- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Ajánlott szakirodalmak a teljesség igénye nélkül (a lista még bővülhet):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ablakos
őstag
válasz
Sk8erPeter #609 üzenetére
Köszi, elmélyülök ebben.
-
tom_tol
addikt
válasz
Sk8erPeter #604 üzenetére
Köszi, közben sikerült. Ha minden igaz ez a kód <a href="/node/x">akármi</a
-
tom_tol
addikt
válasz
Sk8erPeter #604 üzenetére
Köszönöm.
Képgalériát szeretnék, almenüvel. Mondjuk "Képek" menüpont, ha ráviszem az egeret, akkor "legördül" egy lista amiben a különböző galériák vannak, ez megy is. Azt szeretném, ha a menüpontra kattintok, akkor egy oldalon a galériák listája legyen választható formában. -
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #600 üzenetére
Igen meg, újratelepítettem a core drupalt, és működik.
Elnézést, hogy nem jelentettem.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #596 üzenetére
Jaj de megijedtem, hogy honda kollega ide jött át, amikor láttam, hogy új hozzászólások vannak
-
szundybence
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #596 üzenetére
Köszönöm!
-
gege64
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #589 üzenetére
Nem tudom, ma már nem, tegnap valamit elnéztem
Köszi
Esetleg más honlapok?
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #585 üzenetére
Igen, azt akartam írni. Mostanában kezdek (egy d!!
) figyelmetlen lenni. Rá kell szorítanom magam, hogy újra elolvassam, amit írtam mielőtt elküldöm, múltkor egy angol levélnél írtam olyanokat, hogy a hajam is kettéállt, mikor átolvastam. Nem akartam elhinni, hogy én voltam az elkövető. :'(
ne legyen teljesen kutyulva a kettő
Ne jácca már mög magát, tudja kend jól, maga kis morgó méregzsák, miről beszílünk.
Legyön stílusos kend, oszt hívja mán föl a figyelmit azoknak, akik nem vöszik íszre a párhuzamot. -
gege64
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #584 üzenetére
Köszi szépen,
sikerült felraknom a gépre a drupalt, csináltam szervert, kész a weboldal kezelőfelülete.
Egész egyszerűen ment -
(Bundás)
addikt
válasz
Sk8erPeter #579 üzenetére
Úgy emlékszem nem lehet szeparálni az adatbázist, de majd utána járok pontosabban. Gondoltam előtte körbejárom ezt az oldalt is.
Köszönöm Urak!
-
PiXeL90
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #570 üzenetére
Arra gondoltam, hogy pl. a regisztrációs modul linkjét hogy tudom beletenni egy menübe?
Ha rákattintok a menüpontra bejön a regisztrációs űrlap. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #570 üzenetére
Tetszett a kérdés, no meg a szép magyarság, mi?!
Egyszer már felélesztettük halottaiból ezt a topikot, mi az nekünk újra?!
-
Ablakos
őstag
válasz
Sk8erPeter #564 üzenetére
Szóval a játékosok content type-ban létrehoztam az entity ref. tipusú fieldet (csapat_ref), amely hivatkozik a csapat cont.type-ra. A lista működik, hozza a hivatkozásokat, illetve azt az egyet amire mutat egy konkrét játékos.
Visszafelé lenne jó, hogy ha a csapatra hivatkozó játékosokat (a csapat tagjait) listázza a cs.lista. Itt akadtam meg, mert a csapat létrejöttekor még nem tudom ki lesz itt tag.
-
Ablakos
őstag
válasz
Sk8erPeter #562 üzenetére
Igen, az összehasonlítást hagyjuk.
Egy olyan nézetet fabrikálok, amely beágyazott nézet lesz egy tartalom típusban.
Tehát van egy csapat és egy játékos tartalomtípusom. Nem bonyolítom, 1 : N a kapcsolat. A játékos felvitelnél (vagy szerkesztve akár utólag is) beállítom, melyik csapathoz tartozik. A csapat listázásnál szeretném látni, kik tartoznak ide.
Ezt alkotta a nézet:
SELECT node.title AS node_title, node.nid AS nid, node.language AS node_language
FROM
{node} node
LEFT JOIN {field_data_field_csapat} field_data_field_csapat ON node.nid = field_data_field_csapat.field_csapat_nid
LEFT JOIN {node} field_csapat_node ON field_data_field_csapat.entity_id = field_csapat_node.nid
WHERE (( (node.status = '1') AND (node.type IN ('jatekos')) ))
ORDER BY node_title DESC
LIMIT 10 OFFSET 0 -
Ablakos
őstag
válasz
Sk8erPeter #560 üzenetére
Természetesen nem tudtam
A nézettel hadakozom és amit sql-ben összeállít, azt akarom tesztelni. Visszafelé jobban megértem, hogyan állítja össze a kapcsolatokat, outer, egyenes és más joinokat.
Tényleg furcsa, hogy az a javallat Drupálban, inkább fájlba kerüljön a kód. Oracle-nél hozzászoktam, hogy minden bitet táblákban tárol.
Na, nekiveselkedem, amit linkeltél. Köszi! -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #557 üzenetére
Én nem vártam azt, hogy egyből meglegyen minden fordítás. Teljesen megértettem volna, hogy csúszásban vannak. Amúgy is magam szoktam lefordítgatni, ha felteszek valamit, ami nincs vagy csak részben van magyarítva.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #555 üzenetére
Ezer évvel ezelőtt még használtam a localize-t, de aztán felfedeztem a drupal.hu-t, s gondoltam, növelem a látogatottságot...
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #548 üzenetére
Nem mondod komolyan, hogy a magyar honlapra nem teszik fel a legfrissebb verziót?!
Én meg voltam győződve, hogy ott a legfrissebb van. Elnézést kérek.
Túl logikusan gondolkozom? -
Ablakos
őstag
válasz
Sk8erPeter #551 üzenetére
Köszönöm élni fogok a lehetőséggel, persze minden csip-csup vackot nem tolok ide. Elég jó dolgok vannak a drupal.hu-n, elég azokat megértenem. Amikor veszélybe kerül a billentyűzet épsége
, akkor jelentkezem.
-
birozoli7800
senior tag
válasz
Sk8erPeter #546 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Sikerült végül megoldanom minden problémát. Igazából maradtam az übercartnál, sikerült jól beállítanom, minden úgy működik ahogyan kell. -
Ablakos
őstag
válasz
Sk8erPeter #538 üzenetére
Köszönöm, küszködtem php-vel, de ez mindjárt egyszerűbb.
-
Ablakos
őstag
válasz
Sk8erPeter #534 üzenetére
Erre gondoltam. kb. 15-20 soros függvényt teszteléshez szeretnék környezetet. (pl. egy dátum feldolgozás) PHP-hez nincs olyan gyakorlatom(vagyis semmilyen sincs), hogy szemmel verve rábökjek egy hibapontra. Meglesem a netbeans-t. Lehet esetemben ágyuval verébre, de valamerre elindulok.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #531 üzenetére
Elsőként én is localhoston frissítek (egy ideje már drush-sal
), és utána jön az éles. Eddigre már minden hiba ki kellene legyen szűrve / megoldva. Nem is volt még gondom, a htaccess kivételével, de az kézi vezérlésnél is ugyanúgy előjött volna.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #528 üzenetére
Hehe, csak jó az öreg a háznál, mi?!
A Softaculous - ról van szó. Ha belépsz a cpanelbe, legalul.
Amikor először találkoztam a tárhelyparkkal, kicsit szétnéztem. Játszásiból ezzel raktam fel a drupalt, meg is lepődtem, hogy a legfrissebb verziót telepíti, hát még amikor beszólt, hogy frissíteni kéne.Meglepetésemre egy-két kattintással készült egy backup és megfrissült a rendszer. Már egy éve ott van az egyik weboldalam, és minden verzió frissítés gond nélkül ment.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #525 üzenetére
Amire gondolok, az a script, amit biztosítanak. Csak végig kell kattintgatni azt a kb. 3 lépést, és még a backup-ut is megcsinálja.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #523 üzenetére
miért nem határozod meg eleve
Lustaság?Kire gondolsz?
Csitt, még elbízza magát!Ja, nekem mindig rá kell keresni, pedig minden alkalommal azt hiszem, megjegyeztem a followsymlinket
Viszont ellensúlyozza az, hogy náluk rendkívül egyszerű a frissítés végrehajtása. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #517 üzenetére
Lehet, hogy rossz megközelítés, de legalább az enyém.
Régebben értetted a viccet, mi történt, hogy ennyire harapós kedvedben vagy? Láttam, időnként más topikban is magadra vetted, amit nem kéneHa elkészítesz egy weboldalt, utána teljes arculatváltás szerintem nem szokott havonta lenni, tehát a modul előnye ebből a szempontból nem feltétlenül van jelen. Persze elfogadom a véleményed, sőt még igazat is adok neked, lévén neked nagyobb a tapasztalatod e téren, de én mégis máshogy oldok meg bizonyos feladatokat. Akár helytelenül...
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #515 üzenetére
Részben igazad van, ezt modulban jobb megírni. Amint azt beszéltük régebben, én nem szeretem azt a gyakorlatot, hogy minden apróságra telepítsek / készítsek egy modult.
Az _én_ szemszögemből túlzás egy egyszerű számításra egy modult létrehozni. Ha másik sminkre megyek át, a css-ben úgyis foglalkozni kell ezzel a mezővel, az adatszerkezet meg úgysem változik, tehát ha új css-eket készítek, akkor más nem tart semeddig átmásolni azt az egy blokknyi kódot. Persze csinálja mindenki úgy, ahogy az az ő gondolkodásába beleillik. Aki lusta, az írjon modult. -
Ablakos
őstag
válasz
Sk8erPeter #509 üzenetére
A válaszod alapján a nézet modul a nekem megfelelő. Cikkenként elég sok különféle fieldet használok. Az egyik tartalomban ráadásul tiltott a komment.
Siriusb leírása szerint létrehoztam a néhány kívánt tartalom típust és utána nézettel tényleg piszok jól lehet konfigolni a feltett tartalmat.
Köszönöm az eddigi segítséget, de nem kell örvendeni, még biztosan hozom a kérdéseimet. -
Jeno.L
tag
válasz
Sk8erPeter #494 üzenetére
Reggel óta ezzel szenvedek utána feladtam és pont sápot utaltam állam bácsinak és akkor vettem észre, addigra meg ugye itt már kérdeztem, majd vezeklek a drupal oltárán
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #488 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #479 üzenetére
A Marinelli smink kék hátterét, ablakainak színét hol tudnám állítani?
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #477 üzenetére
Meg néha a hunhoston feldobja ezt az üzenetet is egy üres oldalon, miután a Drupal is eltűnik, aztán frissítés után megint visszajön jól.
Access to this site has been temporarily denied. This is due to the site receiving high levels of concurrent traffic. Once the traffic reduces below the limit access will be restored. If you are the webmaster and are seeing this often you should consider upgrading at SecureSignup.net
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #474 üzenetére
Notice: Undefined variable: errno drupal_http_request() függvényben (/home/vol15/hunhost.info/hunh_12463155/htdocs/includes/common.inc 838 sor).
Notice: Undefined variable: errstr drupal_http_request() függvényben (/home/vol15/hunhost.info/hunh_12463155/htdocs/includes/common.inc 839 sor).
Notice: Undefined variable: errno drupal_http_request() függvényben (/home/vol15/hunhost.info/hunh_12463155/htdocs/includes/common.inc 838 sor).
Notice: Undefined variable: errstr drupal_http_request() függvényben (/home/vol15/hunhost.info/hunh_12463155/htdocs/includes/common.inc 839 sor).
Notice: Undefined variable: errno l10n_update_http_request() függvényben (/home/vol15/hunhost.info/hunh_12463155/htdocs/sites/all/modules/l10n_update/l10n_update.inc 373 sor).
Notice: Undefined variable: errstr l10n_update_http_request() függvényben (/home/vol15/hunhost.info/hunh_12463155/htdocs/sites/all/modules/l10n_update/l10n_update.inc 374 sor).Sajnos l10n_update sem magyarosítja a Getlocations felületét, automatikus frissítés elindításánl az alábbi hibaüzenet fogad, és a Felület fordítás menüben nem is észleli, hogy lenne pl. a Getlocationsonhöz, vagy számos más újonnan feltelepített modulhoz magyarosítás. 56%-on áll a felületek fordítása, szóval egyes részek magyarul, mások angolul jelennek meg. Nem tudom, mi lehet ez a hibakód, amit fentebb írtam.
A többi úgy van beállítva, ahogy a linkelt oldaladon láttam, magyar alapértelmezésbe van. Engem lényegében a többnyelvűség nem érint, csak magyarul kezelem az oldalt, nem kell angol vagy más egyéb nyelven elkészítenem.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #472 üzenetére
A Getlocations Search blokk bizonyos elemeit hogyan tudnám átírni angolról - magyarra? Azzal tisztában vagyok, hogy Viewból kellene elindulni (remélem, jól gondolom), de azon belül kaphatnék egy minimális iránymutatást ez ügyben?
Sajnos a Drupalos kézikönyv alapján sem tudtam erre rájönni, pedig már bizonyos tartalmakat szerkesztettem Drupalban a Viewssal. Elég idegesítő, hogy a keresés magyarul van kiírva, de a Távolság rész már Distance-ként szerepel a blokkban, valamint a hozzá tartozó leírás is. Kilométer helyett kilometers, és egyéb apróságok.
Ugyanilyen problémám lenne a Getlocations fielddel is, amikor a bekérésnél a felhasználónak angolul írja ki az utasításokat (pl. city, postal code...) Ezeket is szeretném magyarosítani.
Megoldható ez a felvetésem, vagy így komplett elkészült modulba nem lehet belenyúlkálni, átírni?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #470 üzenetére
Azt hol, hogyan lehetne megnézni? Hát egyáltalán nem kaptam még levelet onnan, igaz csak egy pár regisztráció során próbáltam meg, máshogy én nem tudtam a Drupal rendszeren keresztül magamnak levelet küldeni.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #465 üzenetére
Az általam privátba linkelt oldalon belül hogyan tudnám elérni a phpmyadmin-t?
Az oldal neve /phpmyadmin-ra nem hoz fel semmit.
-
tamaszen
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #211 üzenetére
Üdv!
Valóban, jó kis eszköz.
Ami azt illeti, még gyerekcipőben járok drupalban, volt egy kis gondom a frissítéssel. Persze addig játszadoztam vele mig tönkre vágtam a drupalt a tárhelyemen.
Azota már van egy virtualhost a gépemen, érdekes hogy itt minden simán megy. Aztán olvastam,hogy milyen egyszerü drushal dolgozni, valóban. a kérdésem az volna, h a drash-t alkalmazhatom e kiszolgálókon is, (hogyan) vagy csak localhoston. Mert ha csak localhoston, akkor marad a költöztetés, ami nekem szintén körülményes, egyszer probáltam és nem sikerült -
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #458 üzenetére
Rendben. Közben írtam a másikra, nézd majd meg.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #456 üzenetére
Igen, és ez probléma tárgyát képezni?
Nem tudtam, hogy ott is "jelen vagy".
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #454 üzenetére
Nálam is minden így van beállítva, miután irkálom be pl. a City-nél, hogy Buda... ott mellette pörög az a kis kör, de nem hoz fel alternatívákat sem, se semmit. Másodsorban pedig sajnos a beírt címet nem jeleníti meg a térképen sem, csak "ha manuálisan adom meg neki, kézzel lerakva egy markert", akkor működik.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #452 üzenetére
Sikerült remek!
Azt hogy lehetne beállítani getlocations field mezőbe, hogy a beírt cím paramétereket a geocode this adress gombbal meg is jelenítse a térképen közvetlenbó? Egyenlőre ott tartok, hogy sajnos ez a gomb kivan szürkítve, és meg sem lehet nyomni, miután beírtam a címet. Pedig beállításokban úgy van belőve, hogy ezzel is működnie kellene.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #447 üzenetére
hibákat kezelni kell
Nem mindig a szelíd gyógymód a leghatásosabb.Kipróbáltam az is_numeric()-t, tényleg benyeli a szóközt, még kettőt is.
Mondjuk ez akkora kockázatot nem jelent, együtt lehet vele élni.
Script: nekem tetszik, kellőképpen egyszerű, pontosan azt csinálja, amit kell és úgy, ahogy kell. Kivéve a node_load-ot.
Az bánt egy kicsit, de valamit valamiért.
Szerk:
és kösz a javaslatokat. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #445 üzenetére
Lokálisan kipróbáltam közvetlen adatbázis lekéréssel (nem egy villámgyors masina), és nem éreztem számottevő különbséget.
És rögtön be is bizonyosodott, jobb a node_load, mert az általad linkel példa csak drupal 6-ban működik, db_result() ejtve lett. Szóval így írtam át, hogy működjön drupal 7-ben:
function get_title_magically($nid) {
return (db_query('SELECT title FROM {node} WHERE nid = :nid',array(':nid' => $nid))->fetchfield(0));
}Az elég ciki, ahogy megcsináltam a regex-et, félbehagyhattam, mindenesetre az is_numeric sokkal jobb ötlet.
Szerintem az exit() nagyon jó megoldás a huncut manók ellen, akik valami csúnyaságon törik fejüket. Hirtelenjében nem találtam, mi a drupal mód a minden művelet megszakítására. Ismersz ilyet?
Mindenesetre javaslataid alapján átvariáltam a kódot.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #443 üzenetére
És köszönöm is. A node_load-ra azért gondoltam, ha később változik valami adatbázis szinten, pl drupal8-ra frissítés, akkor kompatibilis legyen. Egyébként szerinted jelentős az erőforrás-felhasználás különbség?
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #441 üzenetére
Hát ja. 2 nap... Hrrrrrrrr
Viszont így már simán meg tudtam valósítani a célomat a contact form tárgy mező kitöltéssel. Végül azt a megoldást választottam, hogy a nid-et adom - amint te is mondtad: pl. localhost/kategoria?ta=150
És a template.php-ben ezzel a függvénnyel dolgozom fel: pastebinVélemény? Esetleg gyorsabb, könnyebb, szebb megoldás?
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #437 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a template.php-ben bármit próbálok, mintha nem is lenne, ellenben egy tpl.php-ben a watchdog végrehajtódik.
Bemásoltam a starterkit-ből újra a template.php-t, de próbáltam úgy is, hogy csak a <?php sor maradt benne, semmi... -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #435 üzenetére
Elvileg jól lett létrehozva. Majd kipróbálok pl. egy preprocess html-t vagy valamit, ami már a feldolgozás végén van, hogy ott mi a helyzet.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #433 üzenetére
Valamit nagyon benézek...
Lehet pihentetem kicsit és majd friss szemmel rájövök, mekkora hülye vagyok. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #430 üzenetére
Az rendben, hogy tegnap már nem fogott az agyam, de hogy ma reggel sem, amikor válaszoltam...
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #427 üzenetére
Hibaleírás: nem működik
Nem jelenik meg a kiíratás, csak az oldal tartalma.
Komolyra fordítva a szót, bemásoltam a creative_form_alter-edet egy az egyben a template.php-be és semmi. Cache ürítéssel sem. Egyébként zen alapú téma, be van kapcsolva a theme-registry újraépítés minden oldaltöltésnél.
Jé, ez sem működik
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #426 üzenetére
Gépen próbálkozom localhostba, ment is rendesen az oldal, de most újraindítás után az alábbi hibaüzenet fogad a localhostnál, amikor nyitnám meg a honlapot:
"Error
The website encountered an unexpected error. Please try again later.
Error messagePDOException: SQLSTATE[42000] [1049] Unknown database 'drupal' in lock_may_be_available() (line 167 of C:\xampp\htdocs\drupal\includes\lock.inc)."Köszönöm a segítséget, próbálkozom tovább.
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #423 üzenetére
Van egy ilyen felület az oldalon: [link], ami természetes még folytatódik lefelé más egyéb pontokkal, de az most lényegtelen.
A lényeg, hogy ennek az aljára szeretnék egy térképet, valamint egy címmegadásos részt, ugyanis amikor a címet valaki megadja, az egyből térképen is jelenítse meg egy markerrel. Természetesen ezeknek az adatoknak a beküldése után a hírdetésben ugyanezt a térképet címmel jelenítse meg.
Akkor jól értelmeztem, ehhez akkor egyedül ez a modul kell: [link]?
Feltelepítem, és akkor a hírdetés feladásos részben a mezők hozzáadásánál "csak" hozzá kell adni egy új mezőt, pl. Hely megadása néven, és ennek a mezőnek a típusát getlocationre kellene hogy tegyem? És ezt követően már egy olyan mező is lesz a hírdetés feladása részben, ahol egy térkép is van, ahol a hírdető meg tudja adni a tartózkodási helyét? (Bár ezt tényleg jó lenne összekapcsolni egy másik mezővel, amiben ha valaki beírja pl a Város nevét, azt alatta egyből térképen is mutassa, de ez végső soron, egyenlőre csak a térképes markeres bejelölés jó lenne, ha megvalósulna)Szóval jól gondolom, így kell ezt megvalósítani? Ilyen egyszerű lenne?
Readmet olvastam, bár ott CCK modulról is írnak, az sem kell az én elképzelésemhez?
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #420 üzenetére
[link] Ezen az oldalon, a hírdetésfeladás rész. Remélem így már bejön.
Szóval ilyet szeretnék létrehozni. Akkor ha Hierarchial Selectet szeretnék alkalmazni a kategória választóként, mint ami az első linkelt oldalon, valamint ezen is megtalálható: [link], akkor elsőnek taxonomyban létre kell hoznom a kívánt listát megfelelő hierarchiában, és ezt követően mi a teendő? Hírdetésfeladás részben mezőt létrehozni, majd típusnak hierarchiál selectet választani?
A GetLocations modul számomra tökéletes lenne. Kicsit "szájbarágósan", ha megkérhetlek leírnád nagyvonalakban, hogy hogyan tudnék egy ilyen modult a classifield ads (hírdetésfeladásos) menüpontomba belőni, és megjeleníteni, úgy hogy a felhasználó majd csak rábök a térképen egy pontra, tartózkodási helyét megadva, és gyakorlatilag ha valaki nézegeti a hírdetéseket, akkor cím és maps is megjelenik?
Feltelepítve már természetesen felvan a Getlocations és a Google Maps API modul egyaránt.
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet előre is, és elnézést, ha zavarnálak, de jó lenne ez megvalósítanom.
Esetleg ha tutorial videót, leírást is adnál külső linkről, az is tökéletes lenne, csak hogy tudjak valahonnan kiindulni.
-
chepavel
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #404 üzenetére
Először is, köszi a választ!
Másodszor, ez már az elkeseredettség jele, azért lett core rész bántva.
A webfejlesztő, aki ténylegesen készíti a weblapot (én csak a sysadmin vagyok, és véleménye szerint az IIS-el van gond.-)
A contact modult szeretném működésre bírni, hogy a kapcsolatfelvétel megfelelően működjön.
Van egy használt mail küldő saját modul, tesztelés céljából, de nem az lesz az elsődleges értelem szerűen.Amit próbáltam még próbáltam, az az SMTP authentication modul, bízva abban hogy SMTP szerveren keresztül megfelelően fog működni, de a helyzet ugyan az.
Nem webfejlesztő révén kérem a tanácsod, pontosabban, hogy milyen megoldás(-csomagot) javasolnál arra, hogy a levelek kézbesítése megfelelően működjön?
Köszönöm!
Update: tudom, hogy az UTF8-al is működnie kellene, csak, már más nem jutott eszembe.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #400 üzenetére
De az jó neked, ha ékezet és egyéb speciális karakterek levágásával érkezik meg a tárgy?
Inkább ez, mint ne működjön. Olvashatóságot annyira nem befolyásolja.A Views-zal állítom elő a linket: /contact/form-neve/[token: node-title]
Ez a harmadik tag lesz majd a tárgy, a contact form szedi ki az URL-ből az utolsó tagot.
Azt javaslod, a contact form-nak is csináljak egy views template-t? Hmmn. Lehet, tényleg ez a legegyszerűbb megoldás.A webformot nem ismerem, de lehet ránézek. Kösz.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #398 üzenetére
nem lenne-e jobb, ha inkább node id-t raknál az URL-be, és Views-ban pedig contextual filterrel szűrnél
Nem lenne jó egyáltalán. Tehát Viewsban előállítom a linkeket:
/contact/form13/kutyaütő
és
/contact/form13/macskafogóAmikor üzenetet akar valaki küldeni, a linkre kattintva a form13-as contact form töltődik be és a tárgy mezőbe automatikusan bekerül a link utolsó tagja: kutyaütő vagy macskafogó. Mármost a Tárgy elem el van rejtve css-szel, hogy véletlenül se tudják módosítani az üzenetküldők, így amikor megérkezik a kijelölt email címre a levél, a tárgy úgy fog kinézni: [form13]kutyaütő. Ebből tudható, hogy melyik hivatkozásra kattintva, millyen témában szándékozott az illető üzenetet hagyni.
Kérdés, a hivatkozás minden böngészőben jól fog-e működni
Így van, pont ez a kérdés. Ha jól tudom IE nem szereti pl. az ékezetes betűket.Visszakanyarodva az elejére:
Amikor Views-zal előállítom a linket, akkor van lehetőség arra, hogy pl. a Transliteration modul segítségével az ékezetes betűket, speciális karaktereket lecseréljem? -
válasz
Sk8erPeter #393 üzenetére
Az az igazság, hogy némileg kényszer (aminek egyébként örömmel teszek eleget), ugyanis az oldal, ahol futni fog a drupal, olyan témájú, hogy hülyén nézne ki, ha megtörnék - így kiesik a WP és kiesik a Joomla
-
Jeno.L
tag
válasz
Sk8erPeter #393 üzenetére
Te is jó képet választottál
Nah majd ha kiötlöttem valamit illetve találtam valamit akkor írok, de ez most dühít nagyon.
Webshopos ismi is a plafonon van -
válasz
Sk8erPeter #390 üzenetére
Köszi, még csak most ismerkedem a drupallal.
-
Jeno.L
tag
válasz
Sk8erPeter #389 üzenetére
Hasonlítsd össze más oldalakkal. a fansshare.com-n úgy jelennek meg a képek a gugliban,hogy oda böki egy script,hogy a teljes verziós képhez klikk ide, másoknál nem látok ilyet.
Tény,hogy az oldalam még csak másfél éves tehát fiatal így sokszor ugrándozik de egy hét alatt 50%-s vissza esést ennek nem tudok betudni. Napok óta olvasom a fórumokat és mindenki hasonlókat ír, olyanok is akik azért jóval idősebb és felkapottabb oldalakat üzemeltetnek.
Mint írtam kép mellett a keyword részt is megpiszkálta a google mert arra is panaszkodnak.
Ti nem tapasztaltatok ezek szerint vissza esést? (nekem olyan január 28. óta esik vissza és most 2-3nap beállt erre az alacsony szintre) -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #381 üzenetére
Na, nem gondoltam, hogy ennyire elszabadulsz
Én is éppen tegnap raktam így fel a colorbox-plugint.
Sőt, még új drupal telepítést is csináltam a standarddal. Az 5,8-as verzió van fent. Ha csak annyit tudna a drush, hogy nem kell modult letölteni, kicsomagolni, bemásolni, engedélyezni, függőséget letölteni stb, már akkor is megérné használni.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #378 üzenetére
Nagyon jó, hogy régebben említetted a drush-t. Már nem szeretnék visszatérni azokhoz az időkhöz, amikor még nem használtam.
Hihetetlen, mennyire leegyszerűsíti az ember dolgát és felgyorsítja a munkát.
Ha máskor is ráakadsz valami hasznosra, szólj. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #378 üzenetére
Áttértem prioritásos üzemmódba, az most hátrébb sorolódott.
Szándékaim szerint jövőhét elején eljutok odáig. De szivatott a CKEditor is mostanság, szerencsére csak lokálisan. IMCE-t üzemeltem be, és a CKEditor egyszerűen eltűnt, csak egy nagy üresség volt a helyén, plain text módban viszont megjelent a tartalom. Sehogy nem tudtam rájönni az okára, sem megoldani, kénytelen voltam mentést visszarakni.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #374 üzenetére
Kösz!
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #372 üzenetére
Csak lazán, élvezd a hétvégét.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #370 üzenetére
Viszont ez a szélességen nem segít. Azt hiszem, más irányból fogom megközelíteni a dolgot és majd egyszerű szövegmezőkkel operálok. Csak nem tudom elkerülni, hogy tpl-t kreáljak a views-nak. Remélem, még emlékszem valamire php téren, oly' rég használtam.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #364 üzenetére
Lehet hogy jó, csak én nem csinálok valamit megfelelően.
-
execute93
őstag
válasz
Sk8erPeter #361 üzenetére
Nem egészen Ilyen még
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #358 üzenetére
Ezt már régebben megSASSoltam, amikor valamelyik topikban feldobták. Nem tűnt rossznak. Majd egyszer bevesszük a repertoárba.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #356 üzenetére
Épp ez az, hogy a drush-sal nem tudtam megcsinálni, csak manuálisan.
Pedig milyen szép lett volna...
Mondjuk arra jó volt a drush, hogy amikor elszúrtam valamit, pillanatok alatt visszaállítottam.Még nem mertem belenézni a sminkbe.
Már nem emlékszem rá, miket csináltam, de valószínűleg a legegyszerűbb megoldások irányába mentem, mert ez a jelenlegi kb a 3-4. téma volt, ami végre megfelelt. Szóval majd akkor állok neki, ha kellően ellazult állapotban leszek.
Jaja, más lett a zen a 7-es verzióhoz, pl a farigcsálások az IE-hez más módszerrel történnek. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #351 üzenetére
Mi vagyok én, ragasztó, hogy belém köss?!
Nem a szupertitkos adatok elküldése miatt, hanem az esetleges hibák elkerülése végett. Mondjuk nem én írtam a scriptet, szóval olyan rossz nem lehet.
Általában szeretem, ha van némi manuális kontroll.
Az az igazság, már kifejlesztettem egy következő generációs CMS-t, de még várnom kell, hogy a technológia fejlettsége is eljusson idáig
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #349 üzenetére
Általában annyira nem szeretem, ha túl automatikusan megy valami. A kódját meg nem fogom átnézni, hogy megnyugodjak.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #347 üzenetére
Ja, drush-t már használatba vettem, jó hogy említetted régebben. Persze, biztonsági frissítések felmennek.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #345 üzenetére
Már nem bonyolult, nagyjából minden ki lett belőle szedve, csak cikkek maradtak, nem emlékszem, hogy lenne benne bármi "egzotikus".
Azonban: ami működik, ahhoz ne nyúljunk hozzá, tapasztalja ezt az ember a gyakorlatban.
És a lustaság sem elhanyagolható faktor.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #343 üzenetére
Én annak is örülnék, ha a Drupal 8 megjelenésével a fontos (vagy legalább az általam használt modulokat
) is elérhetővé tennék.
És még mindig nem tettem át az egyik weboldalt 6-ról 7-reLehet meg kellene várni a 8-at?
-
Jeno.L
tag
válasz
Sk8erPeter #340 üzenetére
Én is ilyen szép URL-t akarok gugliban
Egyébként
-
Jeno.L
tag
válasz
Sk8erPeter #337 üzenetére
Nos annyi a fejlemény eddig, hogy minden megfelelően működik de valamiért duplicate node van / volt.
A global redirect-ben minden rendesen bevan állítva és ha a google-ban egy lapomra ráklikkelek akkor már a friendly URL verziót hozza be. Azt mondták, hogy ez alapján minden rendben van de kis idő kell (hetek, akár hónapok), hogy a google újra észlelje a friendly URL-t és azt hozza be...
-
Jeno.L
tag
válasz
Sk8erPeter #335 üzenetére
Köszönöm! Megpróbálom
-
Jeno.L
tag
válasz
Sk8erPeter #333 üzenetére
Global Redirect telepítve van.
A path.ini file módosítást csináltam (biztonság kedvéért a régit lementettem).
Igén és core frissítés óta tapasztalom ezt ... -
Jeno.L
tag
válasz
Sk8erPeter #331 üzenetére
Szia!
Google Analytics is a friendly URL-t látja (Tartalom áttekintése rész) a Webmaster Tools is jól látja az XML sitemapot amiben mint mondtam szintén a friendly URL-k vannak.
Viszont (vak vagyok bakker) a status reportnál ezt találtamPECL runkit (for Extended Path Aliases) Not installed
Reminder: as the PECL runkit is not installed, please edit file include/path.inc if you have not done so already. See the README file for details.Megcsinálta mi a readme-ben volt de semmi változás.
Nem kulcsszavakra keresek simán beírom, hogy site:weblapom és akkor ugye kilistázza az összes google által látott lapot az oldalamról.Az oldal linket PÜ-ben küldöm, majd írom miért
-
sz.j
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #328 üzenetére
Köszi a segítséget, majd átnézem ..., jelenleg a Drupal fórumon lévő infókat olvasgatom.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #326 üzenetére
Közben gugliztam egy kicsit és többek között ezt (is) találtam ..., valami ilyesmikre gondoltam.
Gondolom a letölthető csomagban (Drupal7) alapból van sablon (themes)..... -
sz.j
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #323 üzenetére
Akkor már csak a Drupal és a Wordpress közül kellene választanom, lehet, hogy mindkettőt kipróbálom, de majd meglátom ....
Amúgy a Drupal-hoz is vannak jó minőségű ingyenes (lehetőleg magyar nyelvű) sablonok? -
sz.j
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #323 üzenetére
Akkor lehet, hogy kipróbálom.
Amúgy a Drupal-hoz is vannak jó minőségű ingyenes (lehetőleg magyar nyelvű) sablonok? -
SimonJanos
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #313 üzenetére
Köszi, de a probléma ugyanúgy megmarad, sőt, a "A better way..." módszerrel nem is lehet telepíteni.
Úgy tűnik ez "megoldhatatlan" - ezzel a módszerrel. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #319 üzenetére
Hopp, akkor a hiba ezek szerint nem az én készülékemben van.
Valami rés lehet a pajzson ezek szerint. Nehezen tudom elhinni, hogy valós ember beregel, majd végigszórja az oldalakat. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #317 üzenetére
6.26-os van fent.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #315 üzenetére
Hát! Nem kevés! Szinte naponta megy a blog-ba és a fórumba szemét. Vagy épp fórumot hoznak létre.
A fura, hogy teljesen átnéztem.
Csak regelt juzer hozhat létre fórumot/szólhat hozzá bármihez. De a reg is captcha és email megerősítős.
A drupal.hu-n biztos nem kérdezem meg. Ennyire nem érdekel...ott sok segítséget nem szoktak adni. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #313 üzenetére
Igen, minden modul és a core is friss.
A captcha működik rendesen. Szóval nem értem.
-
SecMan
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #303 üzenetére
ÁÁ
Írtam: (persze a nyomtatás előtt pdf-ben van, és azzal kell foglalkoznom)
Szóval az anyag alapvetően nyomtatásra szánt. Se nem a nyomtatott anyagot, se nem a forrásokat (külön kép, külön szöveg) NEM látom, csak egybe rakva PDF formában.
Az, hogy alapvetően nyomtatásra szánt, gondoltam elárulja, hogy miért nem olyan fontos, hogy a képeket egyben kapom a szöveggel. (mert oldalanként különválogatni a képeket olyan meló lenne ami nem éri meg)na télleg hagyjuk
ON!
Bármilyen drupal anyagot olvasok a Display Suite vagy a Panels mindig említésre kerül... de még sose volt hozzájuk szerencsém. Igazából a leírásokból nem tudtam elképzelni, hogy pontosan hogyan is működnek, vagy mire jók, mi az a feladat amire célszerűen ezeket használjam.... -
SecMan
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #299 üzenetére
"Nyomtatott anyag -> webre"
Ez mi?
Ezzel a folyamat irányát akartam bemutatni
Nyomtatott anyagot kell webre rakni.
(persze a nyomtatás előtt pdf-ben van, és azzal kell foglalkoznom)Photoshop felismeri a pdf-ben a képeket, csak ki kell pipálni, hogy melyik kell
Én is profilra gyanakszom.
De most már elég az off-ból.
ON:
Nincs valami tipped, hogy node-ok teaser megjelenítésénél a node CÍMÉT hogyan tudnám egy másik mező UTÁN rakni? A Tartalomtípus -> megjelenés beállításainál a node-title nem szerepel.... -
SecMan
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #296 üzenetére
Nem értetted félre (csak most
)
Van a pdf -> PS-al kimenetem a képeket -> Drupal oldalra feltöltöm ->Eredeti jó, ami átméretezésre kerül az túl színes.
=
Nyomtatott anyag -> webre -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #296 üzenetére
Én már nem tudom követni.
Kicsire átméretezett képeknél nem láttam különbséget, legalábbis nem tűnt fel. -
SecMan
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #294 üzenetére
"Ilyen jó megrendelőt sikerült kapni, aki pdf-oldalak formájában küldi a képeket?"
Szerencsére nem
Nyomtatott anyag -> webreHa meg lesz a megoldás akkor leírom.
És a GD-t használom, nem Imagemagick-et. -
SecMan
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #292 üzenetére
Igaz. Az "eredeti" kép változatlan, csak az lesz "hibás" ami átmegy átméretezésen, márpedig átmegy...
De megnéztem a képstílusokat és
1. nincs semmi más csak átméretezés
2. nincs ilyen modulom... akkor ez valószínűleg photoshop beállítás lesz.
Főleg mivel PDF-ből átmentett képekről van szó. -
SureStudio
tag
válasz
Sk8erPeter #288 üzenetére
Filezilla: „Időtúllépés a kapcsolatban
A könyvtár lista lekérdezése nem sikerült”
Total commanderrel pedig azt írja, hogy a szolgáltatóhoz nem sikerült kapcsolódni.
Nem értem mi a hiba...és más gépen sem megy -
SecMan
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #277 üzenetére
Van igazából akadálya a Taxonomy szótár használatának?
Van és nincs
Korábban úgy tűnt, hogy Taxo modulra egyátalán nem lesz szükség, ezért nem abban kezdtem el ezt a részt megoldani.
Most párhuzamosan próbálom a Taxoval és anélküli megvalósítást.
Taxoval az a gond, hogy szótáranként más és más views-t kell létrehoznom, amit eddig nem sikerült megcsinálni. (tegnap találtam egy taxonomy display modult, azt ma tesztelem)Remélem csak a konkrét fieldre vonatkozóan.
TermészetesenA konkrét kérdésre: ilyet még Views-zal nem csináltam, de azt esetleg megpróbálhatnád (engem is érdekelne, úgy működik-e), hogy létrehozol URL aliast magára a konkrét kulcsra, hogy úgy működik-e, tehát így:
valamifield-argumentumot-var/0
erre alias:
valamifield-argumentumot-var/pelda-egy
Lehet, hogy abszolút hülyeség, de próbáld meg.Ok, kipróbálom és visszajelzek hogy mennyire volt hülyeség vagy éppen megoldás
-
SecMan
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #272 üzenetére
1. Views
Tudom, hogy nem lassú, meg mire jó, csak azt fölös erőfeszítésnek tartom, hogy egy-két mező miatt a teljes node megjelenését összerakjam. Arról nem is beszélve hogy több féle tartalomtípusnál végigkattintani.... szóval szeretem a Views-t és pont az ilyen balekokon segít mint én, de ehhez a megoldáshoz ez túl nagy melónak tűnik.2. field_template
... mi számít sok fieldnek?3. template.php
Ennek utánanézek4. List (text)
az a baj a List (text) típusúval, hogy az ebben való keresgélés szerintem adatbázisoldalon viszonylag lassú. Ezért jobb lenne int típusú.
Öm, Int típusúban hogyan oldom meg a kiválasztható szöveges értéket? -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #272 üzenetére
És valóban, hook-kal sokkal értelmesebb a megoldás. Hiába, ezért tartunk egy nagyágyút a topikban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Diablo IV
- További aktív témák...
- ÚJ DELL XPS 14 Plus 9440 PROFI Laptop, -70% 14,5" Ultra 7 155H 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- Vadonat új garanciás laptopok hihetetlen áron! Szeptember Októberi lista! Razer blade zephyrus
- ÚJ HP ENVY x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab -30% 15,6" AMD RYZEN 7 7730U 8Mag 16/1TB FHD
- 512MB (3db) - 1GB (16db) - 2GB (21db) DDR2 RAM-ok (és RAM-Kitek)
- Playstation 4 Pro + 3 db játék eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest