- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #56995 üzenetére
Pedig nekem 3 végfokom van és 1 processzorom.
-
spiky03
veterán
válasz
devil-k #56997 üzenetére
Semmi baj
De akkor ha esetleges később szeretnék bele külön video kártyát és/vagy hangkártyát akkor ahhoz ez a ház már ez kicsi lenne?@ctrlaltdel13
Igen első körben az AVRt fogom használni és megnézem, hogy mit is mutat a HTPC meg vele az EQ. Nah meg, hogy mennyire tudom kiváltani vele az androidos boxot, BD lejátszót meg a streaminget.
A végfok nem sos csak mint lehetséges gondoltam rá. Nah meg azzal pénzt tudnék esetleg kiszedni a rendszerből -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
spiky03 #56993 üzenetére
Én nem adnám el az avr-t a helyedbe.
Ha nagyon végfokozni akarsz, a 2 frontot végfokold meg,max a centert is.
De ritka egy végfokba a 3 modulos.
A többit simán elbírja az avr.
Nem hiszem hogy akarsz 3 db végfokot venni,+ventiket cserélni, és azokat fixen hallgatni.Így lenne összehasonlítási alapod,hogy kell e neked a htpc minden nyűgjével.
Megéri e neked az eq végett.Az x boxra miért kell eq🤔
-
spiky03
veterán
Lassan már nekem is el kellene kezdeni megvenni a cuccokat a HTPChez
Ilyen hazám van, amit mutattam korábban
Ilyen a belseje, amit cserélni kellene mindent
Valamit felvetődött bennem egy kérdés:
Most ugye AVRem van, arra lenne kötve HDMIn első körben.
Kodi, streamingek meg BD lejátszás, valamint az EQ.
4K Madvr jelenleg nem szükséges.Eljátszottam a gondolattal, hogy AVR el és helyette jönne pár végfok (mondjuk 3 db T.AMP E-400 - olcsóbb mint az XLS Crownok
). Így viszont az Xboxot nem tudnám rá kötni mint az AVRre.
Erre van valami megoldás, hogy az Xbox képét és hangját is rá tudjam küldeni a végfokra és működjön a PC EQ is?Valamint várom ismét a jó javaslatokat a belsőégekre.
Köszönöm
-
paler
aktív tag
válasz
python1 #56986 üzenetére
Látom komoly mérnök ellenőrzi az összeèpitès minőségèt
Gyönyörűek ezek az ikertornyok (World Trade Center jutt eszembe róluk). Én is gondolkodtam Xenon konfigba, de végül elvetettem az ötletet, nálam a fogyasztás is szempont, nem csak a zaj. De bevallom impozáns látványt nyújt ez a belső.
Egyébként ma megérkezett a házikó is, most a belsősègre alkudozok.
-
kicsi83
tag
Sziasztok,
cserélném a filmnézésre használt gépet (asrock e350m1), a cél 4K lejátszás lenne TV-n. Mini PC-ben gondolkozom, mert magam nem tudám összerakni, ilyen plug n play megoldás kellene. A következő gép megfelelne? [link]
Előre is köszönöm a segítséget!
-
paler
aktív tag
válasz
bnorci71 #56983 üzenetére
Mi a konfigod? Mennyire lehet hallani a ventilátorok hangját?
A mostani HTPC-be csak 1 ventilátor van (táp), ezért kicsit azért parázok, hogy a ventilátorok mennyire lesznek hallhatóak. De elindult a buli, nincs visszaút..
A házikó holnap vagy holnapután nálam lesz, már csak a belsősèget kellene beszereznem. -
paler
aktív tag
válasz
python1 #56980 üzenetére
Szerintem ez a kari, kicsit olyan mintha ágyúval verèbre puffogtatnák....
no meg ez kell a gamer PC-be, mert fő állásba iR-ek is
Tehát azt állítod, hogy nem lesz problémám a MadVR/Vega kombóval, minden klappolni fog, akkor felveszem őket a Wanted listámra a 1660-as mellé. -
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #56976 üzenetére
Biztosan jobb lesz!
Egyébként így első nekifutásra van változás a a processzorba integrált GPU-hoz képest? -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #56974 üzenetére
Akkor a HTPC vonalat fejleszted fel, kártyát akkor elhoztad?
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #56970 üzenetére
4K vetítőre gyúrsz?
paler
Silverston nagyobb, simán gond nélkül beférsz, csendes hűtést lehet kiépíteni benne, és stabil nagyon.
AMD-s kártyákkal ha lehet így mondani, szinte kevesebb a probléma, vagyis HTPC-nek tökéletes vélasztás, mindkét márkával dolgozom. -
paler
aktív tag
válasz
python1 #56966 üzenetére
Azért néztem a 1660-as VGA-t, mert több külföldi fórumon is azt olvastam hogy a MadVR jobban támogatja az NVIDIA kártyákat. Neked van ezzel bármilyen tapasztalatod? Mint írtam nem szeretnék vele folyamatosan szívni. Szeretném ha olyan stabil és gondozás mentes lenne az új rendszerem, mint a mostani. Egyébként fogyasztás és hűtési zaj tekintetében hogy viszonyulnak ezek a Amd karik a NV-hez képest?
Lassan készítettnem kell egy powered by python1 matricát a HTPC-re, annyit segítesz most nekem.
-
péjé
őstag
sziasztok,
fullhd filmezéshez (projektorral) van értelme htpc /madvr-el bajlódni? Vagy várjak addig amíg 4K-/hdr vonalra váltok? köszi -
paler
aktív tag
válasz
python1 #56964 üzenetére
De a házat már csomagolják nekem, ha nem jön össze a fèlkonfig, akkor újratervezés lesz. Ja és egy jó árusított 1660S-t is le kell majd vadásznom.
Ha összeáll a vas, utána pedig igénybe vennèm tőletek a MadVR beállítással kapcsolatos segítségsèget is.
Remélem nem fogok sokat szívni vele, mert a mostani konfig igaz nem a legpengèbb, de cserébe atomstabil. -
paler
aktív tag
válasz
python1 #56959 üzenetére
Igen, ezen is gondolkoztam (Cavern+Apo) de még maradok az Anthem MRX 710-nèl.
Ház 13000
Fèlkonfig 40000
VGA ~50000
Ez eddig pont 53000Ft-al több mint a kiindulási gondolat.
Remélem a BeQuiet tápegységem jó lesz, mert akkor még az is plussz X ezer Ft lesz.
De alszom még rá egyet.. -
python1
veterán
Szívesen segítek!
Én az erősebbet venném, kb most az van nekem is azért is merem ajánlani, és garantáltan mindenre elég lesz még sokáig.
Akár dedikált hangkártya is mehet bele, és akkor egy igazi processzorod is lehetne, a lehető legjobb hanggal, automatikus önbemérő rendszerrel. -
paler
aktív tag
válasz
python1 #56956 üzenetére
Szerinted jelentős előnyt jelentene ez a konfig a fèlkonfiggal szembe?
Köszönöm hogy segíteszKözbe látom hogy válaszoltál
A ház úgy néz ki enyém lesz, a fèlkonfiggal valaki beelőzött, de még van arra is esélyem.
Csak filmek, zene, képek és YouTube videók nèzèsère lenne használva. -
python1
veterán
Ez egy nagyon jó ház, van nekem is egy ilyenem csak ezüst színben, tehát személyes tapasztalatom is van ezzel, viszont ebbe belefér a nagy ATX-es lap is, és bátran mehet bele akár a legnagyobb videókártya is.
Akkor nekifuthatunk mégegyszer, ha lesz dedikált kártya, akkor mehet az erősebb processzor Rizen 5 1600 ezek 6/12 mag, árban 25 körül ,
Alaplap : [link]
Ram: [link] ebből lehet később még 1db
Ez erősebb konfig lenne mint a félkonfig, és a processzoron kívül minden új és garanciális, viszont azt garantálom, hogy hosszú ideig kiszolgálna, gond nélkül -
paler
aktív tag
válasz
python1 #56954 üzenetére
Én most a te ajánlásod alapján tervezek.
Tehát az ajánlott platform akkor Amd vagy Intel?
Köszi a házakhoz a linkeket, szerintem [erre] rárepülők, ebbe belefér a dedikált VGA is. Jövő év elején kalibráltatnám a projektort, így addigra jó lenne ha teljesen be lenne konfigurálva a HTPC-m. -
python1
veterán
Magas beállítással még az 1660s-sem bír el, max közepessel.
Ez egyelőre 4kHDR---1080p SDR konverziót vinne el, alap beállításokon, de már ez is sokkal élvezhetőbb képet nyújtana, mint a jelenlegi konfigod.
Az erősebb konfigurációhaoz kellene az 1660s, amit akár később is megvehetsz, mivel jelenlegi házadba a videókártya sem férne el, ezt a tényt is vedd figyelembe.
A linkelt félkonfigot csak betolod a régi helyére, azt széles vigyorral élvezed amit látsz, aztán majd eldöntöd, hogy kell-e még ennél erősebb. -
python1
veterán
Esetleg egy vega 11-es IGP-vel rendelkező ryzen már tudja futtatni akadásmentesen, ezek általában erősebbek mint egy Nvidia 1030gt, amit linkeltem félkonfigot az már ok-s.
-
paler
aktív tag
válasz
python1 #56950 üzenetére
Egész pontosan arra gondoltam, hogy egy modern IGP/CPU tudja-e azt a teljesítményt hozni, mit az 1660S-es VGA MadVR-el? Egyébként nem szeretnék 50000Ft-nál többet költeni VGA-ra. Úgy néz ki, hogy így is legalább +60000ft-ot költenem kell a tervezett beruházáson felül.
Mivel csak FullHD-s projektorom van, és az elkövetkező 5 évbe nem tervezem cserélni 4K-ás modellre, így a MadVR segítségével probálnám a lehető legjobb képminőséget kihozni belőle. -
python1
veterán
Amit Gombinyó ajánlott az is alternatíva lehet, de gondolom itt a hardver méretére gondoltál specel.?
A többi hardver ajánlás marad, még az Nvidiától 2060 vagy 3060 de ezek már valóban magas madvr beállításokra képesek, viszont ezek nem költséghatékony megoldások, de véglegesnek mondhatóak 4K-ig bezárólag.
Én soha nem szerettem azokat a konfigurációkat, amik éppen elviszik az adott igényeket, általában ezek az olcsó megoldások a legdrágábbak jövőbiztonságot, bővíthetőséget illetően. -
paler
aktív tag
-
python1
veterán
-
python1
veterán
Az jó nagy kártya, esélyed sincs a meglévő házadba belegyömöszölni.
A ryzen G csak akkor megfelelő, vagyis az integrált megoldás, ha minimum 11-es vega van integrálva, az erősebb mint egy dedikált 1030-as kártya., de azok csak azszem a ryzen 7-től vannak, az meg már nagy.
Itt nálad a dedikált videókártya a lényeg a konverzióhoz, ha ragaszkodsz hozzá. -
Tényleg jó a Rizsa ilyen célra, én 3400G-t vennék, 3200Mhz-es RAM kittel.
A házad meg szerintem tök jó, csak vegyél bele jobb 80mm-es házhűtőket (pl. Arctic P8 PWM PST), illetve normális HTPC procihűtőt, pl.:
ID-COOLING IS-40X
JONSBO HP-400S -
python1
veterán
válasz
python1 #56941 üzenetére
Használtan itt van a ház, a ryzen 5-ös ajánlásom 5 1600 valamelyike lehet x-es is, ezek jelenleg használtban 23-25e körül mennek, hozzá használt lapok is kb ennyitől indulnak.
Félkonfigot is nézhetsz -
python1
veterán
A kártyád milyen méret, low (alacsony)profilos?
Abban a házban ahogyan nézem, csak micro ATX vagy ITX-es lapok férnek bele, én a nagyobb tesóját ajánlanám mindenképpen.
Természetesen használtban is szokott lenni, talán most is van itt a hardveraprón egy ilyen.
Vagy akkor nézni kell egy másik alaplapot a jelenlegi házadhoz, de eléggé szűkös lenne úgy a helyed, és sokkal hangosabb is lenne a HTPC, a nagyobb házzal csaknem hangtalan konfigot tudnál összerakni. -
paler
aktív tag
válasz
python1 #56939 üzenetére
Kb. milyen magas házba fér el az általad ajánlott konfiguráció? Jelenlegi HTPC-s hazám szabványos hi-fi méretű (silverstone ml03), abba is beleférhet a Ryzen 5-ös konfiguráció?
És melyik generációs cpu-tól nézzem a Ryzen 5-ös CPU-at.
A legolcsóbban kihúzható upgrade lenne a célom. -
python1
veterán
Abszolut ár-érték bajnok, fogyasztásban a ryzen 5 65w-ot ad meg átlagos felvételre, azért érdemes venni rá egy nem gyári, hőcsöves hűtést, alaplapon ezeknek a ventiknek, akár 40C-fokig passzív módban is beállíthatók, és csak utána indulnak el, de akkor sem kell 100%-on pörgetni őket, szépen monitorozható az egész folyamat. Én Asus Tuf B450 gaming lapot vettem hozzá (új ára jelenleg 34e forint) és ez a végtelenségig bővíthető, ramból crucial ramokat ajánlok hozzá, szintén a legjobb választás ( 1x 8giga DDR4 3200Mhz, nem a hűtős változat, amúgy is csak dísz rajta 11e ft) ebből 2db-ot ajánlok a dual channel miatt.
-
python1
veterán
válasz
Gombinyó #56936 üzenetére
Természetesen menne egy 4. generációs I5 intel processzorral is, de ár értékben most PL egy rysen 5-ös processzoros összeállítással járna a legjobban, jelenleg 50-60-ból használtan cpu,ram, alaplap ki is jönne. Viszont egy darabig nem kell gondolkodnia a fejlesztésen, sajnos a processzor erőt is igényli, ha mondjuk használ konverziót, nálam a rysen 5 1600x 40%-ban ment minden mag, amikor 4k HDR anyagokat 1080p SDR-re butítottam.
-
Gombinyó
őstag
válasz
python1 #56935 üzenetére
Ezt annyiban azért cáfolnám, hogy ha van 4k-hoz alkalmas gpu, akkor nem kell az erős cpu, hiszen a munkát a gpu fogja végezni. Nekem a felsoroltaktól jóval gyengébb proci mellett is vígan ment a 4k mozi, akár madvr-el is. Akkoriban elég sok filmet megnéztünk és nem volt olyan ami ne lett volna teljesen folyamatos. Volt Pentium G4600 is, meg 7. gen i5 is, mindkettővel jól ment. Most kukáztam az épített géppeket egy Dell Ispiron brand pc-re, amibe átkerült a gtx1030 is.
-
python1
veterán
Én jelenleg az AMD Ryzen 5-re építkeznék, ár értékben verhetetlen, és bizony 4K HDR megdolgoztatja rendesen a CPU-t is , 6/12 magot járatja rendesen nálam pl 4k HDR---1080 SDR konverzióval, cserébe tűéles és minden zökkenőmentesen megy vele.
De tulajdonképpen egy modernebb Inteles gép is megteszi, abból is már a 9. generációtól választanék I5 processzorral minimum, már csak az időtállóság miatt. -
paler
aktív tag
Van egy Asrock Q1900-ITX-es deszkával szerelt HTPC-m, Kodival használom. Szerintnèm kipróbálni a MadVR-t, ezért beszereznèk egy 1660S-es VGA-t, mivel azt olvastam hogy kell a dedikált GPU. A kérdésem az lenne, hogy ez az alaplap/CPU kombó megfelelő lenne az 1660S-hez? Azt olvastam hogy a MadVR főleg a GPU-t dolgoztattja meg.
-
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #56926 üzenetére
Igen lehet, hogy kicsit többet kell rá áldoznom.
De úgy hallottam, hogy a fullHD remuxokhoz pl nem kell külön VGA sem elég az alaplapi.
Nem tervezek vele 4k meg HDR cuccokat nézni.
Kodi meg eredeti BD lemzek lejátszása a cél.
A carvennek sem kell tudtommal erőgép.De vsz csak jövőre kezdem el beszerezni a hozzávalókat. Jelenleg megálltam a háznál, amit kaptam havertól.
-
python1
veterán
válasz
AxBattler #56922 üzenetére
Ezt kizárólag ventik okozzák, de van több lehetősèged is, 5v- on járatod őket, teszel a felfogatás alá a venti ès a ház közè gumi szilenteket. A láb csere nem járható, vagyis a jelensèg megmarad, amit orvosolni kell tulajdonkèppen a PC- nek sem tesz jót.
A Noctuának is vanna 8dB-es megoldásai. -
válasz
MasterMark #56921 üzenetére
Igen, van Noctua-m is... sőt, akarok gumikeretet rendelni, de ettől függetlenül érdekelt volna a téma.
-
válasz
MasterMark #56919 üzenetére
Csere is tervben van Arctic P14-esekre, de ettől még a kérdés él.
-
Üdv!
Kompakt alu gépházam eléggé felerősíti a házhűtő ventik rezgését, és a merev talpainak köszönhetően ezt át is adja a bútorlapnak, ami elég zavaró hanggal jár, szóval le szeretném cserélni a lábait - gondoltam itt talán tudtok segíteni.
Milyen hifi lábakat tudnátok ajánlani rezgéselnyelésre?
Ilyen Phobya gumi talpakat találtam, jóknak tűnnek, de valami szálcsiszolt alu szebb lehetne... mondjuk a lényeg a zajcsökkentés. -
Cheezy92
csendes tag
sziasztok,
Előre is bocsánat ha nem a megfelelő fórumot találtam meg a kérdéssel, de lenne egy ASUS pn50e-1 (Ryzen 4700u-s) mini pc-m, viszont sehogy se sikerül belőle kicsikarnom 5.1-et hdmi-n keresztül házimozival. A realteak audi driver-t most raktam újra, Windows 64 bit (19044.2251) használok.
Esetleg valaki használ ilyen mini pc-t házimozi mellé?Próbáltam a netet széttúrni, de erről sok infot nem találtam, asus oldalán is csak az audio chipet írják (ALC3251), Amazonon láttam, hogy eladó írta hogy tud 5.1-et. Kérdés hogy driver hiba lesz v alapból nem képes rá és benéztem.
A Yamaha házimozi -> optikai kábel -> "audio leválasztó doboz" -> hdmi 1.4 kábel -> Asus pn50, így van jelenleg összekötve.
Ezt az audio leválasztót vettem:
https://netdigi.hu/HDMI-audio-levalaszto-digitalis-analog-adapter-TOS?utm_source=olcsobbat&utm_medium=shopping&utm_campaign=olcsobbat_shopping_netdigi&gclid=EAIaIQobChMIltCR5sfO-wIVAeZ3Ch0rWgQwEAYYASABEgKumvD_BwE#page_artdet_tabsKöszi a segítséget!
-
python1
veterán
Teszteltem tegnap az új ryzen 5 konfigomat (meg is halt a 980TI kártyám)
De a lényeg az, hogy bebizonyosodott a szerver konfig hozza a ryzen konfig szintjét, kb azonos teljesítmény mindkettőnél, csak a ryzen konfig jelenleg 3x drágább volt.
Vegyesek az érzéseim a két konfiggal kapcsolatban, nem hozta a ryzen egyátalán a hozzá fűzött reményeimet bármrnnyire is szerettem volna, sőt.....
Ok játékra biztosan ütősebb, de a hang sem közelítette meg a szerver konfig szintjét, de mivel a GPU bedöglött, így újabb teszteket csak 1-2 hét múlva tudom folytatni, addig is marad az IGP. -
Gombinyó
őstag
válasz
valintisti #56911 üzenetére
Erre a célra vennék egy HP Proliant microservert, akár használtan gen 8-tól felfelé és nem építkeznék consumer alkatrészekről.
A NAS mellett ketyeg egy ilyen is itthon fájlszervernek, ssd rakható bele + 4db 3,5 hdd, akár raiddel. Torrent is ezen megy. Ha kell egy LP gpu rakható bele. -
valintisti
csendes tag
Sziasztok!
a Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek topickból ide irányítottak szóval itt is felteszem a kérdésemet:
Egy ideiglenesen összerakott média szerveremet (Rasbery Pi 4b egy külső merevlemezmell) szeretném egy véglegesebb megoldásra cserélni:
1. Mire fogod használni a gépet?
Ez a gép 24/7-ben szolgálna tárolásra és letöltésre (föleg filmek és sorozatok [max 1080p]) ,iletve kisebb eröforrás igényü programok othoni kriprobálására (a jövöben estleg HTPC szerepre is)
Ezen az eszközőn a tervek szerint ubuntu server fog futni (Gui is lesz mellé telepitve kényelmi szempontok miatt)
Emiatt kiemelt szempont az alacsonayabb fogyasztás ,de a gép mérete és hangja nem fontos.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Ilyen haszálatra nincs extra alkatrészem egy régi Seegate baracuda(ST2000DM001) Hdd-n kivül ami átköltözne ebbe a gépbe mint egy extra Hdd amedig még használható (nagy valószinüséggel ideiglenes tároloként)3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
1 gépház (min 4 3,5 hdd foglaalttal mivel szerttnék helyett hagyni a bövítésre)
1 alaplap
1 proceszor + hütő
4-8 Gb memória
1-2 Hdd media tárolására (min 2Tb)
1 táp (fél vagy teeljesen moduláris [nem szeretnék még egy kábel jungelt!])
1 ssd (max 256Gb Os drive)
4. Mennyi a kereted rá?
Nem tudom meynire reális a mostani árak melett de kb 100 000Ft a keret +- 10 000Ft (De javítsatok ki ha nagyon alul vagy felül becsültem az árakat)+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Hütésben nagyon jó tapasztalaim vannak az Artic hütöivel és ventilátoraival kapcsolatban.
Iletve gépházzal kapcsolatban ezt a 2 gépházat láttam kedvezöbb áron ami tetszett:
Fractal Design Core 2500
Phanteks Eclipse P200 AirA válaszokat elöre is köszönőm!
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r #56908 üzenetére
Köszi az infót
Akkor nem reménytelen.
Pl most is van az Amazon firestick, ami csak "aludni" megy és kell távirányítót (vagy appot) nyomni, hogy felébredjen. -
spiky03
veterán
válasz
python1 #56906 üzenetére
Köszi a linkeket
Hát kb olyan 40, max 50bol jó lenne, ha kijönne.De vsz nem fog mert a táp sem biztos, hogy jó a házban azt mondta haver.
Egy kérdés:
A HTPC be és ki kapcsolását lehet valahogy automatizálni?
Mert van egy Broadlinkem és ebben csináltam sceneeket, hogy pl 1 gomb nyomásra lejön a vászon, bekapcsol az erősítő, projektor, végfok, a lejátszó.
Van erre vmi megoldás? Vagy majd kézzel kell bekapcsolni, ki meg a start menüből? -
python1
veterán
válasz
devil-k #56902 üzenetére
Tulajdonképpen a munkaállomás is csak kimondottan a mozit szolgálná ki hardverileg, viszont akkor az erőforrását akár a többi helyiségben is lehetne élvezni, akár egy egyszerűbb, jóval szerényebb kivitelű PC-n.
De mivel nálam is rackben fog helyet kapni, így a célhardver HTRPC egy házban kap majd helyet.
Egyébként még audió PC-nél szokás kettészedni. -
spiky03
veterán
válasz
devil-k #56902 üzenetére
+1
Én is így gondolom ezt.
A HTPC az csak film meg esetleg stream lejátszásra van pl Kodival.Szóval akkor tudtok nekem is ajánlani egy jó configot?
Még nincs szükségem a madvr lejátszásra csak a fullHDra meg eredeti BD lemezekre.
8 giga rama meg 256 GB SSDre gondolom.Vagy linkeljek be pár alaplapot és elmondjátok, hogy az jó e vagy sem?
Kezdésnek jó a videóból is meg a hangból is az alaplapi.Jah és nem tervezek rá milliókat költeni, akár használt is jöhet.
Köszönöm
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #56900 üzenetére
Annak idején amikor én adtam hangot ennek a dolognak itt a topikban, hogy nevezzük nevén a gyereket, miszerint a HTPC ne más, mint egy direkt, mozira szánt, külön PC, akkor egyesek nagyon fel voltak háborodva. Sokan úgy gondolják, hogy attól, hogy becipelik a mindenes PC-t a nappaliba és minden más tevékenység mellett még egy-egy film is becsúszik, az már HTPC. Pedig marhára nem az.
Az én olvastomban a HTPC csak és kizárólag a mozizásra használt célhardver, nem gamer, nem irodai, nem mindenes gép. Sőt, az én fejemben, ha a HTPC-re gondolok, akkor csak és kizárólag fekvő házas gépek jutnak eszembe, nem pedig ezek a hatalmas nagy böhöm tornyok. Ez az utóbbi az én "zsánerem" leginkább. Bár itt a NAS és a HTPC között látok némi átfedést abban az értelemben, hogy az otthoni szerver, mint média- letöltőállomásként is fut egyszerre. De ide sem az otthoni biztonsági mentések, levelezőszervernek van keresnivalója ezen a HTPC-n.
python1
Ez nagyon rosszul hangzik szerintem és kellőképpen túlbonyolított.
Inkább akkor összerakom a pénzt egy nagyon bika madvr vasnak. -
python1
veterán
válasz
MasterMark #56892 üzenetére
Ez nekem is egy j megoldásnak tűnik.
Mivel egy igen erős PC kell a 4K HDR---1080pSDR konverziónak, és bizony eléggé számításigényes feladat sok hővel jár, ezért gondolkodom én is 2 PC-s felálláson.
A streamelő gép tulajdonképpen csak egy végpont (kliens)lenne, a melót meg valahol elvégezné a melósgép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Stellar Blade
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Formula-1
- BestBuy ruhás topik
- Path of Exile (ARPG)
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest