- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasa
senior tag
Tudnátok ajánlani olyan SFF brand gépet, ami legalább 12. genes és a PCI express slotba 2 slotos VGA is elfér az alábbi vonalon: Optiplex, Thinkcentre, Elitedesk/Prodesk ?
Itt még az is fontos, hogy ha megvan a 2 slot, akkor kellően hosszan bele is férjen egy szabvány LP kártya. Már megjártam a lenovoval, hogy a 174 mm hosszú kártya beleütközött a meghajtó tartó sínbe.
Köszönöm. -
vallas
őstag
válasz
tibaimp #59157 üzenetére
Asrock B450pro4-s lap [link]
Three graphics output options: D-Sub, HDMI and DisplayPort 1.2
- Supports Triple Monitor
- Supports HDMI with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 24Hz / (3840x2160) @ 30Hz
- Supports DisplayPort 1.2 with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 60Hz
- Supports D-Sub with max. resolution up to 1920x1200 @ 60Hz
- Supports Auto Lip Sync, Deep Color (12bpc), xvYCC and HBR (High Bit Rate Audio) with HDMI Port (Compliant HDMI monitor is required)
- Supports HDCP 1.4 with HDMI and DisplayPort 1.2 Ports
- Supports 4K Ultra HD (UHD) playback with HDMI and DisplayPort 1.2 Portsnincsenek nagy igények, mert általában 1080p-s dolgokat nézek rajta, és a tv-n szól a hang is...
-
vallas
őstag
Sziasztok,
a HTPC-ben volt egy kis upgrade, így most egy B450pro lap, és egy Ryzen 7 5700g van, és van mellette egy RX 580 8GB vga, ez eddig is volt, csak régebben egy sima 2600-s proci volt .
Egy 65-s 4 k-s tv van rákötve, ezen nézünk filmet, sorozatot, netezés
Kérdés, van e így értelme benne hagyni az RX 580-t vagy erre elég lenne az integrált vga is a prociban, és így spórolni egy kicsit az árammal.... és a vga-t még el is tudnám passzolni valamennyi pénzért gondolom... -
mpierre
veterán
válasz
tibaimp #59153 üzenetére
Specifikációk fül: [link] a magyarszki honlapon, de az angolszkin is ez vanik írva.
Szerk.:
Ahol a lap ficsőrjeit sorolja fel ott tényleg elég semmit mondó a leírás. Ennyit a gyártói honlapokról. Szerintük mindegy is. HDMI port 'oszt jóvan a' úgy a hátlapi csatlakozók közt felsorolva. -
tibaimp
nagyúr
-
banderasz77
addikt
válasz
Black Gobbo #59150 üzenetére
Semmi gond és mindenkinek köszönöm az eddig kommenteket.
95%-ban 1080p lejátszás a lényeg. De mivel a tv 4k, így nagy ritkán az ikonikus filmeket abban nézném. A HDR-t utálom, így x264. HD hangok jöhetnek, egy Denon erősítőn keresztül megy a jel a TV-re. Eddig Kodi és MPC-HC amivel lejátszottam őket, itt mehet a legjobb képminőség esetleg. Ha kell diszkrét VGA, akkor valami budget természetesen mehet. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Black Gobbo #59150 üzenetére
A J1900 nem tud HDR-t.
-
Black Gobbo
csendes tag
válasz
banderasz77 #59143 üzenetére
Nem reklámozom, nem ismerem a hirdetőt, de ha csak mkv lejátszása a cél kodival ez is simán elviszi:
https://hardverapro.hu/apro/asrock_j4205-itx_2/friss.html
az úriember hirdet egy hozzá való PicoPsu-t is.
https://hardverapro.hu/apro/pico-psu/friss.htmlNálam ugyan nem a média Pc-ben van hasonló hardware, hanem a kis file serverben, most pl szét van szedve a HTPC és itt nézem a filmeket, FullHD-re tökéletes, de alap 4Kval is elboldogul ha kell. Talán BD formátumot is játszottam le vele de azért. Arra mérget nem vennék már. Nem fogsz világrengető 10bites szín mélységben lejátszani veszteségmentes formátumokat, de ha az nem cél szerintem több mint elég.
Milyen minőséget szeretnél? Mekkora és milyen kódolású filmeket játszanál le vele? Sima HD-de egyébbként a itx hirdetések között van J1900 is 15ért talán. Csak Ram meg winyo kell mellé.
sorry telefono írok az imént szerkesztettem a hibákat, de közben kilépett és nem mentette el
-
mpierre
veterán
válasz
tibaimp #59148 üzenetére
Sajna csak a lúzer gájdban találod meg a releváns infót. A veblapokon sose tüntetik fel. (Asrock-ról van szó, a többi gyártót nem tudom, hogyan jár el. Ezt is kereséssel tudod megtalálni a pdf-ből, mert 50-60 oldalt olvasson végig, akinek végtelen ideje van. Főleg idegen nyelven... ) Amúgy ez melyik, milyen deszka?
A gyártók hozzáállása ezen téren - szerintem - amiatt is alakult így, hogy a 2.1 szabványba belevettek mindent is. Úgyhogy korrektül 2.x-nek kéne feltüntetni. Talán. Van itt kavarás rendesen.
-
djnice
veterán
válasz
Erre egyszerűbb, olcsóbb és jobb egy Amlogic box CoreELEC-kel.
-
mpierre
veterán
válasz
Van megoldás, de mit tekintünk olcsónak? Egy asrock B650m rs pro + 8700g pl a HDMI 2.1 TMDS/FRL-t tudja a használatija szerint.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
A GMK Mini PC-i között N100-as procitól kezdve vannak jó lehetőségek.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Lehet én voltam a béna, de én nézegettem sok ilyet, és a végén dVGA lesz véve. A gond nem a CPU-val van, hanem az alá kerülő olcsó alaplappal, mert azokon a mai napig sok esetben csak 1.4-es HDMI van, hiába tudná a CPU IGP-je a 2.0-át is akár.
A fentiekből kiindulva én összeraktam egy alap LGA1200-as i3-at (4mag+HT) egy olcsó lappal DDR4-el, és ehhez jön majd egy Intel A380 HDMI 2.0b (Max: 4096 x 2160@60Hz) vagy Intel B570 (HDMI 2.1 Max: 7680 x 4320 @120Hz) vagy RTX5050 HDMI 2.1b
De, persze, ez nem annyira olcsó, lehet van jobb megoldás is!
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Keresném azt az olcsó htpc alapot, amivel kodi-t vagy mpc-hc-t futtatva mkv filmeket néznék. Jó lenne, ha cpu-ba integrált vga lenne hdmi kimeneten. Régebben amd fronton volt már ilyen konfigom, nem tudom mit lenne érdemes most venni hardveraprón vagy milyen cpu-t keressek. -
wapee
tag
válasz
SunMount3r #59141 üzenetére
Köszi. Megpróbálom
-
SunMount3r
nagyúr
MPC-BE. De ennél és s sima MPC-HC-nál is ott alul tudsz hangsávot választani lejátszás közben. A DD+-ot még esetleg lehet át tudja küldeni a rendszered az SPDIF-en, ez nyilván a komponensektől függ. Ha nem, akkor ott, amit bepipáltam a képen, hogy sima DD-re kódolja át, azt biztos átküldi.
Linux-on nem tudom, hogyan néz ki neked a Kodi, de ott is ugyan úgy kell lennie ilyen beállításnak. Ha a Skin a más, akkor válts át Estuary skin-re, a beállítás után visszarakhatod, amin volt.
-
wapee
tag
válasz
SunMount3r #59130 üzenetére
Ez melyik verzió? MPC?
Ha angolt akarok az Atmos vagy DD+os pl, vagy van olyan hogy csak olyan hangsávos még a magyar is. Sorozatban is volt olyan magyar szinkron DD+.
Ezt a MPC-t windows gépen kipróbálom, de a linuxos gépemen Kodi nem így néz ki sajnos.
Köszi -
VoidXs
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #59138 üzenetére
Hát az tényleg jó ár, a Skylake 7000 körül megy.
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #59136 üzenetére
Ha még nem vetted meg, akkor a jövőbiztosság kedvéért inkább egy kisebb, de Skylake darabot vennék ugyanannyiért. Ott már van HEVC támogatás.
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #59134 üzenetére
Kb minden CPU-n van hardveres dekóder, lejátszanak mindent. Celeronnal 4K-n már lehetnek szaggatások.
-
Sziasztok! Tudom, hgoy iszonyatosan régi, olcsó, stb, de szereztem most egy Dell 7010 pici PC-t.
Jelenleg egy Celeron G530-at raktam bele, valamy Ivy Bridge I5-re gondoltam, 8 giga ram, ssd, simán filmet nézni, netezni a tévén (utálom ezeket a tévés smart rendszereket, van minek nincs vagy gagyi az alkalmazása, vagy szimplán az 5-6 éves tévénkre már nem is csinálnak stb) Nem kell ultra 4K dolbi surrond minden csak egy youtube, mkv menjen rendesen.
elég az alaplapi iGPU?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Óvodások homokozója
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó szép állapotban levő Samsung Galaxy A22 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Honor 70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest