendes Hakkóba, csak ez nagyon nem Hakko
A v3.1 elvileg abban jobb, mint a korábbi verziók, hogy:
- nem annyira életveszélyes az alaplap (a hálózati feszültségen futó részek picit távolabb vannak az alacsony feszültségű elemektől)
- nem meríti le magát az elem benne feleslegesen (óra)
- a hűtőborda galvanikusan szigetelt
- van benne ruszki nyelv is (végre!!!)A ház továbbra sem földelt, tehát alapvetően életveszélyes, de azt le tudom földelni itthon én magam. Vannak tutoriálok, majd megcsinálom. Utána elvileg jó és nem veszélyes.
Vettem hozzá egy olyan tartót, amibe belemegy a már korábban beszerzett "tunkolós" takarító is. Fémszálas gombolyag van benne, az letakarítja a hegyet szépen. Nem kell szivacsozni.
Meg kaptam mellé egy csípőfogót is.
16 SEK volt a szállítás, az kábé 480 HUF talán. Nem egy tragédia, főleg ha EU-n át jön és nem vágnak meg vámra.
-
zetor2000
őstag
Igazi parasztnagy asztali verzió, QC nélkül.
Nagyobb is van, ha kéne... -
Sipi-
őstag
Megvolt megint a nagy bejelentés. Ez már valami, bár jobb lett volna, ha az általános sulisokat is hazaküldik, legalább opcionálisan
-
FőDudu
veterán
Az. Jonak tunik. Egybol kivaltottam 4 eddigi toltot.
Ora, wireless charging, USB-c, mikro-usb.Az a jo, hogy az USB-C portok is (amik elvileg power delivery funkciosak) toltik pl. a telefont es gyorstoltessel. Azaz a Note9 gyorstolt roluk, hiaba nem QC3 az a 2 port.
Minosegi darabnak tunik.
Mar csak egy iPhone kabelt kell talalnom az iPad toltesere - azt mar vagy 4 eve rendeltem amikor a HK Onyx hangszorot. Marmint USB-C lightning kabelt. Valahol a padlason volt - eddig nem nagyon volt USB-C toltom, csak egy 28 wattos iPad pro tolto, de az meg nem gyorstolti a Note9-et.Szoval minden klappol, bodotta.
-
blueboi69
őstag
-
zetor2000
őstag
Én amikor vettem a forrasztóállomást, megnéztem a kínaiaknál, de ez nem volt olcsóbb, mint idehaza szállítással. Yihua 853D, asszem. Forrólevegős IS, meg sima páka IS. Meg van benne valami 5Vos táp, meg USB töltő. Dulván 30E volt (kicsit alatta), és teljesen jó. Asszem 2év garival valami hazai sosetalálom meg webshopba.
Kínából rendelve maga a cucc olcsó, de a szállítás ugyanannyi, ~15+15E. -
npera
addikt
Forrasztópáka luxemburgi trackinget kapott. Most akkor nem Hollandián át küldik. Legalapabb postai opció volt Banggoodon, semmi priority EU line és hasonló nyalánkságok. Szeretek veszélyesen élni...
-
BobaHWSW
aktív tag
Megneztem, jelenleg viza jelentkezest se fogadnak covid miatt, es a mar beerkezett jelentkezesekre jelenleg 18-24honapos varolista van.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
Samott #81319 üzenetére
Nincs EU atjaras a ket orszag kozott (pont ezert szivok en is az otthoni TBvel) es mivel itt minden itt levonek ingyenes ellatas van valamilyen szinten ez nagy kockazat az orszagnak.
Nemtudom emlekszel e de engem is megakartak huzni pedig ej "csak" tulsulyos vagyok, nem oreg, magas vernyomasos es cukorbeteg.
Szoval ertheto az orszag reszerol. Nyugdij neki itt nem jar, dragabb orszag ezert ertheto, hogy tolem elvarjak, hogy messze atlag felett keressek hiszen egy nem dolgozot is elkell latni. (Kb 160k nzd /ev per szulo)
-
Jahno
veterán
Szerintem a nyugdíjas sem csak költ, meg persze kérdés mennyit tud költeni, ha innen vadkeletről kapja a nyugdíjat? Portugália egyes részein nem aggódnának rajt mert csöppet mások a az arányok. X életkor felett már csak statisztikailag is szopószorzó bír lenni mindenki.
-
zetor2000
őstag
-
npera
addikt
Ma is jó nap volt.
Reggel mentünk focizni a kiscsajjal. Új belső volt a hátsó kerékben, mert múltkor defektet kaptam. Amikor odaértünk a klubházhoz, ahol a szertár van hallottam, hogy sziszeg a levegő a hátsó kerékből. B*ssza+ ...
Lement az edzés, a gyerekek nagyon ügyesek voltak. Én egy kis meccses állomást vittem, aztán körökben jöttek a gyerekek a többi állomástól. Álomszép idő volt, szikrázó napsütés és +11 fok délután (reggel kábé 5-6).
Hazafelé toltam a bringát és éppen hazaértünk volna, hogy a bringát lerakva és kocsit felvéve átrongyoljunk a balettra. De asszony éppen elkészült a pecsenyével, ami éjjel pácolódott és a kiscsaj sem volt nagyon rajta a baletten, így inkább ebédeltünk. Utána elkezdtem festeni a kerítéshez levágott faanyagot.
Utána nekiálltam a bringa szerelésének. Lekaptam a gumit és néztem, hogy hol ereszt. A fociedzés előtt ugyanis a lányom kinyomozta, hogy hol fúj és a szeleptől kábé 10 centire pont a felnin levő Taiwan feliratnál súgott a gumi. A lányom oda is tapasztott egy nedves falevelet, hogy az majd betapasztja
Otthon tehát a Taiwan feliratnál nézegettem, de semmit nem láttam rajta. A gumira rá volt ragadva az út pora (mindenféle kis kavics). Így akkor fújtam bele 8 bar nyomást és egyből megtaláltam a lyukat.
Kiderült, hogy ez kábé cápafoghoz hasonlító formájú üvegszilánk ment bele az abroncsba, de olyan trükkös módon, hogy a "talpa" (háromszög rövid része) pont szintben volt a gumi surlódó felületével. Tehát a gumit simogatva nem tűnt fel.
Az igazi trükk az volt, hogy a belső felületet is simogattam elég sokat, de ott sem érződött a pénteki szerelésnél. Többször körbesimogattam a külsőt és nem éreztem semmit. Viszont terhelésre és full belső nyomásra (9 bar, én meg felülről nyomom kábé 105 kg terheléssel ruhával és csomaggal) a szilánk hegyes csúcsa pont benyomult annyira a külsőn át, hogy már ki tudta szúrni a belsőt. És élt a lehetőséggel a lohadék. Doblátok le a padlóla, de dulván....
Csipesszel kiszedtem, aztán süvített kifelé a hintőporos nyomás szépen.
A gumit összecsippentve láttam, hogy ennek kábé reszeltek, az összes rétegen átment a szilánk. Sebajtóbiás. Úgyis jön a tél nem sokára, felrakom a szegecses gumit. A belsőt pedig megragasztom, mert van itthon gumiragasztós készletem.
Aha, picit naívak voltunk. A gumiragasztó teljesen beszáradt és megszűnt létezni. B*ssza+ ....
A helyi vasedény nyitva volt, így akkor beültem a V8-ba és elrongyoltam venni defektjavítót. Ha már ott voltam vettem villanyszereléshez is anyagot. A plafonra szerelt lámpákhoz kell hosszabb vezeték, vettem 3-eres fehér kábelt. Meg majd a lokális net szereléséhez kábelcsatornába betolható kábelgörényt....
Hazaérve a gumit megpatkoltam (belsőt), aztán ment fel a téli papucs. Aztán lefestettem a deszkák még fehér felét pirosra.
Aztán kábé esteledett is. De akkor kaptam egy listát asszonytól, hogy mit vegyek a boltban. Aztán amikor hazaértem akkor volt egy óhaj szilvás gombócra. Mivel múltkor a balkános- és közel-keleti boltból betáraztam balkános gombócokból, így pirítottam kenyérmorzsát, majd kifőztem a gombócokat, majd beforgattam őket.
Aztán a kiscsaj óhajtott tésztát enni, főztem azt is. Majd vacsora. Majd bedobtam 4 gombócot. Aztán maradt kis vaníliás cukor a tányérban, amit feltunkoltam egy ötödik gombóccal. Már nem szórtam rá külön cukrot, mert vigyázok az alakomra.
Aztán elkezdtem fröccsözni, meg beírtam ezt a teljesen értelmetlen hosszászólást ide....
-
-igu-
veterán
válasz
Samott #81319 üzenetére
Sok éve volt egy hír egy orvosról (talán érsebész), akinek a hozzáértése nagyon kellett volna, de nem kapott ausztrál vízumot, mert az egyik gyereke beteg volt, és túl magas költségeket rótt volna az államra a kezelése.
Gondolom, hasonló indokkal szűrik az egészségi állapot alapján a vízumigénylőket Új Zélandon is. -
Samott
addikt
válasz
BobaHWSW #81318 üzenetére
Fura, mert azt ertem, ha egy orszag nem enged be melosokat, de egy nyugdijas, aki csak kolt? Aki nem veszi el a munkat senkitol? Mondjuk az egeszsegbiztositast nem tudom hogy boltolja le egymassal ket orszag, de valahogy meg szoktak ezt oldani. Mondjuk az EU-ban tuti egyszerubb lenne ez.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
Samott #81317 üzenetére
Jelenleg Ujzeland teruletere csak rezidens vagy allampolgar lephet. British Columbia detto.
Covidtol fuggetlenul se kapnak tartozkodasi vizumot. Turistaval kijohetnek, de akkor fel evente elkell hagyjak az orszagot, ujat igenyelni onnan ahol allampolgarok (szoval a kiruccanok hosszu hetvegere Melbourneba nem jatszik) es utana vissza. Ez nyugdijaskent nem jarhato.
Sajnos utana jartam mar bevandorlasi ugyvednel. Plusz evi eleg nagy mennyisegu penzt kell letennem ahhoz, hogy csak egy szulot behozhassak. Ez meglenne de az orvosin elbukna anyukam.
-
Samott
addikt
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
Samott #81262 üzenetére
Nem. Se Kanadaba se Ujzelandra nem mehetnek jelenleg ugyanis az egy dolog Magyarorszagrol lehet kimenni de nem engedik oket be.
Ujzelandra nemtudnam hozni mindket szulom mert anyukam nem menne at az orvosi teszteken. Apukam talan. Az nelkul pedig nem kapnak vizumot.
Annyira meg nincs nagy baj otthon, hogy menekultkent johessenek.
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #81312 üzenetére
Havercsaj kitalálta, hogy reggel menjünk ködös valamit képezni, de én idén háromszor is korán keltem, így hamar elfelejtettük a témát.
Meg külön jó, hogy ilyenkor 3 órán át vergődünk, hogy mi legyen, aztán általában semmi nem lesz :-D Azért előszedem az összes létező bekötőutat újra, hogy múlt héten és két hete és 3 hete és tavaly ezt meg ezt beszéltük, húzzunk ki egy helyet közülük és felőlem menjünk, ilyenkor ködösnek ez meg ez a jó. Aztán megy a fejvakarás, hogy pfúúúúú. az micsoda, az merre van is van pontosan, az mi is volt, mit lehet csinálni? Akkor az most akkor gyalog, vagy autó, vagy mennyi? Én meg ugye kész lexikon vagyok, csak értelme nincs, lassan beszólok a jó arcoknak is, hogy ha van minta kép és leírás, akkor tegyék már el valamelyik dossziéba, mert ha haladni kell akkor haladni kell és nem 2-3 órában ugyanazt a semmit megfejteni, hogy mi jó nappal, mi a csillagjárás, mi a ködös, mi az őszi, mi a másik merre. Nem túl bonyolult, csak 2 sor után általában kimossák az agyukat, ami tegnap volt az aztán végképp elfelejtődik.
-
Jahno
veterán
válasz
Samott #81307 üzenetére
szerinted hova vezet az ../ nekem semmi jó nem jut rolla eszembe/ amikor annyira értelmetlennek látod fajtársaid... hogy nincs miért valóság élményként kezelned .. élményedet. // pedig az istent hit idevezet // ezért ajánlják a gyógyító buddhák a középutat, a kényelemben utazni vágyóknak.
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #81291 üzenetére
Jövő szombaton és +2 hét múlva erdőben bóklászunk, aztán kiderül mi sikerül belőle. Szombaton benéztem Gögöllőre a parkba, de semmi extra nem volt. Akadtak madarak, de nem volt velem tele, fények marha jól voltak aztán csak néztem a semmit és süttetem a fejem, egy nyüves levél nem nézett ki jól sehol.
-
zetor2000
őstag
válasz
eattila #81303 üzenetére
Kellemes, bogyós gyümölcs, csak asszem talaj közelében nő, macerás szedni, bár ilyen gereblyeszerű vackokkal megoldható, asszem. Sosem szedtem, csak olvastam. Ikeában van belőle rendes lekvár meg szörp, ha egyszer eljutsz oda, próbád ki, megéri. Van vörös és kék áfonya is, midegyikből van minden.
Néhány bolt árul aszalva is, mindenféle gyümölcskenyérfélébe érdemes betolni, megéri. -
zetor2000
őstag
Én kökényt szedtem pár éve, úgy 6kg-t. Azt felöntöttem cukorral és ginnel. Durván ilyen időben, mint most, szedtem. Úgy értem, október vége-november eleje. Karácsony körül bontottam meg, addig értek együtt. Szép, sötétbordó lé lett. Amolyan "sloe gin"... A boltiakat megelőzi, legalábbis amit eddig kóstoltam. Tonikkal nagyon király.
Az áfonya lelőhelyet sajna még nem találtam meg. Pedig... (Nagycsarnokban van a szélső soron, de az nem ér.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tenisz topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honda topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest