- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #57696 üzenetére
Arra nincs szükségem mert csak egy full HD (F22) projektorom van.
Csak a "lekovertálás" érdekelne, ha az jobb képet ad, mint a sima SDR verzió. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
spiky03 #57658 üzenetére
Ha a HDR is kell, akkor csak 7.Gen-es Core prociktól támogatott IGP szinten.
-
spiky03
veterán
Akkor most kell nekem a plusz videókártya a gépbe, vagy nem?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Alien! #57691 üzenetére
Technikailag mindig unclamped SDR-t csinál, amit az oprendszer becsomagol HDR-be, így az igaz, hogy sima HDR-t tol ki. Egyébként a dinamikus vs statikus az égvilágon semmit nem jelent, a technikai háttere, hogy bele tudjanak tolni 10 bitet 8-ba, de a kapott eredmény lényegében ugyanaz. Csak kellett valami marketingszó, amit a Dolby tud dobálni, és "indokolja", hogy extra pénzt kell érte kiadnod.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #57692 üzenetére
hát ez az... jó lenne tudni:
"Added partial support for Dolby Vision (Profiles 5, 8.1, 8.4 are supported).
Added "Prefer Dolby Vision over PQ and HLG" option for compatible Dolby Vision formats." -
Alien!
senior tag
pro usereket kérdezném:
az MPC video renderer pár hónapja képes már a Dolby Vision metadatájából dolgozni. Ha ezt utána HDR-ként tolja ki, mi az előnye? A DV dinamikus elvileg, a hdr meg statikus értékekkel dolgozik. MI történik ilyenkor, tudja valaki?
-
ratkaics
senior tag
válasz
Smiley #57687 üzenetére
Akkor lehet, hogy rosszul emlékszem, mert volt régen olyan felallás is, hogy windows alatt futott a Kodi és ott volt wasapi
.
De a lényeg, hogy nem megy a passtrough, be van kapcsolva, ki van választva az erősítő, meg az összes hangkódolás fajta is be van kapcsolva átadásra, de nem megy... -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
LibreElec-et használok egy Core-i3-7100-as gépen. Eddig minden rendben ment. Az egyik hdmi-n van a 4K-s TV, a másikon pedig a hang megy az erősítőhöz.
Most azt vettem észre, hogy nem működik a "passtrough" az erősítő felé. Nem tudom mióta nem megy, mert nem csak én használom a masinát, de én moalst vettem észre.
A beállításoknál eltüntek a "wasapi" kimenetek, csak az "alsa"-ák vannak.
Mi lehet a baj, hogyan lehet meggyógyítani?
Verzió: 19.5 (Matrix)Most gondolkodok, hogy nemrégen TV csere volt és nem tudom, hogy azóta rossz-e. Bár a kodi részére szerintem nem igazán jelentett változást ez.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #57683 üzenetére
Nekem az már tulajdonképpen elég is lenne, jelenlegi AMD kártyám nem fér bele a HTPC házamba RX 5600xt, bár itt közepesnél magasabb algókat használok, de lehet nem is kapok jobb képet, kicsit gyengébb algóktól.
Simán régi berögződés az erős GPU szükségessége, na meg a külföldi fórumokban extrém erős kártyákat használnak. -
VoidXs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #57676 üzenetére
Ha az első út droppol, az leginkább skill issue, a másik kettő pedig azért nem éri meg, mert a MadVR mellett eljárt már az idő. Amióta frissítetlen és még killswitches is, hogy az a 3 vevő Envyre váltson, az MPC átvette a helyét, ugyanúgy vagy jobban teszi a dolgát, sokkal kisebb gépigénnyel. HDR-re lassan az SVP is jobb lesz, sőt, sok esetben már most jobb. Ma már érdemi DV to SDR is van, ami szintén nem Mad feature.
-
Necronom
senior tag
válasz
Alien! #57673 üzenetére
Mivel en magam nem igazan lattam akkora kulonbseget a Radeon570 +madvr (win) es a Intel IGP + kodi (linux) kozott ugyanozon a tv-n igy szamomra teljesen felesleges egy aranyaiban nagyfogyasztasu es draga +zajos gepet uzelmeltetni erre a celra
Olyannyira probaltam a kulonbsegeket felfedezni, hogy egymas melle pakoltam a 2db 50" Samu Tv egyik madvr masik kodi ugyanaz a film egyszerre inditva es nem is egyedul neztem, hogy egyertelmuan el tudott dolni, hogy nalam az IGP (linux) + kodi sokkal koltseghatekonyabb cucc mint a masikbajnokpityu
a többi sztem gányolás, kukázás, bénázás.
ezzel en nem ertek egyet, de mivel ott van, hogy szerinted, igy batran mondhatom en is hogy szerintem meg nem -
bajnokpityu
félisten
bányászás, hogy jól termeljen a kártya, alulfeszelik őket. valamint folyamatosan állandó a hőmérséklete is a chipnek. játék sokkal jobban igénybeveszi a kártyát. nem ezért ment az a kártya tönkre. régesrégen nem éri meg bányászni.
madVR alatt nincs ilyen, a cpu elég erős e kiszolgálni a GPUt. mármint gyakorlatialg nincs , ugyanis a CPU szinte semmit nem csinál, csak az IGP vagy GPU fog számolni...
ez nem játék, csak szimpla render.3 út van mozizni HTPC épitésére.
1. minimál, kukázott gép. Ennek nem nagyon van ma már létjogosultsága chromecast mellett. valamiért hajlamos droppolni, de nem azonos időközönként teszi.
2. AMD (esetleg intel) IGP, lineáris előtáppal. madVR, kis render. szép tiszta kép lesz, halk, kis fogyi, hibátlan kadencia.
3. AMD VGA valami jobb féle normál PC táppal, nagy madVR algókkal. ekkor zajosabb a kép, de elképesztően életű, olyan, mintha ott állnál az operatőr mellett.a többi sztem gányolás, kukázás, bénázás.
Alien:saját tapasztalatom nekem is az, hogy jó megjelenítő elviszi a showt. superlumis asszem eléggé mértékadó ilyen szempontból, és sokkal több szopás lett volna áttérni egy amd vga nagy algo ra mint egy intel alaplapin alap algoval, mint amit hozott a képen.
igen, a hagyományos shit in shit out meg szűk keresztmetszet meg társaiba nem fér ez bele, de a tapasztalatom nekem is ezt mondja.
-
Alien!
senior tag
válasz
Necronom #57672 üzenetére
nem kevés próbálgatás után nekem az jött le, hogy a madvr gyengébb képességű megjelenítőkön tud hozni sokat. (vetítőkön és alsó-közép tévéken pl). Felsőkatos LCD-ken, Oledeken szerintem semmi előnye. max annyi ha valaki sdr tonemappinget szeretne. Átlagfelhasználásra az utóbbiak esetében totál felesleges.
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #57667 üzenetére
ezt en is igy gondolom, hiszen akkor hova lennenek a tv boxok a nevetseges (marmint a video kartyakhoz) S905X SoC-okkal amik siman megbirkoznak a 4K videoval, de meg a X2, X3, X4-es SoC-ok is rendekkel kisebb nyers erovel birnak mint egy 4GB dVGA, irom ezt az RX570-hez kepest
Dehat kinek mi - en mindig ezt mondom es soha nem ketkedek abban, hogy valakinek jobb a szeme, mint az enyem...
Kodival nekem jok a filmek a kis serveremrol direktbe nezve a sajat IGP-jen es errol a serverkerol meg 2 masik TV BOX is nezeget filmet S905X3 SoC-cal, teny, hogy mi max 1080p tudunk nezni, mert nalunk nincs 4k TV egyik szobaban sem, mi inkabb a hangra vagyunk jobban igenyesebbek, nekunk eleg a fHD, raadaskent a nezesi tavolsagnak is jobb az aranya mint az ugyanakkora 4k TV-nek (50") -
python1
veterán
válasz
python1 #57670 üzenetére
Lehet mazsolázgatni, játékra is alkalmas, kis kompromisszummal.
-
válasz
SunMount3r #57664 üzenetére
Ott dVGA-ról volt szó, nem IGP-ről.
Kodi "tudni fogja" melyiket tudja használni. -
válasz
SunMount3r #57656 üzenetére
Mert nincs elég ereje. Vagy herélt alapból, mert IGP és/vagy vissza kellett fogni, hogy beleférjen a procival együtt a TDP keretbe.
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #57656 üzenetére
Ezt a valaszt en is nagyon varom..
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Patice #57654 üzenetére
A gyorsítós dekódolás gyári implementációkkal máig a sebességre megy, nem a minőségre. Van, hogy még a highpass is alacsonyabban vág, mintha CPU-val dekódolnád (főleg nV oldalon, ami játékra készült, nem profi munkára). A teljesen egyedi algoritmusok erre megoldások, de azok pl. LAV-ban vannak, nem libavcodec-ben (az ffmpeg kodekes könyvtára).
-
válasz
Necronom #57653 üzenetére
A Kodi alapból az ffmpeg könyvtárat használja a videók dekódolásához, ami rengeteget fejlődött az utóbbi években, mindez azért volt lehetséges, mert egyre jobb algoritmusokat támogattak natívan az újabb videókártyák.
Régen ezekhez nem létezett hardveres gyorsítás, most már igen.
Ezért lett sokkal kisebb a különbség az alap beállításokkal látott kép és a MadVR-rel rendereltetett között.
De IGP-n ez nem igaz. -
Necronom
senior tag
válasz
Patice #57652 üzenetére
Lehet hogy oreg vagyok mar, de a Kodi ezt alapbol megcsinalja es szvsz semmivel se rosszabb mint a Madvr, egy jo videokartya igyis meg ugyis kell
Mivel en vilag eletemben ATI-s voltam, igy nalam ezt egy Gigabyte Radeon 570 latja el
Deeee! Hatarozottan allitom,hogy amit a Kodi magatol lefele skalaz, az pont ugyanilyen jo kep lesz. Ezt pedig a kis HTPC/Serveren sima Intel VGA oldja meg
Jol lathato itt is, hogy a rogzitett 4k leskalazva jobb kepet ad, mint a rogzitett fullHD -
válasz
SunMount3r #57649 üzenetére
MadVR jól paraméterezhető adott géphez.
Játszani kell vele sokat, hogy tudd, lásd mit bír a gép IGP-je.
Saját tapasztalatom ezzel nincs, csak láttam, mit tud ismerősnél.
Ott dedikált VGA volt. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
SunMount3r #57649 üzenetére
Én ezt infót kaptam mikor megkérdeztem egy szakavatottat.
"Igen, sokkal jobb képet kapsz, mert a színinformáció BD szabvány szerint (és dekóder chipek képessége miatt is) valójában negyede. A fényerő tényleg 1080p egy FHD anyagnál, viszont a szín csak 540p. A valódi 1080p színinfó csak a 4K-ban van benne. Egy eredeti mozifilm (moziban nincs ilyen hülyeség) 4K-ban olyan részletes, mint otthon a 8K lenne, és ez 4K megjelenítőn is kijön. A nagyobb színtér és HDR csak rátesz erre."
By: VoidXs -
válasz
SunMount3r #57646 üzenetére
Igen.
A MadVR jobb algoritmusokat használ, így egy 1080p-s vetítőn is szebb képet kapsz. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
SunMount3r #57646 üzenetére
Ebben nem tudok nyilatkozni.
Olyanokra hallgattam akik ezt használják megelégedéssel.
Technikai infóval nem tudok szolgálni. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #57645 üzenetére
Miért kell a 4K->1080p konverzióhoz MadVR, meg dedikált, erős videókártya? Szebben, jobban csinálja, mint pl. az MPC-BE+MPC Renderer alapból?
-
spiky03
veterán
Egy kérdés
Tudnék egy ilyen kártyát venni Asus GTX 1660s 6GB
Ez jó lehet akár már a MadVr-hez, ha esetleges én is át térnék a 4k 1080p-re alakítására?
Vagy nem jó ez a kártya.
40 ezerért kapnám meg.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
#32839680 #57642 üzenetére
De, viszont a 4:2:2-tőt ezek szerint még átviheted.
-
-
Smiley
addikt
válasz
Necronom #57630 üzenetére
Aha, en ha mar nagyon muszaj lerajzolni, akkor ebben csinalom a bonyi ceges halozatokat.
https://www.yworks.com/products/yed -
JSandor
tag
Sziasztok!
HDR10+ al kapcsolatban szeretnék kérdezni. Adott egy htpc gépem amiben van egy első gen-es i7 és egy gtx 1650 vga (hdmi 2.0b csatlakozó) valamint windows 11 64-bit OP és egy Samsung OLED S95Bat tv. Hdmi kábel amivel a videót viszem az 2.1 optika, ahogy a mellékelt képen látszik a windows beállításokban a hdr tanúsítványnál nem találhatót mutat és 1499 nit fényerőt, amit ha jól tudom a hdr10+ az 4000 nit ig megy el.
Sehogy nem tudom beállítani, hogy elérjem a hdr10+ működését. Próbáltam már erősebb pc vel is (i9. 12.gen és rtx 3080) ez a kártya már hdmi 2.1 es, de azon is ugyan ezt kapom, hogy nem található hdr tanúsítvány. [kép]Valakinek valami ötlet ? Valami nem támogatja a hdr10+-t az eszközök közül ?
-
Necronom
senior tag
Ha mar HtPC eszembe jutottak az NComputing tenyleg pici gepei
Ezekben nincsen semmifele hattertar, az egesz cucc ugy mukodik, mintha egy tavoli felhasznalo lepett volna be a gepedre es annak az eroforrasait hasznalja minden teren, tukepp ez az egesz olyan, mintha egyszeruen taviranyitanad a gepedet, es arra radughatsz egy 1080p-s megjelenitot es bill+eger, meg amit akarsz USB-n
Mivel van rajta HDMI out, igy a hangokkal sins gondja, de akinek analog hangja van, az ezen is megoldhato, van rajta az isIgy valakinek ez egy jo opcio lehet pl filmek nezesere, mert mondjuk odateszed a TV melle es vigan nezel rajta filmeket a szamgepedrol, az hogy a jatekok hogyan mennek rajta azt nem probaltam annak idejen
Ez most csak azert jutott eszembe, mert megjelent egy ujabb verzson belole ami egy N400-es Soccal bir, szvsz az egyebkent mar barmire eleg lehet full HD-ben, az nem tudom, hogy nagyobb felbontast tamogat-e, biztos utana lehet nezni
Akinek win van, annak be kell szerezzen hozza egy un. Citrix license, hogy mukodjon, a Linuxra ez termeszetesen ingynesen letoltheto
Nem egy csuf eszkozrol van szo, egesz pofasan nez ki, es persze teljesen zajmentes, semmi mozgo alkatracet nem tartalmaz
Az ara meg itthon is csekelyke 15-16k kozott mocorog -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #57629 üzenetére
majd felelenkul lassan...eddig mindenkinek majdnem erogepek kellettek, de lassan rajovunk hogy a celgepek is remek valasztasok lehetnek
am akartam egy ilyen piktogrammos kepet csinalni az otthoni halozatrol es rendszerrol, de tobb turelem kell hozza mintsem godoltam...
esetleg nem tud valaki olyan app ami kepes erre? -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #57627 üzenetére
jo reg ota van mini PC topic
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
RAiN91 #57626 üzenetére
Hát igen, kellene egy külön Mini-PC-s Topic. Itt kérdezd még meg.
-
RAiN91
őstag
válasz
SunMount3r #57625 üzenetére
Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek? topicból ide irányítottak.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
van egy M700 Tiny (6500T CPU) mini gépem. Szeretnék még egy hasonló gépet. Nem ragaszkodom a Lenovohoz, viszont ezzel az a tapasztalatom, hogy nagyon halk 100% CPU mellett is. Amiket még találtam:- HP Elitedesk 800 G2 (6500 CPU)
- Dell 3050 (szintén 6500T)
- LenovoTiny 720Q (8500T)
- Lenovo 710Q (6500T)Nekem annyi a fontos, hogy halk legyen. Ezekről esetleg van tapasztalatok?
-
Nyugis
senior tag
látom ez a kérdés, nem csak nekem nem volt egyértelmű és világos!
köszönöm szépen a normális korrekt válaszokat!! -
Smiley
addikt
válasz
SunMount3r #57620 üzenetére
Pedig ez a magic megoldas. Raadasul ha pcm-be tolod ki akkor gepen megcsinalhatod a korrekciot es egy regi felso kategorias 1.3as hdmi-s vas hirtelen a legmodernebbek koze kerul.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #57620 üzenetére
Nem előtte, hanem ezt egyszer állítod be csak. Nem értem ezen mi fura.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #57619 üzenetére
Tehát videó lejátszás előtt az egyik HDMI kimeneten mehet a 4K / HDR, a másikra meg belövöm pl. "sima" 1080p-re? Ennyi? Ez így nekem elég furán hangzik...
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #57618 üzenetére
Mi a kérdés? Beállítod kiterjesztett kijelzőre, és olyan felbontásra állítod amit tud kezelni.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #57617 üzenetére
Csak azért kérdem pl. mert szoktak itt olyan kérdések is lenni, hogy a nem 4k / HDR képes AVR-be hogyan küldjék külön a hangot? Ugye adott egy VGA, két HDMI kimenettel, egyik megy a TV-be, a másik meg a hangot vinné az AVR-be. Vagy akár egy HDMI kimenetes VGA (a képnek) és mondjuk az alaplapi IGP HDMI kimenet a hangnak... De sok olyan AVR van, ami ha nem olyan képanyagot kap, amit fel tudna dolgozni, akkor már a hangot sem fogja...
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r #57615 üzenetére
Mert egy csomag az egész. Olyan nincs hogy csak hang. Komplett streamet lehet küldeni csak. Lehet bele dummy képet rakni amin nincs semmi.
-
Smiley
addikt
válasz
SunMount3r #57615 üzenetére
Nem, ez a protokol nem igy lett kitalalva. Ilyenkor erdemes a minimalt tolni ami 720p.
-
Necronom
senior tag
válasz
Nyugis #57611 üzenetére
ha összekötöm a VGA kártyát az erősítővel, (egy HDMI kábellel ugye..), akkor utána az erősítő HDMI kimenetéből miért kell egy kábel a monitorba ahhoz, hogy az ERŐSITÖN megjelenjen / kimenjen a hang?
Nem kell! Csak ahhoz, hogy szoljon az erolkodo, ahhoz eleg bedugni egy HDMI in portba es szolni fog, de van, hogy neked kezzel kel atallitani az oprendszeredbe, zeneszerkesztobe stb stb azt, hogy a hang hol menjen ki a gepbol, amit hallani akarszAz erosito HDMI kimenete azt a celt szolgalja igazan, hogy a sokcsatornas hangokat, mozifilmek meg effelek dekodolja neked es azert csinalja ezt az erosito, mert sok penzt fizettel erte, hiszen erre valo egy AVR.
Ne a TV dekodolja a benne levo $2-os cuccal, ezert dugjuk ugy, hogy musorforras --> erosito--> tv -
MasterMark
titán
válasz
Nyugis #57611 üzenetére
Mert rosszul állítottad be az erősítő bemenetét, vagy a számítógép kimenetét. (Valószínűleg a monitorra küldöd a hangot, nem az erősítőre. Át kell állítani a számítógépen.)
Amúgy létezik hangkártya HDMI-vel, de az nem fog kelleni neked. A VGA-kon már van egy hangkártya integrálva, hogy legyen hangja a HDMI-nek.
-
Nyugis
senior tag
válasz
Smiley #57610 üzenetére
elnézést a tudatlanságomért...
pusztán kíváncsiságból kérdezem, és a dolgok jobb megértése végett, - mert itt látom, azért eléggé hozzá értő emberek vannak, - hogy:ha összekötöm a VGA kártyát az erősítővel, (egy HDMI kábellel ugye..), akkor utána az erősítő HDMI kimenetéből miért kell egy kábel a monitorba ahhoz, hogy az ERŐSITÖN megjelenjen / kimenjen a hang?
-
Nyugis
senior tag
egy olyan kérdés merült fel bennem, hogy vajon LÉTEZIK-e olyan PC-s hangkártya, ami HDMI kimenetes és csupán egy azaz EGY HDMI kábellel össze köthető a házimozi erősítő?
-
Necronom
senior tag
válasz
Alien! #57605 üzenetére
- Illetve ha próbálnék egy linuxot melyik distro ajánlott erre a célra?
Nalam, mivel ez eroforrasom is kicsike (1100Mhz cerka) a "Lubuntu" futkal, itt egy kicsit kell terminalozni a megosztasoknal...
Ha ettol tobbed van - ahogy latom vagy 10x -, akkor tukepp barmi, h nem akarsz bibelodni a terminallal akkor DeepIn - tudom tudom, de piszok stabil es a mappamegosztas ugyanaz mint a win es be tudsz lepni jelszo nelkul is, de a halozati hozzafereshez mar kell jelszo
Vagy akar maga az Ubuntu is alkalmas egeres mappamegoszasra, de ugy emlekszem meg a Linux Mint is ilyen - regen jatszottam mar Linuxokkal, mert egyszer felteszed azt csokolom, elvan
Ugye van egy felhasznalod, aki telepiteskor van jelen, neki nem adsz jelszot (kesobb elveszed tole az admin jogokat)
Aztan annyi felhasznalot adsz hozza amennyit akarsz, de mielott elveszed az admin jogot a telepites utan, persze egyik legyen admin
Igy belepeskor el lehet kerulni a jelszo beirast
Ezt talan a windowsnal is meg lehet csinalni, ebbe nem vagyok beztos, de igy azert a serverke maga ne nagyon keruljon ki a netre ....nem egeszseges
De en ugy emlexem egyebkent, hogy a win-nek nem is kell beleptetni felhasznalot ahhoz, hogy ki tudjon szolgalni halozatot...Nalam egyebkent cca 17W-ot fogyaszt a cucc - mini ITX lapocska + fent emlitet procko + SSD az oprendszernek es az appoknak + 8TB HDD
es errol az aprosagrol nez 2db X96 Air filmet es o maga is jatszik le (max fhd) -
Alien!
