- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samott
addikt
válasz A. Crowley #81997 üzenetére
Amig nincs vege jegeld a temat. Mert ha ugyanaz vizsgaztat aki oktat akkor igenis vissza tud elni vele. Ha megvagytok ird meg rediten. VPN-rol.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
cyberde
tag
"...a titoktartás keretein belül és ezt megerősítve semmilyen módon nem nyilvánítanak véleményt"
Nem vagyok jogász, de nyilván a tanulmányi szerződés mellett van egy titoktartási szerződés is. Vagy a tanulmányi szerződés egyik pontja kitér a titoktartás részleteire. Ha nincs, akkor nincs titok Ha van, akkor is csak az abban meghatározott tények/adatok minősülhetnek titoknak, de az ahhoz nem kapcsolódó információkról közzétett véleményt nem tilthatja/korlátozhatja.
A "sérthetetlen és elidegeníthetetlen" alapvető emberi/állampolgári jogok egyike a szabad véleménynyilvánítás. Nehogymá' egy magánintézmény ezt -akármilyen fokon- korlátozza!!!
Ma véleményed nem lehet, holnap a szabadsághoz, holnapután pedig az élethez való jogaidat is korlátozni fogja? -
eattila
őstag
Én ezt jogásszal nézetném meg, ha aggaszt.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
A. Crowley
tag
válasz cyberde #81981 üzenetére
Itt a kérdéses pont. Intereszting.
" Felek kölcsönösen kijelentik, hogy a szerződés hatálya alatt és annak megszűnését követően is pozitívan és tisztelettel támogatják egymást, mind szóban, mind pedig írásban. (pl. közösségi média felületek, ismeretségi kör) Amennyiben ez a pozitív támogatás valamely fél részéről nem valósul meg, a titoktartás keretein belül és ezt megerősítve semmilyen módon nem nyilvánítanak véleményt. "
A kapcsolattartás másképp van benne, az tárgytalan.
[ Szerkesztve ]
-
npera
addikt
Japp. Standard szamuráj eljárás. Utána befújom a svéd WD40-másolattal. Kész.
-
npera
addikt
válasz -NoVa- #81963 üzenetére
Ezt tudom kézzel hajlítani fel-le kábé 10 fokot, mielőtt a fájdalom túl magas lenne. Csak nem tudom eldönteni, hogy nekem túl magas a fájdalomküszöböm vagy csak semmi bajom és egy pojáca anyámasszony katonája vagyok, aki egy kis lilulásra picsog. Mert csak extrémumokban szabad gondolkodni, nincs középút...
-
FőDudu
veterán
válasz -NoVa- #81983 üzenetére
Gyereknek van a 400+ jatekos gameboy formaju cucc.
Egy ideig tolta, aztan atvette a helyet az okosTV/iPad/szamitogep. Ujabban meg a telefon.De nem mindig kutyuzik - most pl. Legobol epit hazat a teknosnek.
Ilyesmi van neki, Nokia akku van benn.
[link][ Szerkesztve ]
FőDudu
-
cyberde
tag
válasz A. Crowley #81979 üzenetére
"...érvényes lehet a szerződés adott pontja?"
A jogszabályba, illetve a nyilvánvalóan jó erkölcsbe ütköző szerződések vagy más jogágak szabályait sértő szerződések az érvénytelenség jogkövetkezményével járnak.
-
A. Crowley
tag
válasz FőDudu #81976 üzenetére
Még nem lehet. Sajnos úgy néz ki, beleszaladtunk, és már végig kell csinálni.
Persze elsőre nem tűnik fel, csak így utólag, hogy megy az oktatás, hogy vajon miért nincs a neten vélemény róla? Úgy, hogy az iskolavezető megjelenik televízióban, interjúztat, ilyesmi.
Úgyhogy a másik verzió, de végig kell nyomni és ahogyan lejön a vezető személyisége, biztos, hogy a végső vizsgán nem engedné át az illetőt személyes bosszú miatt, úgyhogy egyelőre csak belül építem a stratégiát.
Ugyanitt visszanyomozhatatlan VPN szolgáltatást keresek.
Plusz ugye felmerül egy kérdés, hogy ha jóhiszeműen aláírtad a szerződést, majd utólag látod, hogy korlátoz az alaptörvényben megadott jogaidban, rád nézve érvényes lehet a szerződés adott pontja?[ Szerkesztve ]
-
cyberde
tag
válasz A. Crowley #81965 üzenetére
Pereljenek be!
Akkor a saját költségükön marasztalja el őket a bíróság.
-
-
FőDudu
veterán
válasz A. Crowley #81970 üzenetére
Szurj mar be egy linket errol a cegtudatos intezmenyrol....
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz A. Crowley #81970 üzenetére
Lehet ez a profit maximalizalas mikentje.
Online oktatas, de nem oszthatod meg masokkal a tananyagot.Nem valalmi ilyesmirol szol a tortenet?
A masik verzio kicsit durva lenne...FőDudu
-
Jahno
veterán
Waldorfkeresztényvalami? Jó lesz az
-
FőDudu
veterán
Allami iskola, vagy ennyire kenyesek a hirnevukre?
Es termeszetesen nem okes...[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
A. Crowley
tag
Szerintetek jogilag okés az a szerződés, ahol az oktatási cég megtilt mindennemű kommunikációt a hallgatók között, valamint perrel fenyeget, ha bárhol, bármikor véleményezed az iskolát?
-
-
BobaHWSW
aktív tag
-
FőDudu
veterán
-
-NoVa-
addikt
Ó igen, Nintendo ünnepnap!
"...szállításra készítjük elő." -
npera
addikt
válasz Grillo #81943 üzenetére
Őőőő, ez már korábban is úgy működött, hogy az 5% körüli söröktől felfelé mindenfajta iható alkoholt csak az állami monopólium Systembolaget boltokban kaphattál.
Hétköznap 10:00-19:00
Szombat: 10:00-15:00
Vasárnap és ünnepnap zárva.Alighanem arra gondoltak, hogy az olyan éttermek és mulatóhelyek, ahol erős alkoholt szolgálnak fel be kell zárjanak 10 után.
Most azért ment fel a fertőzöttek száma, mert a 20- és 30-as fiatal felnőttek mulatoztak és nem tartották a távolságot. Szóval egy zajos kisebbség megcsinálta a többségnek a fertőzést, hogy szakadnának meg.
Engem ez nem érint, mert eddig sem mulatoztam, most sem akarok.
-
-
npera
addikt
Hétfőn este megpróbáltam elosonni egy padlón hagyott jógaszőnyeg és a szófa között. Nem kellett volna. Sikerült a kisujjammal még pont elkapni a szófa lábát. Ha legközelebb dilemmában vagytok, hogy inkább átmenjetek a jógaszőnyegen vagy izomból belerúgjatok a szófába, akkor a jógaszőnyeg jobb választás. Top tip from the coach.
Azt hittem, hogy a körmöm lejött ott rögtön, kicsit hezitáltam, amikor lehúztam a zoknit. De nem jött le. Viszont vérzett. És a lábujjam elkezdett dagadni.
Próbáltam hajligatni távvezérléssel és kézzel is, hogy mennyire fáj. Nehezen tudtam eldönteni, hogy eltört-e, de végül arra szavaztam, hogy nem tört el.
Másnap reggelre elkezdett jól lilulni, a lilulás átterjedt a mellette levő két lábujj tövéig. Mivel kedden és szerdán tesztelnem kellett, ezért akkor szépen belebújtam a cipőmbe miközben halkan sziszegtem, hogy ne keltsem fel a családot (4:50-kor keltem, hogy odaérjek időben). Nem mondom, hogy őszintén vigyorogtam.
A tesztelés során menni is kell ide-oda, a lépésszámláló szerint kedden volt 7481, szerdán 5900 lépés. Egy idő után megtanultam úgy rakni a lábamat, hogy ne kelljen sokat hajlítani a lábujjakat, amikor lépek. Kicsit kifordítva és húzva tudtam lassan sétálgatni.
Ha valaki szereti az undurító kontentet, akkor itt van egy kép róla még kedd estéről. Csak saját felelősségre...
Ma reggel bringával vittem lányomat sulihoz, a bringás cipő jól szorította, akkor sem elégedetten vigyorogtam.
-
Grillo
őstag
Az semmi, ez ijesztőbb lenne nekem a helyedben: "SZESZTILALOMMAL KEZDŐDIK A SVÉD JÁRVÁNYVÉDELMI SZIGOR"
-
Jahno
veterán
Na igen, nyomtam én is, hogy mi a "high" quality és nem teljesen az, amire mi gondolunk, cserébe ott a linken van egy olyan, hogy express minőség.
Nekem egyelőre azt jósolja, hogy kb. 4 év és fogyi fog a helyen. Telefonon fotók jó ideje gyanúsak, mert mintha átment volna az egész teljesen onlineba.
-
npera
addikt
Úgy tűnik a Googlenek sincs ingyen a HDD és az áram...
We launched Google Photos more than five years ago and since then, it's become more than just an app to manage your photos. It's become a place you go when you feel nostalgic and want to reminisce. Today, Google Photos is the home for more than 4 trillion photos and videos, including yours, and a remarkable 28 billion new photos and videos are uploaded every week.
In order to welcome even more of your memories and build Google Photos for the future, we are announcing a change to our storage policy.
Starting June 1, 2021, all new photos and videos backed up in High quality will count toward the free 15 GB of storage that comes with your Google Account or any additional storage you may have purchased, the same way other Google services like Google Drive and Gmail already do.
All photos and videos you back up in High quality before June 1, 2021 are exempt from this change and will not count toward your Google Account storage. This includes all of your existing content uploaded in High quality.
-
npera
addikt
válasz -NoVa- #81799 üzenetére
Nézem a svéd törvényt.
Most lesz egy átmeneti időszakra vonatkozó törvény. 2021.01.01-2023.01.01. között. Ezek szerint a 250 g alatti gépek A0/A1 kategóriásak és lehet őket reptetni emberek felett, de nem tömeg felett.
Az átmeneti időszak alatt az 500 grammig terjedő gépek is ugyanúgy repülhetőek, mint a 250 g alattiak.
Az új szabályozás szerint akkor nem kell regisztrálnod magadat, ha a gép 250 g alatti és (!) nem alkalmas személyi adatok gyűjtésére valamilyen szenzor által (!).
A Mavic Mini 2 4K-s kamerája vélhetően beleesik ebbe a kategóriába.
-
FőDudu
veterán
válasz ezittketto #81931 üzenetére
Majd ha megjott, akkor meglatjuk mit tud.
Videozni altalaban eleg a telefon.
Elvileg nejem fenykepezoje tud 4K-t is videozni.FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz qnadam #81926 üzenetére
Az nem is nagy akcio.
Elozoleg emlitett kollega az Asus ROG-ba 970 Evo NVME cuccot vett es 100 Euro volt.Azert is ment ra, mert eloszor sima 970-et vett SATA verzioban, majd hozta az M.2 megoldast. Viszont a Sata es az M.2 kozott kb. ketszeres sebessegbeli szorzo van az adott gepben. Igy bootra maradt az M.2 a masik meg adattarolonak. Igy kimaxolta a gepet - meg a DVD helyere mehetett volna egy harmadik.
Es tenyleg, valami 1500 korul tudott az M.2 - sata meg tan 600 a tesztek szerint.
Es mindketto 970 volt (meg tan pro is).Mi is BIOS buheralassal oldottuk meg az NVME bootot. Sikerult. Pedig nem volt egyszeru procedura. De a ROG oldalan eleg jol osszeszedtek.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
ezittketto
tag
-
veterán
de mi van Gabibácsival? nagyon eltűnt
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz FőDudu #81885 üzenetére
másik topikban írták, hogy 42e a terás samsung 970 evo az alzánál, meg is nyitottam, majd később írták, hogy elfogyott, nálam meg azt mutatta, hogy nem is. aztán telefonról meg hogy de, valószínűleg a nyitott oldal miatt fenntartott nekem egyet, így most megvettem.
végre kap így valami rendes ssd-t az asztali gép, eredetileg egy félterás cisco feliratú rebrandelt szutykot raktam bele, aminek valami nevetséges írási sebessége volt, így az elkerült a háztól, a helyére tettem egy ki tudja honnan kukázott negyedterás pm851 samsungot, de az se gyors, cserébe kicsi is
a móka majd az lesz az új cuccal, hogy ez a gép nem tud nvme ssd-ről bootolni, de majd megpróbálom clover bootloaderrel, ha nem jön össze, akkor meg marad a rendszernek a régi samsung, és mellé az új.hanyas vagy, te disznó?
-
hobizoli
nagyúr
válasz qnadam #81921 üzenetére
ma (tegnap) kaptunk egy uj utlevelet, amin mar nincs beirva mindenkinek a szig szam meg a lakcim se, azt kezzel kell beleirni, mert az alberletekben lakoknal ciki volt, hogy arra lakik es erre megy haza eppen... bejelenteni meg ugysem engedi oket a tulaj
nekem is az egyik munkatarsam a Zala megyei Lenti-ben lakik allando lakcimen, amugy meg a Ráday utcaban 9ker-ben
masik Szeged-rol jott, es szinten 9kerben lakik a Jozsef Attila ltp-n
neki is a szegedi a bejelentett lakcimetöbb drón kell ;P
-
veterán
a térrel-idővel nincs bajom, megírom én bármilyen alkalomra, esetleg beszórok a kocsiba pár biankó példányt, a probléma az, hogy elvileg a hivatalosan használatos papír csak alkalmazottról szól, az meg pont nem vagyok.
mondjuk a pdf-ből is több verzió van, az egyik végén még a "tisztelettel" szó is szerepelt, mutatva, hogy mekkora szakember is írta.hanyas vagy, te disznó?
-
Jahno
veterán
válasz qnadam #81919 üzenetére
Igen, itt csak a fix helyen, térben és időben dolgozó jómunkásokra gondoltak. Én is írtam két gyors papírt magamnak, de mittomén, annyit nem szándékozom utcán kódorogni, vagy nem a belváros felé meg itt-ott csak úgy szabadon. Magamat elsőre felhatalmaztam Budapest és vonzáskörzetére Ezek az intézkedések már kora reggel kibuktak több helyen, csak az illetékesek nem gondoltak rá. Erre sem
Egyik csoportban éppen feszegetem a határokat, hogy most akkor valóban kell-e a TEK az utcára vagy mi a szitu. Jönnek az értelmetlen észérvek, én néha játszom a hülyét, mellé persze felsoroltam a TEKes feladatkört és bekérdeztem, hogy ugyan itt hol szerepel az "állománykiegészítés" vagy mire is hivatkoznak most éppen.
Mármint nem hivatalosan, csak mi innen a fotelből. Srác épen írta, hogy rendkívüli helyzet van, aztán próbálom rendberakni, hogy helyzet az máshol van (és már ki is basztak szigorlatról :-D), itt rendkívüli állapot akad de ezek a vizek messzebb vannak és kár belemenni a sok feltételes alkotmányos Honvédséges megfejtésbe, hogy milyen tanácsok állnak össze és mi van háborús helyzetben, inkább koncentráljunk a jelenre. Nagyon lassan közelednek az álláspontok.
Szerintem még jelen esetben túlzás és inkább politikai balfaszkodós erőfitogtatás, mint rendes operatív meló. Aztán kiderül. Mondjuk azokat sem irigylem, ilyen kevésbé jó időben alsó kategóriás közrendőrt kell játszani, de szórakozzanak egy kicsit na.
-
veterán
nna. ma igen rendes vagyok, ezért megírtam a papírt, hogy a cégem ügyvezetőjeként megengedem a munkavállalómnak, azaz magamnak, hogy 8 után érjek haza.
bár a dolog necces annyiból, hogy a papír szerint kijelentem, hogy a cég alkalmazottja vagyok, de valójában az pont nem. persze még lehet, hogy holnapig a hivatalos pdf-et is átírom
újabb tipikus balfasz módon alkotott rendelet.[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
eattila
őstag
Kocsmától még dagadt g_ci maradok. Meg nem is bírom a miliőt. Szerintem elmúlt 10 évben csak veled voltam Borkuckóban. Akkor is kóláztam.
Ha a Tiszató lesz a cél, szóljál, mert van bringa is, meg roller is. 1 napot simán megoldok.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
WiZARD
addikt
Lol, megvan a győri közterületi maszk vizelési szabály:
"Győrben az egész város közterületein és nyilvános helyein kötelező a maszk viselése, abban az esetben, ha látótávolságon belül más személy is tartózkodik. Kivételt képeznek ez alól az egy háztartásban élők."
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Jahno
veterán
válasz eattila #81900 üzenetére
Jaja, ilyen időben kocsmába kellene járni, erre bezárták
Tavasszal majd lesz bicajos fotós túra. De lehet csak késő nyáron. Vagy 22-ben Tegnap rollerrel akartunk veretni, de mivel csak ketten jöttünk össze és haversrác szeretett volna kis vakus próbálkozást nyomni, így Hősök terén összeverődtünk és még a feleségét is odarendelte műtárgynak. Szegény leányzó... Én nem is bonyolítottam, láttál pár troll képet és kész, többi havernak legyen jó. Én megint kitapasztaltam pár dolgot, amit úgysem mondanak el semerre 20ezresért sem, meg kaptam sört és röhögtünk a jó levegőn, így nekem már jó az egyenleg. Még akkor is ha Dudu szerint ilyet nem is illene, mert feleslegesen ne mászkáljunk már itt na. Szombaton meg erdőbe megyünk. Csakazértis. Szabályosan.
-
Jahno
veterán
válasz Bujdy81 #81898 üzenetére
Naja, amit annó lezlinek kellett volna idézni, hogy majd a vitamin, meg az immunrendszer, de már terjed a neten
"Ha abban bízol, hogy te erős vagy, ki kell, hogy ábrándítsalak: náluk nem vagy erősebb. "
És vagy szopnak, vagy nem. Én összevissza ingadozom, néha ismerősök két nap alatt kiheverik minimál levertséggel, oszt utána meg jönnek a hírek, hogy már ez meg az a szövődmény és 3 hónap lábadozás után újra tanulok járni. Hátfakk. Nem lehet hova tenni, kenhetem hajamra az életmódot, a túlsúlyt, a Dvitamint, a pöttyös labdát. Valami lesz.-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest