Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xmodule
őstag
Sziasztok. Openelec. Transmission nem megy egyáltalán. Egyszer csak megállt és ennyi. Újra raktam az egész OE t. Most már kodi van. Transmission addont felraktam beallitottam hostot user password ami kell de mindig azt írja amikor el akarom indítani hogy Transmission error. Could not connect to transmission. Open settings dialog? És ennyi. Szerintetek mi lehetett vele? Nem értem. A plugin a legujabb 0.7.6.
-
Xmodule
őstag
válasz
greeny1899
üzenetére
Nos 100% user error volt (részemröl). Nem is irom le mi volt a gond a lassuság miatt mert annyira szégyenlem. Inkabb csak megmutatom. Fogtam ám a fejemet rendesen.:

-
Xmodule
őstag
válasz
greeny1899
üzenetére
egy magyar oldalrol szedtem le. de a file ugyan az volt es idöben is ugyan akkor volt. szoval a sebessegnek meg kellet volna lennie. raadasul mindegyik file ilyen lassan jön le a htpc-n. de eleinte nem volt ez csak mostanaban. transmissiont nem talaltam windowsra igy itt a bittorrent kliensel töltöttem.
-
Xmodule
őstag
sziasztok.
Olyan problemam lenne, hogy openelec van a kis htpc-men mar lassan több mint egy eve. viszont mostanaban azt csinalja hogy a transmission nem akar csak par kb/s -el tölteni. Direkt kiprobaltam ma egy filenal htpc 60kb/s körul töltötte masik gep pedig 8MB/s -el. Szoval nem a nettel vagy a routerrel van a gond. nem szeretnem ujra rakni magat az openelec rendszert mert akkor a sorozatoknal a megnezett reszeknel eltunik a pipa.
-
Xmodule
őstag
Látom itt akkor van pár komolyabb hifi rajongó (irónia nélkül mondom), szóval akkor szerintetek milyen márkát esetleg márkák belül konkrét modellt érdemes nézni közép árban hazimozihoz? 3hdmi bemenet minimum és 3d is. Csak hogy kicsit én is képben legyek. Mert eddig szentül meg voltam győződve hogy nekem tetszik a logi z5500 és a Bose is hangzásra.
-
Xmodule
őstag
válasz
Vikthor
üzenetére
Nem istenitem
Tudom, hogy ennél van sokkal jobb (ezért is emlitettem a BOSE -t mert azt hallgattam) Nyilván van még annál is jobb meg még annál is de ennyire azért nem vagyok éles fülü hifi örült. Ez az elsö 5.1 -es rendszerem annak meg szerintem tökéletes. Meg persze az ár is fontos nálam. Mármint nem ez a hobbim, igy nyilván beérem valami kevésbé profi cuccal is. -
Xmodule
őstag
Igazabol nalam is teljesen korrektül megy a 350m1 csak gondoltam ha most kellene venni akkor lehet jobban megerne egy AM1. Mivel az arkulönbség szinte nulla.
A Logi Z-5500 pedig eletem egyik legjobb üzlete volt. Már vagy 3-4 éve vettem kb azóta költözött már 3x most egy 40nm-es nappaliban van de eddig felesnél feljebb még nem mertem tekerni a hangeröt egyszerüen olyan brutálul szól, hogy az hihetetlen! Látszik hogy rengeteg kraft van benne. Még amikor ezelötti helyen laktunk ott is ki akartam probálni mit tud de az ablakok már annyira rezegtek hogy nem kockáztattam.

Szerintem nagyon jó kis hangcucc amit viszont sajnálok, hogy nincs rajta HDMI bemenet. Most pl van itthon htpc,ps3,xbox360 mindegyik optikan van rákötve egy optikai spliterre(manuális). Mivel ugye csak optikán megy át rendesen a DTS, Dolby stb... (úgy értem annak semmi értelme, hogy hdmi-n TV -be és akkor TV -böl meg a Z5500 ba mert a TV böl nem jön ki stereon kivul más. Szoval csak emiatt ha most kellene vennem akkor valami erösitös rendszert épitenék ahol van 3-4 HDMI bemenet és 1 hdmi kimenet. (mondjuk egy közép kategoriában lévö BOSE cuccot elfogadnék nyugodt szivvel) Igy nem lenne semmi gond. De amig ez a Z-5500 megy nem veszek mást. ráadásul annak idején egy akcio keretében vettem vagy 60.ezer ft-ért ujan szóval olcso volt. -
Xmodule
őstag
Még mindig gondolkodom milyen legyen a következö hptc. Három variációt találtam.
A) LAP: Asrock E350M1 (van optikai kimenet)
RAM: 4GB 1600MHz
ÁR: 36.600 FtB) LAP: MSI AM1I AM1
CPU: AMD Athlon 5150
ÁR: 37.700 FtC) LAP: ASRock AM1H-ITX mITX (van optikai kimenet)
CPU: AMD Athlon 5150
ÁR: 46.592 FtAz optikai kimenet elég fontos lenne, mert a hang nekem azon keresztul megy a Z5500-ra.
Igazabol mivel muternak kell itt most 2 lehetöség van. Vagy megveszem neki az A vagy B(gondolom ujabb jobb alapon inkabb ezt nem, meg arban sincs nagy difi) variációt ök ugy is csak HDMI -n viszik át a hangot. Vagy pedig magamnak megveszem a C variációt, kérdésem viszont, hogy miben fogom észrevenni a gyorsulást az A variációhoz képest? Esetleg kevsebb a fogyastás? Mert az A variáció ami most van nekem már másfél éve kb és eddig még gond nem volt vele (1080p, 3D stb) ment minden akadás nélkül. Miben lenne gyorsabb jobb a C variáció az A hoz képest ami miatt mondjuk megér +10ezret? -
Xmodule
őstag
Hali
Jelenleg egy Asrock E350M1 van nekem itthon kb egy másfél két éve raktam össze, tökéletesen megy. Viszont most muteromeknak is kellene egy kis htpc, openelec menne ra meg egy kisebb 2,5" HDD (nem gyüjtenek csak eppen az aktualis sorozatok evadokkal mondjuk ferjenek ra) 4gb ram, Kerdesem lenne hogy ennek az Asrock E350M1- van e ma mar valami jobb alternativaja? Esetleg ami jobban megeri? Olcsobb talán? Gyorsabb? (bar ezzel sincs semmi baj igazabol még a 3D -t is minden gond nelkul viszi. Ez majd ugy is lenne beallitva, hogy tavolrol tudjak hozzá rendelni trenteket. ök csak bekapcsoljak es nezik marmint a tvt mert a gep menne egesz nap.
-
Xmodule
őstag
Köszönöm a segitségeteket. A SAMBA gond nelkul megy semmi nehezseg nem volt benne. Viszont a transmission az trukkös volt mivel a mostani openelecbe ha valaki leszedi már nincs benne! Hanem kulön kell telepiteni http://unofficial.addon.pro <--- innen a ZIP-et. Utanna ott lesz és fel lehet telepiteni.
Keresö szavak: transmission, addon, add-on, samba, unofficial, nem hivatalos
-
Xmodule
őstag
Sziasztok. Elakadtam a transmission daemon telepítésével. Konkrétan nincs is. Hogy lehetne ezt megoldani? Elgondolásom: htpc rajta openelec benne 2tb hdd ezért 24/7 megy torrent is itt töltödjon le es fel. Torrentet viszont egy másik gépről adnék hozza. Hogyan tudnám ezt megcsinalni? Megy hogy a htpc hdd tartalmat láthassam az osx es gépen? Pl feliratok beralasa a film melle meg ilyenek. Koszonom
-
Xmodule
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
ITT vannak róla képek még. Amúgy a ház egy Chieftec BT-02B. A mérete nagyon tetszett hogy ilyen keskeny, csak kár csak egy 3,5HDD hely van benne. De mondjuk olcso.

-
Xmodule
őstag
Még nem is mutattam nektek az én kis htpc-met. Hátha valakit érdekel.

ASRock E350M1 lap
4GB RAM
2TB WD RED NAS HDD (ez a ház tetején van nem lehet látni a képen)
250GB 2,5" HDD (ez a rendszer hdd, mert regen nem volt kéznél pendrive de majd ezt cserélem egy 16GB-os pendrivera)
A ház meg egy olcso kicsi modell saját tápot adtak hozzá de az nagyon zajos volt ezért kivettem a ventit belöle, levettem a burkolatot, és a ház elejébe ratam egy befelé szivo ventit(ami halk). Meg az alaplap gyári kis ventije is nagyon hangos volt ezért mokoltam oda egy szép nagy halk ventit. Igy most kb 0 hangja van a gépnek a kis házat meg beraktam az 50" plazma mögé. Távirányitonak meg vettem ebayröl egy mini vezeték nélküli billt (amiben van touch pad is meg lézer mutato
Itteni ajánlásokra openELEC-van most a gépen és 100%ig meg vagyok vele elégedve, 1080p,3D,DTS,stb minden van ami csak kell. Amugy a gép 24/7 ben szokott menni. -
Xmodule
őstag
Köszönöm a tippeket. OpenELEC bejött nagyon. Nagyon egyszeru volt a telepitese. Mondjuk az még kérdéses hogy a wifi usb-s vevömet hogyan fogom muködesre birni. Egyelöre kabelt nem tudok oda vinni ahol a gép van sajnos. Meg a samba,torrent-et sem tudtam kiprobalni (nincs internet bekötve még). Minden esetre a hang tökéletes van dolby,dts ami kell. Jobb igy hogy nem kell egy egész OS menjen az xbmc alatt. Köszönöm még egyszer. Esetleg ha valakinek van valami tapasztalata az ilyen usbs wifikkel akkor szivesen meghallgatom. Egyaltalan hol lehetne feltelepiteni vagy akarmi? Nem latok erre semmilyen beallitasi lehetöseget xbmcn belul.
-
Xmodule
őstag
Sziasztok. Felteszem itt is kérdésem, hátha van ötletetek.
A HTPC-böl optikán megy ki a hang a logitech hangfalba ami tudna DTS, Dolby stb... hangzást. Video anyagom is van ami tartalmazza ezen hangokat. Na most jön a furcsaság. Az xbmc csak ugy játsza le a videokat rendesen, ha a hang "analog" üzemmodba van kapcsolva. Ha átrakom az optikára vagy pedig a HDMI-re akkor a kép vagy nagyon gyorsan megy mintha elöre tekerném vagy van olyan film ahol zöld pixelháboru kezdödik. Szoval ha a hangot állitom át analogrol bármire. Na most az analoggal csak az a bajom hogy azon nem jön ki a dts meg a társai csak sima sztereo. Ötlet?
Gép egy ASROCK E350m1. Chakra OS van a gépen és mellé az XBMC
(most úgy van megcsinálva az egész rendszer, hogy ez a htpc folyamatosan megy, torrent kliens is van rajta, amikor le akarok tölteni egy új torrentet akkor azt egy masik asztali gépröl teszem ugymond remote modon adom hozzá a torrentet. Szoval az asztali gépre csak egy remote torrent kliens program van amivel lehet iranyitani a htpc-n levö torrent klienst. az érdekelne hogy ilyen megoldás létezik e még ami nem windowsos. Szoval XBMC+távolrol irányithato torrent kliens. Mert most igy nalam csak a torrent miatt van amugy egy rendes Linux (chakra) operácios rendszer telepitve.) a lényeg hogy a htpc töltsön de ne arrol kelljen hozzá adnom a torrentet, meg persze egy távoli mappa kezelés is jo ha van pl samba hogy tudjam pakolgatni a dolgokat.) köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Tudom, hogy ennél van sokkal jobb (ezért is emlitettem a BOSE -t mert azt hallgattam) Nyilván van még annál is jobb meg még annál is de ennyire azért nem vagyok éles fülü hifi örült. Ez az elsö 5.1 -es rendszerem annak meg szerintem tökéletes. Meg persze az ár is fontos nálam. Mármint nem ez a hobbim, igy nyilván beérem valami kevésbé profi cuccal is.
Itteni ajánlásokra openELEC-van most a gépen és 100%ig meg vagyok vele elégedve, 1080p,3D,DTS,stb minden van ami csak kell. Amugy a gép 24/7 ben szokott menni.