Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36201) Dyingsoul


Dyingsoul
veterán

A mai estém rá ment arra, hogy SRV-vel próbálok materialt keresni engineeringhez... természetesen sikertelenül és ismét itt kötöttem ki. :W

Phosporust keresek, Eddb-t használva kiköpte, hogy a Trianguli Sector JI-S a4-3 1 a-ra kell mennem. Messze van, de gondoltam a matiért mindent. Azóta is keresem a bolygófelszínen. Néztem róla videót, hogy tüskéket kell keresni az SRV szenzorán, de hiába, tele van tüskével de azok csak sima kövek, meg sem lehet lőni, nem lehet targetolni (ennek ellenére is megpróbáltam szétlőni párat, párszáz lövedékem bánta de semmi). POI-kat is kerestem, már üldözőbe is vettek, többször ki-be mentem a bolygóra, találtam lezuhant hajót, már felvettem potyautasokat (escape pod-okat), találtam egy kis narkót is, skimmereket is öltem pedig küldim sincs rá de semmi. Kicsit úgy érzem, hogy megborotváltam ezt a bolygót mert két órája keringek és nem találok semmi szétlőhető kődarabot a meta alloy-t már elvittem Felicsitához, és videón is láttam hogy megy a bányászat, de is semmit nem találok. Valaki tudna segíteni?

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#36202) duvi válasza Dyingsoul (#36201) üzenetére


duvi
nagyúr

Az összefoglalóban leírtak alapján használtad az SRV scannert? Segít a scannerjelek megtanulásában ez az interaktív oldal.

(#36203) Dyingsoul válasza duvi (#36202) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Igen úgy próbáltam, de nem segített semmi. Szerintem itthagyom ezt a bolygót, csak a bolygóval lehet baj én már úgy vagyok vele. :W

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#36204) Dyingsoul


Dyingsoul
veterán

Átmentem másik bolygóra és csodák csodájára találtam... Viszont a wave scannert lehetetlen hallani az srv hangjától. feltoltam maximumra pedig a beállításokban. meg-meg kell állni.

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#36205) Mister_X válasza Dyingsoul (#36203) üzenetére


Mister_X
nagyúr

"csak a bolygóval lehet baj"

Nem, kötve hiszem, hogy a bolygóval van a baj. Igen, a FDev sara, hogy van egy igen bonyolult és nehezen tanulható dolog a játékben (a többi mellett) mindenféle tutorial nélkül. Nyakamat rá, hogy nem használtad rendesen a wave scannert (tipp: nem hallani, hanem nézni kell), de ugye nincs is ingame tutorial vagy leírás, ami segített volna.

További probléma, hogy nem eddb-vel kell keresni (na jó, lehet azzal is, csak minek bonyolítsd az életed), hanem lakott rendszerekben system mapen megnézed a bolygók összetételét, a foszfor elég gyakori ráadásul, nem kell sokat utazni érte.

[ Szerkesztve ]

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#36206) _Kondor_ válasza wollnerd (#36198) üzenetére


_Kondor_
tag

Tuningolod a modult, beteszed storeba, majd a corvetthez szállíttatod potom pénzért néhány perc alatt.

(#36207) Pissti válasza Dyingsoul (#36204) üzenetére


Pissti
csendes tag

Én is csak azt tudom javasolni, hogy a system map-ben nézegesd a bolygók összetételét, ne az edd-n. Illetve a szkennerrel kapcsolatosan annyit tudok javasolni, hogy csak azokat a jeleket kövesd, amelyek a szkenner alsó felében láthatóak. Van, hogy nem tudok a hangra támaszkodni és akkor a szkenner figyelem és pár perc haladás után mindig találok jelet.

(#36208) Dyingsoul válasza Mister_X (#36205) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Lehet, hogy én használtam rosszul a scannert, nem tudom megmondani. De az SRV-vel egy teljes tank benzint elutaztam és semmit nem találtam.

Egy videóban, egy tutorialban és az összefoglalóban sem volt benne, hogy az srv sebessége is számít a kereséskor. A másik bolygón gyorsan mentem, csak néha lassítottam le, párszor pedig megálltam. Ezzel szemben ahol találtam ott mentem kb 10 métert, megálltam. mentem 25 métert, megálltam, mentem 40 métert, megálltam, és így tovább. Ezen felül a sebességet a hang magasságához kell belőni, ha közel van és gyorsan megyek akkor egyszerűen elmegyek mellette de úgy, hogy le sem spawnol a material container (kilőhető kő). Amikor így tettem a sík terepen a semmiből bukkant elő a kilőhető kődarab. Visszanéztem előzményekből: 5 videót, és 9 fórumtopikot néztem meg ezzel kapcsolatban és sehol nem említették ezt. Persze lehet, hogy nem is így kell keresni és nekem csak véletlenül segített az, hogy az irányt és a sebességet a hangmagasság és intenzitás alapján választottam meg de 3 óra felesleges bolyongás után csak ez segített, addig hiába rongyoltam a wave scanneren felbukkanó patternek felé, azok egyszer csak eltűntek a radarról.

Egyébként horror ez az egész, a legutálatosabb dolognak tartom az egész játékban.

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#36209) duvi válasza Dyingsoul (#36208) üzenetére


duvi
nagyúr

Próbáld meg hang nélkül, csak a scanner jelére támaszkodni. Ha távolabb van, akkor szélesebb a vonal, ahogy közeledsz feléje úgy egyre rövidül. Bejelöltem a képen, hogy milyen jeleket keressél:

(#36210) Vesa válasza duvi (#36209) üzenetére


Vesa
veterán

Egyébként ez is annyira el van rontva. Az egy dolog, hogy se tutorial se semmi a játékon belül -ehhez sem-, de hogy miért kellett ennyire nehezen megkülönböztethető jelzéseket kitalãlni, az nem fér a fejembe. Teljesen logikátlan az egész. Ugye ott van pl. a Discovery Scanner. Egyetlen gombnyomásra feltérképezni az egész rendszert, bolygóstól, holdastól, aszteroidamezőstől, mindenestől. Tehát a szenzor technika ebben a korban mondhatjuk, hogy elég fejlett. Ehhez képest az SRV-n meg kb. egy II. Vh korabeli pittyegő szonár-szerűség van, ami alig eltérő hang/vizuális jelekkel kergeti az őrületbe a pilótát, egyfajta keresgélős/kitalálós minijátékot kreálva a játékon belül. Nem értem miért nincs egy olyan szkenner -akár engizett módon-, ami fogja és kiírja a francba konkrétan, hogy mi hol van?

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#36211) duvi válasza Vesa (#36210) üzenetére


duvi
nagyúr

Valóban macerás és nehézkes a használata. Feltételezem, hogy a szimulátor feeling megőrzése miatt lett ilyen. Az ingame tutorialok valóban nagyon szegényesek és nem követik a fejlesztéseket, de a training videókat folyamatosan adják ki. Itt van az SRV bányászathoz készült videó:
Wave Scanner - Elite Dangerous: Horizons Pilot Training
Valamint a training sorozatok:
Elite: Dangerous Pilot Training Tutorials
Elite Dangerous: Horizons Training Guides
Powerplay Training
Az engizett SRV szerintem nagyon jó ötlet! :K

[ Szerkesztve ]

(#36212) Dyingsoul válasza duvi (#36209) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Ahogy beülök az SRV-be és elindulok tele van a scanner jelekkel (nem a hajóra gondolok, azt már akkor ismertem mikor csak poénból szálltam le egy bolygóra). De úgy tele van, hogy minden irányba mutat terítve jeleket. Leszállás után elindulni valamerre baromi nehéz. "Most merre induljak el" teszem fel magamnak a kérdést. Aztán egyszer csak elindulok random valamerre és próbálok forgolódni hátha látok valamit. De nekem végül csak a hang segített mert hiába mutat tele mindent a szkenner, úgy éreztem a kis kavicsokat is bejelöli a kijelzőn amikkel semmit nem lehet csinálni (merthogy azokkal borítva volt a bolygófelszín). A pittyogások segítettek egyedül beazonosítani, hogy mely jelek után induljak meg nagyobb hévvel. Ha túlságosan balra fordultam akkor jobbról hallottam a pittyogás hangját és fordítva. Szóval nekem tényleg nem segített a scanner kijelzője mert minden kavicsot bejelölt rajta.

Ha azt mondjátok, hogy a semmitmondó kövek nem bukkannak fel a scanneren, az is rendben van. Lehet, hogy tele volt nyersanyaggal és túl sok nyersanyagot mutatott egyszerre. Ha így van, akkor az is marhára zavaró, mert szinte nem lehet őket szétválasztani. Lehet, hogy visszamegyek és egy rövid videóban megmutatom mennyire rossz az az első bolygó ahová először leszálltam mert ott borítva volt a szkenner kijelzője ugyanolyan jelekkel (széltől szélig, akkor is ha fordultam, a tüskék pedig azonos magasságúak voltak).

A sokadik miért: ahogy Vesa is írta: technológia... a wave scanner alatti radarernyő mire való ha nem erre? Jó, látom rajta a saját hajómat, hurrá. Azt kb szabad szemmel is ugyanúgy látom, mint az ernyőn legnagyobb távolságra állítva (plusz bármikor magam mellé hívom ha elkóborolok) kivéve ha valami nagy hegy blokkolja a látóterem olyankor jól jön. Meg látszanak rajta a crash site-ok, ilyesmik. De a radarernyő konkrétan csak akkor mutat valamit mikor az már rég látótérbe került vagy interakcióba léptem vele, esetleg targetolható: pl skimmerek, materialok. Megyek a wave scanner jelzése után, radarernyő a legnagyobb felbontásban, felbukkan előttem a material (targetolható formában) és AKKOR jelenik meg az ernyőn. Azonnal megállok ahogy megjelenik. ~200m-re van előttem a material. A material az ernyőn nézve szinte pont mellettem van. WTF? Ezzel csak azt akarom mondani, hogy finoman szólva lehetnének nagyobb összhangban az SRV szenzorai... (mielőtt azt hinnétek, nem emiatt bolyongtam sokáig tegnap este, ezen csak most gondolkoztam el.)

Egy kicsit túlpörögtem a témán egyébként, bocsi érte. De szerintem hasznos lehet újaknak a sztorim mert összességében azt mondanám -persze, használható a wave scanner... miután megtaláltad vele az első matidat... addig viszont szívás van vele mert ezt bárki bárhogy magyarázza, nem lehet megtanulni csak ha saját maga csinálja az ember, annyira nehéz.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#36213) -Solt- válasza Vesa (#36210) üzenetére


-Solt-
veterán

Elrontva?? Most komolyan, mi a nehezen megkülönböztethető? Még ha lenne 50+ féle jelzés 50+ féle hanggal akkor azt mondom oké, de így, hogy van vagy 5 féle...

Logikátlan? A DS-nek aszteroida mezőket, bolygókat kell "megtalálnia" az üres térben, nyilván könnyebb dolga van mint az SRV-n lévő "szonárnak" ami a felszínen dolgozik ahol számtalan terepakadály között kell közepes szikla méretű tárgyakat jeleznie. Teljesen logikusan van felépítve, minél részletesebb és nehezebben hozzáférhető információhoz (űrben keressük a bolygót vs bolygófelszínen a kavicsot) akarsz hozzáférni, annál több munkát kell belefektetni. Mégis mi értelme lenne az SRV-nek, ha az egész annyiból állna, hogy leteszed az űrhajóból a felszínre, nyomsz egy gombot ami megmutatja mi hol van a felszínen és egyenesen odamész, hogy belelőj egyet!?

Tegnap 3 órán át bóklásztam egy bolygón materiálokat keresve. Leraktam az SRV-t a felszínre, elküldtem a hajót és mentem a jelek után... találtam elhagyott űrhajót, otthagyott őrzött tárgyakat, számos materialt amire szükségem volt. Ha kellett visszahívtam a hajót, bepakoltam, elküldtem megint, közben nézelődtem, utat kerestem a kráterek között. Minden perce élmény volt ennek a cirka 3 órának... rühelleném ha ennél egyszerűbben menne mert rengeteg élménytől megfosztana.

Ez egy szimulátor, az élményhez hozzájárul a tanulási folyamat és az az öröm, hogy valamire magadtól jössz rá, illetve sikerül valami ami nem könnyű, nem vezet kikövezett út hozzá. Ennek az egésznek ez (lenne) a lényege, és nem az, hogy konkrétan mutasson mindent, hogy mi hol van és abból álljon a játék, hogy nyilakat meg jelzéseket kövessünk.

Nehezíteni kéne még rajta nem könnyíteni ilyen tucat hülyeségekkel mint a "mi hol van, merre menj". Erre ott vannak a divatos csőjátékok, csak bal klikk sűrűn az adott helyen és te vagy a hős... közben pedig szép színes nyilak jeleznek neked mindent.

Ne vedd magadra, nem megsérteni akartalak, csak megdöbbentett amiket írtál...

www.smart-bus.hu

(#36214) to.ca válasza Dyingsoul (#36212) üzenetére


to.ca
tag

"...tele van a scanner jelekkel..."
Persze, minél messzebb van a jelforrás, annál szélesebb a jele. :D

"Most merre induljak el"
Indulj el nagyjából a jel középpontja felé! Lehet, hogy olyan széles, hogy betölti a teljes sávot. Ilyenkor jobbra-balra fordulva be tudod lőni a két szélét, így kb. a közepét is.
Ahogy közelítesz, egyre szűkül, mire odaérsz, már csak néhány függőleges vonalka. Sokszor előfordul, hogy egyszerre több ojjektum jele is látható. Kis gyakorlás, és menni fog!

load"elite",8,1

(#36215) duvi válasza to.ca (#36214) üzenetére


duvi
nagyúr

"mire odaérsz, már csak néhány függőleges vonalka." --> Nem függőleges, hanem vízszintes. Nem kötekedésből, csak nehogy megtévesszen valakit.

(#36216) cintula187


cintula187
addikt

Sziasztok!

Ha órák óta várok többszöri próbálkozás után is, hogy a 3.0.2 patch feltelepüljön mit tegyek?

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#36217) cintula187 válasza cintula187 (#36216) üzenetére


cintula187
addikt

Úgyértem sync files <1min nél kiakad és semmi. Töröljem vagy mifene? :(

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#36218) gentlelynx válasza cintula187 (#36216) üzenetére


gentlelynx
tag

Nekem tegnap simán lefutott, ma a bejegyzésed hatására megpróbáltam belépni; az is ment.
Esetleg egy ilyen "kockafejek" típusú kérdésre, hogy " úrjaindítani próbálta-e már?" nem oldotta meg?

Más: Kaptam egy küldit egy fószertől csak úgy "röptében", hogy adott rendszerből egy másikba nem vinnék-e el némi titkosinfót... de nem találtam a mukit seholsem, akkor mi a helyzet? Bázisokon kerestem, esetleg máshol kellett volna? How to? THX!
:nyeretlenkétévesemoticon:

[ Szerkesztve ]

(#36219) cintula187 válasza gentlelynx (#36218) üzenetére


cintula187
addikt

Yes I have tried to turn it off and on again. :)
NEm lehet valami cache fájlokat törölni valahonnan?

[ Szerkesztve ]

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#36220) totila


totila
tag

meg tudja valaki mondani, hogy pontosan hogy tudom importálni a material készletem az inarába?
tudom hogy én vagyok a béna, régebben egyszer már sikerült, de most sehogy sem megy

(#36221) -ZeeZee- válasza totila (#36220) üzenetére


-ZeeZee-
senior tag

Itt tudod "bedobni". (import ranks (journal)

Your journal files should be located in: C:\Users\YourName\Saved Games\Frontier Developments\Elite Dangerous\

(#36222) cintula187 válasza cintula187 (#36219) üzenetére


cintula187
addikt

Újratelepítettem inkább. az se árt néha :)

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#36223) Denzo válasza cintula187 (#36216) üzenetére


Denzo
tag

Szia!

Próbáld meg esetleg az ED launcher, options menüjéből a validate game files-t, hátha...

Most látom már tárgytalan.

[ Szerkesztve ]

(#36224) totila válasza -ZeeZee- (#36221) üzenetére


totila
tag

igen, eddig eljutottam, az import cargo-val kellene behozni, de valószínűleg rossz file-t töltök be
annyit tudok, hogy appdata-local-frontieer-elite, de hogy utána melyik az, azt már nem

(#36225) -ZeeZee- válasza totila (#36224) üzenetére


-ZeeZee-
senior tag

Mert nem ott van. Direkt beírtam, hogy hol van:

C:\Users\YourName\Saved Games\Frontier Developments\Elite Dangerous\

Itt kiválasztod a legutolsó log file-t és azt húzod be (vagy tallózod ki).

(#36226) _Kondor_ válasza Vesa (#36210) üzenetére


_Kondor_
tag

És ez így van jól...
Az Elitben nagy hangsúly van a felfedezésen és ez vonatkozik a játékmechanikára is.

[ Szerkesztve ]

(#36227) totila válasza -ZeeZee- (#36225) üzenetére


totila
tag

köszi, itt rontottam el
már emlékszem miért az appdata-ban kerestem, a control beállításokkal kevertem össze, az van ott
még egyszer köszi :R

(#36228) -ZeeZee-


-ZeeZee-
senior tag

No, nekem is gondom akadt. A frissítés óta nem próbáltam még repülni, de ma este gondoltam csapatok egyet. De hiába dugom be a Hotas X-et, nem akar működni. Ok, menüben átállítom, hogy azzal szeretnék játszani/irányítani, de nem a megszokott beállítások vannak, hanem az alapértelmezettek. Hogyan tudom a megszokott beállításokat visszatenni? Jelenleg ezeket a file-okat látom:
Custom.1.8.binds
Custom.1.8.binds.4181237810.backup
Custom.2.0.binds
Custom.2.0.binds.4181237810.backup

Ezzel szemben az általam 1.5 éve elmentett 2 file:

Custom.binds
Custom.1.8.binds

Elég a régi 1.8-ast átneveznem 2.0-ásra és odamásolni, akkor megoldódik?

Szerk.: Most látom, hogy nem is látom a HOTAS X-emet, hanem a Thrustmaster T-Flightra állítottam. Szóval nem látom a hotasomat az irányítás kiválasztásánál. Mit tehetek?

[ Szerkesztve ]

(#36229) duvi válasza -ZeeZee- (#36228) üzenetére


duvi
nagyúr

3.0 telepítése után nekem is visszaállt a default kiosztás. Visszamásoltam a saját config fileomat és a lenyíló menüből kiválasztottam a custom kontrollert. Azóta minden a régi beállítások szerint műxik.

Látom, azóta kiderült, hogy nem látszik a hotas. Controls panelen ha megnyitod a kontroller configját, akkor reagál a hotas?

[ Szerkesztve ]

(#36230) -ZeeZee- válasza -ZeeZee- (#36228) üzenetére


-ZeeZee-
senior tag

Ez van a log file-ban:
There where errors when loading preset file: Custom.1.8.binds
Missing devices: ThrustMasterTFlightHOTASX

There where errors when loading preset file: Custom.2.0.binds
Missing devices: ThrustMasterTFlightHOTASX

Közben megoldódott, hála Duvinak.

[ Szerkesztve ]

(#36231) -ZeeZee- válasza duvi (#36229) üzenetére


-ZeeZee-
senior tag

Köszönöm, megoldódott. A custom volt a jó profil. Köszönöm, mester! :R

Szerk.: ott kezdtem, miután nem működött a játékban. Minden rendben volt win alatt. Aztán átállítottam a játékon belül a thrustmasterre, de nem figyeltem, hogy nem hotas x-re állítottam, mert nem is volt olyan, szóval volt ami működött, de nem a megszokottak szerint. De így a customra való átállítással már minden jó.

[ Szerkesztve ]

(#36232) to.ca válasza totila (#36220) üzenetére


to.ca
tag

Cargo and crafting --> Crafting fül --> jobb oldalt fent: Import Cargo (Journal)

Bocs, látom, volt már, csak nem töltötte be nekem a teljes oldalt.

[ Szerkesztve ]

load"elite",8,1

(#36233) Dyingsoul


Dyingsoul
veterán

Ha remote engineering-el fejlesztek, akkor nő az engineer skillje tovább? rányomtam de nem találok erre utaló jelet. Fontos lenne mert csak grade 2-t tudok húzni viszont szükségem lesz a 3-asra is.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#36234) orientcx válasza _Kondor_ (#36226) üzenetére


orientcx
őstag

Hová tűnt a képed? "Fly, bitch!" - Nagyon tetszik, überkirály!
:C:C:C

Más: Alig három év négy hónap kellett a rettegett Fed hero-nak ahhoz, hogy rájöjjön, milyen súlya is van egy 8E-s szenzornak. Hiába, a felfogásom mint a villám. :B A minap pillantottam rá először erre az adatra, és ha valaki nem tudná(bár sztem rajtam kívül nincs még egy ekkora sutyerák pilóta a galaxisban), a 8A-s szenzor bizony pontosan 160t. Ez azért vicces, mert az agyontuningolt, és ennél fogva már eleve 30%-al megnövelt tömegű FSD, ami még egy kondát, vagy Corvettet is képes a hátán elvinni akár a galaxis másik végébe is, az mindösszesen 52t(Hiába, mindig kiderül a végén, hogy a hangya a legerősebb állat) :)
De amiért szóba hoztam, az az, hogy eldobtam a long range tuningot, és rátettem egy négyes szintű light weight upgrade-t, és így a 160t-ból lett 56. Az ötös tuning már kényelmetlenül csökkentette volna a látószöget, de már az ekkora súlycsökkentéssel is jelentősen megnőtt a sebesség(és ami még ennél is fontosabb, ezzel párhuzamosan az agilitás is), nőtt az ugrótáv(ha kipakolom a 7B-s SCB-t, akkor megvan a bűvös 20Ly, ami nem rossz teljesítmény egy Corvette-től), és ez a fogyókúra gondolom az optimal mass szempontjából sem jön rosszul.
Még 6-8 év, és rájövök arra is, hogy ha kipakolom a HP-ket, akkor lőni is tudok az MC-kkel. Bár ez nem biztos :U

[ Szerkesztve ]

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#36235) 42861 válasza orientcx (#36234) üzenetére


42861
senior tag

Ahogy egy cimborám fogalmazott, mikor már huszonnyolcadszorra szedték le őt egy lövöldözős játékban:
" Na jólvan... most már bekapcsolom a tévét! " :D

(#36236) Vesa válasza -Solt- (#36213) üzenetére


Vesa
veterán

A primitív személyeskedést tartsd meg magadnak öreg! A többivel pedig nem értek egyet! Pont.

A tudomány a valóság költészete!

(#36237) Mortel válasza Vesa (#36236) üzenetére


Mortel
senior tag

Nem az én asztalom, hogy beleszóljak, de ebben mi volt a primitív???
Ráadásul a végén személyesen TŐLED kért elnézést.
És pont Te személyeskedsz: "öreg"

No comment... :(

Bocs, de ez mellett nem tudtam szó nélkül elmenni...

M

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM

(#36238) duvi


duvi
nagyúr

Uraim! Kérem, hogy tiszteljük egymást és tartsuk az itt megszokott színvonalat! Köszönöm!

(#36239) -Solt- válasza Vesa (#36236) üzenetére


-Solt-
veterán

Így már értem miért olyan bonyolult! Gratulálok...

www.smart-bus.hu

(#36240) orientcx


orientcx
őstag

Hű de megfagyott itt a levegő, tán csak nem elnyomott valaki egy marék heat sink-et? :)

Akkor most büntiből nesztek egy gyűrűs napfogyatkozás!

És a szegény trellaiaknak vissza sem adom a napjukat, amíg meg nem születik a világbéke!(Vagy amíg nem fizetnek nekem a helyi kantinban egy-két kongga ale-t). De gyorsan, mert az a nyomorult bolygó mindjárt magától is odébb mászik, és akkor oda az üzlet! :D

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#36241) wollnerd válasza orientcx (#36240) üzenetére


wollnerd
aktív tag

Hűha. A napfogyatkozásról megfelejtkeztem az ED világában. :D
Bizonyára ilyenek is vannak, csak nem tudom hogy mennyire sikerült elkapni az ilyeneket az elmúlt 3 év alatt. :)
Úgyis csak bizonyos szemszögekből ill. bolygókról lehet megfigyelni. :D

[ Szerkesztve ]

PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház

(#36242) cintula187 válasza wollnerd (#36241) üzenetére


cintula187
addikt

De ha elkapod egész szépen néznek ki.

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#36243) duvi


duvi
nagyúr

Kéretik a pénztárnál sorban állni! Business to business ;]
Alliance Chieftain Ship Kit - 12 Pieces

(#36244) Dyingsoul


Dyingsoul
veterán

Felfedezőktől kérdeznék: szerintetek megéri a Detailed Surface Scannert Grade3-tól feljebb szenvedni? A héten végre sikerült felengiznem G3-ra és folytattam a Road to Riches utamat. Előzőleg ugye egy Cobra Mk3-mal nyomtam és már most döbbenetes a különbség az ASP X-szel, G3-as scannerrel. Lehet, hogy a gyakorlat is sokat segített, de a nagyobb ugrási távolság és a scanner úgy érzem triplázta a felfedezési sebességemet. kb másfél óra alatt felfedeztem 25 rendszert (és közben még az USS-eknél is megálltam mert jövőre gondolva próbálok matit gyűjtani ha épp az utamba kerülnek a signalok). Viszont nagyon sok idő volt mire összeszedtem mindent a G3-as upgradere, sokat tanultam mondjuk a játékról de néhány material miatti kutatás zsákutcákba vezetett és nagyon sok játékórát pazaroltam el (pl az open symmetric key keresése rengeteg bázis scan során egyet sem kaptam, végül megtudtam, hogy léteznek material traderek és egy tutorial videóban megnéztem hogy kell data meterial tradert keresni és úgy jutottam hozzá).
Most nagyon dilemmázom azon, hogy kell-e az a +20% a surface scannerre vagy jó-e ez így és inkább koncentráljak tovább a felfedezésre. :F

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#36245) 42861 válasza Dyingsoul (#36244) üzenetére


42861
senior tag

Sose engiztem a DSS-t. Teljesen jól elvagyok nélküle. A bolygókat amiket meg beszkennelek vele, azokat úgyis szeretem megnézni közelről is. Melyik tuningot raktad rá és mennyivel lett jobb így?

(#36246) Dyingsoul válasza 42861 (#36245) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Először a long range-t kezdtem el, de szerencsére csak 1-esre húztam mikor jobban átgondoltam. A fast scan-t választottam és húztam fel G3-ra. 60%-kal növeli a scan gyorsaságát. Szerintem ez jobban illik az én scannelési stílusomhoz: odamegyek a megjelölt bolygóhoz, a scanner a bolygó nagyságától függően 70-40 ls-nél megkezdi a scannelést és ahogy megkezdődik a scan, lassítok minimum sebességre (30km/s azt hiszem). Így nem kerülök közel a bolygóhoz de mégis gyorsan végzek a scanneléssel. A long range-et azért hanyagoltam inkább, mert nem éreztem sok különbséget a scan sebességében mikor közelebb mentem egy bolygóhoz (pedig azt olvastam minél közelebb vagyunk annál gyorsabban scannel). Úgy érzem valóban sokkal gyorsabban végez vele, mint ezelőtt.

Egyébként miközben megy a rendszer utolsó detail scan-je, olyankor szoktam alt-tabolni és yes-re állítani a scannelt rendszert a Road to Riches oldalon, kimásolom a következő rendszer nevét, vissza a játékba, még egy picit kell várni aztán lehet is nyitni a galaxy mapot és keresni a következő útvonalat.

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#36247) korte019


korte019
tag

Becseréltem a tőkémet egy majdnem fullos Pythonra. Nagyon szuper gép, azthiszem megvan az új kedvencem bár az ugrótávot még húzni kell. Még egy kit-et is vettem hozzá :P Cobrával csempészek, Pythont meg egyenlőre nem hegyeztem ki semmire. A Pythonba nem lehet felfogadni gépi legénységet jól láttam? Csak élő személy lehet a másod pilóta? :P

[ Szerkesztve ]

(#36248) duvi válasza korte019 (#36247) üzenetére


duvi
nagyúr

Ha arra gondolsz, Fighter Hangart nem lehet feltenni a Pythonra :( Multicrewben beszállhat melléd játékos és kezelheti a turret fegyvereket.

[ Szerkesztve ]

(#36249) korte019 válasza duvi (#36248) üzenetére


korte019
tag

Szóval csak "Hangarban ülhet" gépi játékos, azt hittem minden hajóban ami több személyes. Akkor egyedül utazom tovább :D

(#36250) duvi válasza korte019 (#36249) üzenetére


duvi
nagyúr

Így van. Az alábbi hajókra lehet feltenni Fighter Hangart:
- Anaconda
- Beluga Liner
- Federal Corvette
- Federal Gunship
- Imperial Cutter
- Keelback
- Type-9 Heavy
- Type-10 Defender

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.