- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- forropite: Tapasztalataim a lágylézer-terápiával – mit érdemes tudni róla?
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Patice #33391 üzenetére
Egy darabig használtam desktop gépen ubuntut. Szóval éppen nem teljesen idegen.
Még régebben kínlódtam AudioPhile Linux-al és Ubuntu Studio-val is, de mindig volt valami nyűgöm a hanggal.Most igazából meg sem fordult a fejemben, hogy felrakjam.... pedig lehet tényleg jó alternatíva.
-
SUPREME7
őstag
válasz
zolaas #33395 üzenetére
Amíg nem telepíted a Bonjour-t addig nem fogod tudni a Zeroconf-ot bekapcsolni. De ha a webui-t bekapcsoltad, és a Yatse jól be van állítva (jó az ip + port akkor meg kell találnia. Ha van beállítva user+pass akkor azt csak utána fogja kérni. Ha nem találja akkor tűzfal beállítás lehet még gond.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Egyik partnerem megkért, hogy ajánljak neki HBO GO nézésre alkalmas minél kisebb HTPC-t. A gépigénye az alábbi: 1) 5.0 vagy újabb verziójú Silverlight. 2) Legalább 2.0Mbps sebességű Internet csatlakozás. 3) Legalább 1.6GHz-es - vagy annál jobb - Intel Core Duo processzor és legalább 512MB RAM. megfelelne erre egy bármilyen olcsó intel atom-os kis barebone? Esetleg egy Zotac Zbox?
-
Linux vonalat nagyon idegennek érzed?
Nekem bevált és Intel alapon kevesebb szívás mint egy Win8.1 + Kodi. Konkrétan telepítés és első újraindítás után csak annyi volt a teendőm, hogy beállítsam a Kodiban az eléréseket, meg hagytam, hogy megcsinálja a médiatárat. A többi adott volt, MCE távval azonnal ment minden.
Most a médiatár adatbázisát is át akarom rakni NAS-ra és így tök mindegy mikor, hányszor rakom újra.
-
wopi
aktív tag
-
SUPREME7
őstag
válasz
zolaas #33380 üzenetére
Apple bonjour:
https://support.apple.com/kb/dl999?locale=en_US
Telepítés után menni fog a Zeroconf bekapcsolása és a Yatse
-
zolaas
senior tag
Üdv, mindenkinek!
Nemrégiben újratettem a htpc-n mindent. Felkerült a Kodi is.De elmúlt a távirányításom. Win alatt műxik a táv, csak a Kodi alatt nem megy. Illetve a nagy állítgatásban egyszer csak jó lett, de reboot és már megint nem jó. Azóta sem.
Táv: Logitech Harmony 600
Ház: Silverstone LC 16M
OP: Win 8.1 64 bitVan vkinek ötlete?
Illetve feltettem a telóra a Yattse remote-ot, de azt írja, h kapcsoljam be a Zeroconfigot, az meg vmi Aplle Bonjour szolgáltatást akar bekapcsoltatni...ne ezt végképp nem találom.
erre is kérnék ötletet -
kasee
aktív tag
válasz
gery2123 #33373 üzenetére
Igen, távirányíthatóvá gondoltam
Van egy Harmony One távirányítóm, de infra portot nem láttam az alaplap specifikációban
Vagy a házban kell lennie infrának?
Linuxal annyira nem akarnék ismerkedni, ezért gondoltam az xpenologyra.
Valaki esetleg működted Xpenologyt + Kodit egyben??
köszi,
-
-
wopi
aktív tag
válasz
gery2123 #33373 üzenetére
Szia!
Ha már említed a 14.04.2 szerver változatot: A desktop változat tele van nekem nem kellő sallangokkal (unity, thunderbird, firefox, stb). Kérdésem, ha szerver verziót telepítek, akkor a videó támogatás ugyanúgy megmarad? Gondolok arra, ha felteszek rá Kodit, akkor a videólátjászás esetleg akadozni fog? Mennyire kell vele ügyeskedni, hogy megfelelő legyen a vga támogatás pl egy fullhd lejátszáshoz?
Vagy épp a Kodi felpakol magának mindent, ami ehhez kellhet?
Köszönöm!
-
gery2123
őstag
Távirányítóvá tenni?
Ha jól gondolom, akkor hogy lehet irányítani? Van olcsó táv eBay vagy ha van okos telefon akkor yastee és tökéletes távirányítód lesz.
Sw: nekem ubuntu14.04.2 lts szerver fut rajta, smb fájlmegosztás az otthoni hálózaton, transmission torrentnek webes felülettel, Plex media szerver, és Kodi (xbmc) fut rajta. Alapból a Kodi bootol a többit pedig SSH keresztül érem el.
Azt, hogy az xpenology +xbmc együtt megy e...jó kérdés.
Hang kimenet pedig egy jack rca kábel átalakítóval meg lehet oldani. -
kasee
aktív tag
válasz
gery2123 #33324 üzenetére
Szia,
Én is J1900 as alapú NAS + HTPC kombót tervezek.
Lehetne pár kérdésem hozzád?Milyen sw fut rajta? Én Xpenologyt szeretnék ( torrent, mobil/pc szinkronizáció stb ) filmet pedig xbmc vel nézném. Ezt meg lehet csinálni?
Távirányíthatóvá hogyan lehetne tenni?
Hangkivezetésre nekem rca csatlakozó kellene,ilyen csatlakozót nem találtam az alaplapon, a kép a hdmin menne ki.
köszi
-
Skillet
addikt
válasz
chesterboy #33369 üzenetére
Oké. Köszönöm. Előbb-utóbb nagyobb helyre költözik minden. Akkor, ezek szerint könnyebb dolgom lesz.
-
SUPREME7
őstag
válasz
Mezga Aladár #33320 üzenetére
Köszi mégegyszer, így nem kellett keresgélnem. Nagyon boldog tulajdonosa lettem egy Logitech Harmony 525-nek, 6K-ért szerintem bestbuy volt
Baromi jól konfigurálható cucc. Nehezebb ügy lesz asszonyt betanítani rá
-
törölt tag
válasz
tom_tol #33322 üzenetére
Fura, ez meghaladja az én képességeim.
Anno rendbe tettem a filmek elhelyezését, azóta pedig úgy pakolom, hogy minden film és koncert külön mappában van, a gyűjtemények is (plusz a film nevét viselő mappában a Kodi által létrehozott nfo, poster). Így a Kodi könnyen exportál és importál, ha gond lenne könnyű nulláról helyrerakni a teljes adatbázist, kb 2 perc.
Ebben a formában nálam semmi gond a gyűjteményekkel. Tehát pl D:/Blu-ray/Batman: Kezdődik! (2005) (remux) mappa, azon belül Batman: Kezdődik! (2005) (remux).mkv, nfo, poster stb. Az összes többi film ugyanígy, ha más meghajtón, akkor is gyűjteménybe teszi.
-
varmi2
nagyúr
válasz
generic #33362 üzenetére
Igen ez kb 60W-ból kijön. Én Minimum egy 75W tápot ajánlok. E érték fölött bármelyik jó.
És íme egy pico psu:
Mind kettőnek szüksége van egy ac-dc átalakítóra, a laptop töltője pont az.
Mod:
Bármelyik jó, de ezeknek a csatlakozója : külső átmérő:5.5mm, belső átmérő meg:2.5mm Tehát ilyenbe kell végződnie a töltőnek. Ha nem ilyen, akkor nem tudod rákötni, szerezni kell egy ilyen véget, és elvágni a töltőt, és rágányolni legrosszabb esetben. -
generic
senior tag
Egy kérdés.
Van egy laptopom, ami alaplaphibás. Annak a tápegységét át lehet szerelni a HTPC-be? Hogy ne legyen hangja.
-
Skillet
addikt
válasz
Garold #33353 üzenetére
Örülök, hogy megoldódott. Én pl androidos teló meg tablet alól nem értem el a megosztásokat. De a MINDENKI megoldotta
Dudi: azt sajna nem tudom. Az asrock oldalán firkálnak róla, hogy alapjáraton illetve terhelésen mennyi a különbség. Azt nem tudom, ennnek mennyi a valóságalapja.
-
Garold
senior tag
válasz
Skillet #33351 üzenetére
Csak rávezettél a megoldásra!
Nekem a teljes meghajtó meg van, volt osztva, ott is van egy Mindenki, de a mappáknál szintén van külön megosztás és ott tényleg hozzáadva a mindenki-t már látja is az adott mappát a KODI. Ez még annyiben jó is, hogy csak a rajzfilmek mappát látják a gyerkőcök és ahhoz is csak olvasás jogot kaptak. -
Garold
senior tag
válasz
Skillet #33349 üzenetére
A win megosztásnál nekem is ott van a MINDENKI és írás/olvasás jog is van adva hozzá.
A win7 gépemről simán el is érem, tusok írni/olvasni, csak a Kodibuntu nem akarja az igazat.
Már töröltem és újra megcsináltam az Otthoni csoportot, de a Kodi még így is felhasználónevet és jelszót követel. -
Garold
senior tag
Egy kis segítséget kérnék:
Van egy AM1-es HTPC-m win8.1-es és KODI-val, meguntam hogy a gyermekeim miatt nem férek hozzá így összeraktam nekik egy Brazos konfigot az otthon elfekvő cuccokból. Vinyót nem találtam így pendriveról megy rajta a Kodibuntu.
Viszont az istenért sem tudom elérni vele a "nagy" HTPC-n lévő tartalmakat. Próbáltam már mint hálózati hely hozzáadni a gépemet SMB-ként, látja a workgroupban lévő gépemet, azt is látja, hogy a D meghajtóm van megosztva, de nem éri el, felhasználónevet és jelszót kér. Itt nem fogad el semmit.
Az otthoni csoportban ki van kapcsolva a password protected sharing.Upnp nem jó nekem, nem mindig fut a nagy gépen a KODI.
Mit rontok el?
-
Skillet
addikt
válasz
Celtis #33342 üzenetére
nagyon szépek ezek a fényes felületek
már-már nem is nagyon tudok rá mit mondani. érthetetlen, hogy miért kell bármit is fényes műanyagból csinálni (tv, erősítő, monitor, laptop káva). Az meg, hogy egy olyan felületet, amit állandóan tapicskol az ember, miért csinálnak ilyen ótvaros anyagból... nem értem.
ahogy nézem, még emberi lényeknek is gyártanak normális, matt felületű távokat... nem csak ufonautoknak tükröset -
Oszilaci
senior tag
hogy tudod openelecben beállítani az órát? most 1órával kevesebbet mutat.
a youtube videókból hiába érhető el 1080p vagy esetleg jobb akkor is csak 720-ban játsza
hol vagy hogyan tudom beállítani,hogy jobb minőségben játsza le a videot???
-
gery2123
őstag
Elméletben kevesebbet fogyaszt a j1900, de ha több vinyo lesz rá kötve akkor én inkább a sima q1900 ajánlanám, igaz nincs DC de egy jobb panel vagy pico táppal egy több hdd rendszernek inkább való szerintem. De ha van otthon egy 300 fsp akkor minden bajod meg van oldva. Az asrock Q1900 itx 25k és egy nagyon jó lap passzív hűtéssel.
Inkább neked kell azt el dönteni, hogy mennyire akarsz néma gépet építeni. -
dudi
senior tag
válasz
gery2123 #33335 üzenetére
köszi, most, hogy már majdnem döntöttem a qc5000-itx/ph mellett, felfigyeltem a Q1900DC-ITX-re. Ez mondjuk a 25680 helyett 30270, meg a4-5000 helyett j1900, viszont passzív és DC is. Mivel van itthon elfekvő 90W-os tápom, így a kérdés az, hogy szerintetek mennyivel fogyaszt kevesebbet a Q1900DC-ITX notebook táppal, mint a qc5000-itx/ph egy fsp 300W táppal (fsp300-60gls)?
köszi,
dudi -
kungzi
veterán
üdv
a power dvd-t meglehet tanítani, hogy a hp távirányító irányítsa?
-
kovy79
őstag
-
noorbertt
őstag
válasz
Skillet #33336 üzenetére
Nincs mit, ha tudok segitek.. Most kicsit kiprobaltam a win8.1-et igy ide is kellet nekem egy remote es ez lett vegul
jaja, keresem a linuxos dolgokat
de ez mar offf -
-
varmi2
nagyúr
-
takidj
csendes tag
Hali,
HTPC építésén gondolkozom és következő kérdés merült fel bennem. Van egy Samu tv-m, digi+ kábeltv digitális előfizetés coax-on, sztereó erősítő + 2 hangfal. A TV rá van kötve a hálózatra és miniDLNA-n keresztül játszom le a filmeket egy linuxos routerre kötött háttértárról. Sajnos most két távirányítót kell használnom, egyet a tv-hez, egyet az erősítőhöz. Egy olyan rendszerre gondoltam, hogy a routerre kötött háttértár helyett HTPC-t építek. A HTPC-be lenne egy TV tuner. A HTPC HDMI-vel lenne a TV-re kötve, de csak a kép menne át (a TV-n lényegileg csak a HDMI bemenetet használnám). A HTPC hangja az erősítőbe menne. Ebben az esetben megoldható lenne, hogy mindent egy távirányítóval irányítsak? A TV csatornákra és a Kodi-ra gondolok. Az erősítőt nyilván nem fogom tudni állítani, de a HTPC hangerejét szerintem igen.
Köszi!
Taki
-
justice84
aktív tag
Sziasztok.
A [TVShow Time] Add-on-t kipróbálta már valaki? probaképpen feltettem,de nekem valamiért nem tölti fel a sorozatokat.Ha valakinek sikerült összehozni megosztaná velem,hogy neki hogy sikerült.
-
Kiskopika
senior tag
En ma meguntam a hdd kerregeset. Probabol ket zsinort kototten a hdd rekesz ket oldalara es ebbe a bolcsobe tettem bele. Kvazi most log a levegobe es van neki nemi kilengese. Hallgatom meg de kb 80% halkabb lett, most csak ha direkt figyelem halhato.
-
gery2123
őstag
Szerintem A4 5000 vagy j1900 a legjobb választás számodra. Az, hogy melyik szinte mindegy. Egy kicsit jobb az AMD htpc - t, az Intel meg nasként.
Nekem intel j1900 van és htpc nas kombót csináltam belőle. Meg vagyok vele elégedve, de akkor még nem igazán volt a4 5000 passzív (mondjuk most ne nagyon van) Én nem fogok cserélni az tuti.
-
dudi
senior tag
sziasztok,
kis fogyasztású gépet szeretnék összerakni, ami 24/7 megy majd, nas+htpc kombóként.
De nem tudok dönteni, hogy melyik lenne az alábbiból a legjobb kompromisszum fogyasztás/teljesítmény terén:
- A4-5000
- J2900 vagy J1800
- G1820
- G3220Árban sem szeretnék elszállni, ha évente 4-5000 forint a különbség, az még azért nekem elfogadható.
A ház, amibe tenném mATX, szóval relatíve sok hely van.
Tudnátok olyan alaplapot ajánlani az intelek alá, amivel alacsony fogyasztás érhető el? Vagy az integrált procis rendszerek inkább ajánlottak? Tartok picit attól, hogy egyidejű torrent+youtube nézés közben elfogyhatnak.köszi,
dudi -
-
canniball
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #33317 üzenetére
Chinavasion akárminek hívják.
-
SUPREME7
őstag
válasz
Mezga Aladár #33317 üzenetére
-
SUPREME7
őstag
Valaki tudja, hogy logitech harmony működik a kínai filléres mce remote IR vevőjével?
-
Froclee
őstag
Elnevezés helyesen van? 90%-ban ott a hiba. ez a link akár mehetne első hsz-be is
nálam pl így működik: Better Call Saul / Season 1 / részek külön mappákba
filmeknél nálam úgy van beállítva, hogy a mappa nevét vegye figyelembe, ne a fájl nevét. sajnos nem ez a default beállítás. movies are in separate folders -> kép
-
Skillet
addikt
Kodi: van olyan sorozat (szerintem film is), amit bár berak a médiatárba, de üresen hagyja a címet. Vagy ugyan csinál neki mappát, de a mappába belépve nincsen benne semmi. Ez a kisebbik baj. Így legalább látom, mivel van a gond. Tudom orvosolni. Viszont, van olyan sorozat, amit be sem rak a médiatárba. Ez viszont bajos. Több száz sorozatnál elég nehéz kibogózni, hogy melyiket rakta be és melyiket nem. Nem kis feladat. Van esetleg valami beállítás erre? Remélem csak én ügyetlenkedem.
-
kungzi
veterán
valaki tudna nekem segíteni, hogy a power dvd-t hogy tudnám rávenni, vagyis a hp távirányítót arra hogy kezelje a progit? előre is köszi
azt nem lehet ebben a power dvd-ben beállítani, hogy a másodlagos kijelzőn jelenjen meg csak a kép és ne az elsőn?
köszönöm a segítséget bárkitől is jön
-
canniball
nagyúr
Tudom itt is vannak kabinisek, de itt meg csak azok vannak.
-
Tamoo
nagyúr
Athlon 5350-nél mi az "ideális" általános hőmérséklet?
Vagy inkább úgy kérdezem, hogy mi alatt érdemes tartani? CPU és az M/B is érdekelne. -
CirrMee
addikt
PVR IPTV Simple Client
Adók steam linkjét megadod egy fájlban, és mehet a móka. Némi hátrányt jelent, hogy túl sokáig egy magyar stream sem működik, mivel idehaza egy adó sem dob ilyen linket (max városi tv -k).
Nálam ment M1/M2/Duna/Duna World, de úgy egy hete lerobbantak ezek a stream -ek. Nem erőlködtem tovább, inkább dobtam DVB-T tunert a gépbe... -
R3nts
senior tag
Sziasztok!Kodihoz win 7 alá, létezik valami app,amivel magyar tv adások nézhetők/streamelhetők?
-
noorbertt
őstag
válasz
stickermajom #33303 üzenetére
Hat... Iponon volt /van kirakva de én beszéltem velük és nem volt és nem is várnak PH verziót... Ha máshol láttad jöhet a privát
-
noorbertt
őstag
válasz
stickermajom #33301 üzenetére
Kik?
Megvan.Mivel jobb a PH verzió? 2ezerrel több
-
stickermajom
addikt
Akit még érdekelt rajtam kívül: úgy tűnik hoztak pár darab Asrock QC5000 lapot Magyarországra, 24-26k között elérhetők most.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- Bomba ár! Asus X540YA - AMD A8 I 8GB I 512SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone 12 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest