- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueboi69
senior tag
Nálunk eleve így indult az ovi és a suli. Mi sem mehetünk be az ovi épületébe. Az sms helyett van egy táblázatos papír, amit a gyerek leadásakor kitöltesz. Gyakorlatilag beikszeled, hogy mikor mész érte. Van kb 4időpont, aztán akkora nagyjából felöltöztetik a gyereket és jó eséllyel csak max 5percet kell várni rá. Leadáskor mérik a hőmérsékletét, de az ajtóból átveszik a gyereket és már nyomják is a kezére a fertőtlenítőt. Sztem jó megoldás ez így.
-
-NoVa-
addikt
-
Samott
addikt
válasz Gabibácsi #80995 üzenetére
De, sot nekem mostanaban minden cuccom hollandiabol jon. Oda bejon hozzajuk, atcsomagoljak es ide mar holland feladoval jon.
H-102948
Postbus 7096
3109 AB Schiedam
Netherlands(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Samott
addikt
válasz -NoVa- #80993 üzenetére
Orban a sajat szempontjabol mindent okosan csinal. Hogy kozben az orszag beledoglik az nem szamit neki. O a penzenel van.
Nekem az a fura amikor ideologiat meg elveket keresnek nala. Nincs azonkivul semmi celja hogy hatalomban maradjon es kedvere lophasson.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Samott
addikt
válasz -NoVa- #80975 üzenetére
Amugy ez nekem nem tiszta. Mert volt valami hatar ami alatt nem kellett afat fizetni a kintrol jott cuccokra, de volt egy olyan szabaly is hogy ha a fizetendo afa 10 euro alatt van akkor nem kell befizetni. Es az volt a magasabb hatar. Es az nem tiszta hogy az is valtozik-e.
Amugy meg nem a posta fogja intezni, hanem mar a kereskedonek olyan aron kell adnia es neki kell utalnia a kasszaba. Minden 30%-al dragabb lesz az alin az europai vevoknek, europai cimre.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Samott
addikt
-
Samott
addikt
válasz Gabibácsi #80974 üzenetére
Afara gondol. A vam amugyis elhanyagolhato tetel. A 27% meg a kezelesi koltseg ami fajdalmas ha megfogjak.
Szerk: ja es nem csak itt hanem az egesz EU-ban. Ez szloveniaban is igy lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Samott
addikt
válasz -NoVa- #80970 üzenetére
Azt mondjuk en se ertem miert nincs valami korhatar erre. Eleg ven mind a ketto. Es amit Trump produkalt az elmult 4 evben en arra nem mindanam hogy uzemkepes.
Swarzi nem ott szuletett, nem is indulhat.
-
Samott
addikt
válasz -NoVa- #80965 üzenetére
Ez mondjuk Trump alelnokere is igaz. Trump egy futobolond, de Pence egy igazi feketeoves szelsoseges. Mint a muszlim hitteritok csak o kereszteny hatterrel. A kozepkorban el o is.
Es igazabol csak azert adjanak hálát, hogy nem Bernie Sanders indult es nyer vegul.
-
-NoVa-
addikt
Békés Pál - A kétbalkezes varázsló
Sajdik illusztrálta, korrekt szürreális humorba forgatott tündérmese egy lenézett frissen végzett varázslóról, akit puszta szivatásból kirendeltek a Nimbusz Endre Bertalan utcai lakótelep körzeti varázslóhivatalába, amire semmi varázslat és fantázia nem volt jellemző. -
-
Gabibácsi
őstag
Na, ez a rendszer nálunk már évnyitó óta van, én nem is láttam a gyerek suliját belülről sosem. Nálunk előzőleg meg kell adni melyik fix időpontban jössz a gyerekért, van több is, és akkor valaki kihozza őket és átadja. A gyerekek maszkban csapatják egész nap amúgy.
-
Gabibácsi
őstag
válasz Samott #80954 üzenetére
Persze, egyetértünk. És ez az ellenzék önmagával sem tud összefogni, nemhogy támogatni a kormányt ha van véletlenül egy értelmesebb intézkedés.
Én azért bízom abban hogy fokozatosan szigorítanak. Főleg ha látható lesz hány agyhalott vírustagadó maszkellenes próbálja csinálni a feszkót mindenfele. Ezek csak a büntikből fognak érteni.Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
Samott
addikt
válasz Gabibácsi #80951 üzenetére
Jo, en meg annyira se fogok keresgelni hogy a te allitasodat alatamasszam. Lehet hogy volt aki hulyeseget beszelt, de ha belegondolsz eleg logikatlan: az ellenzek gyakorlatilag tet nelkul kovetelhet lezarast, mert nem ok alljak a szamlat miatta, nem rajtuk csattan. Nekik csak jo, ha a kormany szarabb helyzetbe kerul.
-
npera
addikt
Nálunk most 1 nap eltéréssel az ovi és az iskola is bevezette, hogy a gyereket leadni és felvenni is csak a kertben lehet. A szülő nem mehet be az épületbe. Reggel egyenként adják le a szülők a gyereket, kijön a személyzet, beviszi a gyereket, levetkőztetik, aztán mehet a helyére. Felvételkor SMS-t kell küldeni az oviban, akkor lejönnek a gyerekkel, felöltöztetik és kiadják. A suliban az épület kialakítása miatt elég kopogni az ablakon, aztán kiküldik a gyereket felöltözve.
Ha nem esik, akkor móka, ha vízszintesen esik az eső, akkor úgy várakozol türelemmel.
Tegnap este defektet javítottam és amikor összepattintottam volna a nyitható szemet, akkor kicsúszott a kezemből az egyik fele és a feszítő visszacsapta a láncot. A kis nyitószem pedig elrepült valahova a sufniban. Kerestem vagy 10 percet mindenhol, aztán feladtam (sosem késő feladni) és bementem a tartalékért. Veszek még párat, kell 8-as, 9-es és 10-es, hogy a teljes flórát lefedjem otthon.
Van egy protó, amiről jól nem beszélünk. Ma megyek tesztelni egy közeli tesztpályára, ahol a gyártásból kipotyogott kocsikból tesztelnek periódikusan és véletlenszerűen is. Ott van egy komolyabb egyenes, meg egy kis ovál, ahol meg lehet küldeni a gépet. Tudok ismételt stresszteszteket is futtatni. Jelen állapotban olyan kraft van a gépben, hogy az ismételt 0-130-0 esetén a fékek lesznek előbb fáradtak, mint a motorok. Van pár szenzor a kocsiban, meg kiolvasok párszáz paramétert az inverterekből és a felettük levő vezérlő nódból. Jó móka lesz. -
Gabibácsi
őstag
Ezt pedig csak úgy, ilyen bármikor megeshet a bkv-n, a csordában támadó állatoktól...
-
Gabibácsi
őstag
válasz Samott #80950 üzenetére
Nem tudok példát, nem fogok itt guglizgatni, ez volt tavasszal, rengeteg kritika elhangzott, hogy a gazdaság meghal. Nyilván az ellenzék is aztán sokféle, meg van aki egyik nap ezt mondja, másik nap azt, mint ahogy a kormány is.
Csak jó lenne már valami egyértelmű irány. Már kezdek én is fosni, lehet ezért fogok felmondani, ha állandóan be kell járnom a belvárosba, az nekem veszély.
De a gyerek még nagyobb veszély, amikor heti egyszer a suliból elhozom...Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
Samott
addikt
válasz Gabibácsi #80945 üzenetére
Ezekre azert mondhatnal peldat, mert en ugy emlekszem hogy tavasszal es most is az ellenzek az aki komolyabb lezarasokat kovetel es a kormany az aki akadalyozza a lezarasokat. Emlekezz: az iskolakat is csak akkor zartak be miutan a szulok nem vittek a gyerekeket suliba. Hiaba kovetelte az ellenzek a bezarast hamarabb.
Jol elkulonitheto, hogy ki akar szigorubb korlatokat es ki szabotalja ezt. Es Bujdy81 nagyon tisztan kifejtette miert is hagyjak meghalni ezeket az embereket. Te magad se erted miert van meg egyetemi, kozepiskolai oktatas meg nyilvanos focimeccsek. Es nem azert, mert az ellenzek ezt koveteli.
-
Gabibácsi
őstag
http://www.18pedagogia.hu/sites/default/files/node/attachments/bekes_a_ketbalkezes_varazslo.pdf
És amúgy ezt én olvastam, arra emlékszem, de lehet meg is van még a könyv valahol
Vagy a könyvtárból vettem ki anno[ Szerkesztve ]
-
Gabibácsi
őstag
válasz Bujdy81 #80923 üzenetére
Azt mondják azért, mert így gyorsabban lemegy. Én is inkább durvább korlátozást vezetnék be, persze az ellenzék megint menne brüsszelbe hogy itt feloszlatták a parlamentet, de leszarnám.
Persze az is érdekes, hogy akik tavasszal meg azt mondták nem kell ilyen durva lezárás, ne tegyük tönkre a gazdaságot, most éppen az ellenkezőjét mondják. Politikusok...
Én mindenképpen az életeket menteném, pedig én is tudom milyen amikor a vírus miatt kirúgnak
[ Szerkesztve ]
-
Gabibácsi
őstag
-
Gabibácsi
őstag
válasz halapidori #80935 üzenetére
Na, ott amúgy a fradi tényleg sikert ért el a maga szintjén, ez a BL.
-
Gabibácsi
őstag
Na, kaptunk emailt hogy mik az új korlátozások, és hogy vigyázzunk.
Ugyanúgy be kell járnunk..Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
MrSealRD
veterán
Meg tudnád mutatni azt közleményt amiben részletezik, hogy jelenleg hányan vannak kórházban, ebből mennyi az intenzív és mennyi a lélegeztető gépes?
Csak azért kérdezem mert lehet, hogy picit elbeszéltünk egymás mellett.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
eattila
őstag
válasz halapidori #80935 üzenetére
Hat, ha tudnak turhat pucolni naponta a tukorrol, az is megy.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
zetor2000
őstag
Ismerőssel beszélgettem a napokban. Egerben volt műtős. Ottani kolleganőjét áttették 3 hétre Balassagyarmatra. Jön vissza, hogy végre letelt, kapott pár telefont, meg papírt, megy vissza megint 3 hétre...
De át tudom érezni az ilyet.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Jahno
veterán
válasz MrSealRD #80937 üzenetére
"Most nézzük meg jelenleg hány ember szorul kórházi ápolásra és ebből hányan vannak intenzíven és hánynak kell lélegeztető gép..."
10ezret számoltak és kicsit több lett. Ígyis, úgyis számonkérik majd, de legalább ezt ki lehet pipálni, hogy darabra van elég. Amúgy az lett a vége, amit én emlegettem, hogy bizonytalannak tűnt a szállítás és több helyről is rendeltek, majd mindegyik le is szállította.
Ebben annyi a baj, hogy betegeknél csak kapott adattal melózhatsz, az meg... Vagy nagyon sakkozni, hogy tudjuk melyik kórház a covidos, melyik van plafonig, régebbi hírt keresni, hogy mennyi férőhely van pld. Halason. Azt látom, hogy a dokikat ide-oda rángatják és olyanokat hívnak be ügyelni, hogy ihajj. Ebből lehet interpolálni, de még mindig nem tudjuk mit nem tudunk. Uzsoki, Győrben a Petz, Bajcsy, Korányi tuti koppon van, de igazából amerre nézel megtelt az ország. Mi ebből meg nem is sokat látunk, vagy nem tudjuk rendesen átérezni.
És azt se feledjük, hogy békeidőben is erős létszámhiányok vannak. Viszont ha valamelyikben megint lesz SBO nyílt nap, akkor tuti el fogok menni, mert úgy érdekel és csak.
-
MrSealRD
veterán
Annyira undorító módon hazudnak, hogy arra nincsenek szavak... Mikor az ügyeletes doki fáradtan közli, hogy gép az volt eddig is, de ember nem... Meg most ez a home office a pápaszemes ecsetfejűtől, miközben kirúgta volna azokat akik korábban ezt kérték volna...
Amikor a médiában több helyen is lenyilatkozták az elmúlt hónapokban, hogy X ezer(!) lélegeztetőgép van, meg milliónyi maszk... miközben sorban bukott ki, hogy a megfelelő helyre, ahol tényleg kéne oda nem jut... Most nézzük meg jelenleg hány ember szorul kórházi ápolásra és ebből hányan vannak intenzíven és hánynak kell lélegeztető gép... Valahogy nagyon más számok jönnek ki ahhoz képest, hogy korábban állítólag mire készültünk fel... Mert azt a számot még meg sem közelítettük de már fullon van minden...
Áh, remélem tényleg nem Mad Max-re kelünk fel január 1 hajnalán...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
zetor2000
őstag
Mindeközben a MÁVnál:
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
Ja, USA elnökválasztás.
Meg van nyitva négy tabon az Origó, az Index, a Telex és a 444.
Tanulságos!
-
Bujdy81
aktív tag
Ha azt hiszi a Viktor, amit mond, hogy tavaszra van vakcina, akkor addig minimalizálni kellene sokkal durvább korlátozásokkal (valódi kijárási korlátozás, digitális oktatás 5. osztálytól fel, zártkapus minden sport, stb.) a kontaktokat -> töredéke halott lenne. ha pedig már van vakcina, akkor szabad a vásár.
Csak akkor esik a GDP durván 5-8%-ot, ami durván 2300-3800 Mrd HUF GDP csökkenés, aminek szűk 50%-a esne ki a költségvetésből (a GDP növekedésével az állami újraelosztás egységre jutó mértéke csökken), azaz 1150-1900 Mrd HUF. Az nem kevés. Az 5-8 Puskás Stadion ára. Per év. Máshogy, középrtékkel számolva, ha 10.000 ember az ára a gazdaság működésének, akkor kb. 1500 Mrd/10.000, azaz 150 millió HUF egy emberélet...
-
FőDudu
veterán
-
zetor2000
őstag
válasz FőDudu #80911 üzenetére
Ez nekem kicsit összeesküvés elmélet szagú.
Nem vagyok olyan magasságokban, hogy rálássak ilyesmi dolgokra, szóval szerintem akármi is lehet, és annak az ellenkezője is.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Jahno
veterán
válasz -NoVa- #80917 üzenetére
Újakon bőven bugos a Retropie, normális Linux támogatása sem lett, most PC vonalon megyünk tovább, az nem izzik szét és fut az is, ami málnán nem. Tumor meg annyira megborult, hogy most éppen embedded wint szeretne nyomni rá :-D Amúgy néztem ezt, hogy lenne benne ráció mert a különálló billentyűkel már szívtam rendesen...
Szóval ilyen mini vacaknak egész jó lehet, de ez csak az elmélet :-D
Meg aztán hiába retropie, kijelző valami kell, annak itt van két laptop és azt sem használjuk.
Egyelőre most Tumor hegeszt, csak egyedül szopolik a melókkal is és tegnap kért Xboxot, hogy esetleg azt meghegesztené. Gyári NES/SNES/SegaMD+Master az van, némelyikbe multi kártya is, szóval a Sega Masterbe benyomom az SD kártyát és csak úgy suhan.
Ha ezt valakinek 30 éve mondod, hogy körömnyi cuccot beleraksz és okosban futni fog róla minden játék ami létezik, akkor lehet furcsán néznek
Majd beszámolok, egyelőre menjünk sorba, mert itt a PS2 is, amit sosem folytattunk, meg a többi.
-
Jahno
veterán
-
-NoVa-
addikt
rPI 4 billentyűzetbe embeddálva, táppal egérrel 100$ lesz. Aztán Jahnonak gyári kitesztelt RetroPIE-t rá, meg valami 60%-os akciót, és akkor boldogság van.
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #80911 üzenetére
Hatalomban szeretne maradni, de a többit tudja a fene, mehetünk sorban.
a halottak számának minimalizálása helyett - értelmezhetetlen szám és megfejtés
Főleg mert az idősebbekre fokozottan veszélyes, ami viszont főleg vidéket nézve elég komoly szavazóbázis. Ezt kár lenne megnyirbálni.nincsenek valós korlátozások - mi lenne az a valós?
mivel pedig tavasztól-nyártól jön az oltás, - vagy decembertől, vagy 2 év múlva, vagyHa januárra lecsengene, akkor itt mindenki nyakig boldogságban lesz, csak nem ilyen egyszerű az élet. Többi meg töltelékszöveg.
-
FőDudu
veterán
Jovo heyen tavoktatas lesz nalunk.
Egyelore csak jovo heten, aztan majd kiderul.FőDudu
-
FőDudu
veterán
[link]
Ki mit szol ehhez?FőDudu
-
hobizoli
nagyúr
válasz Samott #80904 üzenetére
kb egy eve csinaltam egy notin Win ujratelepitest egy isminek, amikor telepito ujraroffent, pont beszeltem telon a tulajaval, kerdeztem tole mi a Microsoft-s belepesi jelszod, mert akkor megmarad a osszes beallitasa stb
eskü, de a kb 20-22chr-s jelszot elhadarta, neztem is hogy WTF? volt ez az a extrem hosszu vmi...??
de semmi ertemes resz nem volt benne, hogy pl Anyucibabucikaja2019!/", hanem kisbetu szam nagybetu spec karakterek valtakozva vegig
nagy nehezen begepeltem, vissza is allt a gep a pink hatterre meg stb ami az MS profiljaban volt korabban iskerdeztem tole,
-ezt amugy fejbol igy begepeled mindig?
-aha, persze...
-jo, mert amugy van ujjlenyomatleolvaso is rajta, es lehetne helyette hasznalni azt isamikor mar ott voltam nala a geppel a Wifi jelszo is vmi elqrt hosszu hasonlo kodsorozat volt, azt is fejbol
pedig azt biztos nem surun irja be, mert megjegyeztetheto a geppelegy harminc kozeli no volt a tulaja
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest