Hirdetés
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- antikomcsi: Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Amazon Kindle JailBreak
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garry84: Sumák aprós?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
Ajánlott szakirodalmak a teljesség igénye nélkül (a lista még bővülhet):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
chepavel #405 üzenetére
"Másodszor, ez már az elkeseredettség jele, azért lett core rész bántva."
Akkor sem."A webfejlesztő, aki ténylegesen készíti a weblapot (én csak a sysadmin vagyok, és véleménye szerint az IIS-el van gond.-)"
Én is IIS 7.5-öt + FastCGI PHP-t használok saját gépem webszervereként. Mivel nincs SMTP szerverem, levélküldésre localhoston épp az általad is említett SMTP Authentication Support modult használom, ami már több ízben is nagyon jól bevált, és általában a Gmail SMTP szerverét használom a saját accountommal.
Na, most a kedvedért egy tesztcélú Drupalon végigtoltam a folyamatot direkt az elejétől:
admin/config/system/smtp
smtp.gmail.com
465-ös port
Use SSL
saját account-adatok
modul bekapcsolása
teszt e-mail kiküldése, eddig rendben.contact oldalra ellátogattam, utána erről az orosz oldalról kimásoltam némi cirill betűs szöveget:
http://serho.ru/cust-modules/filtr-dlya-views-s-ierarhicheskim-vyborom-terminovOK, levél elküldése, meg is érkezett hiba nélkül:
Tehát minden az alap Contact + az SMTP modullal ment.
De ezek után még kipróbáltam mindezt Webformmal is kíváncsiság kedvéért:
a "my email" mezőhöz beállítottam, hogy a Webform onnan szedje az e-mail-címet, a "my textfield" mezőhöz azt, hogy onnan szedje a tárgyat, a "my testtextarea" mező pedig maga a levél törzse, a lényegi üzenet.
Ez is megérkezett gond nélkül:
MINDEN csakis a default beállítások szerint ment, én nem módosítottam rajtuk semmit, és főleg nem bántottam a core-t.
Az SMTP Authentication Support modul nálam már éles oldalon is bizonyított, szóval nem tudom, mi lehet nálatok a baj.Milyen sminket használtok? Nem állítotok be abban véletlenül valami egyéb karakterkódolást, ami miatt nem UTF-8 lesz a kimenet? Chrome-ban egyébként Eszközök - Karakterkódolás alatt könnyű megnézni, melyik karakterkódolás mellett van az aktívat jelző pötty. Na meg F12 megnyomásával a Network fülön követhetők a headerek.
A lényeg tehát az, hogy a karakterkódolás ténylegesen mindenhol UTF-8 legyen, és ne legyen semmi eltérés (különösen ott, ahol a form megjelenik; de egyébként sem).
Amit még ki kellene próbálnotok:
- az admin/config/system/smtp oldalon az említett beállításokat eszközölni, tehát egy Gmail-account adatait beállítani átmenetileg, tesztcélból
- ahogy Siriusb is javasolta, más e-mail-címekre is küldeni levelet, nem csak a sajátotokra. -
Siriusb
veterán
válasz
chepavel #411 üzenetére
Én még egy dolgot próbálnék ki, amivel tényleg eldöntheted, drupal-nál van-e a gond. Az egyik contact kategóriánál a címzettekhez adj hozzá egy külső email címet is, pl gmail. Ha ott sem a megfelelő karakterkódolással látszik a beérkezett üzenet, akkor drupal probléma és visszarúghatod a labdát a fejlesztőnek.
-
Siriusb
veterán
válasz
chepavel #409 üzenetére
Na, kipróbáltam egy drupal-os oldalon, írtam egy üzenetet, a feladó / email cím magyar betűkkel, tárgy/üzenet cirill betűkkel. Mind a webmail (roundcube), mind a thunderbird jól jelenítette meg.
Nem tudom, van-e köze hozzá, Internationalization module is fel van telepítve, lévén kétnyelvű a weboldal. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
chepavel #403 üzenetére
"Az alap mail.inc.-ben átírtam az értéket, de az elküldött levelek továbbra is UTF8-ra lettek kényszerítve."
Everytime you hack core, god kills a kitten:
Nem csinálunk ilyet.Nincs semmi gond az UTF-8-cal, azzal van baj, ha nincs megfelelően elküldve a szöveg.
"Az oldal cirill betűket használ, valamint a PHP mail() funkcióval történik a levélküldés."
Mégis hogyan? Saját kóddal, MODULBAN?
Ha nem modulban, akkor miért nem?
Ha saját modulban, akkor miért saját modullal akarod megoldani, amikor nagyon jó kész modulok vannak ilyenre, mert nem Te vagy az egyedüli, aki cirill betűs levelet akar küldeni?
Ha kész modult használtál, akkor melyiket?
Csak a SmarterMailről írtál, Drupal-modulról nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macbook Pro 2019 // i7 // 16/512GB // Számla+Garancia //
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal,2028. 01. 24
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest