Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oszilaci
senior tag
szerintettek ez a lap egy HDMI-s vga-val alkalmas lehet openelec-re?
-
Beeerka
aktív tag
Nincsmit, este azért dobok majd fel képet, nekem így eléggé bevált a ház. A minimal volt nekem is a cél.
(ha nem lennének olyan mocsok drágák, akkor alu, mac minire hajazó házat vettem volna)
Mondjuk nem drágán van hozzá a plusz kiegészítő -
Beeerka
aktív tag
Nemnagyon, vagyis kiépítve nincs, nekem pont "beszorult" a ház sarkába a hdd, úgy hogy meg sem rezdül.
Alatta a + kábelek vannak, plusz a chipset borda, arra fekszik fel. Sajnos a keret nagyon lefogja a levegőt, igaz hogy perforált a teteje a háznak de pont középen fut végig a keret. Kerettel-keret nélkül 10-15fok difit értem el.@Celtis: Ott van az usb power on is, alsó 2 választási lehetőség.(hopp látom válaszba ment, tárgytalan)
-
Beeerka
aktív tag
Ha csak ennyi megy bele, akkor igen, bár sanszos hogy vinyótartó-keret-fémlap nélkül. Pont középre tették, így elvesz csomó helyet az amúgy sem nagy magasságból, plusz lefogja a ventit, én ezért is váltam meg tőle. Egy vinyó nekem elég bele, majd vagy nas lesz mellette, vagy több lemezes RAID ház esata csatival mint plusz tárhely.
(Este dobok fel képet a helyről)
@radi8tor1: keret nélkül +1cm, de így a "levegőben" van a hdd/ssd
-
Tamoo
nagyúr
Chieftec IX-03B házban biztosan elfér az 5350-es proci gyári hűtővel + SSD?
-
Beeerka
aktív tag
válasz
varmi2 #32880 üzenetére
Egy hete vennem a
-ben egy ilyen házat 8e-ért, és volt benne paneltáp plusz kocka. Meg is lepődtem, de mondhatom, nem kicsit boldog voltam, hisz 20k+ mindenhol ez a ház táppal. Szerintem vagy elrontották a rendelést, vagy jár hozzá. Mindenesetre teszi a dolgát szépen.Bluechip Viszont a ház. Hát nem nagy
Én tegnap vágtam (dobtam) ki belőle a vinyótartó vaslemezt, és szépen a ház végébe a kábelek tetejére fektettem a 2.5"-os hdd-t, elmászni végülis nem tud. Összességében meg vagyok vele elégedve, belefért az E350 bordájára egy 10x10x1.2cm-es Scythe Kaze Jyu, így néma csöndben, 45-55 fok között van.
-
Akybron
aktív tag
Most csak úgy érdeklődés szintjén:
Hogy állnak most az Intel cuccok a 23,976 Hz és egyéb egzotikus frekvenciájú lejátszásával? -
varmi2
nagyúr
Ami belül van, azt nevezik paneltápnak, a külső egysége az ac-dc átalakító. A lényeg az OP végűben nincs semmi, csak a ház, a 90W végűben van az a belső táp, ami a paneltáp. Azt viszont nem tudom, hogy az utóbbihoz adnak-e ac-dc átalakítót.
Nekem is tetszik ez a ház, és ez lesz a ház egy htpc-nél nekem.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
SUPREME7 #32876 üzenetére
Ezt én is meg akartam kérdezni, mert számomra sem egyértelmű. Az világos, hogy paneltáp nem jár hozzá. De ami a képeken van házon belül az egy DC-DC átalakító nem? Az benne lenne a 7e-sben? (Csodálkoznék ha igen.
)
Nekem is szimpatikus ez a ház. Tetszik a letisztultsága.
-
Celtis
veterán
válasz
Oszilaci #32874 üzenetére
A BIOS-ban milyen beéllítási lehetőséget látsz?
Egyébként kb. ugyanannyit fogyaszt kikapcsolva, mint altatva. A saját PC-met mértem ls 2W volt mindkét esetben. Persze lehet, hogy beállításoktól függően a kikapcsolt fogyasztás csökkenthető, de altatásban is jellemzően nagyon pici a fogyasztás. Inkább a tápegységtől függ.
-
Celtis
veterán
válasz
kovy79 #32868 üzenetére
Miután az Asrock alaplapok (legalábbis azok, amikről ebben a topicban legtöbbet beszélünk) tudják az USB billentyűzet vagy USB egérrel történő bekapcsolást, ezért az MCE távval bekapcsolhatók, lévén az USB egeret/billentyűzetet emulál.
Az is igaz, hogy más gyártó alaplapján a leírások alapján ilyen funkciót nem találtam. Volt egy FM2-es Gigabyte lapom az sem tudta, de a mostani két Asrock tudja, napi szinten használom is. Ráaádásul nem is billentyűzet, hanem au USB CEC adapter kapcsolja be őket.
-
kovy79
őstag
Van ötletetek, hogy az OE 5.0.2 miért felejti el a beállításokat egy 2gigás pendrive-ra telepítve? Minden indítás/újraindítás után az angol, szűz felület fogad. Legalább a hozzáadott könyvtárakat nem felejti el... Ez bug, vegy "ilyen"?
varmi2, köszi, de szerintem azzal sem lennék sokkal előrébb, mert gondolom terhelve ő is belenyal a 20W-ba. Utánaolvasok majd.
-
kovy79
őstag
Köszi mindkettőtöknek!
Ár/értékben keresnék valami jót a HD4350 helyett (ami elvileg 20W körül fogyaszt és jelenleg passzívan 75-85fok között van, ami már picikét sok(k)...
Egy GT220 már megfőtt (csíkoz) és az is 75-80fokig melegedett.
A GT210 ~10W-ja jónak tűnik, de lehet inkább megtámogatom a mostani ATi-t egy 500rpm-en járó vetivel.(#32866) Celtis, bármilyen MCE vevő működni fog, de a bekapcsolás nem. Nekem legalábbis nem sikerült összehoznom.
-
Celtis
veterán
válasz
kopidoo #32864 üzenetére
Ezek Asrock lapok tudják az USB-ről történő bekapcsolást. Érzésre azt mondanám, hogy az MCE távirányítókhoz való USB IR vevő jó kell legyen.
Igaz drágább, de az Asrock Q1900TM-ITX-n van ugyanolyan CIR csati, ráadásul DC tápbemenetes, így a meglévő (panel)tápodat pénzzé teheted, igaz kell egy új hálózati adapter (kb. 3e ft) -
kopidoo
senior tag
Van egy Asrock E350M1 lapom amin van CIR csati egy ráillesztett IR diódával. Ezt egy XBOX/MS-re betanított távval irányítom minden hiba nélkül.
Kérdés: ha váltanék QC5000-re, akkor milyen USB-s infra vevőt tegyek mellé? Működni fog minden ugyanúgy? (távval ki-bekapcsolás is?) -
Osynho
addikt
Üdv!
Kodival kapcsolatban kérnék segítséget. Teljesen kinyír már idegileg, naponta órákat szopok vele, de mindig kitalál valami újat.
Kiterjesztett asztalt használok, be van állítva, hogy a tv-n induljon teljes képernyővel. Azonban random módon (de az esetek többségében) a menübe belezoomolva indul el, a kép bal felső sarka látszik a tv-n, a kép átnyúlik a monitorra, egy menüpontot se érek el, mivel kilóg a képről.
Ekkor a kiterjesztést megszüntetem, majd visszaállítom, a kodi pedig szépen visszaugrik a kijelzőre. Jobb esetben a tv-re, rosszabb esetben a monitoron jelenik be, hiába van beállítva neki, hogy a tv-n kellene.
Olvastam a leírásban, hogy a maximált ablak használata opciót meg kell szüntetni, mivel csak igazi teljes képernyős módban lesz kadenciahelyes a lejátszás. Nálam viszont maximált ablak módban is állítja a képfrissítést, sőt, igazi teljes képernyős mód esetén, ha a monitoron bárhova kattintok, leteszi tálcára a programot, a kijelzőket ki be kapcsolja, rohadt idegesítő. Szóval jó, ha ablak módban használom?
Aztán ma próbáltam egy-egy funkciót beállítani a távirányítón. Ehhez a keymap editort telepítettem. Na, ez teljesen összevissza működik. Hol elfogadja, amit beállítok, hol nem, néha reagál a gombokra, néha nem. Próbáltam az erősítő távját betanítani, ami működik is, de ez további problémákat okozott. A visszalépés gomb bizonyos gombokon duplán működik, tehát 1 lenyomásra 2-t lép vissza. Először tökéletes volt, egyszer csak kitalálta ezt. Az usb-t távirányítón jó, az erősítőjén duplán lép vissza. Most ott tartok, hogy a jobbra - balra navigáló gomb se működik. Egyik távirányítón se. A menüben még ok, de a filmek borítói között nem jó. Ha megszakadok se. A keymap editorban a reset to default se segített, letöröltem, újratettem, de a beállításokat megjegyezte és továbbra se működik.
Tetszik ez a program, de mindig valami nyűgje van, nincs olyan, hogy elindítom, klikk egy filmre és megy. Mindig kell valami hülyeséget csinálnia, ami miatt állítgatni, szenvedni kell vele. Bocsi a regényért, de érdekelne, hogy mások is találkoztak hasonló hibákkal? Valami ötlet?
-
kovy79
őstag
Van ötletetek, hogy hol találok valami aktuális listát a low profile kártyák fogyasztásáról?
Esetleg javaslat, hogy mi a mai legkevesebbet fogyasztó lp kártya hdmi kimenettel? -
Oszilaci
senior tag
-
rappit4
őstag
válasz
Oszilaci #32855 üzenetére
Az tény, hogy hm-nek nincs sok értelme sztereoban, de attól még nincs semmi baj a sztereoval. Igazából nem azt mondom, hogy szarul szólt a Denon, sőt nagyon jól szólt, de semmi extrát nem nyújtott,amire azt mondanám, hogy már cserélem is le a Yamaha RX-V540-et. Az 5.1-es Cambridge-re már azt mondom, hogy inkább.
-
Oszilaci
senior tag
válasz
rappit4 #32853 üzenetére
hallgattam közel 2mft-os cuccot az unoka tesomnál az valami iszonyatosan jó volt ,nekem onkyo tx-nr515 7.2 erölködöm van egy jamo szettel igaz most még 5.1 ,de már nézem hozzá a többi hangszorót is.
nem lehet,hogy valami gyengére sikerült anyagot hallgattál vagy csak nem volt jól beállítva?
sztereo nem szar ha sztereo cuccot hallgatsz ,de moziban ritkán hallasz sztereoban filmeket -
rappit4
őstag
válasz
Oszilaci #32840 üzenetére
Hallgattam DTS-HD-t az egyik high-end denon erőlködön az audiophile szalonban, de egyáltalán nem győzött meg. Nekem az nem ért meg 100k forint pluszot (még ha 20ért el tudnám adni a mostanimat)
. Van normális hangfalam és erősítőm is. Ha te most idehozol egy DTS-HD-s erőlködőt akkor az biztos nem nyújtana akkora pluszot mint aminek beállítos. Meg mi az hogy jobb mint a sztereo? Ezt úgy írod, mintha a sztereo szar lenne. -
Dave™
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #32851 üzenetére
Nem tudatos, nyilván, de mindenhol ezt olvasod, miért ne vennéd készpénznek? Mit hallasz különbségnek a kettő között, ami miatt ennyire magabiztos vagy?
Szerk: egy szóval sem mondtam, hogy rosszabb, pont azt mondom, hogy szerintem nem jönne össze egy 10/10-es vakteszt, hogy melyik melyik (kivéve persze ha valami elektromos zajt közvetít a koax, de ez nyilván nem opció ha arra esküszöl).
-
Dave™
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #32849 üzenetére
Én csak a vaktesztnek hiszek
-
Dave™
nagyúr
válasz
Borisz76 #32839 üzenetére
Sokan pedig pont ezt preferálják a koaxiálissal szemben, mivel függetleníti a két eszközt, nincs elektromos összeköttetés, szeparál a zajoktól, földhuroktól. A rosszabb hangminőség a koaxiálissal szemben pedig hit kérdése, ahogyan megannyi más az "audiofil" körökben. (lemaradt, de természetesen az optikai összeköttetésre vonatkozott)
-
Borisz76
nagyúr
válasz
rappit4 #32835 üzenetére
Írtad : "Mind a kettő ugyan úgy digitális."
Na akkor olvasd el :
"HDMI Nagy felbontású multimédiás csatlakozó
A HDMI az első olyan széles körben támogatott multimédiás
jelátviteli szabvány, amely egy kábellel teszi lehetővé
gyakorlatilag bármilyen szabványú tömörítetlen kép-, hang- és
vezérlőjel továbbítását mindkét irányba.
Óriási előnye, hogy mivel bármilyen két berendezés
összekötését lehetővé teszi egyetlen kábellel, a
felhasználónak nem kell azon gondolkodnia, hogy melyik a ki-
és bemenet, melyik szolgál a hang, melyik a kép átvitelre.
Alkalmas HDTV kép és nagy felbontású, akár 7.1 csatornás
DVD-Audio vagy SACD digitális hangjel egyidejű
továbbítására egyetlen kábelen. Adatátviteli sebessége 5
Gigabit/sec., és ebből a HDTV-jel csak 2,2-t foglal el. ""TOSLINK Optikai digitális csatlakozó
A digitális jel optikai formában való továbbítására alkalmas
csatlakozótípus. Az optikai csatlakozón ugyanaz a jel kerül
továbbításra, mint a koaxiális változaton, de valamivel
gyengébb hangminőséget biztosít. Ennek oka az, hogy mivel
mind a DVD-játszó, mind a az erősítő belső jelfeldolgozása
elektronikus, ezért az optikai jelátvitelhez először egy
elektromos-optikai, majd a fogadó oldalon egy fordított
átalakításra van szükség. Az optikai jelátvitel alkalmazása
csak akkor jelent előnyt, ha nagy távolságra (több mint 4-5
méter) kell a jelet továbbítani. "Az optikán max 5.1 DD hang megy át ha jól tudom.
A HDMI-n átmegy a DTS és a DTS-MA is. -
kungzi
veterán
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Kiskopika #32830 üzenetére
Talán mert olyan a képarány !
Ha a TV-d FHD ( 1920*1080 ) akkor a képaránya 16:9
Ha 4:3-as filmet nézel rajta akkor jobbról-balról lesz fekete csík.
Ha 1.85:1-es filmet vagy 2.39:1-es arányú filmet nézel a tv-n akkor alul-és felül lesz a csík.
Ha a film is 16:9-es arányokkal rendelkezik akkor fogja teljesen kitölteni a képernyőt. -
Kiskopika
senior tag
Hogyan tudom azt beallitani powerdvd be, hogy egy bd50 es full hd 3d film eseten ne legyen alul felul fekete csik? Eleg zavaro hogy van egy 100cm tv de csak kb 70cm kepet kapok.
Ui.: nem minden fil eseten van csik
-
Borisz76
nagyúr
válasz
SUPREME7 #32827 üzenetére
Miért nem a gyártó honlapját nézed meg elsőként ?
"Power Supply: Optional AC-DC adapter with DC-DC transformer (CDP-090ITX-90Watt) "
-
SUPREME7
őstag
Sziasztok!
Ehhez a gépházhoz lehet valami külön tápot venni ami elfér, vagy ehhez csak integrált tápos lap jó? Vagy valami hasonló (ár)kategóriás mini ház amit ajánlanátok?
-
Oszilaci
senior tag
"optikai kábelre" miért vagytok oda az optikai kábelért???
-
krichd1
addikt
válasz
Mezga Aladár #32816 üzenetére
"Sehol nem irtam h., csaka zenei részt használtam."
Én nem állítottam ilyet.
-
kopidoo
senior tag
Egy e-350 utódját keresem. Mit vegyek? Intel? AMD?
kb 25k a keret (lap+cpu) -
canniball
nagyúr
válasz
rappit4 #32811 üzenetére
Kipróbálni ingyenes, jobbra fent free trial.
-
krichd1
addikt
válasz
Mezga Aladár #32795 üzenetére
Ha csak a zenelejátszós részét nézzük a Jrivernek, akkor szerintem semmivel sem bonyolultabb beállítani, mint Foobart. Annyi, hogy más logikájú a menüjének a felépítése, azért tűnik elsőre nehéznek. Sőt, komponensek installálásával sem kell foglalkozni, alapból minden benne van.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
noorbertt #32800 üzenetére
Ha a pc-ről nézel filmet akkor nem gond az 5.1....ha olyan a hangsáv.
Viszont a TV adások többsége csak sztereó lesz.
Van néhány adás ami 5.1-en jön akkor persze úgy fog szólni.Amit linkeltem fórumot ott olvasd el a "Téma összefoglaló"-t.
Ott találsz belépő szintű erősítőket.
Ha nem félsz használtan venni cuccot akkor ugyanannyi pénzért komolyabb vasakat lehet venni. -
kungzi
veterán
tudnátok nekem ajánlani jó távirányítót kodihoz? előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2931, 100% Akkumulátor
- 3 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest