Új hozzászólás Aktív témák

• föccer

nagyúr

válasz Fferi50 #53326 üzenetére

Szuperézékeny adatokkat nem lehet ilyen rendszerre bízni. Igazándiból csak a beléptető rendszert gondoltam végig, hogy hogyan lehetne elkerülni, hogy megnézzék mondjuk a regisztrált felhazsnálókat. Oké, hogy very hide-ra rakom a megfelelő munkalapokat, de alt F11 és máris megvan. Oké, hogy MD5-re kódolom a jelszavakat és csak erre ellenőrzök, de ha bárki belép a vba-ba, akkor 1 mozdulat kiütni a belépéskori ellenőrzést. Ebből jött a gondolat, hogy lehet-e tiltani/védeni egy project VBA kódját, pl egy dev pass-al.

Mert ha védhető dev-pass-al a vba project kódja, akkor onnantól kezdve az MD5-tel már lehet védeni a belépés jelszavait. Ha workbook open-re ráépítem a belépés ellenőrzését, és nem férnek hozzá a vba kódhoz sem, akkor egyszer felhasználó (mondjuk az én szintemen) nem fogja tudni megkerülni a beléptetést). Ha valaki meg tudja törni az excel védelmét hogy hozzá férjen a vba kódhoz és azt átírja, akkor meg már mindegy, onnantól fogva mindegy, mert 1 mozdulat kiiktatni a jelszó ellenőrzést. Nyilván a jelszavak md5 hash-elése akkor is kell, függetlenól a vba kód védelmétől.

md5 bőven elég lesz, ha valaki azt megtöri, akkor legyen boldog :D

Jó lesz ez, köszönöm a segítséget. :)

föccer

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés