- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- WireGuard VPN a mindennapokra
-
LOGOUT
Ajánlott szakirodalmak a teljesség igénye nélkül (a lista még bővülhet):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Azt hogy csináltad, hogy csak 14-et találtál drupal.org-on?
A 7.x változathoz 112-t találtam így gyorsan rákeresve:
https://drupal.org/search/site/?f%5B0%5D=&f%5B1%5D=&f%5B2%5D=drupal_core%3A103&f%5B3%5D=sm_field_project_type%3A%5B*+TO+*%5D&f%5B4%5D=ss_meta_type%3Atheme&solrsort=iss_project_release_usage+desc -
Sk8erPeter
nagyúr
A használt adatbázisban (pl. MySQL) létre kell hozni a Drupal-telepítés ELŐTT egy adatbázist a Drupal számára, amibe majd beillesztgetheti az adatokat, és amiből aztán olvasgatni fogja ezeket. Ennek az adatbázisnak a nevét Te választod meg, ezt kell ebben a lépésben megadnod. Ezt az adatbázist egy megfelelő adatbázis-kezelővel tudod létrehozni (ilyen például a phpMyAdmin, ami a XAMPP-pal szintén települni szokott). Ezzel együtt az adatbázis-kezelőben létre kell (legalábbis mindenképpen érdemes; semmiképp sem szabad a főadminisztrátori felhasználónevet (általában root) és jelszót megadni az adatbázishoz való csatlakozásra) hozni egy külön adatbázis-felhasználót, aminek aztán jogokat biztosítasz az adott adatbázis elérésére ÉS módosítására (angolul privileges; minden jogot adj meg ennek a felhasználónak EHHEZ az adatbázishoz, de MÁSIKHOZ NE; nem szabad elfelejteni ezt a lépést, különben csatlakozási problémák lesznek).
Amúgy nagyon jól teszed, hogy nem élesben próbálkozol először, bölcs döntés.
Egyéb:
A privátbeli kérdésedre, hogy nagyjából mekkora szervert érdemes bérelni, csak annak függvényében lehetne válaszolni, ha ismernénk az igényeidet; attól függ, mire fogod használni a weboldalt. Van, ahol például akár 100 MB is elég (tipikusan egy nagyon egyszerű céges bemutatkozó oldal), van, ahol 10 GB is kevés.(Utóbbin például rengeteg kép lehet.) Azért általában a 100 MB nagyon alacsony korlát, én többet javasolnék, amennyiben például ezen keresztül fog történni az e-mailezés is (és nyilván egy igényes cégnek saját domainhez kötődő e-mail-címe legyen már
Igaz, át is lehet irányítani ezeket a maileket másik szerverre).
500 MB vagy 1 GB már a legtöbb általános igénynek megfelel (persze nincs általános recept, mert mint említettem, igényfüggő). Normális tárhelyszolgáltató cégeknél azt is egyszerűen meg lehet csinálni, hogy veszel egy olcsóbb tárhelyet, aztán ha időközben úgy néz ki, többre van szükséged, akkor lazán feljebb lépsz egy eggyel drágább, nagyobb tárhelyet kínáló csomagba, aztán következő hónaptól vagy az átlépés napjától kezdve többet fizetsz (ez a tárhelyszolgáltató érdeke is nyilván).
Ami nekem Drupalozásra bevált, az a Tárhelypark, én őket tudom ajánlani. Semmi közöm hozzájuk, szóval az ajánlásból nem származik semmi érdekem, de már annyi szívásnál voltak velem nagyon segítőkészek és gyorsak, hogy nyugodt szívvel javaslom őket. Lehet velük csetelni is amúgy munkaidőben.
Ha őket választod, van egy fontos dolog, amit módosítani kell a .htaccess-fájlban (egy szigorítás miatt), hogy működjön az oldalad:
http://blog.tarhelypark.hu/szerver-beallitas-followsymlink/
Lényeg röviden: az összes .htaccess-fájlban (ez sok FTP-kliensben rejtve van alapból) módosítani kell ezt a sort:
Options FollowSymLinks
erre:
Options +SymLinksIfOwnerMatch
Amúgy még annyi velük kapcsolatban, hogy a cPanel-felületen a Softaculouson keresztül pár kattintásra telepíteni tudod a Drupalt (kicsit gyorsabban, mint az alapmódszer).Kezdésnek mindenképpen ajánlott ez a könyv:
Nagy Gusztáv: Drupal 7 alapismeretek
http://nagygusztav.hu/drupal-7-alapismeretek
Ez az egyik legigényesebb magyar nyelvű, Drupallal kapcsolatos bevezető kezdőknek, képekkel illusztrálva. -
Siriusb
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Acer Nitro V 15 i7-13620H / RTX 4060 / 32GB RAM / 1TB SSD 1 éves, számlás, hibátlan + AJÁNDÉK
- IdeaPad Gaming 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB + 1TB HDD magyar vbill gar
- HP Prodesk 600 G5 i5-9500 16GB 256GB 1 év garancia
- HP Prodesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- IPHONE 16 PRO MAX 256GB , 3 hónapos, ONE függő, GARI 2028.06.Hóig, LETILTÁSMENTESEN, ÜZLETBŐL
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN N4 Cooler Master 650W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest