Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
- pIIrash: Toshiba L670-16M
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Meggyi001: Kuponok....
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
python1 #34607 üzenetére
Lehet, hogy van értelme. Én el tudom képzelni, de csak elég magas minőségű (étsd több milliós) környezetben.
A HDD-k rezgése, és a motorjuk elektromos zaja lehet hátrányos hatással a zenélésre használt gép hangminőségére. De ismétlem: csak magas minőségű környezetben tartom valószínűnek. Alacsonyabb hangminőségi szinteken és nem olyan drága komponenseknél ez lenne az utolsó dolog kb. amire költenék.
Más kérdés, hogy ha dedikált zenelejátszó gépet építenék, akkor kapásból hálózatról etetném. Linuxon az NFS kb. olyan, mintha a gépben lenne a HDD, így az távolabb lehet az egész lánctól olyan házban, ahol aktív hűtést kap. A zenegép ("streamer") pedig így lehet akár teljesen passzív is, nulla mozgó alkatrésszel. Ahogy a nagyok csinálják.
A tápellátás természetesen itt is kulcskérdés a hardverben. Minél magasabb minőségű a lánc, ahová kerül a gép, annál fontosabb lesz a jó táp.
A szoftver meg a másik nagy befolyásoló tényező. Nagyon nem mindegy mit használsz, ha csak a zenelejátszás a cél. Ebben a topikban pont erről van szó. Várunk szeretettel.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #34607 üzenetére
ismerősi körben volt, aki rosszabbnak mondta az SSD-t,mint egyszerű külső USBs háttértárat. Bármi lehet.
HAsonló furi tapasztalataim nekem is vannak, de ph-n avx-en már nem lehet ilyen témákról beszélni.ugye upnp sreamelek lassan egy éve, és ugye úgy álltam hozzá, hogy nah,végre nem kell drága usb kábel. lett helyette új változó, hogy nas oprendszer, hálókártya tipusa, stb...
-
devil-k
nagyúr
válasz
python1 #34607 üzenetére
Akinek van 1 kis sütnivalója, az rendszernek tuti, hogy SSD-t használ. Ha pedig sok sok pénzed van, akkor még háttértárolónak is mehet.
"Tehát hangra gyakorolt minőségére gondoltam a többi előnyétől eltekintve?
"Ez erősen vitatott és hitbéli dolog egy kis placebo hatással.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen autót vegyek?
- Építő/felújító topik
- Projektor topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- VGA kibeszélő offtopik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i7 I 4GB I 250GB I DVDRW I Nvidia I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- LG 29WP500-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest