- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
Kérnék egy kis segítséget!
Mit kellene beállítanom, hogy pl a Disney+ képe ne legyen olyan fakó?
Ha jól emlékszem amikor még nem volt PC csak az Amazon firestick még a Marantz erősítő. Akkor ott mindig át kellett állítani a videót Ybcr-re vagy mire és utána lett jó a kép.
Az Athemnel ilyet már nem kellett ott rendben volt.Most nézem az első filmet igy PCről a Disney+ "app"bol és most tűnt fel. Ha Kodi alatt néztem filmet ott rendben volt a kép, nem volt fakó.
Van erre valakinek valami ötlete?
-
sony309
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Értem.
Időnként biztosan megnéznék egy-egy filmet 4K-ban is, tehát szeretném, ha nem lenne gondja a mini PC-nek vele.Most belefutottam a Beelink Mini S-be, jókat írnak róla, tetszik.
A [Jellyfish Video Bitrate Test Files] alkalmasak arra, hogy megnézzem jó lehet-e nekem valamelyik mini PC? -
sony309
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Samsung TV-m van (HDR, HDR+) és nem tudja a DV-t.
Tetszik a Kodi a letöltött információival és az, hogy azzal indul a rendszer. Egyszerű.
GIGABYTE BRIX BACE gépek is jók lehetnek?
Sok eladó gépet látok. -
sony309
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Köszönöm a választ!
Bár nem értem, hogy mit jelent a "leskálázott 4K"?djnice:
Köszönöm a választ neked is!Emlékszek rá, én meg voltam elégedve a Med képével (1080p), hangjával, te pedig leoltottál mindenkit a Med topikban. De régen volt, mennyi minden történt azóta és mennyivel fiatalabbak voltunk.
De most 4K is szóba került.
Az az igazság, hogy nagyot csalódtam az Androidos boxban, nem valószinű, hogy szeretnék Androidos boxot megint, szerencsére nem került egy ökör árába.
Nem akarok szívni CE telepítésével, a távirányítóval, kijelző nem érdekel. -
djnice
veterán
válasz
sony309
üzenetére
"Viszont nagyon tetszik a boxon futtatott CoreElec-Kodi kombináció." - És végre, mit kaptam én ezért tőled a Med fórumban 2017 körül
A lényeg, hogy ne menj HTPC felé, felesleges, maradj a CoreELEC-nél, akár egy erősebb boxon és minden menni fog, még a DV Profile 7 FEL is.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
sony309
üzenetére
Mennyire alkalmasak a mini PC-k (HP, Dell, Lenovo, Asus, Gigabyte, stb.) fenti feladatra?
1080p mindennel tökéletes, leskálázott 4K-val is (hardveres dekódolást lehet engedélyezned kell külön).Milyen/melyik CPU/GPU a minimum a 4K-hoz?
Amelyikben van Intel QuickSync vagy AMD VCE/VCN.Milyen OS-ben gondolkozzak, Win vagy LibreElec?
Ha a teljes feature set kell, csúcs kép- és hangkorrekcióval, az kizárólag Windows. -
sony309
őstag
Üdv mindenkinek!
Pár hete olvasgatom ezt a topikot és úgy döntöttem, belevágok.
Eddig Med600 lejátszóm volt, majd vettem egy Androidos búbánatot és nem nyerte el a tetszésemet. Viszont nagyon tetszik a boxon futtatott CoreElec-Kodi kombináció.
Lehet, egy HTPC kellene nekem?
Csak filmnézésre használnám -főleg- FHD tartalommal, de néha 4K-ban is filmeznék. Csak ventillátor nélküli PC-t szeretnék, ami össze van rakva. Sztereó erősítő vagy hangprojektor lenne mellé és 4K kijelző.
-Mennyire alkalmasak a mini PC-k (HP, Dell, Lenovo, Asus, Gigabyte, stb.) fenti feladatra?
-Milyen/melyik CPU/GPU a minimum a 4K-hoz?
-Milyen OS-ben gondolkozzak, Win vagy LibreElec? (Nekem nagyon szimpatikus a LibreElec a Kodival.)
Köszönöm előre is! -
Necronom
senior tag
válasz
szuszinho
üzenetére
Az N100 elott pont egy ilyenem volt Asus lappal
A windows eleve felejtos rajta, megeszi az egeszet
Nalam nagyon kicsi eroforras igenyu Linux volt rajta es ugyis nehezen boldogult a full HD-val
Nem ezt mondom hogy lathatoan szar volt, de mikrolagok voltak rajta szinte folyamatosan, bar miota Linuxon is frissult a Kodi es atallitja a TV frekit 24-50-60-100 HZ-re a mikrolagok elmultak letoltott filmeknel is
Szoval ha nincs mas....akkor okes, ha van benned kis kompromisszum
Filmnezes kozben no torrent es semmi mas se ami hasznalna a HDD/SSD -
SunMount3r
nagyúr
válasz
spiky03
üzenetére
Akkor tisztázzunk már: csak a Stick-et használnád és csak a streaming app-okkal, "lokál" lejátszásra pedig nem kellene? (A Kodi csak arra vonatkozott, ezt írtam is).
Nem PCM-re kell állítani a Stick-et, hanem hogy minden ismert hangformátumot "átengedjen". De ez nem ide való téma, hanem a Fire TV-s Topic-ba, ott kérdezd meg.
Ettől még lehet a Spitter is ludas, lehet optikain csak PCM 2.0-át tud kiengedni, de ezt így ennyiből nem lehet tudni. -
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nem a sticken nem kodit használok, hanem a gyari appokat.
Kodiban nem jön pl fullHDban pl az Amazon prime sem se a Max. Legalábbis régebben nem jött.Igen az lenne az elképzelés.
Igen tudnia kellene ezért is furcsálltam.
A sticken a legjobb minőség van kiválasztva. Lehet azt kellen át állítani PCMre? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
spiky03
üzenetére
Azért próbáltam a stickel mert ott ugye rendes minőségen jönnek a streamingek, nem úgy mint pl a kodiban, vagy a böngészőben.-> Ez megint most mire vonatkozik? A Kodi-val a Stick-en lokál lejátszásra ugyan olyan minőséget kapsz, mit a streaming app-okkal. Ehhez persze a megfelelő Kodi-t kell felrakni hozzá, erről bővebben a Fire TV-s topic-ban olvashatsz.
De most megint nem érteni, hogy mit akarsz. Így akarod?: Stick->Splitter optikai kimenete->PC hangkártya->Végfog? Vagy mi az elképzelés?
A leírás szerint a Spltter-nek tudnia kell 5.1-ig a DD-t és a DTS-t az optikain is. Lehet a Stick-en kellene beállítani, hogy ne 2.0-ás PCM-et küldjön.
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Valóban nem néztem meg mert nem voltam még úgy gépközelben, elnézést.
Azért próbáltam a stickel mert ott ugye rendes minőségen jönnek a streamingek, nem úgy mint pl a kodiban, vagy a böngészőben.
Ilyen HDMI spitterem link
Már teljesen kikerült az AVR a rendszerből, és van egy olyan hangkártyám, amin van optikai bemenet és így szeretném kicsikarni valahogy a spitterből a több csatornás hangot, úgyhogy a pc szóljon, a hangkártyára kötött végfokokon.
De gondolom erre nem sok esély lesz, mert már korábban is kérdeztem aztán nem volt rá javaslat.

-
SunMount3r
nagyúr
válasz
spiky03
üzenetére
Nem, az az ikon kiír minden fontosabb infót és minden hangsávról, ami a video file-ban van, ott is lehet átváltogatni köztük. De ha megnézted volna, akkor ezt már tudnád.
De most hogy jön ide (a HTPC Topic-ba) a Firestick? Teljesen más állatfaj, mint egy HTPC, ott a Kodi-ban lejátszás közben felhozod az alsó menüt és a jobb oldali hangsávválasztó ikonnal tudod elérni ezeket. Amúgy lehet az a HDMi elosztó nem tud átengedni pl. DD, vagy DTS hangsávot, milyen típus ez pontosan, linket tudsz hozzá? A Kodi-ban be van pipálva az audio átengedés?
Ja most olvasom, hogy Prime. Akkor ott a HDMI splitter lesz a ludas. A streaming app-okból egyenesen DD-s többcsatornás hangsávot kellene küldeni a Stick-nek. A Splitter valószínűleg lekonvertálja 2.0-ás PCM-re. Ha közvetlen dugod a TV-be az erősítőbe a Stick-et, akkor gondlomom ott már sokcsatornás DD-t jelez ki?
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Köszönöm, megnézem majd.
De ha jól gondolom ez is csak azt irja ki, amit vele játszok le?
Én valami olyat szeretnék, ami kiír mindent, ami "kimegy" hang a gépből.
Egy példa.
Van egy HDMI elosztóm, amibe bele volt dugva egy Amazon firestick, a HDMI elosztón volt optikai kimenet, amit rákötöttem az erősítőre. Elinditottam egy filmet a Primeon (ott ugye 5.1 vol) viszont az erősítő azt írta ki, hogy PCM 2.0. Ott már nem "jött ki" az eredeti hang.Van valami ilyen megoldás? Vagy túl sokat akarok?

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
spiky03
üzenetére
Az itten összefoglalót olvasd el, állíts be mindent és az MPC-BE-vel meg lesz, amit akarsz. ("AUD" ikon az alsó sávban).
-
spiky03
veterán
Lehet hülye kérdés lesz ezért előre is elnézést kérek

Van esetleg valami olyan progi ami kiírja, hogy épp milyen hangsáv van a filmen kiválasztva?
Úgy mint ol az AVR kijelzőjén látni lehet, hogy Dolby D+, vagy épp PCM 2.0.
Ilyenre gondolok. Mert kikerült a rendszerből az AVR, átálltam végfok+PC-re és nincs ami már kijelezze.
Köszönöm

-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Próbáld ki, ha működik szólj!
Nekem egy Intel® UHD Graphics for 13th Gen Intel® Processors (ennek komolyan nincs rövidebb neve?) van. Ha menne én is rászánnám az időt. -
djnice
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Elvileg, ki kell próbálni.
De pl az új LG C4 már alapból tudja: [link] -
djnice
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Más feltétele nincs, annyi hogy fel kell még telepíteni a Dolby Access-t és Dolby Vision Extensions-t is. Az Energy Media Player is tudja, és az kezeli az összes Profil-t (kivéve a FEL-t), a DV képes Yoga notebook-omon próbáltam.
-
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ez így nem teljesen igaz. Azokon a kijelzőkön lesz Dolby Vision Windows alatt, amelyek megkapták a "Dolby Vision Certification for Windows" tanúsítványt. Ez külső kijelző is lehet, pl a Dell Alienware AW3225QF is ilyen.
Ami igaz, hogy sajnos nem elég hozzá egy DV képes TV, de remélem a nagyobb gyártók előbb-utóbb integrálni fogják ezt a tanúsítványt. -
törölt tag
Mi lehet a gond az mpc be vel, ha atmos os filmet indítok de az erősítőn nem lehet atmosra váltani csak auro 3D re?
Összefoglaló alapján van beállítva vagy is magától kipipált mindent ami kell a leírás szerint.
-
python1
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Lehet trükközés, de működik, pont mint a MADVR-nél a HDR, tehát tökéletes.
Igaz, én csak kizárólag vetített képet nézek. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
python1
üzenetére
Ok, konkrétan erről az opcióról még nem hallottam, de más ilyesféle szoftveres "trükközésről" már igen. Szerintem itt is csak valami "Tone mapping-ról", vagy HDR-re konvertálásról van szó. Ezért is is kérdeztem, hogy a a TV kiírja e rendesen ilyenekor, hogy "DV"-ben megy e a lejátszás, de szerintem biztos, hogy nem.
-
python1
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ha nem a MPCVR-rel játszottam le, akkor lila volt a kép, bekapcsolva volt színhelyes, tehát nekem működött.
-
python1
veterán
válasz
Gombinyó
üzenetére
Ehone.
Aszongya, hogy:
"Az MPCVR most már benne van. A MadVR-t külön kell telepíteni. Az MPCVR a Dolby Visiont is támogatja. A MadVR nem.
Az optimális teljesítmény érdekében módosítsa a hardveres dekódert D3D11-re a LAV Video Decoder beállításaiban, ha MPCVR-t használ Windows 10/11 rendszeren, mivel ez a megjelenítő DirectX11-et használ."
Műkszik, mer nálam működött. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
python1
üzenetére
Csak nagyon kivételes "licencelt" X86-os eszközökön megy, pl. egy pár felsőbb kategóriás Laptop-on, de akkor is csak a saját "kijelzőjével", tehát onnan sem lehet pl. TV-re kikötni.
Próbálkozások már vannak bizonyos lejátszókkal az "on-the-fly konvertálására" és, hogy úgy esetleg valamivel többet is nyújtana, mint a sima HDR, de ezek egyelőre még csak varázstrükkök. "Igazi" DV nincs és szerintem még jó sokáig nem is lesz PC-re. Ehhez licenc kell, amit a GPU/IGP gyártóknak esze ágában sincs kifizetni (mert ugye a Dolby is egy nagy lehúzós hóbelebanc amúgy is).
-
python1
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Hogyne menne.
-
törölt tag
Köszönöm.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
üzenetére
UHD filmek lejátszása fórum , összefoglaló
-
törölt tag
Mpc hc ban mit kell állítani hogy az egyébként dolby vision képes oled helyesen jelenítse meg a filmet és ne legyen lila?
Próbáltam kimenetre a madvr t állítani de úgy is lila.
Mega kodek van telepítve hozzá. -
törölt tag
Sziasztok!
MPC-HC még a legjobb player vagy van annál már jobb is? -
Milánka
csendes tag
Sziasztok!
Összehozható-e Widevine L1 képes eszköz pl. egy Raspi-ből vagy Bananapi-ből?
Ha igen, ez csak android OS alatt lehetséges?
Vagy ezt kizárólag certificated box-szal vagy a TV-vel tudom elérni.A "bajom", hogy az x86-os KODI-s PC-n Disney+ max. 720p, HBO Max (most már csak Max) maximum SD felbontással jön. Mindegy, hogy a KODI 3rd party app-ját vagy egy böngészőt használok.
Lejátszó és rövidesen TV is cserélve lenne.
Ha egy SBC-n ugyanúgy nem lesz WV L1, mint az x86-os PC-n, akkor az új TV-t kell úgy kinéznem, hogy minél időtállóbb legyen. Mellette fent tartanék egy KODI-t valamin ugyanúgy, de akkor a streaming dolgokat azon elenegedem...
Köszi a válaszokat előre is!
-
Gombinyó
őstag
válasz
Garsza
üzenetére
Az hogy milyen hangos inkább a benne lévő diszk/sdd határozza meg. A NAS-ban lévő venti eleve halk, de cserélhető is még halkabbra. Én is beraktam a spájzba, így senkit nem zavar. Ajánlatot inkább a Synology topikban kérj, az elvárásaid pontosan megfogalmazva (mekkora tárhely, milyen szolgáltatások, stb.). Egyébként mindent tud amire neked kellene.
-
Borisz76
nagyúr
-
Garsza
veterán
Helló!
Torrentezésre, media szervernek, hállózati adattárolónak szeretnék valamit beüzemelni. És elgondolkodtam egy mini PC összerakásán. Eddig ezt a feladatot az Asus routerem látta el. És még 40Mb netem volt nem is volt vele gond. De váltottam 1Gb netre és kiderült hogy a router nemtud 10MB nagyobb sebességgel tölteni a hállózati meghajtóra. Úgyhogy ki kéne valamivel váltanom.
Jó volna még távoli elérés is a rendszerhez, viszont nincs publikus IP -m. Tudnátok javasolni valamit. Mondjuk nem ragaszkodom a mini PC -hez az a lényeg kiszolgálja az igényeim. -
SunMount3r
nagyúr
Az itteni összefoglalót olvasd el. Röviden: a VGA-d nem bírja és használd az MPC-BE-t.
-
Borisz76
nagyúr
Milyen Operációs rendszeren és milyen lejátszóval ?
Win 10 Pro , 64 bit rendszeren én a [https://sourceforge.net/projects/mpcbe/]-t használom.
Mondjuk nem sok 4K-s filmem van....de azokat viszi a konfig :
Ház: Cooler Master HAF XB
Táp: Enermax Revolution 87+ 650W
Alaplap: GIGABYTE GA-Z77X-UD3H
CPU: Intel Core i7-3770K ( 3.5 GHz-3.9 GHz )
Hűtő: Noctua NH-D14
Memória: Kingston HyperX DIMM 16 GB DDR3-1600 Quad-Kit
VGA : ZOTAC Gaming RTX 2060
SSD: Samsung 850 Pro series 2,5" 512 GB
Egér: Logitech Gaming Mouse G500
Webkamera: Logitech HD Pro C920
Monitor: 2 db Dell UltraSharp U2312HM
TV: Samsung UE55F6470SS -
mufi
senior tag
Sziasztok, a következő konfigurációm van:
ASUS H81M-C micro
Intel Core i3 3,4GHz i3-4130
ASUS GTX 660 2GB DirectCU2 OC
8GB Kingston HyperX Blu Edition 1600MHz DDR3 CL9Próbáltam megnézni egy 58-60GB-os UHD filmet, mondanom sem kell hogy nem vitte a gép. CPU lesz a zsíros? Ha igen, mi az a minimum, amire ki kellene cserélnem?
Köszi előre is.
-
viperabácsi
addikt
Hali !
Használ valaki HTPc-nek Ryzen 8700g procit ? -
Valkűr
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Valkűr
üzenetére
Úgy már azért bővülhetnek a lehetőségek. A Tidal-t azért sok féle OP rendszer/program megoldás támogatja így-vagy-úgy. Ha nincsenek más erőforrás igényesebb elvárások, akkor arra tényleg elég lehet egy Pi4 is. De nézz át a Topic-ba, amit linkeltem és inkább ott kérdezz tovább.
-
Valkűr
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Bocsi Tidal akart lenni, nem tudom miert netflixet irogattam
-
Valkűr
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
topping D30 pro.. Szoktam lemezrol is zenelni, mert mi a bajod a Tidallal?
-
Valkűr
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Igen a DAC meg van már egy ideje, őt megszeretném tartani mert szeretem!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Valkűr
üzenetére
Csak Netflix-ről menne a zene, vagy más forrásból is? A DAC már megvan hozzá?
N95/N100-as procis MiniPC-ket ajánlanék Windows 11-el. A másik vonal egy Pi4 lenne (mondjuk használtan), de nem tudom, hogy van e elég erős hozzá, hogy pl. egy minimál Linux alatt böngészőből rendesen elfusson rajta a Netflix.
-
Valkűr
addikt
Sziasztok! Egy kis mini pc elég arra, hogy netflixről hallgassunk zenét egy külső dac lenne rákötve, vagy inkább egy olcsó Streamer hasonlo árban! Az ötlet onnan jött, hogy van egy HTPC itthon, de már csak zene megy róla ahhoz meg méretre és teljesitményre is túl nagy. Gondoltam leváltom egy kisebb pc vagy streamerre! Az első ötlet az iPad volt, de erre nem szeretném az ipadot tönkrevágni, mert a többórás zenehallgatást sem az akku sem a kijelző nem túlságosan dijjazná szerintem, a másik oka hogy valamiért sokkal halkabb vele az egész rendszer mint a PC-ről hajtva! Csak nem tudom egy mini PC mire lenne elég ezért az 40-60 ezer forintért, vagy inkább a Streamer ennyiért, viszont azokban nemigen latok USB Kimenetet, hogy rá tegyem a külső dacot! Teljesen tanácstalan vagyok!
-
zsolt_64
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
2.5"-os (Laptop) HDD ami kapható az mind SMR messziről kerüld el....
-
Meglivorn
aktív tag
Az n100 lapokon van m2 slot is szal ha a vinyo magasság a gond, az megoldja

-
SunMount3r
nagyúr
válasz
szuszinho
üzenetére
2.5"-os (Laptop) HDD-t én már semmibe sem vennék, általában gagyik és ami meg jobb lenne az arany áron van (még egy normális SSD is olcsóbb, ugyan akkora tárral).
Szóval, ha nem akarsz bele inkább SSD-t venni, akkor egy külső USB-s winyó ugyan úgy jó lehet a filmezéshez
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
J1900-as kis gépem megadta magát. Milyen alternatíva van most pótolni? Alacsonyfogyasztású, ITX megoldás érdekel.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Igen, változott a gain karakter, onnantól pedig ezt hallottad. Ez olyan, mint amikor hangszórókábelek közt hallanak minőségbeli különbséget, de amint korrigálod a hangerőt, az egyetlen dolgot, amin az tud változtatni, hirtelen megszűnik minden ilyen élmény. Ilyen apróságokat nem tud az ember érdemben megbecsülni, szóval ha a mérés azt mondja, hogy belefért a kis csomagba a jóság, akkor teljesen valid. Egyébként a DAC mindig pár négyzetcenti volt, a tápok körítése vitt el minden helyet. Az pedig manapság nagyon miniatűr tud lenni, már amikor egyáltalán kell. Az Axagonhoz például egyáltalán nem kell, elbírja az USB Vcc. Olyan ez, mint ahogy a háttértárak lassan memóriakártya méretűek, pedig mindenben jobbak, mint a régiek. Nem jó ez az orosz hozzáállás, hogy a nagyobb biztos jobb.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
VoidXs
üzenetére
Aha, de azért nem hiszem, hogy abba a 13K-ba azért annyi minden "jóság" belefért volna, hogy úgy szóljon, mint pl. akár egy belépőszintű Topping. És ha már ASUS: szerintem a DS még ma is elég jónak számít és hát elég volt rajta egyetlen pici OPA-t kicserélni és máris lehetett még jobban turbózni a hangminőségen. Arról nem is beszélve, hogy vagy egy tucatnyi fajta OPA-t lehetett bele rakni és mindegyikkel más lett a hangkaraktere is.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
ADA-71. Egy bizonyos szint felett már nincs karakter, minden semleges, hacsak nem szándékosan rontják el (pl. Arcam). A Realtek máig egy 2000-es vagy talán régebbi, változatlan chipet árul, amin nincs alap zajszűrés sem, nyilván minden jobb lesz nála, de nézz meg például egy ASUS alaplapi hangkártyát, vagy bármelyik laptopjukat. Ez a szint mostanában kúszott le a belépő kategóriáig, a fejlődés már csak ilyen. Ez olyan, mint hogy régen sportkocsi kellett a pályára, ma már családi Kiák is vannak 3.2 alatt 100-on, és szintén gyári Civic-ek meg Golfok mennek Lambo időket a Nürburgringen, és akkor csak a teljesítményt említettük, nem az építési minőséget...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
VoidXs
üzenetére
Konkrétan milyen Axagon kártyának? Amúgy ezt saját tapasztalatból is írom, még a mostani kis iBasso DC03-as USB-s dongle-ömmel is sokkal jobb hangot kapok, mint az alaplapi Realtek-ből. Meg ahány kártya/DAC, annyi féle hangkarakterisztika, az Abigail Pro-m is teljesen máshogy szól, mint a DC03, stb, stb... Szerintem ez a "tök mindegy milyen" hozzáállás eléggé el van túlozva.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Már egy Axagon kártyának is 100 feletti SNR-je van, bőven zajszint alatti minden torzítása. Miért fizessek tízszeres-százszoros árat, hogy elérjek ugyanoda? (Hogy még viccesebb legyen, van százszoros árú hú de audiofil bullshit procim, és nem azt használom, mert konkrétan rosszabb - már csak a component crammingből is következik.)
-
SunMount3r
nagyúr
Ja, hát meg annyi is biztos, hogy a Sound Blaster, meg hasonló PC-s hangkártyákat (főleg "belsőket" nem) már szinte senki sem ajánlana "Hi-Fi" zenehallgatási célból. Tudom ez megint egy másik igény, no de ez van, a külső, akár a "Kínai, de jó" szegmensben is sokkal jobb ár/minőség arányú USB-s DAC-ok vannak már. De ha annyira kell az a sokpontegy analóg kimenet, akkor maradnak az SB és társai...
-
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Persze, mehetne HDMI-s erősítőn is, de végfokok lesznek hamarosan. Egyébként mai avr-ek elképesztően túlárazottak, erős minőségi kifogással. Pc processz és vegfokkal olcsóbban lehet sokkal jobb minőséget elérni. Amit a Cavern tud, annak a közelében nincs az avr-ek szobakorrekciója.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Túra és kirándulás topic
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ RTX 5090 több típusban 3 év garanciával 27% áfával
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Akár Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM5 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), nem tudom, hogy kell-e nekem a HDR.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)