senior tag
válasz
Necronom #57598 üzenetére
én nemrég futottam egy kört házi nas építéssel, először egy X96 max plus 2 androidos box + Corelec párossal próbáltam (plussz 2 hdd külső rackben), ez meglepően jól működött, PLEX, Emby és qbittorrent futott rajta + SMB, de néha meghülyült és elérhetetlen lett. Akkor viszont küzdés volt, hogy milyen sorrendben indítsam újra a boxot és a racket, mert az sem volt mindegy, szóval nem volt problémamentes sajnos.
Most jelenleg egy i5 6300u-s procis dell 12-es laptop van befogva ugyanerre a célra, ez már jóval stabilabb, win 10-el van jelenleg, úgyanúgy Emby, plex, SMB és qbittorrent van rá beállítva. Nyugalmiban 4W-ot(!!!) vesz fel konnektorból, terhelésnél kb 10-15W a max, szóval eléggé takarékos.Kérdés:
- szeretnék rá beállítani valami bekapcs időzítőt, de az SMB megosztás miatt sajnos jelszóval kell védeni a windowst, szóval a boot nem tud automatikus lenni...Tud erre valaki valami megoldást esetleg?
- Illetve ha próbálnék egy linuxot melyik distro ajánlott erre a célra?
-
Necronom
senior tag
válasz
DJGABI #57601 üzenetére
az alap Linux SMB share meg kulimunka beállítani
kulimunka?jobb egergomb, megosztas, ki a felhasznalo, csak olvasas vagy minden
mindezt egerrel, semmi terminal vagy parancssor.....ma mar mas a Linux ...
Termeszetesen ezt megteheted magyar nyelven is, szivesen segitek is akar...
A rocket chipses boxok igazabol sosem voltak tokeletesek, de elerheto aron vannak S905x3 vagy mar a 4-es is, amiben 4GB memo es 64GB tarhely van joval tobb mint eleg arra, amire kell, ugyanugy, olyan sebesseggel bongeszek rajta, mint az I7-es nagygepemen
Vagy akar a Linuxon - de ezeket tobbszer leirtam egy egy masik topikban, pl a mini pc forumban - ugy erzem meg mindenki fel a Linuxtol, pedig a mai feluletek szebbek mint a win, kb 20-ad annyit esznek a gepbol mint a win, ezert nem igenyel nagy eroforrast sem
De persze mindenki abbol dolgozik ami van es amit ismer...
Ha szeretned bovebben megismerni, irj nyugodtan -
DJGABI
addikt
válasz
viperabácsi #57597 üzenetére
Igen, ismerem, követem, szeretem a csatornáját. Szerintem pont tőle jött ez a retrogéming ötlet. Vicces, mert tegnap délután mielőtt írtad pont ilyen 2400G-s gépeket nézegettem, van is fenn aprón, de 60k-ért számomra no go. Még esetleg ezen az N95-ös kínai miniPC-ken gondolkozok ([link] kuponnal 45ezer). De lehet hagyom a fenébe, aztán inkább az asztali gépből húzok egy 5 méteres HDMI kábelt.
(#57598) Necronom Huhh, jó hosszú lett
Most RK3528-as box van. Vicces, mert Kodi tényleg simán játszik 4K-s anyagokat is, de hát egy alkalmazás letöltése, vagy Chrome navigálás, vagy akármi baromi lassú. Főleg S905 box után. Másrészt viszont igen, pont ezen gondolkodok, most egy W10-et mire kénye-kedvére beállít az ember... És akkor mögötte ugyanúgy egy asztalra tervezett felület marad. Youtube számomra továbbra is kérdés, droidon én SmartTubeNext-et használok. Próbáltam a servert, de egyszerűen mire mindent beállít az ember... OMV nem tetszett, Xpeno nyögvenyelős + bármikor eltörhet egy véletlen frissítéssel, az alap Linux SMB share meg kulimunka beállítani. Egy alap Qnap van, nyilván céleszköz, így egy dologra való. Azért a gyári NAS rendszer stabilabb, meg korrekt felülete van, nekem eddig bejött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen TV-t vegyek?
- Medence topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Óra topik
- Viccrovat
- Projektor topic
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 755 G5 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest